mario33 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajkaW Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. raczej pech. Powiedz, kiedy je wyrzucasz to je odbiorę )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Poproszę na PW adres kosza. Ze złamaniem przykra sprawa. Inne kije raczej sytuacji by nie zmieniły. Po prostu pech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Inne kije raczej sytuacji by nie zmieniły. Staram się zanalizować sytuację i podjąć racjonalną decyzję. Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... PS: to nie kije „racingowe” raczej modele dość proste. Nie wiem, czy warto się o nie bić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Wypięcie działa przy większej dynamice, czyli de facto większej prędkości przy upadku. Doświadczone ;-) Problem podobny do tego co w wiązaniach - w większości wypadków przy dużej prędkości narty się wypną, ale jak ktoś na Ciebie wpadnie kiedy stoisz, lub poruszasz się wolno - nie ma bata - legniesz z wpiętymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ktoś miał takie doświadczenia ? Pech. Używam Triggery od wielu lat, nigdy nie było problemów ale Leki ze zwykłą pętlą stały się problemu przyczyną, wybity kciuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ja nie korzystam z petli. Przy glebie trzymam kij do konca. Jak nie utrzymam to droga jemu wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... Ale w takim razie po co wyrzucać Leki, po prostu nie używać pasków i będzie jak z każdymi innymi. A da się tam żle założyć paski jak w zwykłych uchwytach czy raczej nie? Bo może problem z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Używam tego systemu od tego sezonu, ostatnie 10 lat jeździłem bez pętli, ale że dostałem rękawice pod ten system to stwierdziłem, że kupie kije do nich. Pierwsze 10 dni jeździłem z zapiętymi, później miałem upadek na tyczkach, gdzie kijek stanął na sztorc w moim kierunku i system nawet nie miał szansy zadziałać. Kamizelka z żółwikiem uratowała mi żebra. Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Harpia Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Poproszę na PW adres kosza. Ze złamaniem przykra sprawa. Inne kije raczej sytuacji by nie zmieniły. Po prostu pech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Inne kije raczej sytuacji by nie zmieniły. Staram się zanalizować sytuację i podjąć racjonalną decyzję. Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... PS: to nie kije „racingowe” raczej modele dość proste. Nie wiem, czy warto się o nie bić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Wypięcie działa przy większej dynamice, czyli de facto większej prędkości przy upadku. Doświadczone ;-) Problem podobny do tego co w wiązaniach - w większości wypadków przy dużej prędkości narty się wypną, ale jak ktoś na Ciebie wpadnie kiedy stoisz, lub poruszasz się wolno - nie ma bata - legniesz z wpiętymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ktoś miał takie doświadczenia ? Pech. Używam Triggery od wielu lat, nigdy nie było problemów ale Leki ze zwykłą pętlą stały się problemu przyczyną, wybity kciuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ja nie korzystam z petli. Przy glebie trzymam kij do konca. Jak nie utrzymam to droga jemu wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... Ale w takim razie po co wyrzucać Leki, po prostu nie używać pasków i będzie jak z każdymi innymi. A da się tam żle założyć paski jak w zwykłych uchwytach czy raczej nie? Bo może problem z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Używam tego systemu od tego sezonu, ostatnie 10 lat jeździłem bez pętli, ale że dostałem rękawice pod ten system to stwierdziłem, że kupie kije do nich. Pierwsze 10 dni jeździłem z zapiętymi, później miałem upadek na tyczkach, gdzie kijek stanął na sztorc w moim kierunku i system nawet nie miał szansy zadziałać. Kamizelka z żółwikiem uratowała mi żebra. Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mario33 Napisano 10 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Inne kije raczej sytuacji by nie zmieniły. Staram się zanalizować sytuację i podjąć racjonalną decyzję. Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... PS: to nie kije „racingowe” raczej modele dość proste. Nie wiem, czy warto się o nie bić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Wypięcie działa przy większej dynamice, czyli de facto większej prędkości przy upadku. Doświadczone ;-) Problem podobny do tego co w wiązaniach - w większości wypadków przy dużej prędkości narty się wypną, ale jak ktoś na Ciebie wpadnie kiedy stoisz, lub poruszasz się wolno - nie ma bata - legniesz z wpiętymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ktoś miał takie doświadczenia ? Pech. Używam Triggery od wielu lat, nigdy nie było problemów ale Leki ze zwykłą pętlą stały się problemu przyczyną, wybity kciuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ja nie korzystam z petli. Przy glebie trzymam kij do konca. Jak nie utrzymam to droga jemu wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... Ale w takim razie po co wyrzucać Leki, po prostu nie używać pasków i będzie jak z każdymi innymi. A da się tam żle założyć paski jak w zwykłych uchwytach czy raczej nie? Bo może problem z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Używam tego systemu od tego sezonu, ostatnie 10 lat jeździłem bez pętli, ale że dostałem rękawice pod ten system to stwierdziłem, że kupie kije do nich. Pierwsze 10 dni jeździłem z zapiętymi, później miałem upadek na tyczkach, gdzie kijek stanął na sztorc w moim kierunku i system nawet nie miał szansy zadziałać. Kamizelka z żółwikiem uratowała mi żebra. Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Charvel Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Wypięcie działa przy większej dynamice, czyli de facto większej prędkości przy upadku. Doświadczone ;-) Problem podobny do tego co w wiązaniach - w większości wypadków przy dużej prędkości narty się wypną, ale jak ktoś na Ciebie wpadnie kiedy stoisz, lub poruszasz się wolno - nie ma bata - legniesz z wpiętymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ktoś miał takie doświadczenia ? Pech. Używam Triggery od wielu lat, nigdy nie było problemów ale Leki ze zwykłą pętlą stały się problemu przyczyną, wybity kciuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ja nie korzystam z petli. Przy glebie trzymam kij do konca. Jak nie utrzymam to droga jemu wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... Ale w takim razie po co wyrzucać Leki, po prostu nie używać pasków i będzie jak z każdymi innymi. A da się tam żle założyć paski jak w zwykłych uchwytach czy raczej nie? Bo może problem z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Używam tego systemu od tego sezonu, ostatnie 10 lat jeździłem bez pętli, ale że dostałem rękawice pod ten system to stwierdziłem, że kupie kije do nich. Pierwsze 10 dni jeździłem z zapiętymi, później miałem upadek na tyczkach, gdzie kijek stanął na sztorc w moim kierunku i system nawet nie miał szansy zadziałać. Kamizelka z żółwikiem uratowała mi żebra. Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ktoś miał takie doświadczenia ? Pech. Używam Triggery od wielu lat, nigdy nie było problemów ale Leki ze zwykłą pętlą stały się problemu przyczyną, wybity kciuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ja nie korzystam z petli. Przy glebie trzymam kij do konca. Jak nie utrzymam to droga jemu wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... Ale w takim razie po co wyrzucać Leki, po prostu nie używać pasków i będzie jak z każdymi innymi. A da się tam żle założyć paski jak w zwykłych uchwytach czy raczej nie? Bo może problem z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Używam tego systemu od tego sezonu, ostatnie 10 lat jeździłem bez pętli, ale że dostałem rękawice pod ten system to stwierdziłem, że kupie kije do nich. Pierwsze 10 dni jeździłem z zapiętymi, później miałem upadek na tyczkach, gdzie kijek stanął na sztorc w moim kierunku i system nawet nie miał szansy zadziałać. Kamizelka z żółwikiem uratowała mi żebra. Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ja nie korzystam z petli. Przy glebie trzymam kij do konca. Jak nie utrzymam to droga jemu wolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Przy zwykłych kijkach puszczasz chwyt i kij wysuwa się z dłoni. Przy Leki, jeżeli kij się nie wypnie, to nawet jak puścisz to uchwyt zostaje de fakto w zagłębieniu dłoni. Prawdopodobieństwo mocnego na nim „wsparcia” jest większe... Ale w takim razie po co wyrzucać Leki, po prostu nie używać pasków i będzie jak z każdymi innymi. A da się tam żle założyć paski jak w zwykłych uchwytach czy raczej nie? Bo może problem z tym jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Używam tego systemu od tego sezonu, ostatnie 10 lat jeździłem bez pętli, ale że dostałem rękawice pod ten system to stwierdziłem, że kupie kije do nich. Pierwsze 10 dni jeździłem z zapiętymi, później miałem upadek na tyczkach, gdzie kijek stanął na sztorc w moim kierunku i system nawet nie miał szansy zadziałać. Kamizelka z żółwikiem uratowała mi żebra. Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Używam tego systemu od tego sezonu, ostatnie 10 lat jeździłem bez pętli, ale że dostałem rękawice pod ten system to stwierdziłem, że kupie kije do nich. Pierwsze 10 dni jeździłem z zapiętymi, później miałem upadek na tyczkach, gdzie kijek stanął na sztorc w moim kierunku i system nawet nie miał szansy zadziałać. Kamizelka z żółwikiem uratowała mi żebra. Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Pokaż jak wyglada zaczep w tym systemie i jaki uklad dloni. To tak z ciekawosci... Wyrazy współczucia dla Pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Raczej nie kupie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Wróciłem do jazdy bez wpinania się w cokolwiek. Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
techset Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Tez mam kije z tym systemem i przez jakiś czas podjarany uzywalem tego systemu, ale jak sobie zasymulowalem "wypiecie" kijka z reki tooo okazało się, ze nie jestem w stanie, nawet pomimo dużego szarpniecia pozbyć się kijka. Nie wiem czy cos nie tak z moimi kijami, czy sila musi być duuuuużo wieksza, ale od tej pory nie wpinam się. Biorac pod uwagę jak dużej sily to wymaga (przynajmniej w moich kijach) i ze jeszcze ta sila musi zadzialac w odpowiednim kierunku, mysle, ze może to narobić więcej szkody niż korzyści. Dokładnie, w moich sprawdzałem, to będzie kilkanaście kilo tak na oko. Dodatkowo, są kierunki przyłożenia siły, gdzie wypięcie po prostu nie jest możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Co jest w 0:50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Co jest w 0:50? Btw, chyba pani zalozyla odwrotnie kijki (-> gardy)Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martin TDM Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest wypinanie kijow. Podejrzewam, że ta pani ma jakies pojecie o jezdzie i zakładaniu kijow..... ;-) Racja To ja pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ? × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
jan koval Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 TO NIE PECH tylko durna petla: petla powinna sluzyc wylacznie do wieszania kija Na dziobach nart, za szafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Moze to ma sens dla zawodnikow, a niepotrzebnie przeniesiono na ogolnie uzywany sprzet? 0:00 i 0:50 https://youtu.be/3DeqbDygHKo Cześć Skandal!! Wiozła dziecko na rękach po stromym stoku! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ?
mig Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Nie ten wątek..... ;-). Ale jazda bez kijkow - katastrofa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Musiałem trochę pokombinować bo org. zaczep nie zapewniał wystarczającego oparcia dla dłoni dziecka, zamiast wyrzucać, możesz założyć zwykły pasek, system dalej działa w 100% w razie szarpnięcia, tyle tylko, że tak samo jak w org. owo szarpnięcie musi mieć określony kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Kije Leki z Trigger S - kontuzjogenne ?
JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Małżonka miała wypadek na nartach. Sam upadek nie był jakiś poważny, mała prędkość, przytrzymało nartę na większej ilości śniegu, wywrotka. Natomiast przy upadku kompletnie nie zadziałał system wypięcia kija Leki z mocowaniem Trigger S. Efekt ? Pęknięta kość w nadgarstku. Ktoś miał takie doświadczenia ? Ja jestem wściekły, bo to ja namówiłem ją na te kije z tymi mocowaniami. Ja kije bardzo sobie chwaliłem, są super wygodne w obsłudze. Sam miałem z moimi kilka wywrotek ale tego się nie spodziewałem... raczej pójdą do kosza, obie pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
JG77 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Chętnie przytulę jak masz wyrzucić Współczuję oczywiście małżonce ,natomiast żaden system nie zapewnia w 100 % bezpieczeństwa i to w każdej instrukcji jest napisane tłustym drukiem .Kiedyś kijkiem z pętelką złamałem sobie żebro ,żeby to raz i co jeżdżę bez kijków? nie,zmieniłem na Leki z myślą że może w niektórych sytuacjach coś ten system pomoże ale nie obrażę się na producenta jak w danej sytuacji nic nie da.Nie wiem czy czytałeś instrukcję bezpieczeństwa nowych wiązań narciarskich ? wszędzie jest ostrzeżenie ,że nic nie zastąpi zdrowego rozsądku i są sytuacje w których system może nie zadziałać ,cóż jak chcesz mieć gwarancję absolutną ,zostań w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 Dalej Strona 1 z 5 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi