grimson Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 CG zaczęła śnieżyć, podobnie jak Szczyrk i Białka: https://czarnagora-6.webcamera.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 CG zaczęła śnieżyć, podobnie jak Szczyrk i Białka: https://czarnagora-6.webcamera.pl/ No i Zieleniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 21 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Elegancko, CG zaczęła od naśnieżania B-Fis. Ciekawe kiedy stoki zostaną otwarte, żeby tylko covid nie zamknął całego sezonu. Mam wykupione noclegi w okresie Sylwestra na CG, oczywiscie z nartami w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... star Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 No to debiut jeszcze przed grudniem. Śniegu sporo, różnego. Jak Wigilia. Klimat. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 No to debiut jeszcze przed grudniem. Śniegu sporo, różnego. Jak Wigilia. Klimat. Alleluja! Coś jeszcze oprócz Ciebie się tam ruszało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 No to debiut jeszcze przed grudniem. Śniegu sporo, różnego. Jak Wigilia. Klimat. Gratki. Nie byłeś pierwszy na nartach na CG w tym sezonie, widziałem ślady nart już 18.10.2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Alleluja! Coś jeszcze oprócz Ciebie się tam ruszało? Ślad był. Z wczoraj. No i mnóstwo śniegu leciało, z licznych armatek... Ponadto budowlańcy z Ukrainy, uwijali się... Terenówka przyjechała przez trasę... Co by tu jeszcze? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Skąd bierzesz temp? Zobacz Stronie.http://www.meteo.pl/...type=0u&id=1042 Deszcz ze śniegiem. Wtorek. Sienna wyżej. CzG jako szczyt jeszcze wyżej, więc tam blisko zera raczej. Może dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Byle jutro nie płynęło bo się wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Skąd bierzesz temp? Zobacz Stronie.http://www.meteo.pl/...type=0u&id=1042 Deszcz ze śniegiem. Wtorek. Sienna wyżej. CzG jako szczyt jeszcze wyżej, więc tam blisko zera raczej. Może dół? Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej: Yr - Sienna - Værvarsel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej:Yr - Sienna - Værvarsel Dobry serwis. Już rzetelniej. Peak 8 stopni. Dodaj wysokość. Tragedii nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Rok temu tuż przed Świetami było jeżdżenie po wodzie, przez Pole Narciarskie przepływały strumyczki. potem przyszedł mróz i się uspokoiło. Oby się to nie powtórzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Byłem dzisiaj od 9.00-14.30, około 10.30 zrobiły się już spore odsypy i muldy, na samej górze trasy B żwir pomieszany ze śniegiem i trawa i kamienie. Temperatura około 3 stopnie na plusie. Ludzi niewielu. Generalnie szału nie było moim zdaniem słabo przygotowany stok, mało ubity śnieg - w nocy było około -1. No ale trochę pojeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Prognoza, Sienna, czyli dół. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Relacja https://www.skionlin...górze-21122020/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Osobiście Zieleniec nie zrobił na mnie wrażenia narciarsko. Krótkie trasy, dużo początkujących narciarzy i rozjeżdzony stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Stoki można i trzeba ratrakować w każdych warunkach. Wyrównianie odsypów to nie ratrakowanie. Poza tym jak by wyglądał stok, gdyby było więcej ludzi i każdym krzesłem by wyjechało na górę 6 osób? Ale to moje odczucia. Niestety znajomi mają podobne zdanie na temat podejścia do ratrakowania również wtedy gdy warunki śniegowe są ok. Z czegoś to się bierze. Nie skreślam ośrodka, ale na razie w moim osobistym rankingu jest na dalekim miejscu.Oczywiście plus, że w ogóle jest (Karpacz, Szkalrska, Świeradów nie dały rady), ale to trochę za mało. Gdyby chociaż wymienili te stare wolne krzesło na trasie C/D to warto by było tam od czasu do czasu zajrzeć, również w sezonie, gdzie ludzi jest wielokrotnie więcej niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Dalej Strona 58 z 93 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
grimson Napisano 21 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2020 Elegancko, CG zaczęła od naśnieżania B-Fis. Ciekawe kiedy stoki zostaną otwarte, żeby tylko covid nie zamknął całego sezonu. Mam wykupione noclegi w okresie Sylwestra na CG, oczywiscie z nartami w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 No to debiut jeszcze przed grudniem. Śniegu sporo, różnego. Jak Wigilia. Klimat. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 No to debiut jeszcze przed grudniem. Śniegu sporo, różnego. Jak Wigilia. Klimat. Alleluja! Coś jeszcze oprócz Ciebie się tam ruszało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 No to debiut jeszcze przed grudniem. Śniegu sporo, różnego. Jak Wigilia. Klimat. Gratki. Nie byłeś pierwszy na nartach na CG w tym sezonie, widziałem ślady nart już 18.10.2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Alleluja! Coś jeszcze oprócz Ciebie się tam ruszało? Ślad był. Z wczoraj. No i mnóstwo śniegu leciało, z licznych armatek... Ponadto budowlańcy z Ukrainy, uwijali się... Terenówka przyjechała przez trasę... Co by tu jeszcze? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Skąd bierzesz temp? Zobacz Stronie.http://www.meteo.pl/...type=0u&id=1042 Deszcz ze śniegiem. Wtorek. Sienna wyżej. CzG jako szczyt jeszcze wyżej, więc tam blisko zera raczej. Może dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Byle jutro nie płynęło bo się wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Skąd bierzesz temp? Zobacz Stronie.http://www.meteo.pl/...type=0u&id=1042 Deszcz ze śniegiem. Wtorek. Sienna wyżej. CzG jako szczyt jeszcze wyżej, więc tam blisko zera raczej. Może dół? Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej: Yr - Sienna - Værvarsel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej:Yr - Sienna - Værvarsel Dobry serwis. Już rzetelniej. Peak 8 stopni. Dodaj wysokość. Tragedii nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Rok temu tuż przed Świetami było jeżdżenie po wodzie, przez Pole Narciarskie przepływały strumyczki. potem przyszedł mróz i się uspokoiło. Oby się to nie powtórzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Byłem dzisiaj od 9.00-14.30, około 10.30 zrobiły się już spore odsypy i muldy, na samej górze trasy B żwir pomieszany ze śniegiem i trawa i kamienie. Temperatura około 3 stopnie na plusie. Ludzi niewielu. Generalnie szału nie było moim zdaniem słabo przygotowany stok, mało ubity śnieg - w nocy było około -1. No ale trochę pojeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Prognoza, Sienna, czyli dół. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Relacja https://www.skionlin...górze-21122020/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Osobiście Zieleniec nie zrobił na mnie wrażenia narciarsko. Krótkie trasy, dużo początkujących narciarzy i rozjeżdzony stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Stoki można i trzeba ratrakować w każdych warunkach. Wyrównianie odsypów to nie ratrakowanie. Poza tym jak by wyglądał stok, gdyby było więcej ludzi i każdym krzesłem by wyjechało na górę 6 osób? Ale to moje odczucia. Niestety znajomi mają podobne zdanie na temat podejścia do ratrakowania również wtedy gdy warunki śniegowe są ok. Z czegoś to się bierze. Nie skreślam ośrodka, ale na razie w moim osobistym rankingu jest na dalekim miejscu.Oczywiście plus, że w ogóle jest (Karpacz, Szkalrska, Świeradów nie dały rady), ale to trochę za mało. Gdyby chociaż wymienili te stare wolne krzesło na trasie C/D to warto by było tam od czasu do czasu zajrzeć, również w sezonie, gdzie ludzi jest wielokrotnie więcej niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Dalej Strona 58 z 93 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 30 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2020 Alleluja! Coś jeszcze oprócz Ciebie się tam ruszało? Ślad był. Z wczoraj. No i mnóstwo śniegu leciało, z licznych armatek... Ponadto budowlańcy z Ukrainy, uwijali się... Terenówka przyjechała przez trasę... Co by tu jeszcze? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Skąd bierzesz temp? Zobacz Stronie.http://www.meteo.pl/...type=0u&id=1042 Deszcz ze śniegiem. Wtorek. Sienna wyżej. CzG jako szczyt jeszcze wyżej, więc tam blisko zera raczej. Może dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 W tygodniu CG popłynie, zapowiadają identyczna sytuacje jak równo rok temu: początek Świat temp do 10 st i deszcz, potem ma przyjść mocne ochłodzenie. Byle jutro nie płynęło bo się wybieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Skąd bierzesz temp? Zobacz Stronie.http://www.meteo.pl/...type=0u&id=1042 Deszcz ze śniegiem. Wtorek. Sienna wyżej. CzG jako szczyt jeszcze wyżej, więc tam blisko zera raczej. Może dół? Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej: Yr - Sienna - Værvarsel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej:Yr - Sienna - Værvarsel Dobry serwis. Już rzetelniej. Peak 8 stopni. Dodaj wysokość. Tragedii nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Rok temu tuż przed Świetami było jeżdżenie po wodzie, przez Pole Narciarskie przepływały strumyczki. potem przyszedł mróz i się uspokoiło. Oby się to nie powtórzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Byłem dzisiaj od 9.00-14.30, około 10.30 zrobiły się już spore odsypy i muldy, na samej górze trasy B żwir pomieszany ze śniegiem i trawa i kamienie. Temperatura około 3 stopnie na plusie. Ludzi niewielu. Generalnie szału nie było moim zdaniem słabo przygotowany stok, mało ubity śnieg - w nocy było około -1. No ale trochę pojeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Prognoza, Sienna, czyli dół. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Relacja https://www.skionlin...górze-21122020/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Osobiście Zieleniec nie zrobił na mnie wrażenia narciarsko. Krótkie trasy, dużo początkujących narciarzy i rozjeżdzony stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Stoki można i trzeba ratrakować w każdych warunkach. Wyrównianie odsypów to nie ratrakowanie. Poza tym jak by wyglądał stok, gdyby było więcej ludzi i każdym krzesłem by wyjechało na górę 6 osób? Ale to moje odczucia. Niestety znajomi mają podobne zdanie na temat podejścia do ratrakowania również wtedy gdy warunki śniegowe są ok. Z czegoś to się bierze. Nie skreślam ośrodka, ale na razie w moim osobistym rankingu jest na dalekim miejscu.Oczywiście plus, że w ogóle jest (Karpacz, Szkalrska, Świeradów nie dały rady), ale to trochę za mało. Gdyby chociaż wymienili te stare wolne krzesło na trasie C/D to warto by było tam od czasu do czasu zajrzeć, również w sezonie, gdzie ludzi jest wielokrotnie więcej niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Dalej Strona 58 z 93 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Skąd bierzesz temp? Zobacz Stronie.http://www.meteo.pl/...type=0u&id=1042 Deszcz ze śniegiem. Wtorek. Sienna wyżej. CzG jako szczyt jeszcze wyżej, więc tam blisko zera raczej. Może dół? Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej: Yr - Sienna - Værvarsel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej:Yr - Sienna - Værvarsel Dobry serwis. Już rzetelniej. Peak 8 stopni. Dodaj wysokość. Tragedii nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Rok temu tuż przed Świetami było jeżdżenie po wodzie, przez Pole Narciarskie przepływały strumyczki. potem przyszedł mróz i się uspokoiło. Oby się to nie powtórzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Byłem dzisiaj od 9.00-14.30, około 10.30 zrobiły się już spore odsypy i muldy, na samej górze trasy B żwir pomieszany ze śniegiem i trawa i kamienie. Temperatura około 3 stopnie na plusie. Ludzi niewielu. Generalnie szału nie było moim zdaniem słabo przygotowany stok, mało ubity śnieg - w nocy było około -1. No ale trochę pojeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Prognoza, Sienna, czyli dół. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Relacja https://www.skionlin...górze-21122020/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Osobiście Zieleniec nie zrobił na mnie wrażenia narciarsko. Krótkie trasy, dużo początkujących narciarzy i rozjeżdzony stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Stoki można i trzeba ratrakować w każdych warunkach. Wyrównianie odsypów to nie ratrakowanie. Poza tym jak by wyglądał stok, gdyby było więcej ludzi i każdym krzesłem by wyjechało na górę 6 osób? Ale to moje odczucia. Niestety znajomi mają podobne zdanie na temat podejścia do ratrakowania również wtedy gdy warunki śniegowe są ok. Z czegoś to się bierze. Nie skreślam ośrodka, ale na razie w moim osobistym rankingu jest na dalekim miejscu.Oczywiście plus, że w ogóle jest (Karpacz, Szkalrska, Świeradów nie dały rady), ale to trochę za mało. Gdyby chociaż wymienili te stare wolne krzesło na trasie C/D to warto by było tam od czasu do czasu zajrzeć, również w sezonie, gdzie ludzi jest wielokrotnie więcej niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Dalej Strona 58 z 93 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Patrz tutaj: norweska prognoza dla Siennej:Yr - Sienna - Værvarsel Dobry serwis. Już rzetelniej. Peak 8 stopni. Dodaj wysokość. Tragedii nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Rok temu tuż przed Świetami było jeżdżenie po wodzie, przez Pole Narciarskie przepływały strumyczki. potem przyszedł mróz i się uspokoiło. Oby się to nie powtórzyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2020 Byłem dzisiaj od 9.00-14.30, około 10.30 zrobiły się już spore odsypy i muldy, na samej górze trasy B żwir pomieszany ze śniegiem i trawa i kamienie. Temperatura około 3 stopnie na plusie. Ludzi niewielu. Generalnie szału nie było moim zdaniem słabo przygotowany stok, mało ubity śnieg - w nocy było około -1. No ale trochę pojeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Prognoza, Sienna, czyli dół. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. Mój pierwszy raz na CG 2 lata temu w okresie między świętami a nowym rokiem wyglądał podobnie i wtedy uznałem, że mając wybór więcej tam nie pojadę. W związku z brakiem wyboru (tydzień wcześniej 1-szy raz w Zieleńcu) postanowiłem dać im szansę ale egzaminu nie zdali. Przy tak małej ilości ludzi - kolejka max na 2-3 krzesła - tak szybko zdegradowany stok prowadzi do prostych wniosków - na CG ratrakowanie polega na rozgarnięciu i wyrównaniu odsypów. Inaczej nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Pewnie zawitam jeszcze raz, żeby samemu sprawdzić jak będzie wyglądał stok jak będą odpowiednie warunki pogodowe - naturalny śnieg i minus w dzień - i czy słabe przygotowanie stoków to jest znak rozpoznawczy, czy w takiej pogodzie inaczej się nie da (Czesi umieją Jak dla mnie 2 wizyty na CG i obie na 3- (biorąc pod uwagę pogodę, powinno być 2) życzę wszystkim udanego szusowania po zakończeniu blokady, oby natura pomogła z warunkami. Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 CG wczoraj 9:30-15:00 - odczucia podobne do @brachol Mało ludzi a stok po 1,5h zdegradowany. Później już tylko gorzej - trening jazdy na "muldach", slalom między przetarciami i próba niezniszczenia nart na kamykach. W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Relacja https://www.skionlin...górze-21122020/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Osobiście Zieleniec nie zrobił na mnie wrażenia narciarsko. Krótkie trasy, dużo początkujących narciarzy i rozjeżdzony stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Stoki można i trzeba ratrakować w każdych warunkach. Wyrównianie odsypów to nie ratrakowanie. Poza tym jak by wyglądał stok, gdyby było więcej ludzi i każdym krzesłem by wyjechało na górę 6 osób? Ale to moje odczucia. Niestety znajomi mają podobne zdanie na temat podejścia do ratrakowania również wtedy gdy warunki śniegowe są ok. Z czegoś to się bierze. Nie skreślam ośrodka, ale na razie w moim osobistym rankingu jest na dalekim miejscu.Oczywiście plus, że w ogóle jest (Karpacz, Szkalrska, Świeradów nie dały rady), ale to trochę za mało. Gdyby chociaż wymienili te stare wolne krzesło na trasie C/D to warto by było tam od czasu do czasu zajrzeć, również w sezonie, gdzie ludzi jest wielokrotnie więcej niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Dalej Strona 58 z 93 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra
star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Obecnie jest plus i pada deszcz. Nadzieja, że chwyci mróz w II Święto i zapowiadają opady śniegu w tym okresie.. CG zwyczajnie przespała okres, kiedy mogli naśnieżać. Armatki w Zieleńcu pracowały, na CG armatki kurzyły się, mimo ujemnej temperatury. Będę na CG w tę sobotę i niedzielę. Relacja https://www.skionlin...górze-21122020/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Osobiście Zieleniec nie zrobił na mnie wrażenia narciarsko. Krótkie trasy, dużo początkujących narciarzy i rozjeżdzony stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Stoki można i trzeba ratrakować w każdych warunkach. Wyrównianie odsypów to nie ratrakowanie. Poza tym jak by wyglądał stok, gdyby było więcej ludzi i każdym krzesłem by wyjechało na górę 6 osób? Ale to moje odczucia. Niestety znajomi mają podobne zdanie na temat podejścia do ratrakowania również wtedy gdy warunki śniegowe są ok. Z czegoś to się bierze. Nie skreślam ośrodka, ale na razie w moim osobistym rankingu jest na dalekim miejscu.Oczywiście plus, że w ogóle jest (Karpacz, Szkalrska, Świeradów nie dały rady), ale to trochę za mało. Gdyby chociaż wymienili te stare wolne krzesło na trasie C/D to warto by było tam od czasu do czasu zajrzeć, również w sezonie, gdzie ludzi jest wielokrotnie więcej niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Dalej Strona 58 z 93 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra
izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Ocen Zieleniec, z ciekawości pytam. Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Osobiście Zieleniec nie zrobił na mnie wrażenia narciarsko. Krótkie trasy, dużo początkujących narciarzy i rozjeżdzony stok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Stoki można i trzeba ratrakować w każdych warunkach. Wyrównianie odsypów to nie ratrakowanie. Poza tym jak by wyglądał stok, gdyby było więcej ludzi i każdym krzesłem by wyjechało na górę 6 osób? Ale to moje odczucia. Niestety znajomi mają podobne zdanie na temat podejścia do ratrakowania również wtedy gdy warunki śniegowe są ok. Z czegoś to się bierze. Nie skreślam ośrodka, ale na razie w moim osobistym rankingu jest na dalekim miejscu.Oczywiście plus, że w ogóle jest (Karpacz, Szkalrska, Świeradów nie dały rady), ale to trochę za mało. Gdyby chociaż wymienili te stare wolne krzesło na trasie C/D to warto by było tam od czasu do czasu zajrzeć, również w sezonie, gdzie ludzi jest wielokrotnie więcej niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Dalej Strona 58 z 93 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
izydar Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 W tych warunkach CG lepsza nie będzie. Stoki można i trzeba ratrakować w każdych warunkach. Wyrównianie odsypów to nie ratrakowanie. Poza tym jak by wyglądał stok, gdyby było więcej ludzi i każdym krzesłem by wyjechało na górę 6 osób? Ale to moje odczucia. Niestety znajomi mają podobne zdanie na temat podejścia do ratrakowania również wtedy gdy warunki śniegowe są ok. Z czegoś to się bierze. Nie skreślam ośrodka, ale na razie w moim osobistym rankingu jest na dalekim miejscu.Oczywiście plus, że w ogóle jest (Karpacz, Szkalrska, Świeradów nie dały rady), ale to trochę za mało. Gdyby chociaż wymienili te stare wolne krzesło na trasie C/D to warto by było tam od czasu do czasu zajrzeć, również w sezonie, gdzie ludzi jest wielokrotnie więcej niż wczoraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 Dalej Strona 58 z 93 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Byłem w Zieleńcu pierwszy raz (poza okresem letnim). Był to też dla mnie 1 dzień w sezonie więc dużych oczekiwań nie miałem. Jeździłem na Winterpol W3 i Gryglówce. W3 było oblegane i dość szybko pojawiły się spore odsypy, ale pomimo dodatniej temperatury było w miarę ok. Na krótkiej "ściance" w stronę Gryglówki było trochę odsypów, ale generalnie "katowałem" mniej więcej od 12 do 15 bo dla mnie warunki były ok - lepsze niż na W3, krótkim skrętem dało się pojeździć ściankę, a do dołu dłuższym skrętem pomimo miękkiego śniegu też było ok. Ogólnie chyba do Zieleńca zbyt często nie będę zaglądał - bliżej (km i czas) mam do Jańskich i Harrachova, do Spindlerowego czas dojazdu jak do CG i Zieleńca. Wybór chyba oczywisty - widziałem że też tam często gościsz, chyba nie bez powodu. Tak to jasne. W Czechach większość ośrodków lepsza niż te u nas. Na bezrybiu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac, wiec za dnia szybko degraduje. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy aktualnym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Przy -1 w nocy stok raczej nie ma szans dobrze zmarznac. Na C i D nie ma co zwiekszac przepustowosci bo tam przy tym wyciagu jest gesto. Powinni dorobic kolejne stoki na wzor A i B. Biorac pod uwage ile hoteli nastawiali ostatnio, dodatkowe stoki to mus Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReddyS Napisano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2020 Te duże to ponoć ten sam inwestor co w Zieleńcu.Ten, którego budowa stanęła chyba z 2 lata temu? Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi