MajkaW Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Ja tylko przypomnę, że wszystko to piszemy w temacie założonym przed wyborami przez prawe "flaki z olejem". Chcecie napisać o władzy i ich przekrętach - załóżmy nowy wątek "jak nas duma władza" a tak karmicie ego trolla dobijamy ego trolla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 925 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 61 69 86 72 Popularne dni 17 Lip 57 7 Lis 56 8 Lis 52 6 Lis 40 Top użytkownicy w tym temacie Kuba99 61 odpowiedzi Mitek 69 odpowiedzi kordiankw 86 odpowiedzi star 72 odpowiedzi Popularne dni 17 Lip 2020 57 odpowiedzi 7 Lis 2020 56 odpowiedzi 8 Lis 2020 52 odpowiedzi 6 Lis 2020 40 odpowiedzi Popularne posty figozmakiem 8 Lipca 2020 Kolega Fredowski: „Figo odrzucam Twoje podziekowania. Zaprzestaj i walnij piescia(jezeli masz) w stol”. Jest to mój pierwszy explicite post-polityczny na Skiforum. Niechętnie odrywam się od przyr kordiankw 17 Listopada 2020 Chyba masz jakieś fiksacje oralne. To miłe, że podzieliłeś się z nami swoimi doświadczeniami towarzyszu. U ciebie chyba jednak z tym rozjaśnieniem mózgu nie zadziałało, być może połykanie było niepełn robertdr 21 Listopada 2020 mig Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Specyfika tego forum polega m.in na tym że pojęcie "mój watek" to tu czysta egzotyka. Ale można założyć inny, na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Tzw. repolonizacji mediów ciąg dalszy — na liście Orlenu „Rzeczpospolita” i „Parkiet” https://www.onet.pl/...s944vs,79cfc278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Tzw. repolonizacji mediów ciąg dalszy — na liście Orlenu „Rzeczpospolita” i „Parkiet” https://www.onet.pl/...s944vs,79cfc278 Cześć Tak 14.12 żeby kontynuować: https://youtu.be/d-go7zoAGKs Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE Widzę system Kulczyka nadal działa.....a teraz sobie wyposażcie......albo nie ja wam wyposażę za stosowna opłatą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Widzę system Kulczyka nadal działa.....a teraz sobie wyposażcie......albo nie ja wam wyposażę za stosowna opłatą.... A co ma do zakupu Kulczyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 A co ma do zakupu Kulczyk?? Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? PozdrowieniaWręcz przeciwnie... Nie był i sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Niższa cena zakupu, a resztę załatwi się aneksami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Specyfika tego forum polega m.in na tym że pojęcie "mój watek" to tu czysta egzotyka. Ale można założyć inny, na wszelki wypadek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2020 Tzw. repolonizacji mediów ciąg dalszy — na liście Orlenu „Rzeczpospolita” i „Parkiet” https://www.onet.pl/...s944vs,79cfc278 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2020 Tzw. repolonizacji mediów ciąg dalszy — na liście Orlenu „Rzeczpospolita” i „Parkiet” https://www.onet.pl/...s944vs,79cfc278 Cześć Tak 14.12 żeby kontynuować: https://youtu.be/d-go7zoAGKs Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE Widzę system Kulczyka nadal działa.....a teraz sobie wyposażcie......albo nie ja wam wyposażę za stosowna opłatą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Widzę system Kulczyka nadal działa.....a teraz sobie wyposażcie......albo nie ja wam wyposażę za stosowna opłatą.... A co ma do zakupu Kulczyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 A co ma do zakupu Kulczyk?? Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? PozdrowieniaWręcz przeciwnie... Nie był i sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Niższa cena zakupu, a resztę załatwi się aneksami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE Widzę system Kulczyka nadal działa.....a teraz sobie wyposażcie......albo nie ja wam wyposażę za stosowna opłatą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Widzę system Kulczyka nadal działa.....a teraz sobie wyposażcie......albo nie ja wam wyposażę za stosowna opłatą.... A co ma do zakupu Kulczyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 A co ma do zakupu Kulczyk?? Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? PozdrowieniaWręcz przeciwnie... Nie był i sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Niższa cena zakupu, a resztę załatwi się aneksami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Widzę system Kulczyka nadal działa.....a teraz sobie wyposażcie......albo nie ja wam wyposażę za stosowna opłatą.... A co ma do zakupu Kulczyk?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 A co ma do zakupu Kulczyk?? Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? PozdrowieniaWręcz przeciwnie... Nie był i sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Niższa cena zakupu, a resztę załatwi się aneksami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 A co ma do zakupu Kulczyk?? Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? PozdrowieniaWręcz przeciwnie... Nie był i sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Niższa cena zakupu, a resztę załatwi się aneksami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Bo pył pionierem w tego typu zakupach za publiczne pieniądze. Specjalizację zaczął od pośrednictwa przy zakupie "gołych" nawet nie pomalowanych VW T4 dla Polskiej policji - potem za dodatkową opłata je wyposażał. Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? PozdrowieniaWręcz przeciwnie... Nie był i sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Niższa cena zakupu, a resztę załatwi się aneksami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? PozdrowieniaWręcz przeciwnie... Nie był i sprzedawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Cześć To znaczy był w rządzie i kupował ? Pozdrowienia Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Niższa cena zakupu, a resztę załatwi się aneksami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 18 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Ale do wożenia dupy wyższej kadry są OK, a i zadawać szyku na dzielni można. Niższa cena zakupu, a resztę załatwi się aneksami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Brałem udział w publicznych przetargach. Były uczciwe i nie były robione pod tezę. Rolą sprzedawcy jest sprzedać. Rolą wydającego publiczny grosz jest zrobić to transparentnie i najzwyczajniej uczciwie. Tak, za to zawsze odpowiadają politycy. Każda patologia w tym zakresie zawsze obciąża polityków. Tylko... Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Zibi28 Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Politycy pozbyli się profesjonalistów a na stanowiska powołali "swoich". Te samochody, jak w krzywym zwierciadle, pokazują tą całą ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Nie rób ze mnie/siebie idioty. Niezależnie od opcji jaśnie panów mechanizm zakupów z publicznych pieniędzy zawsze jest ten sam co zresztą widać na załączonych zdjęciach. Te pojazdy "nie specjalistyczne" nawet nie są pomalowane nie mówiąc już o stanowiskach np na broń długą czy wojskowy radiotelefon. Strzępić języka nie będę - jest fachowiec od wojskowości i się wypowiedział ja tylko dodałem że patologia trwa nadal. Cześć Ziemowit napisał to o co mi chodzi. Jeżeli sprzedawał i sprzedał coś drożej to mu chwała a ten kto kupił to dureń. Pytam więc sprzedawał czy kupował? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Śliczne Szkoda że nie dołożyli alufelg ale mam nadzieję, że mają choć podświetlane progi oraz system nagłośnieniowy JBL lub BOSE szokujace porownanie!!! Dla pocieszenia : za te klatki argentynczycy tez chyba extra zaplacili a jest bezuzyteczna (za wyjatkiem bagaznika dachowego, ktory bez ramy na pewno by kosztowal mniej). Inna rzecz, juz zupelnie powazna: w Argentynie, zadna polciezarowka nie porusza sie bez systemu automatycznego pompowania opon - w tych samochodach tego nie ma, a ,zapewniam, w Arg jest to musowe wyposazenie pojazdow ciezszych Wiesz moze, Konrad, co jest pod tymi plandekami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020
mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Pytanie tylko kto określił warunki techniczne jakie mają spełniać pojazdy. Jak rozumiem beka jest z tego, że to limuzyny a nie pojazdy wojskowe. Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Sporzadzenie warunkow ( Specyfikacji Istotnych Warunkow Zamowienia) to obowiązek Zamawiającego. Tak zapisano w PrZamPub. Jeżeli zamawiajacy chce miec pewność że najlepsza ofertę złoży "wlaściwy"oferent to prosi go o "pomoc' w sporządzeniu tego dokumentu. A oferent wie jakie warunki spełnia a jakich nie spełnia konkurent. Są też przetargi gdzie wszyscy z branży dobrze wiedzą kto ma dostać zamówienie. I jakoś z tym żyją. Dotyczy to głównie zamówień centralnych za konkretne kwoty. Na szczeblu samorządów takie działania są szybko wyłapywane i raczej mało popularne a grube machloje występują głównie w Gminie Wilkowyje z serialu Ranczo. Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020
mig Napisano 19 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2020 Tak ale mnie interesowało kto opisał te warunki ze strony zamawiającego. Nazwiska? Na forum? Eeeee..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Author79 Napisano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2020 Następne zakupy motoryzacyjne się szykują; https://www.onet.pl/...pheq6,79cfc278 Jak to wszyscy zawsze bidni i takimi rupieciami jeżdżą; Polonez, Żuk a nawet Liaz, ... Ja już zapomniałem jak to wygląda na ulicy a ani nadal się z nimi męczą... Bogaty u nas kraina i piniędzy jak widać dość jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 tak sobie czytam i w sumie mam 2 wnioski: 1. połowa z Was - piszących - głosowała na PiS 2. może przy następnym głosowaniu dotrze do Was jakaś refleksja, przebłysk świadomości w tych stępionych "programami socjalnymi" umysłach, że nie wszystko złoto, co się świeci i nie można mówić, że pada deszcz, kiedy władza pluje w twarz ograniczając kolejne swobody obywatelskie To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Zibi28 Napisano 11 Stycznia 2021 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2021 To zbyt proste co uprawiasz. W ostatnich wyborach frekwencja wyniosła ok. 62 %. PIS zdobył łącznie ok. 40 % głosów. Przy założeniu że uczestnicy forum proporcjonalnie do pozostałych obywateli Polski uczestniczyli w wyborach to daje nam, że co czwarty uczestnik forum głosował na PIS a nie co drugi. A to już zasadnicza różnica. Mając na uwadze, że większość aktywnych uczestników forum mieszka w miastach można jeszcze inaczej wnioskować. W miastach frekwencja była znacznie wyższa niż na wsi, w Warszawie wyniosła ok. 77%, w Poznaniu ok. 74%, w Szczecinie tylko ok. 67%. Wiadomo też że w dużych miastach na PIS głosowało maksymalnie 20-30% elektoratu. Co da nam że w poszczególnych miastach tylko co 5 lub nawet co 6 Polak głosował na PIS. Wszystko to są jakieś bardzo zgrubne obliczenia ale myślę że stwierdzenie "co piąty z Was piszących głosował na PIS" będzie bliższe prawdy Chyba, że gdzieś w tych kalkulacjach grubo się pomyliłem ale mam nadzieję, że nie. Raczej co dziesiąty. Narty kosztują i z reguły korzystają z nich ludzie aktywni. Ludzie z pasją mają duże szersze horyzonty myślowe, więc są na forum w zdecydowanej mniejszości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 34 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi