arky Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Poczytaj jakie zakazy są w islamie. Wtedy do KK wrócisz na kolanach. No to cię dobrze pojebało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 1,3tys. Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 83 97 60 104 Popularne dni 30 Paź 106 27 Paź 102 29 Paź 78 2 Lis 74 Top użytkownicy w tym temacie Mitek 83 odpowiedzi kordiankw 97 odpowiedzi LudwiczekR 60 odpowiedzi star 104 odpowiedzi Popularne dni 30 Paź 2020 106 odpowiedzi 27 Paź 2020 102 odpowiedzi 29 Paź 2020 78 odpowiedzi 2 Lis 2020 74 odpowiedzi Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Nie mam ani Ciebie ani "społeczeństwa" za co przepraszać, prędzej pożegnam się z forum. Dzisiaj napisałbym to samo. Nic nie zajmuje i nie dzieli Polaków tak mocno jak sprawy około-seksualne. Tyle w temacie, a co myślę o protestujących to moja sprawa i mam do tego takie samo prawo jak Ty do krytykowania KK i konserwatystów. Przypisujesz sobie prawa, których odmawiasz innym... ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No to cię dobrze pojebało.. To jest właśnie to. Wszelkim fundamentalistom rozmaitej maści wydaje się, że nie możemy żyć bez ich opium. A nam religia jest potrzebna jak dziura w moście, mówiąc w sposób najprostszy, tak żeby przekaz był dla nich zrozumiały. Dlatego sympatyzuję z prostotą i skrótowością Twojego ujęcia problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No to cię dobrze pojebało.. Kultura słowa: celujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Błądzisz bracie ! Diabeł przez ciebie przemawia ! Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknie, bo to on jest ten zły;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Kultura słowa: celujący. Cześć Dla mnie Twoja propozycja abym: "wrócił do kościoła" jest tak samo bezczelna i obraźliwa - wierz mi - więc może najpierw spokojnie pomyśl. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? On będzie miał krew na rękach ...w zasadzie już ją ma . Będzie bronił Polskę przed Polakami ...chory człowiek, manipulujący ludźmi bezmyślnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Bardzo dobrze słyszałaś wzywa wyborców PiS do obrony kościołów ,ja to rozumiem jako powołanie bojówek. Czy mi się wydaje czy to właśnie Jaro ma pod sobą ministerstwa które mają nam zapewnić bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 19.00 się zbliża więc na Śląsku czas pospacerować, by nie rzucać tylko pustych słów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Odpowiem Ci tak: Ja tam byłem a Ty nie. Nie wiem skąd masz informacje ale nie widziałem ani jednego przejawu agresji ani ze strony demonstrujących ani ze strony policji. Co więcej, policji praktycznie się nie widziało - była w piątek pod domem karła ale... ma wrażenie, że było im po prostu wstyd. Tak przynajmniej wyglądali. W każdym razie moja córka nie da sobie w kaszę dmuchać jakby co i nawet te 110kg ludwiczka powali i zdepcze bo prawie 10 lata karate na to jej pozwoli. Przerażenie zagląda w oczy i stąd nerwówka? Pozdrowienia Byłeś na jednym, nie mówię, że każdy jest taki sam. Ale już samo wychodzenie, mimo zakazu zgromadzeń powyżej 5 osób, jest wg Ciebie (jak rozumiem, wierzącego w tą całą pandemię) zagrożeniem dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Nie mam ani Ciebie ani "społeczeństwa" za co przepraszać, prędzej pożegnam się z forum. Dzisiaj napisałbym to samo. Nic nie zajmuje i nie dzieli Polaków tak mocno jak sprawy około-seksualne. Tyle w temacie, a co myślę o protestujących to moja sprawa i mam do tego takie samo prawo jak Ty do krytykowania KK i konserwatystów. Przypisujesz sobie prawa, których odmawiasz innym... ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No to cię dobrze pojebało.. To jest właśnie to. Wszelkim fundamentalistom rozmaitej maści wydaje się, że nie możemy żyć bez ich opium. A nam religia jest potrzebna jak dziura w moście, mówiąc w sposób najprostszy, tak żeby przekaz był dla nich zrozumiały. Dlatego sympatyzuję z prostotą i skrótowością Twojego ujęcia problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No to cię dobrze pojebało.. Kultura słowa: celujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Błądzisz bracie ! Diabeł przez ciebie przemawia ! Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknie, bo to on jest ten zły;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Kultura słowa: celujący. Cześć Dla mnie Twoja propozycja abym: "wrócił do kościoła" jest tak samo bezczelna i obraźliwa - wierz mi - więc może najpierw spokojnie pomyśl. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? On będzie miał krew na rękach ...w zasadzie już ją ma . Będzie bronił Polskę przed Polakami ...chory człowiek, manipulujący ludźmi bezmyślnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Bardzo dobrze słyszałaś wzywa wyborców PiS do obrony kościołów ,ja to rozumiem jako powołanie bojówek. Czy mi się wydaje czy to właśnie Jaro ma pod sobą ministerstwa które mają nam zapewnić bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 19.00 się zbliża więc na Śląsku czas pospacerować, by nie rzucać tylko pustych słów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Odpowiem Ci tak: Ja tam byłem a Ty nie. Nie wiem skąd masz informacje ale nie widziałem ani jednego przejawu agresji ani ze strony demonstrujących ani ze strony policji. Co więcej, policji praktycznie się nie widziało - była w piątek pod domem karła ale... ma wrażenie, że było im po prostu wstyd. Tak przynajmniej wyglądali. W każdym razie moja córka nie da sobie w kaszę dmuchać jakby co i nawet te 110kg ludwiczka powali i zdepcze bo prawie 10 lata karate na to jej pozwoli. Przerażenie zagląda w oczy i stąd nerwówka? Pozdrowienia Byłeś na jednym, nie mówię, że każdy jest taki sam. Ale już samo wychodzenie, mimo zakazu zgromadzeń powyżej 5 osób, jest wg Ciebie (jak rozumiem, wierzącego w tą całą pandemię) zagrożeniem dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomkly Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No to cię dobrze pojebało.. To jest właśnie to. Wszelkim fundamentalistom rozmaitej maści wydaje się, że nie możemy żyć bez ich opium. A nam religia jest potrzebna jak dziura w moście, mówiąc w sposób najprostszy, tak żeby przekaz był dla nich zrozumiały. Dlatego sympatyzuję z prostotą i skrótowością Twojego ujęcia problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No to cię dobrze pojebało.. Kultura słowa: celujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Błądzisz bracie ! Diabeł przez ciebie przemawia ! Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknie, bo to on jest ten zły;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Kultura słowa: celujący. Cześć Dla mnie Twoja propozycja abym: "wrócił do kościoła" jest tak samo bezczelna i obraźliwa - wierz mi - więc może najpierw spokojnie pomyśl. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? On będzie miał krew na rękach ...w zasadzie już ją ma . Będzie bronił Polskę przed Polakami ...chory człowiek, manipulujący ludźmi bezmyślnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Bardzo dobrze słyszałaś wzywa wyborców PiS do obrony kościołów ,ja to rozumiem jako powołanie bojówek. Czy mi się wydaje czy to właśnie Jaro ma pod sobą ministerstwa które mają nam zapewnić bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 19.00 się zbliża więc na Śląsku czas pospacerować, by nie rzucać tylko pustych słów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Odpowiem Ci tak: Ja tam byłem a Ty nie. Nie wiem skąd masz informacje ale nie widziałem ani jednego przejawu agresji ani ze strony demonstrujących ani ze strony policji. Co więcej, policji praktycznie się nie widziało - była w piątek pod domem karła ale... ma wrażenie, że było im po prostu wstyd. Tak przynajmniej wyglądali. W każdym razie moja córka nie da sobie w kaszę dmuchać jakby co i nawet te 110kg ludwiczka powali i zdepcze bo prawie 10 lata karate na to jej pozwoli. Przerażenie zagląda w oczy i stąd nerwówka? Pozdrowienia Byłeś na jednym, nie mówię, że każdy jest taki sam. Ale już samo wychodzenie, mimo zakazu zgromadzeń powyżej 5 osób, jest wg Ciebie (jak rozumiem, wierzącego w tą całą pandemię) zagrożeniem dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
grimson Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 No to cię dobrze pojebało.. Kultura słowa: celujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Błądzisz bracie ! Diabeł przez ciebie przemawia ! Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknie, bo to on jest ten zły;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Kultura słowa: celujący. Cześć Dla mnie Twoja propozycja abym: "wrócił do kościoła" jest tak samo bezczelna i obraźliwa - wierz mi - więc może najpierw spokojnie pomyśl. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? On będzie miał krew na rękach ...w zasadzie już ją ma . Będzie bronił Polskę przed Polakami ...chory człowiek, manipulujący ludźmi bezmyślnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Bardzo dobrze słyszałaś wzywa wyborców PiS do obrony kościołów ,ja to rozumiem jako powołanie bojówek. Czy mi się wydaje czy to właśnie Jaro ma pod sobą ministerstwa które mają nam zapewnić bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 19.00 się zbliża więc na Śląsku czas pospacerować, by nie rzucać tylko pustych słów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Odpowiem Ci tak: Ja tam byłem a Ty nie. Nie wiem skąd masz informacje ale nie widziałem ani jednego przejawu agresji ani ze strony demonstrujących ani ze strony policji. Co więcej, policji praktycznie się nie widziało - była w piątek pod domem karła ale... ma wrażenie, że było im po prostu wstyd. Tak przynajmniej wyglądali. W każdym razie moja córka nie da sobie w kaszę dmuchać jakby co i nawet te 110kg ludwiczka powali i zdepcze bo prawie 10 lata karate na to jej pozwoli. Przerażenie zagląda w oczy i stąd nerwówka? Pozdrowienia Byłeś na jednym, nie mówię, że każdy jest taki sam. Ale już samo wychodzenie, mimo zakazu zgromadzeń powyżej 5 osób, jest wg Ciebie (jak rozumiem, wierzącego w tą całą pandemię) zagrożeniem dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Błądzisz bracie ! Diabeł przez ciebie przemawia ! Idąc ciemną doliną zła się nie ulęknie, bo to on jest ten zły;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Kultura słowa: celujący. Cześć Dla mnie Twoja propozycja abym: "wrócił do kościoła" jest tak samo bezczelna i obraźliwa - wierz mi - więc może najpierw spokojnie pomyśl. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? On będzie miał krew na rękach ...w zasadzie już ją ma . Będzie bronił Polskę przed Polakami ...chory człowiek, manipulujący ludźmi bezmyślnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Bardzo dobrze słyszałaś wzywa wyborców PiS do obrony kościołów ,ja to rozumiem jako powołanie bojówek. Czy mi się wydaje czy to właśnie Jaro ma pod sobą ministerstwa które mają nam zapewnić bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 19.00 się zbliża więc na Śląsku czas pospacerować, by nie rzucać tylko pustych słów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Odpowiem Ci tak: Ja tam byłem a Ty nie. Nie wiem skąd masz informacje ale nie widziałem ani jednego przejawu agresji ani ze strony demonstrujących ani ze strony policji. Co więcej, policji praktycznie się nie widziało - była w piątek pod domem karła ale... ma wrażenie, że było im po prostu wstyd. Tak przynajmniej wyglądali. W każdym razie moja córka nie da sobie w kaszę dmuchać jakby co i nawet te 110kg ludwiczka powali i zdepcze bo prawie 10 lata karate na to jej pozwoli. Przerażenie zagląda w oczy i stąd nerwówka? Pozdrowienia Byłeś na jednym, nie mówię, że każdy jest taki sam. Ale już samo wychodzenie, mimo zakazu zgromadzeń powyżej 5 osób, jest wg Ciebie (jak rozumiem, wierzącego w tą całą pandemię) zagrożeniem dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Kultura słowa: celujący. Cześć Dla mnie Twoja propozycja abym: "wrócił do kościoła" jest tak samo bezczelna i obraźliwa - wierz mi - więc może najpierw spokojnie pomyśl. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? On będzie miał krew na rękach ...w zasadzie już ją ma . Będzie bronił Polskę przed Polakami ...chory człowiek, manipulujący ludźmi bezmyślnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Bardzo dobrze słyszałaś wzywa wyborców PiS do obrony kościołów ,ja to rozumiem jako powołanie bojówek. Czy mi się wydaje czy to właśnie Jaro ma pod sobą ministerstwa które mają nam zapewnić bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 19.00 się zbliża więc na Śląsku czas pospacerować, by nie rzucać tylko pustych słów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Odpowiem Ci tak: Ja tam byłem a Ty nie. Nie wiem skąd masz informacje ale nie widziałem ani jednego przejawu agresji ani ze strony demonstrujących ani ze strony policji. Co więcej, policji praktycznie się nie widziało - była w piątek pod domem karła ale... ma wrażenie, że było im po prostu wstyd. Tak przynajmniej wyglądali. W każdym razie moja córka nie da sobie w kaszę dmuchać jakby co i nawet te 110kg ludwiczka powali i zdepcze bo prawie 10 lata karate na to jej pozwoli. Przerażenie zagląda w oczy i stąd nerwówka? Pozdrowienia Byłeś na jednym, nie mówię, że każdy jest taki sam. Ale już samo wychodzenie, mimo zakazu zgromadzeń powyżej 5 osób, jest wg Ciebie (jak rozumiem, wierzącego w tą całą pandemię) zagrożeniem dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
.Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? On będzie miał krew na rękach ...w zasadzie już ją ma . Będzie bronił Polskę przed Polakami ...chory człowiek, manipulujący ludźmi bezmyślnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Bardzo dobrze słyszałaś wzywa wyborców PiS do obrony kościołów ,ja to rozumiem jako powołanie bojówek. Czy mi się wydaje czy to właśnie Jaro ma pod sobą ministerstwa które mają nam zapewnić bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 19.00 się zbliża więc na Śląsku czas pospacerować, by nie rzucać tylko pustych słów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Odpowiem Ci tak: Ja tam byłem a Ty nie. Nie wiem skąd masz informacje ale nie widziałem ani jednego przejawu agresji ani ze strony demonstrujących ani ze strony policji. Co więcej, policji praktycznie się nie widziało - była w piątek pod domem karła ale... ma wrażenie, że było im po prostu wstyd. Tak przynajmniej wyglądali. W każdym razie moja córka nie da sobie w kaszę dmuchać jakby co i nawet te 110kg ludwiczka powali i zdepcze bo prawie 10 lata karate na to jej pozwoli. Przerażenie zagląda w oczy i stąd nerwówka? Pozdrowienia Byłeś na jednym, nie mówię, że każdy jest taki sam. Ale już samo wychodzenie, mimo zakazu zgromadzeń powyżej 5 osób, jest wg Ciebie (jak rozumiem, wierzącego w tą całą pandemię) zagrożeniem dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów? Bardzo dobrze słyszałaś wzywa wyborców PiS do obrony kościołów ,ja to rozumiem jako powołanie bojówek. Czy mi się wydaje czy to właśnie Jaro ma pod sobą ministerstwa które mają nam zapewnić bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 19.00 się zbliża więc na Śląsku czas pospacerować, by nie rzucać tylko pustych słów ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Odpowiem Ci tak: Ja tam byłem a Ty nie. Nie wiem skąd masz informacje ale nie widziałem ani jednego przejawu agresji ani ze strony demonstrujących ani ze strony policji. Co więcej, policji praktycznie się nie widziało - była w piątek pod domem karła ale... ma wrażenie, że było im po prostu wstyd. Tak przynajmniej wyglądali. W każdym razie moja córka nie da sobie w kaszę dmuchać jakby co i nawet te 110kg ludwiczka powali i zdepcze bo prawie 10 lata karate na to jej pozwoli. Przerażenie zagląda w oczy i stąd nerwówka? Pozdrowienia Byłeś na jednym, nie mówię, że każdy jest taki sam. Ale już samo wychodzenie, mimo zakazu zgromadzeń powyżej 5 osób, jest wg Ciebie (jak rozumiem, wierzącego w tą całą pandemię) zagrożeniem dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Czy ktoś słyszał oświadczenie Jarosława Kaczyńskiego? ...bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam - on namiawia swoich wyborców do wojny ze swoimi przeciwnikami w obronie kościołów?Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan, bo wszystkich choc troche wartościowych szef wystawił na aut by nie byli zagrożeniem. Zostały miernoty. https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Enzo sprzęgło i luz. U Karoli w robocie właściciel sieciowych siłek płacił dziewczynom i dzieciom (takich też zatrudnia na dzieło) aby w kato poszły na protest. Sielanka Bronek i oglądamy.... Co ty pierdolisz człowieku. Udowodnij tą głupotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Powiedz mi (bo Ty chyba najlepiej znasz tu piszących), skąd się biorą takie twory jak LudwiczekR, epatujące chamstwem i prymitywnymi bluzgami?? Czy naprawdę można być aż takim idiotą, żeby wypisywać coś takiego za darmo, albo bez innego wspomagania?? Przyznam szczerze nie rozumiem. To nikt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
.Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Musimy bronić polskich kościołów za każdą cenę. Wzywam wszystkich członków PiS i wszystkich, którzy nas wspierają, do tego, by wzięli udział w obronie Kościoła – tłumaczył Kaczyński.itd.... Ktoś zdaje sobie sprawę, że teraz musi już po trupach. Nie ma odwrotu. Jak odpusci to sytuacja go zmiecie, a w PiSie juz ustawia sie kolejka chetnych do zastapienia JK. Ale nikt nie dorasta do kolan... https://youtu.be/IZa4PFz4dPQ Wiesz...jestem przerażona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona...Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Ja tez..... zaczyna zachowywać się ... nieobliczalnie. Pytanie jest dlaczego wezwał domorosłych "obrońców" a nie siły którymi dysponuje? - zależy mu na konflikcie i policja i wojsko na końcu spacyfikują i jednych i drugich, tak czy tak zapłaci za to cenę - nie jest pewien służb (dostał sygnały, że nie będzie drugiego ZOMO) Może jeszcze jakaś trzecia interpretacja? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT
MajkaW Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Wiesz...jestem przerażona... spokojnie, daliśmy radę w stanie wojennym, to i teraz damy. Trzeba się będzie ruszyć i pogonić dziada. Konus jest przerażony, to syndrom oblężonej twierdzy, próbuję się podczepić pod KK, bo boi się, że pójdzie pod miecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park strefy wolne od LGBT
.Beata. Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszesz jakbyś pierwszy raz ścierwo widziała i słyszała... Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Piszę, bo mam nadzieję, że nasze dzieci nie będą musiały znów walczyć o wolność, na dodatek ze swoimi rodakami. Cześć Jakimi rodakami??? To, że ktoś posługuje się kaleka polszczyzną nie znaczy od razu, że jest Polakiem, choćby nie wiem ile orłów sobie na koszulce wyszył. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mikoski Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Tak jakoś mi to pasuje do obecnej sytuacji.https://youtu.be/lofw4SrQ-QY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 27 Października 2020 Udostępnij Napisano 27 Października 2020 Zdanie o aborcji mam konsekwentne i spójne, tzn. zgodne z obecnym (od paru dni) stanem prawnym. W przypadku gwałtu, jak i zagrożenia zdrowia/życia matki (o ile stwierdzenie "zagrożenie" nie jest zbyt ogólne), ewidentnie kobieta powinna mieć prawo zdecydować - co nie znaczy, ze w tym przypadku aborcja nie powinna być nazywana morderstwem. Nadal nim jest, ale sytuacja jest podoba do tej, gdy wtargnie nam ktoś do mieszkania i mamy prawo go zabić w obronie własnej. W przypadku gwałtu nie pisała się na ciążę, miała inne plany na życie, więc tu ewidentnie powinna być zwolniona z odpowiedzialności i konsekwencji nie swojego wyboru. A poparcie dla obecnego prawa wyrażam tym (jak zresztą głosi Konstytucja), że człowiekiem stajemy się w momencie poczęcia. Tymczasem aborcjoniści nawet między sobą nie potrafią dojść do porozumienia kiedy zaczyna się życie. Wykształcanie się poszczególnych organów, narządów, układów, to nie jest kwestia pojedynczych momentów:..... "pyk" - i mamy mózg.........."pyk" - i mamy serce.........."pyk" - i mamy układ nerwowy. To jest pewien płynny proces, którego nie da się przedzielić jakąś kreską i powiedzieć, że do tego momentu do nie jest człowiek, ale sekundę później już jest. Albo, że jest człowiekiem w 40%, czy może w 60. "Dziecko ma urodzić się chore? A to dziękuję, oddaję do reklamacji - proszę o inny model". To nie jest przedmiot na bazarze, by spełniał nasze oczekiwania. I żeby odpowiadał "wzorcowi" piękna i zdrowia. A nazewnictwo (płód, zarobek) jest wtórne wobec stanu faktycznego - to, że człowiek w okresie prenatalnym jest nazywany zarodkiem, płodem itp. to nie zmienia faktu, ze jest to ta sama istota, nazywana później dzieckiem, nastolatkiem, dorosłym - to tylko słowa, definicje, ale to wciąż ten sam człowiek. Niepełnosprawnym i "zdeformowanym" (jeśli już komuś przechodzi to przez usta wobec człowieka) mozna się też stać za życia - nigdy nie przewidzimy przyszłości. Mimo wszystko, każdy konflikt po cichu popieram. Dlatego, że inaczej niż większość społeczeństwa, uważam, że to nie "podzielonym" społeczeństwem łatwiej się rządzi i manipuluje, a społeczeństwem "uśpionym". Dopóki ludziom leci ciepła woda z kranu, to nie widzą potrzeby interesować się polityką i tym, co robią z nami rządzący. Głośne tematy aktywizują ich do myślenia, do zajęcia stanowiska. Do zastanowienia się nie tylko nad daną, jedną kwestią, ale i znalezieniem podobieństwa do innych. Np. pojawi się u kogoś taki ciąg myślowy: "zaraz zaraz, ale skoro ja krzyczę "moje ciało, moja sprawa", to może inny człowiek też powinien móc postępować tak jak uważa ze swoim życiem, dopóki nie krzywdzi innych? Czemu mam mu narzucać chodzenie w masce, szczepienie się, płacenie na usługi, z których nie korzysta (przymusowa, państwowa edukacja, przymusowa, państwowa służba zdrowia, przymusowy, państwowy ZUS, zakaz posiadania broni itp.). A przykładów na wpływ władzy na nasze życie nie starczyłoby w grubej książce, by je opisać (teraz to nawet samych "pandemicznych"). Pytanie do obrońców wyroku TK. Myślicie że to coś zmieni, absolutnie nic świadome i myślące kobiety będą zmuszone wykonać zabieg za granicą i to zrobią . Wystarczy wpisać w wyszukiwarce aborcja, 1800 złotych plus koszty dojazdu. Pozostają pip pip pip pip (słowa nich każdy podstawi sobie sam) żyjący z zasiłków tam będą się rodzić wszystkie dzieci i upośledzone i ułomne , elektorat będzie rósł w siłę. Owszem, mogą, z tym że wtedy odpowiedzialność za to spada na tamte kraje. Jak chcą mieć wizerunek państw, do których ludzie jeżdżą w tym celu, to ich sprawa. Uważam, że państwo polskie nie może legalizować okrucieństw na swoim terenie, dlatego rozumiem posłów, którzy poczuwają się do odpowiedzialności za to, co dzieje się w naszych granicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 51 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi