Joanna Sm Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 A dużo tych powtórnych? Jeżeli będą już chorowali łagodnie to spoko, zaprzyjaźnimy się z wirusem i będziemy egzystować. Pewnie podobnie po szczepieniu. Oby te powtórne nie były ciężkie. Z tych mi znanych to łagodnie... . niestety bardzo wzrosła ilość osób przyjmowanych do szpitali, czyli skąpoobjawowi roznoszą być może na tych „świeżych”. Jest nowy test do testowania Covid’a w domu- ale tylko dla 14- latków i starszych. Z piękną nazwą LUCIRA Nie wiem, czy Harnaś się łapiesz, ale polecam Ci spojrzeć na 13 stronę odnośnie charakterystyki tego testu tak do 20- ej. Może znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania skoro ten niepokorny „Tłuczek” odsyła Cię na przysłowiową palmę. https://www.fda.gov/...143808/download Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyplom Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Takich 3-letnich trudno poić gorzała. ........., a organizm mi mówi, że jeszcze za wcześnie na długie wycieczki rowerowe. Więc pij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Z tych mi znanych to łagodnie... . niestety bardzo wzrosła ilość osób przyjmowanych do szpitali, czyli skąpoobjawowi roznoszą być może na tych „świeżych”. Jest nowy test do testowania Covid’a w domu- ale tylko dla 14- latków i starszych. Z piękną nazwą LUCIRA Nie wiem, czy Harnaś się łapiesz, ale polecam Ci spojrzeć na 13 stronę odnośnie charakterystyki tego testu tak do 20- ej. Może znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania skoro ten niepokorny „Tłuczek” odsyła Cię na przysłowiową palmę. https://www.fda.gov/...143808/downloadTo niewiarygodne jest przecież. Nikt nie robi tak jak pisze:) Z foliarzem nie da się merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 To niewiarygodne jest przecież. Nikt nie robi tak jak pisze:) Z foliarzem nie da się merytorycznie. To trochę jak da Vinci code- ma coś ze sztuki pięknej. Ja doceniam Harnasia .... da radę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Więc pij. A myślisz, że co robię? Ale kawowka mi się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A myślisz, że co robię? Ale kawowka mi się kończy mogę pigwówką poratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 mogę pigwówką poratować Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy . Dzięki jednak za chęć pomocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy . Dzięki jednak za chęć pomocy . Cześć Nie ma takich zapasów Witoldzie, którym by się nie poradziło, a widząc Twoją dbałość o szczegóły, na każdym kroku, nalewki muszą być...językiem Potopu... "najprzedniejsze". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Cześć Nie ma takich zapasów Witoldzie, którym by się nie poradziło, a widząc Twoją dbałość o szczegóły, na każdym kroku, nalewki muszą być...językiem Potopu... "najprzedniejsze". Pozdro Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... ooo jarzebinówki dobrej dawno nie piłem... na pohybel temu tam... covidovi czy jak mu tam... i za sezon ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A powiedz mi w jaki sposob Twoim zdaniem można ocenić odsetek falszywie dodatnich (tudzież ujemnych) testów w populacji ogólnej, skoro np w Polsce liczba testów jest za mała nawet do screeningu, a powtarzanie testów jest w praktyce zabronione? To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hammerh34d Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 Z tych mi znanych to łagodnie... . niestety bardzo wzrosła ilość osób przyjmowanych do szpitali, czyli skąpoobjawowi roznoszą być może na tych „świeżych”. Jest nowy test do testowania Covid’a w domu- ale tylko dla 14- latków i starszych. Z piękną nazwą LUCIRA Nie wiem, czy Harnaś się łapiesz, ale polecam Ci spojrzeć na 13 stronę odnośnie charakterystyki tego testu tak do 20- ej. Może znajdziesz odpowiedzi na twoje pytania skoro ten niepokorny „Tłuczek” odsyła Cię na przysłowiową palmę. https://www.fda.gov/...143808/downloadTo niewiarygodne jest przecież. Nikt nie robi tak jak pisze:) Z foliarzem nie da się merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 19 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2020 To niewiarygodne jest przecież. Nikt nie robi tak jak pisze:) Z foliarzem nie da się merytorycznie. To trochę jak da Vinci code- ma coś ze sztuki pięknej. Ja doceniam Harnasia .... da radę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Więc pij. A myślisz, że co robię? Ale kawowka mi się kończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A myślisz, że co robię? Ale kawowka mi się kończy mogę pigwówką poratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 mogę pigwówką poratować Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy . Dzięki jednak za chęć pomocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy . Dzięki jednak za chęć pomocy . Cześć Nie ma takich zapasów Witoldzie, którym by się nie poradziło, a widząc Twoją dbałość o szczegóły, na każdym kroku, nalewki muszą być...językiem Potopu... "najprzedniejsze". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Cześć Nie ma takich zapasów Witoldzie, którym by się nie poradziło, a widząc Twoją dbałość o szczegóły, na każdym kroku, nalewki muszą być...językiem Potopu... "najprzedniejsze". Pozdro Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... ooo jarzebinówki dobrej dawno nie piłem... na pohybel temu tam... covidovi czy jak mu tam... i za sezon ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A powiedz mi w jaki sposob Twoim zdaniem można ocenić odsetek falszywie dodatnich (tudzież ujemnych) testów w populacji ogólnej, skoro np w Polsce liczba testów jest za mała nawet do screeningu, a powtarzanie testów jest w praktyce zabronione? To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 mogę pigwówką poratować Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy . Dzięki jednak za chęć pomocy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy . Dzięki jednak za chęć pomocy . Cześć Nie ma takich zapasów Witoldzie, którym by się nie poradziło, a widząc Twoją dbałość o szczegóły, na każdym kroku, nalewki muszą być...językiem Potopu... "najprzedniejsze". Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Cześć Nie ma takich zapasów Witoldzie, którym by się nie poradziło, a widząc Twoją dbałość o szczegóły, na każdym kroku, nalewki muszą być...językiem Potopu... "najprzedniejsze". Pozdro Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... ooo jarzebinówki dobrej dawno nie piłem... na pohybel temu tam... covidovi czy jak mu tam... i za sezon ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A powiedz mi w jaki sposob Twoim zdaniem można ocenić odsetek falszywie dodatnich (tudzież ujemnych) testów w populacji ogólnej, skoro np w Polsce liczba testów jest za mała nawet do screeningu, a powtarzanie testów jest w praktyce zabronione? To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Cześć Nie ma takich zapasów Witoldzie, którym by się nie poradziło, a widząc Twoją dbałość o szczegóły, na każdym kroku, nalewki muszą być...językiem Potopu... "najprzedniejsze". Pozdro Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... ooo jarzebinówki dobrej dawno nie piłem... na pohybel temu tam... covidovi czy jak mu tam... i za sezon ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A powiedz mi w jaki sposob Twoim zdaniem można ocenić odsetek falszywie dodatnich (tudzież ujemnych) testów w populacji ogólnej, skoro np w Polsce liczba testów jest za mała nawet do screeningu, a powtarzanie testów jest w praktyce zabronione? To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Muszą wszakże być odpowiednio mocne, ciężkie, żeby idąc do głowy, oleum ze sobą niosły i rozum, rzadki i tak pożądany dzisiaj, przynosiły. Pozdróweczka pigwówką 2020. pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... ooo jarzebinówki dobrej dawno nie piłem... na pohybel temu tam... covidovi czy jak mu tam... i za sezon ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A powiedz mi w jaki sposob Twoim zdaniem można ocenić odsetek falszywie dodatnich (tudzież ujemnych) testów w populacji ogólnej, skoro np w Polsce liczba testów jest za mała nawet do screeningu, a powtarzanie testów jest w praktyce zabronione? To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 pigwa 2020 i już gotowa? ja dopiero zebrałem i pokroiłem na sok. Chyba u Ciebie inny klimat panuje Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... ooo jarzebinówki dobrej dawno nie piłem... na pohybel temu tam... covidovi czy jak mu tam... i za sezon ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A powiedz mi w jaki sposob Twoim zdaniem można ocenić odsetek falszywie dodatnich (tudzież ujemnych) testów w populacji ogólnej, skoro np w Polsce liczba testów jest za mała nawet do screeningu, a powtarzanie testów jest w praktyce zabronione? To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mario33 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... ooo jarzebinówki dobrej dawno nie piłem... na pohybel temu tam... covidovi czy jak mu tam... i za sezon ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... harnaÅ› Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A powiedz mi w jaki sposob Twoim zdaniem można ocenić odsetek falszywie dodatnich (tudzież ujemnych) testów w populacji ogólnej, skoro np w Polsce liczba testów jest za mała nawet do screeningu, a powtarzanie testów jest w praktyce zabronione? To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
.Beata. Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Postawiona 3 tygodnie temu, tylko na smakowanie zostawiona jedna butelka, reszta nabiera mocy. Jest jeszcze 2019 dostępna, na dobrym spircie, nalać ? Chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na zdrowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harnaÅ› Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 A powiedz mi w jaki sposob Twoim zdaniem można ocenić odsetek falszywie dodatnich (tudzież ujemnych) testów w populacji ogólnej, skoro np w Polsce liczba testów jest za mała nawet do screeningu, a powtarzanie testów jest w praktyce zabronione? To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Pandemia może zmienić nam ferie i wakacje. Wiceminister uchyla rąbka tajemnicy - Byłoby zasadne, by rozszerzyć, wydłużyć ferie zimowe, żeby nie było nakładania się grup - powiedział wiceminister Andrzej Gut-Mostowy w programie "Money. To się liczy". Co więcej, nie wyklucza, że taki sam mechanizm mógłby zostać zastosowany w przypadku wakacji. ... https://moneyv.wp.pl...479504513v.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 To jednak nie wiadomo tego? A co do tego ma sytuacja w Polsce, skoro testy PCR stosuje się na świecie? Skaczesz po tematach jak ci wygodnie, byle postawić na swoim. Swoje trzy grosze wtrąciłem, kolejna osoba mnie tutaj obraża sugerując wiek poniżej 14 lat, to chyba wystarczy mojej aktywności w tym wątku.Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba99 Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Wiadomo jaka jest czułość metody i jest udokumentowana. Ale Tobie chodziło o coś innego, o to co powiedział pan w wywiadzie w języku polskim. No więc to czego chciał pan w języku polskim jest u nas niesprawdzalne, bo nie robimy retestów. Na świecie jest inaczej, pewnie jakieś dane wypłyną. Ale musisz też wziąć pod uwagę, że na czułość testu w praktyce klinicznej oprócz wiarygodności samego testu wpływają takiw rzeczy jak sposób pobrania (sporo fałszywie ujemnych tak się generuje podejrzewam), sposób przechowywania i transportu próbek, przeszkolenie personelu, klasa sprzętu etc - o tym pisał też pan w wywiadzie. Dla Ciebie wiarygodność testu to coś w praktyce mocno trudnego do zdefiniowania, bo obejmujące mnóstwo rzeczy kompletnie niezależnych od samej metody. Dla mnie nie podważa to w żaden sposób wartości metody. Dla Ciebie możliwość fałszywie dodatnich wyników neguje wlasciwie w ogóle pandemię, w szpitalach leżą statyści, a ludzie umierają na nadcisnienie pod respiratorami (albo są zabijani), dla mnie takie teorie to zespół psychiatryczny - paranoja konkretnie, zwana inaczej obłędem, zapewne w tym przypadku jest to tzw. obłęd udzielony. Ale mimo wszystko szacunek dla Ciebie. Rzadko wśród koronasceptyków spotyka się osoby które dyskutują równie kulturalnie. Za to u covidovców pełna kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach
dyplom Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Jakbym sam wypił te zapasy nalewek które posiadam, to popadłbym w alkoholizm . Pisałem jedynie, że kawowka mi się kończy .Dzięki jednak za chęć pomocy . Pomożemy, daj tylko znać kiedy i gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach
hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Za to u covidovców pełna kultura. Oj tam, od razu kowidowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Na sok?... Ja mam zapas pigwowcówek z 2 ostatnich lat, w tym roku może jarzębinówkę zrobię... Sok do zmieszania z mocą. Chociaż mam jej w tym roku tyle, że robimy sobie sok do herbaty co dwa trzy dni. Nie robię w butelki, bo trzeba pasteryzować i traci właściwości. Jeśli pasteryzacja to tylko spirytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
hammerh34d Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 No kamaaan.. Sok do zmieszania z mocą to już nie nalewka jest Ja w tym temacie jestem hardkorowy. Nalewka to alkoholowy wyciąg z surowca. Nie mieszanina Ale luz, a jak fajnie wychodzi, to już w ogóle. Ja pigwę najczęściej robię tak: zasypuję na około dwa tygodnie cukrem i czekam aż puści sok. Po tym czasie sok zlewam i mieszam za spirytem, a owoce zalewam wódką i stoi około 2 miesiące. Po tym czasie łączę oba napoje i czekam 2 miesiące. Drugi sposób (też robię, ale rzadziej) kroję owoce, trochę cukru i wóda. Po 2 miesiącach dodaje trochę spirytu do samego soku. Jest bardziej wytrawna i ma zupełnie inny kolor i smak. Ta pierwsza ma super aromat. Ponieważ tak jak Kordian robię sporo to wprowadzam modyfikacje i dodaję trochę brandy, lub whisky, lub do tej słodszej wyciągu z liści wiśni. Dla mnie to wszystko mieści się w definicji "nalewka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Dalej Strona 25 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
star Napisano 20 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2020 Sorry, że przerywam, ale Pinkas out. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi