Plywak Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 30-50% z nas to już przechorowało, tylko o tym nawet nie wie. Gdybym nie robił testów to też bym nie wiedział. gdyby to było prawdą, to już byłoby po wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ir3k Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Wątek powstał wiosną i miał dotyczyć wiosny, ale teraz przez brak koncepcji trzymania koronawirusa pod kontrolą - mamy to co mamy teraz. Wiosną zrobiono wszystko by wybory odbyły się w atmosferze sukcesu i na wszystko była kasa. No i sezon narciarski będzie chyba stracony - dla wielu z nas, przez infekcje, brak noclegów, mniejszą wydajność kanap itp Tylko trzeba dożyć do zimy, choć pewnie 30-50% nas przechoruje Covida zimą cały czas nam, narciarzom pod górkę - a nie z górki jak to powinno być właściwie jak nie coraz łagodniejsze zimy, "ocieplenie klimatu", tak teraz jakas pandemia Czy kiedys wróci ta normalność? Czy z końcem listopada bedzię już na tyle zimowo, że piekna perspektywa początku sezonu i jazdy do kwietnia nawet u nas w górach w końcu sie pojawi? Mam wrażenie, że od kilku lat jest jakoś inaczej, oby nie było tak już zawsze - życzę tego nam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Wątek powstał wiosną i miał dotyczyć wiosny, ale teraz... ...mamy już jesień i jak tak dalej pójdzie to będzie to jesień średniowiecza z d*p naszych narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 W sklepikach szkolonych w godzinach 10-12 mogą kupować tylko uczniowie 60+Ale TYLKO w maseczkach Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Byłem dziś w kościele. 2 bez masek. Ksiądz pokasłujący i asysta też. Odległości bez sensu wioska. Taki mamy u nas klimat. Tematem aborcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lski Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Byłem dziś w kościele. 2 bez masek. Ksiądz pokasłujący i asysta też. Odległości bez sensu wioska. Taki mamy u nas klimat. Tematem aborcja. Wszystko rozumiem.Tylko tego nie,po co tam polazłeś akurat w niedziele.Ja chodzę do kościoła w dni powszednie,gdy jest całkowicie pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Wszystko rozumiem.Tylko tego nie,po co tam polazłeś akurat w niedziele.Ja chodzę do kościoła w dni powszednie,gdy jest całkowicie pusty. To dobry pomysł. Zwykle jesteśmy na zewnątrz. W tym kościele ksiądz nie odpalił głośników zewnętrznych. Mama się wyrwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Ci sanatoryjni to i tak straceńcy. Lepiej wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Byłem dziś w kościele. 2 bez masek. Ksiądz pokasłujący i asysta też. Odległości bez sensu wioska. Taki mamy u nas klimat. Tematem aborcja. Ja tez dzisiaj byłem chyba wszyscy maski mieli chociaż nie wszyscy zawsze na ustach i nosie. Ksiądz zdrowy. Ludzi niewiele (tak mniej więcej zgodnie z obostrzeniami co do ilości. Tematem była osoba pani Wandy Błeńskiej i misje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Ja tez dzisiaj byłem chyba wszyscy maski mieli chociaż nie wszyscy zawsze na ustach i nosie. Ksiądz zdrowy. Ludzi niewiele (tak mniej więcej zgodnie z obostrzeniami co do ilości. Tematem była osoba pani Wandy Błeńskiej i misje. Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 To dobry pomysł. Zwykle jesteśmy na zewnątrz. W tym kościele ksiądz nie odpalił głośników zewnętrznych. Mama się wyrwała. od marca uczestniczymy we mszy online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Pewnie trzeba było zadzwonić na policję i rozgonić to pojebane towarzystwo. Tak w ramach ratowania im życia. W takich warunkach wykonanie 50 tyś testów przy 20 % zarażonych i daje dziennie pewnie dodatkowo 15 tyś chorych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Szpital Narodowy https://www.sport.pl...oD2y7pblXlPVW56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 W dobowych przyrostach na poziomie 8100 mamy dziś szanse wejść do światowej dziesiątki Na razie jesteśmy na pudle, ale na godzinę 11 są dostępne dane tylko z 40 krajów No i stało się - przez ostatnie dwa dni jesteśmy na dziesiątym miejscu w światowej statystyce. Na 194 kraje na świecie tylko 9 ma wyższe dobowe przyrosty niż my... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. A dlaczego abstrakcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 „A po koncercie chodziliśmy na wymazy” https://www.wadowice...a-pawla-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To odpowiedź dlaczego lawinowo rośnie liczba zarażeń. - Rząd wydał miliony na respiratory widmo. My nie dostaliśmy ani grosza. To skandal. Jesteśmy już u kresu sił. Jesienią będzie chaos – mówili „Wyborczej” pracownicy sanepidu, kiedy pod koniec sierpnia pisaliśmy o tym, że są wyczerpani i brak im motywacji do dalszej pracy. Ten scenariusz właśnie się ziszcza. Pracownicy sanepidu mówią, że są przemęczeni i wręcz bezradni. A najbardziej denerwuje ich urzędowy optymizm premiera i ministra zdrowia, a także ich własnego szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Ziemowit1 Napisano 17 Października 2020 Udostępnij Napisano 17 Października 2020 Wątek powstał wiosną i miał dotyczyć wiosny, ale teraz... ...mamy już jesień i jak tak dalej pójdzie to będzie to jesień średniowiecza z d*p naszych narciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 W sklepikach szkolonych w godzinach 10-12 mogą kupować tylko uczniowie 60+Ale TYLKO w maseczkach Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Byłem dziś w kościele. 2 bez masek. Ksiądz pokasłujący i asysta też. Odległości bez sensu wioska. Taki mamy u nas klimat. Tematem aborcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Byłem dziś w kościele. 2 bez masek. Ksiądz pokasłujący i asysta też. Odległości bez sensu wioska. Taki mamy u nas klimat. Tematem aborcja. Wszystko rozumiem.Tylko tego nie,po co tam polazłeś akurat w niedziele.Ja chodzę do kościoła w dni powszednie,gdy jest całkowicie pusty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Wszystko rozumiem.Tylko tego nie,po co tam polazłeś akurat w niedziele.Ja chodzę do kościoła w dni powszednie,gdy jest całkowicie pusty. To dobry pomysł. Zwykle jesteśmy na zewnątrz. W tym kościele ksiądz nie odpalił głośników zewnętrznych. Mama się wyrwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Ci sanatoryjni to i tak straceńcy. Lepiej wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Byłem dziś w kościele. 2 bez masek. Ksiądz pokasłujący i asysta też. Odległości bez sensu wioska. Taki mamy u nas klimat. Tematem aborcja. Ja tez dzisiaj byłem chyba wszyscy maski mieli chociaż nie wszyscy zawsze na ustach i nosie. Ksiądz zdrowy. Ludzi niewiele (tak mniej więcej zgodnie z obostrzeniami co do ilości. Tematem była osoba pani Wandy Błeńskiej i misje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Ja tez dzisiaj byłem chyba wszyscy maski mieli chociaż nie wszyscy zawsze na ustach i nosie. Ksiądz zdrowy. Ludzi niewiele (tak mniej więcej zgodnie z obostrzeniami co do ilości. Tematem była osoba pani Wandy Błeńskiej i misje. Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 To dobry pomysł. Zwykle jesteśmy na zewnątrz. W tym kościele ksiądz nie odpalił głośników zewnętrznych. Mama się wyrwała. od marca uczestniczymy we mszy online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Pewnie trzeba było zadzwonić na policję i rozgonić to pojebane towarzystwo. Tak w ramach ratowania im życia. W takich warunkach wykonanie 50 tyś testów przy 20 % zarażonych i daje dziennie pewnie dodatkowo 15 tyś chorych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Szpital Narodowy https://www.sport.pl...oD2y7pblXlPVW56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 W dobowych przyrostach na poziomie 8100 mamy dziś szanse wejść do światowej dziesiątki Na razie jesteśmy na pudle, ale na godzinę 11 są dostępne dane tylko z 40 krajów No i stało się - przez ostatnie dwa dni jesteśmy na dziesiątym miejscu w światowej statystyce. Na 194 kraje na świecie tylko 9 ma wyższe dobowe przyrosty niż my... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. A dlaczego abstrakcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 „A po koncercie chodziliśmy na wymazy” https://www.wadowice...a-pawla-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To odpowiedź dlaczego lawinowo rośnie liczba zarażeń. - Rząd wydał miliony na respiratory widmo. My nie dostaliśmy ani grosza. To skandal. Jesteśmy już u kresu sił. Jesienią będzie chaos – mówili „Wyborczej” pracownicy sanepidu, kiedy pod koniec sierpnia pisaliśmy o tym, że są wyczerpani i brak im motywacji do dalszej pracy. Ten scenariusz właśnie się ziszcza. Pracownicy sanepidu mówią, że są przemęczeni i wręcz bezradni. A najbardziej denerwuje ich urzędowy optymizm premiera i ministra zdrowia, a także ich własnego szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Wszystko rozumiem.Tylko tego nie,po co tam polazłeś akurat w niedziele.Ja chodzę do kościoła w dni powszednie,gdy jest całkowicie pusty. To dobry pomysł. Zwykle jesteśmy na zewnątrz. W tym kościele ksiądz nie odpalił głośników zewnętrznych. Mama się wyrwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Ci sanatoryjni to i tak straceńcy. Lepiej wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Byłem dziś w kościele. 2 bez masek. Ksiądz pokasłujący i asysta też. Odległości bez sensu wioska. Taki mamy u nas klimat. Tematem aborcja. Ja tez dzisiaj byłem chyba wszyscy maski mieli chociaż nie wszyscy zawsze na ustach i nosie. Ksiądz zdrowy. Ludzi niewiele (tak mniej więcej zgodnie z obostrzeniami co do ilości. Tematem była osoba pani Wandy Błeńskiej i misje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Ja tez dzisiaj byłem chyba wszyscy maski mieli chociaż nie wszyscy zawsze na ustach i nosie. Ksiądz zdrowy. Ludzi niewiele (tak mniej więcej zgodnie z obostrzeniami co do ilości. Tematem była osoba pani Wandy Błeńskiej i misje. Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 To dobry pomysł. Zwykle jesteśmy na zewnątrz. W tym kościele ksiądz nie odpalił głośników zewnętrznych. Mama się wyrwała. od marca uczestniczymy we mszy online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Pewnie trzeba było zadzwonić na policję i rozgonić to pojebane towarzystwo. Tak w ramach ratowania im życia. W takich warunkach wykonanie 50 tyś testów przy 20 % zarażonych i daje dziennie pewnie dodatkowo 15 tyś chorych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Szpital Narodowy https://www.sport.pl...oD2y7pblXlPVW56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 W dobowych przyrostach na poziomie 8100 mamy dziś szanse wejść do światowej dziesiątki Na razie jesteśmy na pudle, ale na godzinę 11 są dostępne dane tylko z 40 krajów No i stało się - przez ostatnie dwa dni jesteśmy na dziesiątym miejscu w światowej statystyce. Na 194 kraje na świecie tylko 9 ma wyższe dobowe przyrosty niż my... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. A dlaczego abstrakcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 „A po koncercie chodziliśmy na wymazy” https://www.wadowice...a-pawla-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To odpowiedź dlaczego lawinowo rośnie liczba zarażeń. - Rząd wydał miliony na respiratory widmo. My nie dostaliśmy ani grosza. To skandal. Jesteśmy już u kresu sił. Jesienią będzie chaos – mówili „Wyborczej” pracownicy sanepidu, kiedy pod koniec sierpnia pisaliśmy o tym, że są wyczerpani i brak im motywacji do dalszej pracy. Ten scenariusz właśnie się ziszcza. Pracownicy sanepidu mówią, że są przemęczeni i wręcz bezradni. A najbardziej denerwuje ich urzędowy optymizm premiera i ministra zdrowia, a także ich własnego szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Ja tez dzisiaj byłem chyba wszyscy maski mieli chociaż nie wszyscy zawsze na ustach i nosie. Ksiądz zdrowy. Ludzi niewiele (tak mniej więcej zgodnie z obostrzeniami co do ilości. Tematem była osoba pani Wandy Błeńskiej i misje. Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 To dobry pomysł. Zwykle jesteśmy na zewnątrz. W tym kościele ksiądz nie odpalił głośników zewnętrznych. Mama się wyrwała. od marca uczestniczymy we mszy online Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Pewnie trzeba było zadzwonić na policję i rozgonić to pojebane towarzystwo. Tak w ramach ratowania im życia. W takich warunkach wykonanie 50 tyś testów przy 20 % zarażonych i daje dziennie pewnie dodatkowo 15 tyś chorych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Szpital Narodowy https://www.sport.pl...oD2y7pblXlPVW56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 W dobowych przyrostach na poziomie 8100 mamy dziś szanse wejść do światowej dziesiątki Na razie jesteśmy na pudle, ale na godzinę 11 są dostępne dane tylko z 40 krajów No i stało się - przez ostatnie dwa dni jesteśmy na dziesiątym miejscu w światowej statystyce. Na 194 kraje na świecie tylko 9 ma wyższe dobowe przyrosty niż my... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. A dlaczego abstrakcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 „A po koncercie chodziliśmy na wymazy” https://www.wadowice...a-pawla-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To odpowiedź dlaczego lawinowo rośnie liczba zarażeń. - Rząd wydał miliony na respiratory widmo. My nie dostaliśmy ani grosza. To skandal. Jesteśmy już u kresu sił. Jesienią będzie chaos – mówili „Wyborczej” pracownicy sanepidu, kiedy pod koniec sierpnia pisaliśmy o tym, że są wyczerpani i brak im motywacji do dalszej pracy. Ten scenariusz właśnie się ziszcza. Pracownicy sanepidu mówią, że są przemęczeni i wręcz bezradni. A najbardziej denerwuje ich urzędowy optymizm premiera i ministra zdrowia, a także ich własnego szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Maciej S Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Powinienem to dać do działu humor ale to covidowa rzeczywistść. Ad rem. Otóż moja znajoma z trzema objawami COVIDOVYMI została wysłana na badania na Brochów. Drobiazg, że czekała 4 godziny. Najlepsze, że połowę kolejki to byli emeryci i rekonwalescenci, którzy musieli zrobić badania na covid aby móc pojechać do sanatorium!!! Przemieszanie chorych z grupą podwyższonego ryzyka. Qrwa czy ja śnię??? W Pewnie trzeba było zadzwonić na policję i rozgonić to pojebane towarzystwo. Tak w ramach ratowania im życia. W takich warunkach wykonanie 50 tyś testów przy 20 % zarażonych i daje dziennie pewnie dodatkowo 15 tyś chorych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Szpital Narodowy https://www.sport.pl...oD2y7pblXlPVW56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 W dobowych przyrostach na poziomie 8100 mamy dziś szanse wejść do światowej dziesiątki Na razie jesteśmy na pudle, ale na godzinę 11 są dostępne dane tylko z 40 krajów No i stało się - przez ostatnie dwa dni jesteśmy na dziesiątym miejscu w światowej statystyce. Na 194 kraje na świecie tylko 9 ma wyższe dobowe przyrosty niż my... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. A dlaczego abstrakcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 „A po koncercie chodziliśmy na wymazy” https://www.wadowice...a-pawla-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To odpowiedź dlaczego lawinowo rośnie liczba zarażeń. - Rząd wydał miliony na respiratory widmo. My nie dostaliśmy ani grosza. To skandal. Jesteśmy już u kresu sił. Jesienią będzie chaos – mówili „Wyborczej” pracownicy sanepidu, kiedy pod koniec sierpnia pisaliśmy o tym, że są wyczerpani i brak im motywacji do dalszej pracy. Ten scenariusz właśnie się ziszcza. Pracownicy sanepidu mówią, że są przemęczeni i wręcz bezradni. A najbardziej denerwuje ich urzędowy optymizm premiera i ministra zdrowia, a także ich własnego szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 18 Października 2020 Udostępnij Napisano 18 Października 2020 Szpital Narodowy https://www.sport.pl...oD2y7pblXlPVW56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sese Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 W dobowych przyrostach na poziomie 8100 mamy dziś szanse wejść do światowej dziesiątki Na razie jesteśmy na pudle, ale na godzinę 11 są dostępne dane tylko z 40 krajów No i stało się - przez ostatnie dwa dni jesteśmy na dziesiątym miejscu w światowej statystyce. Na 194 kraje na świecie tylko 9 ma wyższe dobowe przyrosty niż my... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. A dlaczego abstrakcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 „A po koncercie chodziliśmy na wymazy” https://www.wadowice...a-pawla-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To odpowiedź dlaczego lawinowo rośnie liczba zarażeń. - Rząd wydał miliony na respiratory widmo. My nie dostaliśmy ani grosza. To skandal. Jesteśmy już u kresu sił. Jesienią będzie chaos – mówili „Wyborczej” pracownicy sanepidu, kiedy pod koniec sierpnia pisaliśmy o tym, że są wyczerpani i brak im motywacji do dalszej pracy. Ten scenariusz właśnie się ziszcza. Pracownicy sanepidu mówią, że są przemęczeni i wręcz bezradni. A najbardziej denerwuje ich urzędowy optymizm premiera i ministra zdrowia, a także ich własnego szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach
brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Szkoda, że temat abstrakcyjny. A tak to w porzo. A dlaczego abstrakcyjny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 „A po koncercie chodziliśmy na wymazy” https://www.wadowice...a-pawla-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To odpowiedź dlaczego lawinowo rośnie liczba zarażeń. - Rząd wydał miliony na respiratory widmo. My nie dostaliśmy ani grosza. To skandal. Jesteśmy już u kresu sił. Jesienią będzie chaos – mówili „Wyborczej” pracownicy sanepidu, kiedy pod koniec sierpnia pisaliśmy o tym, że są wyczerpani i brak im motywacji do dalszej pracy. Ten scenariusz właśnie się ziszcza. Pracownicy sanepidu mówią, że są przemęczeni i wręcz bezradni. A najbardziej denerwuje ich urzędowy optymizm premiera i ministra zdrowia, a także ich własnego szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park COVID 19 raczej nie rozejdzie się po kościach
kordiankw Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 „A po koncercie chodziliśmy na wymazy” https://www.wadowice...a-pawla-ii.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 To odpowiedź dlaczego lawinowo rośnie liczba zarażeń. - Rząd wydał miliony na respiratory widmo. My nie dostaliśmy ani grosza. To skandal. Jesteśmy już u kresu sił. Jesienią będzie chaos – mówili „Wyborczej” pracownicy sanepidu, kiedy pod koniec sierpnia pisaliśmy o tym, że są wyczerpani i brak im motywacji do dalszej pracy. Ten scenariusz właśnie się ziszcza. Pracownicy sanepidu mówią, że są przemęczeni i wręcz bezradni. A najbardziej denerwuje ich urzędowy optymizm premiera i ministra zdrowia, a także ich własnego szefa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A dlaczego abstrakcyjny? A czym obecnie żyją Polacy? PS choć misje może dobrym tematem? wrażliwości społecznej uczą, może zaczniemy przyjmować uchodźców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 A czym obecnie żyją Polacy? Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron? Wśród znajomych oczywiście tematy z pierwszych stron gazet są istotne, ale nie najważniejsze pomimo różnych przeciwności staramy się przekazać swoim dzieciom ważne dla nas wartości i samemu także według nich żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 56 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
star Napisano 19 Października 2020 Udostępnij Napisano 19 Października 2020 Żyją różnymi sprawami myślę, że niektórym potrzebne są dobre wzorce https://pl.wikipedia...i/Wanda_Błeńska Czy teraz istotny jest tylko covid i nieudolność władzy i inne tematy z pierwszych stron?Chyba tak. Ludzie pracę tracą. W domach siedzą. Boją się o bliskich. Opiekują starszymi. Dzieci do szkoły nie chodzą. To nowy problem. Ogolnoludzki. Ale wspominanie drazliwego tematu przez kaszlacego księdza może rzeczywiście niefortunne? Lepiej o aborcji i misjach, prawie jak o wakacjach, egzotyka taka... PS trąd, covid oby uniwersalnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 umrzeć Umrzeć i odciążyć budżet państwa od świadczeń emerytalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 A co w takim wypadku: https://joemonster.o...ta_do_szpitala Czy to wina braku miejsca/personelu czy samego faktu wystąpienia korony? Co w takiej sytuacji może zrobić pacjent i jego rodzina?No to jest chujnia. Na pewno sprawa na śledztwo i wzięcia kogoś za dupę, pytanie kogo i jaka motywacja stała za tym. Podejrzewam, że mógł być zakaz administracyjny z uwagi na skażony oddział i ryzyko zakażenia tego pacjenta. To sprawa nieuregulowana prawnie. Ja od wiosny widzę to tak, że powinniśmy pracować w miarę normalnie, w zabezpieczeniu, chroniąc na ile się da pacjentów, ale jak się coś wali to robić co trzeba nie patrząc na koronę. Ale to wymaga mocnego prawa. W pewnym sensie eliminacji odpowiedzialności szpitala i personelu przy maksymalnym zachowaniu procedur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Test na koronawirusa można zrobić za 250 zł. "Ano! Jezdit Polacy, jezdit!" Testy na koronawirusa metodą genetyczną potrafią kosztować nawet 900 zł. Dlatego mieszkańcy pogranicza wolą wykonywać je u naszych południowych sąsiadów. - Nie chodzi wyłącznie o pieniądze - opowiadają czytelnicy. Tylko dogadać się trudno. https://www.money.pl...366320256a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 20 Października 2020 Udostępnij Napisano 20 Października 2020 Rozumiem, że celowość przeprowadzenia takich testów wynika przykładowo z wymagań dotyczących pracy za granicą? Nie za bardzo widzę inne uzasadnienie, żebym miał wydawać nawet 300zł za coś co nie jest mi do niczego potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi