michciu99 Napisano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 A czego można się spodziewać po takiej cenie wyciągów. Chyba tylko pustki. wyciąg 470 m -3 zł,porównywalny wyciąg talerzykowy Wisła Klepki 600m i również 3 zł poza tym promocja- poranny gratis, wieczorna ulga. Ostatnio byłem na Nowej osadzie od 16-21 bilet 50zł 22 spokojne zjazdy przelicz koszt wyjazdy prawie 1000m na kanapie. Z czym do ludu w tym ośrodku._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ Witam. Tak się składa dobry człowieku, że nic nie przeliczam. Coś mi pasuje albo nie i tyle. Głównym kryterium wyjazdy na narty jest w miarę bliski stok, śnieg i brak kolejki do wyciągu. Więc jak widzisz nie jeżdżę na narty z kalkulatorem i nie przeliczam metrów na pieniądze. Pozdrawiam. P.S. A czy na danej górce jest kanapa czy jej nie ma, to mi akurat lotto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Gat i Baba czynna codziennie do wieczora (Baba 14-21 za 40zł) więc cena śmieszna SON też jeździ do nocy I też można pojeździć spokojnie Z tym że jak jest sporo chętnych, to wyciągi chodzą dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 1 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 wszystko jest droższe, a w Szczyrku ceny od tylu lat takie same ba, w Korbielowie nawet obniżyli !!! Ja też bardzo lubiłem zaglądać do Brennej, dobry dojazd w miarę szybko jak się nie trafi na jakiś karawan od Skoczowa, mało ludzi na tygodniu, parking za darmo itp Zresztą potwierdzone to jest w moich poprzednich postach w tym temacie Ale cóż, na razie Brenna odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zico1ksz Napisano 5 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2012 Wyczytałem że dzisiaj w ośrodku impra z radiem Katowice.Czy może znacie program tej imprezy? Na stronce podano , że od 16-20 bezpłatna jazda na wyciągu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zico1ksz Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam.Był ktoś może na Swiniorce na wieczornej jeździe.Reklamują 3 godz.w cenie 2 godz.-od 17 do 20 stej. Chodzi mi głownie oto, czy czynne są wyciągi nr 3,4 dające możliwość jazdy w górnej partii ski stacji. I jeszcze trochę info. o warunkach ,oświetleniu...itp. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Wyciąg pośredni (3 ) chodzi na pewno, a co do 4-zadzwoń do nich Warunki są tam świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zico1ksz Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Dziękuję za wasze odpowiedzi rozumiem że wcześniej trzeba zadzwonić i upewnić się czy są czynne wyciągi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RyGuÅ‚98 Napisano 10 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Lepiej tak, tam to nawet Chuck Norris nie wie co się stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zico1ksz Napisano 13 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Witam. Byłem wczoraj na Swiniorce,na wieczornej jeździe na nartach.Warunki śniegowe dobre,trasy przyzwoite,mało narciarzy. Ale gorzej z oświetleniem stoków. Oświetlenie jest , owszem wszystkie trasy oświetlone ale to oświetlenie nie daje pełnego komfortu jazdy. Najlepsze oświetlenie na trasie przy wyciągu nr 2, reszta to raczej minimum możliwości .Najsłabiej widać na wyciągu nr 4 -trasa nr 7 , trochę mocniejsze żarówy i byłoby ok. Przydałoby się także trochę światła na samym początku wyciągu nr 4 przy pobieraniu talerzyka, trochę osób miało problemy żeby się złapać i jechać . ,,Nartowanie " uważam jednak za udane ., Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeus Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 Witam, Byłem dziś od 9.00 do 12.00. Warunki na stoku rano bardzo dobre, stok wyratrakowany idealnie, bez przetarć i lodu. Wszystkie trasy czynne, mało ludzi, bez kolejek. Po 11.00 temperatura i "sztuczny" śnieg odkryły miejscami trochę lodu ale nie przeszkadzało to w jeździe, czerwona "2" była już trochę "rozjechana". Ogólnie co roku jestem na tym stoku i spośród wszystkich moich wypadów pod względem warunków ten oceniam najlepiej. Zdecydowany plus: brak kolejek, dojazd bez korków (ostatnio przy dojeździe do Wisły na odcinku Czantoria - Wisła straciłem prawie 2h). Minus: moim zdaniem jak na obecną infrastrukturę (talerzyki) trochę wysokie ceny. Informacyjnie: Ponoć w tygodniu jest nieczynna trasa nr 7 wyciąg IV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 10 Lutego 2015 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Ciekawe jak w tym roku na Świniorce i Węgierski (i gdzie lepiej) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Brenna reaktywacja: http://www.dziennikz...rkiem,11875612/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Brenna reaktywacja: http://www.dziennikz...rkiem,11875612/ Dzięki Przeczytałem, choć obiecałem sobie że o planowanych inwestycjach nie będę czytał tylko poczekam na opinie skiforumowiczów (po uruchomieniu inwestycji). Za dużo tych planów było... Brak połączenia ze Szczyrkiem pachnie lipą :/ Jakie niedźwiedzie? Grzbietem Kotarza spacerują tłumy turystów, biegaczy, rowerzystów, turowców. Mam nadzieję że żaden miś się tam nie pojawi a jak się pojawi to go schwytają i sprezentują TPN-owi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 No popatrz.... to już niedźwiedzie tam dotarły? Pewnie te z Bystrej... Do tej pory był tam korytarz migracyjny wilków. .. ( choc ostaniego wystraszyli ponoć Niemcy gdy przeganiali się tam z partyzantami, bo za PRL juz ich tam nie było. ..) Jak widać kaliber korytarza wzrósł..... A poważnie, to jeśli ma to być inwestycja gminno-panstwowa ( co sugeruje 'Krajowe') to boje się, ze powstanie jakis potworek na miarę Debowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ReddyS Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (...) .. A poważnie, to jeśli ma to być inwestycja gminno-panstwowa ( co sugeruje 'Krajowe') to boje się, ze powstanie jakis potworek na miarę Debowca. Można prosić o szczegóły? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 rok później... pakalolo Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 mały update co tam w Brennej. Dzisiaj pojawiłem się z dzieciakami na Świniorce (liczyłem na brak ludzi). Otworzony mały orczyk oraz trasa nr 2. Dojazd w cudownej, alpejskiej scenerii - dawno tak nisko nie było tyle śniegu. Trasa nr 2 ok, dziwi mnie jednak że nie odpalają ( i nie wiedzą na razie kiedy) wyciągu 3 i 4. Brenna to wogóle zawsze była świetna alternatywa dla Wisły i Ustronia kiedy istniał Węgierski. Potencjał okolica ma gigantyczny, niestety gigantycznie niewykorzystany. W każdym razie do jazdy i szkolenia z dziećmi super ze względu na brak ludzi, kręciliśmy non-stop.Nawet trudne warunki sniegowe w tak pięknej zimowej aurze nie były problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... pakalolo Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 no to update numer 2. Dzisiaj skrajnie inne warunki - stok przygotowany fantastycznie, pogoda igła. Brenna staje się dla mnie coraz lepszą alternatywą do szkolenia dzieci - brak kolejek, akceptowalne ceny karnetów, konkretny i wymagający stok oraz właściciele którzy nie widzą problemu z postawieniu w sobotę całkiem z boku paru tyczek dla dzieciaków. W przyszły weekend mają otworzyć pozostałe wyciągi i jezeli to zrobą, do Wisły, Istebnej czy Szczyrku nie zawitam aż do marca Polecam na krótki wypad ! No i podstawowa sprawa - brak jakichkolwiek korków i zatorów po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 no to update numer 2. Dzisiaj skrajnie inne warunki - stok przygotowany fantastycznie, pogoda igła. Brenna staje się dla mnie coraz lepszą alternatywą do szkolenia dzieci - brak kolejek, akceptowalne ceny karnetów, konkretny i wymagający stok oraz właściciele którzy nie widzą problemu z postawieniu w sobotę całkiem z boku paru tyczek dla dzieciaków. W przyszły weekend mają otworzyć pozostałe wyciągi i jezeli to zrobą, do Wisły, Istebnej czy Szczyrku nie zawitam aż do marca Polecam na krótki wypad ! No i podstawowa sprawa - brak jakichkolwiek korków i zatorów po drodze. Byłem w zeszłym roku latem w Brennej i nie mogłem znaleźć tej stacjo narciarskiej. Dotarłem do ładnie wyremontowanego Ośrodka ale za diabła nie potrafiłem dojechać do stacji narciarskiej. czy się parkuje niedaleko stacji itp.Może ktoś wytłumaczy łopatologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Byłem w zeszłym roku latem w Brennej i nie mogłem znaleźć tej stacjo narciarskiej. Dotarłem do ładnie wyremontowanego Ośrodka ale za diabła nie potrafiłem dojechać do stacji narciarskiej. czy się parkuje niedaleko stacji itp.Może ktoś wytłumaczy łopatologicznie Stacja jest na przeciwko hotelu, wchodzi się po schodkach,z drogi jest słabo widoczna. Zaraz za schodami po lewej stronie jest mały parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 to gdzie się parkuje - przy Hotelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Mają rozmach: https://bbfan.pl/kot...onow-w-brennej/ Jeżeli ten wizjonerski projekt zostanie zrealizowany, będzie to największe centrum sportowo-wypoczynkowe w Polsce i jedno z największych w Europie. „Beskidzkie Centrum Narciarstwa” to pilotażowy projekt w przyjętej przez rząd RP „narodowej strategii na rzecz odpowiedzialnego rozwoju”, którego jedną z podstawowych części stanowi budowa „Kotarz Arena – Centrum Aktywnego Wypoczynku” w Brennej. W realizacji projektu uczestniczą samorządy lokalne, mieszkańcy Gminy Brenna, przedsiębiorcy. Będzie to ośrodek, gdzie na terenie 160 hektarów powstanie wiele różnorodnych obiektów turystycznych, sportowych i naukowych, takich jak: Kompleks narciarski na który będzie składać się 10 km tras zjazdowych, oraz 10 km tras do uprawiania narciarstwa biegowego. Całoroczna kolej gondolowa o długości 2350 metrów. Czterogwiazdkowy hotel dla 600 gości. Całoroczne schronisko turystyczne na polanie Kotarz. Dwa pola kamperowo kempingowe na powierzchni 2-3 ha. Zespół tras rowerowych. Ogród Botaniczny. Park Etnograficzne. Centrum Badawczo- Rozwojowe Technologi Środowiskowych. Infrastruktura drogowa. Kotarz Arena ma wykorzystywać odnawialne źródła energii i jest to jeden z najbardziej proekologicznych i nastawionych na ochronę środowiska tego typu projektów w Polsce. Obecnie inwestycja jest na etapie zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, a pierwsze inwestycje związane z projektem powinny ruszyć już w kwietniu. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że koszt realizacji inwestycji może przekroczyć 380 milionów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Brenna Leśnica - Świniorka, Malinka × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 14 Marca 2017 Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 No popatrz.... to już niedźwiedzie tam dotarły? Pewnie te z Bystrej... Do tej pory był tam korytarz migracyjny wilków. .. ( choc ostaniego wystraszyli ponoć Niemcy gdy przeganiali się tam z partyzantami, bo za PRL juz ich tam nie było. ..) Jak widać kaliber korytarza wzrósł..... A poważnie, to jeśli ma to być inwestycja gminno-panstwowa ( co sugeruje 'Krajowe') to boje się, ze powstanie jakis potworek na miarę Debowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReddyS Napisano 15 Marca 2017 Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (...) .. A poważnie, to jeśli ma to być inwestycja gminno-panstwowa ( co sugeruje 'Krajowe') to boje się, ze powstanie jakis potworek na miarę Debowca. Można prosić o szczegóły? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakalolo Napisano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2019 mały update co tam w Brennej. Dzisiaj pojawiłem się z dzieciakami na Świniorce (liczyłem na brak ludzi). Otworzony mały orczyk oraz trasa nr 2. Dojazd w cudownej, alpejskiej scenerii - dawno tak nisko nie było tyle śniegu. Trasa nr 2 ok, dziwi mnie jednak że nie odpalają ( i nie wiedzą na razie kiedy) wyciągu 3 i 4. Brenna to wogóle zawsze była świetna alternatywa dla Wisły i Ustronia kiedy istniał Węgierski. Potencjał okolica ma gigantyczny, niestety gigantycznie niewykorzystany. W każdym razie do jazdy i szkolenia z dziećmi super ze względu na brak ludzi, kręciliśmy non-stop.Nawet trudne warunki sniegowe w tak pięknej zimowej aurze nie były problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pakalolo Napisano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2019 no to update numer 2. Dzisiaj skrajnie inne warunki - stok przygotowany fantastycznie, pogoda igła. Brenna staje się dla mnie coraz lepszą alternatywą do szkolenia dzieci - brak kolejek, akceptowalne ceny karnetów, konkretny i wymagający stok oraz właściciele którzy nie widzą problemu z postawieniu w sobotę całkiem z boku paru tyczek dla dzieciaków. W przyszły weekend mają otworzyć pozostałe wyciągi i jezeli to zrobą, do Wisły, Istebnej czy Szczyrku nie zawitam aż do marca Polecam na krótki wypad ! No i podstawowa sprawa - brak jakichkolwiek korków i zatorów po drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 no to update numer 2. Dzisiaj skrajnie inne warunki - stok przygotowany fantastycznie, pogoda igła. Brenna staje się dla mnie coraz lepszą alternatywą do szkolenia dzieci - brak kolejek, akceptowalne ceny karnetów, konkretny i wymagający stok oraz właściciele którzy nie widzą problemu z postawieniu w sobotę całkiem z boku paru tyczek dla dzieciaków. W przyszły weekend mają otworzyć pozostałe wyciągi i jezeli to zrobą, do Wisły, Istebnej czy Szczyrku nie zawitam aż do marca Polecam na krótki wypad ! No i podstawowa sprawa - brak jakichkolwiek korków i zatorów po drodze. Byłem w zeszłym roku latem w Brennej i nie mogłem znaleźć tej stacjo narciarskiej. Dotarłem do ładnie wyremontowanego Ośrodka ale za diabła nie potrafiłem dojechać do stacji narciarskiej. czy się parkuje niedaleko stacji itp.Może ktoś wytłumaczy łopatologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Byłem w zeszłym roku latem w Brennej i nie mogłem znaleźć tej stacjo narciarskiej. Dotarłem do ładnie wyremontowanego Ośrodka ale za diabła nie potrafiłem dojechać do stacji narciarskiej. czy się parkuje niedaleko stacji itp.Może ktoś wytłumaczy łopatologicznie Stacja jest na przeciwko hotelu, wchodzi się po schodkach,z drogi jest słabo widoczna. Zaraz za schodami po lewej stronie jest mały parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 to gdzie się parkuje - przy Hotelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Mają rozmach: https://bbfan.pl/kot...onow-w-brennej/ Jeżeli ten wizjonerski projekt zostanie zrealizowany, będzie to największe centrum sportowo-wypoczynkowe w Polsce i jedno z największych w Europie. „Beskidzkie Centrum Narciarstwa” to pilotażowy projekt w przyjętej przez rząd RP „narodowej strategii na rzecz odpowiedzialnego rozwoju”, którego jedną z podstawowych części stanowi budowa „Kotarz Arena – Centrum Aktywnego Wypoczynku” w Brennej. W realizacji projektu uczestniczą samorządy lokalne, mieszkańcy Gminy Brenna, przedsiębiorcy. Będzie to ośrodek, gdzie na terenie 160 hektarów powstanie wiele różnorodnych obiektów turystycznych, sportowych i naukowych, takich jak: Kompleks narciarski na który będzie składać się 10 km tras zjazdowych, oraz 10 km tras do uprawiania narciarstwa biegowego. Całoroczna kolej gondolowa o długości 2350 metrów. Czterogwiazdkowy hotel dla 600 gości. Całoroczne schronisko turystyczne na polanie Kotarz. Dwa pola kamperowo kempingowe na powierzchni 2-3 ha. Zespół tras rowerowych. Ogród Botaniczny. Park Etnograficzne. Centrum Badawczo- Rozwojowe Technologi Środowiskowych. Infrastruktura drogowa. Kotarz Arena ma wykorzystywać odnawialne źródła energii i jest to jeden z najbardziej proekologicznych i nastawionych na ochronę środowiska tego typu projektów w Polsce. Obecnie inwestycja jest na etapie zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, a pierwsze inwestycje związane z projektem powinny ruszyć już w kwietniu. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że koszt realizacji inwestycji może przekroczyć 380 milionów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Brenna Leśnica - Świniorka, Malinka
bodex4 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 no to update numer 2. Dzisiaj skrajnie inne warunki - stok przygotowany fantastycznie, pogoda igła. Brenna staje się dla mnie coraz lepszą alternatywą do szkolenia dzieci - brak kolejek, akceptowalne ceny karnetów, konkretny i wymagający stok oraz właściciele którzy nie widzą problemu z postawieniu w sobotę całkiem z boku paru tyczek dla dzieciaków. W przyszły weekend mają otworzyć pozostałe wyciągi i jezeli to zrobą, do Wisły, Istebnej czy Szczyrku nie zawitam aż do marca Polecam na krótki wypad ! No i podstawowa sprawa - brak jakichkolwiek korków i zatorów po drodze. Byłem w zeszłym roku latem w Brennej i nie mogłem znaleźć tej stacjo narciarskiej. Dotarłem do ładnie wyremontowanego Ośrodka ale za diabła nie potrafiłem dojechać do stacji narciarskiej. czy się parkuje niedaleko stacji itp.Może ktoś wytłumaczy łopatologicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pakalolo Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Byłem w zeszłym roku latem w Brennej i nie mogłem znaleźć tej stacjo narciarskiej. Dotarłem do ładnie wyremontowanego Ośrodka ale za diabła nie potrafiłem dojechać do stacji narciarskiej. czy się parkuje niedaleko stacji itp.Może ktoś wytłumaczy łopatologicznie Stacja jest na przeciwko hotelu, wchodzi się po schodkach,z drogi jest słabo widoczna. Zaraz za schodami po lewej stronie jest mały parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 to gdzie się parkuje - przy Hotelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Mają rozmach: https://bbfan.pl/kot...onow-w-brennej/ Jeżeli ten wizjonerski projekt zostanie zrealizowany, będzie to największe centrum sportowo-wypoczynkowe w Polsce i jedno z największych w Europie. „Beskidzkie Centrum Narciarstwa” to pilotażowy projekt w przyjętej przez rząd RP „narodowej strategii na rzecz odpowiedzialnego rozwoju”, którego jedną z podstawowych części stanowi budowa „Kotarz Arena – Centrum Aktywnego Wypoczynku” w Brennej. W realizacji projektu uczestniczą samorządy lokalne, mieszkańcy Gminy Brenna, przedsiębiorcy. Będzie to ośrodek, gdzie na terenie 160 hektarów powstanie wiele różnorodnych obiektów turystycznych, sportowych i naukowych, takich jak: Kompleks narciarski na który będzie składać się 10 km tras zjazdowych, oraz 10 km tras do uprawiania narciarstwa biegowego. Całoroczna kolej gondolowa o długości 2350 metrów. Czterogwiazdkowy hotel dla 600 gości. Całoroczne schronisko turystyczne na polanie Kotarz. Dwa pola kamperowo kempingowe na powierzchni 2-3 ha. Zespół tras rowerowych. Ogród Botaniczny. Park Etnograficzne. Centrum Badawczo- Rozwojowe Technologi Środowiskowych. Infrastruktura drogowa. Kotarz Arena ma wykorzystywać odnawialne źródła energii i jest to jeden z najbardziej proekologicznych i nastawionych na ochronę środowiska tego typu projektów w Polsce. Obecnie inwestycja jest na etapie zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, a pierwsze inwestycje związane z projektem powinny ruszyć już w kwietniu. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że koszt realizacji inwestycji może przekroczyć 380 milionów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Brenna Leśnica - Świniorka, Malinka
pakalolo Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 Byłem w zeszłym roku latem w Brennej i nie mogłem znaleźć tej stacjo narciarskiej. Dotarłem do ładnie wyremontowanego Ośrodka ale za diabła nie potrafiłem dojechać do stacji narciarskiej. czy się parkuje niedaleko stacji itp.Może ktoś wytłumaczy łopatologicznie Stacja jest na przeciwko hotelu, wchodzi się po schodkach,z drogi jest słabo widoczna. Zaraz za schodami po lewej stronie jest mały parking. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 to gdzie się parkuje - przy Hotelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 1 miesiąc temu... kordiankw Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Mają rozmach: https://bbfan.pl/kot...onow-w-brennej/ Jeżeli ten wizjonerski projekt zostanie zrealizowany, będzie to największe centrum sportowo-wypoczynkowe w Polsce i jedno z największych w Europie. „Beskidzkie Centrum Narciarstwa” to pilotażowy projekt w przyjętej przez rząd RP „narodowej strategii na rzecz odpowiedzialnego rozwoju”, którego jedną z podstawowych części stanowi budowa „Kotarz Arena – Centrum Aktywnego Wypoczynku” w Brennej. W realizacji projektu uczestniczą samorządy lokalne, mieszkańcy Gminy Brenna, przedsiębiorcy. Będzie to ośrodek, gdzie na terenie 160 hektarów powstanie wiele różnorodnych obiektów turystycznych, sportowych i naukowych, takich jak: Kompleks narciarski na który będzie składać się 10 km tras zjazdowych, oraz 10 km tras do uprawiania narciarstwa biegowego. Całoroczna kolej gondolowa o długości 2350 metrów. Czterogwiazdkowy hotel dla 600 gości. Całoroczne schronisko turystyczne na polanie Kotarz. Dwa pola kamperowo kempingowe na powierzchni 2-3 ha. Zespół tras rowerowych. Ogród Botaniczny. Park Etnograficzne. Centrum Badawczo- Rozwojowe Technologi Środowiskowych. Infrastruktura drogowa. Kotarz Arena ma wykorzystywać odnawialne źródła energii i jest to jeden z najbardziej proekologicznych i nastawionych na ochronę środowiska tego typu projektów w Polsce. Obecnie inwestycja jest na etapie zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, a pierwsze inwestycje związane z projektem powinny ruszyć już w kwietniu. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że koszt realizacji inwestycji może przekroczyć 380 milionów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 2 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
bodex4 Napisano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2019 to gdzie się parkuje - przy Hotelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 2 Marca 2019 Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Mają rozmach: https://bbfan.pl/kot...onow-w-brennej/ Jeżeli ten wizjonerski projekt zostanie zrealizowany, będzie to największe centrum sportowo-wypoczynkowe w Polsce i jedno z największych w Europie. „Beskidzkie Centrum Narciarstwa” to pilotażowy projekt w przyjętej przez rząd RP „narodowej strategii na rzecz odpowiedzialnego rozwoju”, którego jedną z podstawowych części stanowi budowa „Kotarz Arena – Centrum Aktywnego Wypoczynku” w Brennej. W realizacji projektu uczestniczą samorządy lokalne, mieszkańcy Gminy Brenna, przedsiębiorcy. Będzie to ośrodek, gdzie na terenie 160 hektarów powstanie wiele różnorodnych obiektów turystycznych, sportowych i naukowych, takich jak: Kompleks narciarski na który będzie składać się 10 km tras zjazdowych, oraz 10 km tras do uprawiania narciarstwa biegowego. Całoroczna kolej gondolowa o długości 2350 metrów. Czterogwiazdkowy hotel dla 600 gości. Całoroczne schronisko turystyczne na polanie Kotarz. Dwa pola kamperowo kempingowe na powierzchni 2-3 ha. Zespół tras rowerowych. Ogród Botaniczny. Park Etnograficzne. Centrum Badawczo- Rozwojowe Technologi Środowiskowych. Infrastruktura drogowa. Kotarz Arena ma wykorzystywać odnawialne źródła energii i jest to jeden z najbardziej proekologicznych i nastawionych na ochronę środowiska tego typu projektów w Polsce. Obecnie inwestycja jest na etapie zmiany miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego, a pierwsze inwestycje związane z projektem powinny ruszyć już w kwietniu. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że koszt realizacji inwestycji może przekroczyć 380 milionów. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi