Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 A może radiowozu nie było, bo rodzinka lokalnego kacyka chciała wzorem wodzunia na cmentarz? Co tam może? Na pewno tak było. A po drodze jeszcze wieśmaki musieli kupić. Wiadomo. Wszystko na ich usługach, wojsko, policja, agenci, amerykanie, ruscy, no i żydzi oczywiście. Nawet część towarzyszy tam sobie gniazdka uwiła a reszta tylko się gapi kiedy się trafi ku temu okazja. Już tylko to forum trzyma fason. Jak 300 spartan, tyle, że nie aż tylu. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 379 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 28 25 21 42 Popularne dni 5 Kwi 73 17 Kwi 58 31 Mar 39 22 Kwi 22 Top użytkownicy w tym temacie robertdr 28 odpowiedzi Mitek 25 odpowiedzi bartolomeus 21 odpowiedzi tomkly 42 odpowiedzi Popularne dni 5 Kwi 2020 73 odpowiedzi 17 Kwi 2020 58 odpowiedzi 31 Mar 2020 39 odpowiedzi 22 Kwi 2020 22 odpowiedzi MajkaW Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Co tam może? Na pewno tak było. A po drodze jeszcze wieśmaki musieli kupić. Wiadomo. Wszystko na ich usługach, wojsko, policja, agenci, amerykanie, ruscy, no i żydzi oczywiście. Nawet część towarzyszy tam sobie gniazdka uwiła a reszta tylko się gapi kiedy się trafi ku temu okazja. Już tylko to forum trzyma fason. Jak 300 spartan, tyle, że nie aż tylu. Co robić? Rega, idź się napić........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ Majeczka, podstawowa zasada nie karmić trolla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Żebym to ja chlał to jeszcze by można zrozumieć, ale nic podobnego. Przeciętna krajowa. Ale wiesz jak jest, ja jestem ten nieprzeważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Zostało nam kilka godzin na wariowanie. Od jutra przechodzę tylko na nasłuch. Będę odpowiadał jedynie na osobiste zaczepki. Żona mówi, żebym nie wdawał się w pyskówki z gimbazą. Tłumaczę jej, że tu ludzie o ile nie można powiedzieć, że poważni, to z pewnością starsi, więc jaka gimbaza? Ale ona wie swoje. Tak że mili moi długo tu nie zabawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. No 2 minuty nie mogłeś wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nadzieją wstąpiła w me serce i umarła Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Co tam może? Na pewno tak było. A po drodze jeszcze wieśmaki musieli kupić. Wiadomo. Wszystko na ich usługach, wojsko, policja, agenci, amerykanie, ruscy, no i żydzi oczywiście. Nawet część towarzyszy tam sobie gniazdka uwiła a reszta tylko się gapi kiedy się trafi ku temu okazja. Już tylko to forum trzyma fason. Jak 300 spartan, tyle, że nie aż tylu. Co robić? Rega, idź się napić........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ Majeczka, podstawowa zasada nie karmić trolla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Żebym to ja chlał to jeszcze by można zrozumieć, ale nic podobnego. Przeciętna krajowa. Ale wiesz jak jest, ja jestem ten nieprzeważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Zostało nam kilka godzin na wariowanie. Od jutra przechodzę tylko na nasłuch. Będę odpowiadał jedynie na osobiste zaczepki. Żona mówi, żebym nie wdawał się w pyskówki z gimbazą. Tłumaczę jej, że tu ludzie o ile nie można powiedzieć, że poważni, to z pewnością starsi, więc jaka gimbaza? Ale ona wie swoje. Tak że mili moi długo tu nie zabawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. No 2 minuty nie mogłeś wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nadzieją wstąpiła w me serce i umarła Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
tomkly Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ Majeczka, podstawowa zasada nie karmić trolla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Żebym to ja chlał to jeszcze by można zrozumieć, ale nic podobnego. Przeciętna krajowa. Ale wiesz jak jest, ja jestem ten nieprzeważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Zostało nam kilka godzin na wariowanie. Od jutra przechodzę tylko na nasłuch. Będę odpowiadał jedynie na osobiste zaczepki. Żona mówi, żebym nie wdawał się w pyskówki z gimbazą. Tłumaczę jej, że tu ludzie o ile nie można powiedzieć, że poważni, to z pewnością starsi, więc jaka gimbaza? Ale ona wie swoje. Tak że mili moi długo tu nie zabawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. No 2 minuty nie mogłeś wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nadzieją wstąpiła w me serce i umarła Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Żebym to ja chlał to jeszcze by można zrozumieć, ale nic podobnego. Przeciętna krajowa. Ale wiesz jak jest, ja jestem ten nieprzeważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Zostało nam kilka godzin na wariowanie. Od jutra przechodzę tylko na nasłuch. Będę odpowiadał jedynie na osobiste zaczepki. Żona mówi, żebym nie wdawał się w pyskówki z gimbazą. Tłumaczę jej, że tu ludzie o ile nie można powiedzieć, że poważni, to z pewnością starsi, więc jaka gimbaza? Ale ona wie swoje. Tak że mili moi długo tu nie zabawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. No 2 minuty nie mogłeś wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nadzieją wstąpiła w me serce i umarła Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mikoski Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie mogę bo się zaraz znowu ze wszystkimi będę chciał godzić i obudzę się z bólem ... A tak przy okazji, to przyznam, że chyba będzie z 15 lat jak nie wypiłem nawet kieliszeczka, nawet 25 gramów, co tam wypiłem - nie zjadłem czekoladki na likierze a żona jak robi tiramisu, to dla mnie musi oddzielne. Tak, że tak, że. Rada poszła na marne. Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Przez ten czas co chlałeś, bo przeważnie tacy rzucają na amen beret zryło ci strasznie. Współczuję zmiany w mózgu są nieodwracalne. Żebym to ja chlał to jeszcze by można zrozumieć, ale nic podobnego. Przeciętna krajowa. Ale wiesz jak jest, ja jestem ten nieprzeważny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Zostało nam kilka godzin na wariowanie. Od jutra przechodzę tylko na nasłuch. Będę odpowiadał jedynie na osobiste zaczepki. Żona mówi, żebym nie wdawał się w pyskówki z gimbazą. Tłumaczę jej, że tu ludzie o ile nie można powiedzieć, że poważni, to z pewnością starsi, więc jaka gimbaza? Ale ona wie swoje. Tak że mili moi długo tu nie zabawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. No 2 minuty nie mogłeś wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nadzieją wstąpiła w me serce i umarła Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Zostało nam kilka godzin na wariowanie. Od jutra przechodzę tylko na nasłuch. Będę odpowiadał jedynie na osobiste zaczepki. Żona mówi, żebym nie wdawał się w pyskówki z gimbazą. Tłumaczę jej, że tu ludzie o ile nie można powiedzieć, że poważni, to z pewnością starsi, więc jaka gimbaza? Ale ona wie swoje. Tak że mili moi długo tu nie zabawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertdr Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 Rega, idź się napić........ przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. No 2 minuty nie mogłeś wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nadzieją wstąpiła w me serce i umarła Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rega Napisano 13 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 przestałem odpisywać temu trollowi. Szkoda czasu - może wyniesie się jak "flaki z olejem" co nam zaśmiecał forum zeszłej wiosny. Chociaż pod wpływem tego typa znowu się uaktywnił. No 2 minuty nie mogłeś wytrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nadzieją wstąpiła w me serce i umarła Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nadzieją wstąpiła w me serce i umarła Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To lepiej już na żadne wybory nie iść. Myślą że dostarczą mi w maju kopertę do skrzynki, a ja (oczywiście w kagańcu) pobiegnę z tym do skrzynki w centrum miasta - bo przecież kartę do głosowania nawet pustą z wypełnioną ankietą osobową trzeba koniecznie zwrócić. Bo inaczej kara więzienia może grozić. nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Cześć Post ułożył Ci się piękny Majko Droga, popłakałem się. Natomiast zerknij na to szerzej - jeżeli by tak było to dobrze jest mimo wszystko. Pozdrowienia popatrzyłam szeroko i walnęłam w ścianę nacjonalizmu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bartolomeus Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Akurat w tych wyborach to nie będzie tak ważne. Wystarczy 50% + 1. W drugiej turze. Ale scena nie wygląda zbyt optymiście. Komuniści z lewej i prawej, niewyrazisty i nieliczny środek i falanga z brzegu. Nadziei znikąd. Kiedyś liczyłem na wymianę pokoleniową ale tam jakby gorzej... Pozdro Wiesiek ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 ale trzeba brać udział w wyborach. A ja widzę na FB całą masę akcji typu - nie idę na wybory, niech mnie wsadzają do pierdla. Akcję prowadzi 5 kolumna PIS'u a podpisują się pod nią pożyteczni idioci Oczywiście, że trzeba. Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MajkaW Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Majka na Prezydenta! w życiu, nie znoszę stać w pierwszym szeregu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 no niestety siła PiSu to w dużej mierze słabość opozycji Siła PiS-u to wg mnie słabość opozycji, jak i niezdecydowanie jej wyborców. Jak spojrzymy na wyborców PiS, to od lat są oni wierni tej opcji i wiedzą czego chcą (choć ja żadnej wizji u tej partii nie widzę). Natomiast wyborcy tzw. opozycji demokratycznej są zupełnie pogubieni. Wystarczy im "podrzucić" a to Palikota, a to Petru, a to Kamysza, a to Kukiza, a to Hołownię, a to Biedronia - im w sumie wszystko jedno. Byle nie PiS. Doszło nawet do tego, że 5 lat temu, na miesiąc przed wyborami sondaże i bukmacherzy ustawili granicę spodziewanego poparcia dla Pawła Kukiza na poziomie 1% (obstawiało się, czy dostanie więcej, czy mniej). Miesiąc później dostał prawie 21% - ale co ciekawe, nie odebrał ani jednego głosu Dudzie, a właśnie Komorowskiemu. Zwolennikowi "świętego spokoju", "umiarkowania", "rozsądku", dumnego z III RP i obecnej demokracji. 1/3 Jego wyborców przerzuciła swoje głosy na faceta, który w piosence o "Virus SLD" śpiewał do polityków m.in. "ja do Was bym z kałacha bił". Reszty wersów nie da się zacytować, bo są tam prawie same wulgaryzmy. To wskazuje na całkowite pogubienie się tych wyborców. A siła zawsze tkwi w zjednoczeniu, wokół jakiejś idei, której tam - jak widać - niestety nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
LudwiczekR Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 nie głosowanie to w rzeczywistości głos oddany na PIS No to jest ciekawy problem bo z jednej strony niby demokracja więc oczekujemy, że głosowanie będzie dobrowolne z drugiej strony są kraje takie jak Belgia gdzie jest przymus czy raczej obowiązek wyborczy. Zawsze można (jak zauważyłeś) pustą kartę lub lepiej nieważną odesłać Dla mnie większy problem to poufność i wiarygodność takich wyborów...choć może jak zapanuje chaos i paraliż poczty i nie dostanę karty albo odeślę a ktoś zgubi i dostanę karę to wówczas może się okazać to też problem Kartę do głosowania możesz pustą czy z głosem nie ważnym zwrócić ... ale musisz wypełnić oświadczenie o oddaniu głosu, między innymi pesel tam podać. Bo skąd będzie wiadome kto oddał kartę czy też ją sobie w domu zatrzymał. Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. A co z tymi co nie chcą z wyborami mieć nic wspólnego i nie tracić czasu i paliwa by podjechać do miejsca oddawania kopert? Dziwne i abstrakcyjne to nieco wszystko. A Polonia już głosować nie będzie zapewne mogła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Narciarstwo Co sądzicie o zapowiedzianych na dzisiaj dalszych ograniczeniach wolności poruszania się?
tomkly Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 To ja Wam moi przyjaciele z radością zamelduję, że 5 minut temu listonosz przyniósł mi decyzję administracyjną o wpisaniu mnie do rejestru wyborców. Podobne decyzje otrzymały żona oraz córka. Nie po to się rejestrowałem żeby teraz z tego prawa nie skorzystać. W każdym razie trzy głosy przeciwko Dudzie już mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Czyli po prostu nawet ci co nie głosowali (nie chodzili do lokalu wyborczego oddać głos) tym razem muszą osobiście lub przez drugą osobę oddać kopertę do skrzynki i jeszcze na dodatek wypełnić to oświadczenie. Jeszcze się okaże, że to zwiększy frekwencję, a nie zmniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Wujot Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 Ale boję się o fałszerstwo wyborcze. Kaczor łatwo władzy nie odda. Rozwinę to fałszerstwo. To nie musi być zrobione po stalinowsku (czyli w komisjach). Przy takich wyborach korespondencyjnych mamy np sytuację, że część wyborców zarejestrowana jest pod innymi adresami. Tak jest u mnie, gdzie dwóch synów mieszka "gdzieś" tam. Zmiennie od czasu do czasu. Po prostu wygodniej jest mieć adres u rodziców bo tam przychodzi ta korespondencja co musi (np bankowa, finansowa) i nie trzeba tego zmieniać co rok. A nam to pasuje bo czasem zaglądną. I teraz jeśli ten problem dotyczy młodszych wyborców (a dotyczy) to zmienia to układ głosów bo młodzi nie są bastionem PIS (relatywnie silna jest tu Konfederacja i Lewica). Dalej, w logistyce donoszenia pakietów do skrzynek można przyłożyć się aby do rejonów wiejskich oraz tradycyjnych obszarów pisowskich dotarły pakiety idealnie a gdzie indziej gorzej. A tu masz dane dosłownie z kwartałów. A ponieważ różnica decydująca o wyniku to może być 2% to takie zabiegi skutecznie mogą ją zapewnić. PIS wydaje multum kasy na eksperckie opracowania socjotechniczne. Oni naprawdę to robią skutecznie (plus zmasowana propaganda). Doskonale znają swoich zwolenników i przeciwników. Mają przygotowane "asy" w rękawie. Jak wyjdzie im np. , że Kosiniak Kamysz będzie prawdopodobnym kandydatem w drugiej turze to wyciągną dawno przygotowane fejki przeciwko niemu. Oni ciągle walczą o utrzymanie się przy korycie i to jest 50% ich wysiłków. Na tym tle opozycja jest dzieckiem do bicia. Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Dalej Strona 10 z 16 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mig Napisano 17 Kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2020 >>>Ale nastąpi moment gdy ta decydująca obrotowa część elektoratu przejrzy na oczy i socjotechnika już nie da rady. Ale pojechałeś jeremiadą... moze czesc kiedyś przejrzy ale co z tego. Zaglosuje na KO? :-)))))))) ( tym razem smieszek obowiazkowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi