mig Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Tak, do tego czasu niewiele zrobimy a za 2 tygodnie poszukamy winnych. Będzie dyskusja dlaczego nie zamknięto tego i tamtego, dlaczego nie ograniczono? Nie było powodu, kto by się spodziewał? Takie rzeczy tylko w filmach. Nie było zarazy to i nie będzie a jak będzie to niegroźna. Napijmy się, to zawsze pomaga !A u Ciebie wszystko w porzadku???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Cała nadzieja w bimbrze i spirytusie. I tu się zgodzę. Na potrzeby poradni lekarskiej zakupiłem większą ilość denaturatu od produkcji płynów odkażających. W sklepach budowlanych bywa w baniakach po 5l. Mam nadzieję, że sprawę uratuje produkcja płynów na alkoholu. Zima słaba, Orlen nie sprzedał płynów do spryskiwaczy, maja zapasy alkoholu, baniaków i leśnego zapachu. Ciekaw jestem ceny. powinien kosztować w detalu jakieś 6-7 zł/ litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rega Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Minęły 2 tygodnie. 25% Włochów z zakazem przemieszczania się, 133 osoby zmarłe w ciągu doby. Dalej nie ma problemu ? Zamiast proponować ludziom terapię uruchom wyobraźnię. Co będzie w Warszawie Wrocławiu czy Szczecinie za 2 tygodnie? Za 2 tygodnie wszędzie będzie wiosna, pora radosna. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Za 2 tygodnie wszędzie będzie wiosna, pora radosna. Będzie dobrze. Bardzo chciałbym, żebyś miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://natemat.pl/3...talu-w-krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Patrząc na kamery w Południowym Tyrolu to niewiele osób jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dolomity zamknięte od jutra. https://www.neveital...lomiti-superski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dolomity zamknięte od jutra. https://www.neveital...lomiti-superski Jesteś dla wielu tutaj posłańcem złych wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To co, dobrze że odwołałem wyjazd ? Byłem pewien że tak się ta afera wirusowa skończy, kwestią otwartą była konkretna data. PS. w zasadzie można wątek zamknąć życząc Włochom by szybko doszli do siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To chyba prawda, że likwidacja epidemii wiedzie przez recesje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Ale się nakręcacie, a już twierdzenia, że na zachodzie jest jakoś nadzwyczajnie dobrze działająca publiczna służba zdrowia i tam sobie lepiej poradzą niż u nas, to bzdety do ntej.Nie wiem czy jest lepiej działająca. Ale też nie wiem czy może być gorsza niż nasza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jango Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Apropos korona wirusa we Włoszech :| Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Krach gospodarzy za wirusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szevczi Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 I jak tam, już nie będzie frajdy z jazdy? A zostajesz, czy wracasz do Polski? Zamierzasz przesiedzieć w domu okres potencjalnej inkubacji czy wyjebongo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ski4ever Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Tak jest. https://www.dolomiti...-20/Covid-19_en Wróciliśmy w sobotę. Przez cały czas tak planowaliśmy dzień aby poruszać się krzesełkami i wagonikami - bez towarzystwa innych. Kwatera miała osobne wejście. Nie chodziliśmy do knajp. Region Trentino/Bolzano w momencie przyjazdu był czysty ale kilka dni temu odnotowano 1 przypadek w Bolzano. Teraz jest 6 czy 8 przypadków w Bolzano ale wkrótce pewnie będzie więcej. Myślę, że to dobra decyzja Włochów gdyż narciarstwo generuje znaczny ruch ludzi zwłaszcza w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://konkret24.tv...ii,1008333.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Nikt z nas nie przeżył jeszcze naprawdę dużej epidemii czegoś bardziej zjadliwego niż grypa. Ostatnie 2 takie epidemie, które rozniosły się na wszystkie kontynenty i znaczną część państw wydarzyły się w 1850 (cholera) i 1918 (hiszpanka). Więc nie dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą tak: skoro wirusa zapalenia wątroby typu B, potem C, HIV, wąglika, eboli, ptasiej grypy, świńskiej grypy, odry, SARS, MERS, dengi, ZIKA, Klebsiella NDM przetrwaliśmy w Europie bez specjalnie dużych problemów jak i nadzwyczajnych środków ostrożności to tę epidemię też przetrwamy. No przecież przez ostatnie 100 lat tyle zaraz przeżyliśmy i nic się takiego nie stało to dlaczego miałoby się stać teraz?!? A tu może być mały klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Aosta zamknięta na 4 spusty. Pewnie przyleci tak samo szybko jak poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Rega Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Minęły 2 tygodnie. 25% Włochów z zakazem przemieszczania się, 133 osoby zmarłe w ciągu doby. Dalej nie ma problemu ? Zamiast proponować ludziom terapię uruchom wyobraźnię. Co będzie w Warszawie Wrocławiu czy Szczecinie za 2 tygodnie? Za 2 tygodnie wszędzie będzie wiosna, pora radosna. Będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Za 2 tygodnie wszędzie będzie wiosna, pora radosna. Będzie dobrze. Bardzo chciałbym, żebyś miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://natemat.pl/3...talu-w-krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Patrząc na kamery w Południowym Tyrolu to niewiele osób jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dolomity zamknięte od jutra. https://www.neveital...lomiti-superski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dolomity zamknięte od jutra. https://www.neveital...lomiti-superski Jesteś dla wielu tutaj posłańcem złych wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To co, dobrze że odwołałem wyjazd ? Byłem pewien że tak się ta afera wirusowa skończy, kwestią otwartą była konkretna data. PS. w zasadzie można wątek zamknąć życząc Włochom by szybko doszli do siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To chyba prawda, że likwidacja epidemii wiedzie przez recesje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Ale się nakręcacie, a już twierdzenia, że na zachodzie jest jakoś nadzwyczajnie dobrze działająca publiczna służba zdrowia i tam sobie lepiej poradzą niż u nas, to bzdety do ntej.Nie wiem czy jest lepiej działająca. Ale też nie wiem czy może być gorsza niż nasza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jango Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Apropos korona wirusa we Włoszech :| Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Krach gospodarzy za wirusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szevczi Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 I jak tam, już nie będzie frajdy z jazdy? A zostajesz, czy wracasz do Polski? Zamierzasz przesiedzieć w domu okres potencjalnej inkubacji czy wyjebongo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ski4ever Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Tak jest. https://www.dolomiti...-20/Covid-19_en Wróciliśmy w sobotę. Przez cały czas tak planowaliśmy dzień aby poruszać się krzesełkami i wagonikami - bez towarzystwa innych. Kwatera miała osobne wejście. Nie chodziliśmy do knajp. Region Trentino/Bolzano w momencie przyjazdu był czysty ale kilka dni temu odnotowano 1 przypadek w Bolzano. Teraz jest 6 czy 8 przypadków w Bolzano ale wkrótce pewnie będzie więcej. Myślę, że to dobra decyzja Włochów gdyż narciarstwo generuje znaczny ruch ludzi zwłaszcza w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://konkret24.tv...ii,1008333.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Nikt z nas nie przeżył jeszcze naprawdę dużej epidemii czegoś bardziej zjadliwego niż grypa. Ostatnie 2 takie epidemie, które rozniosły się na wszystkie kontynenty i znaczną część państw wydarzyły się w 1850 (cholera) i 1918 (hiszpanka). Więc nie dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą tak: skoro wirusa zapalenia wątroby typu B, potem C, HIV, wąglika, eboli, ptasiej grypy, świńskiej grypy, odry, SARS, MERS, dengi, ZIKA, Klebsiella NDM przetrwaliśmy w Europie bez specjalnie dużych problemów jak i nadzwyczajnych środków ostrożności to tę epidemię też przetrwamy. No przecież przez ostatnie 100 lat tyle zaraz przeżyliśmy i nic się takiego nie stało to dlaczego miałoby się stać teraz?!? A tu może być mały klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Aosta zamknięta na 4 spusty. Pewnie przyleci tak samo szybko jak poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Maciej S Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Za 2 tygodnie wszędzie będzie wiosna, pora radosna. Będzie dobrze. Bardzo chciałbym, żebyś miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://natemat.pl/3...talu-w-krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... brachol Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Patrząc na kamery w Południowym Tyrolu to niewiele osób jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dolomity zamknięte od jutra. https://www.neveital...lomiti-superski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... rados Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dolomity zamknięte od jutra. https://www.neveital...lomiti-superski Jesteś dla wielu tutaj posłańcem złych wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To co, dobrze że odwołałem wyjazd ? Byłem pewien że tak się ta afera wirusowa skończy, kwestią otwartą była konkretna data. PS. w zasadzie można wątek zamknąć życząc Włochom by szybko doszli do siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To chyba prawda, że likwidacja epidemii wiedzie przez recesje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Ale się nakręcacie, a już twierdzenia, że na zachodzie jest jakoś nadzwyczajnie dobrze działająca publiczna służba zdrowia i tam sobie lepiej poradzą niż u nas, to bzdety do ntej.Nie wiem czy jest lepiej działająca. Ale też nie wiem czy może być gorsza niż nasza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jango Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Apropos korona wirusa we Włoszech :| Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Krach gospodarzy za wirusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szevczi Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 I jak tam, już nie będzie frajdy z jazdy? A zostajesz, czy wracasz do Polski? Zamierzasz przesiedzieć w domu okres potencjalnej inkubacji czy wyjebongo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ski4ever Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Tak jest. https://www.dolomiti...-20/Covid-19_en Wróciliśmy w sobotę. Przez cały czas tak planowaliśmy dzień aby poruszać się krzesełkami i wagonikami - bez towarzystwa innych. Kwatera miała osobne wejście. Nie chodziliśmy do knajp. Region Trentino/Bolzano w momencie przyjazdu był czysty ale kilka dni temu odnotowano 1 przypadek w Bolzano. Teraz jest 6 czy 8 przypadków w Bolzano ale wkrótce pewnie będzie więcej. Myślę, że to dobra decyzja Włochów gdyż narciarstwo generuje znaczny ruch ludzi zwłaszcza w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://konkret24.tv...ii,1008333.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Nikt z nas nie przeżył jeszcze naprawdę dużej epidemii czegoś bardziej zjadliwego niż grypa. Ostatnie 2 takie epidemie, które rozniosły się na wszystkie kontynenty i znaczną część państw wydarzyły się w 1850 (cholera) i 1918 (hiszpanka). Więc nie dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą tak: skoro wirusa zapalenia wątroby typu B, potem C, HIV, wąglika, eboli, ptasiej grypy, świńskiej grypy, odry, SARS, MERS, dengi, ZIKA, Klebsiella NDM przetrwaliśmy w Europie bez specjalnie dużych problemów jak i nadzwyczajnych środków ostrożności to tę epidemię też przetrwamy. No przecież przez ostatnie 100 lat tyle zaraz przeżyliśmy i nic się takiego nie stało to dlaczego miałoby się stać teraz?!? A tu może być mały klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Aosta zamknięta na 4 spusty. Pewnie przyleci tak samo szybko jak poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://natemat.pl/3...talu-w-krakowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brachol Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Patrząc na kamery w Południowym Tyrolu to niewiele osób jeździ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dolomity zamknięte od jutra. https://www.neveital...lomiti-superski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rados Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Dolomity zamknięte od jutra. https://www.neveital...lomiti-superski Jesteś dla wielu tutaj posłańcem złych wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lobo Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To co, dobrze że odwołałem wyjazd ? Byłem pewien że tak się ta afera wirusowa skończy, kwestią otwartą była konkretna data. PS. w zasadzie można wątek zamknąć życząc Włochom by szybko doszli do siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To chyba prawda, że likwidacja epidemii wiedzie przez recesje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Ale się nakręcacie, a już twierdzenia, że na zachodzie jest jakoś nadzwyczajnie dobrze działająca publiczna służba zdrowia i tam sobie lepiej poradzą niż u nas, to bzdety do ntej.Nie wiem czy jest lepiej działająca. Ale też nie wiem czy może być gorsza niż nasza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Jango Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Apropos korona wirusa we Włoszech :| Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Krach gospodarzy za wirusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szevczi Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 I jak tam, już nie będzie frajdy z jazdy? A zostajesz, czy wracasz do Polski? Zamierzasz przesiedzieć w domu okres potencjalnej inkubacji czy wyjebongo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ski4ever Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Tak jest. https://www.dolomiti...-20/Covid-19_en Wróciliśmy w sobotę. Przez cały czas tak planowaliśmy dzień aby poruszać się krzesełkami i wagonikami - bez towarzystwa innych. Kwatera miała osobne wejście. Nie chodziliśmy do knajp. Region Trentino/Bolzano w momencie przyjazdu był czysty ale kilka dni temu odnotowano 1 przypadek w Bolzano. Teraz jest 6 czy 8 przypadków w Bolzano ale wkrótce pewnie będzie więcej. Myślę, że to dobra decyzja Włochów gdyż narciarstwo generuje znaczny ruch ludzi zwłaszcza w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://konkret24.tv...ii,1008333.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Nikt z nas nie przeżył jeszcze naprawdę dużej epidemii czegoś bardziej zjadliwego niż grypa. Ostatnie 2 takie epidemie, które rozniosły się na wszystkie kontynenty i znaczną część państw wydarzyły się w 1850 (cholera) i 1918 (hiszpanka). Więc nie dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą tak: skoro wirusa zapalenia wątroby typu B, potem C, HIV, wąglika, eboli, ptasiej grypy, świńskiej grypy, odry, SARS, MERS, dengi, ZIKA, Klebsiella NDM przetrwaliśmy w Europie bez specjalnie dużych problemów jak i nadzwyczajnych środków ostrożności to tę epidemię też przetrwamy. No przecież przez ostatnie 100 lat tyle zaraz przeżyliśmy i nic się takiego nie stało to dlaczego miałoby się stać teraz?!? A tu może być mały klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Aosta zamknięta na 4 spusty. Pewnie przyleci tak samo szybko jak poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lobo Napisano 9 Marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To co, dobrze że odwołałem wyjazd ? Byłem pewien że tak się ta afera wirusowa skończy, kwestią otwartą była konkretna data. PS. w zasadzie można wątek zamknąć życząc Włochom by szybko doszli do siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 To chyba prawda, że likwidacja epidemii wiedzie przez recesje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Ale się nakręcacie, a już twierdzenia, że na zachodzie jest jakoś nadzwyczajnie dobrze działająca publiczna służba zdrowia i tam sobie lepiej poradzą niż u nas, to bzdety do ntej.Nie wiem czy jest lepiej działająca. Ale też nie wiem czy może być gorsza niż nasza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jango Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Apropos korona wirusa we Włoszech :| Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Krach gospodarzy za wirusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szevczi Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 I jak tam, już nie będzie frajdy z jazdy? A zostajesz, czy wracasz do Polski? Zamierzasz przesiedzieć w domu okres potencjalnej inkubacji czy wyjebongo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ski4ever Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Tak jest. https://www.dolomiti...-20/Covid-19_en Wróciliśmy w sobotę. Przez cały czas tak planowaliśmy dzień aby poruszać się krzesełkami i wagonikami - bez towarzystwa innych. Kwatera miała osobne wejście. Nie chodziliśmy do knajp. Region Trentino/Bolzano w momencie przyjazdu był czysty ale kilka dni temu odnotowano 1 przypadek w Bolzano. Teraz jest 6 czy 8 przypadków w Bolzano ale wkrótce pewnie będzie więcej. Myślę, że to dobra decyzja Włochów gdyż narciarstwo generuje znaczny ruch ludzi zwłaszcza w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://konkret24.tv...ii,1008333.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Nikt z nas nie przeżył jeszcze naprawdę dużej epidemii czegoś bardziej zjadliwego niż grypa. Ostatnie 2 takie epidemie, które rozniosły się na wszystkie kontynenty i znaczną część państw wydarzyły się w 1850 (cholera) i 1918 (hiszpanka). Więc nie dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą tak: skoro wirusa zapalenia wątroby typu B, potem C, HIV, wąglika, eboli, ptasiej grypy, świńskiej grypy, odry, SARS, MERS, dengi, ZIKA, Klebsiella NDM przetrwaliśmy w Europie bez specjalnie dużych problemów jak i nadzwyczajnych środków ostrożności to tę epidemię też przetrwamy. No przecież przez ostatnie 100 lat tyle zaraz przeżyliśmy i nic się takiego nie stało to dlaczego miałoby się stać teraz?!? A tu może być mały klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Aosta zamknięta na 4 spusty. Pewnie przyleci tak samo szybko jak poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch... × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
ski4ever Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Już nie patrzą na prowincje, zamykają wyciągi w całych Włoszech. Tak jest. https://www.dolomiti...-20/Covid-19_en Wróciliśmy w sobotę. Przez cały czas tak planowaliśmy dzień aby poruszać się krzesełkami i wagonikami - bez towarzystwa innych. Kwatera miała osobne wejście. Nie chodziliśmy do knajp. Region Trentino/Bolzano w momencie przyjazdu był czysty ale kilka dni temu odnotowano 1 przypadek w Bolzano. Teraz jest 6 czy 8 przypadków w Bolzano ale wkrótce pewnie będzie więcej. Myślę, że to dobra decyzja Włochów gdyż narciarstwo generuje znaczny ruch ludzi zwłaszcza w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 78wojtek Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://konkret24.tv...ii,1008333.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Nikt z nas nie przeżył jeszcze naprawdę dużej epidemii czegoś bardziej zjadliwego niż grypa. Ostatnie 2 takie epidemie, które rozniosły się na wszystkie kontynenty i znaczną część państw wydarzyły się w 1850 (cholera) i 1918 (hiszpanka). Więc nie dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą tak: skoro wirusa zapalenia wątroby typu B, potem C, HIV, wąglika, eboli, ptasiej grypy, świńskiej grypy, odry, SARS, MERS, dengi, ZIKA, Klebsiella NDM przetrwaliśmy w Europie bez specjalnie dużych problemów jak i nadzwyczajnych środków ostrożności to tę epidemię też przetrwamy. No przecież przez ostatnie 100 lat tyle zaraz przeżyliśmy i nic się takiego nie stało to dlaczego miałoby się stać teraz?!? A tu może być mały klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Aosta zamknięta na 4 spusty. Pewnie przyleci tak samo szybko jak poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch...
78wojtek Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 https://konkret24.tv...ii,1008333.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paw1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Taka epidemia jest świetnym testem postawy obywatelskiej, patryjotyzmu. Znacznie lepsza niż wywrzaskiwanie Polska dla Polaków i Wielka Polska. Ten przykładowy wyjazd do Włoch. Czy ktoś pomyślał o innych. Ja wiem że jak jest ktoś młody to ma małe szanse że udusi się na respiratorze ale ci starsi których potencjalnie zarazi już i owszem mają spore szanse żeby wypluć płuca. Ale co nie robi się żeby poćwiczyć carving Nikt z nas nie przeżył jeszcze naprawdę dużej epidemii czegoś bardziej zjadliwego niż grypa. Ostatnie 2 takie epidemie, które rozniosły się na wszystkie kontynenty i znaczną część państw wydarzyły się w 1850 (cholera) i 1918 (hiszpanka). Więc nie dziwi mnie, że niektórzy ludzie myślą tak: skoro wirusa zapalenia wątroby typu B, potem C, HIV, wąglika, eboli, ptasiej grypy, świńskiej grypy, odry, SARS, MERS, dengi, ZIKA, Klebsiella NDM przetrwaliśmy w Europie bez specjalnie dużych problemów jak i nadzwyczajnych środków ostrożności to tę epidemię też przetrwamy. No przecież przez ostatnie 100 lat tyle zaraz przeżyliśmy i nic się takiego nie stało to dlaczego miałoby się stać teraz?!? A tu może być mały klops... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Alojz Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Aosta zamknięta na 4 spusty. Pewnie przyleci tak samo szybko jak poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Wyjazdy i podróże Wyjazdy zagraniczne Koronawirus a wyjazd do Włoch...
Alojz Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit1 Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 Mam pytanie czy ktoś poleciał z Infoski do Aosty??? Aosta zamknięta na 4 spusty. Pewnie przyleci tak samo szybko jak poleciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
wkg Napisano 9 Marca 2020 Udostępnij Napisano 9 Marca 2020 We Włoszech zmarły już 463 osoby. Szybko to idzie. W Rybniku 6 osób zarażonych - wszyscy po nartach we Włoszech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekMa Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Jest panika, jest gdzieniegdzie histeria. Czy jest to uzasadnione. Oczywiście nie. Już tutaj kilkakrotnie pisałem w tematach około wirusowych, że jest to coś w rodzaju stres testu dla społeczeństw demokracji liberalnych w Europie. Jak bardzo można manipulować ludźmi. Do czego są zdolni ludzie w strachu. Z jak wielu ważnych rzeczy mogą zrezygnować. Odpowiedzi już powstają. Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 No jak to kto ? Koronawirusy Teorii spiskowych nie rozumiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bocian74 Napisano 10 Marca 2020 Udostępnij Napisano 10 Marca 2020 Ale kto ten test przeprowadza ???? Tylko konkretnie Test przeprowadza się sam i jest to test na to, czy potrafimy patrzeć dalej niż czubek swojego nosa i czy przewidujemy konsekwencje swoich działań. Na przykład takich, że jak pojadę do Włoch i zachoruję a mój syn pracuje w jednej szkole, jego dzieci chodzą do drugiej, to obie szkoły trzeba będzie potem zamknąć i w ten sposób stworzy się problem dla kilku tysięcy rodziców. Jak na razie test oblewamy koncertowo. Wstyd. Gorzej niż u antyszczepionkowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Dalej Strona 11 z 33 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi