paw1 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Jeszcze jedno u nas jest mało lekarzy i pielęgniarek jeżeli zaczną chorować to może być problem i wtedy nawet milion respiratorów nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Wojsko na ulicach kontrolujące każdego przechodnia to zapewne będzie standard za jakiś czas. Z resztą, ten pomysł nie byłby taki zły, gdyby rzołnierze dysponowali dużą ilością szybkich jednorazowych testów. (...) Nie zdziwię się, jeśli ktoś któregoś dnia wpadnie na pomysł, aby każdy człowiek wychodzący z domu był zaobrączkowany jak gołębie i miał obrożę z GPS-em. Chiny tak już mają -wojsko używa termiczne okulary- obserwują ulicę- może 10 osób i okulary wyświetlają temperaturę obserwowanych ludzi. Na razie eliminują tych z gorączką! Korea Pd. testowała i śledziła przypadki właśnie używając GPS na bazie telefonów. Australia też tak robi- ale za samokwarantannę osób po powrocie z podróży międzynarodowej - płaci 150$ za dzień przez dwa tygodnie za siedzenie w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Chiny tak już mają -wojsko używa termiczne okulary- obserwują ulicę- może 10 osób i okulary wyświetlają temperaturę obserwowanych ludzi. Na razie eliminują tych z gorączką! Korea Pd. testowała i śledziła przypadki właśnie używając GPS na bazie telefonów. Australia też tak robi- ale za samokwarantannę osób po powrocie z podróży międzynarodowej - płaci 150$ za dzień przez dwa tygodnie za siedzenie w domu. eliminowanie wylacznie na podst temperatury nie ma sensu: jak tez twierdzenie, ze skor ktos nie byl szczepiony p grypie to musi miec….. grype a nie Covid... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 W Portugali 20% zarażonych to pracownicy służby zdrowia. U nas te procenty muszą być niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Janie 1 temperatura 2 test przeciw grypie 3 COVID sic... to Chińskie zalecenia nie nasze czy Amerykańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Janie 1 temperatura 2 test przeciw grypie 3 COVID sic... to Chińskie zalecenia nie nasze czy Amerykańskie ma sens, w przeciwienstwoe do przeze mnie przytoczonego podejscia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Janie z moich rozmów wynika że w USA podchodzą do sprawy bardzo lajtowo a przecież CDC wieści dość katastroficzny scenariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A my się właśnie dowiedzieliśmy, że babcia mojego męża, która ma chyba 97 lat, była wczoraj... u fryzjera. Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Jak widać ta sympatyczna seniorka zachowuje więcej zdrowego rozsądku i godności osobistej niż połowa tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Żeby uprościć powiem tak: mój telefon - moja twierdza. Jakby nie wiedzieli do kogo należy, i to on line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Jak widać ta sympatyczna seniorka zachowuje więcej zdrowego rozsądku i godności osobistej niż połowa tego forum. Chyba urodziła się po hiszpance. Ma niewiele ponad półtora metra wzrostu, waży z czterdzieści kilo i wstyd ją zabrać do lekarza, bo się na nich wydziera . Ale mojego męża uwielbia ("mój ukochany wnuczek") i mnie też. Teraz poszła do fryzjera, bo "musiała", a dziadek jej nie upilnował. A może mu nie zależało, bo chciał mieć chwilę spokoju? Jest taka możliwość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A tymczasem w Rosji czasem coś się wymsknie zza reżymowej gardy https://wiadomosci.o...antanne/tr7lwbd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski Powinienem Cie spytac przed zakupem, ale musialem dzialac szybko mam nadzieje, ze nie wybralem zupelnie zle moim kryterium bylo min zawartosc magazynka: tutaj 15 naboi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 No ale właśnie mogą przyjść niespokojne czasy (wiele na to wskazuje) a nam nadal nie wolno - dla naszego dobra! A próbowałeś, czy tylko tak słyszałeś? Posiadam broń osobistą od ponad 25 lat. Znam kilkadziesiąt osób które też takową posiadają. https://www.rp.pl/Sp...ie-na-bron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski ... Samopowtarzalna - broń automatyczna niewymagająca przeładowania po każdym strzale. Przeładowanie następuje automatycznie aż do czasu opróżnienia magazynka. Może strzelać wyłącznie ogniem pojedynczym. Do wyłączania po każdym strzale mechanizmu spustowego służy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 mam nadzieje, ze nie dojdzie do apokalipsy tak - amo jest racjonowana.. ad czerwony: absolutna prawda za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1O wyborze broni powinna decydować funkcjonalność i leżenie broni w dłoni. Tak by wszystkie czynności z obsługa broni jak usuwanie zacięcia, wymiana magazynka, dało się wykonać bez zmiany uchwytu dłoni na rękojeści (by dosięgnąć kciukiem do zatrzasku zamka i magazynka) oraz ściąganie języka spustowego środkowa częścią paliczka dalszego przy zachowaniu przerwy pomiędzy palcem a korpusem/zamkiem broni (język spustowy w skrajnym położeniu przy zgiętym palcu). Przyrządy celownicze i mechanizm spustowy w większości nowoczesnych pistoletów można dopasować pod siebie. Nigdy nie leżał mi Glock i USP bo mają duży uchwyt, a ja mam mała dłoń i przy strzelaniu dynamicznym, czy z dysfunkcjami traciłem ułamki sekund na poprawianie uchwytu. Dodatkowo w pistoletach wykonanych z kompozytów przeszkadza mi zauważalna zmiana wagi w miarę ubywania naboi w magazynku. Przy cięższej broni, ta różnica nie jest tak odczuwalna, czy mamy w magazynku 15-17 szt. amunicji czy 1 szt. Za to uwielbiałem Browning HP, a prywatnie mam CZ 75 kompakt, bo idealnie leży mi w dłoni, a celnością nie ustępuje innym. Wpływ na niezawodność ma również jakość amunicji. Jeśli chcieliśmy potrenować dysfunkcje broni, to używaliśmy gorszej amunicji, przy której zacięcia zdarzały się bardzo często, albo kolega ładował nam magazynek, co któryś nabój wkładając samą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Nie wiem czy gdzieś kupisz, ale jak szukasz czegoś dużego to masz: https://militarialod...Minigun-CA/7193 Tylko wiesz, takie metody mogą być w dzisiejszych czasach mało efektywne, bo jak będziesz próbował z dachu obładowany skrzyniami amunicji w ten sposób zatrzymać SPOWOLNIĆ tłumy próbujące cię napaść za ostatnią puszkę szprotek w lodówce to ktoś cię ściągnie z takiego Sako A7 i się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... ? Teoria mówi, że mierzy się okiem dominującym, trzeba najpierw sobie sprawdzić u siebie, czy jest to oko prawe czy lewe. Jednak są wyjątki, mam oko dominujące prawe i strzelając z broni z kolbą (wymagającej oparcia jej na ramieniu, może to być pm, karabinek, karabin), celuję prawym okiem, podobnie strzelając z pistoletu z jednej ręki, jeśli trzymam broń w prawej ręce. Strzelając z pistoletu oburącz celuję lewym okiem, tak już mam. Być może to na skutek astygmatyzmu, który zdiagnozowano u mnie w wieku 50 lat . Wcześniej miałem kilkukrotnie badany wzrok i nigdy nie stwierdzono żadnej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 .https://medium.com/@...ce-be9337092b56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! A ja proponowałem na początku, żeby odstrzelić tych 20 paru zakażonych i byłoby po sprawie to nikt nie słuchał A teraz wszyscy chcą kupować pistolety i się zabijać o puszkę szprotek Tu się muszę zgodzić....kompletny odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
paw1 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 W Portugali 20% zarażonych to pracownicy służby zdrowia. U nas te procenty muszą być niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Janie 1 temperatura 2 test przeciw grypie 3 COVID sic... to Chińskie zalecenia nie nasze czy Amerykańskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Janie 1 temperatura 2 test przeciw grypie 3 COVID sic... to Chińskie zalecenia nie nasze czy Amerykańskie ma sens, w przeciwienstwoe do przeze mnie przytoczonego podejscia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Janie z moich rozmów wynika że w USA podchodzą do sprawy bardzo lajtowo a przecież CDC wieści dość katastroficzny scenariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A my się właśnie dowiedzieliśmy, że babcia mojego męża, która ma chyba 97 lat, była wczoraj... u fryzjera. Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... tomkly Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Jak widać ta sympatyczna seniorka zachowuje więcej zdrowego rozsądku i godności osobistej niż połowa tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Żeby uprościć powiem tak: mój telefon - moja twierdza. Jakby nie wiedzieli do kogo należy, i to on line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Jak widać ta sympatyczna seniorka zachowuje więcej zdrowego rozsądku i godności osobistej niż połowa tego forum. Chyba urodziła się po hiszpance. Ma niewiele ponad półtora metra wzrostu, waży z czterdzieści kilo i wstyd ją zabrać do lekarza, bo się na nich wydziera . Ale mojego męża uwielbia ("mój ukochany wnuczek") i mnie też. Teraz poszła do fryzjera, bo "musiała", a dziadek jej nie upilnował. A może mu nie zależało, bo chciał mieć chwilę spokoju? Jest taka możliwość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A tymczasem w Rosji czasem coś się wymsknie zza reżymowej gardy https://wiadomosci.o...antanne/tr7lwbd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski Powinienem Cie spytac przed zakupem, ale musialem dzialac szybko mam nadzieje, ze nie wybralem zupelnie zle moim kryterium bylo min zawartosc magazynka: tutaj 15 naboi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 No ale właśnie mogą przyjść niespokojne czasy (wiele na to wskazuje) a nam nadal nie wolno - dla naszego dobra! A próbowałeś, czy tylko tak słyszałeś? Posiadam broń osobistą od ponad 25 lat. Znam kilkadziesiąt osób które też takową posiadają. https://www.rp.pl/Sp...ie-na-bron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski ... Samopowtarzalna - broń automatyczna niewymagająca przeładowania po każdym strzale. Przeładowanie następuje automatycznie aż do czasu opróżnienia magazynka. Może strzelać wyłącznie ogniem pojedynczym. Do wyłączania po każdym strzale mechanizmu spustowego służy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 mam nadzieje, ze nie dojdzie do apokalipsy tak - amo jest racjonowana.. ad czerwony: absolutna prawda za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1O wyborze broni powinna decydować funkcjonalność i leżenie broni w dłoni. Tak by wszystkie czynności z obsługa broni jak usuwanie zacięcia, wymiana magazynka, dało się wykonać bez zmiany uchwytu dłoni na rękojeści (by dosięgnąć kciukiem do zatrzasku zamka i magazynka) oraz ściąganie języka spustowego środkowa częścią paliczka dalszego przy zachowaniu przerwy pomiędzy palcem a korpusem/zamkiem broni (język spustowy w skrajnym położeniu przy zgiętym palcu). Przyrządy celownicze i mechanizm spustowy w większości nowoczesnych pistoletów można dopasować pod siebie. Nigdy nie leżał mi Glock i USP bo mają duży uchwyt, a ja mam mała dłoń i przy strzelaniu dynamicznym, czy z dysfunkcjami traciłem ułamki sekund na poprawianie uchwytu. Dodatkowo w pistoletach wykonanych z kompozytów przeszkadza mi zauważalna zmiana wagi w miarę ubywania naboi w magazynku. Przy cięższej broni, ta różnica nie jest tak odczuwalna, czy mamy w magazynku 15-17 szt. amunicji czy 1 szt. Za to uwielbiałem Browning HP, a prywatnie mam CZ 75 kompakt, bo idealnie leży mi w dłoni, a celnością nie ustępuje innym. Wpływ na niezawodność ma również jakość amunicji. Jeśli chcieliśmy potrenować dysfunkcje broni, to używaliśmy gorszej amunicji, przy której zacięcia zdarzały się bardzo często, albo kolega ładował nam magazynek, co któryś nabój wkładając samą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Nie wiem czy gdzieś kupisz, ale jak szukasz czegoś dużego to masz: https://militarialod...Minigun-CA/7193 Tylko wiesz, takie metody mogą być w dzisiejszych czasach mało efektywne, bo jak będziesz próbował z dachu obładowany skrzyniami amunicji w ten sposób zatrzymać SPOWOLNIĆ tłumy próbujące cię napaść za ostatnią puszkę szprotek w lodówce to ktoś cię ściągnie z takiego Sako A7 i się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... ? Teoria mówi, że mierzy się okiem dominującym, trzeba najpierw sobie sprawdzić u siebie, czy jest to oko prawe czy lewe. Jednak są wyjątki, mam oko dominujące prawe i strzelając z broni z kolbą (wymagającej oparcia jej na ramieniu, może to być pm, karabinek, karabin), celuję prawym okiem, podobnie strzelając z pistoletu z jednej ręki, jeśli trzymam broń w prawej ręce. Strzelając z pistoletu oburącz celuję lewym okiem, tak już mam. Być może to na skutek astygmatyzmu, który zdiagnozowano u mnie w wieku 50 lat . Wcześniej miałem kilkukrotnie badany wzrok i nigdy nie stwierdzono żadnej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 .https://medium.com/@...ce-be9337092b56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! A ja proponowałem na początku, żeby odstrzelić tych 20 paru zakażonych i byłoby po sprawie to nikt nie słuchał A teraz wszyscy chcą kupować pistolety i się zabijać o puszkę szprotek Tu się muszę zgodzić....kompletny odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
paw1 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Janie z moich rozmów wynika że w USA podchodzą do sprawy bardzo lajtowo a przecież CDC wieści dość katastroficzny scenariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 A my się właśnie dowiedzieliśmy, że babcia mojego męża, która ma chyba 97 lat, była wczoraj... u fryzjera. Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Jak widać ta sympatyczna seniorka zachowuje więcej zdrowego rozsądku i godności osobistej niż połowa tego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Zibi28 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Żeby uprościć powiem tak: mój telefon - moja twierdza. Jakby nie wiedzieli do kogo należy, i to on line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Jak widać ta sympatyczna seniorka zachowuje więcej zdrowego rozsądku i godności osobistej niż połowa tego forum. Chyba urodziła się po hiszpance. Ma niewiele ponad półtora metra wzrostu, waży z czterdzieści kilo i wstyd ją zabrać do lekarza, bo się na nich wydziera . Ale mojego męża uwielbia ("mój ukochany wnuczek") i mnie też. Teraz poszła do fryzjera, bo "musiała", a dziadek jej nie upilnował. A może mu nie zależało, bo chciał mieć chwilę spokoju? Jest taka możliwość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A tymczasem w Rosji czasem coś się wymsknie zza reżymowej gardy https://wiadomosci.o...antanne/tr7lwbd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski Powinienem Cie spytac przed zakupem, ale musialem dzialac szybko mam nadzieje, ze nie wybralem zupelnie zle moim kryterium bylo min zawartosc magazynka: tutaj 15 naboi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 No ale właśnie mogą przyjść niespokojne czasy (wiele na to wskazuje) a nam nadal nie wolno - dla naszego dobra! A próbowałeś, czy tylko tak słyszałeś? Posiadam broń osobistą od ponad 25 lat. Znam kilkadziesiąt osób które też takową posiadają. https://www.rp.pl/Sp...ie-na-bron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski ... Samopowtarzalna - broń automatyczna niewymagająca przeładowania po każdym strzale. Przeładowanie następuje automatycznie aż do czasu opróżnienia magazynka. Może strzelać wyłącznie ogniem pojedynczym. Do wyłączania po każdym strzale mechanizmu spustowego służy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 mam nadzieje, ze nie dojdzie do apokalipsy tak - amo jest racjonowana.. ad czerwony: absolutna prawda za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1O wyborze broni powinna decydować funkcjonalność i leżenie broni w dłoni. Tak by wszystkie czynności z obsługa broni jak usuwanie zacięcia, wymiana magazynka, dało się wykonać bez zmiany uchwytu dłoni na rękojeści (by dosięgnąć kciukiem do zatrzasku zamka i magazynka) oraz ściąganie języka spustowego środkowa częścią paliczka dalszego przy zachowaniu przerwy pomiędzy palcem a korpusem/zamkiem broni (język spustowy w skrajnym położeniu przy zgiętym palcu). Przyrządy celownicze i mechanizm spustowy w większości nowoczesnych pistoletów można dopasować pod siebie. Nigdy nie leżał mi Glock i USP bo mają duży uchwyt, a ja mam mała dłoń i przy strzelaniu dynamicznym, czy z dysfunkcjami traciłem ułamki sekund na poprawianie uchwytu. Dodatkowo w pistoletach wykonanych z kompozytów przeszkadza mi zauważalna zmiana wagi w miarę ubywania naboi w magazynku. Przy cięższej broni, ta różnica nie jest tak odczuwalna, czy mamy w magazynku 15-17 szt. amunicji czy 1 szt. Za to uwielbiałem Browning HP, a prywatnie mam CZ 75 kompakt, bo idealnie leży mi w dłoni, a celnością nie ustępuje innym. Wpływ na niezawodność ma również jakość amunicji. Jeśli chcieliśmy potrenować dysfunkcje broni, to używaliśmy gorszej amunicji, przy której zacięcia zdarzały się bardzo często, albo kolega ładował nam magazynek, co któryś nabój wkładając samą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Nie wiem czy gdzieś kupisz, ale jak szukasz czegoś dużego to masz: https://militarialod...Minigun-CA/7193 Tylko wiesz, takie metody mogą być w dzisiejszych czasach mało efektywne, bo jak będziesz próbował z dachu obładowany skrzyniami amunicji w ten sposób zatrzymać SPOWOLNIĆ tłumy próbujące cię napaść za ostatnią puszkę szprotek w lodówce to ktoś cię ściągnie z takiego Sako A7 i się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... ? Teoria mówi, że mierzy się okiem dominującym, trzeba najpierw sobie sprawdzić u siebie, czy jest to oko prawe czy lewe. Jednak są wyjątki, mam oko dominujące prawe i strzelając z broni z kolbą (wymagającej oparcia jej na ramieniu, może to być pm, karabinek, karabin), celuję prawym okiem, podobnie strzelając z pistoletu z jednej ręki, jeśli trzymam broń w prawej ręce. Strzelając z pistoletu oburącz celuję lewym okiem, tak już mam. Być może to na skutek astygmatyzmu, który zdiagnozowano u mnie w wieku 50 lat . Wcześniej miałem kilkukrotnie badany wzrok i nigdy nie stwierdzono żadnej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 .https://medium.com/@...ce-be9337092b56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! A ja proponowałem na początku, żeby odstrzelić tych 20 paru zakażonych i byłoby po sprawie to nikt nie słuchał A teraz wszyscy chcą kupować pistolety i się zabijać o puszkę szprotek Tu się muszę zgodzić....kompletny odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Zibi28 Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Żeby uprościć powiem tak: mój telefon - moja twierdza. Jakby nie wiedzieli do kogo należy, i to on line. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Estka Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Jak widać ta sympatyczna seniorka zachowuje więcej zdrowego rozsądku i godności osobistej niż połowa tego forum. Chyba urodziła się po hiszpance. Ma niewiele ponad półtora metra wzrostu, waży z czterdzieści kilo i wstyd ją zabrać do lekarza, bo się na nich wydziera . Ale mojego męża uwielbia ("mój ukochany wnuczek") i mnie też. Teraz poszła do fryzjera, bo "musiała", a dziadek jej nie upilnował. A może mu nie zależało, bo chciał mieć chwilę spokoju? Jest taka możliwość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A tymczasem w Rosji czasem coś się wymsknie zza reżymowej gardy https://wiadomosci.o...antanne/tr7lwbd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski Powinienem Cie spytac przed zakupem, ale musialem dzialac szybko mam nadzieje, ze nie wybralem zupelnie zle moim kryterium bylo min zawartosc magazynka: tutaj 15 naboi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 No ale właśnie mogą przyjść niespokojne czasy (wiele na to wskazuje) a nam nadal nie wolno - dla naszego dobra! A próbowałeś, czy tylko tak słyszałeś? Posiadam broń osobistą od ponad 25 lat. Znam kilkadziesiąt osób które też takową posiadają. https://www.rp.pl/Sp...ie-na-bron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski ... Samopowtarzalna - broń automatyczna niewymagająca przeładowania po każdym strzale. Przeładowanie następuje automatycznie aż do czasu opróżnienia magazynka. Może strzelać wyłącznie ogniem pojedynczym. Do wyłączania po każdym strzale mechanizmu spustowego służy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 mam nadzieje, ze nie dojdzie do apokalipsy tak - amo jest racjonowana.. ad czerwony: absolutna prawda za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1O wyborze broni powinna decydować funkcjonalność i leżenie broni w dłoni. Tak by wszystkie czynności z obsługa broni jak usuwanie zacięcia, wymiana magazynka, dało się wykonać bez zmiany uchwytu dłoni na rękojeści (by dosięgnąć kciukiem do zatrzasku zamka i magazynka) oraz ściąganie języka spustowego środkowa częścią paliczka dalszego przy zachowaniu przerwy pomiędzy palcem a korpusem/zamkiem broni (język spustowy w skrajnym położeniu przy zgiętym palcu). Przyrządy celownicze i mechanizm spustowy w większości nowoczesnych pistoletów można dopasować pod siebie. Nigdy nie leżał mi Glock i USP bo mają duży uchwyt, a ja mam mała dłoń i przy strzelaniu dynamicznym, czy z dysfunkcjami traciłem ułamki sekund na poprawianie uchwytu. Dodatkowo w pistoletach wykonanych z kompozytów przeszkadza mi zauważalna zmiana wagi w miarę ubywania naboi w magazynku. Przy cięższej broni, ta różnica nie jest tak odczuwalna, czy mamy w magazynku 15-17 szt. amunicji czy 1 szt. Za to uwielbiałem Browning HP, a prywatnie mam CZ 75 kompakt, bo idealnie leży mi w dłoni, a celnością nie ustępuje innym. Wpływ na niezawodność ma również jakość amunicji. Jeśli chcieliśmy potrenować dysfunkcje broni, to używaliśmy gorszej amunicji, przy której zacięcia zdarzały się bardzo często, albo kolega ładował nam magazynek, co któryś nabój wkładając samą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Nie wiem czy gdzieś kupisz, ale jak szukasz czegoś dużego to masz: https://militarialod...Minigun-CA/7193 Tylko wiesz, takie metody mogą być w dzisiejszych czasach mało efektywne, bo jak będziesz próbował z dachu obładowany skrzyniami amunicji w ten sposób zatrzymać SPOWOLNIĆ tłumy próbujące cię napaść za ostatnią puszkę szprotek w lodówce to ktoś cię ściągnie z takiego Sako A7 i się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... ? Teoria mówi, że mierzy się okiem dominującym, trzeba najpierw sobie sprawdzić u siebie, czy jest to oko prawe czy lewe. Jednak są wyjątki, mam oko dominujące prawe i strzelając z broni z kolbą (wymagającej oparcia jej na ramieniu, może to być pm, karabinek, karabin), celuję prawym okiem, podobnie strzelając z pistoletu z jednej ręki, jeśli trzymam broń w prawej ręce. Strzelając z pistoletu oburącz celuję lewym okiem, tak już mam. Być może to na skutek astygmatyzmu, który zdiagnozowano u mnie w wieku 50 lat . Wcześniej miałem kilkukrotnie badany wzrok i nigdy nie stwierdzono żadnej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 .https://medium.com/@...ce-be9337092b56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! A ja proponowałem na początku, żeby odstrzelić tych 20 paru zakażonych i byłoby po sprawie to nikt nie słuchał A teraz wszyscy chcą kupować pistolety i się zabijać o puszkę szprotek Tu się muszę zgodzić....kompletny odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Estka Napisano 20 Marca 2020 Udostępnij Napisano 20 Marca 2020 Hej zaraz... zaraz! Czy ona Hiszpankę przeżyła??? W takim razie teraz to już jej nic nie grozi! Jest nie do zdarcia! Jak widać ta sympatyczna seniorka zachowuje więcej zdrowego rozsądku i godności osobistej niż połowa tego forum. Chyba urodziła się po hiszpance. Ma niewiele ponad półtora metra wzrostu, waży z czterdzieści kilo i wstyd ją zabrać do lekarza, bo się na nich wydziera . Ale mojego męża uwielbia ("mój ukochany wnuczek") i mnie też. Teraz poszła do fryzjera, bo "musiała", a dziadek jej nie upilnował. A może mu nie zależało, bo chciał mieć chwilę spokoju? Jest taka możliwość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A tymczasem w Rosji czasem coś się wymsknie zza reżymowej gardy https://wiadomosci.o...antanne/tr7lwbd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski Powinienem Cie spytac przed zakupem, ale musialem dzialac szybko mam nadzieje, ze nie wybralem zupelnie zle moim kryterium bylo min zawartosc magazynka: tutaj 15 naboi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 No ale właśnie mogą przyjść niespokojne czasy (wiele na to wskazuje) a nam nadal nie wolno - dla naszego dobra! A próbowałeś, czy tylko tak słyszałeś? Posiadam broń osobistą od ponad 25 lat. Znam kilkadziesiąt osób które też takową posiadają. https://www.rp.pl/Sp...ie-na-bron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski ... Samopowtarzalna - broń automatyczna niewymagająca przeładowania po każdym strzale. Przeładowanie następuje automatycznie aż do czasu opróżnienia magazynka. Może strzelać wyłącznie ogniem pojedynczym. Do wyłączania po każdym strzale mechanizmu spustowego służy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 mam nadzieje, ze nie dojdzie do apokalipsy tak - amo jest racjonowana.. ad czerwony: absolutna prawda za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1O wyborze broni powinna decydować funkcjonalność i leżenie broni w dłoni. Tak by wszystkie czynności z obsługa broni jak usuwanie zacięcia, wymiana magazynka, dało się wykonać bez zmiany uchwytu dłoni na rękojeści (by dosięgnąć kciukiem do zatrzasku zamka i magazynka) oraz ściąganie języka spustowego środkowa częścią paliczka dalszego przy zachowaniu przerwy pomiędzy palcem a korpusem/zamkiem broni (język spustowy w skrajnym położeniu przy zgiętym palcu). Przyrządy celownicze i mechanizm spustowy w większości nowoczesnych pistoletów można dopasować pod siebie. Nigdy nie leżał mi Glock i USP bo mają duży uchwyt, a ja mam mała dłoń i przy strzelaniu dynamicznym, czy z dysfunkcjami traciłem ułamki sekund na poprawianie uchwytu. Dodatkowo w pistoletach wykonanych z kompozytów przeszkadza mi zauważalna zmiana wagi w miarę ubywania naboi w magazynku. Przy cięższej broni, ta różnica nie jest tak odczuwalna, czy mamy w magazynku 15-17 szt. amunicji czy 1 szt. Za to uwielbiałem Browning HP, a prywatnie mam CZ 75 kompakt, bo idealnie leży mi w dłoni, a celnością nie ustępuje innym. Wpływ na niezawodność ma również jakość amunicji. Jeśli chcieliśmy potrenować dysfunkcje broni, to używaliśmy gorszej amunicji, przy której zacięcia zdarzały się bardzo często, albo kolega ładował nam magazynek, co któryś nabój wkładając samą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Nie wiem czy gdzieś kupisz, ale jak szukasz czegoś dużego to masz: https://militarialod...Minigun-CA/7193 Tylko wiesz, takie metody mogą być w dzisiejszych czasach mało efektywne, bo jak będziesz próbował z dachu obładowany skrzyniami amunicji w ten sposób zatrzymać SPOWOLNIĆ tłumy próbujące cię napaść za ostatnią puszkę szprotek w lodówce to ktoś cię ściągnie z takiego Sako A7 i się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... ? Teoria mówi, że mierzy się okiem dominującym, trzeba najpierw sobie sprawdzić u siebie, czy jest to oko prawe czy lewe. Jednak są wyjątki, mam oko dominujące prawe i strzelając z broni z kolbą (wymagającej oparcia jej na ramieniu, może to być pm, karabinek, karabin), celuję prawym okiem, podobnie strzelając z pistoletu z jednej ręki, jeśli trzymam broń w prawej ręce. Strzelając z pistoletu oburącz celuję lewym okiem, tak już mam. Być może to na skutek astygmatyzmu, który zdiagnozowano u mnie w wieku 50 lat . Wcześniej miałem kilkukrotnie badany wzrok i nigdy nie stwierdzono żadnej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 .https://medium.com/@...ce-be9337092b56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! A ja proponowałem na początku, żeby odstrzelić tych 20 paru zakażonych i byłoby po sprawie to nikt nie słuchał A teraz wszyscy chcą kupować pistolety i się zabijać o puszkę szprotek Tu się muszę zgodzić....kompletny odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A tymczasem w Rosji czasem coś się wymsknie zza reżymowej gardy https://wiadomosci.o...antanne/tr7lwbd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... jan koval Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski Powinienem Cie spytac przed zakupem, ale musialem dzialac szybko mam nadzieje, ze nie wybralem zupelnie zle moim kryterium bylo min zawartosc magazynka: tutaj 15 naboi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 No ale właśnie mogą przyjść niespokojne czasy (wiele na to wskazuje) a nam nadal nie wolno - dla naszego dobra! A próbowałeś, czy tylko tak słyszałeś? Posiadam broń osobistą od ponad 25 lat. Znam kilkadziesiąt osób które też takową posiadają. https://www.rp.pl/Sp...ie-na-bron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski ... Samopowtarzalna - broń automatyczna niewymagająca przeładowania po każdym strzale. Przeładowanie następuje automatycznie aż do czasu opróżnienia magazynka. Może strzelać wyłącznie ogniem pojedynczym. Do wyłączania po każdym strzale mechanizmu spustowego służy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 mam nadzieje, ze nie dojdzie do apokalipsy tak - amo jest racjonowana.. ad czerwony: absolutna prawda za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1O wyborze broni powinna decydować funkcjonalność i leżenie broni w dłoni. Tak by wszystkie czynności z obsługa broni jak usuwanie zacięcia, wymiana magazynka, dało się wykonać bez zmiany uchwytu dłoni na rękojeści (by dosięgnąć kciukiem do zatrzasku zamka i magazynka) oraz ściąganie języka spustowego środkowa częścią paliczka dalszego przy zachowaniu przerwy pomiędzy palcem a korpusem/zamkiem broni (język spustowy w skrajnym położeniu przy zgiętym palcu). Przyrządy celownicze i mechanizm spustowy w większości nowoczesnych pistoletów można dopasować pod siebie. Nigdy nie leżał mi Glock i USP bo mają duży uchwyt, a ja mam mała dłoń i przy strzelaniu dynamicznym, czy z dysfunkcjami traciłem ułamki sekund na poprawianie uchwytu. Dodatkowo w pistoletach wykonanych z kompozytów przeszkadza mi zauważalna zmiana wagi w miarę ubywania naboi w magazynku. Przy cięższej broni, ta różnica nie jest tak odczuwalna, czy mamy w magazynku 15-17 szt. amunicji czy 1 szt. Za to uwielbiałem Browning HP, a prywatnie mam CZ 75 kompakt, bo idealnie leży mi w dłoni, a celnością nie ustępuje innym. Wpływ na niezawodność ma również jakość amunicji. Jeśli chcieliśmy potrenować dysfunkcje broni, to używaliśmy gorszej amunicji, przy której zacięcia zdarzały się bardzo często, albo kolega ładował nam magazynek, co któryś nabój wkładając samą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Nie wiem czy gdzieś kupisz, ale jak szukasz czegoś dużego to masz: https://militarialod...Minigun-CA/7193 Tylko wiesz, takie metody mogą być w dzisiejszych czasach mało efektywne, bo jak będziesz próbował z dachu obładowany skrzyniami amunicji w ten sposób zatrzymać SPOWOLNIĆ tłumy próbujące cię napaść za ostatnią puszkę szprotek w lodówce to ktoś cię ściągnie z takiego Sako A7 i się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... ? Teoria mówi, że mierzy się okiem dominującym, trzeba najpierw sobie sprawdzić u siebie, czy jest to oko prawe czy lewe. Jednak są wyjątki, mam oko dominujące prawe i strzelając z broni z kolbą (wymagającej oparcia jej na ramieniu, może to być pm, karabinek, karabin), celuję prawym okiem, podobnie strzelając z pistoletu z jednej ręki, jeśli trzymam broń w prawej ręce. Strzelając z pistoletu oburącz celuję lewym okiem, tak już mam. Być może to na skutek astygmatyzmu, który zdiagnozowano u mnie w wieku 50 lat . Wcześniej miałem kilkukrotnie badany wzrok i nigdy nie stwierdzono żadnej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 .https://medium.com/@...ce-be9337092b56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! A ja proponowałem na początku, żeby odstrzelić tych 20 paru zakażonych i byłoby po sprawie to nikt nie słuchał A teraz wszyscy chcą kupować pistolety i się zabijać o puszkę szprotek Tu się muszę zgodzić....kompletny odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch...
wkg Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A tymczasem w Rosji czasem coś się wymsknie zza reżymowej gardy https://wiadomosci.o...antanne/tr7lwbd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jan koval Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... Ale jak nie masz nawyku szukania kciukiem to HK jest świetną bronią. Chyba każdy pistolet ma wersję ambidextrous. Glock jest fajny ale źle leży w dłoni. Mój typ to CZ 85 - świetna konstrukcja na bazie Siga, fantastyczny spust no i mam z niej najlepsze skupienie. Można się śmiać Ale - chyba, że nie chcesz odpowiadać - kurkowy czy bezkurkowy ? semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski Powinienem Cie spytac przed zakupem, ale musialem dzialac szybko mam nadzieje, ze nie wybralem zupelnie zle moim kryterium bylo min zawartosc magazynka: tutaj 15 naboi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 No ale właśnie mogą przyjść niespokojne czasy (wiele na to wskazuje) a nam nadal nie wolno - dla naszego dobra! A próbowałeś, czy tylko tak słyszałeś? Posiadam broń osobistą od ponad 25 lat. Znam kilkadziesiąt osób które też takową posiadają. https://www.rp.pl/Sp...ie-na-bron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski ... Samopowtarzalna - broń automatyczna niewymagająca przeładowania po każdym strzale. Przeładowanie następuje automatycznie aż do czasu opróżnienia magazynka. Może strzelać wyłącznie ogniem pojedynczym. Do wyłączania po każdym strzale mechanizmu spustowego służy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 mam nadzieje, ze nie dojdzie do apokalipsy tak - amo jest racjonowana.. ad czerwony: absolutna prawda za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1O wyborze broni powinna decydować funkcjonalność i leżenie broni w dłoni. Tak by wszystkie czynności z obsługa broni jak usuwanie zacięcia, wymiana magazynka, dało się wykonać bez zmiany uchwytu dłoni na rękojeści (by dosięgnąć kciukiem do zatrzasku zamka i magazynka) oraz ściąganie języka spustowego środkowa częścią paliczka dalszego przy zachowaniu przerwy pomiędzy palcem a korpusem/zamkiem broni (język spustowy w skrajnym położeniu przy zgiętym palcu). Przyrządy celownicze i mechanizm spustowy w większości nowoczesnych pistoletów można dopasować pod siebie. Nigdy nie leżał mi Glock i USP bo mają duży uchwyt, a ja mam mała dłoń i przy strzelaniu dynamicznym, czy z dysfunkcjami traciłem ułamki sekund na poprawianie uchwytu. Dodatkowo w pistoletach wykonanych z kompozytów przeszkadza mi zauważalna zmiana wagi w miarę ubywania naboi w magazynku. Przy cięższej broni, ta różnica nie jest tak odczuwalna, czy mamy w magazynku 15-17 szt. amunicji czy 1 szt. Za to uwielbiałem Browning HP, a prywatnie mam CZ 75 kompakt, bo idealnie leży mi w dłoni, a celnością nie ustępuje innym. Wpływ na niezawodność ma również jakość amunicji. Jeśli chcieliśmy potrenować dysfunkcje broni, to używaliśmy gorszej amunicji, przy której zacięcia zdarzały się bardzo często, albo kolega ładował nam magazynek, co któryś nabój wkładając samą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... grimson Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wojtek pw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Nie wiem czy gdzieś kupisz, ale jak szukasz czegoś dużego to masz: https://militarialod...Minigun-CA/7193 Tylko wiesz, takie metody mogą być w dzisiejszych czasach mało efektywne, bo jak będziesz próbował z dachu obładowany skrzyniami amunicji w ten sposób zatrzymać SPOWOLNIĆ tłumy próbujące cię napaść za ostatnią puszkę szprotek w lodówce to ktoś cię ściągnie z takiego Sako A7 i się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... ? Teoria mówi, że mierzy się okiem dominującym, trzeba najpierw sobie sprawdzić u siebie, czy jest to oko prawe czy lewe. Jednak są wyjątki, mam oko dominujące prawe i strzelając z broni z kolbą (wymagającej oparcia jej na ramieniu, może to być pm, karabinek, karabin), celuję prawym okiem, podobnie strzelając z pistoletu z jednej ręki, jeśli trzymam broń w prawej ręce. Strzelając z pistoletu oburącz celuję lewym okiem, tak już mam. Być może to na skutek astygmatyzmu, który zdiagnozowano u mnie w wieku 50 lat . Wcześniej miałem kilkukrotnie badany wzrok i nigdy nie stwierdzono żadnej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 .https://medium.com/@...ce-be9337092b56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bartolomeus Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! A ja proponowałem na początku, żeby odstrzelić tych 20 paru zakażonych i byłoby po sprawie to nikt nie słuchał A teraz wszyscy chcą kupować pistolety i się zabijać o puszkę szprotek Tu się muszę zgodzić....kompletny odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 No ale właśnie mogą przyjść niespokojne czasy (wiele na to wskazuje) a nam nadal nie wolno - dla naszego dobra! A próbowałeś, czy tylko tak słyszałeś? Posiadam broń osobistą od ponad 25 lat. Znam kilkadziesiąt osób które też takową posiadają. https://www.rp.pl/Sp...ie-na-bron.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 semi nie wiem jak to przetlumaczyc na polski ... Samopowtarzalna - broń automatyczna niewymagająca przeładowania po każdym strzale. Przeładowanie następuje automatycznie aż do czasu opróżnienia magazynka. Może strzelać wyłącznie ogniem pojedynczym. Do wyłączania po każdym strzale mechanizmu spustowego służy przerywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 mam nadzieje, ze nie dojdzie do apokalipsy tak - amo jest racjonowana.. ad czerwony: absolutna prawda za HK przemawia tzw ambidextrous magazin release system - jako, ze strzelam "z lewego oka" ten system ma sens dla mnie poza tym niezawodnosc ma lepsza niz Glock , ktory byl moim wyborem Nr 1O wyborze broni powinna decydować funkcjonalność i leżenie broni w dłoni. Tak by wszystkie czynności z obsługa broni jak usuwanie zacięcia, wymiana magazynka, dało się wykonać bez zmiany uchwytu dłoni na rękojeści (by dosięgnąć kciukiem do zatrzasku zamka i magazynka) oraz ściąganie języka spustowego środkowa częścią paliczka dalszego przy zachowaniu przerwy pomiędzy palcem a korpusem/zamkiem broni (język spustowy w skrajnym położeniu przy zgiętym palcu). Przyrządy celownicze i mechanizm spustowy w większości nowoczesnych pistoletów można dopasować pod siebie. Nigdy nie leżał mi Glock i USP bo mają duży uchwyt, a ja mam mała dłoń i przy strzelaniu dynamicznym, czy z dysfunkcjami traciłem ułamki sekund na poprawianie uchwytu. Dodatkowo w pistoletach wykonanych z kompozytów przeszkadza mi zauważalna zmiana wagi w miarę ubywania naboi w magazynku. Przy cięższej broni, ta różnica nie jest tak odczuwalna, czy mamy w magazynku 15-17 szt. amunicji czy 1 szt. Za to uwielbiałem Browning HP, a prywatnie mam CZ 75 kompakt, bo idealnie leży mi w dłoni, a celnością nie ustępuje innym. Wpływ na niezawodność ma również jakość amunicji. Jeśli chcieliśmy potrenować dysfunkcje broni, to używaliśmy gorszej amunicji, przy której zacięcia zdarzały się bardzo często, albo kolega ładował nam magazynek, co któryś nabój wkładając samą łuskę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek pw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 A ja myśle o ckm wzór 30 na te ciężkie czasy. Nie wiem czy gdzieś kupisz, ale jak szukasz czegoś dużego to masz: https://militarialod...Minigun-CA/7193 Tylko wiesz, takie metody mogą być w dzisiejszych czasach mało efektywne, bo jak będziesz próbował z dachu obładowany skrzyniami amunicji w ten sposób zatrzymać SPOWOLNIĆ tłumy próbujące cię napaść za ostatnią puszkę szprotek w lodówce to ktoś cię ściągnie z takiego Sako A7 i się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 Ja też strzelam z lewego oka ale ambidextrous to nie oko tylko ręka - przecież jedno z drugim nie ma związku ... ? Teoria mówi, że mierzy się okiem dominującym, trzeba najpierw sobie sprawdzić u siebie, czy jest to oko prawe czy lewe. Jednak są wyjątki, mam oko dominujące prawe i strzelając z broni z kolbą (wymagającej oparcia jej na ramieniu, może to być pm, karabinek, karabin), celuję prawym okiem, podobnie strzelając z pistoletu z jednej ręki, jeśli trzymam broń w prawej ręce. Strzelając z pistoletu oburącz celuję lewym okiem, tak już mam. Być może to na skutek astygmatyzmu, który zdiagnozowano u mnie w wieku 50 lat . Wcześniej miałem kilkukrotnie badany wzrok i nigdy nie stwierdzono żadnej wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 .https://medium.com/@...ce-be9337092b56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O! co tutaj się podziało ale i tak lepiej niż na konkurencyjnym forum, które sobie właśnie przejrzałem, tam już kompletny odlot. Jeden szukał wirusa po lesie i nie znalazłszy go stwierdził, że wirus nie istnieje, inny dzięki swoim prywatnym kontaktom we Włoszech stwierdził, że tam nikt nie umiera i oficjalne doniesienia to bujda na resorach. Jeszcze nie tak dawno jak wspomniałem o broni to dostałem tutaj niezły ochrzan ale widzę, że sytuacja się rozwija. Mimo wszystko proponuje zakończyć wątek militarny......!!! A ja proponowałem na początku, żeby odstrzelić tych 20 paru zakażonych i byłoby po sprawie to nikt nie słuchał A teraz wszyscy chcą kupować pistolety i się zabijać o puszkę szprotek Tu się muszę zgodzić....kompletny odlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
mario33 Napisano 21 Marca 2020 Udostępnij Napisano 21 Marca 2020 O ja... przestaje czytać ten wątek... z całym szacunkiem ale bije Wam korba od tego siedzenia. ps: Sig Sauer albo beretta wystarczy. Glocka polecam dla dziewczyn, dla mnie za lekki. Jak będą z tego corona-zombie to AK przebija szynę kolejową, da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi