luśka Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Bardzo dobre rady, dziękuję serdecznie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krykam Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Tak to dzisiaj wygląda, temperatura około 0 stopni. Jak na razie przerwa w naśnieżaniu ale w nocy ma być 10 na minusie więc pewnie zostanie ono wznowione. https://youtu.be/-AeAGn7cmPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linek Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 bo sytuacja temperaturowa jest taka, że zimno idzie ze wschodu i wschód i centrum PL jest już na minusie a południowy zachód zszedł na minus rano a później wskoczyło +1/ +2 i armatki które włączono rano musiały zostać wyłączone. Linia podziału temperatur +/- przebiega niemal równo wzdłuż Wisły. Ale jak mówisz idzie noc i pewnie cała noc śnieżenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Tak to dzisiaj wygląda, temperatura około 0 stopni. Jak na razie przerwa w naśnieżaniu ale w nocy ma być 10 na minusie więc pewnie zostanie ono wznowione. https://youtu.be/-AeAGn7cmPQ Ale im śniegu nadeptałeś... A jak na trasie C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ale im śniegu nadeptałeś... A jak na trasie C? na trasie C nawet spore górki z tego co naśnieżali na początku grudnia i do tego to co dzisiaj jeszcze doszło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Tak to wygląda dzisiaj parę godzin przed otwarciem. https://youtu.be/vteZa4yF4G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ropoh Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Czarna ruszyła. Chociaż na stronie nie podają oficjalnie otwartych tras, to na kamerkach widać, że ludzie jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Czarna ruszyła. Chociaż na stronie nie podają oficjalnie otwartych tras, to na kamerkach widać, że ludzie jeżdżą. Jeżdżą jeżdżą. Otwarta kolej Efka, wyciąg orczykowy Biba, kolej Żmija z trasą C i szkółki narciarskie.Kolej Babcia również czynna z tym że wyjazdy tylko turystyczne bo na trasie B nie ma śniegu. https://youtu.be/KT1t6cRNBOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzisiaj warunki dobre, a dla niewymagających zbyt wiele to nawet bardzo dobre Niestety kolej Żmija miała dzisiaj znów z rana małą awarie ale na innych wyciągach dało się pośmigać. Poniżej filmik dolnej części trasy B. https://youtu.be/vrA-1fzQsNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... krykam Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 W końcu sypneło śniegiem, miejmy nadzieje że w najbliższym czasie otworzą trasę B przy kolei Babcia.. a tak dzisiaj wyglądała droga dojazdowa do Czarnej Góry od strony Bystrzycy Kłodzkiej, nie jest źle można dojechać bez żadnych przeszkód. https://youtu.be/p8mbbYs9na8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 W końcu sypneło śniegiem, miejmy nadzieje że w najbliższym czasie otworzą trasę B przy kolei Babcia.. a tak dzisiaj wyglądała droga dojazdowa do Czarnej Góry od strony Bystrzycy Kłodzkiej, nie jest źle można dojechać bez żadnych przeszkód. https://youtu.be/p8mbbYs9na8 Wooow, szybko jeździśz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Czy ktoś wie dlaczego nie puszczają Babci ? chyba logiczne dlaczego.. nie było śniegu.. dopiero od wczoraj tak na prawdę zaczeli śnieżyć bo warunki na to pozwoliły.. miejmy nadzieje ze w tym tyg. ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krykam Napisano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 Ale im śniegu nadeptałeś... A jak na trasie C? na trasie C nawet spore górki z tego co naśnieżali na początku grudnia i do tego to co dzisiaj jeszcze doszło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Tak to wygląda dzisiaj parę godzin przed otwarciem. https://youtu.be/vteZa4yF4G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ropoh Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Czarna ruszyła. Chociaż na stronie nie podają oficjalnie otwartych tras, to na kamerkach widać, że ludzie jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Czarna ruszyła. Chociaż na stronie nie podają oficjalnie otwartych tras, to na kamerkach widać, że ludzie jeżdżą. Jeżdżą jeżdżą. Otwarta kolej Efka, wyciąg orczykowy Biba, kolej Żmija z trasą C i szkółki narciarskie.Kolej Babcia również czynna z tym że wyjazdy tylko turystyczne bo na trasie B nie ma śniegu. https://youtu.be/KT1t6cRNBOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzisiaj warunki dobre, a dla niewymagających zbyt wiele to nawet bardzo dobre Niestety kolej Żmija miała dzisiaj znów z rana małą awarie ale na innych wyciągach dało się pośmigać. Poniżej filmik dolnej części trasy B. https://youtu.be/vrA-1fzQsNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... krykam Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 W końcu sypneło śniegiem, miejmy nadzieje że w najbliższym czasie otworzą trasę B przy kolei Babcia.. a tak dzisiaj wyglądała droga dojazdowa do Czarnej Góry od strony Bystrzycy Kłodzkiej, nie jest źle można dojechać bez żadnych przeszkód. https://youtu.be/p8mbbYs9na8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 W końcu sypneło śniegiem, miejmy nadzieje że w najbliższym czasie otworzą trasę B przy kolei Babcia.. a tak dzisiaj wyglądała droga dojazdowa do Czarnej Góry od strony Bystrzycy Kłodzkiej, nie jest źle można dojechać bez żadnych przeszkód. https://youtu.be/p8mbbYs9na8 Wooow, szybko jeździśz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Czy ktoś wie dlaczego nie puszczają Babci ? chyba logiczne dlaczego.. nie było śniegu.. dopiero od wczoraj tak na prawdę zaczeli śnieżyć bo warunki na to pozwoliły.. miejmy nadzieje ze w tym tyg. ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krykam Napisano 31 Grudnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Tak to wygląda dzisiaj parę godzin przed otwarciem. https://youtu.be/vteZa4yF4G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ropoh Napisano 1 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2016 Czarna ruszyła. Chociaż na stronie nie podają oficjalnie otwartych tras, to na kamerkach widać, że ludzie jeżdżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krykam Napisano 3 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Czarna ruszyła. Chociaż na stronie nie podają oficjalnie otwartych tras, to na kamerkach widać, że ludzie jeżdżą. Jeżdżą jeżdżą. Otwarta kolej Efka, wyciąg orczykowy Biba, kolej Żmija z trasą C i szkółki narciarskie.Kolej Babcia również czynna z tym że wyjazdy tylko turystyczne bo na trasie B nie ma śniegu. https://youtu.be/KT1t6cRNBOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzisiaj warunki dobre, a dla niewymagających zbyt wiele to nawet bardzo dobre Niestety kolej Żmija miała dzisiaj znów z rana małą awarie ale na innych wyciągach dało się pośmigać. Poniżej filmik dolnej części trasy B. https://youtu.be/vrA-1fzQsNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... krykam Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 W końcu sypneło śniegiem, miejmy nadzieje że w najbliższym czasie otworzą trasę B przy kolei Babcia.. a tak dzisiaj wyglądała droga dojazdowa do Czarnej Góry od strony Bystrzycy Kłodzkiej, nie jest źle można dojechać bez żadnych przeszkód. https://youtu.be/p8mbbYs9na8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 W końcu sypneło śniegiem, miejmy nadzieje że w najbliższym czasie otworzą trasę B przy kolei Babcia.. a tak dzisiaj wyglądała droga dojazdowa do Czarnej Góry od strony Bystrzycy Kłodzkiej, nie jest źle można dojechać bez żadnych przeszkód. https://youtu.be/p8mbbYs9na8 Wooow, szybko jeździśz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Czy ktoś wie dlaczego nie puszczają Babci ? chyba logiczne dlaczego.. nie było śniegu.. dopiero od wczoraj tak na prawdę zaczeli śnieżyć bo warunki na to pozwoliły.. miejmy nadzieje ze w tym tyg. ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krykam Napisano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 Dzisiaj warunki dobre, a dla niewymagających zbyt wiele to nawet bardzo dobre Niestety kolej Żmija miała dzisiaj znów z rana małą awarie ale na innych wyciągach dało się pośmigać. Poniżej filmik dolnej części trasy B. https://youtu.be/vrA-1fzQsNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krykam Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 W końcu sypneło śniegiem, miejmy nadzieje że w najbliższym czasie otworzą trasę B przy kolei Babcia.. a tak dzisiaj wyglądała droga dojazdowa do Czarnej Góry od strony Bystrzycy Kłodzkiej, nie jest źle można dojechać bez żadnych przeszkód. https://youtu.be/p8mbbYs9na8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luśka Napisano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2016 W końcu sypneło śniegiem, miejmy nadzieje że w najbliższym czasie otworzą trasę B przy kolei Babcia.. a tak dzisiaj wyglądała droga dojazdowa do Czarnej Góry od strony Bystrzycy Kłodzkiej, nie jest źle można dojechać bez żadnych przeszkód. https://youtu.be/p8mbbYs9na8 Wooow, szybko jeździśz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Czy ktoś wie dlaczego nie puszczają Babci ? chyba logiczne dlaczego.. nie było śniegu.. dopiero od wczoraj tak na prawdę zaczeli śnieżyć bo warunki na to pozwoliły.. miejmy nadzieje ze w tym tyg. ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 Czy ktoś wie dlaczego nie puszczają Babci ? chyba logiczne dlaczego.. nie było śniegu.. dopiero od wczoraj tak na prawdę zaczeli śnieżyć bo warunki na to pozwoliły.. miejmy nadzieje ze w tym tyg. ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krykam Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2016 A jakby ktoś szukał pomocy w nauce jazdy na Czarnej Górze lub był z dziećmi i szukał dla nich atrakcji to polecam Szkołę Narciarską Kubusiowa Polana. https://youtu.be/Ce5shdv0OOs Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracujesz tam czy korzystałes z usług i chcesz nam o tym napisać ? Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 Pracuje, ale jak chcecie więcej info mogę też napisać mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 mi możesz napisać jak z kolejkami do wyciągów w tygodniu, liczę że nie ma i chcę się jutro wybrać No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krzysiek358 Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 No teraz ferie więc musisz liczyc się z kolejkami.. najlepiej było na kolei Żmija tam kolejek prawie nie było dzisiaj, a tu na dole na tych małych wyciągach tak do 5 minut.. od jutra ma ruszyć Babcia więc powinno być jeszcze mniej kolejek wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
krykam Napisano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2016 wiem, że są w ferie ale nie dolnośląskie także w tygodniu nie spodziewam się tłumów a na weekendy omijam popularne ośrodki na Żmii planuje jeździć, mam nadzieje że na trasie C warunki są dobre wiesz.. to że nie są to ferie dolnośląskie to o niczym nie świadczy.. bo na ferie poznańskie ludzi jest zawsze tyle samo albo i więcej.. ale w tym roku jak na razie nie ma tragedii kolejki są do zniesienia. A warunki na C rano bardzo dobre, z każdą godziną lekko się pogarszają ale nie aż tak bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Kolego Krykam miło że zrobiłeś coming-out Masz jakieś plotki jak z nową szóstką będzie ? Tymczasem dzisiaj: "Otwieramy: wyczekiwaną TRASĘ B FIS oraz TRASY BIEGOWE! Kto wcześnie wstaje ten po sztruksie daaaaje ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartas73 Napisano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2016 Nie lubię narzekać, a szczególnie nie lubię narzekać na Polskie ośrodki ale no nie mogę bez słowa mojej dzisiejszej wizyty zostawić. Warunki na stokach Jeździłem głównie na C, generalnie spoko, trasa twarda, kilka oblodzeń ale też.. kilkach małych przetarć i to przy armatkach, nie wiem jak oni to zrobili bo przetarć bym się spodziewał wszędzie ale nie w zasięgu armatki. Trasa B no szału nie ma, fajnie że otworzyli, oblodzenia ale to mi tam nie przeszkadza, ale te taki zmrożone grudy śniegu czy jak to nazwać to to jest słabe, nie wiem jak oni tą trasę przygotowywali. Łącznik z C na B - NIE POLECAM! pełno minerałków, poczochrałem sobie narty. Rano mróz -13, koło 13 -7 ( na parkingu, na szczycie pewnie większy mróz). Do południa słoneczko a później się schowało i zaczęło się odczuwać ten mróz. Kolejki i ruch na trasach Ogólnie to luźno, tak do 11 na trasach luz, kolejek brak, później trochę więcej ludzi a po 12 zrobiła się mała kolejka i zrobiło się gęściej na stoku więc trzeba było się powoli zmywać. Gratuluję pomysłu pewnej chyba zorganizowanej grupie narciarzy(ok 10-12os), którzy w ramach nauki jeździli sobie jeden za drugim od jednej krawędzi trasy do drugiej przy dość wąskiej trasie C stwarzało to spore niebezpieczeństwo i blokowało trasę. Podsumowanie Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Nie pozostaje mi nic innego jak sie pod Twoją wypowiedzią podpisać. Nic dodać nic ując w szczególności, że się od lat nie wiele zmienia i marnują potencjał góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra
MarioJ Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Jak dla mnie ośrodek z niewykorzystanym potencjałem. Jestem tam nie wiem, raz na dwa lata, pomimo że mam tam tylko godzinę drogi i zawsze jak wracam to mówię sobie że dopóki coś się nie zmieni to tam nie pojadę znowu. I od jakiegoś czasu tam się nic nie zmienia. Wyciągi - zasnąć można, zarówno na Żmii jak i Babci. Przygotowanie tras - mogłoby być lepiej. Wydaje mi się że chyba woda się kończy albo skończyła ( w ciągu dnia żadna armatka nie pracowała, nawet na zamkniętych trasach) także na naśnieżanie w najbliższym czasie nie ma co liczyć. Do tego jeszcze, jak już się czepiam, te nowoczesne, super wygodne czytnik karnetów... I tak wygląda topowy ośrodek w Polsce, nie wiem na jakiej zasadzie są robione te rankingi. p.s Nie liczył bym na otwarcie trasy A, oni chyba też nie liczą na tą trasę bo jest zarośnięta jakimiś krzakami, także nie wiem ile śniegu by musiało być żeby to przykryć Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... _tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Czarna Góra
_tomek Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Po co mają coś zmieniać skoro ciągle pełno ludzi. Biznes się kręci doskonale - napędzany przez reklamę. Ich target to początkujący narciarz z dużego miasta z rodziną, co ma pieniądze na Alpy, ale słabo jeździ. Nie lokals, który nic u nich nie zje, nie będzie brał noclegu ani instruktora i wykupi karnet na 4 godziny raz w tygodniu w weekend. W tą samą strone teraz idzie Lądek - ośla łąka z kanapą dla dzieci super....ale normalny + ulgowy na 2h = 75zł ! Na Czarnej potencjał jest ogromny....narciarski, bo biznesowy ogranicza ilość noclegów, miejsc parkingowych, ilość stolików w knajpie - a to jest wykorzystane w 100% Trasy A, E, F .... no ale po co....dla kogo....jak jest dobrze. Czy się pomylili w zamówieniu jak zamawiali tę wolną kanapę na Żmijowca? No nie. Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Polecam też obejrzeć ten dokument:http://www.planetepl...ny-biznes_43227 --- Zieleniec, Cervonohorskie Sedlo, Dolni Morava, Kouty - lepsze od Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek358 Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Popatrz jaki kiedyś był niewykorzystany potencjał, jak te górki były puste Faktem jest że my tutaj na Dolnym Śląsku mamy wyższe wymagania, bo czeskie ośrodki są dla nas tak samo dostępne jak polskie, a tam wiadomo rozwój jest szybszy. Do CG czy Zieleńca przyjeżdża cała masa ludzi z Polski, którzy po prostu się cieszą że jest śnieg i krzesło. Kiedyś na promocjach spotkałem się z przypadkiem, że kilku chłopaków przyleciało samolotem z Warszawy do Wrocławia, wynajęli apartament na stoku i jeździli w weekend przez dwa dni. Poznań przyjedzie na ferie do CG czy Szklarskiej, a nam się już te ośrodki znudziły, znamy ich wady i zalety na wylot, i wybieramy na ferie coś w Czechach. Ale to że trasa A im zarasta, to też jestem w szoku. Mamy wysokie wymagania i dobrze, bo skoro ceny za karnet są porównywalne z innymi ośrodkami, gdzie jest lepiej to mamy prawo wymagać więcej. A co do kwestii znudzenia danym ośrodkiem to się nie zgodzę, co roku jeżdżę do tych samych ośrodków praktycznie, niestety głównie czeskich. Czemu? W mojej okolicy z polskich ośrodków mam do wyboru Czarną Górę, Zieleniec, Rzeczkę, Sokolec a z drugiej strony nieco dalej ale niewiele dalej mam do wyboru Jańskie, Pec, Dolni Moravę, Cerveną Vodę, Destne, Ricky a troszkę dalej jeszcze jest Szpindlerowy no i niestety wybór jest dla mnie jasny i oczywisty ale może się to kiedyś zmieni a co do ferii(fajnie było by je mieć ) to raczej bym do Czech nie pojechał, tylko raczej gdzieś w alpy, bo Czechy mam można powiedzieć nacodzień Porównajcie Czarną i Zieleniec, który się ciągle rozwija. Zieleniec, mimo że nie posiada tak długich stoków jak Czarna Góra to bije ich na głowę infrastrukturą narciarską i to od dawna, dlatego w Zieleńcu jestem kilka razy w sezonie, chociażby na nocną, bo blisko i całkiem fajnie można się poślizgać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Dalej Strona 36 z 94 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Rekomendowane odpowiedzi