Adam ..DUCH Napisano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 Beatko niestety nie.....no chyba że ten sezon będzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 13 godzin temu, Adam ..DUCH napisał: Beatko niestety nie.....no chyba że ten sezon będzie inny. A w ogóle kręcił nocne w sylwka? Bywała lub mogłaby być opcja nartowania o północy i przywitania nowego roku na Rachowcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 Nie , kręcą do 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 ….szkoda 😞 choć to nie jest warunek. Mam nadzieję, że cały Zwardoń nie idzie o tej porze spać 😉 postrófki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 Dzisiaj przeczytałem, że Edzio Gierek miał w Zwardoniu posiadłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 W Ustroniu. Zwykły domek parterowy, raczej dość bidny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 (edytowane) Oj, to delikatny fake news Pawełku, ale nie mam pewności. Kolega Mig zdementował pogłoskę w mig 😉 Z posiadłości w Zwardoniu wyszła bidna chałupa w Ustroniu. dobre pozdrawiam Edytowane 12 Października 2022 przez Marcos73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 (edytowane) Cześć Tak to jest jak się czyta Super Express. 😉 Pozdro Edytowane 12 Października 2022 przez Mitek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 No to mnie teraz ......https://zywiec.naszemiasto.pl/edward-gierek-mial-gorski-domek-w-beskidzie-zywieckim-w/ar/c1-9031917 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Października 2022 Udostępnij Napisano 12 Października 2022 14 minut temu, Gabrik napisał: No to mnie teraz ......https://zywiec.naszemiasto.pl/edward-gierek-mial-gorski-domek-w-beskidzie-zywieckim-w/ar/c1-9031917 no to wszystko jasne Gierek junior - stara metoda ciągle w użyciu. Niedawno oglądałem w Davos willę należącą do byłego przyjaciela siostry żony byłego Pana Prezydenta. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 (edytowane) Cześć Nie za bardzo rozumiem? To znaczy, że siostra żony... musi mieszkać w ziemiance? Tak się składa, że ludzie mają wille a nawet rezydencje... i co z tego? Pozdro Edytowane 13 Października 2022 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Gierkówka - Górska Rezydencja Pierwszego Sekretarza 694 361 508 https://maps.app.goo.gl/5cetTwAV1fMsXncx9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Ale nie pierwszego tylko jego syna Adama. Chatka długie lata niszczała ale jak widać ktoś kupił i chyba na kwatery przerobił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 44 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Nie za bardzo rozumiem? To znaczy, że siostra żony... musi mieszkać w ziemiance? Tak się składa, że ludzie mają wille a nawet rezydencje... i co z tego? Pozdro To willa przyjaciela siostry żony 🙂 . 11 godzin temu, Jan napisał: no to wszystko jasne Gierek junior - stara metoda ciągle w użyciu. Niedawno oglądałem w Davos willę należącą do byłego przyjaciela siostry żony byłego Pana Prezydenta. Coś jak siostrzenicy pasierbicy stryjecznego brata syna po wuju. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcos73 Napisano 13 Października 2022 Udostępnij Napisano 13 Października 2022 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć Nie za bardzo rozumiem? To znaczy, że siostra żony... musi mieszkać w ziemiance? Tak się składa, że ludzie mają wille a nawet rezydencje... i co z tego? Pozdro Cze No nie mów, że nie rozumiesz 😉 Tytuł chwytliwy - tylko nie ten właściciel. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.Beata. Napisano 18 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2022 Nowe oko wielkiego brata, nic się nie ukryje 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 7 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2022 Proszę aby tej wypowiedzi nie traktować jako "lokowania produktu". Z SN ZW SKI od wielu lat współpracuje zewnętrzna licencjonowana szkoła narciarska SNOW DIVISION reprezentowana w osobie Pana Grzegorza Celińskiego - instruktora PZN. Zarówno ja jak i Grzesiek chcemy zadbać o rozwój narciarstwa z poziomu regionalnego i w związku z powyższym Grzesiek wpadł na pomysł kompleksowych kursów kadrowych organizowanych w SN ZW SKI zwłaszcza w kontekście KD. Kochani zapoznajcie się z ofertą: http://snowdivision.pl/zapisy-na-kurs-20222023/ Wszelkie pytania w tej sprawie możecie kierować również do mnie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 4 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2023 Aktualizuję powyższą ofertę o informację: w przypadku zakwaterowania w pensjonacie ZGODA zniżka na karnet wynosi 30 proc. Oferta dotyczy nie tylko kursantów ale ogólnie osób które zdecydują się na wypoczynek zimowy w ww. pensjonacie. Nie będę ukrywał Grześkowi bardzo zależy za KDS i w tym zakresie mogę się zobligować do szczególnej opieki nad Waszymi pociechami..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 29 Listopada 2023 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2023 Planowane otwarcie stacji 16.12.2023 30.12.2023 - Zawody Regionalne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 (edytowane) Dzisiaj w końcu udało mi się dojechać do Zwardonia. Trochę późno w sezonie ale najpierw jak pamiętacie auto w serwisie, potem rekonwalescencja po przeciążeniu lewego kolana i wynikłej z tego kontuzji. Po takiej przerwie, bez napinki 2 godziny jazdy wieczorem - idealnie żeby sprawdzić jak kolano. Temperatura powietrza około plus 3 stopnie. Cały dzień silny wiatr południowy. Zanim do jazdy mała uwaga praktyczna: O ile za karnet da się normalnie zapłacić kartą, tak kaucję za samą kartę zbliżeniową trzeba zapłącić w gotówce. Nie wiem czy w moim przypadku zadziałały wdzięki osobiste (hehe) czy aparycja (Ci co mnie widzieli na zjeździe skiforum w ubiegłym sezonie zrozumieją o co chodzi w tym żarcie), ale udało mi się przekonać Panią, żeby mi jednak dała karnet bez kaucji 😉 Kończąc pitolenie i dopływając do brzegu. Warunki jak na taką pogodę nad podziw dobre. Wzdłuż stoku, po lewej stronie patrząc w dół upadu wyślizgana twarda ścieżka. Poza nią mokre muldy, momentami dość spore. Widać wyraźnie, że po dużych opadach przyszła odwilż, po której znowu chwycił mróz i zabetonował podłoże. I to dobrze i to źle, w zależności do tego kto na czym i jak dobrze jeździ. Mi ogólnie pasowało. Dopóki nie przyjdzie jakiś większy deszcz i tego nie spłuka, to będzie spoko. W przeciwnym wypadku, no cóż. Jak widać, poza trasą śniegu to ogólnie za bardzo nie ma. Ludzi raczej średnio. Wystarczająco dużo, żeby już zwracać baczną uwagę na traffic i nie przeginać z prędkością. Jeżeli jednak udało się odpowiednio sfazować, tak można było nieco poszaleć na pustym stoku 🙂 @Adam ..DUCH jak byś(cię) robili jakieś w miarę otwarty trening na tyczkach, to daj znać. Chętnie bym spróbował co to jest ten GS albo SL. Do Szafrańskiego z Bielska jeszcze jestem za słaby a jakoś trzeba się załapać. Edytowane 28 Grudnia 2023 przez lubeckim 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robur82 Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 Od Jutra do poniedziałku mamy nocleg w okolicach Węgierskiej Górki, jutro po drodze ma być Szczyrk. Szukam czegoś na niedzielę, myślałem o Zwardoniu lub Pilsku. W Zwardoniu nigdy nie byłem, na mapie widzę że działa krzesło Mały Rachowiec, trasa 900m, nie przekonuje mnie to. Orczyk duży Rachowiec 1200m nie czynny. Czy coś nie dopatrzyłem? Jest w tym rejonie jeszcze jakaś duża górka, 30 min jazdy od Węgieskiej Górki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 2 minuty temu, Robur82 napisał: Od Jutra do poniedziałku mamy nocleg w okolicach Węgierskiej Górki, jutro po drodze ma być Szczyrk. Szukam czegoś na niedzielę, myślałem o Zwardoniu lub Pilsku. W Zwardoniu nigdy nie byłem, na mapie widzę że działa krzesło Mały Rachowiec, trasa 900m, nie przekonuje mnie to. Orczyk duży Rachowiec 1200m nie czynny. Czy coś nie dopatrzyłem? Jest w tym rejonie jeszcze jakaś duża górka, 30 min jazdy od Węgieskiej Górki? Nie chcę krakać, ale żeby się nie okazało, że jutro będzie chodzić jedynie BSA. Z powodu prognozowanego silnego wiatru, ja sobie odpuściłem wyjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 17 minut temu, Robur82 napisał: Od Jutra do poniedziałku mamy nocleg w okolicach Węgierskiej Górki, jutro po drodze ma być Szczyrk. Szukam czegoś na niedzielę, myślałem o Zwardoniu lub Pilsku. W Zwardoniu nigdy nie byłem, na mapie widzę że działa krzesło Mały Rachowiec, trasa 900m, nie przekonuje mnie to. Orczyk duży Rachowiec 1200m nie czynny. Czy coś nie dopatrzyłem? Jest w tym rejonie jeszcze jakaś duża górka, 30 min jazdy od Węgieskiej Górki? Cześć Zdecydowanie masz rację. Zwardoń to górka dla leszczy a nie porządnych narciarzy lubiących duże góry. Pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomkly Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 (edytowane) 27 minut temu, Robur82 napisał: Od Jutra do poniedziałku mamy nocleg w okolicach Węgierskiej Górki, jutro po drodze ma być Szczyrk. Szukam czegoś na niedzielę, myślałem o Zwardoniu lub Pilsku. W Zwardoniu nigdy nie byłem, na mapie widzę że działa krzesło Mały Rachowiec, trasa 900m, nie przekonuje mnie to. Orczyk duży Rachowiec 1200m nie czynny. Czy coś nie dopatrzyłem? Jest w tym rejonie jeszcze jakaś duża górka, 30 min jazdy od Węgieskiej Górki? Godzinę na wschód jest Mosorny Groń. Bliżej to jedynie duże Skrzyczne, ale nie ma śniegu. Edytowane 29 Grudnia 2023 przez tomkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 29 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2023 39 minut temu, Robur82 napisał: Od Jutra do poniedziałku mamy nocleg w okolicach Węgierskiej Górki, jutro po drodze ma być Szczyrk. Szukam czegoś na niedzielę, myślałem o Zwardoniu lub Pilsku. W Zwardoniu nigdy nie byłem, na mapie widzę że działa krzesło Mały Rachowiec, trasa 900m, nie przekonuje mnie to. Orczyk duży Rachowiec 1200m nie czynny. Czy coś nie dopatrzyłem? Jest w tym rejonie jeszcze jakaś duża górka, 30 min jazdy od Węgieskiej Górki? Velka Raca na Słowcji 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi