Focus Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 BTW, byłbym wdzięczny jakby ktoś, kto dzisiaj był mógł opisać warunki na górze. Chce się jutro wybrać ale nie wiem czy warto, z filmiku umieszczonego przez korbielow.net: http://korbielow.net/index.php?id=30 widać trochę minerałów miejscami, no i podają że na czerwonej z miziowej na szczawiny warunki trudne. Jednak całość wygląda obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2016 cytat z strony korbielowa "Buczynka - została podjęta decyzja, że kolej krzesełkowa na Buczynkę w tym sezonie nie ruszy." Brak słów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiQ82 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 cytat z strony korbielowa "Buczynka - została podjęta decyzja, że kolej krzesełkowa na Buczynkę w tym sezonie nie ruszy." Brak słów.... Pogoda w tym sezonie nie rozpieszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 To akurat nie z powodów pogodowych. A jakich ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A jakich ?? Powiedzmy, że materialnych.... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A jakich ?? "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Powiedzmy, że materialnych.... :-( "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Od jutra (piatek) znowu rusza gora Pilska. Nie mieli podkladu - pewnie szybko wyjda kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... bubol.T Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 A teraz pytania wspomnieniowo-historyczne: - czy to możliwe, że lat temu kilka (na pewno przed postawieniem kanapy Strugi-Szczawiny co jak dobrze widzę miało miejsce w okolicy 2006 czy 2007 roku) z powodu braku śniegu na orczykach Kamienna-Solisko (albo nawet do Buczynki) praktykowany był wjazd po matach igielitowych (albo czymś podobnym) ? mam takie wspomnienie i chciałbym się upewnić że jest ono prawdziwe - czy talerzyki pozwalające dostać się z Buczynki do Szczawin zawsze były dwa ? z tego dawnego wyjazdu zapamiętałem jeden talerzyk z fragmentem gdzie razem z wyciągiem jechało się w dół. Z tego co spotkałem teraz w terenie wynika, że w dół wyciągiem już się nie jeździ. - czy trasa nr 5 do dolnej stacji krzesła bywa w ogóle otwarta czy po prostu jest bo jest ? - to samo pytanie z trasą nr 7 - po pierwszy czy bywa oficjalnie otwarta ? a jeżeli tak to czy jest ratrakowana - gdzieś w internecie natknąłem się na info, że nie Tak wiele razy jeździłem tam po matach a powrót z buta kiedyś ten tależyk był jeden, teraz demontowali środkową część bo jechało się wyciągiem z górki ,to chyba jedyny wyciąg jadący w dół jakim jechałem kiedyś zawsze była otwarta ,ale od kiedy pamiętam ,tzn od małego dziecka zawsze były tam kamienie i lód,bo jest wąsko i nie ma naśnieżania,teraz ostatnio jechałem nią w 4 lata temu i mimo dużej ilości śniegu trasa była w kiepskim stanie. Z trasą nr 7 czyli czarną ?dobrze pamiętam? jest taki problem ,że kilka lat temu ją poszerzyli ,robili jakieś roboty ziemne i zrobiło im się osuwisko wyleciał kawał ziemi od tego czasu jest zamknięta a szkoda bo z orczyka wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg a jak tam niebieska 6 ? otwarta do Szczawin ,czy tylko do Miziowej? bo wg strony dolny odcinek jest zamknięty,lubię nią jeździć ,to taka wycieczka przez las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Talerzyk na Kopiec dzisiaj był nieczynny (orczyk w ogóle w tym sezonie) ale 6 wyratrakowana do schroniska, poniżej niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? raczej tak http://korbielow.net...ews/2016/03/16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
TomiQ82 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 To akurat nie z powodów pogodowych. A jakich ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A jakich ?? Powiedzmy, że materialnych.... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A jakich ?? "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Powiedzmy, że materialnych.... :-( "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Od jutra (piatek) znowu rusza gora Pilska. Nie mieli podkladu - pewnie szybko wyjda kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... bubol.T Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 A teraz pytania wspomnieniowo-historyczne: - czy to możliwe, że lat temu kilka (na pewno przed postawieniem kanapy Strugi-Szczawiny co jak dobrze widzę miało miejsce w okolicy 2006 czy 2007 roku) z powodu braku śniegu na orczykach Kamienna-Solisko (albo nawet do Buczynki) praktykowany był wjazd po matach igielitowych (albo czymś podobnym) ? mam takie wspomnienie i chciałbym się upewnić że jest ono prawdziwe - czy talerzyki pozwalające dostać się z Buczynki do Szczawin zawsze były dwa ? z tego dawnego wyjazdu zapamiętałem jeden talerzyk z fragmentem gdzie razem z wyciągiem jechało się w dół. Z tego co spotkałem teraz w terenie wynika, że w dół wyciągiem już się nie jeździ. - czy trasa nr 5 do dolnej stacji krzesła bywa w ogóle otwarta czy po prostu jest bo jest ? - to samo pytanie z trasą nr 7 - po pierwszy czy bywa oficjalnie otwarta ? a jeżeli tak to czy jest ratrakowana - gdzieś w internecie natknąłem się na info, że nie Tak wiele razy jeździłem tam po matach a powrót z buta kiedyś ten tależyk był jeden, teraz demontowali środkową część bo jechało się wyciągiem z górki ,to chyba jedyny wyciąg jadący w dół jakim jechałem kiedyś zawsze była otwarta ,ale od kiedy pamiętam ,tzn od małego dziecka zawsze były tam kamienie i lód,bo jest wąsko i nie ma naśnieżania,teraz ostatnio jechałem nią w 4 lata temu i mimo dużej ilości śniegu trasa była w kiepskim stanie. Z trasą nr 7 czyli czarną ?dobrze pamiętam? jest taki problem ,że kilka lat temu ją poszerzyli ,robili jakieś roboty ziemne i zrobiło im się osuwisko wyleciał kawał ziemi od tego czasu jest zamknięta a szkoda bo z orczyka wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg a jak tam niebieska 6 ? otwarta do Szczawin ,czy tylko do Miziowej? bo wg strony dolny odcinek jest zamknięty,lubię nią jeździć ,to taka wycieczka przez las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Talerzyk na Kopiec dzisiaj był nieczynny (orczyk w ogóle w tym sezonie) ale 6 wyratrakowana do schroniska, poniżej niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? raczej tak http://korbielow.net...ews/2016/03/16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A jakich ?? Powiedzmy, że materialnych.... :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A jakich ?? "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Powiedzmy, że materialnych.... :-( "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Od jutra (piatek) znowu rusza gora Pilska. Nie mieli podkladu - pewnie szybko wyjda kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... bubol.T Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 A teraz pytania wspomnieniowo-historyczne: - czy to możliwe, że lat temu kilka (na pewno przed postawieniem kanapy Strugi-Szczawiny co jak dobrze widzę miało miejsce w okolicy 2006 czy 2007 roku) z powodu braku śniegu na orczykach Kamienna-Solisko (albo nawet do Buczynki) praktykowany był wjazd po matach igielitowych (albo czymś podobnym) ? mam takie wspomnienie i chciałbym się upewnić że jest ono prawdziwe - czy talerzyki pozwalające dostać się z Buczynki do Szczawin zawsze były dwa ? z tego dawnego wyjazdu zapamiętałem jeden talerzyk z fragmentem gdzie razem z wyciągiem jechało się w dół. Z tego co spotkałem teraz w terenie wynika, że w dół wyciągiem już się nie jeździ. - czy trasa nr 5 do dolnej stacji krzesła bywa w ogóle otwarta czy po prostu jest bo jest ? - to samo pytanie z trasą nr 7 - po pierwszy czy bywa oficjalnie otwarta ? a jeżeli tak to czy jest ratrakowana - gdzieś w internecie natknąłem się na info, że nie Tak wiele razy jeździłem tam po matach a powrót z buta kiedyś ten tależyk był jeden, teraz demontowali środkową część bo jechało się wyciągiem z górki ,to chyba jedyny wyciąg jadący w dół jakim jechałem kiedyś zawsze była otwarta ,ale od kiedy pamiętam ,tzn od małego dziecka zawsze były tam kamienie i lód,bo jest wąsko i nie ma naśnieżania,teraz ostatnio jechałem nią w 4 lata temu i mimo dużej ilości śniegu trasa była w kiepskim stanie. Z trasą nr 7 czyli czarną ?dobrze pamiętam? jest taki problem ,że kilka lat temu ją poszerzyli ,robili jakieś roboty ziemne i zrobiło im się osuwisko wyleciał kawał ziemi od tego czasu jest zamknięta a szkoda bo z orczyka wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg a jak tam niebieska 6 ? otwarta do Szczawin ,czy tylko do Miziowej? bo wg strony dolny odcinek jest zamknięty,lubię nią jeździć ,to taka wycieczka przez las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Talerzyk na Kopiec dzisiaj był nieczynny (orczyk w ogóle w tym sezonie) ale 6 wyratrakowana do schroniska, poniżej niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? raczej tak http://korbielow.net...ews/2016/03/16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
lukas8295200 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 A jakich ?? "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... TomiQ82 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Powiedzmy, że materialnych.... :-( "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Od jutra (piatek) znowu rusza gora Pilska. Nie mieli podkladu - pewnie szybko wyjda kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... bubol.T Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 A teraz pytania wspomnieniowo-historyczne: - czy to możliwe, że lat temu kilka (na pewno przed postawieniem kanapy Strugi-Szczawiny co jak dobrze widzę miało miejsce w okolicy 2006 czy 2007 roku) z powodu braku śniegu na orczykach Kamienna-Solisko (albo nawet do Buczynki) praktykowany był wjazd po matach igielitowych (albo czymś podobnym) ? mam takie wspomnienie i chciałbym się upewnić że jest ono prawdziwe - czy talerzyki pozwalające dostać się z Buczynki do Szczawin zawsze były dwa ? z tego dawnego wyjazdu zapamiętałem jeden talerzyk z fragmentem gdzie razem z wyciągiem jechało się w dół. Z tego co spotkałem teraz w terenie wynika, że w dół wyciągiem już się nie jeździ. - czy trasa nr 5 do dolnej stacji krzesła bywa w ogóle otwarta czy po prostu jest bo jest ? - to samo pytanie z trasą nr 7 - po pierwszy czy bywa oficjalnie otwarta ? a jeżeli tak to czy jest ratrakowana - gdzieś w internecie natknąłem się na info, że nie Tak wiele razy jeździłem tam po matach a powrót z buta kiedyś ten tależyk był jeden, teraz demontowali środkową część bo jechało się wyciągiem z górki ,to chyba jedyny wyciąg jadący w dół jakim jechałem kiedyś zawsze była otwarta ,ale od kiedy pamiętam ,tzn od małego dziecka zawsze były tam kamienie i lód,bo jest wąsko i nie ma naśnieżania,teraz ostatnio jechałem nią w 4 lata temu i mimo dużej ilości śniegu trasa była w kiepskim stanie. Z trasą nr 7 czyli czarną ?dobrze pamiętam? jest taki problem ,że kilka lat temu ją poszerzyli ,robili jakieś roboty ziemne i zrobiło im się osuwisko wyleciał kawał ziemi od tego czasu jest zamknięta a szkoda bo z orczyka wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg a jak tam niebieska 6 ? otwarta do Szczawin ,czy tylko do Miziowej? bo wg strony dolny odcinek jest zamknięty,lubię nią jeździć ,to taka wycieczka przez las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Talerzyk na Kopiec dzisiaj był nieczynny (orczyk w ogóle w tym sezonie) ale 6 wyratrakowana do schroniska, poniżej niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? raczej tak http://korbielow.net...ews/2016/03/16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
TomiQ82 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Powiedzmy, że materialnych.... :-( "Rozmowy między wykonawcą kolei, a właścicielem nie przyniosły oczekiwanych rezultatów, w związku z tym na chwilę obecną oficjalnie muszę Pana poinformować, że wyciąg na Buczynkę w tym sezonie nie zostanie uruchomiony." Mówiąc wprost, właściciel ośrodka jeszcze nie spłacił jeszcze budowy wyciągu...a czy powodem tego jest brak pieniędzy czy to co ostatnio stało się z bliźniaczym wyciągiem na Kamczatce to już nie wiadomo. Dla zainteresowanych polecam poczytać forum: http://korbielow.com...ończone?page=14 Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Od jutra (piatek) znowu rusza gora Pilska. Nie mieli podkladu - pewnie szybko wyjda kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... bubol.T Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 A teraz pytania wspomnieniowo-historyczne: - czy to możliwe, że lat temu kilka (na pewno przed postawieniem kanapy Strugi-Szczawiny co jak dobrze widzę miało miejsce w okolicy 2006 czy 2007 roku) z powodu braku śniegu na orczykach Kamienna-Solisko (albo nawet do Buczynki) praktykowany był wjazd po matach igielitowych (albo czymś podobnym) ? mam takie wspomnienie i chciałbym się upewnić że jest ono prawdziwe - czy talerzyki pozwalające dostać się z Buczynki do Szczawin zawsze były dwa ? z tego dawnego wyjazdu zapamiętałem jeden talerzyk z fragmentem gdzie razem z wyciągiem jechało się w dół. Z tego co spotkałem teraz w terenie wynika, że w dół wyciągiem już się nie jeździ. - czy trasa nr 5 do dolnej stacji krzesła bywa w ogóle otwarta czy po prostu jest bo jest ? - to samo pytanie z trasą nr 7 - po pierwszy czy bywa oficjalnie otwarta ? a jeżeli tak to czy jest ratrakowana - gdzieś w internecie natknąłem się na info, że nie Tak wiele razy jeździłem tam po matach a powrót z buta kiedyś ten tależyk był jeden, teraz demontowali środkową część bo jechało się wyciągiem z górki ,to chyba jedyny wyciąg jadący w dół jakim jechałem kiedyś zawsze była otwarta ,ale od kiedy pamiętam ,tzn od małego dziecka zawsze były tam kamienie i lód,bo jest wąsko i nie ma naśnieżania,teraz ostatnio jechałem nią w 4 lata temu i mimo dużej ilości śniegu trasa była w kiepskim stanie. Z trasą nr 7 czyli czarną ?dobrze pamiętam? jest taki problem ,że kilka lat temu ją poszerzyli ,robili jakieś roboty ziemne i zrobiło im się osuwisko wyleciał kawał ziemi od tego czasu jest zamknięta a szkoda bo z orczyka wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg a jak tam niebieska 6 ? otwarta do Szczawin ,czy tylko do Miziowej? bo wg strony dolny odcinek jest zamknięty,lubię nią jeździć ,to taka wycieczka przez las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Talerzyk na Kopiec dzisiaj był nieczynny (orczyk w ogóle w tym sezonie) ale 6 wyratrakowana do schroniska, poniżej niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? raczej tak http://korbielow.net...ews/2016/03/16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Friski Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Od jutra (piatek) znowu rusza gora Pilska. Nie mieli podkladu - pewnie szybko wyjda kamienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 27 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 A teraz pytania wspomnieniowo-historyczne: - czy to możliwe, że lat temu kilka (na pewno przed postawieniem kanapy Strugi-Szczawiny co jak dobrze widzę miało miejsce w okolicy 2006 czy 2007 roku) z powodu braku śniegu na orczykach Kamienna-Solisko (albo nawet do Buczynki) praktykowany był wjazd po matach igielitowych (albo czymś podobnym) ? mam takie wspomnienie i chciałbym się upewnić że jest ono prawdziwe - czy talerzyki pozwalające dostać się z Buczynki do Szczawin zawsze były dwa ? z tego dawnego wyjazdu zapamiętałem jeden talerzyk z fragmentem gdzie razem z wyciągiem jechało się w dół. Z tego co spotkałem teraz w terenie wynika, że w dół wyciągiem już się nie jeździ. - czy trasa nr 5 do dolnej stacji krzesła bywa w ogóle otwarta czy po prostu jest bo jest ? - to samo pytanie z trasą nr 7 - po pierwszy czy bywa oficjalnie otwarta ? a jeżeli tak to czy jest ratrakowana - gdzieś w internecie natknąłem się na info, że nie Tak wiele razy jeździłem tam po matach a powrót z buta kiedyś ten tależyk był jeden, teraz demontowali środkową część bo jechało się wyciągiem z górki ,to chyba jedyny wyciąg jadący w dół jakim jechałem kiedyś zawsze była otwarta ,ale od kiedy pamiętam ,tzn od małego dziecka zawsze były tam kamienie i lód,bo jest wąsko i nie ma naśnieżania,teraz ostatnio jechałem nią w 4 lata temu i mimo dużej ilości śniegu trasa była w kiepskim stanie. Z trasą nr 7 czyli czarną ?dobrze pamiętam? jest taki problem ,że kilka lat temu ją poszerzyli ,robili jakieś roboty ziemne i zrobiło im się osuwisko wyleciał kawał ziemi od tego czasu jest zamknięta a szkoda bo z orczyka wygląda zachęcająco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg a jak tam niebieska 6 ? otwarta do Szczawin ,czy tylko do Miziowej? bo wg strony dolny odcinek jest zamknięty,lubię nią jeździć ,to taka wycieczka przez las. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Talerzyk na Kopiec dzisiaj był nieczynny (orczyk w ogóle w tym sezonie) ale 6 wyratrakowana do schroniska, poniżej niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? raczej tak http://korbielow.net...ews/2016/03/16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Friski Napisano 16 Marca 2016 Udostępnij Napisano 16 Marca 2016 Talerzyk na Kopiec dzisiaj był nieczynny (orczyk w ogóle w tym sezonie) ale 6 wyratrakowana do schroniska, poniżej niestety nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Dzis Pilsko z jednymi z najlepszych warunkow w tym sezonie! Sniegu pod dostatkiem, bez mineralow (nawet "czarna" bezpieczna dla slizgow). Trasy ladnie wyratrakowane po wczorajszym i nocnym opadzie Ludzi bardzo malo a ci ktorzy jezdzili... calkiem milo bylo popatrzec na trasowcow smigajacych po sztruksie na krawedziach No ale gonic 140 km zeby jezdzic po trasach kiedy tyle nietknietego terenu do objezdzenia : IMG_20160316_110437.jpg Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? raczej tak http://korbielow.net...ews/2016/03/16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bubol.T Napisano 17 Marca 2016 Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Bez jaj to zdjęcie z 16.03??? raczej tak http://korbielow.net...ews/2016/03/16/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski
lukas8295200 Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rupert Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Jak myślicie, do niedzieli śnieg wytrzyma żeby w miarę pojeździć bez strat w nartach? powyżej Miziowej wytrzyma, filmik ze środy 16.03: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 6 miesięcy temu... krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Korbielów Pilsko - Ośrodek narciarski
bubol.T Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 Co to za bajka? Pilsko Friski tak mnie zachęcił swoim postem,że dzisiejszy dzień wolny spędziłem na Pilsku. Jednym słowem bajka , nie spodziewałem się tak rewelacyjnych warunków, świetnie przygotowane trasy, naturalny śnieg , tylko ten tłok na trasach ,jak widać na zdjęciach To był zdecydowanie najlepszy dzień tego sezonu spędzony w naszych (polskich i słowackich )górach, innym chyba też się podobało,bo wszędzie słychać było ochy i achy. Niestety śnieg szybko spływa,bo koło południa było już ciepło. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 18 Marca 2016 Udostępnij Napisano 18 Marca 2016 O kurde... wypas! Miałem w niedzielę jechać na SON, ale chyba zmienię plany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 29 Marca 2016 Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 I jak tam? Był ktoś w święta? Dzisiaj oficjalne zakończenie sezonu, ale może na weekend jeszcze otworzą wyciągi. Jak się uda, to wybiorę się może w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 W święta pogoda dopisała. Warunki już nie te co jeszcze w środę. Temperatura, większa ilość narciarzy i brak wcześniejszego przygotowania stoków (zabetonowania sztucznym) zrobiły swoje - prześwity gleby i minerały w miejscach tam gdzie zwykle (do ominięcia). Poza trasami szreń. Ale było sympatycznie, zwłaszcza na szczycie To by było chyba na tyle, podejrzewam że nadchodzący deszcz nie pozwoli na otwarcie ośrodka w weekend. Może skiturowo... na górze miejscami dwa metry śniegu sądząc po zakrytej kosówce która w lecie przewyższa człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Dzięki za info. Nie mam już złudzeń. Kończymy ten sezon Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio15 Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 24 Października 2016 Udostępnij Napisano 24 Października 2016 Ciekawe co tam z Pilskiem. Sam odpowiem chodzą słuchy że jednak przejmie TMR Jest trochę lipa, wiejskie plotki niosą że ośrodek chciał kupić niejaki Krzysztof B. - były właściciel Zwardoń SKI a w poprzednim sezonie dzierżawca Zw. SKI, podobno wycofał się z kupna i jak w ww. ośrodku chce tylko dzierżawić czyli kasa kasa kasa zero inwestycji . Potencjał góry niewiarygodny (w skali PL) ale cóż pewnie będzie jak zwykle "nic się nie stało".................................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1 Przejdź do listy tematów
Skyflyer Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 6 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 "Właśnie dostałem oficjalne informacje od zarządu spółki CTE. Całkowicie wycofują się z Korbielowa, Buczynka nie zostanie uruchomiona w tym sezonie, czekają na nowego inwestora, który będzie w stanie wykupić to co tam zostawiają." (wypowiedź z forum korbielow.com). I ja się Panu Łazarczykowi nie dziwię - od samego początku wszyscy ale to wszyscy kładli mu kłody pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Dalej Strona 20 z 32 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 1
Rekomendowane odpowiedzi