sese Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 C W kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Ciekawe, czekam na wrażenia Rozumiem, że po zawodach wybierasz się w nich na Streifa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Wszystkie nowe narty sa dobre. Zadbaj, zeby byly dlugo nowe(zabieraj 2 pary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak warunki? Nie trzymaj się tras;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Wszystkie nowe narty sa dobre. Bo są dobre i nowe. Hmm a może o tanich winach to było? Coś w tym stylu w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. A na jakich komórkach jeździłeś? Jakie te sl fischera, ja sobie swego czasu rc4 sc chwaliłem, bardzo giętkie, bardzo zwrotne... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Nie zawsze jest to sto zakrętów. Czasem offroad. I tu leży odpowiedź, zależy na co trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. To fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. Chcesz mieć lżejsze komórki? Szukaj takich z plastikową płytą i zamontuj wiązanie juniorskie Np. Tyrolia Freeflex 11 (0,5kg lżejsze niż seniorska wersja) Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Kiedyś podobnie eksperymentowałem, to była wtopa, paździerz jest paździerz i nic tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak mi dadzą dziką kartę to nawet wystartuje Ps. ta narta ma zadziwiająco dobre opinie w zagranicznych testach. Ciekaw jestem czy to marketing czy faktycznie jakiś przełom związany z carbonową siatką. Ps2. kupiłem też wersję damską dla mojej lepszej, piękniejszej, aczkolwiek mniej zaawansowanej narciarsko połówki. Będzie zatem można porównać wrażenia zblazowanego skiforumowca z opinią średniozaawansowanej narciarki ujeżdżającej dotychczas piankowe Salomony Amber Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Oferta odkupienia Córki nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
fredowski Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Wszystkie nowe narty sa dobre. Zadbaj, zeby byly dlugo nowe(zabieraj 2 pary) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak warunki? Nie trzymaj się tras;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Wszystkie nowe narty sa dobre. Bo są dobre i nowe. Hmm a może o tanich winach to było? Coś w tym stylu w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. A na jakich komórkach jeździłeś? Jakie te sl fischera, ja sobie swego czasu rc4 sc chwaliłem, bardzo giętkie, bardzo zwrotne... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Nie zawsze jest to sto zakrętów. Czasem offroad. I tu leży odpowiedź, zależy na co trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. To fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. Chcesz mieć lżejsze komórki? Szukaj takich z plastikową płytą i zamontuj wiązanie juniorskie Np. Tyrolia Freeflex 11 (0,5kg lżejsze niż seniorska wersja) Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Kiedyś podobnie eksperymentowałem, to była wtopa, paździerz jest paździerz i nic tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak mi dadzą dziką kartę to nawet wystartuje Ps. ta narta ma zadziwiająco dobre opinie w zagranicznych testach. Ciekaw jestem czy to marketing czy faktycznie jakiś przełom związany z carbonową siatką. Ps2. kupiłem też wersję damską dla mojej lepszej, piękniejszej, aczkolwiek mniej zaawansowanej narciarsko połówki. Będzie zatem można porównać wrażenia zblazowanego skiforumowca z opinią średniozaawansowanej narciarki ujeżdżającej dotychczas piankowe Salomony Amber Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Oferta odkupienia Córki nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Bacek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Wszystkie nowe narty sa dobre. Bo są dobre i nowe. Hmm a może o tanich winach to było? Coś w tym stylu w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. A na jakich komórkach jeździłeś? Jakie te sl fischera, ja sobie swego czasu rc4 sc chwaliłem, bardzo giętkie, bardzo zwrotne... Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Nie zawsze jest to sto zakrętów. Czasem offroad. I tu leży odpowiedź, zależy na co trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. To fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. Chcesz mieć lżejsze komórki? Szukaj takich z plastikową płytą i zamontuj wiązanie juniorskie Np. Tyrolia Freeflex 11 (0,5kg lżejsze niż seniorska wersja) Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Kiedyś podobnie eksperymentowałem, to była wtopa, paździerz jest paździerz i nic tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak mi dadzą dziką kartę to nawet wystartuje Ps. ta narta ma zadziwiająco dobre opinie w zagranicznych testach. Ciekaw jestem czy to marketing czy faktycznie jakiś przełom związany z carbonową siatką. Ps2. kupiłem też wersję damską dla mojej lepszej, piękniejszej, aczkolwiek mniej zaawansowanej narciarsko połówki. Będzie zatem można porównać wrażenia zblazowanego skiforumowca z opinią średniozaawansowanej narciarki ujeżdżającej dotychczas piankowe Salomony Amber Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Oferta odkupienia Córki nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 A ja jako wylajtowany skiturowiec, kupiłem sobie używane narty SL WC (sklepowe) i się zdziwiłem jakie miło się na tym jeździ. Trafiłem na jakieś miłe slalomki Fischer, w porównaniu z komórkami to przepaść w przyjazności. Nigdy więcej komórek. Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Nie zawsze jest to sto zakrętów. Czasem offroad. I tu leży odpowiedź, zależy na co trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. To fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. Chcesz mieć lżejsze komórki? Szukaj takich z plastikową płytą i zamontuj wiązanie juniorskie Np. Tyrolia Freeflex 11 (0,5kg lżejsze niż seniorska wersja) Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Kiedyś podobnie eksperymentowałem, to była wtopa, paździerz jest paździerz i nic tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak mi dadzą dziką kartę to nawet wystartuje Ps. ta narta ma zadziwiająco dobre opinie w zagranicznych testach. Ciekaw jestem czy to marketing czy faktycznie jakiś przełom związany z carbonową siatką. Ps2. kupiłem też wersję damską dla mojej lepszej, piękniejszej, aczkolwiek mniej zaawansowanej narciarsko połówki. Będzie zatem można porównać wrażenia zblazowanego skiforumowca z opinią średniozaawansowanej narciarki ujeżdżającej dotychczas piankowe Salomony Amber Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Oferta odkupienia Córki nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
star Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Dwa tygodnie temu do Szczyrku zabrałem moje sklepowe slalomki Volkla,a przez ostatnie pełne dwa sezony jeździłem tylko i wyłącznie na Chamach 107. Olbrzymie zaskoczenie tym jak inna jest jazda. Tak jakby porównywać jazdę po autostradzie ciężkim suvem z jazdą gokartem po drodze stu zakrętów. Nie zawsze jest to sto zakrętów. Czasem offroad. I tu leży odpowiedź, zależy na co trafisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Powtarzam od roku, jak mantrę: komórki dzisiaj a parę lat temu to przepaść. Nigdy więcej sklepowych slalomek. Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. To fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. Chcesz mieć lżejsze komórki? Szukaj takich z plastikową płytą i zamontuj wiązanie juniorskie Np. Tyrolia Freeflex 11 (0,5kg lżejsze niż seniorska wersja) Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Kiedyś podobnie eksperymentowałem, to była wtopa, paździerz jest paździerz i nic tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak mi dadzą dziką kartę to nawet wystartuje Ps. ta narta ma zadziwiająco dobre opinie w zagranicznych testach. Ciekaw jestem czy to marketing czy faktycznie jakiś przełom związany z carbonową siatką. Ps2. kupiłem też wersję damską dla mojej lepszej, piękniejszej, aczkolwiek mniej zaawansowanej narciarsko połówki. Będzie zatem można porównać wrażenia zblazowanego skiforumowca z opinią średniozaawansowanej narciarki ujeżdżającej dotychczas piankowe Salomony Amber Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Oferta odkupienia Córki nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
yoss Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. To fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. Chcesz mieć lżejsze komórki? Szukaj takich z plastikową płytą i zamontuj wiązanie juniorskie Np. Tyrolia Freeflex 11 (0,5kg lżejsze niż seniorska wersja) Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Kiedyś podobnie eksperymentowałem, to była wtopa, paździerz jest paździerz i nic tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak mi dadzą dziką kartę to nawet wystartuje Ps. ta narta ma zadziwiająco dobre opinie w zagranicznych testach. Ciekaw jestem czy to marketing czy faktycznie jakiś przełom związany z carbonową siatką. Ps2. kupiłem też wersję damską dla mojej lepszej, piękniejszej, aczkolwiek mniej zaawansowanej narciarsko połówki. Będzie zatem można porównać wrażenia zblazowanego skiforumowca z opinią średniozaawansowanej narciarki ujeżdżającej dotychczas piankowe Salomony Amber Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Oferta odkupienia Córki nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są nadal pewnie cięższe niż slalomki, a ta ekstremalna waga mi osobiście przeszkadza. Nie chcę wchodzić w dyskusje, bo mało jeżdżę po trasach. Pewnie gdybym ćwiczył intensywnie tyczki, to pomyślałbym o komórkach, jak tak radzisz. Ale to nie na moje potrzeby, przerost. Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. Chcesz mieć lżejsze komórki? Szukaj takich z plastikową płytą i zamontuj wiązanie juniorskie Np. Tyrolia Freeflex 11 (0,5kg lżejsze niż seniorska wersja) Ja mam taki zestaw i jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Kiedyś podobnie eksperymentowałem, to była wtopa, paździerz jest paździerz i nic tego nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Przedwczoraj kupiłem to: vantage.jpg Po latach podniecania się magicznymi literkami WC, FIS, RD i kupowaniu nart jak najcięższych i z jak największą zawartością drewna i titanalu uznałem, że sam muszę się przekonać czy tak naprawdę jest mi to wszystko potrzebne. Tak więc już pojutrze na stokach Kitzbuhel zobaczymy, co jest wart Atomic Vantage 86 C (z premedytacją bez Ti ) Trochę strach się bać, gdyż: - brak titanalu - odchudzony rdzeń z topoli i to nie na całej długości ani nie na całej szerokości narty - waga pomiędzy kategorią papierową a muszą - relatywnie duża szerokość co z pewnością nie będzie pomagać w zachowaniu sztywności poprzecznej Eksperyment kosztował 1.099 zł w Decathlonie. Wersja damska Vantage 86 CW kosztuje 999 zł. Ceny z wiązaniami Jak mi dadzą dziką kartę to nawet wystartuje Ps. ta narta ma zadziwiająco dobre opinie w zagranicznych testach. Ciekaw jestem czy to marketing czy faktycznie jakiś przełom związany z carbonową siatką. Ps2. kupiłem też wersję damską dla mojej lepszej, piękniejszej, aczkolwiek mniej zaawansowanej narciarsko połówki. Będzie zatem można porównać wrażenia zblazowanego skiforumowca z opinią średniozaawansowanej narciarki ujeżdżającej dotychczas piankowe Salomony Amber Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Oferta odkupienia Córki nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
sese Napisano 23 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nawet jak teraz się Wam nie spodobają, to kiedyś będą idealne - do zwożenia dzieci . A z "ps2." to pojechałeś. Jak dostała Monisia do opieki, to pojawiła się i miękkość w jeździe i automatyzmy. Po prostu musiała puścić głowa. Przyjemnej jazdy Życzę. Oferta odkupienia Córki nadal aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
robertdr Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Oferta odkupienia Córki nadal aktualna To ja dynki chętnie odkupię jeśli nie brałeś hurtowo z resztą ekipy i są w "ludzkim" rozmiarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :) × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Iven Napisano 23 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Komórki są ciężkie, ale czy najcięższe z nart zjazdowych, to nie jestem przekonany. W tej kategorii IMHO Volant nie ma sobie równych , miałem "Goldy" na jeden dzień , dźwigałem na Molku do kreta i już nigdy pozniej nie spotkałem cięższych desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :)
mig Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Bazujesz ofsetem po ślizgu prawidłem.............., nie pisz, że nie rozumieszI schodzę dyskiem.... ok. Nie piszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej S Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 O ile dobrze rozumiem sugerujesz, że spód krawędzi i ślizgu nie leży w jednej płaszczyźnie?(nie licząc podcięcia samej krawędzi)Taj Tak, sugeruje. Krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona , powinienem napisać, że jest ukosowana o kąt ok 1.5 stopnia ale wszyscy ukosowanie nazywają podnoszeniem. O podnoszeniu nie mówią. Ok. narta nie musi mieć podniesionych krawędzi ale musi mieć ukosowane. Może mieć ukosowane i podniesione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Paździerz Prodżekt :)
fredowski Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Co to jest ostrzenie z off setem? Pytanie serio, po prostu nie wiem.Tez nie wiem ale jak przyjade to zrobisz mi opuszczenie na -2 . Katy boczne na 85 i bedziemy sie smiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 24 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Tak, krawędź jest przesuniętą w stosunku do ślizgu. napisałem przesunięta a powinienem napisać podniesiona Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
nikon255 Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Dla mnie jak prawidło nie łapie na +, 1.5 stopnia w nowej narcie to jest bubel, z resztą dość często spotykany. W wypadku nart mocno używanych/zużytych taki ofset robi się samoistnie najczęściej w okolicy pod butem kiedy, krawędź "wbija" do ślizgu i są kłopoty z serwisowaniem takiej narty, po prostu żeby to wyrównać trzeba zebrać bardzo dużo ślizgu, był tutaj nawet wątek o tym. Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 25 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Cos słyszałem ze rossi st ti mogly miec ten problem. Jak masz jakieś stare łachy, to bierzesz raszple do prawidła i tniesz krawędź razem ze ślizgiem, ale w nowych nartach niedopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 1 2 Dalej Strona 1 z 2 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
sese Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2020 Narty wcale nie taki paździerz. Od ponad 40 minut opisywałem tu swoje wrażenia ale niestety cały post poszedł w cholerę. Wrócę do tematu jak będę miał dostęp do kompa. Na razie jedno zdanie - może nie trzymają na lodzie ale są to najbardziej przyjazne narty jakie miałem kiedykolwiek na nogach. Taki rtm84 w wersji light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi