nikon255 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Napewno nie chcesz slalomek? Do nauki karwingu sa idealne. Skrecaja same 🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 24 minuty temu, nikon255 napisał: Napewno nie chcesz slalomek? Do nauki karwingu sa idealne. Skrecaja same 🤪 Z głupia frant zapytam, masz slalomki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 2 godziny temu, star napisał: Z głupia frant zapytam, masz slalomki? tak tylko pol zartem, pol serio mieszam w glowie Gabrikowi 😛 ja wielki kolekcjoner, wiec mam 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 W dniu 24.10.2021 o 20:36, Gabrik napisał: Tak więc pełen dobrych myśli czekam na śnieg 😆 Piękne kartoflisko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 4 minuty temu, grimson napisał: Piękne kartoflisko. Cześć Spojrzyj na to pozytywnie: Stok przestronny niezbyt stromy. Mało ludzi, więc dużo wolnej przestrzeni. Podłoże nierówne ale garby równomierne, niskie i nie ścięte. Śnieg wiosenny dość mokry, łatwy do przesunięcia, nie chwytający nart. Możliwa jazda w linii spadku śmigiem lub dłuższym skrętem z elementem trawersu i zapoczątkowanie skrętu z pługu lub kątowo. Wybór toru dość łatwy a spore odległości między garbami i płytkie muldy umożliwiają korektę. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 W dniu 24.10.2021 o 20:36, Gabrik napisał: Beata po ostatniej wariacji światowej trochę strach planować 🙂 ale... 1) 11-18 grudnia zarezerwowałem Drei Zinnen + chcę poszerzyć skipass na Kronplatz. Jak nic się nie popierniczy, to jadę z córką i żoną + 4 nowo poznanych znajomych. W Alpach spodobał mi się brak takich tłumów jak u nas i można bezpieczniej się rozwijać. 2) Oczywiście będę chciał z Duchem się spotkać 😉 (w zeszłym sezonie niestety się nie udało). 3) Okazało się, że jeden z kolegów w pracy także złapał zajawkę na nartowanie, więc powinno być łatwiej w Polskę na jakieś 2 czy 3 dniówki się wyrywać (może jeszcze przez forum ktoś z okolicy się przyłączy). Lubi Zieleniec, wiec pewnie tam z raz się pojawię. Mi spodobał się Jurgów (polecony mi przez Moruńka). 4) Marzy mi się rejon Soelden (zobaczyłem filmiki z tego ośrodka) i trasy wydają się świetne i szerokie, w tym dużo niebieskich (pod kątem ewentualnie małżonki), choć biorę pod uwagę wersję B czyli wyjazd tam na zasadzie zebrania jakiejś małej ekipy i wyjazd bez życiowego przyjaciela. Jednak, to celowałbym w marcu. Zobaczymy jak będzie. Ogólnie chciałbym możliwie dużo spędzić dni na stoku. Pracować chcę w tym sezonie nad zawężeniem rozstawu nóg i wyeliminowaniem błędu nogi wewn. To są obecnie główne dwa elementy hamujące przeskok o kolejny szczebelek. Pozycja "banana" już się pojawia tylko właśnie wewn. ją psuje. Jak to poprawię, to będzie już blisko do krawędziowania. Nikon w swoim wątku podziałał na mnie mobilizująco... Dzięki Adamowi zakupiłem używane ale fajne narty dla żony i wbrew bardzo ciężkim początkom nadal ma ochotę próbować się ślizgać. Sprzętowo bez zmian, zmieniłem jedynie serwis na Pana Pielę ale jeszcze nie miałem okazji po serwisie być na śniegu. Żelazko, smary, szczotki mam już swoje. Prostą ostrzałkę także ale muszę na starych nartach, które mam - poćwiczyć jej stosowanie. I najważniejsze, że już takie coś na trasie mi nie przeszkadza jak jeszcze niedawno Tak więc pełen dobrych myśli czekam na śnieg 😆 Z jakiej trasy ta fotka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 44 minuty temu, nikon255 napisał: tak tylko pol zartem, pol serio mieszam w glowie Gabrikowi 😛 ja wielki kolekcjoner, wiec mam 🙂 Ja jeszcze większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 26 minut temu, grimson napisał: Piękne kartoflisko. Jak ju z pisal Mitek w sam raz do nauku jazdy.... a i pocwiczenie skretow tez. Zloty Gron w Istebnej rok 1986(7?) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 2 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 16 minut temu, star napisał: Z jakiej trasy ta fotka? To ta główna Kotelnica, odcinek górny, na dole było "trochę" gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 (edytowane) 3 godziny temu, star napisał: Z głupia frant zapytam, masz slalomki? Edytowane 2 Listopada 2021 przez nikon255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 @Gabrikw jaki wieku masz dzieci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 38 minut temu, nikon255 napisał: Widzę, ze i rtm-y się znalazły:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 23 minuty temu, star napisał: Widzę, ze i rtm-y się znalazły:-) Pierwsza milosc 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 14 minut temu, nikon255 napisał: Pierwsza milosc 😛 Moja nazywała się rtl wiec blisko. A dokładniej rossi pursuit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 2 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 (edytowane) 2 godziny temu, moruniek napisał: @Gabrikw jaki wieku masz dzieci ? Już dorosłe 23 i 29. Edytowane 2 Listopada 2021 przez Gabrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 7 minut temu, Gabrik napisał: Już dorosłe 23 i 29. Myślałem, że młodsze. Bo często wyskakuję na 2-4 dni z synem w Polskę na narty. W tym roku będą to stoki Grupy Pingwina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 1 godzinę temu, nikon255 napisał: Pierwsza milosc 😛 Wiem, ze nie winienem w takim kontekście pytać o rozmiar, ale spytam, bo może jednak ma znaczenie;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 17,7 😂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Godzinę temu, nikon255 napisał: 17,7 😂 Podoba mi się… przecinek. PS a mogłeś na nich jeździć całe życie, a kasę wydać na doskonalenie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 (edytowane) 36 minut temu, star napisał: Podoba mi się… przecinek. PS a mogłeś na nich jeździć całe życie, a kasę wydać na doskonalenie:-) Nooo 17,7 dm hehe. Okaze sie, bo sa splanowane i bede je robil na 0,5/87. Bedzie bezposrednie porownanie do pozostalych. Dotychczas byly nartami zapomnianymi. Tam podniesienia chyba bylo z 2'. Na lodzie prawie mi kolana powykrecaly 😄 Edytowane 2 Listopada 2021 przez nikon255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gabrik Napisano 6 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Jeździł ktoś na tym podłożu? Warto przed wyjazdem na rozgrzewkę? I jak to wpływa na ślizgi, krawędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 6 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2021 Cześć Nie wpływa. Zaopatrz się w gąbkę nasączoną Ludwikiem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 On 11/6/2021 at 12:12 PM, Gabrik said: Jeździł ktoś na tym podłożu? Warto przed wyjazdem na rozgrzewkę? I jak to wpływa na ślizgi, krawędzie? A gdzie tak? Malta ski w Poznaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikon255 Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 15 minut temu, Joanna Sm napisał: A gdzie tak? Malta ski w Poznaniu? Gorka szczesliwicka warszawa. W Poznaniu na malcie mamy snieg 😄 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S.N. Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Przykładałem się kilka razy aby na tę Górkę ruszyć w zeszłym roku, ale jakoś nie było po drodze ... Może w najbliższych tygodniach jak będę wiózł narty na serwis to wyjadę wcześniej i przed oddaniem szurnę sobie po tym sztruksie parę razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi