star Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Beech i poplar - tak jest w f18 w jego następcy znaczy rc one 74 już tylko poplar, ma być lekko, łatwo i przyjemnie;-) z kolei w f18 i rc one 74 w porównaniu do f19 brak http://www.carvers.it/titanal/ stąd sugestia f19 lub rc one 73 jak już te wybrane nówki fischera muszą być i gościu się zapiera nogami i rękoma przeciw takim cackom: https://www.skiforum...4cm/?hl=nordica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 58 Dodano 4 l Ostatniej odpowiedzi 4 l Top użytkownicy w tym temacie 6 12 4 22 Popularne dni 26 Sty 23 3 Lut 22 27 Sty 11 4 Lut 1 Top użytkownicy w tym temacie nikon255 6 odpowiedzi star 12 odpowiedzi tomkly 4 odpowiedzi clip1 22 odpowiedzi Popularne dni 26 Sty 2020 23 odpowiedzi 3 Lut 2020 22 odpowiedzi 27 Sty 2020 11 odpowiedzi 4 Lut 2020 1 odpowiedź JG77 Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Nawet nie chodzi dokładnie o grupę nart bo nie wszystko można zaszufladkować ,wystarczy popatrzeć na budowę ,wziąć do ręki i już wiele wiadomo .W zakresie ich budowy wiele się zmienia ,także z powodu warunków w jakich przychodzi im działać.Kto pamięta świeży śnieg na trasach ,który byłby powszechnym zjawiskiem w ilości wystarczającej do utrzymywania tras.Obecnie dominuje twardy zmrożony firm z bryłami lodu i naniesionym na niego cukrem a pod tym wszystkim jest lód .Współczesne narty chcąc być skutecznymi muszą mieć inną ,bardziej zaawansowaną technicznie budowę ,jaką ? to zostawmy inżynierom .Nie wiem czemu czytając o zaletach Fischera Progresora ciśnie mi się na usta wyścig kosiarek ,kiedy to jeden z uczestników takich zawodów przechwalał się że jego kosiarka teraz to na pewno prześcignie popularny samochód osobowy ..co nie zmienia faktu ,że i tak pozostanie kosiarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Nawet nie chodzi dokładnie o grupę nart bo nie wszystko można zaszufladkować ,wystarczy popatrzeć na budowę ,wziąć do ręki i już wiele wiadomo .W zakresie ich budowy wiele się zmienia ,także z powodu warunków w jakich przychodzi im działać.Kto pamięta świeży śnieg na trasach ,który byłby powszechnym zjawiskiem w ilości wystarczającej do utrzymywania tras.Obecnie dominuje twardy zmrożony firm z bryłami lodu i naniesionym na niego cukrem a pod tym wszystkim jest lód .Współczesne narty chcąc być skutecznymi muszą mieć inną ,bardziej zaawansowaną technicznie budowę ,jaką ? to zostawmy inżynierom .Nie wiem czemu czytając o zaletach Fischera Progresora ciśnie mi się na usta wyścig kosiarek ,kiedy to jeden z uczestników takich zawodów przechwalał się że jego kosiarka teraz to na pewno prześcignie popularny samochód osobowy ..co nie zmienia faktu ,że i tak pozostanie kosiarką. Eee tam osobowy... Ferrarihttp://moto.pl/MotoP...i-szybciej.html PS> tu dużo racji gdyby to wyglądało jak w zeszłym sezonie to bardziej miękka narta nieźle na świeżym mogła by się sprawdzić; spacja po przecinkami, nie przed, please:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Po pierwsze dziękuję za rzeczową dyskusję. Rozumiem różnicę pomiedzy RC74 a RC 73 i odpowienio między Progressor F18 i F19. Główna obawę jaką mam to czy moje kolana wytrzymają te 6 godzin na nowych nartach. Generalnie wolę jazdę cały dzień na pół gwizdka niż pełny ogień od 8:30 do 12:00 i do domu. Dzisiaj mam takie coś https://www.skionlin...kl,ac,3922.html Do tego 163cm, więc na cokolwiek wymienię będzie o niebo lepiej To co mnie jeszcze nurtuje to czy te kategorie ze skionline można jednoznacznie przełożyć na umiejętnosci w skali z tego forum? No bo mi wyszło 5/6 a jak patrzę na F19 to on ma 7-10 a RC One 73 ma 6-9. Patrzycie na te noty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Po pierwsze dziękuję za rzeczową dyskusję. Rozumiem różnicę pomiedzy RC74 a RC 73 i odpowienio między Progressor F18 i F19. Główna obawę jaką mam to czy moje kolana wytrzymają te 6 godzin na nowych nartach. Generalnie wolę jazdę cały dzień na pół gwizdka niż pełny ogień od 8:30 do 12:00 i do domu. Dzisiaj mam takie coś https://www.skionlin...kl,ac,3922.html Do tego 163cm, więc na cokolwiek wymienię będzie o niebo lepiej To co mnie jeszcze nurtuje to czy te kategorie ze skionline można jednoznacznie przełożyć na umiejętnosci w skali z tego forum? No bo mi wyszło 5/6 a jak patrzę na F19 to on ma 7-10 a RC One 73 ma 6-9. Patrzycie na te noty? Na lepszych nartach nie musisz jeździć na pełny ogień. Na umiejętności oraz skalę patrzymy z przymrużeniem jednego, ew. obydwu oczu. Więcej mówi to co kto pisze. Choć i to można brać w nawias. Trzeba by pojeździć razem. Nie bój się tych F19 i RC ONE 73, tyle mogę napisać. Podobnie jak odpowiednio dobranej długości. Nie będzie Pan żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 to jeszcze jako ciekawostka, byłem w innym sklepie i tam powiedzieli że RC One 73 nie jest najlepszą całodzienną nartą i żebym brał Head Super Shape iMagnum https://www.skionlin...gnum,12174.html Dodatkowo żeby to wszystko bardziej skomplikować to napiszę że Progressor F18 mimo "gorszego" składu ma lepsze noty na world ski test od RC One 73 także wyszło jak zwykle większość modeli zostało już zarówno pochwalonych jak i skrytykowanych i pozostaje wybrać ładny kolor albo niższą cenę A jak nie trafię to za miesiąc będą w zakładce sprzedam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wbialek Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 to jeszcze jako ciekawostka, byłem w innym sklepie i tam powiedzieli że RC One 73 nie jest najlepszą całodzienną nartą i żebym brał Head Super Shape iMagnum ... Te magnum to moje narty i fakt - są bardzo uniwersalne - i szybko i gęsto i po słabszym śniegu (ale nie na głęboki śnieg) - szukam dla siebie nowych i zeszłoroczny model jest dość tanio na ski24. Jak wybierałem kilka lat temu, to właśnie progressor był kontrpropozycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Te magnum to moje narty i fakt - są bardzo uniwersalne - i szybko i gęsto i po słabszym śniegu (ale nie na głęboki śnieg) - szukam dla siebie nowych i zeszłoroczny model jest dość tanio na ski24. Jak wybierałem kilka lat temu, to właśnie progressor był kontrpropozycją. F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wbialek Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) No właśnie, a w ski24 zeszłoroczne z dodatkową promocją poniżej 1700. A jak ja wybierałem, to progressory jeszcze 800 i 900 się nazywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 A co sądzicie o wersji lekko poszerzonej? Zainspirowałem się ciekawą recenzją Kurdziela w necie. Szybko nie jeżdzę i wydaje mi się że więcej zyskam na zrytych stokach niż stracę na sztruksie. https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Zostały ostatnie sztuki i 178 nie widzę. Czy 171cm dadzą radę przy moich 93kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Podbije temat bo trzeba to zamknąć i coś kupić. Umiejętności 5, cel poprawa techniki Buty Flex 120 Waga 93kg (cel 85) Wzrost 184 Na ostatniej prostej zostały: Progressor F18 - 184cm (wiem że to zwykłe przeciętniaki i to akceptuje) Fisher RC One 78 GT - 171cm (nie ma już dostępnych 178cm) https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Z jednej strony 3cm to żadna różnica, z drugiej RC są co do zasady dłuższe: Progressor 160/167/174 a RC One GT to 164/171/178 Czyli wychodzi że te 171 które są jeszcze dostępne to odpowiednik 167 z progressora. Podsumowujac: RC One szersze z mniejszym taliowaniem ale i krótsze o te 3cm. W środku drewno + titanal Progressor: dłuższe bardziej taliowane, węższe pod butem no i drewno bez aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 Podobno f19 będą po prostu szybsze od F18 na co nie mam jakiegoś szczególnego cisnienia. GT mnie kuszą szerokością i lepszą jazdą na zrytym popołudnowym stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Nie wiem jak to skomentowac. Chlop jak dab i szuka pianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? A f19 to fis gs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 I co ? Narty wykryją Twój skill i automatycznie wypną Ci buty? Co do szybkości - i F18, i RC One kłapią dziobami przy dociśnięciu - zrobili nową serie, a "błędy" skopiowali z poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Uparles sie na rc one i szukasz potwierdzenia na forum? Jak Ci sie podobaja to kup. Widac nie sluchasz rad innych. Zadne narty nie pojada magicznie po odsypach. O muldach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? https://youtu.be/ybc157gBVxY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cześć Dyskusja zmierza do tego, że jak chcesz robić postępy - sam to pisałeś - to kup sobie porządne narty. Porządne to znaczy najlepsze na jakie Cię stać i się ucz. Nie teoretyzuj, że szersze będą same jeździć po nierównym - bo nie będą, to załatwia odpowiednio miękka jazda, ani, że dane narty są dla Ciebie za dobre. Teraz może i są za dobre, ale wierz mi nart za trudnych - dla osób chcących robić postępy - nie ma. Te dziesiątki modeli są po to aby klient mógł sobie poczytać, dowartościować się, wybierając itd. Sensowna narta to narta sportowa, ewentualnie do sportowej zbliżona. Reszta to badziewie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JG77 Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Nawet nie chodzi dokładnie o grupę nart bo nie wszystko można zaszufladkować ,wystarczy popatrzeć na budowę ,wziąć do ręki i już wiele wiadomo .W zakresie ich budowy wiele się zmienia ,także z powodu warunków w jakich przychodzi im działać.Kto pamięta świeży śnieg na trasach ,który byłby powszechnym zjawiskiem w ilości wystarczającej do utrzymywania tras.Obecnie dominuje twardy zmrożony firm z bryłami lodu i naniesionym na niego cukrem a pod tym wszystkim jest lód .Współczesne narty chcąc być skutecznymi muszą mieć inną ,bardziej zaawansowaną technicznie budowę ,jaką ? to zostawmy inżynierom .Nie wiem czemu czytając o zaletach Fischera Progresora ciśnie mi się na usta wyścig kosiarek ,kiedy to jeden z uczestników takich zawodów przechwalał się że jego kosiarka teraz to na pewno prześcignie popularny samochód osobowy ..co nie zmienia faktu ,że i tak pozostanie kosiarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Nawet nie chodzi dokładnie o grupę nart bo nie wszystko można zaszufladkować ,wystarczy popatrzeć na budowę ,wziąć do ręki i już wiele wiadomo .W zakresie ich budowy wiele się zmienia ,także z powodu warunków w jakich przychodzi im działać.Kto pamięta świeży śnieg na trasach ,który byłby powszechnym zjawiskiem w ilości wystarczającej do utrzymywania tras.Obecnie dominuje twardy zmrożony firm z bryłami lodu i naniesionym na niego cukrem a pod tym wszystkim jest lód .Współczesne narty chcąc być skutecznymi muszą mieć inną ,bardziej zaawansowaną technicznie budowę ,jaką ? to zostawmy inżynierom .Nie wiem czemu czytając o zaletach Fischera Progresora ciśnie mi się na usta wyścig kosiarek ,kiedy to jeden z uczestników takich zawodów przechwalał się że jego kosiarka teraz to na pewno prześcignie popularny samochód osobowy ..co nie zmienia faktu ,że i tak pozostanie kosiarką. Eee tam osobowy... Ferrarihttp://moto.pl/MotoP...i-szybciej.html PS> tu dużo racji gdyby to wyglądało jak w zeszłym sezonie to bardziej miękka narta nieźle na świeżym mogła by się sprawdzić; spacja po przecinkami, nie przed, please:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Po pierwsze dziękuję za rzeczową dyskusję. Rozumiem różnicę pomiedzy RC74 a RC 73 i odpowienio między Progressor F18 i F19. Główna obawę jaką mam to czy moje kolana wytrzymają te 6 godzin na nowych nartach. Generalnie wolę jazdę cały dzień na pół gwizdka niż pełny ogień od 8:30 do 12:00 i do domu. Dzisiaj mam takie coś https://www.skionlin...kl,ac,3922.html Do tego 163cm, więc na cokolwiek wymienię będzie o niebo lepiej To co mnie jeszcze nurtuje to czy te kategorie ze skionline można jednoznacznie przełożyć na umiejętnosci w skali z tego forum? No bo mi wyszło 5/6 a jak patrzę na F19 to on ma 7-10 a RC One 73 ma 6-9. Patrzycie na te noty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Po pierwsze dziękuję za rzeczową dyskusję. Rozumiem różnicę pomiedzy RC74 a RC 73 i odpowienio między Progressor F18 i F19. Główna obawę jaką mam to czy moje kolana wytrzymają te 6 godzin na nowych nartach. Generalnie wolę jazdę cały dzień na pół gwizdka niż pełny ogień od 8:30 do 12:00 i do domu. Dzisiaj mam takie coś https://www.skionlin...kl,ac,3922.html Do tego 163cm, więc na cokolwiek wymienię będzie o niebo lepiej To co mnie jeszcze nurtuje to czy te kategorie ze skionline można jednoznacznie przełożyć na umiejętnosci w skali z tego forum? No bo mi wyszło 5/6 a jak patrzę na F19 to on ma 7-10 a RC One 73 ma 6-9. Patrzycie na te noty? Na lepszych nartach nie musisz jeździć na pełny ogień. Na umiejętności oraz skalę patrzymy z przymrużeniem jednego, ew. obydwu oczu. Więcej mówi to co kto pisze. Choć i to można brać w nawias. Trzeba by pojeździć razem. Nie bój się tych F19 i RC ONE 73, tyle mogę napisać. Podobnie jak odpowiednio dobranej długości. Nie będzie Pan żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 to jeszcze jako ciekawostka, byłem w innym sklepie i tam powiedzieli że RC One 73 nie jest najlepszą całodzienną nartą i żebym brał Head Super Shape iMagnum https://www.skionlin...gnum,12174.html Dodatkowo żeby to wszystko bardziej skomplikować to napiszę że Progressor F18 mimo "gorszego" składu ma lepsze noty na world ski test od RC One 73 także wyszło jak zwykle większość modeli zostało już zarówno pochwalonych jak i skrytykowanych i pozostaje wybrać ładny kolor albo niższą cenę A jak nie trafię to za miesiąc będą w zakładce sprzedam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wbialek Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 to jeszcze jako ciekawostka, byłem w innym sklepie i tam powiedzieli że RC One 73 nie jest najlepszą całodzienną nartą i żebym brał Head Super Shape iMagnum ... Te magnum to moje narty i fakt - są bardzo uniwersalne - i szybko i gęsto i po słabszym śniegu (ale nie na głęboki śnieg) - szukam dla siebie nowych i zeszłoroczny model jest dość tanio na ski24. Jak wybierałem kilka lat temu, to właśnie progressor był kontrpropozycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Te magnum to moje narty i fakt - są bardzo uniwersalne - i szybko i gęsto i po słabszym śniegu (ale nie na głęboki śnieg) - szukam dla siebie nowych i zeszłoroczny model jest dość tanio na ski24. Jak wybierałem kilka lat temu, to właśnie progressor był kontrpropozycją. F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wbialek Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) No właśnie, a w ski24 zeszłoroczne z dodatkową promocją poniżej 1700. A jak ja wybierałem, to progressory jeszcze 800 i 900 się nazywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 A co sądzicie o wersji lekko poszerzonej? Zainspirowałem się ciekawą recenzją Kurdziela w necie. Szybko nie jeżdzę i wydaje mi się że więcej zyskam na zrytych stokach niż stracę na sztruksie. https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Zostały ostatnie sztuki i 178 nie widzę. Czy 171cm dadzą radę przy moich 93kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Podbije temat bo trzeba to zamknąć i coś kupić. Umiejętności 5, cel poprawa techniki Buty Flex 120 Waga 93kg (cel 85) Wzrost 184 Na ostatniej prostej zostały: Progressor F18 - 184cm (wiem że to zwykłe przeciętniaki i to akceptuje) Fisher RC One 78 GT - 171cm (nie ma już dostępnych 178cm) https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Z jednej strony 3cm to żadna różnica, z drugiej RC są co do zasady dłuższe: Progressor 160/167/174 a RC One GT to 164/171/178 Czyli wychodzi że te 171 które są jeszcze dostępne to odpowiednik 167 z progressora. Podsumowujac: RC One szersze z mniejszym taliowaniem ale i krótsze o te 3cm. W środku drewno + titanal Progressor: dłuższe bardziej taliowane, węższe pod butem no i drewno bez aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 Podobno f19 będą po prostu szybsze od F18 na co nie mam jakiegoś szczególnego cisnienia. GT mnie kuszą szerokością i lepszą jazdą na zrytym popołudnowym stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Nie wiem jak to skomentowac. Chlop jak dab i szuka pianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? A f19 to fis gs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 I co ? Narty wykryją Twój skill i automatycznie wypną Ci buty? Co do szybkości - i F18, i RC One kłapią dziobami przy dociśnięciu - zrobili nową serie, a "błędy" skopiowali z poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Uparles sie na rc one i szukasz potwierdzenia na forum? Jak Ci sie podobaja to kup. Widac nie sluchasz rad innych. Zadne narty nie pojada magicznie po odsypach. O muldach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? https://youtu.be/ybc157gBVxY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cześć Dyskusja zmierza do tego, że jak chcesz robić postępy - sam to pisałeś - to kup sobie porządne narty. Porządne to znaczy najlepsze na jakie Cię stać i się ucz. Nie teoretyzuj, że szersze będą same jeździć po nierównym - bo nie będą, to załatwia odpowiednio miękka jazda, ani, że dane narty są dla Ciebie za dobre. Teraz może i są za dobre, ale wierz mi nart za trudnych - dla osób chcących robić postępy - nie ma. Te dziesiątki modeli są po to aby klient mógł sobie poczytać, dowartościować się, wybierając itd. Sensowna narta to narta sportowa, ewentualnie do sportowej zbliżona. Reszta to badziewie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 to jeszcze jako ciekawostka, byłem w innym sklepie i tam powiedzieli że RC One 73 nie jest najlepszą całodzienną nartą i żebym brał Head Super Shape iMagnum https://www.skionlin...gnum,12174.html Dodatkowo żeby to wszystko bardziej skomplikować to napiszę że Progressor F18 mimo "gorszego" składu ma lepsze noty na world ski test od RC One 73 także wyszło jak zwykle większość modeli zostało już zarówno pochwalonych jak i skrytykowanych i pozostaje wybrać ładny kolor albo niższą cenę A jak nie trafię to za miesiąc będą w zakładce sprzedam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wbialek Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 to jeszcze jako ciekawostka, byłem w innym sklepie i tam powiedzieli że RC One 73 nie jest najlepszą całodzienną nartą i żebym brał Head Super Shape iMagnum ... Te magnum to moje narty i fakt - są bardzo uniwersalne - i szybko i gęsto i po słabszym śniegu (ale nie na głęboki śnieg) - szukam dla siebie nowych i zeszłoroczny model jest dość tanio na ski24. Jak wybierałem kilka lat temu, to właśnie progressor był kontrpropozycją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Te magnum to moje narty i fakt - są bardzo uniwersalne - i szybko i gęsto i po słabszym śniegu (ale nie na głęboki śnieg) - szukam dla siebie nowych i zeszłoroczny model jest dość tanio na ski24. Jak wybierałem kilka lat temu, to właśnie progressor był kontrpropozycją. F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wbialek Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) No właśnie, a w ski24 zeszłoroczne z dodatkową promocją poniżej 1700. A jak ja wybierałem, to progressory jeszcze 800 i 900 się nazywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 A co sądzicie o wersji lekko poszerzonej? Zainspirowałem się ciekawą recenzją Kurdziela w necie. Szybko nie jeżdzę i wydaje mi się że więcej zyskam na zrytych stokach niż stracę na sztruksie. https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Zostały ostatnie sztuki i 178 nie widzę. Czy 171cm dadzą radę przy moich 93kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Podbije temat bo trzeba to zamknąć i coś kupić. Umiejętności 5, cel poprawa techniki Buty Flex 120 Waga 93kg (cel 85) Wzrost 184 Na ostatniej prostej zostały: Progressor F18 - 184cm (wiem że to zwykłe przeciętniaki i to akceptuje) Fisher RC One 78 GT - 171cm (nie ma już dostępnych 178cm) https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Z jednej strony 3cm to żadna różnica, z drugiej RC są co do zasady dłuższe: Progressor 160/167/174 a RC One GT to 164/171/178 Czyli wychodzi że te 171 które są jeszcze dostępne to odpowiednik 167 z progressora. Podsumowujac: RC One szersze z mniejszym taliowaniem ale i krótsze o te 3cm. W środku drewno + titanal Progressor: dłuższe bardziej taliowane, węższe pod butem no i drewno bez aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 Podobno f19 będą po prostu szybsze od F18 na co nie mam jakiegoś szczególnego cisnienia. GT mnie kuszą szerokością i lepszą jazdą na zrytym popołudnowym stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Nie wiem jak to skomentowac. Chlop jak dab i szuka pianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? A f19 to fis gs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 I co ? Narty wykryją Twój skill i automatycznie wypną Ci buty? Co do szybkości - i F18, i RC One kłapią dziobami przy dociśnięciu - zrobili nową serie, a "błędy" skopiowali z poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Uparles sie na rc one i szukasz potwierdzenia na forum? Jak Ci sie podobaja to kup. Widac nie sluchasz rad innych. Zadne narty nie pojada magicznie po odsypach. O muldach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? https://youtu.be/ybc157gBVxY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cześć Dyskusja zmierza do tego, że jak chcesz robić postępy - sam to pisałeś - to kup sobie porządne narty. Porządne to znaczy najlepsze na jakie Cię stać i się ucz. Nie teoretyzuj, że szersze będą same jeździć po nierównym - bo nie będą, to załatwia odpowiednio miękka jazda, ani, że dane narty są dla Ciebie za dobre. Teraz może i są za dobre, ale wierz mi nart za trudnych - dla osób chcących robić postępy - nie ma. Te dziesiątki modeli są po to aby klient mógł sobie poczytać, dowartościować się, wybierając itd. Sensowna narta to narta sportowa, ewentualnie do sportowej zbliżona. Reszta to badziewie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
clip1 Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 Te magnum to moje narty i fakt - są bardzo uniwersalne - i szybko i gęsto i po słabszym śniegu (ale nie na głęboki śnieg) - szukam dla siebie nowych i zeszłoroczny model jest dość tanio na ski24. Jak wybierałem kilka lat temu, to właśnie progressor był kontrpropozycją. F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wbialek Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) No właśnie, a w ski24 zeszłoroczne z dodatkową promocją poniżej 1700. A jak ja wybierałem, to progressory jeszcze 800 i 900 się nazywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 A co sądzicie o wersji lekko poszerzonej? Zainspirowałem się ciekawą recenzją Kurdziela w necie. Szybko nie jeżdzę i wydaje mi się że więcej zyskam na zrytych stokach niż stracę na sztruksie. https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Zostały ostatnie sztuki i 178 nie widzę. Czy 171cm dadzą radę przy moich 93kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Podbije temat bo trzeba to zamknąć i coś kupić. Umiejętności 5, cel poprawa techniki Buty Flex 120 Waga 93kg (cel 85) Wzrost 184 Na ostatniej prostej zostały: Progressor F18 - 184cm (wiem że to zwykłe przeciętniaki i to akceptuje) Fisher RC One 78 GT - 171cm (nie ma już dostępnych 178cm) https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Z jednej strony 3cm to żadna różnica, z drugiej RC są co do zasady dłuższe: Progressor 160/167/174 a RC One GT to 164/171/178 Czyli wychodzi że te 171 które są jeszcze dostępne to odpowiednik 167 z progressora. Podsumowujac: RC One szersze z mniejszym taliowaniem ale i krótsze o te 3cm. W środku drewno + titanal Progressor: dłuższe bardziej taliowane, węższe pod butem no i drewno bez aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 Podobno f19 będą po prostu szybsze od F18 na co nie mam jakiegoś szczególnego cisnienia. GT mnie kuszą szerokością i lepszą jazdą na zrytym popołudnowym stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Nie wiem jak to skomentowac. Chlop jak dab i szuka pianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? A f19 to fis gs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 I co ? Narty wykryją Twój skill i automatycznie wypną Ci buty? Co do szybkości - i F18, i RC One kłapią dziobami przy dociśnięciu - zrobili nową serie, a "błędy" skopiowali z poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Uparles sie na rc one i szukasz potwierdzenia na forum? Jak Ci sie podobaja to kup. Widac nie sluchasz rad innych. Zadne narty nie pojada magicznie po odsypach. O muldach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? https://youtu.be/ybc157gBVxY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cześć Dyskusja zmierza do tego, że jak chcesz robić postępy - sam to pisałeś - to kup sobie porządne narty. Porządne to znaczy najlepsze na jakie Cię stać i się ucz. Nie teoretyzuj, że szersze będą same jeździć po nierównym - bo nie będą, to załatwia odpowiednio miękka jazda, ani, że dane narty są dla Ciebie za dobre. Teraz może i są za dobre, ale wierz mi nart za trudnych - dla osób chcących robić postępy - nie ma. Te dziesiątki modeli są po to aby klient mógł sobie poczytać, dowartościować się, wybierając itd. Sensowna narta to narta sportowa, ewentualnie do sportowej zbliżona. Reszta to badziewie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wbialek Napisano 27 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2020 F18 czy F19? Tegoroczne magnumy 1990, zeszłoroczne 1900 w narty warszawa (przy stegnach) No właśnie, a w ski24 zeszłoroczne z dodatkową promocją poniżej 1700. A jak ja wybierałem, to progressory jeszcze 800 i 900 się nazywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 A co sądzicie o wersji lekko poszerzonej? Zainspirowałem się ciekawą recenzją Kurdziela w necie. Szybko nie jeżdzę i wydaje mi się że więcej zyskam na zrytych stokach niż stracę na sztruksie. https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Zostały ostatnie sztuki i 178 nie widzę. Czy 171cm dadzą radę przy moich 93kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Podbije temat bo trzeba to zamknąć i coś kupić. Umiejętności 5, cel poprawa techniki Buty Flex 120 Waga 93kg (cel 85) Wzrost 184 Na ostatniej prostej zostały: Progressor F18 - 184cm (wiem że to zwykłe przeciętniaki i to akceptuje) Fisher RC One 78 GT - 171cm (nie ma już dostępnych 178cm) https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Z jednej strony 3cm to żadna różnica, z drugiej RC są co do zasady dłuższe: Progressor 160/167/174 a RC One GT to 164/171/178 Czyli wychodzi że te 171 które są jeszcze dostępne to odpowiednik 167 z progressora. Podsumowujac: RC One szersze z mniejszym taliowaniem ale i krótsze o te 3cm. W środku drewno + titanal Progressor: dłuższe bardziej taliowane, węższe pod butem no i drewno bez aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 Podobno f19 będą po prostu szybsze od F18 na co nie mam jakiegoś szczególnego cisnienia. GT mnie kuszą szerokością i lepszą jazdą na zrytym popołudnowym stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Nie wiem jak to skomentowac. Chlop jak dab i szuka pianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? A f19 to fis gs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 I co ? Narty wykryją Twój skill i automatycznie wypną Ci buty? Co do szybkości - i F18, i RC One kłapią dziobami przy dociśnięciu - zrobili nową serie, a "błędy" skopiowali z poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Uparles sie na rc one i szukasz potwierdzenia na forum? Jak Ci sie podobaja to kup. Widac nie sluchasz rad innych. Zadne narty nie pojada magicznie po odsypach. O muldach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? https://youtu.be/ybc157gBVxY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cześć Dyskusja zmierza do tego, że jak chcesz robić postępy - sam to pisałeś - to kup sobie porządne narty. Porządne to znaczy najlepsze na jakie Cię stać i się ucz. Nie teoretyzuj, że szersze będą same jeździć po nierównym - bo nie będą, to załatwia odpowiednio miękka jazda, ani, że dane narty są dla Ciebie za dobre. Teraz może i są za dobre, ale wierz mi nart za trudnych - dla osób chcących robić postępy - nie ma. Te dziesiątki modeli są po to aby klient mógł sobie poczytać, dowartościować się, wybierając itd. Sensowna narta to narta sportowa, ewentualnie do sportowej zbliżona. Reszta to badziewie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
clip1 Napisano 31 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2020 A co sądzicie o wersji lekko poszerzonej? Zainspirowałem się ciekawą recenzją Kurdziela w necie. Szybko nie jeżdzę i wydaje mi się że więcej zyskam na zrytych stokach niż stracę na sztruksie. https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Zostały ostatnie sztuki i 178 nie widzę. Czy 171cm dadzą radę przy moich 93kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Podbije temat bo trzeba to zamknąć i coś kupić. Umiejętności 5, cel poprawa techniki Buty Flex 120 Waga 93kg (cel 85) Wzrost 184 Na ostatniej prostej zostały: Progressor F18 - 184cm (wiem że to zwykłe przeciętniaki i to akceptuje) Fisher RC One 78 GT - 171cm (nie ma już dostępnych 178cm) https://www.fischers...8-gt-1314?c=442 Z jednej strony 3cm to żadna różnica, z drugiej RC są co do zasady dłuższe: Progressor 160/167/174 a RC One GT to 164/171/178 Czyli wychodzi że te 171 które są jeszcze dostępne to odpowiednik 167 z progressora. Podsumowujac: RC One szersze z mniejszym taliowaniem ale i krótsze o te 3cm. W środku drewno + titanal Progressor: dłuższe bardziej taliowane, węższe pod butem no i drewno bez aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 A czemu nie progresssor f19? Znajdziesz odpowoednio dlugie F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 Podobno f19 będą po prostu szybsze od F18 na co nie mam jakiegoś szczególnego cisnienia. GT mnie kuszą szerokością i lepszą jazdą na zrytym popołudnowym stoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Nie wiem jak to skomentowac. Chlop jak dab i szuka pianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? A f19 to fis gs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 I co ? Narty wykryją Twój skill i automatycznie wypną Ci buty? Co do szybkości - i F18, i RC One kłapią dziobami przy dociśnięciu - zrobili nową serie, a "błędy" skopiowali z poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Uparles sie na rc one i szukasz potwierdzenia na forum? Jak Ci sie podobaja to kup. Widac nie sluchasz rad innych. Zadne narty nie pojada magicznie po odsypach. O muldach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? https://youtu.be/ybc157gBVxY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cześć Dyskusja zmierza do tego, że jak chcesz robić postępy - sam to pisałeś - to kup sobie porządne narty. Porządne to znaczy najlepsze na jakie Cię stać i się ucz. Nie teoretyzuj, że szersze będą same jeździć po nierównym - bo nie będą, to załatwia odpowiednio miękka jazda, ani, że dane narty są dla Ciebie za dobre. Teraz może i są za dobre, ale wierz mi nart za trudnych - dla osób chcących robić postępy - nie ma. Te dziesiątki modeli są po to aby klient mógł sobie poczytać, dowartościować się, wybierając itd. Sensowna narta to narta sportowa, ewentualnie do sportowej zbliżona. Reszta to badziewie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Nie wiem jak to skomentowac. Chlop jak dab i szuka pianek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 gt to jest pianka? A f19 to fis gs? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 F19: Poziom narciarza (1-10): 7, 8, 9, 10 a ja mam 5 I co ? Narty wykryją Twój skill i automatycznie wypną Ci buty? Co do szybkości - i F18, i RC One kłapią dziobami przy dociśnięciu - zrobili nową serie, a "błędy" skopiowali z poprzedniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Uparles sie na rc one i szukasz potwierdzenia na forum? Jak Ci sie podobaja to kup. Widac nie sluchasz rad innych. Zadne narty nie pojada magicznie po odsypach. O muldach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? https://youtu.be/ybc157gBVxY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cześć Dyskusja zmierza do tego, że jak chcesz robić postępy - sam to pisałeś - to kup sobie porządne narty. Porządne to znaczy najlepsze na jakie Cię stać i się ucz. Nie teoretyzuj, że szersze będą same jeździć po nierównym - bo nie będą, to załatwia odpowiednio miękka jazda, ani, że dane narty są dla Ciebie za dobre. Teraz może i są za dobre, ale wierz mi nart za trudnych - dla osób chcących robić postępy - nie ma. Te dziesiątki modeli są po to aby klient mógł sobie poczytać, dowartościować się, wybierając itd. Sensowna narta to narta sportowa, ewentualnie do sportowej zbliżona. Reszta to badziewie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18 × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Uparles sie na rc one i szukasz potwierdzenia na forum? Jak Ci sie podobaja to kup. Widac nie sluchasz rad innych. Zadne narty nie pojada magicznie po odsypach. O muldach nie wspominajac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clip1 Napisano 3 Lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? https://youtu.be/ybc157gBVxY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 tym się sugerowałem: https://www.ntn.pl/f...r-rc-one-78-gt/ plus na youtubie jest film z bardzo podobną recenzją Uważasz że to sponsorowany bełkot? Bo nie bardzo rozumiem gdzie ta dyskusja zmierza? Cześć Dyskusja zmierza do tego, że jak chcesz robić postępy - sam to pisałeś - to kup sobie porządne narty. Porządne to znaczy najlepsze na jakie Cię stać i się ucz. Nie teoretyzuj, że szersze będą same jeździć po nierównym - bo nie będą, to załatwia odpowiednio miękka jazda, ani, że dane narty są dla Ciebie za dobre. Teraz może i są za dobre, ale wierz mi nart za trudnych - dla osób chcących robić postępy - nie ma. Te dziesiątki modeli są po to aby klient mógł sobie poczytać, dowartościować się, wybierając itd. Sensowna narta to narta sportowa, ewentualnie do sportowej zbliżona. Reszta to badziewie. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18
quanto1 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 na nic się nie uparłem, po prostu czytam różne recenzje i akurat Kurdziel wydał mi się sensowny Zakładam jednak że może to być kwestia pisania pod producenta dlatego też pytam tutaj bo macie dużo większe doświadczenie. Przy okazji może ktoś jeździł na tych GT w jakimś centrum testowym? A jeżeli z jednej strony mam dosyć obszerny test a z drugiej stwierdzenie "pianka" to chciałbym też zrozumieć o co chodzi, tak już mam lubie swiadomie podejmować decyzje Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART FISCHER PROGRESSOR F 18
yoss Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Jacek Ciszak jezdzi na narcie RC ONE GT tyle że troszkę szerszej i bardzo ją chwali . Gość ma objechane nie jedne narty także wie co dobre. Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
nikon255 Napisano 3 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ale on ma deal z Fischerem, zdaje się. da sie wyczuc dzieki za potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 3 Dalej Strona 2 z 3 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi