JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 A co Ci da ta obserwacja, jak ktoś jutro w autobusie kichnie Ci w twarz, będąc nieświadomym nosicielem tej choroby? W tym wypadku nic ale jesli okazaloby sie ze sytuacja u nas przybiera postac tej ktora jest teraz we Wloszech to mozesz np. unikac zatloczonych autobusow itp. Obserwacja da mi wiec to ze sam bede decydowal jakie srodki uznam za adekwatne do danej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 812 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 37 110 30 35 Popularne dni 24 Lut 71 25 Lut 43 1 Kwi 41 21 Mar 40 Top użytkownicy w tym temacie paw1 37 odpowiedzi wkg 110 odpowiedzi JacekMa 30 odpowiedzi star 35 odpowiedzi Popularne dni 24 Lut 2020 71 odpowiedzi 25 Lut 2020 43 odpowiedzi 1 Kwi 2020 41 odpowiedzi 21 Mar 2020 40 odpowiedzi Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W tym wypadku nic ale jesli okazaloby sie ze sytuacja u nas przybiera postac tej ktora jest teraz we Wloszech to mozesz np. unikac zatloczonych autobusow itp. Obserwacja da mi wiec to ze sam bede decydowal jakie srodki uznam za adekwatne do danej sytuacji. I ktoś ma unikać komunikacji miejskiej i z buta zasuwać np 30km do pracy? A może zamówić taxi/uber/bolt/whatever, gdzie kierowca też potencjalnie może być nieświadomym nosicielem, bo ma kontakt z mnóstwem osób codziennie ? P.S. Zatłoczony autobus lepiej chroni niż ten mniej zatłoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 I ktoś ma unikać komunikacji miejskiej i z buta zasuwać np 30km do pracy? A może zamówić taxi/uber/bolt/whatever, gdzie kierowca też potencjalnie może być nieświadomym nosicielem, bo ma kontakt z mnóstwem osób codziennie ? P.S. Zatłoczony autobus lepiej chroni niż ten mniej zatłoczony Narazie nie ma takiej potrzeby aby stosowac takie srodki (wg mnie) Ale jesli sytuacja przybralaby zly obrot to wtedy uwazam ze nalezaloby unikac miejsc zatloczonych gdzie ryzyko zarazenia jest wieksze - kwestionujesz to? Uwazasz ze nie ma na to komletnie zadnych mozliwosci? Naprawde nic nie daloby sie zrobic zyby ograniczyc ryzyko zarazenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Narazie nie ma takiej potrzeby aby stosowac takie srodki (wg mnie) Ale jesli sytuacja przybralaby zly obrot to wtedy uwazam ze nalezaloby unikac miejsc zatloczonych gdzie ryzyko zarazenia jest wieksze - kwestionujesz to? Uwazasz ze nie ma na to komletnie zadnych mozliwosci? Naprawde nic nie daloby sie zrobic zyby ograniczyc ryzyko zarazenia? Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. jak zwykle podejscie zero-jedynkowe. Mozesz ograniczyc (nie wyeliminowac) ryzyko wlasnego zarazenia i nie musisz zakopac sie pod ziemia w bieszczadach. Zycie nie jest czarno biale i nigdy nie masz tylko dwoch skrajnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Przekaz telewizyjny jest najmniej istotny. Trzeba czytac miedzy wierszami. Zlewalem swinska i ptasia grype chociaz tez byla nagonka medialna. Bardziej niepokoja mnie realne dzialanie Chinskiego (przede wszystkim) jak i Wloskiego rzadu. Biarac pod uwage w jaki sposob ma to wplyw na ich gospodarki, nie wierze ze to tylko sianie paniki bo nie ma o czym mowic w mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W tym wypadku nic ale jesli okazaloby sie ze sytuacja u nas przybiera postac tej ktora jest teraz we Wloszech to mozesz np. unikac zatloczonych autobusow itp. Obserwacja da mi wiec to ze sam bede decydowal jakie srodki uznam za adekwatne do danej sytuacji. I ktoś ma unikać komunikacji miejskiej i z buta zasuwać np 30km do pracy? A może zamówić taxi/uber/bolt/whatever, gdzie kierowca też potencjalnie może być nieświadomym nosicielem, bo ma kontakt z mnóstwem osób codziennie ? P.S. Zatłoczony autobus lepiej chroni niż ten mniej zatłoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 I ktoś ma unikać komunikacji miejskiej i z buta zasuwać np 30km do pracy? A może zamówić taxi/uber/bolt/whatever, gdzie kierowca też potencjalnie może być nieświadomym nosicielem, bo ma kontakt z mnóstwem osób codziennie ? P.S. Zatłoczony autobus lepiej chroni niż ten mniej zatłoczony Narazie nie ma takiej potrzeby aby stosowac takie srodki (wg mnie) Ale jesli sytuacja przybralaby zly obrot to wtedy uwazam ze nalezaloby unikac miejsc zatloczonych gdzie ryzyko zarazenia jest wieksze - kwestionujesz to? Uwazasz ze nie ma na to komletnie zadnych mozliwosci? Naprawde nic nie daloby sie zrobic zyby ograniczyc ryzyko zarazenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Narazie nie ma takiej potrzeby aby stosowac takie srodki (wg mnie) Ale jesli sytuacja przybralaby zly obrot to wtedy uwazam ze nalezaloby unikac miejsc zatloczonych gdzie ryzyko zarazenia jest wieksze - kwestionujesz to? Uwazasz ze nie ma na to komletnie zadnych mozliwosci? Naprawde nic nie daloby sie zrobic zyby ograniczyc ryzyko zarazenia? Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. jak zwykle podejscie zero-jedynkowe. Mozesz ograniczyc (nie wyeliminowac) ryzyko wlasnego zarazenia i nie musisz zakopac sie pod ziemia w bieszczadach. Zycie nie jest czarno biale i nigdy nie masz tylko dwoch skrajnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Przekaz telewizyjny jest najmniej istotny. Trzeba czytac miedzy wierszami. Zlewalem swinska i ptasia grype chociaz tez byla nagonka medialna. Bardziej niepokoja mnie realne dzialanie Chinskiego (przede wszystkim) jak i Wloskiego rzadu. Biarac pod uwage w jaki sposob ma to wplyw na ich gospodarki, nie wierze ze to tylko sianie paniki bo nie ma o czym mowic w mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 I ktoś ma unikać komunikacji miejskiej i z buta zasuwać np 30km do pracy? A może zamówić taxi/uber/bolt/whatever, gdzie kierowca też potencjalnie może być nieświadomym nosicielem, bo ma kontakt z mnóstwem osób codziennie ? P.S. Zatłoczony autobus lepiej chroni niż ten mniej zatłoczony Narazie nie ma takiej potrzeby aby stosowac takie srodki (wg mnie) Ale jesli sytuacja przybralaby zly obrot to wtedy uwazam ze nalezaloby unikac miejsc zatloczonych gdzie ryzyko zarazenia jest wieksze - kwestionujesz to? Uwazasz ze nie ma na to komletnie zadnych mozliwosci? Naprawde nic nie daloby sie zrobic zyby ograniczyc ryzyko zarazenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Narazie nie ma takiej potrzeby aby stosowac takie srodki (wg mnie) Ale jesli sytuacja przybralaby zly obrot to wtedy uwazam ze nalezaloby unikac miejsc zatloczonych gdzie ryzyko zarazenia jest wieksze - kwestionujesz to? Uwazasz ze nie ma na to komletnie zadnych mozliwosci? Naprawde nic nie daloby sie zrobic zyby ograniczyc ryzyko zarazenia? Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. jak zwykle podejscie zero-jedynkowe. Mozesz ograniczyc (nie wyeliminowac) ryzyko wlasnego zarazenia i nie musisz zakopac sie pod ziemia w bieszczadach. Zycie nie jest czarno biale i nigdy nie masz tylko dwoch skrajnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Przekaz telewizyjny jest najmniej istotny. Trzeba czytac miedzy wierszami. Zlewalem swinska i ptasia grype chociaz tez byla nagonka medialna. Bardziej niepokoja mnie realne dzialanie Chinskiego (przede wszystkim) jak i Wloskiego rzadu. Biarac pod uwage w jaki sposob ma to wplyw na ich gospodarki, nie wierze ze to tylko sianie paniki bo nie ma o czym mowic w mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Narazie nie ma takiej potrzeby aby stosowac takie srodki (wg mnie) Ale jesli sytuacja przybralaby zly obrot to wtedy uwazam ze nalezaloby unikac miejsc zatloczonych gdzie ryzyko zarazenia jest wieksze - kwestionujesz to? Uwazasz ze nie ma na to komletnie zadnych mozliwosci? Naprawde nic nie daloby sie zrobic zyby ograniczyc ryzyko zarazenia? Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. jak zwykle podejscie zero-jedynkowe. Mozesz ograniczyc (nie wyeliminowac) ryzyko wlasnego zarazenia i nie musisz zakopac sie pod ziemia w bieszczadach. Zycie nie jest czarno biale i nigdy nie masz tylko dwoch skrajnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Przekaz telewizyjny jest najmniej istotny. Trzeba czytac miedzy wierszami. Zlewalem swinska i ptasia grype chociaz tez byla nagonka medialna. Bardziej niepokoja mnie realne dzialanie Chinskiego (przede wszystkim) jak i Wloskiego rzadu. Biarac pod uwage w jaki sposob ma to wplyw na ich gospodarki, nie wierze ze to tylko sianie paniki bo nie ma o czym mowic w mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Jak widać sianie paniki działa To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. jak zwykle podejscie zero-jedynkowe. Mozesz ograniczyc (nie wyeliminowac) ryzyko wlasnego zarazenia i nie musisz zakopac sie pod ziemia w bieszczadach. Zycie nie jest czarno biale i nigdy nie masz tylko dwoch skrajnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Przekaz telewizyjny jest najmniej istotny. Trzeba czytac miedzy wierszami. Zlewalem swinska i ptasia grype chociaz tez byla nagonka medialna. Bardziej niepokoja mnie realne dzialanie Chinskiego (przede wszystkim) jak i Wloskiego rzadu. Biarac pod uwage w jaki sposob ma to wplyw na ich gospodarki, nie wierze ze to tylko sianie paniki bo nie ma o czym mowic w mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ano nic. Kompletnie nic. Ludzie chodzą do pracy, siedzą w biurowcach gdzie powietrze się miesza między pokojami i tyle mniej więcej można zrobić, że się zamurować, wyjechać w Bieszczady i żyć jak odludek przez rok, dwa. Jak kto woli. Reszta to środki zastępcze i demagogia. jak zwykle podejscie zero-jedynkowe. Mozesz ograniczyc (nie wyeliminowac) ryzyko wlasnego zarazenia i nie musisz zakopac sie pod ziemia w bieszczadach. Zycie nie jest czarno biale i nigdy nie masz tylko dwoch skrajnych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Przekaz telewizyjny jest najmniej istotny. Trzeba czytac miedzy wierszami. Zlewalem swinska i ptasia grype chociaz tez byla nagonka medialna. Bardziej niepokoja mnie realne dzialanie Chinskiego (przede wszystkim) jak i Wloskiego rzadu. Biarac pod uwage w jaki sposob ma to wplyw na ich gospodarki, nie wierze ze to tylko sianie paniki bo nie ma o czym mowic w mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wszędzie : ) Włącz telewizor. Przekaz telewizyjny jest najmniej istotny. Trzeba czytac miedzy wierszami. Zlewalem swinska i ptasia grype chociaz tez byla nagonka medialna. Bardziej niepokoja mnie realne dzialanie Chinskiego (przede wszystkim) jak i Wloskiego rzadu. Biarac pod uwage w jaki sposob ma to wplyw na ich gospodarki, nie wierze ze to tylko sianie paniki bo nie ma o czym mowic w mediach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Charvel Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To do mnie? Gdzie tu sianie paniki? Napisalem tylko: - nie jechac w region gdzie jest epidemia - profilaktyka jak przy zwyklej grypie - obserwowac co sie dzieje zeby moc ewentualnie zadzialac - zadnych innych obostrzen na chwile obecna Gdzie widzisz sianie paniki? Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JacekMa Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Może zacytuje Ci to, co napisali w tym temacie Ci, którzy w tym temacie mają największe doświadczenie: Italy is experiencing sustained community spread of respiratory illness (COVID-19) caused by the novel coronavirus. The virus can spread from person to person. Older adults and those with chronic medical conditions should consider postponing nonessential travel. Travelers should avoid contact with sick people and clean their hands often by washing with soap and water for at least 20 seconds or using an alcohol-based hand sanitizer with 60%–95% alcohol. https://wwwnc.cdc.go...ronavirus-italy troche nie rozumie dlaczego akurat mi postanowiles to zacytowac ale dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fomicz Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Ministerstwo Spraw Zagranicznych odradza podróże, które nie są konieczne do 11 gmin objętych kwarantanną przez władze włoskie ze względu na występowanie wirusa SARS-CoV-2: w regionie Lombardi: Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano; w regionie Wenecji Euganejskiej: Vo’ Euganeo (Padwa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/2104850 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlesik Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Tyrol: https://www.krone.at/21048 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Plywak Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Linz to nie Tyrol. Jak jest w Linzu jest w Polsce. Doczytałem że też Insbruck. A Insbruck też nie jest w Tyrolu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Robert_z_Lublina Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 W jakiej temperaturze (w domyśle ujemnej) coronavirus przestaje być aktywny? Może wystarczy tylko jeździć odkrytymi kanapami i nie chodzić do knajp by się nie zarazić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Zestaw profilaktyczno-dezynfekcyjny na czas podróży i/lub pobytu na stoku: 1. żel dezynfekcyjny alkoholowy do rąk 50ml 2. chusteczki do dezynfekcji rąk, twarzy alkoholowe opak. 50 szt 3. chusteczki do dezynfekcji powierzchni bezalkoholowe np do okularów 50 szt Taki pakuneczek zmieści się w kieszeni kurtki i przyda po każdym użyciu toalety, przed posiłkiem czy kawą w knajpce itp. Ja zabieram to również w dłuuuugą podróż samolotem, właśnie skończyłem zakupy na Allegro i w aptece koło domu, nie wyszło wcale drogo, ale za parę dni może być bardzo drogo . To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Tak się składa że pracowałem na kontrakcie 2.5 roku w Wuhan. W tym właśnie Wuhan w środkowych Chinach. Zostawiłem tam dużo znajomych, z którymi do tej pory mam kontakt na chińskim komunikatorze wechat. I jak wygląda teraz miasto Wuhan? - Szkoły, zakłady, komunikacja miejsca, wydarzenia artystyczne/społeczne/sportowe: ban. - Nie masz maski na twarzy jak wychodzisz max raz na trzy dni na zakupy na dwór: ban, łapie cię policja i papa - ceny żywności poszły w górę - ludziom zaczyna brakować jedzenia w domach z racji braku masek [wyjście do sklepu] oraz limitu wyjść poza miejsce zamieszkania j/w Generalnie Chińczycy jakoś się trzymają w Wuhan, wg mnie miasto będzie zamknięte przynajmniej przez kilka następnych tygodni. I to nie jest kwestia tamtejszej pogody i sezonu grypowego, w Wuhan potrafiłem chodzić w T-shircie pod koniec lutego. Zobaczcie jak reagują, co prawda drastycznie, władze Chin. Dlaczego tak reagują? Żeby pokazać swojemu ludowi, że władza czuwa, władza reaguje. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 To już nie lepiej wskrzepiać się bimberkiem na stoku? Sorry ale nie mogłem się opanować. Mam informacje z Wuhan, że ludzie są już zmęczeni tą sytuacją. No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Bimberek z pyr jest dobry na sobotnie wieczory. Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch...
lobo Napisano 25 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Realne zabezpieczenie przed wirusikiem z Wuhan to szczelna ochrona błon śluzowych, a więc oczy, usta, nos, uszy. Same czyste ręce tu nie pomogą. Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch...
wkg Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 No to wyślij tym biednym ludziom poradę jaką zamieściłeś w swoim poście razem z przepisem na bimberek z pyr. Masz dziwne poczucie humoru lub jesteś jednym z tych "suwerenów" którzy wszystko opierają o bufet bo innych opcji nie znają. Sorry nie mogłem się opanować... Nie ma co się śmiać ! Ziemniak jest akurat dosyć trudnym surowcem. Można robić ze skrobii ale to wcale nie takie łatwe - bez odpowiednich enzymów zrobi się krochmal a i tak trzeba mieszać cały czas.Za to jaki efekt ! Nawet czysta glukoza wysiada : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Chertan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Myślę że niezłe informacje są na stronie mp.pl/pacjent, starają się je stale aktualizować, pracują też przy tym zakaźnicy, niezależnie od oficjalnych info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Nie siej dezinformacji, maska jest dla tych KTÓRZY JUŻ SIEJĄ WIRUSA, W DODATKU TO POWINNA BYĆ MASKA Z FILTRACJĄ FFP-3. Czyste ręce nie pomogą? W jakim świecie żyjesz? Czyste ręce to nie wszystko. Czyste ręce są tylko częściowym rodzajem zabezpieczenia w sytuacji, kiedy zbliżamy je do ust/nosa/oczu/uszy. Przez skórę rąk wirus nie ma szans przejść, racja? Bez pełnego zabezpieczenia głowy, o którym pisałem jak wyżej, samymi czystymi rękami to można upędzić dobry bimberek z pyrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Dalej Strona 5 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
yukisan Napisano 25 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2020 Wróciłem z Włoch w sobotę w nocy. W dzień poczytałem o początku ograniczeń w regionie mojego wypoczynku. Nie skojarzyłem wagi zagrożeń i w poniedziałek poszedłem do pracy. Około 11.00 wysłali mnie do domu na kwarantannę i pracę zdalną. Zgłosiłem się telefonicznie do sanepidu, a tam pytanie: "a po co pan do nas dzwoni?". Patrząc z boku moje amerykańskie korpo zadziałało sprawniej i szybciej niż jakikolwiek organ państwowy. Konkretne komunikaty publiczne pojawiły się dopiero w poniedziałek popołudniu, a firma wyłapała mnie raz-dwa. Wnioski są bolesne i widać wyraźnie różnice poziomu organizacji oraz dbałości o swoich obywateli/biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi