fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Ostatnia zima w pracy. Sezonowki nie kupuje. Nie bylem zima na Jaworzynie, Wierchomli nie bylo, Kluszkowcow rowniez. Wiesz ile atrakcji u Ciebie na mnie czeka. Przyjade na Malopolskie safari Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Ostatnia zima w pracy. Sezonowki nie kupuje. Nie bylem zima na Jaworzynie, Wierchomli nie bylo, Kluszkowcow rowniez. Wiesz ile atrakcji u Ciebie na mnie czeka. Przyjade na Malopolskie safari Mam nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Candy Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Wlasnie sie wybieram na to otwarcie. Bierz zeberko i jedziemy. Fredoski, to Łintapul Ciebie godzien? Jak to, kiedy to się stało... Zeberko w ten weekend ma przewidzianą polerkę narciuszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Fredoski, to Łintapul Ciebie godzien? Jak to, kiedy to się stało... Zeberko w ten weekend ma przewidzianą polerkę narciuszek. Stalo sie to 2 tyg. temu. Emeryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Candy Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Stalo sie to 2 tyg. temu. Emeryt. Czyli masz czas na zwiedzanie wszystkich stoków Ja sie wstrzymam z wyjazdami w ten rejon aż "górę" otworzą, jakoś nigdy nie zjechałam z Kopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Bierz zeberko i jedziemy. Jak by było jakieś max 30 km od domu i karnet za max. 2 dychy to jak rącza łania pomknęłabym. Ale mi pieniędzy i czasu podróży szkoda na takie przedszkolko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Lepszy rydz, niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko do Luski, Luska pod figorke albo czerwona latarnie ja dolaczam i lecimy do piaskownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Ja tam nartki dziś oddałam pod nóż. Na wekend będą gotowe bankowo. Jadę gdziekolwiek i skądkolwiek, nawet spod tej latarni, jak chcecie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko! ja sie w tej piaskownicy szybko zmecze i jezdzisz na moim karnecie, w rewanzu prowadzisz pod garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Hm. Osłabiacie mnie. Luśka, żadna latarnia, najwyżej palma. Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Duży jesteś, sam dasz radę a potem opowiesz jak było. 16 zjazdów pod kanapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Wydaje mi się, że całkiem dobrze kombinuje. Otwarcie sezonu trzeba przecie jakoś uczcić. Chociaż ten, co może, za tych co nie mogą Mi TZ chyba na złość kombinuje, żeby się na weekend samemu ulotnić, więc ja się chyba nie wyrwę. Okaże się w ostatniej chwili. Zeberka narty sama wysmaruj na łapu capu, oddasz do generalki po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Siąpi deszcz, Tz wymiękł. Wstępnie dałabym radę urwać się w sobotę koło 10 rano z domu. Godzina kiepska, ale...?? zeberka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten fragment: Będzie jakiś licznik kupionych biletów (latem), a zimą czujnik zajęcia kanapy, który gdy do liczy do odpowiedniej wartości to nagle...STOP "więcej nie jedziemy, chętnych którzy stali i czekali zapraszamy jutro" ? Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Aaaaa,no to teraz wszystko logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Ponieważ podano tutaj czas wjazdu (6 min) to raczej jednak ilością założonych krzesełek. Przepustowość 1200 os/godz to jest na współczesne standardy dość mało (bo już nawet do 3600 dochodzi) ale przy jednej odbiorczej trasie wygląda to logicznie. Tłok będzie na dole w kolejce ale na trasie będzie ok. Szkoda, że wyciąg nie zaczyna się na samej ściance (albo nie ma stacji pośredniej) bo tak trzeba będzie się bujać dolną płaską częścią. No chyba, że zostanie orczyk Liczyrzepa. Gdyby jeszcze naśnieżali Złotówkę. Akurat z Kopy czasem zjeżdżałem skiturując (mam zupełnie inne wymagania co do ilości potrzebnego śniegu) i warunki zawsze były a teraz z powrotem będzie tam boisko. Czyli troszkę rozdarty jestem, ale po prawdzie to wreszcie w Karpaczu będzie dorzeczny kawałek do jazdy i pewnie cała rzesza już troszkę zaawansowanych narciarzy bardzo się ucieszy. Myślę, że też tam zajrzę (byleby nie w sob/niedz) Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Kompleks narciarski "Śnieżka" × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Candy Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Wlasnie sie wybieram na to otwarcie. Bierz zeberko i jedziemy. Fredoski, to Łintapul Ciebie godzien? Jak to, kiedy to się stało... Zeberko w ten weekend ma przewidzianą polerkę narciuszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Fredoski, to Łintapul Ciebie godzien? Jak to, kiedy to się stało... Zeberko w ten weekend ma przewidzianą polerkę narciuszek. Stalo sie to 2 tyg. temu. Emeryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Candy Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Stalo sie to 2 tyg. temu. Emeryt. Czyli masz czas na zwiedzanie wszystkich stoków Ja sie wstrzymam z wyjazdami w ten rejon aż "górę" otworzą, jakoś nigdy nie zjechałam z Kopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Bierz zeberko i jedziemy. Jak by było jakieś max 30 km od domu i karnet za max. 2 dychy to jak rącza łania pomknęłabym. Ale mi pieniędzy i czasu podróży szkoda na takie przedszkolko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Lepszy rydz, niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko do Luski, Luska pod figorke albo czerwona latarnie ja dolaczam i lecimy do piaskownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Ja tam nartki dziś oddałam pod nóż. Na wekend będą gotowe bankowo. Jadę gdziekolwiek i skądkolwiek, nawet spod tej latarni, jak chcecie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko! ja sie w tej piaskownicy szybko zmecze i jezdzisz na moim karnecie, w rewanzu prowadzisz pod garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Hm. Osłabiacie mnie. Luśka, żadna latarnia, najwyżej palma. Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Duży jesteś, sam dasz radę a potem opowiesz jak było. 16 zjazdów pod kanapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Wydaje mi się, że całkiem dobrze kombinuje. Otwarcie sezonu trzeba przecie jakoś uczcić. Chociaż ten, co może, za tych co nie mogą Mi TZ chyba na złość kombinuje, żeby się na weekend samemu ulotnić, więc ja się chyba nie wyrwę. Okaże się w ostatniej chwili. Zeberka narty sama wysmaruj na łapu capu, oddasz do generalki po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Siąpi deszcz, Tz wymiękł. Wstępnie dałabym radę urwać się w sobotę koło 10 rano z domu. Godzina kiepska, ale...?? zeberka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten fragment: Będzie jakiś licznik kupionych biletów (latem), a zimą czujnik zajęcia kanapy, który gdy do liczy do odpowiedniej wartości to nagle...STOP "więcej nie jedziemy, chętnych którzy stali i czekali zapraszamy jutro" ? Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Aaaaa,no to teraz wszystko logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Ponieważ podano tutaj czas wjazdu (6 min) to raczej jednak ilością założonych krzesełek. Przepustowość 1200 os/godz to jest na współczesne standardy dość mało (bo już nawet do 3600 dochodzi) ale przy jednej odbiorczej trasie wygląda to logicznie. Tłok będzie na dole w kolejce ale na trasie będzie ok. Szkoda, że wyciąg nie zaczyna się na samej ściance (albo nie ma stacji pośredniej) bo tak trzeba będzie się bujać dolną płaską częścią. No chyba, że zostanie orczyk Liczyrzepa. Gdyby jeszcze naśnieżali Złotówkę. Akurat z Kopy czasem zjeżdżałem skiturując (mam zupełnie inne wymagania co do ilości potrzebnego śniegu) i warunki zawsze były a teraz z powrotem będzie tam boisko. Czyli troszkę rozdarty jestem, ale po prawdzie to wreszcie w Karpaczu będzie dorzeczny kawałek do jazdy i pewnie cała rzesza już troszkę zaawansowanych narciarzy bardzo się ucieszy. Myślę, że też tam zajrzę (byleby nie w sob/niedz) Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Kompleks narciarski "Śnieżka" × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Fredoski, to Łintapul Ciebie godzien? Jak to, kiedy to się stało... Zeberko w ten weekend ma przewidzianą polerkę narciuszek. Stalo sie to 2 tyg. temu. Emeryt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Candy Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Stalo sie to 2 tyg. temu. Emeryt. Czyli masz czas na zwiedzanie wszystkich stoków Ja sie wstrzymam z wyjazdami w ten rejon aż "górę" otworzą, jakoś nigdy nie zjechałam z Kopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Bierz zeberko i jedziemy. Jak by było jakieś max 30 km od domu i karnet za max. 2 dychy to jak rącza łania pomknęłabym. Ale mi pieniędzy i czasu podróży szkoda na takie przedszkolko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Lepszy rydz, niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko do Luski, Luska pod figorke albo czerwona latarnie ja dolaczam i lecimy do piaskownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Ja tam nartki dziś oddałam pod nóż. Na wekend będą gotowe bankowo. Jadę gdziekolwiek i skądkolwiek, nawet spod tej latarni, jak chcecie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko! ja sie w tej piaskownicy szybko zmecze i jezdzisz na moim karnecie, w rewanzu prowadzisz pod garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Hm. Osłabiacie mnie. Luśka, żadna latarnia, najwyżej palma. Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Duży jesteś, sam dasz radę a potem opowiesz jak było. 16 zjazdów pod kanapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Wydaje mi się, że całkiem dobrze kombinuje. Otwarcie sezonu trzeba przecie jakoś uczcić. Chociaż ten, co może, za tych co nie mogą Mi TZ chyba na złość kombinuje, żeby się na weekend samemu ulotnić, więc ja się chyba nie wyrwę. Okaże się w ostatniej chwili. Zeberka narty sama wysmaruj na łapu capu, oddasz do generalki po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Siąpi deszcz, Tz wymiękł. Wstępnie dałabym radę urwać się w sobotę koło 10 rano z domu. Godzina kiepska, ale...?? zeberka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten fragment: Będzie jakiś licznik kupionych biletów (latem), a zimą czujnik zajęcia kanapy, który gdy do liczy do odpowiedniej wartości to nagle...STOP "więcej nie jedziemy, chętnych którzy stali i czekali zapraszamy jutro" ? Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Aaaaa,no to teraz wszystko logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Ponieważ podano tutaj czas wjazdu (6 min) to raczej jednak ilością założonych krzesełek. Przepustowość 1200 os/godz to jest na współczesne standardy dość mało (bo już nawet do 3600 dochodzi) ale przy jednej odbiorczej trasie wygląda to logicznie. Tłok będzie na dole w kolejce ale na trasie będzie ok. Szkoda, że wyciąg nie zaczyna się na samej ściance (albo nie ma stacji pośredniej) bo tak trzeba będzie się bujać dolną płaską częścią. No chyba, że zostanie orczyk Liczyrzepa. Gdyby jeszcze naśnieżali Złotówkę. Akurat z Kopy czasem zjeżdżałem skiturując (mam zupełnie inne wymagania co do ilości potrzebnego śniegu) i warunki zawsze były a teraz z powrotem będzie tam boisko. Czyli troszkę rozdarty jestem, ale po prawdzie to wreszcie w Karpaczu będzie dorzeczny kawałek do jazdy i pewnie cała rzesza już troszkę zaawansowanych narciarzy bardzo się ucieszy. Myślę, że też tam zajrzę (byleby nie w sob/niedz) Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Kompleks narciarski "Śnieżka" × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Bierz zeberko i jedziemy. Jak by było jakieś max 30 km od domu i karnet za max. 2 dychy to jak rącza łania pomknęłabym. Ale mi pieniędzy i czasu podróży szkoda na takie przedszkolko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Lepszy rydz, niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko do Luski, Luska pod figorke albo czerwona latarnie ja dolaczam i lecimy do piaskownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Ja tam nartki dziś oddałam pod nóż. Na wekend będą gotowe bankowo. Jadę gdziekolwiek i skądkolwiek, nawet spod tej latarni, jak chcecie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko! ja sie w tej piaskownicy szybko zmecze i jezdzisz na moim karnecie, w rewanzu prowadzisz pod garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Hm. Osłabiacie mnie. Luśka, żadna latarnia, najwyżej palma. Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Duży jesteś, sam dasz radę a potem opowiesz jak było. 16 zjazdów pod kanapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Wydaje mi się, że całkiem dobrze kombinuje. Otwarcie sezonu trzeba przecie jakoś uczcić. Chociaż ten, co może, za tych co nie mogą Mi TZ chyba na złość kombinuje, żeby się na weekend samemu ulotnić, więc ja się chyba nie wyrwę. Okaże się w ostatniej chwili. Zeberka narty sama wysmaruj na łapu capu, oddasz do generalki po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Siąpi deszcz, Tz wymiękł. Wstępnie dałabym radę urwać się w sobotę koło 10 rano z domu. Godzina kiepska, ale...?? zeberka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten fragment: Będzie jakiś licznik kupionych biletów (latem), a zimą czujnik zajęcia kanapy, który gdy do liczy do odpowiedniej wartości to nagle...STOP "więcej nie jedziemy, chętnych którzy stali i czekali zapraszamy jutro" ? Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Aaaaa,no to teraz wszystko logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Ponieważ podano tutaj czas wjazdu (6 min) to raczej jednak ilością założonych krzesełek. Przepustowość 1200 os/godz to jest na współczesne standardy dość mało (bo już nawet do 3600 dochodzi) ale przy jednej odbiorczej trasie wygląda to logicznie. Tłok będzie na dole w kolejce ale na trasie będzie ok. Szkoda, że wyciąg nie zaczyna się na samej ściance (albo nie ma stacji pośredniej) bo tak trzeba będzie się bujać dolną płaską częścią. No chyba, że zostanie orczyk Liczyrzepa. Gdyby jeszcze naśnieżali Złotówkę. Akurat z Kopy czasem zjeżdżałem skiturując (mam zupełnie inne wymagania co do ilości potrzebnego śniegu) i warunki zawsze były a teraz z powrotem będzie tam boisko. Czyli troszkę rozdarty jestem, ale po prawdzie to wreszcie w Karpaczu będzie dorzeczny kawałek do jazdy i pewnie cała rzesza już troszkę zaawansowanych narciarzy bardzo się ucieszy. Myślę, że też tam zajrzę (byleby nie w sob/niedz) Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Kompleks narciarski "Śnieżka" × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Lepszy rydz, niż nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko do Luski, Luska pod figorke albo czerwona latarnie ja dolaczam i lecimy do piaskownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luśka Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Ja tam nartki dziś oddałam pod nóż. Na wekend będą gotowe bankowo. Jadę gdziekolwiek i skądkolwiek, nawet spod tej latarni, jak chcecie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Zeberko! ja sie w tej piaskownicy szybko zmecze i jezdzisz na moim karnecie, w rewanzu prowadzisz pod garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 25 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 Hm. Osłabiacie mnie. Luśka, żadna latarnia, najwyżej palma. Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Duży jesteś, sam dasz radę a potem opowiesz jak było. 16 zjazdów pod kanapą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luśka Napisano 26 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Fredowski, ja wiem co Ty kombinujesz. Wydaje mi się, że całkiem dobrze kombinuje. Otwarcie sezonu trzeba przecie jakoś uczcić. Chociaż ten, co może, za tych co nie mogą Mi TZ chyba na złość kombinuje, żeby się na weekend samemu ulotnić, więc ja się chyba nie wyrwę. Okaże się w ostatniej chwili. Zeberka narty sama wysmaruj na łapu capu, oddasz do generalki po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... luśka Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Siąpi deszcz, Tz wymiękł. Wstępnie dałabym radę urwać się w sobotę koło 10 rano z domu. Godzina kiepska, ale...?? zeberka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... Mitek Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten fragment: Będzie jakiś licznik kupionych biletów (latem), a zimą czujnik zajęcia kanapy, który gdy do liczy do odpowiedniej wartości to nagle...STOP "więcej nie jedziemy, chętnych którzy stali i czekali zapraszamy jutro" ? Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Aaaaa,no to teraz wszystko logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Ponieważ podano tutaj czas wjazdu (6 min) to raczej jednak ilością założonych krzesełek. Przepustowość 1200 os/godz to jest na współczesne standardy dość mało (bo już nawet do 3600 dochodzi) ale przy jednej odbiorczej trasie wygląda to logicznie. Tłok będzie na dole w kolejce ale na trasie będzie ok. Szkoda, że wyciąg nie zaczyna się na samej ściance (albo nie ma stacji pośredniej) bo tak trzeba będzie się bujać dolną płaską częścią. No chyba, że zostanie orczyk Liczyrzepa. Gdyby jeszcze naśnieżali Złotówkę. Akurat z Kopy czasem zjeżdżałem skiturując (mam zupełnie inne wymagania co do ilości potrzebnego śniegu) i warunki zawsze były a teraz z powrotem będzie tam boisko. Czyli troszkę rozdarty jestem, ale po prawdzie to wreszcie w Karpaczu będzie dorzeczny kawałek do jazdy i pewnie cała rzesza już troszkę zaawansowanych narciarzy bardzo się ucieszy. Myślę, że też tam zajrzę (byleby nie w sob/niedz) Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Kompleks narciarski "Śnieżka" × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
luśka Napisano 27 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Siąpi deszcz, Tz wymiękł. Wstępnie dałabym radę urwać się w sobotę koło 10 rano z domu. Godzina kiepska, ale...?? zeberka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ten fragment: Będzie jakiś licznik kupionych biletów (latem), a zimą czujnik zajęcia kanapy, który gdy do liczy do odpowiedniej wartości to nagle...STOP "więcej nie jedziemy, chętnych którzy stali i czekali zapraszamy jutro" ? Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Aaaaa,no to teraz wszystko logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Ponieważ podano tutaj czas wjazdu (6 min) to raczej jednak ilością założonych krzesełek. Przepustowość 1200 os/godz to jest na współczesne standardy dość mało (bo już nawet do 3600 dochodzi) ale przy jednej odbiorczej trasie wygląda to logicznie. Tłok będzie na dole w kolejce ale na trasie będzie ok. Szkoda, że wyciąg nie zaczyna się na samej ściance (albo nie ma stacji pośredniej) bo tak trzeba będzie się bujać dolną płaską częścią. No chyba, że zostanie orczyk Liczyrzepa. Gdyby jeszcze naśnieżali Złotówkę. Akurat z Kopy czasem zjeżdżałem skiturując (mam zupełnie inne wymagania co do ilości potrzebnego śniegu) i warunki zawsze były a teraz z powrotem będzie tam boisko. Czyli troszkę rozdarty jestem, ale po prawdzie to wreszcie w Karpaczu będzie dorzeczny kawałek do jazdy i pewnie cała rzesza już troszkę zaawansowanych narciarzy bardzo się ucieszy. Myślę, że też tam zajrzę (byleby nie w sob/niedz) Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Kompleks narciarski "Śnieżka" × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rhotax Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 No i zapewne (bo nie napisano wprost) chodzi o przepustowość na godzinę. .. Aaaaa,no to teraz wszystko logiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Wujot Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Ponieważ podano tutaj czas wjazdu (6 min) to raczej jednak ilością założonych krzesełek. Przepustowość 1200 os/godz to jest na współczesne standardy dość mało (bo już nawet do 3600 dochodzi) ale przy jednej odbiorczej trasie wygląda to logicznie. Tłok będzie na dole w kolejce ale na trasie będzie ok. Szkoda, że wyciąg nie zaczyna się na samej ściance (albo nie ma stacji pośredniej) bo tak trzeba będzie się bujać dolną płaską częścią. No chyba, że zostanie orczyk Liczyrzepa. Gdyby jeszcze naśnieżali Złotówkę. Akurat z Kopy czasem zjeżdżałem skiturując (mam zupełnie inne wymagania co do ilości potrzebnego śniegu) i warunki zawsze były a teraz z powrotem będzie tam boisko. Czyli troszkę rozdarty jestem, ale po prawdzie to wreszcie w Karpaczu będzie dorzeczny kawałek do jazdy i pewnie cała rzesza już troszkę zaawansowanych narciarzy bardzo się ucieszy. Myślę, że też tam zajrzę (byleby nie w sob/niedz) Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Kompleks narciarski "Śnieżka"
Wujot Napisano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 Cześć Przepustowość reguluje się prędkością wyciągu. Pozdrowienia Ponieważ podano tutaj czas wjazdu (6 min) to raczej jednak ilością założonych krzesełek. Przepustowość 1200 os/godz to jest na współczesne standardy dość mało (bo już nawet do 3600 dochodzi) ale przy jednej odbiorczej trasie wygląda to logicznie. Tłok będzie na dole w kolejce ale na trasie będzie ok. Szkoda, że wyciąg nie zaczyna się na samej ściance (albo nie ma stacji pośredniej) bo tak trzeba będzie się bujać dolną płaską częścią. No chyba, że zostanie orczyk Liczyrzepa. Gdyby jeszcze naśnieżali Złotówkę. Akurat z Kopy czasem zjeżdżałem skiturując (mam zupełnie inne wymagania co do ilości potrzebnego śniegu) i warunki zawsze były a teraz z powrotem będzie tam boisko. Czyli troszkę rozdarty jestem, ale po prawdzie to wreszcie w Karpaczu będzie dorzeczny kawałek do jazdy i pewnie cała rzesza już troszkę zaawansowanych narciarzy bardzo się ucieszy. Myślę, że też tam zajrzę (byleby nie w sob/niedz) Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 4 tygodnie później... raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Dolnośląskie Kompleks narciarski "Śnieżka"
zeberkaa Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MARIOWROC Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Normanie nie do wiary ze jednak po tylu latach można prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artkas Napisano 13 Września 2017 Udostępnij Napisano 13 Września 2017 http://wroclaw.wybor...xLokWrocLinkImg Coś tu jeszcze napisali w temacie ale mnie się nie otwiera bo jakiś limit wyczerpawszy.Napisali to samo co wcześniej, czyli że krzesła czteroosobowe Bartholet, 1200 os/h, nowe naśnieżanie, fundamenty już prawie gotowe i planowane otwarcie w grudniu, ale też wrzucili trochę zdjęć, których zdecydowanie tu brakuje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeberkaa Napisano 19 Września 2017 Udostępnij Napisano 19 Września 2017 "Jeszcze w tym roku turystów w Karpaczu na Kopę ma wozić nowy wyciąg. Jeśli jednak miło wspominacie podróżowanie "Zbyszkiem", możecie jego część - a mianowicie krzesełko - zabrać do domu. W sobotę odbędzie się aukcja charytatywna. Wyciąg "Zbyszek" po raz ostatni wywiózł turystów w góry w niedzielę, 17 września. Teraz każdy będzie mógł mieć część "Zbyszka" u siebie w domu..." http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22391137,wyciag-zbyszek-idzie-na-czesci-kazdy-moze-kupic-sobie-krzeslo.html#BoxLokWrocLink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raceman Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Nie rozumiem tej odpowiedzi, czyli twierdzisz, że coś skłamałem? Nie zrobi się tłoczniej, nie zrobi się nie drożej? Co chciałeś dokładnie powiedzieć? PS W Szklarskiej wydaje się być więcej "miejsca" dla ludzi na stoku, a mimo to....jest ZAWALONY i nie do zjeżdżania przez tłoki. Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Rhotax Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 Jezeli jakis osrodek narciarski w PL inwestuje w nowa infrastrukture zeby spelnic obecne standardy a ktos ,kto podobno jezdzi na nartach twierdzi ,ze to nie jest zmiana na lepsze ,no to "RECE OPADAJA",ze bedzie drozej,za darmo nic nie ma,jak ktos chce taniej to moze zaczac grac np. w ping-ponga bo narciarstwo tanim sportem nigdy nie bedzie. Drożej, to był tylko JEDEN argument, a resztę - dla manipulacji - olałeś. Nie obchodzą mnie standardy, nie obchodzi mnie co "ktoś" potrzebuje do jeżdżenia, ja mówię ZA SIEBIE. Ale jak ktoś SWOJĄ WIZJĘ, że aby było "fajnie" to musi być drogo - próbuje wciskać i narzucać innym - to już jest ''niepokojące". A to, że sam siebie zniewala używaniem zwrotów MUSI być drogo...to znaczy, że już ma tak wytresowaną psychikę, że nawet nie dopuszcza innej możliwości. Idealnie wytresowany i wyhodowany konsument - to wtedy dopiero "ręce opadają". To jeszcze raz. Jak zrobi się tłocznie, ciaśniej, mniej miejsca - NA DODATEK ZA WIĘKSZĄ CENĘ - to ... DLA MNIE ... to logicznie oznacza, że jest GORZEJ! Już tak abstrakcyjnie mówiąc, to bardziej uzasadnione i racjonalne było by dla mnie płacenie więcej gdyby był ośrodek reklamujący się "U nas na stoku spotykasz tak rzadko innych, że aż mówisz im dzień dobry" Dla ciebie priorytetem jest ładny i wygodny wyciąg, a dla mnie swobodne, bezstresowe zjeżdżanie. POGÓDŹ się z tym, że są ludzie co mają inne priorytety niż ty. PS. Chyba, że jesteś pracownikiem wyciągu czy kimś związanym finansowo z funkcjonowaniem tego ośrodka TO WTEDY wszystko co mówisz ma logiczny sens i jest zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
jan koval Napisano 14 Października 2017 Udostępnij Napisano 14 Października 2017 tak niestety jest, jak sie laduje wieksze wyciagi a ......gory sie nie powiekszaja...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 15 Października 2017 Udostępnij Napisano 15 Października 2017 Ja nigdy tam nie jeździłem, ale z tego co słyszałem, to w ostatnich latach góra (górna część tras) była częściej zamknięta niż otwarta dla narciarstwa (nie mówię o tourach). Jakakolwiek zmiana w infrastrukturze musi więc być na korzyść. A że będzie tłoczniej? Przepustowość chyba nie jest taka duża, aby zrobił się duży tłok. A jako efekt uboczny - jeżeli gdzieś jest tłoczniej, to gdzieś jest luźniej. Liczba narciarzy jest w jakimś sensie skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi