Mitek Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekaw jestem jak takie ludwiczki wyprą coś takiego https://www.onet.pl/...1tvcdf,79cfc278 Cóż ciężko było uwierzyć, że skoro Dziwisz o wszystkim wiedział to Jan Paweł II nie był świadomy...a tutaj nie raport z TVNu czy Braci Sekielskich a z samego Watykanu.... Dla mnie to smutne...bo mimo wszystko, Jan Paweł drugi miał i pozytywny wpływ na KK ...ale niestety tuszowanie pedofilii nie można usprawiedliwiać.... To pokazuje jeszcze inny bezsens ...a mianowicie ustanawianie przez KK ...świętych.....tacy właśnie oni święci.... Papież Franciszek jest duchownym, który wyprzedził resztę o dwie epoki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 1,3tys. Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 83 97 60 104 Popularne dni 30 Paź 106 27 Paź 102 29 Paź 78 2 Lis 74 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 83 odpowiedzi kordiankw 97 odpowiedzi LudwiczekR 60 odpowiedzi star 104 odpowiedzi Popularne dni 30 Paź 2020 106 odpowiedzi 27 Paź 2020 102 odpowiedzi 29 Paź 2020 78 odpowiedzi 2 Lis 2020 74 odpowiedzi Wujot Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekaw jestem jak takie ludwiczki wyprą coś takiego https://www.onet.pl/...1tvcdf,79cfc278 Cóż ciężko było uwierzyć, że skoro Dziwisz o wszystkim wiedział to Jan Paweł II nie był świadomy...a tutaj nie raport z TVNu czy Braci Sekielskich a z samego Watykanu.... Dla mnie to smutne...bo mimo wszystko, Jan Paweł drugi miał i pozytywny wpływ na KK ...ale niestety tuszowanie pedofilii nie można usprawiedliwiać.... To pokazuje jeszcze inny bezsens ...a mianowicie ustanawianie przez KK ...świętych.....tacy właśnie oni święci.... Tacy święci jaki kościół. Po prostu odznaczenie. Niejako korporacyjne. Podobnie jak np Order Czerwonego Sztandaru Pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekaw jestem jak takie ludwiczki wyprą coś takiego https://www.onet.pl/...1tvcdf,79cfc278 Cóż ciężko było uwierzyć, że skoro Dziwisz o wszystkim wiedział to Jan Paweł II nie był świadomy...a tutaj nie raport z TVNu czy Braci Sekielskich a z samego Watykanu.... Dla mnie to smutne...bo mimo wszystko, Jan Paweł drugi miał i pozytywny wpływ na KK ...ale niestety tuszowanie pedofilii nie można usprawiedliwiać.... To pokazuje jeszcze inny bezsens ...a mianowicie ustanawianie przez KK ...świętych.....tacy właśnie oni święci.... Na chwilę kundelki podkulą ogony, ale nie licz, że na długo. Za miesiąc jak (jeśli) przyschnie znów się zacznie, Swoją drogą z raportu wynika na razie tyle, że JP II nie był o wszystkim informowany. Przeczytał wyjaśnienia McCariccka a resztę zrobił sekretarz, który siedział w kieszenie u amerykanina. Papież był już wtedy w zaawansowanym wieku i bardzo posunięty w chorobie. komu miał ufać jak nie swojemu najbliższemu współpracownikowi z Polski? Nie chciałbym wierzyć (to dobre określenie), że miał pełną wiedzę i pomimo to podejmował takie decyzje. Ale nie była to jedyna taka sprawa, co niestety kładzie się cieniem na całokształt, Podobnie było ze znanym księdzem z Gdańska, którego cały etos legł w gruzach dopiero po śmierci. Smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Na chwilę kundelki podkulą ogony, ale nie licz, że na długo. Za miesiąc jak (jeśli) przyschnie znów się zacznie, Swoją drogą z raportu wynika na razie tyle, że JP II nie był o wszystkim informowany. Przeczytał wyjaśnienia McCariccka a resztę zrobił sekretarz, który siedział w kieszenie u amerykanina. Papież był już wtedy w zaawansowanym wieku i bardzo posunięty w chorobie. komu miał ufać jak nie swojemu najbliższemu współpracownikowi z Polski? Nie chciałbym wierzyć (to dobre określenie), że miał pełną wiedzę i pomimo to podejmował takie decyzje. Ale nie była to jedyna taka sprawa, co niestety kładzie się cieniem na całokształt, Podobnie było ze znanym księdzem z Gdańska, którego cały etos legł w gruzach dopiero po śmierci. Smutne. Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Post 1533 mówi kim jest nijaki starr. Uwaga koleżanki i koledzy identyfikować i niszczyć - to wirus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. To nie są katolicy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekaw jestem jak takie ludwiczki wyprą coś takiego https://www.onet.pl/...1tvcdf,79cfc278 Cóż ciężko było uwierzyć, że skoro Dziwisz o wszystkim wiedział to Jan Paweł II nie był świadomy...a tutaj nie raport z TVNu czy Braci Sekielskich a z samego Watykanu.... Dla mnie to smutne...bo mimo wszystko, Jan Paweł drugi miał i pozytywny wpływ na KK ...ale niestety tuszowanie pedofilii nie można usprawiedliwiać.... To pokazuje jeszcze inny bezsens ...a mianowicie ustanawianie przez KK ...świętych.....tacy właśnie oni święci.... Tacy święci jaki kościół. Po prostu odznaczenie. Niejako korporacyjne. Podobnie jak np Order Czerwonego Sztandaru Pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekaw jestem jak takie ludwiczki wyprą coś takiego https://www.onet.pl/...1tvcdf,79cfc278 Cóż ciężko było uwierzyć, że skoro Dziwisz o wszystkim wiedział to Jan Paweł II nie był świadomy...a tutaj nie raport z TVNu czy Braci Sekielskich a z samego Watykanu.... Dla mnie to smutne...bo mimo wszystko, Jan Paweł drugi miał i pozytywny wpływ na KK ...ale niestety tuszowanie pedofilii nie można usprawiedliwiać.... To pokazuje jeszcze inny bezsens ...a mianowicie ustanawianie przez KK ...świętych.....tacy właśnie oni święci.... Na chwilę kundelki podkulą ogony, ale nie licz, że na długo. Za miesiąc jak (jeśli) przyschnie znów się zacznie, Swoją drogą z raportu wynika na razie tyle, że JP II nie był o wszystkim informowany. Przeczytał wyjaśnienia McCariccka a resztę zrobił sekretarz, który siedział w kieszenie u amerykanina. Papież był już wtedy w zaawansowanym wieku i bardzo posunięty w chorobie. komu miał ufać jak nie swojemu najbliższemu współpracownikowi z Polski? Nie chciałbym wierzyć (to dobre określenie), że miał pełną wiedzę i pomimo to podejmował takie decyzje. Ale nie była to jedyna taka sprawa, co niestety kładzie się cieniem na całokształt, Podobnie było ze znanym księdzem z Gdańska, którego cały etos legł w gruzach dopiero po śmierci. Smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Na chwilę kundelki podkulą ogony, ale nie licz, że na długo. Za miesiąc jak (jeśli) przyschnie znów się zacznie, Swoją drogą z raportu wynika na razie tyle, że JP II nie był o wszystkim informowany. Przeczytał wyjaśnienia McCariccka a resztę zrobił sekretarz, który siedział w kieszenie u amerykanina. Papież był już wtedy w zaawansowanym wieku i bardzo posunięty w chorobie. komu miał ufać jak nie swojemu najbliższemu współpracownikowi z Polski? Nie chciałbym wierzyć (to dobre określenie), że miał pełną wiedzę i pomimo to podejmował takie decyzje. Ale nie była to jedyna taka sprawa, co niestety kładzie się cieniem na całokształt, Podobnie było ze znanym księdzem z Gdańska, którego cały etos legł w gruzach dopiero po śmierci. Smutne. Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Post 1533 mówi kim jest nijaki starr. Uwaga koleżanki i koledzy identyfikować i niszczyć - to wirus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. To nie są katolicy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekaw jestem jak takie ludwiczki wyprą coś takiego https://www.onet.pl/...1tvcdf,79cfc278 Cóż ciężko było uwierzyć, że skoro Dziwisz o wszystkim wiedział to Jan Paweł II nie był świadomy...a tutaj nie raport z TVNu czy Braci Sekielskich a z samego Watykanu.... Dla mnie to smutne...bo mimo wszystko, Jan Paweł drugi miał i pozytywny wpływ na KK ...ale niestety tuszowanie pedofilii nie można usprawiedliwiać.... To pokazuje jeszcze inny bezsens ...a mianowicie ustanawianie przez KK ...świętych.....tacy właśnie oni święci.... Na chwilę kundelki podkulą ogony, ale nie licz, że na długo. Za miesiąc jak (jeśli) przyschnie znów się zacznie, Swoją drogą z raportu wynika na razie tyle, że JP II nie był o wszystkim informowany. Przeczytał wyjaśnienia McCariccka a resztę zrobił sekretarz, który siedział w kieszenie u amerykanina. Papież był już wtedy w zaawansowanym wieku i bardzo posunięty w chorobie. komu miał ufać jak nie swojemu najbliższemu współpracownikowi z Polski? Nie chciałbym wierzyć (to dobre określenie), że miał pełną wiedzę i pomimo to podejmował takie decyzje. Ale nie była to jedyna taka sprawa, co niestety kładzie się cieniem na całokształt, Podobnie było ze znanym księdzem z Gdańska, którego cały etos legł w gruzach dopiero po śmierci. Smutne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Na chwilę kundelki podkulą ogony, ale nie licz, że na długo. Za miesiąc jak (jeśli) przyschnie znów się zacznie, Swoją drogą z raportu wynika na razie tyle, że JP II nie był o wszystkim informowany. Przeczytał wyjaśnienia McCariccka a resztę zrobił sekretarz, który siedział w kieszenie u amerykanina. Papież był już wtedy w zaawansowanym wieku i bardzo posunięty w chorobie. komu miał ufać jak nie swojemu najbliższemu współpracownikowi z Polski? Nie chciałbym wierzyć (to dobre określenie), że miał pełną wiedzę i pomimo to podejmował takie decyzje. Ale nie była to jedyna taka sprawa, co niestety kładzie się cieniem na całokształt, Podobnie było ze znanym księdzem z Gdańska, którego cały etos legł w gruzach dopiero po śmierci. Smutne. Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Post 1533 mówi kim jest nijaki starr. Uwaga koleżanki i koledzy identyfikować i niszczyć - to wirus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. To nie są katolicy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Na chwilę kundelki podkulą ogony, ale nie licz, że na długo. Za miesiąc jak (jeśli) przyschnie znów się zacznie, Swoją drogą z raportu wynika na razie tyle, że JP II nie był o wszystkim informowany. Przeczytał wyjaśnienia McCariccka a resztę zrobił sekretarz, który siedział w kieszenie u amerykanina. Papież był już wtedy w zaawansowanym wieku i bardzo posunięty w chorobie. komu miał ufać jak nie swojemu najbliższemu współpracownikowi z Polski? Nie chciałbym wierzyć (to dobre określenie), że miał pełną wiedzę i pomimo to podejmował takie decyzje. Ale nie była to jedyna taka sprawa, co niestety kładzie się cieniem na całokształt, Podobnie było ze znanym księdzem z Gdańska, którego cały etos legł w gruzach dopiero po śmierci. Smutne. Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Post 1533 mówi kim jest nijaki starr. Uwaga koleżanki i koledzy identyfikować i niszczyć - to wirus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. To nie są katolicy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wykorzystując chwilę rozprężenia może piosenkę zapodam Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Post 1533 mówi kim jest nijaki starr. Uwaga koleżanki i koledzy identyfikować i niszczyć - to wirus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. To nie są katolicy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
.Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Ciekawe jak długo ta chwila potrwa. Na razie co porządniejsi chyba wstydząc się przenieśli się do "zapomnianych" wątków Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Post 1533 mówi kim jest nijaki starr. Uwaga koleżanki i koledzy identyfikować i niszczyć - to wirus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. To nie są katolicy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT
Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Post 1533 mówi kim jest nijaki starr. Uwaga koleżanki i koledzy identyfikować i niszczyć - to wirus!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wszystko zależy kto i jak bardzo identyfikuje się z kk. Zapewne wstydu nie okażą zwolennicy i obrońcy kościoła, bo skoro biskupi lekceważą słowa Papieża i nie przyjmują jego nauk to taki raport tez nie zrobi na nich wrażenia. Myśle sobie, że zawstydzenie u osób wierzących to zdrowy objaw, to świadomość ułomności, przyziemności i instytucjonalizmu Kościoła oraz jego fałszowego przekazywania wiary. I tyle. Wypisałam się z tej społeczności już bardzo dawno, świadomie. Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. To nie są katolicy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT
Mitek Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. To nie są katolicy Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Chyba jednak zrobi, to instytucja hierarchiczna a jak widać papież ma też konkretne instrumenty. I jak widać nie boi się ich wykorzystać. Po drugie krytyczne głosy w łonie kk zaczynają się przebijać na powierzchnię. Spora część wspólnot, teologów, zakonników chciałaby oczyszczenia. to zresztą patrząc długofalowo jest jedyną szansą na przetrwanie. I ten głos wewnątrz jest coraz silniejszy. Przestępcy będą mataczyli, zwlekali, ściemniali ale wszyscy uczciwi (czyli pewnie większość) może nie chcieć tonąć z nimi. Moim marzeniem jest moment gdy kk przestanie być stroną w dialogu z Państwem. Na razie to ma się wrażenie, że nawet jest zgoła na odwrót. Państwo ma być świeckie! Masz racje. Nawet zagorzały obrońca Tomasz Terlikowski zmienił zdanie. Pytanie: czy to łono kk chciałoby oczyszczenia bo pali im się grunt pod nogami? Czy skrucha jest szczera?... A uczciwi się właśnie zawstydzą, przyjmą na klatę winy i odpokutują. Państwo świeckie jak najbardziej, ze swoją NIEPRZYMUSZANĄ katolicką tradycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Tak. Dobrze pamiętam poprzedni ustrój. Ponoć nie był to faszyzm ale coś bardzo podobnego z przeciwnej strony. Z tą drobną różnicą, że ówczesną religią byla walka z religią. Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Wypadałoby zacząć od renegocjacji ( wypowiedzenia?) konkordatu... choć gdyby sie wczytać w treść to wystarczyłoby by strona państwowa go dokładnie przestrzegala, a nie nadinterpretowala próbując przy każdej okazji kupować poparcie hierarchi. Można by sie pokusić o stwierdzenie, że to kolejne rządy doprowadziły do obecnych patologii w relacjach Państwo -KK. ( pedofilia to inna zagadnienie, niejako niezależne od powyzszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Taka walka z religią, że kościół miał się najlepiej w historii Myślę, że wątpię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Niestety papież Franciszek nie jest popularny wśród niektórych katolików. Niektórzy wręcz go nie... lubią. Co to znaczy, że się wypisałaś z tej społeczności? Pytam poważnie, bez złośliwości. Ja tez do pewnego stopnia się "wypisałem", ale a bardziej duchowy niż ostentacyjny sposób. Seniorze, nie mam manii szukania między wierszami złośliwości. Trzeba się mocno postarać, co bym się zdenerwowała Według mnie albo się jest Katolikem -albo się nie jest, albo żyjesz według wiary katolickiej - albo nie. Jak dla mnie nie można być pół - Katolikiem. A skoro księża nie potrafią żyć według przykazań które sami stworzyli to sory. Mają tez problem, żeby żyć wg przykazań bożych. Nie mogłam wiec uczestniczyć w zakłamanym, obłudnym, dwulicowym życiu, kiedyś i mojego, kościoła. Nie chcę też generalizować. Są pewnie wyjątki. Lecz dzisiejszy kościół natawiony jest na zyski materialne, a nie duchowe. Jeśli ktoś chce szukać Boga, to znajdzie go wszędzie. Wybór należy do każdego z nas. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Myślę, że wątpię. Pomimo strat, jakie miały miejsce, uczucia, a tym bardziej praktyki religijne uległy w tym czasie ogromnemu pogłębieniu. Duchowni stawali się autorytetami w wielu sprawach, rozjemcami konfliktów i stabilizatorami gwarantującymi porządek i sprawiedliwość.http://teatrnn.pl/le...-w-okresie-prl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darku Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerh34d Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Strzał kulą w plot. To był po prostu cytat z tego paranoika psychopaty na dolnym zdjęciu (pewnie też jesteś zdania że to wspaniały, miły i godny szacunku człowiek, zgadza sie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy takie rzeczy pojawiają się po jednej, czy po drugiej stronie, mam o nich i o osobach ich używających takie samo zdanie. To takie ubeckie metody. Wrzucasz coś i pytasz - przypadek? Zastanów się. Można inaczej krytykować, spierać się i dyskutować, a nie używać insynuacji i pomówień. Wiem, wiem ...jesteście na wojnie, a tamci to mafia z Wołomina. Uwierz, można być lepszym człowiekiem.Powiedz te same słowa Kurskiemu temu z TVP. To co wstawiłem zobaczy kilka osób on robi to systemowo dzień w dzień oglądają to miliony. Dla przykładu zobacz program Kasta. PS Byłem ciekaw kto zareaguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Czy to tylko przypadek ? A kto to jest ten ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A kto to jest ten ktoś? "Edmund Janniger został zatrudniony jako doradca Antoniego Macierewicza, który był wtedy Ministrem Obrony Narodowej, w 2015 roku. Młody polityk miał wtedy zaledwie 20 lat i był studentem Rutgers University School of Public Affairs and Administration w Stanach Zjednoczonych . " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 PS Byłem ciekaw kto zareaguje Jak to kto? etatowi aparatczycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Dalej Strona 44 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi