brachol Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 W sumie podobnie jak w kościele ...tylko tam często aktorzy bardzo miernej jakości ....choć może nadal masz rację bo na kulturę dotacje jednak znacznie mniejsze ... nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 379 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 28 25 21 42 Popularne dni 5 Kwi 73 17 Kwi 58 31 Mar 39 22 Kwi 22 Top użytkownicy w tym temacie robertdr 28 odpowiedzi Mitek 25 odpowiedzi bartolomeus 21 odpowiedzi tomkly 42 odpowiedzi Popularne dni 5 Kwi 2020 73 odpowiedzi 17 Kwi 2020 58 odpowiedzi 31 Mar 2020 39 odpowiedzi 22 Kwi 2020 22 odpowiedzi brachol Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Z dyskoteką, też jest wiele podobieństw. Jest muzyka, jest dużo ludzi, wielu na fazie, jest DJ... Są podobieństwa ale i są różnice i na pewno jest ich więcej niż podobieństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Są podobieństwa ale i są różnice i na pewno jest ich więcej niż podobieństw. Główna różnica polega na tym, że jedno jest dozwolone a drugie zabronione. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Główna różnica polega na tym, że jedno jest dozwolone a drugie zabronione. W Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Co do zabraniania to podobnie jest w przypadku działalności niektórych branż (np. fryzjerstwo) które są zamknięte, a np. handel może działać (w małych sklepach niezależnie od asortymentu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Rozumiem, że poza dotacjami, ulgami i przywilejami dla kościoła katolickiego wziąłeś pod uwagę to co kościoły dostają na "tacę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Na dyskotece, nie wszyscy klękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na dyskotece, nie wszyscy klękają W kościele jest więcej miejsc siedzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Może chodziło o określenie znakomicie, w porównaniu do poprzedników? Jeździ naprawdę przyzwoicie, nie robi z tego wielkiej rzeczy i dobrze się przy tym bawi. Dla mnie ok. OK. Dla kogoś kto się gówno zna na narciarstwie jest mistrzem. OK? Nauczyciel był niezły ( ja bym powiedział świetny) o i stonogę na nartach nauczyć jeździ. Zresztą rewanż jest aktualny chyba cały czas - nie wiem nic aktualnego na ten temat... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jaka szkoda, że nie wszyscy myślą tak jak Wy? Hmmm ...trolle, pisiory, pożyteczni idioci, mohery (to tylko z ostatnich kilku postów) ... miło tu do was znowu zajrzeć. Dział Narciarstwo Podtytuł, ... chyba - Ostry zjazd po PiSie. To ja wolę z Jurkiem jechać gdzieś na narty po koronawirusie, tam nawet jak ktoś ma inne zdanie to jakoś te dyskusje zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej kulturalne, a w necie to ... język miłości . Byłem z Jurasem pewniej więcej razy i .... Jak wyczułem inne "opcje" omijałem, nie odzywałem się, ignorowałem. Nie zawsze musimy rozmawiać. Kiedyś podpadł mi Wujot i nie zaczepiany nie rozmawiałem (sorry wujot). Na takich wyjazdach nie wiesz na kogo trafisz, ale jak sam planujesz - wybierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Z dyskoteką, też jest wiele podobieństw. Jest muzyka, jest dużo ludzi, wielu na fazie, jest DJ... Są podobieństwa ale i są różnice i na pewno jest ich więcej niż podobieństw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Są podobieństwa ale i są różnice i na pewno jest ich więcej niż podobieństw. Główna różnica polega na tym, że jedno jest dozwolone a drugie zabronione. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Główna różnica polega na tym, że jedno jest dozwolone a drugie zabronione. W Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Co do zabraniania to podobnie jest w przypadku działalności niektórych branż (np. fryzjerstwo) które są zamknięte, a np. handel może działać (w małych sklepach niezależnie od asortymentu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Rozumiem, że poza dotacjami, ulgami i przywilejami dla kościoła katolickiego wziąłeś pod uwagę to co kościoły dostają na "tacę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Na dyskotece, nie wszyscy klękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na dyskotece, nie wszyscy klękają W kościele jest więcej miejsc siedzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Może chodziło o określenie znakomicie, w porównaniu do poprzedników? Jeździ naprawdę przyzwoicie, nie robi z tego wielkiej rzeczy i dobrze się przy tym bawi. Dla mnie ok. OK. Dla kogoś kto się gówno zna na narciarstwie jest mistrzem. OK? Nauczyciel był niezły ( ja bym powiedział świetny) o i stonogę na nartach nauczyć jeździ. Zresztą rewanż jest aktualny chyba cały czas - nie wiem nic aktualnego na ten temat... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jaka szkoda, że nie wszyscy myślą tak jak Wy? Hmmm ...trolle, pisiory, pożyteczni idioci, mohery (to tylko z ostatnich kilku postów) ... miło tu do was znowu zajrzeć. Dział Narciarstwo Podtytuł, ... chyba - Ostry zjazd po PiSie. To ja wolę z Jurkiem jechać gdzieś na narty po koronawirusie, tam nawet jak ktoś ma inne zdanie to jakoś te dyskusje zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej kulturalne, a w necie to ... język miłości . Byłem z Jurasem pewniej więcej razy i .... Jak wyczułem inne "opcje" omijałem, nie odzywałem się, ignorowałem. Nie zawsze musimy rozmawiać. Kiedyś podpadł mi Wujot i nie zaczepiany nie rozmawiałem (sorry wujot). Na takich wyjazdach nie wiesz na kogo trafisz, ale jak sam planujesz - wybierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Są podobieństwa ale i są różnice i na pewno jest ich więcej niż podobieństw. Główna różnica polega na tym, że jedno jest dozwolone a drugie zabronione. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Główna różnica polega na tym, że jedno jest dozwolone a drugie zabronione. W Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Co do zabraniania to podobnie jest w przypadku działalności niektórych branż (np. fryzjerstwo) które są zamknięte, a np. handel może działać (w małych sklepach niezależnie od asortymentu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Rozumiem, że poza dotacjami, ulgami i przywilejami dla kościoła katolickiego wziąłeś pod uwagę to co kościoły dostają na "tacę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Na dyskotece, nie wszyscy klękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na dyskotece, nie wszyscy klękają W kościele jest więcej miejsc siedzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Może chodziło o określenie znakomicie, w porównaniu do poprzedników? Jeździ naprawdę przyzwoicie, nie robi z tego wielkiej rzeczy i dobrze się przy tym bawi. Dla mnie ok. OK. Dla kogoś kto się gówno zna na narciarstwie jest mistrzem. OK? Nauczyciel był niezły ( ja bym powiedział świetny) o i stonogę na nartach nauczyć jeździ. Zresztą rewanż jest aktualny chyba cały czas - nie wiem nic aktualnego na ten temat... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jaka szkoda, że nie wszyscy myślą tak jak Wy? Hmmm ...trolle, pisiory, pożyteczni idioci, mohery (to tylko z ostatnich kilku postów) ... miło tu do was znowu zajrzeć. Dział Narciarstwo Podtytuł, ... chyba - Ostry zjazd po PiSie. To ja wolę z Jurkiem jechać gdzieś na narty po koronawirusie, tam nawet jak ktoś ma inne zdanie to jakoś te dyskusje zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej kulturalne, a w necie to ... język miłości . Byłem z Jurasem pewniej więcej razy i .... Jak wyczułem inne "opcje" omijałem, nie odzywałem się, ignorowałem. Nie zawsze musimy rozmawiać. Kiedyś podpadł mi Wujot i nie zaczepiany nie rozmawiałem (sorry wujot). Na takich wyjazdach nie wiesz na kogo trafisz, ale jak sam planujesz - wybierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Główna różnica polega na tym, że jedno jest dozwolone a drugie zabronione. W Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Co do zabraniania to podobnie jest w przypadku działalności niektórych branż (np. fryzjerstwo) które są zamknięte, a np. handel może działać (w małych sklepach niezależnie od asortymentu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Rozumiem, że poza dotacjami, ulgami i przywilejami dla kościoła katolickiego wziąłeś pod uwagę to co kościoły dostają na "tacę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Na dyskotece, nie wszyscy klękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na dyskotece, nie wszyscy klękają W kościele jest więcej miejsc siedzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Może chodziło o określenie znakomicie, w porównaniu do poprzedników? Jeździ naprawdę przyzwoicie, nie robi z tego wielkiej rzeczy i dobrze się przy tym bawi. Dla mnie ok. OK. Dla kogoś kto się gówno zna na narciarstwie jest mistrzem. OK? Nauczyciel był niezły ( ja bym powiedział świetny) o i stonogę na nartach nauczyć jeździ. Zresztą rewanż jest aktualny chyba cały czas - nie wiem nic aktualnego na ten temat... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jaka szkoda, że nie wszyscy myślą tak jak Wy? Hmmm ...trolle, pisiory, pożyteczni idioci, mohery (to tylko z ostatnich kilku postów) ... miło tu do was znowu zajrzeć. Dział Narciarstwo Podtytuł, ... chyba - Ostry zjazd po PiSie. To ja wolę z Jurkiem jechać gdzieś na narty po koronawirusie, tam nawet jak ktoś ma inne zdanie to jakoś te dyskusje zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej kulturalne, a w necie to ... język miłości . Byłem z Jurasem pewniej więcej razy i .... Jak wyczułem inne "opcje" omijałem, nie odzywałem się, ignorowałem. Nie zawsze musimy rozmawiać. Kiedyś podpadł mi Wujot i nie zaczepiany nie rozmawiałem (sorry wujot). Na takich wyjazdach nie wiesz na kogo trafisz, ale jak sam planujesz - wybierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ja tam bym wskazał jeszcze inne różnice i między innymi z tego powodu dyskoteki nie są czynne. Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Rozumiem, że poza dotacjami, ulgami i przywilejami dla kościoła katolickiego wziąłeś pod uwagę to co kościoły dostają na "tacę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Na dyskotece, nie wszyscy klękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na dyskotece, nie wszyscy klękają W kościele jest więcej miejsc siedzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Może chodziło o określenie znakomicie, w porównaniu do poprzedników? Jeździ naprawdę przyzwoicie, nie robi z tego wielkiej rzeczy i dobrze się przy tym bawi. Dla mnie ok. OK. Dla kogoś kto się gówno zna na narciarstwie jest mistrzem. OK? Nauczyciel był niezły ( ja bym powiedział świetny) o i stonogę na nartach nauczyć jeździ. Zresztą rewanż jest aktualny chyba cały czas - nie wiem nic aktualnego na ten temat... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jaka szkoda, że nie wszyscy myślą tak jak Wy? Hmmm ...trolle, pisiory, pożyteczni idioci, mohery (to tylko z ostatnich kilku postów) ... miło tu do was znowu zajrzeć. Dział Narciarstwo Podtytuł, ... chyba - Ostry zjazd po PiSie. To ja wolę z Jurkiem jechać gdzieś na narty po koronawirusie, tam nawet jak ktoś ma inne zdanie to jakoś te dyskusje zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej kulturalne, a w necie to ... język miłości . Byłem z Jurasem pewniej więcej razy i .... Jak wyczułem inne "opcje" omijałem, nie odzywałem się, ignorowałem. Nie zawsze musimy rozmawiać. Kiedyś podpadł mi Wujot i nie zaczepiany nie rozmawiałem (sorry wujot). Na takich wyjazdach nie wiesz na kogo trafisz, ale jak sam planujesz - wybierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Rozumiem, że poza dotacjami, ulgami i przywilejami dla kościoła katolickiego wziąłeś pod uwagę to co kościoły dostają na "tacę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Na dyskotece, nie wszyscy klękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na dyskotece, nie wszyscy klękają W kościele jest więcej miejsc siedzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Może chodziło o określenie znakomicie, w porównaniu do poprzedników? Jeździ naprawdę przyzwoicie, nie robi z tego wielkiej rzeczy i dobrze się przy tym bawi. Dla mnie ok. OK. Dla kogoś kto się gówno zna na narciarstwie jest mistrzem. OK? Nauczyciel był niezły ( ja bym powiedział świetny) o i stonogę na nartach nauczyć jeździ. Zresztą rewanż jest aktualny chyba cały czas - nie wiem nic aktualnego na ten temat... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jaka szkoda, że nie wszyscy myślą tak jak Wy? Hmmm ...trolle, pisiory, pożyteczni idioci, mohery (to tylko z ostatnich kilku postów) ... miło tu do was znowu zajrzeć. Dział Narciarstwo Podtytuł, ... chyba - Ostry zjazd po PiSie. To ja wolę z Jurkiem jechać gdzieś na narty po koronawirusie, tam nawet jak ktoś ma inne zdanie to jakoś te dyskusje zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej kulturalne, a w necie to ... język miłości . Byłem z Jurasem pewniej więcej razy i .... Jak wyczułem inne "opcje" omijałem, nie odzywałem się, ignorowałem. Nie zawsze musimy rozmawiać. Kiedyś podpadł mi Wujot i nie zaczepiany nie rozmawiałem (sorry wujot). Na takich wyjazdach nie wiesz na kogo trafisz, ale jak sam planujesz - wybierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Na dyskotece, nie wszyscy klękają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Na dyskotece, nie wszyscy klękają W kościele jest więcej miejsc siedzących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Może chodziło o określenie znakomicie, w porównaniu do poprzedników? Jeździ naprawdę przyzwoicie, nie robi z tego wielkiej rzeczy i dobrze się przy tym bawi. Dla mnie ok. OK. Dla kogoś kto się gówno zna na narciarstwie jest mistrzem. OK? Nauczyciel był niezły ( ja bym powiedział świetny) o i stonogę na nartach nauczyć jeździ. Zresztą rewanż jest aktualny chyba cały czas - nie wiem nic aktualnego na ten temat... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jaka szkoda, że nie wszyscy myślą tak jak Wy? Hmmm ...trolle, pisiory, pożyteczni idioci, mohery (to tylko z ostatnich kilku postów) ... miło tu do was znowu zajrzeć. Dział Narciarstwo Podtytuł, ... chyba - Ostry zjazd po PiSie. To ja wolę z Jurkiem jechać gdzieś na narty po koronawirusie, tam nawet jak ktoś ma inne zdanie to jakoś te dyskusje zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej kulturalne, a w necie to ... język miłości . Byłem z Jurasem pewniej więcej razy i .... Jak wyczułem inne "opcje" omijałem, nie odzywałem się, ignorowałem. Nie zawsze musimy rozmawiać. Kiedyś podpadł mi Wujot i nie zaczepiany nie rozmawiałem (sorry wujot). Na takich wyjazdach nie wiesz na kogo trafisz, ale jak sam planujesz - wybierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Jaka szkoda, że nie wszyscy myślą tak jak Wy? Hmmm ...trolle, pisiory, pożyteczni idioci, mohery (to tylko z ostatnich kilku postów) ... miło tu do was znowu zajrzeć. Dział Narciarstwo Podtytuł, ... chyba - Ostry zjazd po PiSie. To ja wolę z Jurkiem jechać gdzieś na narty po koronawirusie, tam nawet jak ktoś ma inne zdanie to jakoś te dyskusje zdecydowanie przyjemniejsze i bardziej kulturalne, a w necie to ... język miłości . Byłem z Jurasem pewniej więcej razy i .... Jak wyczułem inne "opcje" omijałem, nie odzywałem się, ignorowałem. Nie zawsze musimy rozmawiać. Kiedyś podpadł mi Wujot i nie zaczepiany nie rozmawiałem (sorry wujot). Na takich wyjazdach nie wiesz na kogo trafisz, ale jak sam planujesz - wybierasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 BTDT. Teraz się pilnuję, a w poniedziałek, skoro świt, bieganie. Dzień Dobry Bieganie... miłego... Pozdrowienia serdeczne Na razie jeszcze nie prywatnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie byłbym taki pewny jakby policzyć dotację na osobę uczestniczącą w wydarzeniu kto dostaje więcej Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Fajnie mówić ludziom jak mają żyć, co nie? Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ciekawe zagadnienie. Policzmy: za money https://www.money.pl...6,0,936710.html 3 mld wydatków (bez dodatkowych przywilejów) podzielone na te 40% chodzących do kościoła daje 250 zł za roczny abonament. Powiedzmy 5 zł od mszy od osoby. To nie jest dużo ale rozmawiamy tu o bardzo masowej rozrywce. W kulturze kwoty są nieporównywalnie większe bo w większości teatrów bilet jest dotowany od 40 do 100 zł. W filharmonii pewnie jest podobnie mimo, że cena typu 150 zł koncert to jest już normalka. W tych dotacjach do kultury gros kosztów to jest utrzymanie budynków i infrastruktury. Nie wiem jak to liczyć bo to jest majątek trwały. W każdym razie gdyby założyć, że pójdę do Forum 10x w roku to podatnicy dodają do moich biletów pewnie z 1000 zł. Dlatego chodzę! Ale większość nie chodzi. Teatry dotowane są w wysokości 22 zł na Polaka na rok. https://www.bankier....es-7287504.html Uwaga na każdego Polaka (bo nie wiem ilu chodzi). Przy takim liczeniu dotacja na kościół wyniosłaby 100 zł na Polaka na rok. Nie wiem jakie sobie z tego wnioski wyciągniecie ale tak wychodzi. W Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Kolego, jesteś inteligentny. Odpowiedz czy nie uważasz, że to taka prosta droga - idź głosuj stary człowieku (w domyśle na nas\), a potem umrzyj to nie będziesz obciążeniem dla budżetu. To nie jest stary człowiek - to nikt. Najtrudniej takiego zabić, zniszczyć,zneutralizować... to prawdziwy wróg! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Gówno mnie obchodzą Twoje wyliczenia. Kościół to instytucja ogłupiająca i okradająca świat od ponad 2000 lat. W tym się specjalizuje. Niczego nie tworzy ani niczemu nie służy. Okrada ze złudzeń biednych i wciska kit bogatym. Nie warto w ogóle dyskutować- wyzyskujące ścierwo. Może nareszcie z tym skończyć - to proste... Pozdrowinena serdeczne Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat moje zdanie jest identyczne z Twoim. Ale na te msze ludzie chodzą sami (oczywiście uważam, że to jest trochę wytresowane, że jest przymus społeczny na wsiach). Ale jak widać niektórym jest to potrzebne. I jak mówią z moich podatków idzie na kościół a z twoich na teatr to coś w tym jest. Ale oczywiście powinien być pełen rozdział państwa od KK. A ta instytucja powinna być transparentna i kontrolowana przez organy jak wszystkie inne. A na razie niektóre organy na klęczkach przed biskupem. Niezłe. Pozdro W Cześć I... nie masz racji. Właśnie z tego powodu jest tak jak jest od zawsze. Ty/my masz skrupuły, chcesz być w porządku wobec siebie, przyjaciół, historii... Po drugiej stronie nie ma i nigdy nie było skrupułów. To jest wojna! Albo jesteś z nami albo spalimy Cię na stosie. Albo zmienisz wiarę albo podlegniesz utylizacji. Setki lat. Ktoś się brachu czymś przejmował, człowieczeństwo... ? Każdy kto nie był wyznawcą szedł pod topór, bez rozróżnienia wieku, płci itd. Czas na rewanż. ? czy przynajmniej na spokój? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Dany de Vino Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS MajkaW - jeśli zostanie przeprowadzone głosowanie korespondencyjne, to kompletnie nie ma znaczenia czy i kto weźmie udział, oraz jak zagłosuje... Wynik jest już "przeliczony". I ja go znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
brachol Napisano 18 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 Jakie na przykład? Nie ukrywam, że temat mnie zaciekawił. Tak na pierwszy rzut oka (chociaż dawno na dyskotece nie byłem) powiedziałbym, że osoby uczestniczące w obu wydarzeniach różnią się: ubiorem, zachowaniem, ekspresją poruszania (więcej aerozolu wydziela się podczas tańczenia), używaniem rozmaitych środków powodujących zmianę zachowania, długością trwania wydarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Krytyczne podejście do aktualnych działań Polskiego rządu nie wpływa obecnie na fakt, iż będę głosował na Andrzeja Dudę. to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się?
LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Ja jestem pewny, jakbyś miał jakieś wątpliwości i znam takich pewnych sporo, oj sporo. I drugie: ile kosztuje test, konkretnie? 584zł https://www.polityka...wirusa-w-polsce 310,64zł https://www.praxisdi...Right Sign.html Więcej mi się już ofert szukać nie chce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się?
robertdr Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Też będę głosował po raz drugi na Andrzeja Dudę. Tylko mam ogromne obawy co do odbycia się tych wyborów w planowanym terminie - opozycja razem z Gowinem szaleje. Niby w "trosce" o nasze zdrowie, jako że wybory w formie korespondencyjnej są śmiertelnym zagrożeniem dla nas - wstrętni hipokryci Jednak jesteś trollem - zawsze stajesz się "narciażem" przed wyborami. Możesz głosować na kogo chcesz, ale te goebelsowskie wstawki o szalejącej opozycji zostaw dla siebie. ps A avatar nadal ten sam - już opisywałem przy poprzednich wyborach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Chertan Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Co prawda kiedyś zostałem zj...any za pisanie rzeczy, których żaden lekarz by nie napisał, ale co tam, napiszę. Wirusa się nie namnaża na podłożu przed testem, jedyny póki co wiarygodny test to PCR, koszt rzędu 500-600 za samą procedurę. Testy kasetkowe, czyli te szybkie, nie mają znaczenia dla rozpoznawania choroby, długo by pisać o ich potencjalnej przydatności, ale póki co jest mała. Nierobienie testów jest nadal częste mimo wskazań, choć jest lepiej. Wyniki w ciągu 24 godzin się zdarzają, choć nie jest to reguła. Często są po 3 dniach, mimo że sama procedura trwa kilka godzin. W sanepidach nadal bałagan, personel nie był przygotowany na epidemię, bo zajmował się karami i wymogami placówek. Wiele ograniczeń wynika z limitowania testów i obaw o niewydolność systemu. Skutek jest taki, że szpitale stoją puste, a ludzie boją się iść do lekarza, nie mówiąc już o szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LudwiczekR Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 Zastanawiam się ile dostajesz kasy za pisanie takich pierdół, bo nie wierzę, że jesteś taką dzidą. Dużo Ptysiu dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 12 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Adam ..DUCH Napisano 21 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2020 to co oni muszą zrobić, żebyś na nich nie głosował? Matkę Ci ubić? Gdybyś ty dziewczyno wiedziała co ONI zrobili z moimi rodzicami to byś prenumeratę o dyrektora zamówiła. Nie stawiaj sprawy na ostrzu noża-rozmawiaj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi