Plywak Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 szkoda że chodzi tylko "baba" sorry, ale nie byłeś na Pilsku ktoś cię oszukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 781 Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 1 Sty Top użytkownicy w tym temacie 43 38 60 64 Popularne dni 27 Gru 23 21 Sty 12 24 Lut 10 4 Sty 9 Top użytkownicy w tym temacie abstinent 43 odpowiedzi daro65_del 38 odpowiedzi loockas 60 odpowiedzi bubol.T 64 odpowiedzi Popularne dni 27 Gru 2018 23 odpowiedzi 21 Sty 2013 12 odpowiedzi 24 Lut 2011 10 odpowiedzi 4 Sty 2015 9 odpowiedzi Popularne posty Robur82 1 Stycznia 31.12 Jeździłem na orczykach, warunki rewelacyjne. Późno zaczeliśmy chyba 10.30 a stok super, może na samym końcu trasy pod dolnym orczykiem jakiś sporadyczny kamień wystawal i chyba w jednym czy dwóc Dodane grafiki kordiankw Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 sorry, ale nie byłeś na Pilsku ktoś cię oszukał Pani w kasie? Chodziło krzesło dwu i czteroosobowe, nie znam Pilska myślałem że baba to nazwa stoku a nie wyciągu. Byłem od 8 do 12. Jechałem nawet na krześle z gościem który mówił że dzień wcześniej był na Hali Miziowej, ale że z powodu kamieni na razie nie da się tam jeździć bez uszczerbku dla nart. Ja nie sprawdzałem. Pani w kasie na pytanie czy jeszcze coś chodzi oprócz krzeseł powiedziała że nic i uznałem że wie co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Plywak Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Pani w kasie? Chodziło krzesło dwu i czteroosobowe, nie znam Pilska myślałem że baba to nazwa stoku a nie wyciągu. Byłem od 8 do 12. Jechałem nawet na krześle z gościem który mówił że dzień wcześniej był na Hali Miziowej, ale że z powodu kamieni na razie nie da się tam jeździć bez uszczerbku dla nart. Ja nie sprawdzałem. Pani w kasie na pytanie czy jeszcze coś chodzi oprócz krzeseł powiedziała że nic i uznałem że wie co mówi. Chodziło mi o to, że najbardziej istotne dla Pilska trasy, czyli ta z prawie szczytu na Szczawiny (nr 5), czarna 7 (na razie w zasadzie zlikwidowana), czy Buczynka (1), są narazie nieczynne. Żeby poznać klimat Pilska, trzeba pojeździć u góry, to rewelacyjna góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Przecież napisałem że mam zamiar tu wrócić i poznać całe Pilsko w bardziej korzystnych warunkach przyrody. Ale to co dzisiaj tu zastałem również mi się podoba. Wahałem się czy w niedzielę jechać do Kubinskiej czy zacząć eksplorowac Pilsko, bo obawiałem się kolejek do wyciągów a okazało się ze niepotrzebnie bo praktycznie do 12 kolejki były niewielkie lub wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... klapus Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Jakie są warunki na trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Od rana bardzo dobre, po 11 zaczynają wyłazic minerały i odkrywa się lód, ale da się przeżyć. Cały dzień z małymi przerwami prószy śnieg to jutro powinno być jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 W nocy spadło około 5 cm a w ciągu dnia kolejna dostawa 10 cm świeżego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkiForum Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Pilsko to super góra jeśli jest śnieg - po prostu trochę tych tras jest i idzie pojeździć (http://www.pilsko.or...oto/podglad.jpg) Baba jest teraz przyłączona pod Pilsko http://www.pilsko.org/?q=node/13i w sumie tylko ona czynna...ale to racja...Baba to takie jakby z boku Pilska, samo Pilsko całkiem inne jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... karoldz Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy kolej na buczynkę została zbudowana, bo na mapce wygląda jakby stała. http://pilsko.org/?q=node/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy kolej na buczynkę została zbudowana, bo na mapce wygląda jakby stała. http://pilsko.org/?q=node/5 Cytat ze strony Korbielów.net: Budowane krzesełko na Buczynkę jest w dalszym ciągu nie ukończone. Jeśli będą postępy w postaci zawieszenia liny, krzesełek będziemy informować na Korbielow.NET. Na mapce to i ja bym im ją zbudował a realnie może też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Tutaj jest konkretny opis ,na krzesło na Buczynkę ,raczej w tym sezonie bym nie liczył,ze śniegiem też kiepsko,ale skoro w górnych partiach da się jeździć po naturalnym śniegu ,a temperatura w górnych partiach Pilska jest zazwyczaj poniżej zera ,to można sobie wyobrazić jak dobre warunki byłyby tam gdyby tylko naśnieżali te trasy. http://www.skionline...newsy,6281.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym roku tam chodzi? Wygląda tak jakby mieli już wszystko gdzieś ,bo prawdopodobnie ośrodek idzie po młotek. Na górze leży 50 cm śniegu a jedyna otwarta trasa w górnych partiach to 5 ,trasy z Kopca nieczynne,trasa nr 6 którą lubię ,bo zjazd nią to taka narciarska wycieczka górskim szlakiem też nieczynna ,śnieg sypie,a ośrodek nie chodzi nawet na ćwierć gwizdka ,miałem zamiar jechać tam na weekend ,ale wybiorę Szczyrk ,albo zostawię pieniądze za Słowacką granicą. Do tego oczywiście dochodzi brak wyciągu na Buczynkę i co za tym idzie brak możliwości zjazdu górną częścią trasy 1 , reasumując zostaje 2 km trasy 5 i 700 metrów jedynki i Baba,razem 3,5 km tras rozrzuconych po ośrodku i nie połączonych wyciągami...SŁABO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dziś warunki bardzo dobre co doceniła szeroka rzesza narciarzy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dziś warunki bardzo dobre co doceniła szeroka rzesza narciarzy A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Możesz zjechać i przez Buczynkę i ze Szczawin do Polany Strugi. Natomiast trasy są nie przygotowywane coś tam rozjeżdżone. Ze Szczawin trasa spoko ładnie naśnieżona dosyć szeroko w dolnym odcinku przed końcowym zakrętem trochę minerałów, ale uważnie można zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na Pilsku znakomite warunki poza trasami po dostawie świeżego śniegu. Bajecznie ośnieżone świerki jak w środku zimy. Na dole czuć wiosnę. Snieg bardziej mokry. Tu widać że grunt chciałby pozbyć się tej pierzyny ale nie tak szybko bo warstwa konkretna (4h hasania na dziko i zero rys na ślizgach) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 filmik zapodaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Gołpro brak, tylko fotka z telefonu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Dokładnie. Trasą nr 5 dostaniesz się do Polany Strugi, tylko w dolnym fragmencie tuż przed krzesłem jest wylot nartostrady a wcześniej dwa zakręty, na nich trzeba uważać często są tam kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 sorry, ale nie byłeś na Pilsku ktoś cię oszukał Pani w kasie? Chodziło krzesło dwu i czteroosobowe, nie znam Pilska myślałem że baba to nazwa stoku a nie wyciągu. Byłem od 8 do 12. Jechałem nawet na krześle z gościem który mówił że dzień wcześniej był na Hali Miziowej, ale że z powodu kamieni na razie nie da się tam jeździć bez uszczerbku dla nart. Ja nie sprawdzałem. Pani w kasie na pytanie czy jeszcze coś chodzi oprócz krzeseł powiedziała że nic i uznałem że wie co mówi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Pani w kasie? Chodziło krzesło dwu i czteroosobowe, nie znam Pilska myślałem że baba to nazwa stoku a nie wyciągu. Byłem od 8 do 12. Jechałem nawet na krześle z gościem który mówił że dzień wcześniej był na Hali Miziowej, ale że z powodu kamieni na razie nie da się tam jeździć bez uszczerbku dla nart. Ja nie sprawdzałem. Pani w kasie na pytanie czy jeszcze coś chodzi oprócz krzeseł powiedziała że nic i uznałem że wie co mówi. Chodziło mi o to, że najbardziej istotne dla Pilska trasy, czyli ta z prawie szczytu na Szczawiny (nr 5), czarna 7 (na razie w zasadzie zlikwidowana), czy Buczynka (1), są narazie nieczynne. Żeby poznać klimat Pilska, trzeba pojeździć u góry, to rewelacyjna góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Przecież napisałem że mam zamiar tu wrócić i poznać całe Pilsko w bardziej korzystnych warunkach przyrody. Ale to co dzisiaj tu zastałem również mi się podoba. Wahałem się czy w niedzielę jechać do Kubinskiej czy zacząć eksplorowac Pilsko, bo obawiałem się kolejek do wyciągów a okazało się ze niepotrzebnie bo praktycznie do 12 kolejki były niewielkie lub wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... klapus Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Jakie są warunki na trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Od rana bardzo dobre, po 11 zaczynają wyłazic minerały i odkrywa się lód, ale da się przeżyć. Cały dzień z małymi przerwami prószy śnieg to jutro powinno być jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 W nocy spadło około 5 cm a w ciągu dnia kolejna dostawa 10 cm świeżego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... SkiForum Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Pilsko to super góra jeśli jest śnieg - po prostu trochę tych tras jest i idzie pojeździć (http://www.pilsko.or...oto/podglad.jpg) Baba jest teraz przyłączona pod Pilsko http://www.pilsko.org/?q=node/13i w sumie tylko ona czynna...ale to racja...Baba to takie jakby z boku Pilska, samo Pilsko całkiem inne jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... karoldz Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy kolej na buczynkę została zbudowana, bo na mapce wygląda jakby stała. http://pilsko.org/?q=node/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy kolej na buczynkę została zbudowana, bo na mapce wygląda jakby stała. http://pilsko.org/?q=node/5 Cytat ze strony Korbielów.net: Budowane krzesełko na Buczynkę jest w dalszym ciągu nie ukończone. Jeśli będą postępy w postaci zawieszenia liny, krzesełek będziemy informować na Korbielow.NET. Na mapce to i ja bym im ją zbudował a realnie może też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Tutaj jest konkretny opis ,na krzesło na Buczynkę ,raczej w tym sezonie bym nie liczył,ze śniegiem też kiepsko,ale skoro w górnych partiach da się jeździć po naturalnym śniegu ,a temperatura w górnych partiach Pilska jest zazwyczaj poniżej zera ,to można sobie wyobrazić jak dobre warunki byłyby tam gdyby tylko naśnieżali te trasy. http://www.skionline...newsy,6281.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym roku tam chodzi? Wygląda tak jakby mieli już wszystko gdzieś ,bo prawdopodobnie ośrodek idzie po młotek. Na górze leży 50 cm śniegu a jedyna otwarta trasa w górnych partiach to 5 ,trasy z Kopca nieczynne,trasa nr 6 którą lubię ,bo zjazd nią to taka narciarska wycieczka górskim szlakiem też nieczynna ,śnieg sypie,a ośrodek nie chodzi nawet na ćwierć gwizdka ,miałem zamiar jechać tam na weekend ,ale wybiorę Szczyrk ,albo zostawię pieniądze za Słowacką granicą. Do tego oczywiście dochodzi brak wyciągu na Buczynkę i co za tym idzie brak możliwości zjazdu górną częścią trasy 1 , reasumując zostaje 2 km trasy 5 i 700 metrów jedynki i Baba,razem 3,5 km tras rozrzuconych po ośrodku i nie połączonych wyciągami...SŁABO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dziś warunki bardzo dobre co doceniła szeroka rzesza narciarzy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dziś warunki bardzo dobre co doceniła szeroka rzesza narciarzy A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Możesz zjechać i przez Buczynkę i ze Szczawin do Polany Strugi. Natomiast trasy są nie przygotowywane coś tam rozjeżdżone. Ze Szczawin trasa spoko ładnie naśnieżona dosyć szeroko w dolnym odcinku przed końcowym zakrętem trochę minerałów, ale uważnie można zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na Pilsku znakomite warunki poza trasami po dostawie świeżego śniegu. Bajecznie ośnieżone świerki jak w środku zimy. Na dole czuć wiosnę. Snieg bardziej mokry. Tu widać że grunt chciałby pozbyć się tej pierzyny ale nie tak szybko bo warstwa konkretna (4h hasania na dziko i zero rys na ślizgach) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 filmik zapodaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Gołpro brak, tylko fotka z telefonu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Dokładnie. Trasą nr 5 dostaniesz się do Polany Strugi, tylko w dolnym fragmencie tuż przed krzesłem jest wylot nartostrady a wcześniej dwa zakręty, na nich trzeba uważać często są tam kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Przecież napisałem że mam zamiar tu wrócić i poznać całe Pilsko w bardziej korzystnych warunkach przyrody. Ale to co dzisiaj tu zastałem również mi się podoba. Wahałem się czy w niedzielę jechać do Kubinskiej czy zacząć eksplorowac Pilsko, bo obawiałem się kolejek do wyciągów a okazało się ze niepotrzebnie bo praktycznie do 12 kolejki były niewielkie lub wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klapus Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Jakie są warunki na trasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 4 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2015 Od rana bardzo dobre, po 11 zaczynają wyłazic minerały i odkrywa się lód, ale da się przeżyć. Cały dzień z małymi przerwami prószy śnieg to jutro powinno być jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 W nocy spadło około 5 cm a w ciągu dnia kolejna dostawa 10 cm świeżego śniegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkiForum Napisano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Pilsko to super góra jeśli jest śnieg - po prostu trochę tych tras jest i idzie pojeździć (http://www.pilsko.or...oto/podglad.jpg) Baba jest teraz przyłączona pod Pilsko http://www.pilsko.org/?q=node/13i w sumie tylko ona czynna...ale to racja...Baba to takie jakby z boku Pilska, samo Pilsko całkiem inne jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoldz Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy kolej na buczynkę została zbudowana, bo na mapce wygląda jakby stała. http://pilsko.org/?q=node/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Czy kolej na buczynkę została zbudowana, bo na mapce wygląda jakby stała. http://pilsko.org/?q=node/5 Cytat ze strony Korbielów.net: Budowane krzesełko na Buczynkę jest w dalszym ciągu nie ukończone. Jeśli będą postępy w postaci zawieszenia liny, krzesełek będziemy informować na Korbielow.NET. Na mapce to i ja bym im ją zbudował a realnie może też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Tutaj jest konkretny opis ,na krzesło na Buczynkę ,raczej w tym sezonie bym nie liczył,ze śniegiem też kiepsko,ale skoro w górnych partiach da się jeździć po naturalnym śniegu ,a temperatura w górnych partiach Pilska jest zazwyczaj poniżej zera ,to można sobie wyobrazić jak dobre warunki byłyby tam gdyby tylko naśnieżali te trasy. http://www.skionline...newsy,6281.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym roku tam chodzi? Wygląda tak jakby mieli już wszystko gdzieś ,bo prawdopodobnie ośrodek idzie po młotek. Na górze leży 50 cm śniegu a jedyna otwarta trasa w górnych partiach to 5 ,trasy z Kopca nieczynne,trasa nr 6 którą lubię ,bo zjazd nią to taka narciarska wycieczka górskim szlakiem też nieczynna ,śnieg sypie,a ośrodek nie chodzi nawet na ćwierć gwizdka ,miałem zamiar jechać tam na weekend ,ale wybiorę Szczyrk ,albo zostawię pieniądze za Słowacką granicą. Do tego oczywiście dochodzi brak wyciągu na Buczynkę i co za tym idzie brak możliwości zjazdu górną częścią trasy 1 , reasumując zostaje 2 km trasy 5 i 700 metrów jedynki i Baba,razem 3,5 km tras rozrzuconych po ośrodku i nie połączonych wyciągami...SŁABO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dziś warunki bardzo dobre co doceniła szeroka rzesza narciarzy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dziś warunki bardzo dobre co doceniła szeroka rzesza narciarzy A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Możesz zjechać i przez Buczynkę i ze Szczawin do Polany Strugi. Natomiast trasy są nie przygotowywane coś tam rozjeżdżone. Ze Szczawin trasa spoko ładnie naśnieżona dosyć szeroko w dolnym odcinku przed końcowym zakrętem trochę minerałów, ale uważnie można zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na Pilsku znakomite warunki poza trasami po dostawie świeżego śniegu. Bajecznie ośnieżone świerki jak w środku zimy. Na dole czuć wiosnę. Snieg bardziej mokry. Tu widać że grunt chciałby pozbyć się tej pierzyny ale nie tak szybko bo warstwa konkretna (4h hasania na dziko i zero rys na ślizgach) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 filmik zapodaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Gołpro brak, tylko fotka z telefonu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Dokładnie. Trasą nr 5 dostaniesz się do Polany Strugi, tylko w dolnym fragmencie tuż przed krzesłem jest wylot nartostrady a wcześniej dwa zakręty, na nich trzeba uważać często są tam kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bubol.T Napisano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2015 Tutaj jest konkretny opis ,na krzesło na Buczynkę ,raczej w tym sezonie bym nie liczył,ze śniegiem też kiepsko,ale skoro w górnych partiach da się jeździć po naturalnym śniegu ,a temperatura w górnych partiach Pilska jest zazwyczaj poniżej zera ,to można sobie wyobrazić jak dobre warunki byłyby tam gdyby tylko naśnieżali te trasy. http://www.skionline...newsy,6281.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Może mi ktoś wytłumaczyć o co w tym roku tam chodzi? Wygląda tak jakby mieli już wszystko gdzieś ,bo prawdopodobnie ośrodek idzie po młotek. Na górze leży 50 cm śniegu a jedyna otwarta trasa w górnych partiach to 5 ,trasy z Kopca nieczynne,trasa nr 6 którą lubię ,bo zjazd nią to taka narciarska wycieczka górskim szlakiem też nieczynna ,śnieg sypie,a ośrodek nie chodzi nawet na ćwierć gwizdka ,miałem zamiar jechać tam na weekend ,ale wybiorę Szczyrk ,albo zostawię pieniądze za Słowacką granicą. Do tego oczywiście dochodzi brak wyciągu na Buczynkę i co za tym idzie brak możliwości zjazdu górną częścią trasy 1 , reasumując zostaje 2 km trasy 5 i 700 metrów jedynki i Baba,razem 3,5 km tras rozrzuconych po ośrodku i nie połączonych wyciągami...SŁABO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dziś warunki bardzo dobre co doceniła szeroka rzesza narciarzy Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dziś warunki bardzo dobre co doceniła szeroka rzesza narciarzy A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Możesz zjechać i przez Buczynkę i ze Szczawin do Polany Strugi. Natomiast trasy są nie przygotowywane coś tam rozjeżdżone. Ze Szczawin trasa spoko ładnie naśnieżona dosyć szeroko w dolnym odcinku przed końcowym zakrętem trochę minerałów, ale uważnie można zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na Pilsku znakomite warunki poza trasami po dostawie świeżego śniegu. Bajecznie ośnieżone świerki jak w środku zimy. Na dole czuć wiosnę. Snieg bardziej mokry. Tu widać że grunt chciałby pozbyć się tej pierzyny ale nie tak szybko bo warstwa konkretna (4h hasania na dziko i zero rys na ślizgach) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 filmik zapodaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Gołpro brak, tylko fotka z telefonu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Dokładnie. Trasą nr 5 dostaniesz się do Polany Strugi, tylko w dolnym fragmencie tuż przed krzesłem jest wylot nartostrady a wcześniej dwa zakręty, na nich trzeba uważać często są tam kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Friski Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 A na kopułę szczytową pofatygowałeś się przejść? Podobno widoki tak samo piękne jak wczoraj Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Możesz zjechać i przez Buczynkę i ze Szczawin do Polany Strugi. Natomiast trasy są nie przygotowywane coś tam rozjeżdżone. Ze Szczawin trasa spoko ładnie naśnieżona dosyć szeroko w dolnym odcinku przed końcowym zakrętem trochę minerałów, ale uważnie można zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na Pilsku znakomite warunki poza trasami po dostawie świeżego śniegu. Bajecznie ośnieżone świerki jak w środku zimy. Na dole czuć wiosnę. Snieg bardziej mokry. Tu widać że grunt chciałby pozbyć się tej pierzyny ale nie tak szybko bo warstwa konkretna (4h hasania na dziko i zero rys na ślizgach) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 filmik zapodaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Gołpro brak, tylko fotka z telefonu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Dokładnie. Trasą nr 5 dostaniesz się do Polany Strugi, tylko w dolnym fragmencie tuż przed krzesłem jest wylot nartostrady a wcześniej dwa zakręty, na nich trzeba uważać często są tam kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bubol.T Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Tfu na psa urok, foczenie bylo w sobote, wczoraj zaliczylem foczenie bez fok (kto by pomyslal ze tak mozna sie zapchac we mgle pod M.Skrzycznem). Dzisiaj w koncu zjazdy bez lazenia: miedzy Miziowa a Szczawiny w lesie znalazlem 1,5m miekkiego sniegu bez chrupiacej skorupy jak na gorze. Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Możesz zjechać i przez Buczynkę i ze Szczawin do Polany Strugi. Natomiast trasy są nie przygotowywane coś tam rozjeżdżone. Ze Szczawin trasa spoko ładnie naśnieżona dosyć szeroko w dolnym odcinku przed końcowym zakrętem trochę minerałów, ale uważnie można zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na Pilsku znakomite warunki poza trasami po dostawie świeżego śniegu. Bajecznie ośnieżone świerki jak w środku zimy. Na dole czuć wiosnę. Snieg bardziej mokry. Tu widać że grunt chciałby pozbyć się tej pierzyny ale nie tak szybko bo warstwa konkretna (4h hasania na dziko i zero rys na ślizgach) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 filmik zapodaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Gołpro brak, tylko fotka z telefonu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Dokładnie. Trasą nr 5 dostaniesz się do Polany Strugi, tylko w dolnym fragmencie tuż przed krzesłem jest wylot nartostrady a wcześniej dwa zakręty, na nich trzeba uważać często są tam kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski
MajorSki Napisano 12 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Mam pytanie jak wygląda zjazd na sam dół ,bo z ich strony wynika,że trasa nr 1 z Buczynki jest zamknięta,to dziady ,dosyć,że zlikwidowali wyciąg wzdłuż jednej z najlepszych tras ,to teraz uniemożliwili nawet zjazd na sam dół tą trasą,po całym dniu jazdy musi tam być niezła raja do tego starego krzesła ,żeby dostać się na dół?Bo rozumie ,że do Kamiennej nie da się zjechać nartostradą ze Szczawin? A do tego jeszcze podnieśli cenę do 90 zł Możesz zjechać i przez Buczynkę i ze Szczawin do Polany Strugi. Natomiast trasy są nie przygotowywane coś tam rozjeżdżone. Ze Szczawin trasa spoko ładnie naśnieżona dosyć szeroko w dolnym odcinku przed końcowym zakrętem trochę minerałów, ale uważnie można zjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na Pilsku znakomite warunki poza trasami po dostawie świeżego śniegu. Bajecznie ośnieżone świerki jak w środku zimy. Na dole czuć wiosnę. Snieg bardziej mokry. Tu widać że grunt chciałby pozbyć się tej pierzyny ale nie tak szybko bo warstwa konkretna (4h hasania na dziko i zero rys na ślizgach) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 filmik zapodaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Gołpro brak, tylko fotka z telefonu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Dokładnie. Trasą nr 5 dostaniesz się do Polany Strugi, tylko w dolnym fragmencie tuż przed krzesłem jest wylot nartostrady a wcześniej dwa zakręty, na nich trzeba uważać często są tam kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski
Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Na Pilsku znakomite warunki poza trasami po dostawie świeżego śniegu. Bajecznie ośnieżone świerki jak w środku zimy. Na dole czuć wiosnę. Snieg bardziej mokry. Tu widać że grunt chciałby pozbyć się tej pierzyny ale nie tak szybko bo warstwa konkretna (4h hasania na dziko i zero rys na ślizgach) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 filmik zapodaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 27 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Gołpro brak, tylko fotka z telefonu Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas8295200 Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajorSki Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czy dolna część trasy nr. 5 a mianowicie: Hala Szczawiny - Polana Strugi jest w ogóle kiedyś czynna? W tym sezonie była? Rozumiem, że na Buczynkę również nie można się dostać, bo wyciągu krzesełkowego nadal nie zrobili, a orczyka już nie ma? Dokładnie. Trasą nr 5 dostaniesz się do Polany Strugi, tylko w dolnym fragmencie tuż przed krzesłem jest wylot nartostrady a wcześniej dwa zakręty, na nich trzeba uważać często są tam kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
abstinent Napisano 4 Marca 2015 Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Witam W sobotę wybieram się i mam pytanie czy trasa z Buczynki jest ratrakowana ? Znajomy był jakiś czas temu i przygotowana była ale jak to wygląda na dzień dzisiejszy ? Przyłączam się do pytania ,też chcę jechać w sobotę ,a jeśli nie jest ratrakowana,to przynajmniej czy da się nią zjechać bez strat w sprzęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Dalej Strona 18 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
MajorSki Napisano 5 Marca 2015 Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Nie byłem ostatnio na Pilsku, ale śniegu trochę dosypało więc raczej nie powinno być problemu nawet jeżeli nie jest wyratrakowane. W końcu to będzie tylko 1 zjazd . Jak coś to polecam lasem ewentualnie pod nieczynnym krzesłem . Wrzucam mapkę jako załącznik, najgorzej jest w zaznaczonych fragmentach na pomarańczowo. Przy Buczynce to jest może z 200-300m od górnej stacji Soliska do "baru". Zjeżdżając z Miziowej, zamiast podchodzić można zrobić trawers Buczynki zaznaczony na czerwono, jest to typowa stokówka którą dojeżdza się z powrotem do trasy. Pozdrawiam Tomek Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi