Przemekc1 Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Mam całkowicie inne zdanie co do wczorajszych warunków na Pilsku. Jak dla mnie warunki były super, kilka fotek z Gliwickiego wypadu :- Ja podobnie, warunki moim zdaniem rewelacyjne, dawno nie miałem takiej przyjemności z jazdy, szczególnie fragmenty ze szczytu na miziową, była bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 781 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 1 Sty Top użytkownicy w tym temacie 43 38 60 64 Popularne dni 27 Gru 23 21 Sty 12 24 Lut 10 4 Sty 9 Top użytkownicy w tym temacie abstinent 43 odpowiedzi daro65_del 38 odpowiedzi loockas 60 odpowiedzi bubol.T 64 odpowiedzi Popularne dni 27 Gru 2018 23 odpowiedzi 21 Sty 2013 12 odpowiedzi 24 Lut 2011 10 odpowiedzi 4 Sty 2015 9 odpowiedzi Popularne posty Robur82 1 Stycznia 31.12 Jeździłem na orczykach, warunki rewelacyjne. Późno zaczeliśmy chyba 10.30 a stok super, może na samym końcu trasy pod dolnym orczykiem jakiś sporadyczny kamień wystawal i chyba w jednym czy dwóc Dodane grafiki Friski Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Ja podobnie, warunki moim zdaniem rewelacyjne... Jestem za a nawet przeciw Sporo nowego śniegu. Ratrakowali w nocy a póżniej rano ale na górnych trasach było miękko (fajnie na szersze narty). Natomiast poza trasami umordowałem się w szreni łamliwej (na innych forach piszą o puchu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mam całkowicie inne zdanie co do wczorajszych warunków na Pilsku. Jak dla mnie warunki były super, kilka fotek z Gliwickiego wypadu :-) złapałeś nas na focie (ja w czerwonych spodniach) ja wiem że dla 90% obecnych była bajka dla mnie nie bo moje dechy potrzebują więcej lodu jak śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Nie znasz się Na komórkach świetnie się śmiga w puchu, szczególnie na Pilsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 No pojeździłem ale strasznie dużo siły trzeba i nie ma adrenaliny;) może co jeszcze sypie na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Friski Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ech, gdyby taki opad śniegu nastąpił wcześniej... Piątka przejezdna do dołu chyba pierwszy raz w tym (po)sezonie. W ciągu kilku dni opadu z niczego zrobił się solidny podkład i puchowa kołderka na wierzchu. Krzesełko na Szczawiny co jakiś czas uruchamiali, czyżby przygotowania do majówki? Kilka fotek z zimowej wiosny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ech, gdyby taki opad śniegu nastąpił wcześniej... Piątka przejezdna do dołu chyba pierwszy raz w tym (po)sezonie. W ciągu kilku dni opadu z niczego zrobił się solidny podkład i puchowa kołderka na wierzchu. Krzesełko na Szczawiny co jakiś czas uruchamiali, czyżby przygotowania do majówki? Kilka fotek z zimowej wiosny: IMG_20170424_103947.jpg IMG_20170424_114613.jpg IMG_20170424_114617.jpg IMG_20170424_123530.jpg IMG_20170424_121234.jpg Do cholery, wielka szkoda, że się z wami nie wybrałem.. Szczawiny mają być prawdopodobnie otwarte na weekend majowy i ma dodatkowo dopadać około 20cm śniegu. Przydało by się to wykorzystać!! :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Może Szczyrk będzie beskidzką stolicą narciarstwa ale na razie to na Pilsku da się poszurać po białym (co najmniej od Szczawin w górę). Śniegu tyle że nie raz w sezonie mniej bywało... Zjazd niezbyt przyjemny z uwagi na łamiącą się szreń ale start sezonu zaliczony . Kolej do Szczawin ruszała niemrawo, chyba jakiś test. Brakuje orczyków na linach. Na razie cisza, spokój i przepiękne widoki ze szczytu na Tatry, Babią i Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Focus Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Friski, Planuje jutro wyjśc na pilsko I zjechać - jaką trasą wychodziłeś (piesza?) I jak zjeżdzałeś (dokąd panują warunki pozwalające na swobodny zjazd), Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Najkrótszą czyli wzdłuż krzesła na Szczawiny, czerwoną na Miziową, wzdłuż orczyka pod Pilsko i dalej śladami prosto na pik. Zjazd tą samą drogą aż do Szczawin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ciągle tylko Szczyrk i Szczyrk , a tu proszę na Pilsku pojawił się ratrak ,gdyby tylko mieli naśnieżanie ,to pewnie w górnych partiach można by było śmigać lada dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Ratraki śmigały już od jakiegoś czasu między peronami wyciągów natomiast dzisiaj (zgroza, skandal ) do południa zdewastowały (czytaj: wyrównały) całą szerokość trasy spod Pilska do Miziowej. Sporo zapaleńców skusił świeży opad, spotkałem kolegę który zaczął "akcję" o 3 w nocy! I raczej nikt nie przyjechał dla takiego sztruksu (choć trzeba przyznać sztruksik-pierwsza klasa). Droga biała od skrzyżowania w Korbielowie. Skiturować można od samego parkingu (ale zjeżdżać trzeba ostrożnie bo do Szczawin wcześniej było mało podkładu). Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Niestety uaktywnili się skuterowcy, po południu na parkingu stało kilka lawet a po stoku niosło się niemiłosierne bzyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Na stronie Korbielowa podają ,że jak trochę dosypie ,to ruszą w sobotę 09.12 https://korbielow.ne...kat_narciarski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Ja też myślę nad niedzielą. Jakby ktoś był w sobotę to bardzo byłbym wdzięczny za podzielenie się informacjami o warunkach. Znając ich podejście z poprzednich lat, dość ostrożnie podchodzę do informacji i grubości pokrywy śnieżnej, zwłaszcza na odcinku 5 pod H. Szczawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Dzisiaj czyli tuż przed otwarciem: Trasy wyratrakowane na gładko, dobrze ubity sztruksik na całej szerokości trasy. Robi to dobre wrażenie w porównaniu do zeszłego tygodnia kiedy pomimo ratrakowania było za miękko i pewnie większa ilość narciarzy wydarłaby do podłoża. Niemiłe zdziwienie na wypłaszczeniu przy schronisku, przy peronie wysiadkowym orczyka ze Szczawin - ratrak jakby wymielił błoto/minerały z podłoża, mam nadzieję że do jutra coś z tym zrobią . Tym razem zjechałem aż do parkingu. Oficjalnie tego odcinka na pewno nie otworzą - trzeba przeskoczyć parę strumyków (ale już da się bez odpinania) i niżej, zwłaszcza przed polaną Strugi czają się kamole. Koledzy w nocy zrobili skiturę Solisko-M.Skrzyczne-Skrzyczne-Solisko - tam pomimo naśnieżania podobno słabo ze śniegiem i jego jakość niezimowa (zlodowacenia, szreń na nieratrakowanych fragmentach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 https://www.groupon....rciarski-pilsko Całodzienny karnet za 55,99 zł jakby ktoś chciał PS. Myślicie, że będzie dużo osób w niedzielę? Bo nie wiem jakie narty brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Ciekawe ile to jeszcze pociągnie, w sensie czas życia tej infrastruktury. 3 lata temu urwana kotwica mnie jeszcze dziwiła. W tamtym roku na nikim już nie robiło wrażenia, że co jakiś czas jakaś się urwie. Nie wiem o co tam chodzi, ale jeżeli w najbliższych latach Pilsko nie doczeka się czegoś na miarę obecnego SON, to kiepsko widzę przyszłość tego ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... No faktycznie nie całodniowy, a 6h Wychodzi troszke taniej niż całodniowy Co do warunków to potwierdzam, dzisiaj to samo, z biegiem czasu pojawiły się kamienie tam gdzie zawsze. Mnie godzinę wcześniej wygonił halny, mega wiało na koniec jazdy. Ale ogólny pierwszy wyjazd w sezonie mogę zaliczyć do udanych chociaż też niestety jedną dechę porysowałem dosyć konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Tylko że w ten weekend czynne było do 15 więc karnet 8h ważny przez 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowa strona www. Niestety brak info kiedy znowu włączą wyciągi. Administratorzy dalej nie zauważyli że nie działają kamerki (tzn. Flash nie jest już obsługiwany przez najnowsze przeglądarki), jedyna nieflaszowa z najistotniejszym widokiem (na Pilsko) też nie działa. Pozmieniane linki - trzeba porobić cobie nowe zakładki. "Dobra zmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Friski Napisano 20 Marca 2017 Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Ja podobnie, warunki moim zdaniem rewelacyjne... Jestem za a nawet przeciw Sporo nowego śniegu. Ratrakowali w nocy a póżniej rano ale na górnych trasach było miękko (fajnie na szersze narty). Natomiast poza trasami umordowałem się w szreni łamliwej (na innych forach piszą o puchu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mam całkowicie inne zdanie co do wczorajszych warunków na Pilsku. Jak dla mnie warunki były super, kilka fotek z Gliwickiego wypadu :-) złapałeś nas na focie (ja w czerwonych spodniach) ja wiem że dla 90% obecnych była bajka dla mnie nie bo moje dechy potrzebują więcej lodu jak śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Nie znasz się Na komórkach świetnie się śmiga w puchu, szczególnie na Pilsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 No pojeździłem ale strasznie dużo siły trzeba i nie ma adrenaliny;) może co jeszcze sypie na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Friski Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ech, gdyby taki opad śniegu nastąpił wcześniej... Piątka przejezdna do dołu chyba pierwszy raz w tym (po)sezonie. W ciągu kilku dni opadu z niczego zrobił się solidny podkład i puchowa kołderka na wierzchu. Krzesełko na Szczawiny co jakiś czas uruchamiali, czyżby przygotowania do majówki? Kilka fotek z zimowej wiosny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ech, gdyby taki opad śniegu nastąpił wcześniej... Piątka przejezdna do dołu chyba pierwszy raz w tym (po)sezonie. W ciągu kilku dni opadu z niczego zrobił się solidny podkład i puchowa kołderka na wierzchu. Krzesełko na Szczawiny co jakiś czas uruchamiali, czyżby przygotowania do majówki? Kilka fotek z zimowej wiosny: IMG_20170424_103947.jpg IMG_20170424_114613.jpg IMG_20170424_114617.jpg IMG_20170424_123530.jpg IMG_20170424_121234.jpg Do cholery, wielka szkoda, że się z wami nie wybrałem.. Szczawiny mają być prawdopodobnie otwarte na weekend majowy i ma dodatkowo dopadać około 20cm śniegu. Przydało by się to wykorzystać!! :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Może Szczyrk będzie beskidzką stolicą narciarstwa ale na razie to na Pilsku da się poszurać po białym (co najmniej od Szczawin w górę). Śniegu tyle że nie raz w sezonie mniej bywało... Zjazd niezbyt przyjemny z uwagi na łamiącą się szreń ale start sezonu zaliczony . Kolej do Szczawin ruszała niemrawo, chyba jakiś test. Brakuje orczyków na linach. Na razie cisza, spokój i przepiękne widoki ze szczytu na Tatry, Babią i Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Focus Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Friski, Planuje jutro wyjśc na pilsko I zjechać - jaką trasą wychodziłeś (piesza?) I jak zjeżdzałeś (dokąd panują warunki pozwalające na swobodny zjazd), Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Najkrótszą czyli wzdłuż krzesła na Szczawiny, czerwoną na Miziową, wzdłuż orczyka pod Pilsko i dalej śladami prosto na pik. Zjazd tą samą drogą aż do Szczawin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ciągle tylko Szczyrk i Szczyrk , a tu proszę na Pilsku pojawił się ratrak ,gdyby tylko mieli naśnieżanie ,to pewnie w górnych partiach można by było śmigać lada dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Ratraki śmigały już od jakiegoś czasu między peronami wyciągów natomiast dzisiaj (zgroza, skandal ) do południa zdewastowały (czytaj: wyrównały) całą szerokość trasy spod Pilska do Miziowej. Sporo zapaleńców skusił świeży opad, spotkałem kolegę który zaczął "akcję" o 3 w nocy! I raczej nikt nie przyjechał dla takiego sztruksu (choć trzeba przyznać sztruksik-pierwsza klasa). Droga biała od skrzyżowania w Korbielowie. Skiturować można od samego parkingu (ale zjeżdżać trzeba ostrożnie bo do Szczawin wcześniej było mało podkładu). Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Niestety uaktywnili się skuterowcy, po południu na parkingu stało kilka lawet a po stoku niosło się niemiłosierne bzyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Na stronie Korbielowa podają ,że jak trochę dosypie ,to ruszą w sobotę 09.12 https://korbielow.ne...kat_narciarski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Ja też myślę nad niedzielą. Jakby ktoś był w sobotę to bardzo byłbym wdzięczny za podzielenie się informacjami o warunkach. Znając ich podejście z poprzednich lat, dość ostrożnie podchodzę do informacji i grubości pokrywy śnieżnej, zwłaszcza na odcinku 5 pod H. Szczawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Dzisiaj czyli tuż przed otwarciem: Trasy wyratrakowane na gładko, dobrze ubity sztruksik na całej szerokości trasy. Robi to dobre wrażenie w porównaniu do zeszłego tygodnia kiedy pomimo ratrakowania było za miękko i pewnie większa ilość narciarzy wydarłaby do podłoża. Niemiłe zdziwienie na wypłaszczeniu przy schronisku, przy peronie wysiadkowym orczyka ze Szczawin - ratrak jakby wymielił błoto/minerały z podłoża, mam nadzieję że do jutra coś z tym zrobią . Tym razem zjechałem aż do parkingu. Oficjalnie tego odcinka na pewno nie otworzą - trzeba przeskoczyć parę strumyków (ale już da się bez odpinania) i niżej, zwłaszcza przed polaną Strugi czają się kamole. Koledzy w nocy zrobili skiturę Solisko-M.Skrzyczne-Skrzyczne-Solisko - tam pomimo naśnieżania podobno słabo ze śniegiem i jego jakość niezimowa (zlodowacenia, szreń na nieratrakowanych fragmentach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 https://www.groupon....rciarski-pilsko Całodzienny karnet za 55,99 zł jakby ktoś chciał PS. Myślicie, że będzie dużo osób w niedzielę? Bo nie wiem jakie narty brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Ciekawe ile to jeszcze pociągnie, w sensie czas życia tej infrastruktury. 3 lata temu urwana kotwica mnie jeszcze dziwiła. W tamtym roku na nikim już nie robiło wrażenia, że co jakiś czas jakaś się urwie. Nie wiem o co tam chodzi, ale jeżeli w najbliższych latach Pilsko nie doczeka się czegoś na miarę obecnego SON, to kiepsko widzę przyszłość tego ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... No faktycznie nie całodniowy, a 6h Wychodzi troszke taniej niż całodniowy Co do warunków to potwierdzam, dzisiaj to samo, z biegiem czasu pojawiły się kamienie tam gdzie zawsze. Mnie godzinę wcześniej wygonił halny, mega wiało na koniec jazdy. Ale ogólny pierwszy wyjazd w sezonie mogę zaliczyć do udanych chociaż też niestety jedną dechę porysowałem dosyć konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Tylko że w ten weekend czynne było do 15 więc karnet 8h ważny przez 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowa strona www. Niestety brak info kiedy znowu włączą wyciągi. Administratorzy dalej nie zauważyli że nie działają kamerki (tzn. Flash nie jest już obsługiwany przez najnowsze przeglądarki), jedyna nieflaszowa z najistotniejszym widokiem (na Pilsko) też nie działa. Pozmieniane linki - trzeba porobić cobie nowe zakładki. "Dobra zmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
abstinent Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Mam całkowicie inne zdanie co do wczorajszych warunków na Pilsku. Jak dla mnie warunki były super, kilka fotek z Gliwickiego wypadu :-) złapałeś nas na focie (ja w czerwonych spodniach) ja wiem że dla 90% obecnych była bajka dla mnie nie bo moje dechy potrzebują więcej lodu jak śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Nie znasz się Na komórkach świetnie się śmiga w puchu, szczególnie na Pilsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 No pojeździłem ale strasznie dużo siły trzeba i nie ma adrenaliny;) może co jeszcze sypie na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... Friski Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ech, gdyby taki opad śniegu nastąpił wcześniej... Piątka przejezdna do dołu chyba pierwszy raz w tym (po)sezonie. W ciągu kilku dni opadu z niczego zrobił się solidny podkład i puchowa kołderka na wierzchu. Krzesełko na Szczawiny co jakiś czas uruchamiali, czyżby przygotowania do majówki? Kilka fotek z zimowej wiosny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkI-mAn Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ech, gdyby taki opad śniegu nastąpił wcześniej... Piątka przejezdna do dołu chyba pierwszy raz w tym (po)sezonie. W ciągu kilku dni opadu z niczego zrobił się solidny podkład i puchowa kołderka na wierzchu. Krzesełko na Szczawiny co jakiś czas uruchamiali, czyżby przygotowania do majówki? Kilka fotek z zimowej wiosny: IMG_20170424_103947.jpg IMG_20170424_114613.jpg IMG_20170424_114617.jpg IMG_20170424_123530.jpg IMG_20170424_121234.jpg Do cholery, wielka szkoda, że się z wami nie wybrałem.. Szczawiny mają być prawdopodobnie otwarte na weekend majowy i ma dodatkowo dopadać około 20cm śniegu. Przydało by się to wykorzystać!! :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Może Szczyrk będzie beskidzką stolicą narciarstwa ale na razie to na Pilsku da się poszurać po białym (co najmniej od Szczawin w górę). Śniegu tyle że nie raz w sezonie mniej bywało... Zjazd niezbyt przyjemny z uwagi na łamiącą się szreń ale start sezonu zaliczony . Kolej do Szczawin ruszała niemrawo, chyba jakiś test. Brakuje orczyków na linach. Na razie cisza, spokój i przepiękne widoki ze szczytu na Tatry, Babią i Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Focus Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Friski, Planuje jutro wyjśc na pilsko I zjechać - jaką trasą wychodziłeś (piesza?) I jak zjeżdzałeś (dokąd panują warunki pozwalające na swobodny zjazd), Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Najkrótszą czyli wzdłuż krzesła na Szczawiny, czerwoną na Miziową, wzdłuż orczyka pod Pilsko i dalej śladami prosto na pik. Zjazd tą samą drogą aż do Szczawin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ciągle tylko Szczyrk i Szczyrk , a tu proszę na Pilsku pojawił się ratrak ,gdyby tylko mieli naśnieżanie ,to pewnie w górnych partiach można by było śmigać lada dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Ratraki śmigały już od jakiegoś czasu między peronami wyciągów natomiast dzisiaj (zgroza, skandal ) do południa zdewastowały (czytaj: wyrównały) całą szerokość trasy spod Pilska do Miziowej. Sporo zapaleńców skusił świeży opad, spotkałem kolegę który zaczął "akcję" o 3 w nocy! I raczej nikt nie przyjechał dla takiego sztruksu (choć trzeba przyznać sztruksik-pierwsza klasa). Droga biała od skrzyżowania w Korbielowie. Skiturować można od samego parkingu (ale zjeżdżać trzeba ostrożnie bo do Szczawin wcześniej było mało podkładu). Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Niestety uaktywnili się skuterowcy, po południu na parkingu stało kilka lawet a po stoku niosło się niemiłosierne bzyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Na stronie Korbielowa podają ,że jak trochę dosypie ,to ruszą w sobotę 09.12 https://korbielow.ne...kat_narciarski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Ja też myślę nad niedzielą. Jakby ktoś był w sobotę to bardzo byłbym wdzięczny za podzielenie się informacjami o warunkach. Znając ich podejście z poprzednich lat, dość ostrożnie podchodzę do informacji i grubości pokrywy śnieżnej, zwłaszcza na odcinku 5 pod H. Szczawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Dzisiaj czyli tuż przed otwarciem: Trasy wyratrakowane na gładko, dobrze ubity sztruksik na całej szerokości trasy. Robi to dobre wrażenie w porównaniu do zeszłego tygodnia kiedy pomimo ratrakowania było za miękko i pewnie większa ilość narciarzy wydarłaby do podłoża. Niemiłe zdziwienie na wypłaszczeniu przy schronisku, przy peronie wysiadkowym orczyka ze Szczawin - ratrak jakby wymielił błoto/minerały z podłoża, mam nadzieję że do jutra coś z tym zrobią . Tym razem zjechałem aż do parkingu. Oficjalnie tego odcinka na pewno nie otworzą - trzeba przeskoczyć parę strumyków (ale już da się bez odpinania) i niżej, zwłaszcza przed polaną Strugi czają się kamole. Koledzy w nocy zrobili skiturę Solisko-M.Skrzyczne-Skrzyczne-Solisko - tam pomimo naśnieżania podobno słabo ze śniegiem i jego jakość niezimowa (zlodowacenia, szreń na nieratrakowanych fragmentach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 https://www.groupon....rciarski-pilsko Całodzienny karnet za 55,99 zł jakby ktoś chciał PS. Myślicie, że będzie dużo osób w niedzielę? Bo nie wiem jakie narty brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Ciekawe ile to jeszcze pociągnie, w sensie czas życia tej infrastruktury. 3 lata temu urwana kotwica mnie jeszcze dziwiła. W tamtym roku na nikim już nie robiło wrażenia, że co jakiś czas jakaś się urwie. Nie wiem o co tam chodzi, ale jeżeli w najbliższych latach Pilsko nie doczeka się czegoś na miarę obecnego SON, to kiepsko widzę przyszłość tego ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... No faktycznie nie całodniowy, a 6h Wychodzi troszke taniej niż całodniowy Co do warunków to potwierdzam, dzisiaj to samo, z biegiem czasu pojawiły się kamienie tam gdzie zawsze. Mnie godzinę wcześniej wygonił halny, mega wiało na koniec jazdy. Ale ogólny pierwszy wyjazd w sezonie mogę zaliczyć do udanych chociaż też niestety jedną dechę porysowałem dosyć konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Tylko że w ten weekend czynne było do 15 więc karnet 8h ważny przez 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowa strona www. Niestety brak info kiedy znowu włączą wyciągi. Administratorzy dalej nie zauważyli że nie działają kamerki (tzn. Flash nie jest już obsługiwany przez najnowsze przeglądarki), jedyna nieflaszowa z najistotniejszym widokiem (na Pilsko) też nie działa. Pozmieniane linki - trzeba porobić cobie nowe zakładki. "Dobra zmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Nie znasz się Na komórkach świetnie się śmiga w puchu, szczególnie na Pilsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 21 Marca 2017 Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 No pojeździłem ale strasznie dużo siły trzeba i nie ma adrenaliny;) może co jeszcze sypie na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ech, gdyby taki opad śniegu nastąpił wcześniej... Piątka przejezdna do dołu chyba pierwszy raz w tym (po)sezonie. W ciągu kilku dni opadu z niczego zrobił się solidny podkład i puchowa kołderka na wierzchu. Krzesełko na Szczawiny co jakiś czas uruchamiali, czyżby przygotowania do majówki? Kilka fotek z zimowej wiosny: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2017 Ech, gdyby taki opad śniegu nastąpił wcześniej... Piątka przejezdna do dołu chyba pierwszy raz w tym (po)sezonie. W ciągu kilku dni opadu z niczego zrobił się solidny podkład i puchowa kołderka na wierzchu. Krzesełko na Szczawiny co jakiś czas uruchamiali, czyżby przygotowania do majówki? Kilka fotek z zimowej wiosny: IMG_20170424_103947.jpg IMG_20170424_114613.jpg IMG_20170424_114617.jpg IMG_20170424_123530.jpg IMG_20170424_121234.jpg Do cholery, wielka szkoda, że się z wami nie wybrałem.. Szczawiny mają być prawdopodobnie otwarte na weekend majowy i ma dodatkowo dopadać około 20cm śniegu. Przydało by się to wykorzystać!! :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Może Szczyrk będzie beskidzką stolicą narciarstwa ale na razie to na Pilsku da się poszurać po białym (co najmniej od Szczawin w górę). Śniegu tyle że nie raz w sezonie mniej bywało... Zjazd niezbyt przyjemny z uwagi na łamiącą się szreń ale start sezonu zaliczony . Kolej do Szczawin ruszała niemrawo, chyba jakiś test. Brakuje orczyków na linach. Na razie cisza, spokój i przepiękne widoki ze szczytu na Tatry, Babią i Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Focus Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Friski, Planuje jutro wyjśc na pilsko I zjechać - jaką trasą wychodziłeś (piesza?) I jak zjeżdzałeś (dokąd panują warunki pozwalające na swobodny zjazd), Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Najkrótszą czyli wzdłuż krzesła na Szczawiny, czerwoną na Miziową, wzdłuż orczyka pod Pilsko i dalej śladami prosto na pik. Zjazd tą samą drogą aż do Szczawin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ciągle tylko Szczyrk i Szczyrk , a tu proszę na Pilsku pojawił się ratrak ,gdyby tylko mieli naśnieżanie ,to pewnie w górnych partiach można by było śmigać lada dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Ratraki śmigały już od jakiegoś czasu między peronami wyciągów natomiast dzisiaj (zgroza, skandal ) do południa zdewastowały (czytaj: wyrównały) całą szerokość trasy spod Pilska do Miziowej. Sporo zapaleńców skusił świeży opad, spotkałem kolegę który zaczął "akcję" o 3 w nocy! I raczej nikt nie przyjechał dla takiego sztruksu (choć trzeba przyznać sztruksik-pierwsza klasa). Droga biała od skrzyżowania w Korbielowie. Skiturować można od samego parkingu (ale zjeżdżać trzeba ostrożnie bo do Szczawin wcześniej było mało podkładu). Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Niestety uaktywnili się skuterowcy, po południu na parkingu stało kilka lawet a po stoku niosło się niemiłosierne bzyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Na stronie Korbielowa podają ,że jak trochę dosypie ,to ruszą w sobotę 09.12 https://korbielow.ne...kat_narciarski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Ja też myślę nad niedzielą. Jakby ktoś był w sobotę to bardzo byłbym wdzięczny za podzielenie się informacjami o warunkach. Znając ich podejście z poprzednich lat, dość ostrożnie podchodzę do informacji i grubości pokrywy śnieżnej, zwłaszcza na odcinku 5 pod H. Szczawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Dzisiaj czyli tuż przed otwarciem: Trasy wyratrakowane na gładko, dobrze ubity sztruksik na całej szerokości trasy. Robi to dobre wrażenie w porównaniu do zeszłego tygodnia kiedy pomimo ratrakowania było za miękko i pewnie większa ilość narciarzy wydarłaby do podłoża. Niemiłe zdziwienie na wypłaszczeniu przy schronisku, przy peronie wysiadkowym orczyka ze Szczawin - ratrak jakby wymielił błoto/minerały z podłoża, mam nadzieję że do jutra coś z tym zrobią . Tym razem zjechałem aż do parkingu. Oficjalnie tego odcinka na pewno nie otworzą - trzeba przeskoczyć parę strumyków (ale już da się bez odpinania) i niżej, zwłaszcza przed polaną Strugi czają się kamole. Koledzy w nocy zrobili skiturę Solisko-M.Skrzyczne-Skrzyczne-Solisko - tam pomimo naśnieżania podobno słabo ze śniegiem i jego jakość niezimowa (zlodowacenia, szreń na nieratrakowanych fragmentach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 https://www.groupon....rciarski-pilsko Całodzienny karnet za 55,99 zł jakby ktoś chciał PS. Myślicie, że będzie dużo osób w niedzielę? Bo nie wiem jakie narty brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Ciekawe ile to jeszcze pociągnie, w sensie czas życia tej infrastruktury. 3 lata temu urwana kotwica mnie jeszcze dziwiła. W tamtym roku na nikim już nie robiło wrażenia, że co jakiś czas jakaś się urwie. Nie wiem o co tam chodzi, ale jeżeli w najbliższych latach Pilsko nie doczeka się czegoś na miarę obecnego SON, to kiepsko widzę przyszłość tego ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... No faktycznie nie całodniowy, a 6h Wychodzi troszke taniej niż całodniowy Co do warunków to potwierdzam, dzisiaj to samo, z biegiem czasu pojawiły się kamienie tam gdzie zawsze. Mnie godzinę wcześniej wygonił halny, mega wiało na koniec jazdy. Ale ogólny pierwszy wyjazd w sezonie mogę zaliczyć do udanych chociaż też niestety jedną dechę porysowałem dosyć konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Tylko że w ten weekend czynne było do 15 więc karnet 8h ważny przez 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowa strona www. Niestety brak info kiedy znowu włączą wyciągi. Administratorzy dalej nie zauważyli że nie działają kamerki (tzn. Flash nie jest już obsługiwany przez najnowsze przeglądarki), jedyna nieflaszowa z najistotniejszym widokiem (na Pilsko) też nie działa. Pozmieniane linki - trzeba porobić cobie nowe zakładki. "Dobra zmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Może Szczyrk będzie beskidzką stolicą narciarstwa ale na razie to na Pilsku da się poszurać po białym (co najmniej od Szczawin w górę). Śniegu tyle że nie raz w sezonie mniej bywało... Zjazd niezbyt przyjemny z uwagi na łamiącą się szreń ale start sezonu zaliczony . Kolej do Szczawin ruszała niemrawo, chyba jakiś test. Brakuje orczyków na linach. Na razie cisza, spokój i przepiękne widoki ze szczytu na Tatry, Babią i Śląsk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Friski, Planuje jutro wyjśc na pilsko I zjechać - jaką trasą wychodziłeś (piesza?) I jak zjeżdzałeś (dokąd panują warunki pozwalające na swobodny zjazd), Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 24 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 24 Listopada 2017 Najkrótszą czyli wzdłuż krzesła na Szczawiny, czerwoną na Miziową, wzdłuż orczyka pod Pilsko i dalej śladami prosto na pik. Zjazd tą samą drogą aż do Szczawin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 26 Listopada 2017 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2017 Ciągle tylko Szczyrk i Szczyrk , a tu proszę na Pilsku pojawił się ratrak ,gdyby tylko mieli naśnieżanie ,to pewnie w górnych partiach można by było śmigać lada dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2017 Ratraki śmigały już od jakiegoś czasu między peronami wyciągów natomiast dzisiaj (zgroza, skandal ) do południa zdewastowały (czytaj: wyrównały) całą szerokość trasy spod Pilska do Miziowej. Sporo zapaleńców skusił świeży opad, spotkałem kolegę który zaczął "akcję" o 3 w nocy! I raczej nikt nie przyjechał dla takiego sztruksu (choć trzeba przyznać sztruksik-pierwsza klasa). Droga biała od skrzyżowania w Korbielowie. Skiturować można od samego parkingu (ale zjeżdżać trzeba ostrożnie bo do Szczawin wcześniej było mało podkładu). Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Niestety uaktywnili się skuterowcy, po południu na parkingu stało kilka lawet a po stoku niosło się niemiłosierne bzyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 2 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2017 Chyba coś wisi w powietrzu bo pojawiły się orczyki na linach od Szczawin do Miziowej. Na stronie Korbielowa podają ,że jak trochę dosypie ,to ruszą w sobotę 09.12 https://korbielow.ne...kat_narciarski/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 7 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2017 Ja też myślę nad niedzielą. Jakby ktoś był w sobotę to bardzo byłbym wdzięczny za podzielenie się informacjami o warunkach. Znając ich podejście z poprzednich lat, dość ostrożnie podchodzę do informacji i grubości pokrywy śnieżnej, zwłaszcza na odcinku 5 pod H. Szczawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 Dzisiaj czyli tuż przed otwarciem: Trasy wyratrakowane na gładko, dobrze ubity sztruksik na całej szerokości trasy. Robi to dobre wrażenie w porównaniu do zeszłego tygodnia kiedy pomimo ratrakowania było za miękko i pewnie większa ilość narciarzy wydarłaby do podłoża. Niemiłe zdziwienie na wypłaszczeniu przy schronisku, przy peronie wysiadkowym orczyka ze Szczawin - ratrak jakby wymielił błoto/minerały z podłoża, mam nadzieję że do jutra coś z tym zrobią . Tym razem zjechałem aż do parkingu. Oficjalnie tego odcinka na pewno nie otworzą - trzeba przeskoczyć parę strumyków (ale już da się bez odpinania) i niżej, zwłaszcza przed polaną Strugi czają się kamole. Koledzy w nocy zrobili skiturę Solisko-M.Skrzyczne-Skrzyczne-Solisko - tam pomimo naśnieżania podobno słabo ze śniegiem i jego jakość niezimowa (zlodowacenia, szreń na nieratrakowanych fragmentach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 8 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2017 https://www.groupon....rciarski-pilsko Całodzienny karnet za 55,99 zł jakby ktoś chciał PS. Myślicie, że będzie dużo osób w niedzielę? Bo nie wiem jakie narty brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... Ciekawe ile to jeszcze pociągnie, w sensie czas życia tej infrastruktury. 3 lata temu urwana kotwica mnie jeszcze dziwiła. W tamtym roku na nikim już nie robiło wrażenia, że co jakiś czas jakaś się urwie. Nie wiem o co tam chodzi, ale jeżeli w najbliższych latach Pilsko nie doczeka się czegoś na miarę obecnego SON, to kiepsko widzę przyszłość tego ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... No faktycznie nie całodniowy, a 6h Wychodzi troszke taniej niż całodniowy Co do warunków to potwierdzam, dzisiaj to samo, z biegiem czasu pojawiły się kamienie tam gdzie zawsze. Mnie godzinę wcześniej wygonił halny, mega wiało na koniec jazdy. Ale ogólny pierwszy wyjazd w sezonie mogę zaliczyć do udanych chociaż też niestety jedną dechę porysowałem dosyć konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Tylko że w ten weekend czynne było do 15 więc karnet 8h ważny przez 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowa strona www. Niestety brak info kiedy znowu włączą wyciągi. Administratorzy dalej nie zauważyli że nie działają kamerki (tzn. Flash nie jest już obsługiwany przez najnowsze przeglądarki), jedyna nieflaszowa z najistotniejszym widokiem (na Pilsko) też nie działa. Pozmieniane linki - trzeba porobić cobie nowe zakładki. "Dobra zmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lukas8295200 Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 na pewno nie całodniowy bo 6h więc w sumie wychodzi to samo cenowo wczoraj byłem i na wyciągach pustki, trasy ok, rano stół ale generalnie miękko jeszcze, później kilka kamyczków się pojawiło i deski do roboty mam 8-12 do szczawin16 razy, do miziowej13 jest jeszcze jedno, kanapa ruszyła 8:10, a miała ruszyć przed 8 tak żeby na szczawinach być o 8, wyciąg na szczyt poszedł od ok 9, przed 12 spadła lina a na miziową stanął dwa razy, z tym że za drugim razem ok 10-15 stania w miejscu tak więc ok 30 min poszło... No faktycznie nie całodniowy, a 6h Wychodzi troszke taniej niż całodniowy Co do warunków to potwierdzam, dzisiaj to samo, z biegiem czasu pojawiły się kamienie tam gdzie zawsze. Mnie godzinę wcześniej wygonił halny, mega wiało na koniec jazdy. Ale ogólny pierwszy wyjazd w sezonie mogę zaliczyć do udanych chociaż też niestety jedną dechę porysowałem dosyć konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Tylko że w ten weekend czynne było do 15 więc karnet 8h ważny przez 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowa strona www. Niestety brak info kiedy znowu włączą wyciągi. Administratorzy dalej nie zauważyli że nie działają kamerki (tzn. Flash nie jest już obsługiwany przez najnowsze przeglądarki), jedyna nieflaszowa z najistotniejszym widokiem (na Pilsko) też nie działa. Pozmieniane linki - trzeba porobić cobie nowe zakładki. "Dobra zmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski
abstinent Napisano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 ja za zawsze przeliczam za h jazdy tak więc najtaniej wychodzi 8h (1h 8,75pln) a wracając do ośrodka, buczynka nie pójdzie bo nadal wyciąg nie jest naprawiony, słowacy byli ostatnio i coś tam swojego dłubali Oczywiście dokładnie wiedzą co jest nie tak i bez problemu naprawią, ale najpierw musi być zapłacone za kanapę Tak więc w kółko to samo i wszyscy tracą na tym łącznie z narciarzami. BSA miało ten sam problem ale już zrobili gdzie konstrukcja kanapy jest bardziej zaawansowana Solisko już by chodziło gdyby ktoś przed sezonem sprawdził pompę do wody Tylko że w ten weekend czynne było do 15 więc karnet 8h ważny przez 7h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowa strona www. Niestety brak info kiedy znowu włączą wyciągi. Administratorzy dalej nie zauważyli że nie działają kamerki (tzn. Flash nie jest już obsługiwany przez najnowsze przeglądarki), jedyna nieflaszowa z najistotniejszym widokiem (na Pilsko) też nie działa. Pozmieniane linki - trzeba porobić cobie nowe zakładki. "Dobra zmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski
Friski Napisano 21 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2017 Nowa strona www. Niestety brak info kiedy znowu włączą wyciągi. Administratorzy dalej nie zauważyli że nie działają kamerki (tzn. Flash nie jest już obsługiwany przez najnowsze przeglądarki), jedyna nieflaszowa z najistotniejszym widokiem (na Pilsko) też nie działa. Pozmieniane linki - trzeba porobić cobie nowe zakładki. "Dobra zmiana" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 Jak widzę dolna część Pilska chodzi, kanapy pełne ale czy duże kolejki? Ktos zda relację z dzisiaj? Jutro, 30 grudnia odpalają całą górną część więc w obliczu przepełnienia Szczyrku to bardzo dobra alternatywa, No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
pakalolo Napisano 29 Grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2017 No co ty gadasz ,dla Szczyrku to żadna alternatywa i w ogóle nie wiadomo ,czy coś otwierają ,poza tym tam jest brzydko ,nudno i niemodnie ,wyciągi są stare ,nie ma naśnieżania ,nie ma knajp na stoku,jest daleko ,krzesełko na Buczynkę nie chodzi,a wjazd na Szczawiny trwa pół godziny. Nie jedźcie tam ,szkoda kasy ,ja jutro jadę ,to napiszę wam jak było. Pozdrawiam jak dla mnie możesz jechać do Szczyrku i stać 30-50 minut czekając na jeden wjazd. Ja tam pomęcze się w Korbielowie bo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Dalej Strona 23 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Rekomendowane odpowiedzi