Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 No to teraz Biden, będzie musiał naprawić to co spieprzył Trump ; przywrócić wizy, wycofać wojsko do Niemiec, przestać sprzedawać gaz i nowoczesną broń oraz przyspieszyć przekazanie 40 mld $ przedsiębiorstwu "holokaust". Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 No to teraz Biden, będzie musiał naprawić to co spieprzył Trump ; przywrócić wizy, wycofać wojsko do Niemiec, przestać sprzedawać gaz i nowoczesną broń oraz przyspieszyć przekazanie 40 mld $ przedsiębiorstwu "holokaust". Dubel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Tylko niech podatki tutaj płaci i będzie idealnie. A co do wydatków militarnych: Każda złotówka wydana na cokolwiek związanego z bronią czy wojną to najgłupiej wydane pieniądze. Pozdrowienia Czyli rozumiem, że najgłupsi są amerykanie i chińczycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To się Tobie tak wydaje. Po prostu się w tej materii nie spisałeś. Ano. Porażka. Zapytałem moich dzieci wysyłając im mema i prosząc o odpowiedź z jakiego to jest filmu. Córka (33) odpowiedziała w stylu "tato, nie obrażaj mnie", a syn (40) - "no przecież to jasne". Również dzieci II sortu (synowa i syn) wiedziały o co chodzi. Mitku, pomyliłem się! Wydawało mi się, że film z 1975 r. nie może być znany młodzieży. Ten film, w tamtych czasach, był dla nas, mieszkańców zniewolonego, a w każdym razie nie całkiem wolnego kraju, mityczny i bardzo prawdziwy. Ale to było już, jakby nie było, 45 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Jeden? J. Kennedy. Powinien wspierać, ale nie wspiera. Do tego, jak to bodajże podał Witek, wierny swoim żonom, a tej ostatniej, skądinąd wygląda bardzo OK, od 43 lat. W przeciwieństwie do Trumpa. Ale dla twardych polskich katolików, to żaden argument. Rozmawiałem z jednym z nich, BTW profesorem belwederskim. Dla nich to nawet papież Franciszek jest schizmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ano. Porażka. Zapytałem moich dzieci wysyłając im mema i prosząc o odpowiedź z jakiego to jest filmu. Córka (33) odpowiedziała w stylu "tato, nie obrażaj mnie", a syn (40) - "no przecież to jasne". Również dzieci II sortu (synowa i syn) wiedziały o co chodzi. Mitku, pomyliłem się! Wydawało mi się, że film z 1975 r. nie może być znany młodzieży. Ten film, w tamtych czasach, był dla nas, mieszkańców zniewolonego, a w każdym razie nie całkiem wolnego kraju, mityczny i bardzo prawdziwy. Ale to było już, jakby nie było, 45 lat temu. Cześć Czyli się jednak spisałeś.! No to w takim razie nie wiem skąd taka mała wiara w Twoje umiejętności przekazywania wartości. W każdym razie gratuluje! I widzisz jaka reakcja: "tato, nie obrażaj mnie" - o to mi chodziło w pierwszym poście na ten temat, tak samo pomyślałem choć generacja starsza. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jeden? J. Kennedy. Powinien wspierać, ale nie wspiera. Do tego, jak to bodajże podał Witek, wierny swoim żonom, a tej ostatniej, skądinąd wygląda bardzo OK, od 43 lat. W przeciwieństwie do Trumpa. Ale dla twardych polskich katolików, to żaden argument. Rozmawiałem z jednym z nich, BTW profesorem belwederskim. Dla nich to nawet papież Franciszek jest schizmą. Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Regularne obsmarowywanie Bidena przez publiczną telewizję:https://wiadomosci.g...ml#s=BoxMMtImg3 moim zdaniem odbije się zakręceniem kasy z UE. Biden nie będzie przeszkadzał jak Trump, wręcz przeciwnie. Moim zdaniem będzie ośmielał Komisję Europejską do bardziej stanowczych działań, np. w kwestii uzależnienia podziału środków od praworządności w danym kraju. A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Czyli rozumiem, że najgłupsi są amerykanie i chińczycy. Cześć Nie amerykanie i chińczycy tylko sterujący nimi politycy. Wojna to jedna z form realizacji polityki. Mnie osobiście większość tych politycznych kwestii jest obojętna. Gdyby większość ludzi tak myślała broń strategiczna nie byłaby potrzebna. I oby kiedyś tak było. POzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. "Znikający punkt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny?Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii. Jeśli dzisiaj prokurator ruszy kogoś, kogo Ziobro lubi to prawdopodobnie ten prokurator poleci z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii.Hmm, to przyłóżmy teraz te kryteria do innych krajów :-) I co z sędziami z nadania wcześniejszej władzy? Albo inaczej, bo to pewna podstawy/aksjomaty: 1) czy przed PiS, sędziowie byli niezależni, było ok? 2) czy po wybraniu na sędziego nie są niezależni (immunitet, nieusuwalność, praktyczny przykład=Banaś postawił się i PiS może go cmoknąc)? Mój pkt widzenia: Refroma sądownictwa jest potrzebna bo sądownictwo nie działa dobrze. Reforma sądownictwa tak jak jest robiona mi się nie podoba bo zmienia się tylko aktorów (choć jest jeden mały plus według mnie: wymiesza się towarzystwo i będą się nawzajem pilnować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak myslicie... powinno byc tutaj czy w dziale humor? Ja czekam jeszcze na Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To się Tobie tak wydaje. Po prostu się w tej materii nie spisałeś. Ano. Porażka. Zapytałem moich dzieci wysyłając im mema i prosząc o odpowiedź z jakiego to jest filmu. Córka (33) odpowiedziała w stylu "tato, nie obrażaj mnie", a syn (40) - "no przecież to jasne". Również dzieci II sortu (synowa i syn) wiedziały o co chodzi. Mitku, pomyliłem się! Wydawało mi się, że film z 1975 r. nie może być znany młodzieży. Ten film, w tamtych czasach, był dla nas, mieszkańców zniewolonego, a w każdym razie nie całkiem wolnego kraju, mityczny i bardzo prawdziwy. Ale to było już, jakby nie było, 45 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Jeden? J. Kennedy. Powinien wspierać, ale nie wspiera. Do tego, jak to bodajże podał Witek, wierny swoim żonom, a tej ostatniej, skądinąd wygląda bardzo OK, od 43 lat. W przeciwieństwie do Trumpa. Ale dla twardych polskich katolików, to żaden argument. Rozmawiałem z jednym z nich, BTW profesorem belwederskim. Dla nich to nawet papież Franciszek jest schizmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ano. Porażka. Zapytałem moich dzieci wysyłając im mema i prosząc o odpowiedź z jakiego to jest filmu. Córka (33) odpowiedziała w stylu "tato, nie obrażaj mnie", a syn (40) - "no przecież to jasne". Również dzieci II sortu (synowa i syn) wiedziały o co chodzi. Mitku, pomyliłem się! Wydawało mi się, że film z 1975 r. nie może być znany młodzieży. Ten film, w tamtych czasach, był dla nas, mieszkańców zniewolonego, a w każdym razie nie całkiem wolnego kraju, mityczny i bardzo prawdziwy. Ale to było już, jakby nie było, 45 lat temu. Cześć Czyli się jednak spisałeś.! No to w takim razie nie wiem skąd taka mała wiara w Twoje umiejętności przekazywania wartości. W każdym razie gratuluje! I widzisz jaka reakcja: "tato, nie obrażaj mnie" - o to mi chodziło w pierwszym poście na ten temat, tak samo pomyślałem choć generacja starsza. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jeden? J. Kennedy. Powinien wspierać, ale nie wspiera. Do tego, jak to bodajże podał Witek, wierny swoim żonom, a tej ostatniej, skądinąd wygląda bardzo OK, od 43 lat. W przeciwieństwie do Trumpa. Ale dla twardych polskich katolików, to żaden argument. Rozmawiałem z jednym z nich, BTW profesorem belwederskim. Dla nich to nawet papież Franciszek jest schizmą. Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Regularne obsmarowywanie Bidena przez publiczną telewizję:https://wiadomosci.g...ml#s=BoxMMtImg3 moim zdaniem odbije się zakręceniem kasy z UE. Biden nie będzie przeszkadzał jak Trump, wręcz przeciwnie. Moim zdaniem będzie ośmielał Komisję Europejską do bardziej stanowczych działań, np. w kwestii uzależnienia podziału środków od praworządności w danym kraju. A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Czyli rozumiem, że najgłupsi są amerykanie i chińczycy. Cześć Nie amerykanie i chińczycy tylko sterujący nimi politycy. Wojna to jedna z form realizacji polityki. Mnie osobiście większość tych politycznych kwestii jest obojętna. Gdyby większość ludzi tak myślała broń strategiczna nie byłaby potrzebna. I oby kiedyś tak było. POzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. "Znikający punkt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny?Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii. Jeśli dzisiaj prokurator ruszy kogoś, kogo Ziobro lubi to prawdopodobnie ten prokurator poleci z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii.Hmm, to przyłóżmy teraz te kryteria do innych krajów :-) I co z sędziami z nadania wcześniejszej władzy? Albo inaczej, bo to pewna podstawy/aksjomaty: 1) czy przed PiS, sędziowie byli niezależni, było ok? 2) czy po wybraniu na sędziego nie są niezależni (immunitet, nieusuwalność, praktyczny przykład=Banaś postawił się i PiS może go cmoknąc)? Mój pkt widzenia: Refroma sądownictwa jest potrzebna bo sądownictwo nie działa dobrze. Reforma sądownictwa tak jak jest robiona mi się nie podoba bo zmienia się tylko aktorów (choć jest jeden mały plus według mnie: wymiesza się towarzystwo i będą się nawzajem pilnować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak myslicie... powinno byc tutaj czy w dziale humor? Ja czekam jeszcze na Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Jeden? J. Kennedy. Powinien wspierać, ale nie wspiera. Do tego, jak to bodajże podał Witek, wierny swoim żonom, a tej ostatniej, skądinąd wygląda bardzo OK, od 43 lat. W przeciwieństwie do Trumpa. Ale dla twardych polskich katolików, to żaden argument. Rozmawiałem z jednym z nich, BTW profesorem belwederskim. Dla nich to nawet papież Franciszek jest schizmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ano. Porażka. Zapytałem moich dzieci wysyłając im mema i prosząc o odpowiedź z jakiego to jest filmu. Córka (33) odpowiedziała w stylu "tato, nie obrażaj mnie", a syn (40) - "no przecież to jasne". Również dzieci II sortu (synowa i syn) wiedziały o co chodzi. Mitku, pomyliłem się! Wydawało mi się, że film z 1975 r. nie może być znany młodzieży. Ten film, w tamtych czasach, był dla nas, mieszkańców zniewolonego, a w każdym razie nie całkiem wolnego kraju, mityczny i bardzo prawdziwy. Ale to było już, jakby nie było, 45 lat temu. Cześć Czyli się jednak spisałeś.! No to w takim razie nie wiem skąd taka mała wiara w Twoje umiejętności przekazywania wartości. W każdym razie gratuluje! I widzisz jaka reakcja: "tato, nie obrażaj mnie" - o to mi chodziło w pierwszym poście na ten temat, tak samo pomyślałem choć generacja starsza. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jeden? J. Kennedy. Powinien wspierać, ale nie wspiera. Do tego, jak to bodajże podał Witek, wierny swoim żonom, a tej ostatniej, skądinąd wygląda bardzo OK, od 43 lat. W przeciwieństwie do Trumpa. Ale dla twardych polskich katolików, to żaden argument. Rozmawiałem z jednym z nich, BTW profesorem belwederskim. Dla nich to nawet papież Franciszek jest schizmą. Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Regularne obsmarowywanie Bidena przez publiczną telewizję:https://wiadomosci.g...ml#s=BoxMMtImg3 moim zdaniem odbije się zakręceniem kasy z UE. Biden nie będzie przeszkadzał jak Trump, wręcz przeciwnie. Moim zdaniem będzie ośmielał Komisję Europejską do bardziej stanowczych działań, np. w kwestii uzależnienia podziału środków od praworządności w danym kraju. A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Czyli rozumiem, że najgłupsi są amerykanie i chińczycy. Cześć Nie amerykanie i chińczycy tylko sterujący nimi politycy. Wojna to jedna z form realizacji polityki. Mnie osobiście większość tych politycznych kwestii jest obojętna. Gdyby większość ludzi tak myślała broń strategiczna nie byłaby potrzebna. I oby kiedyś tak było. POzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. "Znikający punkt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny?Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii. Jeśli dzisiaj prokurator ruszy kogoś, kogo Ziobro lubi to prawdopodobnie ten prokurator poleci z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii.Hmm, to przyłóżmy teraz te kryteria do innych krajów :-) I co z sędziami z nadania wcześniejszej władzy? Albo inaczej, bo to pewna podstawy/aksjomaty: 1) czy przed PiS, sędziowie byli niezależni, było ok? 2) czy po wybraniu na sędziego nie są niezależni (immunitet, nieusuwalność, praktyczny przykład=Banaś postawił się i PiS może go cmoknąc)? Mój pkt widzenia: Refroma sądownictwa jest potrzebna bo sądownictwo nie działa dobrze. Reforma sądownictwa tak jak jest robiona mi się nie podoba bo zmienia się tylko aktorów (choć jest jeden mały plus według mnie: wymiesza się towarzystwo i będą się nawzajem pilnować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak myslicie... powinno byc tutaj czy w dziale humor? Ja czekam jeszcze na Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ano. Porażka. Zapytałem moich dzieci wysyłając im mema i prosząc o odpowiedź z jakiego to jest filmu. Córka (33) odpowiedziała w stylu "tato, nie obrażaj mnie", a syn (40) - "no przecież to jasne". Również dzieci II sortu (synowa i syn) wiedziały o co chodzi. Mitku, pomyliłem się! Wydawało mi się, że film z 1975 r. nie może być znany młodzieży. Ten film, w tamtych czasach, był dla nas, mieszkańców zniewolonego, a w każdym razie nie całkiem wolnego kraju, mityczny i bardzo prawdziwy. Ale to było już, jakby nie było, 45 lat temu. Cześć Czyli się jednak spisałeś.! No to w takim razie nie wiem skąd taka mała wiara w Twoje umiejętności przekazywania wartości. W każdym razie gratuluje! I widzisz jaka reakcja: "tato, nie obrażaj mnie" - o to mi chodziło w pierwszym poście na ten temat, tak samo pomyślałem choć generacja starsza. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jeden? J. Kennedy. Powinien wspierać, ale nie wspiera. Do tego, jak to bodajże podał Witek, wierny swoim żonom, a tej ostatniej, skądinąd wygląda bardzo OK, od 43 lat. W przeciwieństwie do Trumpa. Ale dla twardych polskich katolików, to żaden argument. Rozmawiałem z jednym z nich, BTW profesorem belwederskim. Dla nich to nawet papież Franciszek jest schizmą. Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Regularne obsmarowywanie Bidena przez publiczną telewizję:https://wiadomosci.g...ml#s=BoxMMtImg3 moim zdaniem odbije się zakręceniem kasy z UE. Biden nie będzie przeszkadzał jak Trump, wręcz przeciwnie. Moim zdaniem będzie ośmielał Komisję Europejską do bardziej stanowczych działań, np. w kwestii uzależnienia podziału środków od praworządności w danym kraju. A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Czyli rozumiem, że najgłupsi są amerykanie i chińczycy. Cześć Nie amerykanie i chińczycy tylko sterujący nimi politycy. Wojna to jedna z form realizacji polityki. Mnie osobiście większość tych politycznych kwestii jest obojętna. Gdyby większość ludzi tak myślała broń strategiczna nie byłaby potrzebna. I oby kiedyś tak było. POzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. "Znikający punkt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny?Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii. Jeśli dzisiaj prokurator ruszy kogoś, kogo Ziobro lubi to prawdopodobnie ten prokurator poleci z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii.Hmm, to przyłóżmy teraz te kryteria do innych krajów :-) I co z sędziami z nadania wcześniejszej władzy? Albo inaczej, bo to pewna podstawy/aksjomaty: 1) czy przed PiS, sędziowie byli niezależni, było ok? 2) czy po wybraniu na sędziego nie są niezależni (immunitet, nieusuwalność, praktyczny przykład=Banaś postawił się i PiS może go cmoknąc)? Mój pkt widzenia: Refroma sądownictwa jest potrzebna bo sądownictwo nie działa dobrze. Reforma sądownictwa tak jak jest robiona mi się nie podoba bo zmienia się tylko aktorów (choć jest jeden mały plus według mnie: wymiesza się towarzystwo i będą się nawzajem pilnować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak myslicie... powinno byc tutaj czy w dziale humor? Ja czekam jeszcze na Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Elektorat PiS raczej powinien wspierać katolika Bidena a nie protestanta Trumpa. Ps. Zagadka Ilu prezydentów USA do tej pory było katolikami ? Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jeden? J. Kennedy. Powinien wspierać, ale nie wspiera. Do tego, jak to bodajże podał Witek, wierny swoim żonom, a tej ostatniej, skądinąd wygląda bardzo OK, od 43 lat. W przeciwieństwie do Trumpa. Ale dla twardych polskich katolików, to żaden argument. Rozmawiałem z jednym z nich, BTW profesorem belwederskim. Dla nich to nawet papież Franciszek jest schizmą. Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Regularne obsmarowywanie Bidena przez publiczną telewizję:https://wiadomosci.g...ml#s=BoxMMtImg3 moim zdaniem odbije się zakręceniem kasy z UE. Biden nie będzie przeszkadzał jak Trump, wręcz przeciwnie. Moim zdaniem będzie ośmielał Komisję Europejską do bardziej stanowczych działań, np. w kwestii uzależnienia podziału środków od praworządności w danym kraju. A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Czyli rozumiem, że najgłupsi są amerykanie i chińczycy. Cześć Nie amerykanie i chińczycy tylko sterujący nimi politycy. Wojna to jedna z form realizacji polityki. Mnie osobiście większość tych politycznych kwestii jest obojętna. Gdyby większość ludzi tak myślała broń strategiczna nie byłaby potrzebna. I oby kiedyś tak było. POzdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. "Znikający punkt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny?Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii. Jeśli dzisiaj prokurator ruszy kogoś, kogo Ziobro lubi to prawdopodobnie ten prokurator poleci z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii.Hmm, to przyłóżmy teraz te kryteria do innych krajów :-) I co z sędziami z nadania wcześniejszej władzy? Albo inaczej, bo to pewna podstawy/aksjomaty: 1) czy przed PiS, sędziowie byli niezależni, było ok? 2) czy po wybraniu na sędziego nie są niezależni (immunitet, nieusuwalność, praktyczny przykład=Banaś postawił się i PiS może go cmoknąc)? Mój pkt widzenia: Refroma sądownictwa jest potrzebna bo sądownictwo nie działa dobrze. Reforma sądownictwa tak jak jest robiona mi się nie podoba bo zmienia się tylko aktorów (choć jest jeden mały plus według mnie: wymiesza się towarzystwo i będą się nawzajem pilnować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak myslicie... powinno byc tutaj czy w dziale humor? Ja czekam jeszcze na Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A propos starych, jak dla mnie kultowych filmów, przypominają mi się dwa, które zrobiły na mnie duże wrażenia. "Strach na wróble" i drugi, którego tytułu nie pamiętam. Facet, o polskim nazwisku, jedzie samochodem przez całe Stany gubiąc kilkakrotnie blokady policji. Na koniec rozwala się celowo na jednej z nich. "Znikający punkt". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Może rozróżniają bycie katolikiem (z całym "dobrobytem inwentarza", słuchaniem nauk kościoła, jak np. obrona życia poczętego) od bycia katolikiem? Tvp info to nie najlepsze(wiarygodność) źródło tutaj ale: https://www.tvp.info...ieranie-aborcji Zanim rzucicie kamieniem: nie oceniam, nie wartościuję. Sam nie jestem święty/ortodoksyjnym katolikiem. Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny?Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii. Jeśli dzisiaj prokurator ruszy kogoś, kogo Ziobro lubi to prawdopodobnie ten prokurator poleci z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii.Hmm, to przyłóżmy teraz te kryteria do innych krajów :-) I co z sędziami z nadania wcześniejszej władzy? Albo inaczej, bo to pewna podstawy/aksjomaty: 1) czy przed PiS, sędziowie byli niezależni, było ok? 2) czy po wybraniu na sędziego nie są niezależni (immunitet, nieusuwalność, praktyczny przykład=Banaś postawił się i PiS może go cmoknąc)? Mój pkt widzenia: Refroma sądownictwa jest potrzebna bo sądownictwo nie działa dobrze. Reforma sądownictwa tak jak jest robiona mi się nie podoba bo zmienia się tylko aktorów (choć jest jeden mały plus według mnie: wymiesza się towarzystwo i będą się nawzajem pilnować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak myslicie... powinno byc tutaj czy w dziale humor? Ja czekam jeszcze na Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Ziemowit1 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 A możesz zdefiniować tą praworządność, a w szczególności wypisać obiektywne kryteria do oceny?Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii. Jeśli dzisiaj prokurator ruszy kogoś, kogo Ziobro lubi to prawdopodobnie ten prokurator poleci z roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Pewnie. Politycy mają duży i coraz większy wpływ na obsadzanie prokuratorskich i sędziowskich stołków. Mają również coraz więcej narzędzi dyscyplinujących sędziów i prokuratorów. To wszystko sprawia, że ci boją się ruszyć ludzi z otoczenia rządzącej partii.Hmm, to przyłóżmy teraz te kryteria do innych krajów :-) I co z sędziami z nadania wcześniejszej władzy? Albo inaczej, bo to pewna podstawy/aksjomaty: 1) czy przed PiS, sędziowie byli niezależni, było ok? 2) czy po wybraniu na sędziego nie są niezależni (immunitet, nieusuwalność, praktyczny przykład=Banaś postawił się i PiS może go cmoknąc)? Mój pkt widzenia: Refroma sądownictwa jest potrzebna bo sądownictwo nie działa dobrze. Reforma sądownictwa tak jak jest robiona mi się nie podoba bo zmienia się tylko aktorów (choć jest jeden mały plus według mnie: wymiesza się towarzystwo i będą się nawzajem pilnować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Też tak to odbieram. Dla "prostych" ludzi dużo robi propaganda TVP, Trwam i kazania księdza. Aborcja, LGBT, itp. Wiele mogę o tym powiedzieć mieszkając częściowo na wsi i rozmawiając z lokalsami, skądinąd bardzo lubianymi (w większości). A dla tych mocno wyedukowanych? Wspomniałem o rozmowie ze znajomym profesorem. Spędził kilka lat w Stanach. Zdecydowany zwolennik Trumpa. I właśnie jako argumenty podał te powyższe. Przeciwnik papieża Franciszka. Nie pytałem go co sądzi o ślubie Kurskiego. A powinienem. Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak myslicie... powinno byc tutaj czy w dziale humor? Ja czekam jeszcze na Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Jak myslicie... powinno byc tutaj czy w dziale humor? Ja czekam jeszcze na Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020
mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Klan Kurskich to nieźle się ustawił. Jeden w tvp, a drugi w wyborczej i robią kilkadziesiąt mln ludzi w balona. Jest jeszcze "Tatuś" (Kurskich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Ja czekam jeszcze na Nobla A to już mu nie przyznali? Taki żarcik:-) Może dostać za klimatyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Dobra odpowiedź ! Wygrał pan lutownicę Biden będzie drugim katolikiem na 46 prezydentów . Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Moje wybory 2020
Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Odnoszę wrażenie, że w USA katolików za wielu nie ma przynajmniej takich urodzonych na miejscu. Tam chyba więcej jest protestantów. Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Oczywiście że Stany są protestanckie, mój post nawiązywał do sympatii PiS do protestanta a nie do brata w wierze. To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mikoski Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 To wiem tylko że PiS nie jest partią katolicką może to dlatego. Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Teraz to mnie nieżle ubawiłeś :) Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 8 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 Brachol prawdę napisał, oni tylko pozują na katolików. Prawdziwy katolik trochę inaczej okazuje swój stosunek do bliźniego. Tak właśnie uważam. Pozują na katolików, bo to jest im potrzebne politycznie i jak widać przynosi profity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 38 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi