Bacek Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 https://www.skionlin...event,7396.html Pytanie czy nie przesadzam. Widzę w okolicy w fajnym stanie. Także dane 1. K2. 103. 364. 1455. 3 sezony 6. 3, jazda równoległa w poprzek skręty raczej płużne. W miarę swobodnie czuje się na nartach i w aktualnym sezonie ma duże parcie na solidne podszkolenie jazdy równoległej7. Rossignol 608. Ostatnio 130,140 co tam w wypożyczalni się trafi9. 10. 11. 12. 7-10dni + od września do marca jakieś 18 godzin na zajęciach Malta Ski/szczotki (nie klub, zwykłe zajęcia) Główna motywacja zakupu to brak konieczności zadawania się z wypożyczalniami. Np w tym roku w okolicach Trzech Króli krążyliśmy w rejonie Roketnicy w Czecha. Deficyty w śniegu więc rozpoznanie bojem ośrodków, każdego dnia gdzie indziej. No i na koniec zamiast jechać w kierunku domu trzeba było uderzyć w stronę wypożyczalni żeby oddać deski. Tak wiem, w takich sytuacjach można pożyczać sprzed przy stoku. Także pytanie czy taka narta to nie za ambitnie jak na razie na nasze Białki, Zieleńce i na raczej rekreacyjne jazdy. Oczywiście narty są dodatkiem. Na feriach instruktor przewidziany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Narta jakich wiele w tym "gatunku" - pod rodzinę HERO podpięto dziecięcą "entry" piankę. Dlaczego określono ją w zestawieniu jako "ekspercka" pozostanie zapewne tajemnicą opisywacza. Narta niczym szczególnym się nie wyróżnia. Na opisane potrzeby (przymiarki do jazdy równoległej) w zupełności wystarczy podobnie jak modele innych producentów, którzy mają w zwyczaju podpiąć pod juniorskie kolekcje "race" rozmaicie nazywany multievent. Jedna uwaga na podstawie innej szczotki - tego typu narty na szczotce bywają zbyt miękkie, ale ponownie wszystko należy oceniać poprzez perspektywę zamiarów. Nie jest to sprzęt, który kiedykolwiek "poleciłem" - jeżeli masz dobrą cenę a narta jest w stanie na tyle dobrym, że za rok przekażesz dalej to zapewne nie stracisz. Przy okazji - o ile podlinkowany multievent Rossi nie wzbudza we mnie żadnych emocji to półkę wyżej pozycjonowany Multievent FIS (obecnie jest to chyba Athlete Multievent Open) uważam za nartę doskonale wprowadzającą w odrobinę bardziej poważne narciarstwo bez pchania się w specyfikę linii GSj/SLj . Pozdrawiam, M. p.s. uzupełnię - z pewnością nie jest to narta "zbyt ambitna" : o ile Córka będzie ambitna to narta może się okazać zbyt delikatna (choć z Twojego opisu wynika, że ryzyko takiego zdarzenia w tym sezonie jest w dolnych stanach niskich) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 A to nie jest woodcore? Bo takie informacje gdzieś znalazłem. Wiązania są dodatkowo na płycie nie rentalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Narta jakich wiele w tym "gatunku" - pod rodzinę HERO podpięto dziecięcą "entry" piankę. Dlaczego określono ją w zestawieniu jako "ekspercka" pozostanie zapewne tajemnicą opisywacza. Narta niczym szczególnym się nie wyróżnia. Na opisane potrzeby (przymiarki do jazdy równoległej) w zupełności wystarczy podobnie jak modele innych producentów, którzy mają w zwyczaju podpiąć pod juniorskie kolekcje "race" rozmaicie nazywany multievent. Jedna uwaga na podstawie innej szczotki - tego typu narty na szczotce bywają zbyt miękkie, ale ponownie wszystko należy oceniać poprzez perspektywę zamiarów. Nie jest to sprzęt, który kiedykolwiek "poleciłem" - jeżeli masz dobrą cenę a narta jest w stanie na tyle dobrym, że za rok przekażesz dalej to zapewne nie stracisz. Przy okazji - o ile podlinkowany multievent Rossi nie wzbudza we mnie żadnych emocji to półkę wyżej pozycjonowany Multievent FIS (obecnie jest to chyba Athlete Multievent Open) uważam za nartę doskonale wprowadzającą w odrobinę bardziej poważne narciarstwo bez pchania się w specyfikę linii GSj/SLj . Pozdrawiam, M. p.s. uzupełnię - z pewnością nie jest to narta "zbyt ambitna" : o ile Córka będzie ambitna to narta może się okazać zbyt delikatna (choć z Twojego opisu wynika, że ryzyko takiego zdarzenia w tym sezonie jest w dolnych stanach niskich) tu piszą o topoli https://www.rossigno...-2018-2019.html to też nie najlepiej, ale jednak, chyba, że zmienili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Z płytą to jednak trochę przesadziłem, jednak wiązania rental. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Kolekcja przywołana w linku na górze z rdzeniem drewnianym nic wspólnego nie miała. Co do wiązań - Multievent Rossi z płytą (juniorską) nigdy nie spotkałem, ale może kogoś fantazja poniosła. Spotykane najczęściej pomysły na życie to : 4,5/7 do narty, to samo ze skromnym liftem lub wersja rental. M. (na stronie linkowanej przez @sstar konstrukcja pozycjonowana jest znacznie bardziej poprawnie, gdzieś w połowie dziecięcej skali a nie jako "ekspert") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Kolekcja przywołana w linku na górze z rdzeniem drewnianym nic wspólnego nie miała. Co do wiązań - Multievent Rossi z płytą (juniorską) nigdy nie spotkałem, ale może kogoś fantazja poniosła. Spotykane najczęściej pomysły na życie to : 4,5/7 do narty, to samo ze skromnym liftem lub wersja rental. M. (na stronie linkowanej przez @sstar konstrukcja pozycjonowana jest znacznie bardziej poprawnie, gdzieś w połowie dziecięcej skali a nie jako "ekspert") Ejże Full Cap Holzkern https://www.sport-bi...-15::47893.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No to biję się w pierś - rzeczywiście w opisach pojawia się topola - przepraszam za zamieszanie Opinie jezdne podtrzymuję natomiast w całej rozciągłości. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 W katalogu Rossi 15/16 jest tak Słabo jednak to na starcie doczytałem/do-oglądałem. Czyli podsumowując. Zwykły AM bez szału i bez żenady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No to biję się w pierś - rzeczywiście w opisach pojawia się topola - przepraszam za zamieszanie Opinie jezdne podtrzymuję natomiast w całej rozciągłości. M. To mnie nie dziwi, bo to marne drewno, więc nie bij się za mocno;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Sprzęt narciarski Dobór NART Rossignol Hero Junior Multi-Event
Bacek Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Z płytą to jednak trochę przesadziłem, jednak wiązania rental. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marxx74 Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Kolekcja przywołana w linku na górze z rdzeniem drewnianym nic wspólnego nie miała. Co do wiązań - Multievent Rossi z płytą (juniorską) nigdy nie spotkałem, ale może kogoś fantazja poniosła. Spotykane najczęściej pomysły na życie to : 4,5/7 do narty, to samo ze skromnym liftem lub wersja rental. M. (na stronie linkowanej przez @sstar konstrukcja pozycjonowana jest znacznie bardziej poprawnie, gdzieś w połowie dziecięcej skali a nie jako "ekspert") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 Kolekcja przywołana w linku na górze z rdzeniem drewnianym nic wspólnego nie miała. Co do wiązań - Multievent Rossi z płytą (juniorską) nigdy nie spotkałem, ale może kogoś fantazja poniosła. Spotykane najczęściej pomysły na życie to : 4,5/7 do narty, to samo ze skromnym liftem lub wersja rental. M. (na stronie linkowanej przez @sstar konstrukcja pozycjonowana jest znacznie bardziej poprawnie, gdzieś w połowie dziecięcej skali a nie jako "ekspert") Ejże Full Cap Holzkern https://www.sport-bi...-15::47893.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marxx74 Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No to biję się w pierś - rzeczywiście w opisach pojawia się topola - przepraszam za zamieszanie Opinie jezdne podtrzymuję natomiast w całej rozciągłości. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Bacek Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 W katalogu Rossi 15/16 jest tak Słabo jednak to na starcie doczytałem/do-oglądałem. Czyli podsumowując. Zwykły AM bez szału i bez żenady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No to biję się w pierś - rzeczywiście w opisach pojawia się topola - przepraszam za zamieszanie Opinie jezdne podtrzymuję natomiast w całej rozciągłości. M. To mnie nie dziwi, bo to marne drewno, więc nie bij się za mocno;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
Marxx74 Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No to biję się w pierś - rzeczywiście w opisach pojawia się topola - przepraszam za zamieszanie Opinie jezdne podtrzymuję natomiast w całej rozciągłości. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacek Napisano 13 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 W katalogu Rossi 15/16 jest tak Słabo jednak to na starcie doczytałem/do-oglądałem. Czyli podsumowując. Zwykły AM bez szału i bez żenady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2020 No to biję się w pierś - rzeczywiście w opisach pojawia się topola - przepraszam za zamieszanie Opinie jezdne podtrzymuję natomiast w całej rozciągłości. M. To mnie nie dziwi, bo to marne drewno, więc nie bij się za mocno;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi