konflo Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Ja sie wlasnie wybieram na czarna gore. Jezeli bedzie ktos ze skiforum to z checia z nim cos pogadam latwo mnie poznac- bialo czerwona kurtka, dzisiaj czapka z daszkiem do tylu i czarne okularki do zooooo Jak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Extra ale stok bardzo mocno oblodzony. Trzeba naprawde umiec jezdzic na takim lodzie i miec do tego dobry sprzet ale ogolnie to SUPER!!! bedzie pozniej filmik w dziale nauka jazdy to sam zobaczysz chyba ze go nie zamieszcze bo sie prawie na nim glebnalem na tym lodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konflo Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 Czarna Gora czy Zieleniec i ktory wyciag , polecasz na jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temudzin Napisano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2007 ojjjj ciezka sprawa bo i w jednym i drugim osrodku sa super waruny do jazdy kwestia jest cenowa, na czarnej gorze strasznie zdzieraja dzisiaj od 13 do 16 - 49zl.... Na zielencu chyba z 35zl taka zabawa kosztuje kolejna sprawa, na czarnej gorze bylo dzisiaj calkiem sporo osob na stoku i czasem niebezpieczne sytuacje widzialem, ale w kolejce sie stalo ok. 5min... Na zielencu z tego co widzialem na zdjeciu bo dzisiaj nie bylem, to kolejek chyba w ogole do krzeselka ale za to stok krotszy i gorszy bo z gown***ym mostkiem po srodku stoku a pozniej to juz nie ma jazdy, bo za chwile oblodzony stromy zjazd do wyciagu. Wybor nalezy do Ciebie ja sam nie wiem gdzie bym pojechal, pewnie do zadnego z tych dwoch osrodkow tym razem tylko gdzies na czechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marax0 Napisano 2 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 jade jutro i jezdze piatek, sobota i niedziela do poludnia do zo wieje wiec dzis zwiedzalismy ma ktos pomysl gdzie w okolicy mozna na narty jechac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milarz Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 w okolicy masz jeszcze kamienice, bielice, zieleniec napisz jakie warunki były na czarnej i ile było ludzi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marax0 Napisano 6 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 bylem na Czarnej Gorze w niedziele i bylo calkeim fajnie poza tym ze narty trzeba bedzie regenerowac. No ze dwa razy czulem na wyciagu jak przejezdzam po kamieniach mimo ze staralem sie kazdy wypatrzec ale nie ma co starali sie dzielnie. Trasy przygotowane dobzre kolejek nie bylo wiec sie super jezdzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin340 Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Zamierzam wybrac się w czwartek i mam pytanie czy ślizgi mocno zjechałeś?? I jak myślisz czy jest sens się tam wybierać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baz_Ski Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Właśnie chcę tam pojechać w niedziele, ale na stronie pokazują, że warunki dobre-średnie, a przy aktualnych warunkach mogą się tylko pogorszyć... Zostają chyba mi jak zwykle Jańskie Łaznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marax0 Napisano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 generealnie niedziele padlo sniegu sporo nie wiem czy tam jeszcze duzo dpopadalo ale u mnie w poznaiu wieczorem bylo prawie 10 cm... Slizg zajechalem starsznie. jedna rysa przez cala szerokosc slizgu i 100% jego glebokosci.. Az widze jak narta placze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin340 Napisano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 jeśli ktoś był ostatnio to prosiłbym o jakies info. na temat warunków, zamierzam sie jutro wybrać tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
heniek08 Napisano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 koledzy we moze ktos jakie sa warunki na czarnej gorze bo znajomy sie w weekend wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiespol Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Bylem na Czarnej Górze kilka razy , własciwie za kazdym razem odnosiłem wrazenie ze włascicielom tej stacji zwisa bo i tak ludzie przyjada. Trasy były z reguły źle przygortowane, no moze jeden raz bylo ok. ale wtedy byl mroz jak szlak i ludzi tez nie bylo za duzo. Poza tym kolejki, wrecz obledne szczególnie do archicznego dwuosobowego krzesełka. Na szybkich talezykach na trasach c i d troche mniej ludzi ale tez tłok. Mam nadzieje ze osrodek ten zostanie naprawde sprywatyzowany a nowy własciciel zainwestuje w nowe wyciagi i doprowadzi ten osrodek do stanu, ktory bylby konkurencyjny do osrodków czeskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Sprywatyzowany ???- przecież to prywatne jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_tomek Napisano 30 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Są bardzo kreatywni jeśli chodzi o podawanie warunków narciarskich. Skala na Czarnej Górze wygląda tak: -bardzo dobre (ani trawy ani kamieni nie widać) -dobre (sztuczny śnieg zmrożony na beton, ale wciąż kamieni nie widać) -dostateczne lub średnie (beton, kamienie i trawę da się jeszcze ominąć) To co podają w danych o ilości śniegu do kompletna fikcja. "Prawdziwy opad śniegu" post z 27.01.2008 - spadło 20cm. Dodali te 20cm do ilości śniegu na trasach. Niestety mają kamerkę i od razu widać po dachach budek ile tego śniegu jest naprawdę, a z archiwum kamerki ile spadło (może ze 2cm). 3km od czarnej góry jest stacja http://www.kamienicanet.com/ tam też mają kamerkę i pomiar temperatury. Warto sobie przed wyjazdem porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 3 Marca 2008 Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Ośrodek narciarski Czarna Góra sprzedany Nowy właściciel, wrocławski deweloper As-Bau, za kilkaset milionów złotych chce stworzyć na Czarnej Górze jeden z największych ośrodków narciarskich w Polsce i połączyć go z Białą Wodą. Firma As-Bau wygrała właśnie przetarg na zakup znanego ośrodka sportów zimowych Czarna Góra na Dolnym Śląsku. Dotychczasowy właściciel, Agencja Rozwoju Przemysłu, postanowiła pozbyć się kompleksu. As-Bau jest już właścicielem sąsiadującego z Czarną Górą ośrodka Biała Woda. W ciągu 5 lat ma tam zainwestować przeszło 115 mln złotych. Wybuduje m.in. nowoczesną, 6-osobową kolej linową, hotel, trzypoziomowy parking i basen. Po wygranym przetargu, do którego obok As-Bau stanęły również Polskie Koleje Linowe, właściciele wrocławskiego dewelopera chcą teraz połączyć oba ośrodki. Razem w jednym ośrodku na powierzchni ok. 100 hektarów ma powstać ponad 20 kilometrów tras. Stanisław Haczkiewicz, jeden z właścicieli spółki: - Marzy nam się, aby w ciągu kilku lat stworzyć na Czarnej Górze i w Białej Wodzie ośrodek przypominający swoimi rozmiarami, trasami zjazdowymi, liczbą armatek śnieżnych i infrastrukturą najlepsze czeskie ośrodki narciarskie. Czarna Góra zmieni się nie do poznania i stanie się jednym z największych i najdynamiczniej rozwijających się kompleksów narciarskich w Polsce. Pierwszy etap budowy Białej Wody rozpocznie się już w tym roku. Tylko w 2008 roku jego koszt wyniesie ok. 18 mln złotych, a w ciągu pięciu lat przeszło 115 mln zł. Być może jeszcze w tym roku rozpocznie się również rozbudowa Czarnej Góry. W sumie As-Bau w Białej Wodzie i na Czarnej Górze chce zainwestować nawet kilkaset milionów złotych. Część pieniędzy na inwestycję - co najmniej 60 mln zł - wrocławska spółka chce pozyskać z Giełdy Papierów Wartościowych. - Właśnie jesteśmy w trakcie przygotowań do uplasowania spółki na warszawskim parkiecie - mówi Stanisław Haczkiewicz. - Sądzę, że z emisją będziemy gotowi w drugim kwartale tego roku. Źródło: Gazeta Wyborcza Wrocław http://miasta.gazeta...51,4977357.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarda Napisano 24 Marca 2008 Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Może wreszcie się znajdzie jakaś sensowna alternatywa dla Czech, a może i krajów położonych jeszcze dalej na południe od Pl. W końcu chyba każdy chciałby zostawiać swoje ciężko zarobione złotówki u nas w kraju ( a nie napychać pełne kiesy posiadaczy pensionów i kwater za południowymi hmm "byłymi" granicami) pod warunkiem - jednkaże - stworzenia ośrodka z prawdziwego zdarzenia, gdzie za sensowne pieniądze byłyby dla narciarzy stworzone sensowne warunki do śmigania ... A jest gdzie ! Czyli co ? Śnieżnik wraca do gry ... ?? Oby !!! Zdravim :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witam. Są jakieś najświeższe wieści z Czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy_no_war Napisano 12 Października 2008 Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Są jakieś najświeższe wieści z Czarnej? Najswiezsza wiadomosc: sniegu dalej nie ma, wyciagi nie pracuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas63 Napisano 16 Października 2008 Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam. Są jakieś najświeższe wieści z Czarnej? W tym roku ponoć mieli robić oświetlenie jednej trasy i ulepszyć system naśnieżania - większe inwestycje planowane są na następny sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 17 Października 2008 Udostępnij Napisano 17 Października 2008 Obys mial racje, bo z tego co wiem ja to nie bedzie nic co by nas zaskoczylo (jakies osiwtlenie ... moze ktoregos z przedpoli narciarskich :confused:) Jezeli chodzi o przyszly sezon to palcem na wodzie pisane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milarz Napisano 15 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Koledzy koleżanki macie jakieś wieści z Czarnej. Z tego co wiem zmienił się właściciel. Może jakieś inwestycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skiman6 Napisano 19 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Koledzy koleżanki macie jakieś wieści z Czarnej... ...nie pojeżdżę dookoła na ...rowerze, niestety?, na szczęście? Pozdr.-a. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 20 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 [quote name='skiman6']...nie pojeżdżę dookoła na ...rowerze, niestety?, na szczęście Co tam skiman6 a zimówek nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
juice Napisano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 No tylko ze w Ramzovej tez szalu nie ma (i raczej nie bedzie :cool:) i w pobliskich gorkach podobnie. Choc na pewno lepiej niz u nas i zawsze lepsze cos niz nic. Z calym szacunkiem, ale patrzac na ostatnie zimy to szczytem desperacji wydaje mi sie rezerwwacja czegokolwiek w polskich Sudetach z wiekszym wyprzedzeniem niz 2-3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi