star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Coś z cyklu z życia wzięte... Wczoraj dzwoniła do mnie znajoma, teścia zabrali kilka dni temu do szpitala bo się źle czuł ...jakieś kłopoty z sercem, nudności itd. ...lekarka, która go badała wezwała karetkę bo stawiał na stan przedzawałowy (po długich bojach bo odmawiali przyjazdu)...teścia zabrali, po czym informacja ze szpitala ...teść ma COVID....na drugi dzień dzwonią, do szpitala żeby porozmawiać z teściem...teść zaskoczony...jaki COVID...leży na "normalnym" oddziale z innymi pacjentami, lekarze robią normalne obchody nikt mu nic nie mówił.....wczoraj przyjeżdża pod dom policja skontrolować czy teść odbywa kwarantannę ....o to Polska właśnie ... napisz jak jest. tak naprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 1,4tys. Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 3 l Top użytkownicy w tym temacie 81 104 123 95 Popularne dni 10 Sty 53 25 Lis 52 31 Paź 51 23 Paź 43 Top użytkownicy w tym temacie kordiankw 81 odpowiedzi hammerh34d 104 odpowiedzi star 123 odpowiedzi Chertan 95 odpowiedzi Popularne dni 10 Sty 2021 53 odpowiedzi 25 Lis 2020 52 odpowiedzi 31 Paź 2020 51 odpowiedzi 23 Paź 2020 43 odpowiedzi Popularne posty Wujot 2 Października 2021 No rewelacja. Nasz wątek covidowy przetrwał do 56 strony! Straciliśmy niecałe 4%. Zapraszam do dyskusji albo jeszcze lepiej lektury przypominającej 🙂 🙂 🙂 Mitek 13 Grudnia 2020 Adam ..DUCH 3 Października 2021 Nie macie już dosyć....widać nudzi się. .Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 napisz jak jest. tak naprawdę. Zdaje się, że nikt Ci prawdy nie powie...musisz ją sobie znaleźć sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Zdaje się, że nikt Ci prawdy nie powie...musisz ją sobie znaleźć sam Musisz sam znaleźć swą drogę;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... .Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. A jak się czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. A jak zdrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Nic mi już nie dolega, jeśli ktoś się zarazi życzę mu tak łagodnego przebiegu jaki ja mam. Gdyby nie utrata smaku myślał bym że mam zwykły katar,temperatura nigdy nie była większa jak 37,4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. Na kwarantannach i izolacjach jest z pół miliona osób, nie ma szans, żeby ktoś to ogarniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Na kwarantannach i izolacjach jest z pół miliona osób, nie ma szans, żeby ktoś to ogarniał. Też tak myślę, ale jeśli rządzący chcą nad tym zapanować to sanepid powinien mieć więcej pracowników prowadzących wywiad i izolujących ludzi mających kontakt z zakażonymi. Sam dzwoniłem do osób z którymi się spotykałem z info o zakażeniu, co zrobili nie wiem to już ich sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Też tak myślę, ale jeśli rządzący chcą nad tym zapanować to sanepid powinien mieć więcej pracowników prowadzących wywiad i izolujących ludzi mających kontakt z zakażonymi. Sam dzwoniłem do osób z którymi się spotykałem z info o zakażeniu, co zrobili nie wiem to już ich sprawa. Sanepid ma spore tyły z powodów braków kadrowych. Sytuacja przerosła możliwości tej instytucji i po prostu nie wyrabia się z samymi zakażonymi i najbliższą rodziną, żeby wpisać ich w system, z którego korzysta np. ZUS jak wypłaca zasiłek, oraz są robione wykresy na konferencje prasowe i takie tam różne. Poza tym przy takiej ilości zakażonych nie ma możliwości kierować na kwarantannę wszystkich osób z kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Tak wygląda kwarantanna u mnie w domu https://youtu.be/O0IsME2aLsM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Tak wygląda kwarantanna u mnie w domu https://youtu.be/O0IsME2aLsM Zajebista kolekcja zwierzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my!A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Ironia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 To żadna absurdalna sytuacja, to business. Pytanie kto przytuli parę groszy. W Warszawie też wpompowano kupę kasy na przystosowanie stadionu, podczas gdy Szpital Południowy jest prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalnahttps://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Klasyka. Właściciel nie odpalił pod stołem 10% to nie dostał kontraktu z NFZ. W efekcie braku kontraktów z NFZ szpital okazał się nierentowny. W związku z tym właściciel nie ma kasy na skorumpowanie urzędników wojewody, więc publiczna kasa popłynie do innego podmiotu. Nic się w Polsce na lepsze nie zmienia niestety jak chodzi o mechanizmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ironia.Twoja ironia, ja raczej nawiązywałem do treści cytowanego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Jeżeli mamy 100 tyś przypadków dziennie to za chwilę będzie ten armagedon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Przy takim tempie, przybywa ok. 500 hospitalizacji dziennie. Obecnie podają, że jest 12 tys. wolnych miejsc. Z tego co widzę, to ciągle ich dokładają, ale pewnie istnieje jakaś granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli wartość nowych zakażeń będzie stała to liczba hospitalizowanych też przestanie rosnąć, tylko z opóźnieniem kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Znaczy nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Między innymi thalidomid spowodował totalną rewolucję w badaniach klinicznych i pojawienie się czegoś takiego jak GCP. Jeśli ktoś podnosi argument thalidomidu chcąc zdyskredytować obecnie prowadzone badania kliniczne, stawia się w jednym rzędzie z płaskoziemcami. Naprawde. Mnie chodziło mniej więcej o to. Dla mnie ten sukces jest ogłoszony zbyt wcześnie. Być może chodzi w tym wyścigu o to, żeby innych zniechęcić, że już nie warto pracować nad szczepionką bo my już mamy. W tej chwili jest to tylko jednostronna, niepotwierdzona informacja od Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
.Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 napisz jak jest. tak naprawdę. Zdaje się, że nikt Ci prawdy nie powie...musisz ją sobie znaleźć sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Zdaje się, że nikt Ci prawdy nie powie...musisz ją sobie znaleźć sam Musisz sam znaleźć swą drogę;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. A jak się czujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. A jak zdrowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Nic mi już nie dolega, jeśli ktoś się zarazi życzę mu tak łagodnego przebiegu jaki ja mam. Gdyby nie utrata smaku myślał bym że mam zwykły katar,temperatura nigdy nie była większa jak 37,4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. Na kwarantannach i izolacjach jest z pół miliona osób, nie ma szans, żeby ktoś to ogarniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Na kwarantannach i izolacjach jest z pół miliona osób, nie ma szans, żeby ktoś to ogarniał. Też tak myślę, ale jeśli rządzący chcą nad tym zapanować to sanepid powinien mieć więcej pracowników prowadzących wywiad i izolujących ludzi mających kontakt z zakażonymi. Sam dzwoniłem do osób z którymi się spotykałem z info o zakażeniu, co zrobili nie wiem to już ich sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Też tak myślę, ale jeśli rządzący chcą nad tym zapanować to sanepid powinien mieć więcej pracowników prowadzących wywiad i izolujących ludzi mających kontakt z zakażonymi. Sam dzwoniłem do osób z którymi się spotykałem z info o zakażeniu, co zrobili nie wiem to już ich sprawa. Sanepid ma spore tyły z powodów braków kadrowych. Sytuacja przerosła możliwości tej instytucji i po prostu nie wyrabia się z samymi zakażonymi i najbliższą rodziną, żeby wpisać ich w system, z którego korzysta np. ZUS jak wypłaca zasiłek, oraz są robione wykresy na konferencje prasowe i takie tam różne. Poza tym przy takiej ilości zakażonych nie ma możliwości kierować na kwarantannę wszystkich osób z kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Tak wygląda kwarantanna u mnie w domu https://youtu.be/O0IsME2aLsM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Tak wygląda kwarantanna u mnie w domu https://youtu.be/O0IsME2aLsM Zajebista kolekcja zwierzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my!A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Ironia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 To żadna absurdalna sytuacja, to business. Pytanie kto przytuli parę groszy. W Warszawie też wpompowano kupę kasy na przystosowanie stadionu, podczas gdy Szpital Południowy jest prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalnahttps://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Klasyka. Właściciel nie odpalił pod stołem 10% to nie dostał kontraktu z NFZ. W efekcie braku kontraktów z NFZ szpital okazał się nierentowny. W związku z tym właściciel nie ma kasy na skorumpowanie urzędników wojewody, więc publiczna kasa popłynie do innego podmiotu. Nic się w Polsce na lepsze nie zmienia niestety jak chodzi o mechanizmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ironia.Twoja ironia, ja raczej nawiązywałem do treści cytowanego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Jeżeli mamy 100 tyś przypadków dziennie to za chwilę będzie ten armagedon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Przy takim tempie, przybywa ok. 500 hospitalizacji dziennie. Obecnie podają, że jest 12 tys. wolnych miejsc. Z tego co widzę, to ciągle ich dokładają, ale pewnie istnieje jakaś granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli wartość nowych zakażeń będzie stała to liczba hospitalizowanych też przestanie rosnąć, tylko z opóźnieniem kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Znaczy nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Między innymi thalidomid spowodował totalną rewolucję w badaniach klinicznych i pojawienie się czegoś takiego jak GCP. Jeśli ktoś podnosi argument thalidomidu chcąc zdyskredytować obecnie prowadzone badania kliniczne, stawia się w jednym rzędzie z płaskoziemcami. Naprawde. Mnie chodziło mniej więcej o to. Dla mnie ten sukces jest ogłoszony zbyt wcześnie. Być może chodzi w tym wyścigu o to, żeby innych zniechęcić, że już nie warto pracować nad szczepionką bo my już mamy. W tej chwili jest to tylko jednostronna, niepotwierdzona informacja od Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Nic mi już nie dolega, jeśli ktoś się zarazi życzę mu tak łagodnego przebiegu jaki ja mam. Gdyby nie utrata smaku myślał bym że mam zwykły katar,temperatura nigdy nie była większa jak 37,4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Opowiem wam moją prawdę , przebywam na izolacji jestem zakażony w niedzielę mam koniec. Do dzisiaj raz odwiedziła mnie policja,dwa telefony z automatycznym komunikatem sanepid, nie kontaktowano się ze mną z kim się spotykałem !! Rodzina z automatu ma samoizolację ale nikt tego nie sprawdza . Dostałem z miejscowego MOPS Smsa o specjalnym sortowaniu odpadów oraz jeśli jest potrzeba pomoc w zakupach. Na kwarantannach i izolacjach jest z pół miliona osób, nie ma szans, żeby ktoś to ogarniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Na kwarantannach i izolacjach jest z pół miliona osób, nie ma szans, żeby ktoś to ogarniał. Też tak myślę, ale jeśli rządzący chcą nad tym zapanować to sanepid powinien mieć więcej pracowników prowadzących wywiad i izolujących ludzi mających kontakt z zakażonymi. Sam dzwoniłem do osób z którymi się spotykałem z info o zakażeniu, co zrobili nie wiem to już ich sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Też tak myślę, ale jeśli rządzący chcą nad tym zapanować to sanepid powinien mieć więcej pracowników prowadzących wywiad i izolujących ludzi mających kontakt z zakażonymi. Sam dzwoniłem do osób z którymi się spotykałem z info o zakażeniu, co zrobili nie wiem to już ich sprawa. Sanepid ma spore tyły z powodów braków kadrowych. Sytuacja przerosła możliwości tej instytucji i po prostu nie wyrabia się z samymi zakażonymi i najbliższą rodziną, żeby wpisać ich w system, z którego korzysta np. ZUS jak wypłaca zasiłek, oraz są robione wykresy na konferencje prasowe i takie tam różne. Poza tym przy takiej ilości zakażonych nie ma możliwości kierować na kwarantannę wszystkich osób z kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Tak wygląda kwarantanna u mnie w domu https://youtu.be/O0IsME2aLsM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Tak wygląda kwarantanna u mnie w domu https://youtu.be/O0IsME2aLsM Zajebista kolekcja zwierzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my!A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Ironia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 To żadna absurdalna sytuacja, to business. Pytanie kto przytuli parę groszy. W Warszawie też wpompowano kupę kasy na przystosowanie stadionu, podczas gdy Szpital Południowy jest prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalnahttps://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Klasyka. Właściciel nie odpalił pod stołem 10% to nie dostał kontraktu z NFZ. W efekcie braku kontraktów z NFZ szpital okazał się nierentowny. W związku z tym właściciel nie ma kasy na skorumpowanie urzędników wojewody, więc publiczna kasa popłynie do innego podmiotu. Nic się w Polsce na lepsze nie zmienia niestety jak chodzi o mechanizmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ironia.Twoja ironia, ja raczej nawiązywałem do treści cytowanego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Jeżeli mamy 100 tyś przypadków dziennie to za chwilę będzie ten armagedon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Przy takim tempie, przybywa ok. 500 hospitalizacji dziennie. Obecnie podają, że jest 12 tys. wolnych miejsc. Z tego co widzę, to ciągle ich dokładają, ale pewnie istnieje jakaś granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli wartość nowych zakażeń będzie stała to liczba hospitalizowanych też przestanie rosnąć, tylko z opóźnieniem kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Znaczy nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Między innymi thalidomid spowodował totalną rewolucję w badaniach klinicznych i pojawienie się czegoś takiego jak GCP. Jeśli ktoś podnosi argument thalidomidu chcąc zdyskredytować obecnie prowadzone badania kliniczne, stawia się w jednym rzędzie z płaskoziemcami. Naprawde. Mnie chodziło mniej więcej o to. Dla mnie ten sukces jest ogłoszony zbyt wcześnie. Być może chodzi w tym wyścigu o to, żeby innych zniechęcić, że już nie warto pracować nad szczepionką bo my już mamy. W tej chwili jest to tylko jednostronna, niepotwierdzona informacja od Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mikoski Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Tak wygląda kwarantanna u mnie w domu https://youtu.be/O0IsME2aLsM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Tak wygląda kwarantanna u mnie w domu https://youtu.be/O0IsME2aLsM Zajebista kolekcja zwierzaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my!A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Ironia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 To żadna absurdalna sytuacja, to business. Pytanie kto przytuli parę groszy. W Warszawie też wpompowano kupę kasy na przystosowanie stadionu, podczas gdy Szpital Południowy jest prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalnahttps://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Klasyka. Właściciel nie odpalił pod stołem 10% to nie dostał kontraktu z NFZ. W efekcie braku kontraktów z NFZ szpital okazał się nierentowny. W związku z tym właściciel nie ma kasy na skorumpowanie urzędników wojewody, więc publiczna kasa popłynie do innego podmiotu. Nic się w Polsce na lepsze nie zmienia niestety jak chodzi o mechanizmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ironia.Twoja ironia, ja raczej nawiązywałem do treści cytowanego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Jeżeli mamy 100 tyś przypadków dziennie to za chwilę będzie ten armagedon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Przy takim tempie, przybywa ok. 500 hospitalizacji dziennie. Obecnie podają, że jest 12 tys. wolnych miejsc. Z tego co widzę, to ciągle ich dokładają, ale pewnie istnieje jakaś granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli wartość nowych zakażeń będzie stała to liczba hospitalizowanych też przestanie rosnąć, tylko z opóźnieniem kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Znaczy nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Między innymi thalidomid spowodował totalną rewolucję w badaniach klinicznych i pojawienie się czegoś takiego jak GCP. Jeśli ktoś podnosi argument thalidomidu chcąc zdyskredytować obecnie prowadzone badania kliniczne, stawia się w jednym rzędzie z płaskoziemcami. Naprawde. Mnie chodziło mniej więcej o to. Dla mnie ten sukces jest ogłoszony zbyt wcześnie. Być może chodzi w tym wyścigu o to, żeby innych zniechęcić, że już nie warto pracować nad szczepionką bo my już mamy. W tej chwili jest to tylko jednostronna, niepotwierdzona informacja od Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 10 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 Znowu jesteśmy najlepsi, gramy na dobrym procencie https://www.medonet....l,03734453.html brawo my!A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A to akurat jest dziwny wniosek. Wystarczy dobra kwalifikacja, czyli robienie testów osobom z objawami i odsetek jest duży. Jeżeli będzie się robić przesiew to odsetek dodatnich będzie mały. Jak to się ma do wniosku o opanowaniu pandemii? Ironia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 To żadna absurdalna sytuacja, to business. Pytanie kto przytuli parę groszy. W Warszawie też wpompowano kupę kasy na przystosowanie stadionu, podczas gdy Szpital Południowy jest prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalnahttps://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Klasyka. Właściciel nie odpalił pod stołem 10% to nie dostał kontraktu z NFZ. W efekcie braku kontraktów z NFZ szpital okazał się nierentowny. W związku z tym właściciel nie ma kasy na skorumpowanie urzędników wojewody, więc publiczna kasa popłynie do innego podmiotu. Nic się w Polsce na lepsze nie zmienia niestety jak chodzi o mechanizmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ironia.Twoja ironia, ja raczej nawiązywałem do treści cytowanego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Jeżeli mamy 100 tyś przypadków dziennie to za chwilę będzie ten armagedon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Przy takim tempie, przybywa ok. 500 hospitalizacji dziennie. Obecnie podają, że jest 12 tys. wolnych miejsc. Z tego co widzę, to ciągle ich dokładają, ale pewnie istnieje jakaś granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli wartość nowych zakażeń będzie stała to liczba hospitalizowanych też przestanie rosnąć, tylko z opóźnieniem kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Znaczy nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Między innymi thalidomid spowodował totalną rewolucję w badaniach klinicznych i pojawienie się czegoś takiego jak GCP. Jeśli ktoś podnosi argument thalidomidu chcąc zdyskredytować obecnie prowadzone badania kliniczne, stawia się w jednym rzędzie z płaskoziemcami. Naprawde. Mnie chodziło mniej więcej o to. Dla mnie ten sukces jest ogłoszony zbyt wcześnie. Być może chodzi w tym wyścigu o to, żeby innych zniechęcić, że już nie warto pracować nad szczepionką bo my już mamy. W tej chwili jest to tylko jednostronna, niepotwierdzona informacja od Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach
bubol.T Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalna https://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 To żadna absurdalna sytuacja, to business. Pytanie kto przytuli parę groszy. W Warszawie też wpompowano kupę kasy na przystosowanie stadionu, podczas gdy Szpital Południowy jest prawie gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Sytuacja absurdalnahttps://katowice.nas...e/ar/c1-7990101 Klasyka. Właściciel nie odpalił pod stołem 10% to nie dostał kontraktu z NFZ. W efekcie braku kontraktów z NFZ szpital okazał się nierentowny. W związku z tym właściciel nie ma kasy na skorumpowanie urzędników wojewody, więc publiczna kasa popłynie do innego podmiotu. Nic się w Polsce na lepsze nie zmienia niestety jak chodzi o mechanizmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ironia.Twoja ironia, ja raczej nawiązywałem do treści cytowanego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Jeżeli mamy 100 tyś przypadków dziennie to za chwilę będzie ten armagedon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Przy takim tempie, przybywa ok. 500 hospitalizacji dziennie. Obecnie podają, że jest 12 tys. wolnych miejsc. Z tego co widzę, to ciągle ich dokładają, ale pewnie istnieje jakaś granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli wartość nowych zakażeń będzie stała to liczba hospitalizowanych też przestanie rosnąć, tylko z opóźnieniem kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Znaczy nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Między innymi thalidomid spowodował totalną rewolucję w badaniach klinicznych i pojawienie się czegoś takiego jak GCP. Jeśli ktoś podnosi argument thalidomidu chcąc zdyskredytować obecnie prowadzone badania kliniczne, stawia się w jednym rzędzie z płaskoziemcami. Naprawde. Mnie chodziło mniej więcej o to. Dla mnie ten sukces jest ogłoszony zbyt wcześnie. Być może chodzi w tym wyścigu o to, żeby innych zniechęcić, że już nie warto pracować nad szczepionką bo my już mamy. W tej chwili jest to tylko jednostronna, niepotwierdzona informacja od Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach
Chertan Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Ironia.Twoja ironia, ja raczej nawiązywałem do treści cytowanego artykułu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Jeżeli mamy 100 tyś przypadków dziennie to za chwilę będzie ten armagedon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Przy takim tempie, przybywa ok. 500 hospitalizacji dziennie. Obecnie podają, że jest 12 tys. wolnych miejsc. Z tego co widzę, to ciągle ich dokładają, ale pewnie istnieje jakaś granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli wartość nowych zakażeń będzie stała to liczba hospitalizowanych też przestanie rosnąć, tylko z opóźnieniem kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... polm Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Znaczy nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Między innymi thalidomid spowodował totalną rewolucję w badaniach klinicznych i pojawienie się czegoś takiego jak GCP. Jeśli ktoś podnosi argument thalidomidu chcąc zdyskredytować obecnie prowadzone badania kliniczne, stawia się w jednym rzędzie z płaskoziemcami. Naprawde. Mnie chodziło mniej więcej o to. Dla mnie ten sukces jest ogłoszony zbyt wcześnie. Być może chodzi w tym wyścigu o to, żeby innych zniechęcić, że już nie warto pracować nad szczepionką bo my już mamy. W tej chwili jest to tylko jednostronna, niepotwierdzona informacja od Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Plywak Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 A nie szykuje się taki oto scenariusz? Nie mój wymysł. Załóżmy, że mamy stałą dzienna liczbę zainfekowanych. Powiedzmy 25-30 tys. Załóżmy, że służba zdrowia nie do końca daje radę, ale nie ma armagedonu. Faktyczna liczba zarażonych to co najmniej 5x ta oficjalna. Wg mnie powinno być więcej, ale przyjmijmy te skromne 5x. To daje ok. 130-150 tys. nowych przypadków dziennie. Czyli w miesiącu ok. 4 mln. Czyli, zakładając, że ok. połowa społeczeństwa będzie miała kontakt z wirusem do wiosny mamy go z głowy. No powiedzmy do lata. Powtórne zachorowania są niezwykle rzadki i można je sobie darować. Przy takim tempie, przybywa ok. 500 hospitalizacji dziennie. Obecnie podają, że jest 12 tys. wolnych miejsc. Z tego co widzę, to ciągle ich dokładają, ale pewnie istnieje jakaś granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 11 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jeśli wartość nowych zakażeń będzie stała to liczba hospitalizowanych też przestanie rosnąć, tylko z opóźnieniem kilku tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polm Napisano 12 Listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2020 Znaczy nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. Między innymi thalidomid spowodował totalną rewolucję w badaniach klinicznych i pojawienie się czegoś takiego jak GCP. Jeśli ktoś podnosi argument thalidomidu chcąc zdyskredytować obecnie prowadzone badania kliniczne, stawia się w jednym rzędzie z płaskoziemcami. Naprawde. Mnie chodziło mniej więcej o to. Dla mnie ten sukces jest ogłoszony zbyt wcześnie. Być może chodzi w tym wyścigu o to, żeby innych zniechęcić, że już nie warto pracować nad szczepionką bo my już mamy. W tej chwili jest to tylko jednostronna, niepotwierdzona informacja od Pfizera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 Dalej Strona 22 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi