rung Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Cześć To jest taki miernik: im bardziej ktoś się koncentruje na szerokości pod butem, promieniu czy materiale - tym jest większym leszczem. Na podstawie wielu lat na forach - sprawdza się w 100%. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Cześć To jest taki miernik: im bardziej ktoś się koncentruje na szerokości pod butem, promieniu czy materiale - tym jest większym leszczem. Na podstawie wielu lat na forach - sprawdza się w 100%. Pozdrowienia Brak korelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Brak korelacji. Sprawdzone przez lata. A krytykujesz myśl bo łapiesz się do tej grupy modelowo. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Cześć To jest taki miernik: im bardziej ktoś się koncentruje na szerokości pod butem, promieniu czy materiale - tym jest większym leszczem. Na podstawie wielu lat na forach - sprawdza się w 100%. Pozdrowienia Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sprawdzone przez lata. A krytykujesz myśl bo łapiesz się do tej grupy modelowo. PozdrowieniaA ty wzmacniasz, bo pasuje Ci do obsesji, jak z horoskopem. Masz tezę, a do niej dopasowujesz dane, jak nie pasują, tym gorzej dla danych. Tak samo jak z doborem nart dla twoich kursantów, ech... Słaby obserwator, empatia zero, cenisz jedynie echo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. Być może mój angielski jest zbyt słaby (w pracy jednak daję radę), ale z pierwszej połowy filmiku prawie nic nie zrozumiałem. Nawet po wyświetleniu napisów, wypowiedź, nadal jest strasznie chaotyczna. Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Po tych forumowych radach prawie bym sobie krzywdę zrobił, jak podczas dynamicznej jazdy, kolano mi się zblokowało o klatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Być może mój angielski jest zbyt słaby (w pracy jednak daję radę), ale z pierwszej połowy filmiku prawie nic nie zrozumiałem. Nawet po wyświetleniu napisów, wypowiedź, nadal jest strasznie chaotyczna. Po tych forumowych radach prawie bym sobie krzywdę zrobił, jak podczas dynamicznej jazdy, kolano mi się zblokowało o klatkę. Przekaż prosty: na stromym, we mgle i w trudnych warunkach pojawia się jazda na tyłach. Może coś dodałem od siebie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ja to widzę tak: 1) Wysoko: 2) Nisko: Morgan, HH i jeszcze kilku innych internetowych instruktorów, w swoich szkoleniach namawia do odciążenia, które PRZYPOMINA to ze screen'a z Hirscherem. W filmie Rung'a pani instruktor wychodzi w górę. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 To jaka jest ta różnica ? Jakoś nie mogę wychwycić ani z filmu a ni z Waszej wymiany opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? Jak dla mnie zdecydowanie odciaza gora. Ewidente wyprostowanie sylwetki i potem zejscie w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ja pierdziu Ta dziewczyna pojedzie wszystko co zechce. Jeśli podnosi sylwetkę to znaczy, że ma w tym jakiś cel. "Cieniara" Tina także nie "umi" jeździć. No może coś tam "umi" ale daleko jej do forumowych teorii p.s. "kocham" teoretyków Napisalem tylko, co widze na nagraniu. Nie napisalem nigdzie, ze tak jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Przepraszam jeśli odebrałeś " do siebie" Moja intencja była ogólna. No problemo W sumie to ja namieszalem, bo nie cytowales przeciez mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Cześć To jest taki miernik: im bardziej ktoś się koncentruje na szerokości pod butem, promieniu czy materiale - tym jest większym leszczem. Na podstawie wielu lat na forach - sprawdza się w 100%. Pozdrowienia Brak korelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Brak korelacji. Sprawdzone przez lata. A krytykujesz myśl bo łapiesz się do tej grupy modelowo. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Cześć To jest taki miernik: im bardziej ktoś się koncentruje na szerokości pod butem, promieniu czy materiale - tym jest większym leszczem. Na podstawie wielu lat na forach - sprawdza się w 100%. Pozdrowienia Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sprawdzone przez lata. A krytykujesz myśl bo łapiesz się do tej grupy modelowo. PozdrowieniaA ty wzmacniasz, bo pasuje Ci do obsesji, jak z horoskopem. Masz tezę, a do niej dopasowujesz dane, jak nie pasują, tym gorzej dla danych. Tak samo jak z doborem nart dla twoich kursantów, ech... Słaby obserwator, empatia zero, cenisz jedynie echo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. Być może mój angielski jest zbyt słaby (w pracy jednak daję radę), ale z pierwszej połowy filmiku prawie nic nie zrozumiałem. Nawet po wyświetleniu napisów, wypowiedź, nadal jest strasznie chaotyczna. Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Po tych forumowych radach prawie bym sobie krzywdę zrobił, jak podczas dynamicznej jazdy, kolano mi się zblokowało o klatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Być może mój angielski jest zbyt słaby (w pracy jednak daję radę), ale z pierwszej połowy filmiku prawie nic nie zrozumiałem. Nawet po wyświetleniu napisów, wypowiedź, nadal jest strasznie chaotyczna. Po tych forumowych radach prawie bym sobie krzywdę zrobił, jak podczas dynamicznej jazdy, kolano mi się zblokowało o klatkę. Przekaż prosty: na stromym, we mgle i w trudnych warunkach pojawia się jazda na tyłach. Może coś dodałem od siebie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ja to widzę tak: 1) Wysoko: 2) Nisko: Morgan, HH i jeszcze kilku innych internetowych instruktorów, w swoich szkoleniach namawia do odciążenia, które PRZYPOMINA to ze screen'a z Hirscherem. W filmie Rung'a pani instruktor wychodzi w górę. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 To jaka jest ta różnica ? Jakoś nie mogę wychwycić ani z filmu a ni z Waszej wymiany opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? Jak dla mnie zdecydowanie odciaza gora. Ewidente wyprostowanie sylwetki i potem zejscie w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ja pierdziu Ta dziewczyna pojedzie wszystko co zechce. Jeśli podnosi sylwetkę to znaczy, że ma w tym jakiś cel. "Cieniara" Tina także nie "umi" jeździć. No może coś tam "umi" ale daleko jej do forumowych teorii p.s. "kocham" teoretyków Napisalem tylko, co widze na nagraniu. Nie napisalem nigdzie, ze tak jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Przepraszam jeśli odebrałeś " do siebie" Moja intencja była ogólna. No problemo W sumie to ja namieszalem, bo nie cytowales przeciez mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Cześć To jest taki miernik: im bardziej ktoś się koncentruje na szerokości pod butem, promieniu czy materiale - tym jest większym leszczem. Na podstawie wielu lat na forach - sprawdza się w 100%. Pozdrowienia Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sprawdzone przez lata. A krytykujesz myśl bo łapiesz się do tej grupy modelowo. PozdrowieniaA ty wzmacniasz, bo pasuje Ci do obsesji, jak z horoskopem. Masz tezę, a do niej dopasowujesz dane, jak nie pasują, tym gorzej dla danych. Tak samo jak z doborem nart dla twoich kursantów, ech... Słaby obserwator, empatia zero, cenisz jedynie echo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. Być może mój angielski jest zbyt słaby (w pracy jednak daję radę), ale z pierwszej połowy filmiku prawie nic nie zrozumiałem. Nawet po wyświetleniu napisów, wypowiedź, nadal jest strasznie chaotyczna. Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Po tych forumowych radach prawie bym sobie krzywdę zrobił, jak podczas dynamicznej jazdy, kolano mi się zblokowało o klatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Być może mój angielski jest zbyt słaby (w pracy jednak daję radę), ale z pierwszej połowy filmiku prawie nic nie zrozumiałem. Nawet po wyświetleniu napisów, wypowiedź, nadal jest strasznie chaotyczna. Po tych forumowych radach prawie bym sobie krzywdę zrobił, jak podczas dynamicznej jazdy, kolano mi się zblokowało o klatkę. Przekaż prosty: na stromym, we mgle i w trudnych warunkach pojawia się jazda na tyłach. Może coś dodałem od siebie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ja to widzę tak: 1) Wysoko: 2) Nisko: Morgan, HH i jeszcze kilku innych internetowych instruktorów, w swoich szkoleniach namawia do odciążenia, które PRZYPOMINA to ze screen'a z Hirscherem. W filmie Rung'a pani instruktor wychodzi w górę. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 To jaka jest ta różnica ? Jakoś nie mogę wychwycić ani z filmu a ni z Waszej wymiany opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? Jak dla mnie zdecydowanie odciaza gora. Ewidente wyprostowanie sylwetki i potem zejscie w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ja pierdziu Ta dziewczyna pojedzie wszystko co zechce. Jeśli podnosi sylwetkę to znaczy, że ma w tym jakiś cel. "Cieniara" Tina także nie "umi" jeździć. No może coś tam "umi" ale daleko jej do forumowych teorii p.s. "kocham" teoretyków Napisalem tylko, co widze na nagraniu. Nie napisalem nigdzie, ze tak jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Przepraszam jeśli odebrałeś " do siebie" Moja intencja była ogólna. No problemo W sumie to ja namieszalem, bo nie cytowales przeciez mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sprawdzone przez lata. A krytykujesz myśl bo łapiesz się do tej grupy modelowo. PozdrowieniaA ty wzmacniasz, bo pasuje Ci do obsesji, jak z horoskopem. Masz tezę, a do niej dopasowujesz dane, jak nie pasują, tym gorzej dla danych. Tak samo jak z doborem nart dla twoich kursantów, ech... Słaby obserwator, empatia zero, cenisz jedynie echo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. Być może mój angielski jest zbyt słaby (w pracy jednak daję radę), ale z pierwszej połowy filmiku prawie nic nie zrozumiałem. Nawet po wyświetleniu napisów, wypowiedź, nadal jest strasznie chaotyczna. Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Po tych forumowych radach prawie bym sobie krzywdę zrobił, jak podczas dynamicznej jazdy, kolano mi się zblokowało o klatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Być może mój angielski jest zbyt słaby (w pracy jednak daję radę), ale z pierwszej połowy filmiku prawie nic nie zrozumiałem. Nawet po wyświetleniu napisów, wypowiedź, nadal jest strasznie chaotyczna. Po tych forumowych radach prawie bym sobie krzywdę zrobił, jak podczas dynamicznej jazdy, kolano mi się zblokowało o klatkę. Przekaż prosty: na stromym, we mgle i w trudnych warunkach pojawia się jazda na tyłach. Może coś dodałem od siebie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ona też jest leszczem bo odciąża wyjściem w górę, a jak wiemy każdy amator, nawet w jeździe swobodnej ma jeździć nisko!! Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ja to widzę tak: 1) Wysoko: 2) Nisko: Morgan, HH i jeszcze kilku innych internetowych instruktorów, w swoich szkoleniach namawia do odciążenia, które PRZYPOMINA to ze screen'a z Hirscherem. W filmie Rung'a pani instruktor wychodzi w górę. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 To jaka jest ta różnica ? Jakoś nie mogę wychwycić ani z filmu a ni z Waszej wymiany opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? Jak dla mnie zdecydowanie odciaza gora. Ewidente wyprostowanie sylwetki i potem zejscie w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ja pierdziu Ta dziewczyna pojedzie wszystko co zechce. Jeśli podnosi sylwetkę to znaczy, że ma w tym jakiś cel. "Cieniara" Tina także nie "umi" jeździć. No może coś tam "umi" ale daleko jej do forumowych teorii p.s. "kocham" teoretyków Napisalem tylko, co widze na nagraniu. Nie napisalem nigdzie, ze tak jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Przepraszam jeśli odebrałeś " do siebie" Moja intencja była ogólna. No problemo W sumie to ja namieszalem, bo nie cytowales przeciez mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? I nikt poważny nie namawia by jeździć nisko. Nie prostować się, nie otwierać stawów jak to Psmok napisał. O to chodzi. Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ja to widzę tak: 1) Wysoko: 2) Nisko: Morgan, HH i jeszcze kilku innych internetowych instruktorów, w swoich szkoleniach namawia do odciążenia, które PRZYPOMINA to ze screen'a z Hirscherem. W filmie Rung'a pani instruktor wychodzi w górę. Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 To jaka jest ta różnica ? Jakoś nie mogę wychwycić ani z filmu a ni z Waszej wymiany opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? Jak dla mnie zdecydowanie odciaza gora. Ewidente wyprostowanie sylwetki i potem zejscie w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ja pierdziu Ta dziewczyna pojedzie wszystko co zechce. Jeśli podnosi sylwetkę to znaczy, że ma w tym jakiś cel. "Cieniara" Tina także nie "umi" jeździć. No może coś tam "umi" ale daleko jej do forumowych teorii p.s. "kocham" teoretyków Napisalem tylko, co widze na nagraniu. Nie napisalem nigdzie, ze tak jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Przepraszam jeśli odebrałeś " do siebie" Moja intencja była ogólna. No problemo W sumie to ja namieszalem, bo nie cytowales przeciez mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wojtek pw Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 To jaka jest ta różnica ? Jakoś nie mogę wychwycić ani z filmu a ni z Waszej wymiany opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Gdzie Ty widzisz odciążenie górą? Jak dla mnie zdecydowanie odciaza gora. Ewidente wyprostowanie sylwetki i potem zejscie w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ja pierdziu Ta dziewczyna pojedzie wszystko co zechce. Jeśli podnosi sylwetkę to znaczy, że ma w tym jakiś cel. "Cieniara" Tina także nie "umi" jeździć. No może coś tam "umi" ale daleko jej do forumowych teorii p.s. "kocham" teoretyków Napisalem tylko, co widze na nagraniu. Nie napisalem nigdzie, ze tak jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Przepraszam jeśli odebrałeś " do siebie" Moja intencja była ogólna. No problemo W sumie to ja namieszalem, bo nie cytowales przeciez mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ja pierdziu Ta dziewczyna pojedzie wszystko co zechce. Jeśli podnosi sylwetkę to znaczy, że ma w tym jakiś cel. "Cieniara" Tina także nie "umi" jeździć. No może coś tam "umi" ale daleko jej do forumowych teorii p.s. "kocham" teoretyków Napisalem tylko, co widze na nagraniu. Nie napisalem nigdzie, ze tak jest zle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Przepraszam jeśli odebrałeś " do siebie" Moja intencja była ogólna. No problemo W sumie to ja namieszalem, bo nie cytowales przeciez mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Przepraszam jeśli odebrałeś " do siebie" Moja intencja była ogólna. No problemo W sumie to ja namieszalem, bo nie cytowales przeciez mojego wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
a_senior Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Andrzeju pierwsze pięć sekund filmu. Dalej jest to samo. Wyraźnie wychodzi w górę i do przodu biodrami; IMHO ogromna różnica względem tego co forsuje Morgan i HH. Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
FerraEnzo Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Ale to nie jest odciążenie w sensie świadomej akcji mięśniowej! Tak jakbyśmy wstawali z krzesła. Podnosimy górę, bo podjeżdżają pod nas narty, wcześniej naprężone. Do tego efekt wirtualnego garbu. To powoduje, że sylwetka się podnosi i to jest naturalne. U jednych więcej u drugich mniej, ale podnosi się. I mamy odciążenie. U Morgana podobnie. Niestety nie mogę podać linku w którym on to demonstruje, ale sam tytuł video jest oczywisty: "Dlaczego tylko lekko podnosimy się, a nie prostujemy w skręcie". Zresztą tłumaczenie nie jest najlepsze, bo nie da się tego dobrze przetłumaczyć. Nie ma świadomego podnoszenia się z krzesła. O to tu chodzi. I wszyscy b. dobrze tu pokazywani tak jadą. Niekiedy, zwłaszcza w krótkich skrętach w trudnym terenie, a już zwłaszcza na początku odciążamy siłą mięśni. I również górą. Pokazał to Piotr w swoim pierwszym filmiku. Niewielki odciążenie, nazwijmy to czynne, w odróżnieniu od biernego, w którym tylko kontrujemy siły jakie na nas działają. Zawodnicy robią jeszcze inaczej. W zasadzie to oni robią co chcą, często wbrew tzw. sztuce, bo dla nich liczy się tylko jedno - jak najszybciej znaleźć się na dole. Nieważne w jakim stylu, jak bardzo się przy tym zmęczą, jak bardzo zaszkodzą kolanom, biodrom czy kręgosłupowi. Wydaje mi się to tak oczywiste, a jednak wciąż nie dociera. Wybacz ale nic nie rozumiem Możemy przejść na PW, bo Harpii przeszkadzają takie dyskusje...woli prać brudy z racemanem. @Jurek zwrócę się po imieniu bo mieliśmy okazję się poznać. Zauważyłem, że od Twojego powrotu nie wchodzimy sobie w drogę. No i fajnie, ale strasznie wkurza mnie to że po rocznej banicji, wróciłeś na forum niemal jak bohater na białym koniu i piszesz sobie głupie posty jak gdyby nigdy nic. Prosiłem Cię o wyjaśnienie kto i z jakiej przyczyny usunął wątek dotyczący Twojej niejasnej sytuacji z racemanem, ale się nie doczekałem. Po powrocie zamiast dwóch zdań wyjaśnienia, obsmarowałeś serwis racemana...słabiutko chłopie. Ps. Do jednego z tych teoretyków, dzwoniłeś w zeszłym roku podjarany, że trzymanie barków w poziomie rzeczywiście daje lepsze podparcie na zewnętrznej...c'mon taki wytrawny narciarz (nie teoretyk), powinien o tym wiedzieć. Ps2. Lepiej mieć łatkę teoretyka (nomen omen, nadaną przez zgorzkniałych frustratów) niż oszusta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem
grimson Napisano 14 Marca 2020 Udostępnij Napisano 14 Marca 2020 Sympatyczna narciarka, dwukrotna olimpijka, w prostych słowach opisuje różnicę między średnim, a zaawansowanym narciarzem. I wiecie, co mnie najbardziej zaskoczyło? Że ani razu nie wspomniała o rzeczach absolutnie kluczowych, takich jak kąt ostrzenia krawędzi, szerokość narty pod butem czy materiał z jakiego wykonany jest rdzeń. Hmmm... Nie zna się babów zupełnie na jeździe, wg naszego forum daję jej max 4 Na serio: skoro ciśnie na nartach z 20 lat, pewnie minimum 100 dni na śniegu w sezonie to nie może być lipy. Tu się kłania porównanie do kierowcy, co w miesiącu zrobi 500km vs zawodowy poskramiacz busa, co przejedzie w tygodniu 5 000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Nauka jazdy Różnica między średnim a zaawansowanym narciarzem
Harpia Napisano 15 Marca 2020 Udostępnij Napisano 15 Marca 2020 No to spróbujmy inaczej Czy jak "fachowiec" możesz wyjaśnić co to są za poprzeczne rowki na całą szerokość nart zaznaczone na zdjęciu? Skąd się wzięły? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 To łzy przez śmiech? Do listopada nie daleko i będę cie reklamował sumiennie wynikami testu NTN. Żadnych osobistych komentarzy. Tylko cytowanie faktów. To wystarczy. Możesz mi wierzyć. Wierzyc oszustowi? Dziwie sie, ze jestes tu jeszcze tolerowany a mozesz byc tylko w grupie jak ty oszustow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Na wirusa moze i znajda szczepionke, na glupote niestety nie. Trzeba jakos przywyknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mitek Napisano 16 Marca 2020 Udostępnij Napisano 16 Marca 2020 Jak ta kwarantanna dłużej potrwa, to źle to się skończy, w każdym wątku jakieś podniecenie i psychoza, puki co wychodzę, bo zarażę się.............................głupotą. Uważaj, pierwsze niebezpieczne symptomy już widać, no i słychać, skoro to puki... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi