loockas Napisano 21 Marca 2019 Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Szedłem grzecznie szlakiem Nie jestem skiturowcem więc nartki niosłem na górę na własnym grzbiecie W dół na nartach, ale znowu szlakiem Co do skuterów... Wczoraj trochę tego jeździło. Najbardziej się zdziwiłem na trasie nr 4 do Szczawin jak wyprzedziły mnie 4 jadące dość szybko skutery. Nie powiem, wystraszyłem się. Imho coś takiego nie powinno mieć miejsca na wąskiej i oficjalnie otwartej trasie narciarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Powoli kończy się sezon na Pilsku dalej świetne warunki śniegu pod dostatkiem. Dziś lampa ludzi mało o godz 13 awaria krzesełka brak dotarcia na dół. Do jutra na pewno nie naprawią. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harnaÅ› Napisano 23 Marca 2019 Udostępnij Napisano 23 Marca 2019 Jest komunikat na stronie, że naprawili. O dziwo dałem radę zjechać przez Buczynkę na sam dół bez odpinania nart i tylko niewielkie ryski zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Pilsko w tygodniu już nieczynne. Może otworzą na weekend jak będą warunki. Ja już zakończyłem jazdę. To był naprawdę świetny sezon, pełen naturalnego śniegu Cieszę się, że zakończyłem go na Pilsku. Oby było nam dane w następnym sezonie jeździć równie długo. No i mam nadzieję, że plotki dotyczące Buczynki okażą się prawdziwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harnaÅ› Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Dopiero marzec! Liczę na białe święta na Pilsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 w sobotę chcemy zakończyć sezon na Pilsku może są chętni na wspólne nartowanie w dodatku ma dosypać! Na kamerce ładnie kurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ali2 Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Kto wie, kto wie? Białka nam nieco wymiękła, Szczyrk też a szukamy jeszcze czegoś na tzw. dobicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 25 Marca 2019 Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 w sobotę chcemy zakończyć sezon na Pilsku może są chętni na wspólne nartowanie w dodatku ma dosypać! Na kamerce ładnie kurzy Namówiłeś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 29 Marca 2019 Udostępnij Napisano 29 Marca 2019 w sobotę chcemy zakończyć sezon na Pilsku może są chętni na wspólne nartowanie w dodatku ma dosypać! Na kamerce ładnie kurzy Będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 dzisiaj nawet znośnie do tej 10.00, potem pływało prawie pwszystko inwersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 30 Marca 2019 Udostępnij Napisano 30 Marca 2019 dzisiaj nawet znośnie do tej 10.00, potem pływało prawie pwszystko inwersja Było pięknie, ale w takim upale chyba jeszcze na Pilsku nie jeździłem, coś czuję, że zrzucę skórę z nosa Na trasie do Szczawin po prawej stronie pod lasem było względnie twardo do 12 reszta faktycznie płynęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ali2 Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 No i może jednak otworzą się na Wielkanoc Na kamerce z Hali Miziowej widać, że coś kombinują ze śniegiem... Ostateczne info mają podać najpóźniej jutro, tak piszą na stronce. Jutro ruszamy do Korbielowa, jeszcze zdążymy wrzucić sprzęt jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajÄ…c Napisano 18 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 No i może jednak otworzą się na Wielkanoc Na kamerce z Hali Miziowej widać, że coś kombinują ze śniegiem... Ostateczne info mają podać najpóźniej jutro, tak piszą na stronce. Jutro ruszamy do Korbielowa, jeszcze zdążymy wrzucić sprzęt jakby co Jest już oficjalna informacja że 20-22 ośrodek czynny, ale jazda tylko Pilsko - Hala Miziowa: https://korbielow.ne...kat_narciarski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Ktoś planuje wypad na narty w Beskidy w dniach 21 i 22 kwietnia?? Swoją drogą gdybym napisał to 1 kwietnia to sam uznałbym to za żart 21 kwietnia na nartach w Beskidach hmm długa zima za nami Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lu5asz Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Ja bede jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lu5asz Napisano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... loockas Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Nowy cennik: https://korbielow.ne...Tz1ZKgEm_eQjMIE Zniknął mój ulubiony karnet (pewnie nie tylko mój) poranny 8-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Nowy cennik:https://korbielow.ne...Tz1ZKgEm_eQjMIE Zniknął mój ulubiony karnet (pewnie nie tylko mój) poranny 8-12 Ceny powalają, co najmniej jakby poczynili jakieś wielkie inwestycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Ceny powalają, co najmniej jakby poczynili jakieś wielkie inwestycjeKurcze.. A ile to powinno kosztować? Produkcja śniegu, obsługa, paliwo, energia itd. Tym bardziej że tam nie ma masy ludzi która zrobi wolumen obrotu. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Z informacji z FB wynika, że pojawił się inwestor chcący zakupić ośrodek. Oby tym razem się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Tym bardziej że tam nie ma masy ludzi która zrobi wolumen obrotu. A ja wiem dlaczego tam nie ma dużo ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Masakra z tymi cenami. Frekwencja raczej nie wzrośnie. Ile powinno kosztować? Myślę, że 60% tego co w nowym cenniku. Pilsko (góra) nie jest naśnieżane i bardzo pobieżnie ratrakowane. Koszty działania starych orczyków też niskie. Chyba w tym roku będę musiał zrezygnować z mojego ulubionego Pilska, na rzecz tańszego Chopoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 No dla mnie strzałem w kolano jest zlikwidowanie karnetu porannego, ale widzę że to kontynuacja "nowomody" ze Szczyrku. Pilsko do tej pory mogło właśnie powalczyć ceną o frekwencje i w zasadzie tak było. Często wybierałem właśnie to miejsce na szybki wypad, bo cena porannego karnetu była taka sama lub ciut niższa niż w ośrodkach z trasami po 800m. Infrastruktura jest jaka jest i takie podnoszenie cen bez jej ruszania jest imho mocno ryzykowane. Oczywiście zawsze w sezonie znajdę czas na Pilsko ale czy będę tam tak często jak w poprzednich latach? Zobaczymy... poczekam na cenniki z innych ośrodków. Oby się nie okazało, że Pilsko nadal jest najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam jeszcze jeden problem, który dotyczy mnie dopiero od zeszłego sezonu, całkowity brak karnetów dla rodziny z małym dzieckiem. W wielu austriackich ośrodkach takie karnety istnieją, rodzice mogą jeździć na zmianę na jednym skipasie. W Polsce nie widzę tego w ofercie zadnego ośrodka. Takim sposobem karnet 6 dni w styczniu na Skiamade kosztuje około 1100 zł i możemy na nim jeździć we dwoje. Karnet na byle jaką górkę w PL 4h 70-80 zł co daje sumę około 900 zł za 6 dni dla dwóch osób jeżdżących dziennie po 4 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Mam już pomysł na zemstę na włodarzach Pilska. Przyjadę tam na skitury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Dalej Strona 29 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Marcin33 Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Ktoś planuje wypad na narty w Beskidy w dniach 21 i 22 kwietnia?? Swoją drogą gdybym napisał to 1 kwietnia to sam uznałbym to za żart 21 kwietnia na nartach w Beskidach hmm długa zima za nami Wysłane z mojego LG-K220 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 19 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2019 Ja bede jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 20 Kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2019 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Nowy cennik: https://korbielow.ne...Tz1ZKgEm_eQjMIE Zniknął mój ulubiony karnet (pewnie nie tylko mój) poranny 8-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Nowy cennik:https://korbielow.ne...Tz1ZKgEm_eQjMIE Zniknął mój ulubiony karnet (pewnie nie tylko mój) poranny 8-12 Ceny powalają, co najmniej jakby poczynili jakieś wielkie inwestycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Ceny powalają, co najmniej jakby poczynili jakieś wielkie inwestycjeKurcze.. A ile to powinno kosztować? Produkcja śniegu, obsługa, paliwo, energia itd. Tym bardziej że tam nie ma masy ludzi która zrobi wolumen obrotu. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Z informacji z FB wynika, że pojawił się inwestor chcący zakupić ośrodek. Oby tym razem się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Tym bardziej że tam nie ma masy ludzi która zrobi wolumen obrotu. A ja wiem dlaczego tam nie ma dużo ludzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Masakra z tymi cenami. Frekwencja raczej nie wzrośnie. Ile powinno kosztować? Myślę, że 60% tego co w nowym cenniku. Pilsko (góra) nie jest naśnieżane i bardzo pobieżnie ratrakowane. Koszty działania starych orczyków też niskie. Chyba w tym roku będę musiał zrezygnować z mojego ulubionego Pilska, na rzecz tańszego Chopoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 No dla mnie strzałem w kolano jest zlikwidowanie karnetu porannego, ale widzę że to kontynuacja "nowomody" ze Szczyrku. Pilsko do tej pory mogło właśnie powalczyć ceną o frekwencje i w zasadzie tak było. Często wybierałem właśnie to miejsce na szybki wypad, bo cena porannego karnetu była taka sama lub ciut niższa niż w ośrodkach z trasami po 800m. Infrastruktura jest jaka jest i takie podnoszenie cen bez jej ruszania jest imho mocno ryzykowane. Oczywiście zawsze w sezonie znajdę czas na Pilsko ale czy będę tam tak często jak w poprzednich latach? Zobaczymy... poczekam na cenniki z innych ośrodków. Oby się nie okazało, że Pilsko nadal jest najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam jeszcze jeden problem, który dotyczy mnie dopiero od zeszłego sezonu, całkowity brak karnetów dla rodziny z małym dzieckiem. W wielu austriackich ośrodkach takie karnety istnieją, rodzice mogą jeździć na zmianę na jednym skipasie. W Polsce nie widzę tego w ofercie zadnego ośrodka. Takim sposobem karnet 6 dni w styczniu na Skiamade kosztuje około 1100 zł i możemy na nim jeździć we dwoje. Karnet na byle jaką górkę w PL 4h 70-80 zł co daje sumę około 900 zł za 6 dni dla dwóch osób jeżdżących dziennie po 4 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Mam już pomysł na zemstę na włodarzach Pilska. Przyjadę tam na skitury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Dalej Strona 29 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Spiochu Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 Masakra z tymi cenami. Frekwencja raczej nie wzrośnie. Ile powinno kosztować? Myślę, że 60% tego co w nowym cenniku. Pilsko (góra) nie jest naśnieżane i bardzo pobieżnie ratrakowane. Koszty działania starych orczyków też niskie. Chyba w tym roku będę musiał zrezygnować z mojego ulubionego Pilska, na rzecz tańszego Chopoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 16 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2019 No dla mnie strzałem w kolano jest zlikwidowanie karnetu porannego, ale widzę że to kontynuacja "nowomody" ze Szczyrku. Pilsko do tej pory mogło właśnie powalczyć ceną o frekwencje i w zasadzie tak było. Często wybierałem właśnie to miejsce na szybki wypad, bo cena porannego karnetu była taka sama lub ciut niższa niż w ośrodkach z trasami po 800m. Infrastruktura jest jaka jest i takie podnoszenie cen bez jej ruszania jest imho mocno ryzykowane. Oczywiście zawsze w sezonie znajdę czas na Pilsko ale czy będę tam tak często jak w poprzednich latach? Zobaczymy... poczekam na cenniki z innych ośrodków. Oby się nie okazało, że Pilsko nadal jest najtańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Dodam jeszcze jeden problem, który dotyczy mnie dopiero od zeszłego sezonu, całkowity brak karnetów dla rodziny z małym dzieckiem. W wielu austriackich ośrodkach takie karnety istnieją, rodzice mogą jeździć na zmianę na jednym skipasie. W Polsce nie widzę tego w ofercie zadnego ośrodka. Takim sposobem karnet 6 dni w styczniu na Skiamade kosztuje około 1100 zł i możemy na nim jeździć we dwoje. Karnet na byle jaką górkę w PL 4h 70-80 zł co daje sumę około 900 zł za 6 dni dla dwóch osób jeżdżących dziennie po 4 godziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 17 Listopada 2019 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2019 Mam już pomysł na zemstę na włodarzach Pilska. Przyjadę tam na skitury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi