Administrator Napisano 3 Września 2007 Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Wisła - Soszów Stacja Narciarska Soszów: WISŁA - JAWORNIK 43-460, ul. Cieślarów 30; tel: 0 33 855 28 32; fax: 033 857 70 01 E - mail: [email protected] INFOLINIA: 600 39 02 12 Strona ośrodka: http://www.soszow.pl/ Położenie WISŁA - JAWORNIK 43-460, ul. Cieślarów 30 Dojazd Kierunek - miasto Wisła, po minięciu rzeki Wisły i stacji benzynowej z lewej strony należy skręcić w prawo w ul. Jawornik - kierunek Hotel Stok, dalej prosto dojeżdżąc stromą i wąską drogę do ośrodka Soszów (czasem potrzebne są łańcuchy). Parkingi Pod samym ośrodkiem narciarskim, płatne. Miejscowości Wisła – miasto i gmina w województwie śląskim, w powiecie cieszyńskim na południe od Ustronia i na zachód od Szczyrku. Położone jest w głębi Beskidu Śląskiego, w pobliżu granicy z Czechami. Znany ośrodek wypoczynkowy, turystyczny i sportowy. źródło: Wikipedia Noclegi W ośrodku:http://www.soszow.pl/pokoje.htm oraz wiele miejsc noclegowych w mieście Wisła, wyszukiwarka: http://www.wisla.pl/...hp3?a=200&t=008 www.rezerwacja-wisla.pl Trasy Trasy czerwone, czarne i niebieskie. Mapa tras:http://www.soszow.pl/mapa.htm (liczba tras, długość tras, poziom trudności, mapki) Ceny Cennik: http://www.soszow.pl/cen.htm Kamera online http://www.soszow.pl/ Aktualne warunki http://www.soszow.pl/ Serwis narciarski Wiele serwisów narciarskich w Wiśle. Instruktorzy / Opieka nad dziećmi Wyżywienie Miasto Wisła oferuje szeroki wybór miejsc do konsumpcji - w zależności od standardu - w różnej cenie. Galeria zdjęć http://www.soszow.pl/galeria.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodnam Napisano 19 Września 2007 Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Ośrodek dysponuje trasami czerwonymi, czarnymi i niebieskimi. Wyciągi są orczykowe (choć na oficjalnej stronie jest już wskazana kanapa 4os.), ale pod nimi nie ma muld, kolein, przez co nie są specjalnie męczące. Trasy przeważnie dobrze przygotowane, ale ceny za wyjazd wysokie. Na górze schronisko z możliwością samodzielnego upieczenia kiełbaski w kominku (oczywiście za opłatą) oraz wypicia grzańca. Mnie się podobało, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro76 Napisano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 czy ktoś może napisać ile konkretnie +- metrów ma ta zielona trasa i jaki jest jej stopień trudności ?? w warunkach gdy na dole jest na plusie 3-4 stopnie czy tam można zjeżdżać ??? czy naśnieżanie jest codziennie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 18 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 :(Byłem 12 stycz. (po południu) i... jestem mocno rozczarowany fatalnym stanem stoku. Mulda na muldzie, a miedzy nimi goły lód - nogi można połamać... na tak nieprzygotowanym zjeździe. Ratrak - owszem widziałem, jak manewrował na parkingu... Po kilku ekwilibrystycznych zjazdach zrezygnowałem. Półgodzinna przyjemność kosztowała 30 zeta... . Może nowa inwestycja (planowana na następny sezon poprawi wizerunek tej popularnej stacji). R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RYKI Napisano 23 Stycznia 2008 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Proponuję podjechać kawałek dalej, za przejściem w Jasnowicach (po czeskiej stronie) jest przyjemny stok. Właściciel w przerwie na ratrakowanie zaprasza narciarzy na (darmową) lampkę wina, będą piwo. Ceny są też nieco niższe niż w Wiśle. Podr. R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamSlask Napisano 4 Marca 2008 Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Witam wszystkich! Jak myślicie czy budowa kolei linowej na Soszowie dojdzie do skutku? Z tego co pamiętam budowa jest już przekładana 3 sezon! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekk Napisano 4 Marca 2008 Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 z tego co piszą to wygląda na to, że tak...w ubiegłych latach raczej zawsze było "planowane" teraz wygląda to na juz postanowione....swoją drogą ciekaw jestem jak to bedzie wyglądało...kanapa bedzie sie chyba kończyć poniżej schroniska a w górę będzie jakiś nowy wyciąg?? poza tym jeśli nie poszerzą radykalnie tras (a to chyba nierealne) to jakoś nie widzę jazdy w weekendy/ferie/święta itp.. pozostaje jeszcze cena...pewnie ten kilkusetmetrowy wyjazd będzie kosztował z 7-8zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamSlask Napisano 4 Marca 2008 Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 patrząc na cennik czantori raczej należy się tego spodziewać choć już i tak Soszów jest jednym z droższych ośrodków. Szczerze mówiąc nie widze tam weekendu w czasie ferii... moim zdaniem poszerzenie tras nie wchodzi w grę... zauważyłem także smutną rzecz związana z Soszowem wszystko jest roboine pod coraz wiekszy zysk bez przekładu na polepszenie jakości. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomekk Napisano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 na soszowie jeszcze śniegu sporo, a sezon kończą z powodu "rozpoczęcia prac związanych z budową wyciągu krzesełkowego" więc w grudniu czeka nas tam coś nowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Będąc w pobliżu, kilka fotek z budowy nowego wyciągu (kanapy) na Soszowie Zasłyszane! wyciąg w tym sezonie na pewniaka! Użytkownik SkI-mAn edytował ten post 01 wrzesień 2008 - 19:01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodnam Napisano 1 Września 2008 Udostępnij Napisano 1 Września 2008 Dzięki za pozytywnie nastrajające fotki:) A i zima ma być w tym roku sroga:D, więc chyba będzie nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 na pewniaka,na pewniaka ruszy-jak zima ruszy.... obejrzycje zdjęcia: http://www.soszow.pl/budowa.htm p.s a tak na marginesie-pytanie po mojej branży-śmigłowiec jest własnością firmy stawiajacej wyciąg?Wydaje mi się,że tak-patrząc na jego oznaczenia....wie ktoś? Użytkownik snowblade'man edytował ten post 18 październik 2008 - 17:00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trq Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 1h = 22,5 zł ... trochę drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozio86 Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 no wlasnie cena!!!tak samo jak czantoria a nawet grozej!ich porabalo, dorzej niz w alpach jakby liczyc colodniowy karnet!i to za jeden nowoczesny wyciag??na poczatku cieszylem sie z inwestycji i ze przybedzie nowe miejsce do jazdy z nowym wyciagiem, ale poki sam place za karnety moje noga(narta) tam nie postanie!cena z kosmosu to niech sobie szukaja kosmitow, ktorzy za to zpalaca P.S. swoja drgoa soszow wczesniej slyna z mega pazernosci na kasy wprowadzjac m.in. "komercyjne bramki" zeby ominac kolejke!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodnam Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Szkoda, że krzesełko nie będzie do samego końca, a jedynie do schroniska; trochę to bez sensu, że będzie trzeba jeszcze trochę dojechać orczykiem, łączny koszt jednego łączonego wyjazdu 6zł - faktycznie dość drogo. http://www.soszow.pl/cen.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trq Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 Chyba będzie lepiej nadłożyć drogi i się przejechać do sąsiadów zza granicy np. na Wielką Racze. 22,5zł za 1h to sroga przesada jeśli mamy do wyboru tylko jedno krzesełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomformat Napisano 18 Października 2008 Udostępnij Napisano 18 Października 2008 p.s a tak na marginesie-pytanie po mojej branży-śmigłowiec jest własnością firmy stawiajacej wyciąg?Wydaje mi się,że tak-patrząc na jego oznaczenia....wie ktoś? UTair to duży Rosyjski operator śmigłowcowy, ten MI-171 to z ich filii w Bratysławie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba-77 Napisano 19 Października 2008 Udostępnij Napisano 19 Października 2008 no wlasnie cena!!!tak samo jak czantoria a nawet drozej!ich porabalo, drozej niz w alpach jakby liczyc colodniowy karnet!I to 2x drozej za 8h-180pln. Np na Hochkar jeden dzien 30€,4dni 100€=360pln Na Soszowie za 360pln pojezdzimy DWA :eek:dni :mad::mad::mad: Mojego tylka na tej kanapie nie posadze napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snowblade'man Napisano 20 Października 2008 Udostępnij Napisano 20 Października 2008 UTair to duży Rosyjski operator śmigłowcowy, ten MI-171 to z ich filii w Bratysławie i już mogę spać spokojnie!:)Tak myślałem,że jest to jakaś pochodna nowego Mi17 z którymi już miałem styczność.Ciekaw jestem,czy miały dodatkowe zbiorniki na paliwo/wewnątrz kabiny transportowej/,aby dłużej "wisieć" w powietrzu.Dzięki bardzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taki_sobie_narciarz Napisano 20 Października 2008 Udostępnij Napisano 20 Października 2008 Zawsze mówiłem, że jest tam drogo, a obsługa poniżej krytyki. W grudniu ubiegłego roku jeździłem tam kilka godzin. Była otwarta trasa nr 1, a właściwie jej połowa (od przecięcia się z orczykiem), a jeszcze dokładniej jej ćwierć, ponieważ połowę szerokości stoku zajmowały tyczki trasy przygotowanej do zawodów. A cena? oczywiście pełna, jak za wszystkie działajace wyciągi i trasy. Żenada:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 18 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Na pociechę wycięli 100 m więcej lasuGdzie te 100 metrów wycięli? Mam nadzieję, że to oznacza poszerzenie tras a nie tylko wycinkę pod budowę stacji kolejki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba-77 Napisano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2008 I to 2x drozej za 8h-180pln. Np na Hochkar jeden dzien 30€,4dni 100€=360pln Na Soszowie za 360pln pojezdzimy DWA :eek:dni :mad::mad::mad: Mojego tylka na tej kanapie nie posadze napewno Na soszowie poszli "po rozum do glowy" i zmienili cennik 1h=15pln;) czyli 8h=120pln AAAAAAAtrakcja http://www.soszow.pl/cen.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trq Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 KARNET DZIENNY 8h = 99,00 PLN KARNET 5h = 62,50 PLN KARNET 6h = 75,00 PLN KARNET 7h = 87,50 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
samba-77 Napisano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 KARNET DZIENNY 8h = 99,00 PLN KARNET 5h = 62,50 PLN KARNET 6h = 75,00 PLN KARNET 7h = 87,50 PLN Chyba zrozumieli,ze nikt do nich by nie przyjechal,teraz jest lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RysiekVR Napisano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Fajny bajer te Live Cam'y (szczególnie na pełnym ekranie ) chyba pierwsza stacja w kraju z takim ustrojstwem... żeby tak jeszcze tę dolną przekręcili na stok to byłby jakiś obraz o ilości ludu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi