Harpia Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Właściwie grafika wszystko opisuje. Marketing czy rzeczywista luka? Jak Wam się nowa koncepcja podoba? Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Marketing.... i nic nowego bo to już było... Kiedyś robili GS RD które pod butem miały 69mm (mam takie 188cm r27 i 183 r25 ), potem zeszli z szerokości na 65 bodajze a ta "nowość" ma 68mm... Ja tam wole w dechach stricte do ścigania (nawet amatorsko) coś węższego, natomiast spore grono użytkowników zapewne nie odczuje wiekszej róznicy miedzy 65 a 68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 4 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Odniosłem podobne wrażenie W zasadzie to narty grupy Master ale inna nazwa Zważywszy na rosnący wzrost oczekiwań i umiejętności startujących w zawodach amatorów nikt na nich nie chce w zawodach jeździć. To znakomite narty dla świetnie jeżdżącego ale nie miedzy bramkami. Jednak nie wszystkie długości. Dla kogo są dwie największe długości? 189cm/27m 191cm/28m Prawdopodobnie krótsza gdyby miała 65mm pod butem była by idealna dla zawodników PŚ. Dłuższa jest nawet dla nich "dziwna" ale nie wykluczam, że z własnej woli niektórzy zawodnicy by na nich jeździli. Zdaje mi się, że Head nie przeprowadził " społecznych konsultacji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Odniosłem podobne wrażenie W zasadzie to narty grupy Master ale inna nazwa Zważywszy na rosnący wzrost oczekiwań i umiejętności startujących w zawodach amatorów nikt na nich nie chce jeździć. To znakomite narty dla świetnie jeżdżącego ale nie miedzy bramkami. Jednak nie wszystkie długości. Dla kogo są dwie największe długości? 189cm/27m 191cm/28m Prawdopodobnie krótsza gdyby miała 65mm pod butem była by idealna dla zawodników PŚ. Dłuższa jest nawet dla nich "dziwna" Zdaje mi się, że Head nie przeprowadził " społecznych konsultacji" Dokładnie master w Rossi/Dynastar to 70 pod butem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 4 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Ambitny GS poszedł w niewłaściwą stronę. Grupa Master powinna mieć 65mm pod butem, konstrukcję zawodniczych nart i resztę (rozkład fleksu i długości) jak z nart dla dobrych amatorów. Czyli okolice 176-180-185-190 oraz miększe przody niż reszta narty. Promienie w okolicach 22-25 m. ( najdłuższe niech mają 26m) Oddaję firmom za darmo receptę na GS doskonały dla świetnych amatorów którzy jeszcze się nie ścigają ale może dzięki takim nartom zaczną to robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
master32 Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Moze być ale z doświadczenia wiem ze te wszystkie co mają promień ok 25 są spoko i skręcają Np head 183 r25 Elan gsx wc 185 r25 Atomic 183/186 r26 Itd To spoko dechy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 4 Marca 2020 Udostępnij Napisano 4 Marca 2020 Moze być ale z doświadczenia wiem ze te wszystkie co mają promień ok 25 są spoko i skręcają Np head 183 r25 Elan gsx wc 185 r25 Atomic 183/186 r26 Itd To spoko dechy są Cześć I poradzi sobie z nimi nawet średni narciarz w amatorskiej jeździe po zwykłym stoku a dobry zrobi na nich wynik. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ir3k Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Właściwie grafika wszystko opisuje. Marketing czy rzeczywista luka? Jak Wam się nowa koncepcja podoba? wg mnie koncepcja nietrafiona ambitnie jezdzacy amator po tyczkach, majacy pojecie, ujedzie narte FIS i zauwazy roznice w prowadzeniu po twardej trasie w porownaniu z narta sklepowa kto w takim wypadku chcialby polsrodek, kiedy ma dostepna narte w pelni profesjonalna, ktora pomoze wykrecic mu lepszy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Ir3k Napisano 5 Marca 2020 Udostępnij Napisano 5 Marca 2020 Właściwie grafika wszystko opisuje. Marketing czy rzeczywista luka? Jak Wam się nowa koncepcja podoba? wg mnie koncepcja nietrafiona ambitnie jezdzacy amator po tyczkach, majacy pojecie, ujedzie narte FIS i zauwazy roznice w prowadzeniu po twardej trasie w porownaniu z narta sklepowa kto w takim wypadku chcialby polsrodek, kiedy ma dostepna narte w pelni profesjonalna, ktora pomoze wykrecic mu lepszy czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi