rung Napisano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Być może to już tu kiedyś wisiało, ale nie znalazłem. Film ma już parę lat - około 5 lat temu skoczek Lars Bystol i alpejczyk Kjetil Andre Aamodt skoczyli na skoczni na nartach zjazdowych. Podczas skoków fajnie widać ich nawyki - Bystol, mimo że na sprzęcie alpejskim, usiłował zrobić coś w stylu "V" i poleciał dalej, niż Amodt, który fachowo zgasił skok i gładko zjechał na sam dół, choć widać że przed ruszeniem czuł respekt przed skocznią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Być może to już tu kiedyś wisiało, ale nie znalazłem. Film ma już parę lat - około 5 lat temu skoczek Lars Bystol i alpejczyk Kjetil Andre Aamodt skoczyli na skoczni na nartach zjazdowych. Podczas skoków fajnie widać ich nawyki - Bystol, mimo że na sprzęcie alpejskim, usiłował zrobić coś w stylu "V" i poleciał dalej, niż Amodt, który fachowo zgasił skok i gładko zjechał na sam dół, choć widać że przed ruszeniem czuł respekt przed skocznią Cześć Nie widziałem, świetne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Cześć Nie widziałem, świetne. Pozdrowienia nigdy nie rozumialem, jak mozna z takeigo czegos skakac… bylem kiedys na szczycie sredniej skoczni i pieluch ine zdazyli dowozic…... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 nigdy nie rozumialem, jak mozna z takeigo czegos skakac… bylem kiedys na szczycie sredniej skoczni i pieluch ine zdazyli dowozic…... Ta. W Strbskim gorzej niż w Harrachovie. Znaczy więcej pieluch;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 W dawnych czasach zjechalismy z kolegami kilka razy ze sredniej skoczni w Szczyrku na Skalitem ale tylko spod progu, w nagrodę za ubijanie zeskoku. ( czasy mocno przedratrakowe) I tak wrazenia niezłe. Nastepny tez fajny. https://youtu.be/hEqJBX-Vl0U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 I tak wrazenia niezłe. Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Nie bawie sie, Mam lęk wysokosci.... ( dlatego 2x sprawdzam kazde rusztowanie.... ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Ja tylko latem pamiętam przewyższenia rzędu 2600 w dolinę. Musiałbym sprawdzić czy nie fantazjuje. Może 1800? Tak czy owak, odlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Ten film też dobry https://www.youtube....h?v=0G6nCAwGReA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W u mnie to takie wybiorcze - w gorach moge stac nad kilometrowa przepascia i nic…latanie samolotem czy helikopterem - przyjemnosc Natomiast budowle wszelkiego rodzaju to zupelnie cos innego - 10 pietro balkon - za cholere nie wychyle sie przez porecz. Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 ... Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Na Mont Fort wyjeżdża się gondolą, stamtąd jest zjazd dla "zaawansowanych" + piękne widoki. Wszyscy podeszli do barierki o oglądali szczyty a ja podpierałam słup na środku platformy PS. To nie moje zdjęcia, zapożyczyłam sobie z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Na nartach ze skoczni. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 12 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2020 Cześć Nie widziałem, świetne. Pozdrowienia nigdy nie rozumialem, jak mozna z takeigo czegos skakac… bylem kiedys na szczycie sredniej skoczni i pieluch ine zdazyli dowozic…... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 nigdy nie rozumialem, jak mozna z takeigo czegos skakac… bylem kiedys na szczycie sredniej skoczni i pieluch ine zdazyli dowozic…... Ta. W Strbskim gorzej niż w Harrachovie. Znaczy więcej pieluch;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 W dawnych czasach zjechalismy z kolegami kilka razy ze sredniej skoczni w Szczyrku na Skalitem ale tylko spod progu, w nagrodę za ubijanie zeskoku. ( czasy mocno przedratrakowe) I tak wrazenia niezłe. Nastepny tez fajny. https://youtu.be/hEqJBX-Vl0U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 I tak wrazenia niezłe. Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Nie bawie sie, Mam lęk wysokosci.... ( dlatego 2x sprawdzam kazde rusztowanie.... ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Ja tylko latem pamiętam przewyższenia rzędu 2600 w dolinę. Musiałbym sprawdzić czy nie fantazjuje. Może 1800? Tak czy owak, odlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Ten film też dobry https://www.youtube....h?v=0G6nCAwGReA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W u mnie to takie wybiorcze - w gorach moge stac nad kilometrowa przepascia i nic…latanie samolotem czy helikopterem - przyjemnosc Natomiast budowle wszelkiego rodzaju to zupelnie cos innego - 10 pietro balkon - za cholere nie wychyle sie przez porecz. Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 ... Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Na Mont Fort wyjeżdża się gondolą, stamtąd jest zjazd dla "zaawansowanych" + piękne widoki. Wszyscy podeszli do barierki o oglądali szczyty a ja podpierałam słup na środku platformy PS. To nie moje zdjęcia, zapożyczyłam sobie z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Na nartach ze skoczni. × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 nigdy nie rozumialem, jak mozna z takeigo czegos skakac… bylem kiedys na szczycie sredniej skoczni i pieluch ine zdazyli dowozic…... Ta. W Strbskim gorzej niż w Harrachovie. Znaczy więcej pieluch;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 W dawnych czasach zjechalismy z kolegami kilka razy ze sredniej skoczni w Szczyrku na Skalitem ale tylko spod progu, w nagrodę za ubijanie zeskoku. ( czasy mocno przedratrakowe) I tak wrazenia niezłe. Nastepny tez fajny. https://youtu.be/hEqJBX-Vl0U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 I tak wrazenia niezłe. Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Nie bawie sie, Mam lęk wysokosci.... ( dlatego 2x sprawdzam kazde rusztowanie.... ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Ja tylko latem pamiętam przewyższenia rzędu 2600 w dolinę. Musiałbym sprawdzić czy nie fantazjuje. Może 1800? Tak czy owak, odlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Ten film też dobry https://www.youtube....h?v=0G6nCAwGReA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W u mnie to takie wybiorcze - w gorach moge stac nad kilometrowa przepascia i nic…latanie samolotem czy helikopterem - przyjemnosc Natomiast budowle wszelkiego rodzaju to zupelnie cos innego - 10 pietro balkon - za cholere nie wychyle sie przez porecz. Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 ... Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Na Mont Fort wyjeżdża się gondolą, stamtąd jest zjazd dla "zaawansowanych" + piękne widoki. Wszyscy podeszli do barierki o oglądali szczyty a ja podpierałam słup na środku platformy PS. To nie moje zdjęcia, zapożyczyłam sobie z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Na nartach ze skoczni.
mig Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Nie bawie sie, Mam lęk wysokosci.... ( dlatego 2x sprawdzam kazde rusztowanie.... ;-) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W Ja tylko latem pamiętam przewyższenia rzędu 2600 w dolinę. Musiałbym sprawdzić czy nie fantazjuje. Może 1800? Tak czy owak, odlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quanto1 Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Ten film też dobry https://www.youtube....h?v=0G6nCAwGReA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Eeee tam to się nie umywa do "prawdziwych" gór. Jak stoisz sobie na takim powiedzmy Finsteraarhorn i masz 1000 m ściany pod sobą. A z przełęczy zjazd na pewno stromszy jak zeskok. Byłem na skoczniach i nic specjalnego (ale oczywiście nie zeskoczyłbym) W u mnie to takie wybiorcze - w gorach moge stac nad kilometrowa przepascia i nic…latanie samolotem czy helikopterem - przyjemnosc Natomiast budowle wszelkiego rodzaju to zupelnie cos innego - 10 pietro balkon - za cholere nie wychyle sie przez porecz. Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlodzio Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 ... Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Na Mont Fort wyjeżdża się gondolą, stamtąd jest zjazd dla "zaawansowanych" + piękne widoki. Wszyscy podeszli do barierki o oglądali szczyty a ja podpierałam słup na środku platformy PS. To nie moje zdjęcia, zapożyczyłam sobie z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Multimedia Na nartach ze skoczni.
mlodzio Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 ... Nie mowiac juz np gdy jeszcze WTC stalo - tam sie wjezdzalo na setne lub wyzej pietro i cale sciany to bylo szklo…..doskonale uytzymane tak,ze nie widac bylo zupelnie oddzielenia od zewnetrznego swiata. Ja sobie chodzilem ( z daleka od szkla), ale moj bratanek jak sie plecami przylepil do windy to za cholere nie mozna bylo go zmusic do odklejenia os sciany (szyb windy byl posrodku budynku)….. Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Na Mont Fort wyjeżdża się gondolą, stamtąd jest zjazd dla "zaawansowanych" + piękne widoki. Wszyscy podeszli do barierki o oglądali szczyty a ja podpierałam słup na środku platformy PS. To nie moje zdjęcia, zapożyczyłam sobie z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
MajkaW Napisano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2020 Nie jestem pewien, mogę już nie pamiętać, krawędź podłogi także była chyba ze szklanych płyt. Można było jeszcze wejść kondygnację wyżej, otwarta platforma widokowa na dachu, z niej wyrastała iglica / maszt. Oczywiście były barierki, podczas wiatru czuło się niezłe bujanie budynku, mało kto podchodził wtedy do krawędzi. Przy silnym wietrze ten otwarty taras widokowy był oczywiście zamykany. Na przedostatniej kondygnacji był symulator (sala projekcyjna), tam w trójwymiarze (gogle), na fotelach z pasami bezpieczeństwa, doświadczało się akrobatycznego lotu śmigłowcem między wieżami WTC i wieżowcami Manhatanu. Na Mont Fort wyjeżdża się gondolą, stamtąd jest zjazd dla "zaawansowanych" + piękne widoki. Wszyscy podeszli do barierki o oglądali szczyty a ja podpierałam słup na środku platformy PS. To nie moje zdjęcia, zapożyczyłam sobie z netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi