bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 230 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 1 r Top użytkownicy w tym temacie 18 23 40 17 Popularne dni 12 Mar 60 19 Maj 30 11 Mar 22 18 Maj 17 Top użytkownicy w tym temacie hammerh34d 18 odpowiedzi WojtekM 23 odpowiedzi star 40 odpowiedzi Rega 17 odpowiedzi Popularne dni 12 Mar 2020 60 odpowiedzi 19 Maj 2020 30 odpowiedzi 11 Mar 2020 22 odpowiedzi 18 Maj 2020 17 odpowiedzi Popularne posty WojtekM 8 Stycznia 2021 star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Nie wiem czemu pijesz do wieku? Słabe to i zwyczajnie nieistotne. Widzisz, sluchalam trojki przy odrabianiu lelcji jak bylam w liceum w polowie lat 80-tych. :-) No to przepraszam. Pomyliłem się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 No ale oni serwowali a ty lykales jak pelikan? Bo ja słuchałem Gacek i Manna dla ich rozmów i przekomarzania się, a muzyka płynęła trochę obok. Mało tego, że łykałem jak pelikan, wierzyłem w to że to już cała muzyka jaka krąży w świecie. Teraz mogę ocenić skalę tego ile do nas, dzięki tej żelaznej kurtynie i jej strażnikom, nie dochodziło Mam teraz współczuć im bo muszą mając 72 lata odejść na emeryturę. No już się biorę za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Mało tego, że łykałem jak pelikan, wierzyłem w to że to już cała muzyka jaka krąży w świecie. Teraz mogę ocenić skalę tego ile do nas, dzięki tej żelaznej kurtynie i jej strażnikom, nie dochodziło Mam teraz współczuć im bo muszą mając 72 lata odejść na emeryturę. No już się biorę za to. Dlaczego muszą? Jeszcze raz powtórzę. Wiek biologiczny. Ja czuję się starcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Zrob to teraz sam a nie placz za 72-letnim radiowcem i dziennikarka radiowa z wada wymowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Nie wiem czemu pijesz do wieku? Słabe to i zwyczajnie nieistotne. Widzisz, sluchalam trojki przy odrabianiu lelcji jak bylam w liceum w polowie lat 80-tych. :-) No to przepraszam. Pomyliłem się;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 No ale oni serwowali a ty lykales jak pelikan? Bo ja słuchałem Gacek i Manna dla ich rozmów i przekomarzania się, a muzyka płynęła trochę obok. Mało tego, że łykałem jak pelikan, wierzyłem w to że to już cała muzyka jaka krąży w świecie. Teraz mogę ocenić skalę tego ile do nas, dzięki tej żelaznej kurtynie i jej strażnikom, nie dochodziło Mam teraz współczuć im bo muszą mając 72 lata odejść na emeryturę. No już się biorę za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Mało tego, że łykałem jak pelikan, wierzyłem w to że to już cała muzyka jaka krąży w świecie. Teraz mogę ocenić skalę tego ile do nas, dzięki tej żelaznej kurtynie i jej strażnikom, nie dochodziło Mam teraz współczuć im bo muszą mając 72 lata odejść na emeryturę. No już się biorę za to. Dlaczego muszą? Jeszcze raz powtórzę. Wiek biologiczny. Ja czuję się starcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Zrob to teraz sam a nie placz za 72-letnim radiowcem i dziennikarka radiowa z wada wymowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Mało tego, że łykałem jak pelikan, wierzyłem w to że to już cała muzyka jaka krąży w świecie. Teraz mogę ocenić skalę tego ile do nas, dzięki tej żelaznej kurtynie i jej strażnikom, nie dochodziło Mam teraz współczuć im bo muszą mając 72 lata odejść na emeryturę. No już się biorę za to. Dlaczego muszą? Jeszcze raz powtórzę. Wiek biologiczny. Ja czuję się starcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Zrob to teraz sam a nie placz za 72-letnim radiowcem i dziennikarka radiowa z wada wymowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Zrob to teraz sam a nie placz za 72-letnim radiowcem i dziennikarka radiowa z wada wymowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Zrob to teraz sam a nie placz za 72-letnim radiowcem i dziennikarka radiowa z wada wymowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To trzeba było słuchać innych stacji, a może "Koncert życzeń" Zrob to teraz sam a nie placz za 72-letnim radiowcem i dziennikarka radiowa z wada wymowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Na antenie nie zmieści się wszystko. Tylko i wyłącznie twoja wina, że nie słuchałeś też czegoś innego. Absolutnie wyłącznie. To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Pelan zgoda. Odkrywam muzyke na nowo. Nie to, ze zle grali, ale tez cenzurowali. Wiekszosc tego co grali w latach 80-tych (bo to wtedy sluchalam trojki codziennie) to okazuje sie najgorszy POP ( w sensie muzyka popularna a nie tylko popowa). Ladna ale pusta. Czemu to robili? Po latach wiem, ze nie mieli wlsanego zdania. Serwowali nam to co wyczytali sami na listach przebojow w Anglii czy USA. Copy - Paste metoda. My nie mielismy dostepu ale oni mieli. Pod koniec lat 80-tych sluchalo sie radia Luxembourg i plyt/kaset od znajomych. Uszy sie otwieraly na nowe brzmienia. Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Chyba nie wie, ze nie bylo alternatywy jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 12 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Oczywiście że słuchałem innych, np Radia Luksemburg. Ale było to tak słabo odbierane w PRL, że w zasadzie to była męczarnia. Chciałem zwrócić uwagę, zwłaszcza młodszym, na "zasługi" PR3 i innych w ograniczaniu nas w dostępie do muzyki światowej. Co by nie mówić to Mann brał w tym udział. Rozumiem że widzisz okno w połowie przymkniete, gdy inni w połowie otwarte. Obawiam się, że to nie z Mannem jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Muszę tak bo inaczej nie potrafię. Większego durnia to sobie nie wyobrażam. Czego innego miałem słuchać w radiu i TV? Czy ty w ogóle wiesz o czym mówisz? Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Ja się wychowałem na nich i na Niedźwiedzkim, Wassowskim, Kaczkowskim, Waschko, Gaszyńskim, Pogranicznym. To dzięki tym dziadom teraz widzę jaki ogrom muzyki mnie wtedy omijał. Serwowali nam jakąś specjalnie dobraną cząstkę. Niech ich piekło pochłonie za to. Ogromna większość grających zespołów była nam kompletnie nieznana, dopiero teraz można się o tym przekonać. Hańba. Interesujący punkt widzenia, czy mógłbyś uściślić jakich wykonawców nie miałeś okazji czy też szansy poznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
noriska Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Czy możesz podać przykłady tego paskudnego popu oraz równoległych odkryć z tamtych czasów? Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 To moze ty zmien teraz stacje a ja poslucham trojki zamiast trujacej Trujki Cały czas zmieniam. Przecież nie słucham wyłącznie jednej stacji. Radia generalnie nie słucham cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rega Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Wiem, bo w latach 80 słuchałem już i Davisa i Weather Report itp. - pomimo, że Kaczkowski z Niedźwieckim tego nie puszczali. Da się? Nie jęcz więc, bo to wyłącznie twoja wina. Ja wiem, że w PRL byli i tacy jak np Tomek Beksiński (PR3), którzy mieli płytotekę mogącą zaimponować całemu światu i mogli wysłuchać wszystkiego czego by zechcieli. Niestety ci, tacy jak ja, mający dostęp tylko do radia nie mieli takich szans. Moja wina? Gdzie tu moja wina? Mając 20 dolarów miesięcznej pensji miałem sobie kupować płyty w peweksie? Bałwan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej?
WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Bałwan. No, już bez takiej samokrytyki. Samobiczowania tu nie potrzebujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Off Topic Hyde Park Mann i Gacek w tonacji... alternatywnej?
bodex4 Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Z komuny wszystko było kontrolowane i cenzurowane. W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz-net Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Cześć Czyli bezimienny bohater walki ze znienawidzonym reżimem - chwalebne. A zauważyłeś, ze już go dawno nie ma? Bo mam wrażenie, że cały czas jeszcze z kimś walczysz. Pozdrowienia Dawno nie ma... dobre. Kanie na Powązkach pochowają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 W muzyce było kilka wentyli: "Trójka" z flagową listą przebojów na czele "Dwójka" z wieczorami płytowymi i muzyką elektroniczną, jazz, Jarocin gdzie mogłem było posłuchać trochę kapel punkowych i pogonić skinów Pamiętam koncerty w Spodku gdzie np. jako chłopak z prowincji nie wiedziałem co to za dziwny zapach na koncercie z muzyką Reage (maryśka) Były pojedyńcze koncerty kapel typu Kult Był Jazz Jamboree Były koncerty kultury studenckiej itd. itd. Nie wiem dlaczego Trójka powinna proponować 100% gatunków muzyki Oczywiście, że tak. Był Jazz Jamboree, Jazz nad Odrą, Zaduszki Jazzowe, Rawa Blues, w drugiej połowie lat 80 pojawiła się Metalmania itp. Kto chciał, ten słuchał - i nie jęczał by teraz. Oczekiwanie, że jedna stacja radiowa pokryje gusta 100% słuchaczy jest wielce bezsensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mitek Napisano 12 Marca 2020 Udostępnij Napisano 12 Marca 2020 Metallica - POPularny heavy metal. Rownoleglych nie bylo, no bo skad? Byla tylko trojka. Chyb, ze masz naa mysli PR2 - ale tam byla klasyka i jazz Cześć Akurat jestem metalowcem z tamtego okresu (rocznik 65') i mogę Ci powiedzieć jedno - chrzanicie koleżanko. Spróbuj teraz np. znaleźć taki Tygers of Pan Tang czy Mercyful Fate. Z Trójki wyniosłem Budgie i Wishbone Ash nie mówiąc o całej tzw. klasyce rocka. Po prostu nie słuchaliście a teraz dorabiacie fakty do chorej ideologii, która wam pasuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Dalej Strona 3 z 10 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi