CaperSKI Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To wiesz Pan, czy nie?W stopniach?Uważasz, że do dynamicznej jazdy na krawędziach( nie będziemy sobie tłumaczyć takowej definicji bo nie jesteśmy w przedszkolu a Ty doskonale wiesz o jaką chodzi) nie potrzeba siły nóg? Siłę odśrodkową wyginającą dechy uzyskujemy dzięki prędkości i zakrawędziowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Patrzcie co za cienias, zalozyl GSa i sie slizga... Na dodatek sklepowego. [...] Heh. I dobrze robi, bo na dłuższych nartach znacznie łatwiej slizgać się.. . :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To laserki? Bruner się w tym roku zakochał i mówi że nie odda ten akurat atomici ujezdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Cześc To jest właśnie prawidłowe sterowanie skrętem. Pozdrowienia To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Cześć Chyba piszesz dla "narciaży" jednak bo ja nie wiem co chciałeś przekazać. Pozdrowienia Dzięki Mitek, pisałem w smart, jadąc autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Cześć Chodzi o to aby skrócić do minimum czas potrzebny na przekrawędziowanie. Później to już sobie możesz jechać jak chcesz. Wyłożenie... jakiś kolejny mit. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Wracam do pojęcia "dokręcenia skrętu". Co to znaczy? W komentarzach dotyczących błędów, które na filmikach pokazują osoby uczące się, kilkukrotnie wskazywano, że osoby te niewystarczajaco dokręcają skręty. Na filmie z bardzo szybką jazdą Harpii krótkim skrętem nikt nawet się nie zająknął o braku dokręcania przez niego skrętów. Stwierdziłem, że widocznie moje intuicyjne pojmowanie tego zwrotu miją się z prawdą. Dlatego pytam co ten zwrot oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Skret dokrecony jest wtedy kiedy narty odjechaly(po luku) od linii spadku stoku malsymalnie prostopadle a zmiana krawedzi/kierunku skretu nie zaburzyly dalszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Subiektywny przegląd nart slalomowych (sklepowe SL)
Tata_Asi Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Cześc To jest właśnie prawidłowe sterowanie skrętem. Pozdrowienia To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Gabrik Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Cześć Chyba piszesz dla "narciaży" jednak bo ja nie wiem co chciałeś przekazać. Pozdrowienia Dzięki Mitek, pisałem w smart, jadąc autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Cześć Chodzi o to aby skrócić do minimum czas potrzebny na przekrawędziowanie. Później to już sobie możesz jechać jak chcesz. Wyłożenie... jakiś kolejny mit. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Wracam do pojęcia "dokręcenia skrętu". Co to znaczy? W komentarzach dotyczących błędów, które na filmikach pokazują osoby uczące się, kilkukrotnie wskazywano, że osoby te niewystarczajaco dokręcają skręty. Na filmie z bardzo szybką jazdą Harpii krótkim skrętem nikt nawet się nie zająknął o braku dokręcania przez niego skrętów. Stwierdziłem, że widocznie moje intuicyjne pojmowanie tego zwrotu miją się z prawdą. Dlatego pytam co ten zwrot oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Skret dokrecony jest wtedy kiedy narty odjechaly(po luku) od linii spadku stoku malsymalnie prostopadle a zmiana krawedzi/kierunku skretu nie zaburzyly dalszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Subiektywny przegląd nart slalomowych (sklepowe SL)
Gabrik Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Cześć Chyba piszesz dla "narciaży" jednak bo ja nie wiem co chciałeś przekazać. Pozdrowienia Dzięki Mitek, pisałem w smart, jadąc autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Cześć Chodzi o to aby skrócić do minimum czas potrzebny na przekrawędziowanie. Później to już sobie możesz jechać jak chcesz. Wyłożenie... jakiś kolejny mit. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Wracam do pojęcia "dokręcenia skrętu". Co to znaczy? W komentarzach dotyczących błędów, które na filmikach pokazują osoby uczące się, kilkukrotnie wskazywano, że osoby te niewystarczajaco dokręcają skręty. Na filmie z bardzo szybką jazdą Harpii krótkim skrętem nikt nawet się nie zająknął o braku dokręcania przez niego skrętów. Stwierdziłem, że widocznie moje intuicyjne pojmowanie tego zwrotu miją się z prawdą. Dlatego pytam co ten zwrot oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Skret dokrecony jest wtedy kiedy narty odjechaly(po luku) od linii spadku stoku malsymalnie prostopadle a zmiana krawedzi/kierunku skretu nie zaburzyly dalszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Mitek Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Cześć Chodzi o to aby skrócić do minimum czas potrzebny na przekrawędziowanie. Później to już sobie możesz jechać jak chcesz. Wyłożenie... jakiś kolejny mit. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Tata_Asi Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Wracam do pojęcia "dokręcenia skrętu". Co to znaczy? W komentarzach dotyczących błędów, które na filmikach pokazują osoby uczące się, kilkukrotnie wskazywano, że osoby te niewystarczajaco dokręcają skręty. Na filmie z bardzo szybką jazdą Harpii krótkim skrętem nikt nawet się nie zająknął o braku dokręcania przez niego skrętów. Stwierdziłem, że widocznie moje intuicyjne pojmowanie tego zwrotu miją się z prawdą. Dlatego pytam co ten zwrot oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Skret dokrecony jest wtedy kiedy narty odjechaly(po luku) od linii spadku stoku malsymalnie prostopadle a zmiana krawedzi/kierunku skretu nie zaburzyly dalszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 Dalej Strona 4 z 4 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Tata_Asi Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 Wracam do pojęcia "dokręcenia skrętu". Co to znaczy? W komentarzach dotyczących błędów, które na filmikach pokazują osoby uczące się, kilkukrotnie wskazywano, że osoby te niewystarczajaco dokręcają skręty. Na filmie z bardzo szybką jazdą Harpii krótkim skrętem nikt nawet się nie zająknął o braku dokręcania przez niego skrętów. Stwierdziłem, że widocznie moje intuicyjne pojmowanie tego zwrotu miją się z prawdą. Dlatego pytam co ten zwrot oznacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fredowski Napisano 27 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2020 To proszę o jeszcze jedno wyjaśnienie: co oznacza, że skręt jest dokręcony? Jeśli to, co intuicyjnie rozumiem, to po co nam narty szybko przechodzące z krawędzi na krawędź - przecież takie "skakanie" z jednego łuku w przeciwny nie pozwala odpowiednio się wyłożyć i zakrawędziować, bo wszystko odbywa się za szybko? Piszę tutaj o amatorach. Zawodnicy potrafią. Skret dokrecony jest wtedy kiedy narty odjechaly(po luku) od linii spadku stoku malsymalnie prostopadle a zmiana krawedzi/kierunku skretu nie zaburzyly dalszej jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność