valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Witam. Mam pytanie, ostatnio jak byłem na nartachna początku zaraz po założeniu butów wogole ich nie zapiolem i przeszedłem do kasy paredziesiat metrów i niestety obtarlo mi wewnętrzną cześć pięty. Czy macie jakieś skuteczne sposoby na szybkie wygojenie rany?bo szkodabybylo siedzieć w domu jak się fajne warunki zapowiadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Zacisnąć zęby a na narty przykleić plaster "sztuczna skóra". Lepiej działa przed ale po też pomaga - otarcie tak nie drażni. Przed nartami nic nie przyklejać bo się zacznie paprać, przesmarować czasem lekko czymś tłustym żeby nowo narastający naskórek nie pękał. No Pain - No Gain Po prostu trzeba sobie powiedzieć, że to nic a nic nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajÄ…c Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Dobra rada z plastrami, z tym że plastrów typu Compeed (https://www.compeed....cherze-srednie/) nie odkleja się, same odchodzą jak odbuduje się skóra pod spodem. Dodatkowo zapewniają ochronę rany przez grubą warstwę tworzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Witam. Mam pytanie, ostatnio jak byłem na nartachna początku zaraz po założeniu butów wogole ich nie zapiolem i przeszedłem do kasy paredziesiat metrów i niestety obtarlo mi wewnętrzną cześć pięty. Czy macie jakieś skuteczne sposoby na szybkie wygojenie rany?bo szkodabybylo siedzieć w domu jak się fajne warunki zapowiadaja Cześć Przepraszam bo nie dowierzam albo mylę. Tu chodzi z tego co pamiętam o sportowy model, chyba kiedyś o takie pytałeś. Chodziłeś w sportowych butach niezapiętych???? Przepraszam ale tak podstawowy błąd... Nie wiem co powiedzieć. Naklej plaster i do jazdy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Cześć Mitek. Masz rację buty sportowe Atomic redster Club sport 130 Glupota ludzka nie zna granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Valdi, razem z plastrem kup słownik albo autokorektę przestań olewać. Oczy krwawią... Z "zapiołem" to poleciałeś grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 W ten tydzień sobie odpuszczę wyjazd żeby wygoilo się dobrze. Ale bardzo chętnie przyjmę wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 W ten tydzień sobie odpuszczę wyjazd żeby wygoilo się dobrze. Ale bardzo chętnie przyjmę wszelkie rady Wkg Ci dobrze napisał. Czasami musi boleć, nie rozczulaj się... ...no i zadbaj o odrobinę estetyki w pisowni. @Mitek Co jest złego w chodzeniu w niezapiętym bucie sportowym? Zdarza mi się jeździć w niezapiętych, a do chodzenia odpinam niemal zawsze. Tam nie ma miejsca na jakikolwiek ruch stopy/stawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Mitek ma trochę racji. Pierwszy raz popełniłem ten błąd i sporo mnie kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Mitek ma trochę racji. Pierwszy raz popełniłem ten błąd i sporo mnie kosztował Jasne, tylko zastanawiam się jak mogło dojść do tego obtarcia? Ja często chodzę w rozpiętych, zarówno w poprzednich jak i obecnych i nic mnie nie obciera...żeby obtarło stopa/pięta musi mieć miejsce na ruch. Nie chcę Ci sugerować, że masz źle dobrane buty. Na przyszłość chociaż "zakotwicz" klamry, nie musisz dociągać. Bo z Twojego wpisu rozumiem, że poleciałeś do kasy w tych butach jak w gumowcach, klamry i rzep luźno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Jak się spieszy to i luźno trzeba Ja - przyznam się szczerze - nie chodzę w rozpiętych bo mi się nie chce rozpinać a tym bardziej potem zapinać. Ale dobrze przylegające sportowe buty nie powinny ocierać. Tylko, czy one zawsze o tym wiedzą ? Najgorsze ocieranie jest w butach skiturowych gdy się wieczorem skarpet nie wypierze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Może wyślij zdjęcie tych otarć , będzie łatwiej podjąć decyzję, czy dalej masz się męczyć, a może lepiej rozczulic się i posiedzieć w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Klamry w prawym bucie właśnie nawet nie zakotwiczylem. Polecialem szybko do kasy i dlatego obtarlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Buty dobrze dobrane. W zeszłym sezonie kupiłem i było do końca ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Buty dobrze dobrane. W zeszłym sezonie kupiłem i było do końca okA sznurujesz te buty? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Do smarowania polecam Tribiotic w maści - używam zawsze jak mam jakieś skaleczenia czy inne obtarcia. Goi się jak "na psie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Do smarowania polecam Tribiotic w maści - używam zawsze jak mam jakieś skaleczenia czy inne obtarcia. Goi się jak "na psie". Łoooo rany. Na owrzodzenia, ropne infekcje bakteryjne i gdy nie wiadomo o co chodzi. Przy dłuższym stosowaniu może powodować grzybicę ... Trochę z armaty do wróbla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Obtarta pięta
valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Cześć Mitek. Masz rację buty sportowe Atomic redster Club sport 130 Glupota ludzka nie zna granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Valdi, razem z plastrem kup słownik albo autokorektę przestań olewać. Oczy krwawią... Z "zapiołem" to poleciałeś grubo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 W ten tydzień sobie odpuszczę wyjazd żeby wygoilo się dobrze. Ale bardzo chętnie przyjmę wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 W ten tydzień sobie odpuszczę wyjazd żeby wygoilo się dobrze. Ale bardzo chętnie przyjmę wszelkie rady Wkg Ci dobrze napisał. Czasami musi boleć, nie rozczulaj się... ...no i zadbaj o odrobinę estetyki w pisowni. @Mitek Co jest złego w chodzeniu w niezapiętym bucie sportowym? Zdarza mi się jeździć w niezapiętych, a do chodzenia odpinam niemal zawsze. Tam nie ma miejsca na jakikolwiek ruch stopy/stawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Mitek ma trochę racji. Pierwszy raz popełniłem ten błąd i sporo mnie kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Mitek ma trochę racji. Pierwszy raz popełniłem ten błąd i sporo mnie kosztował Jasne, tylko zastanawiam się jak mogło dojść do tego obtarcia? Ja często chodzę w rozpiętych, zarówno w poprzednich jak i obecnych i nic mnie nie obciera...żeby obtarło stopa/pięta musi mieć miejsce na ruch. Nie chcę Ci sugerować, że masz źle dobrane buty. Na przyszłość chociaż "zakotwicz" klamry, nie musisz dociągać. Bo z Twojego wpisu rozumiem, że poleciałeś do kasy w tych butach jak w gumowcach, klamry i rzep luźno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Jak się spieszy to i luźno trzeba Ja - przyznam się szczerze - nie chodzę w rozpiętych bo mi się nie chce rozpinać a tym bardziej potem zapinać. Ale dobrze przylegające sportowe buty nie powinny ocierać. Tylko, czy one zawsze o tym wiedzą ? Najgorsze ocieranie jest w butach skiturowych gdy się wieczorem skarpet nie wypierze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Może wyślij zdjęcie tych otarć , będzie łatwiej podjąć decyzję, czy dalej masz się męczyć, a może lepiej rozczulic się i posiedzieć w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Klamry w prawym bucie właśnie nawet nie zakotwiczylem. Polecialem szybko do kasy i dlatego obtarlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Buty dobrze dobrane. W zeszłym sezonie kupiłem i było do końca ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Buty dobrze dobrane. W zeszłym sezonie kupiłem i było do końca okA sznurujesz te buty? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Do smarowania polecam Tribiotic w maści - używam zawsze jak mam jakieś skaleczenia czy inne obtarcia. Goi się jak "na psie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Do smarowania polecam Tribiotic w maści - używam zawsze jak mam jakieś skaleczenia czy inne obtarcia. Goi się jak "na psie". Łoooo rany. Na owrzodzenia, ropne infekcje bakteryjne i gdy nie wiadomo o co chodzi. Przy dłuższym stosowaniu może powodować grzybicę ... Trochę z armaty do wróbla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Ski Forum Zdrowie Obtarta pięta
valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Mitek ma trochę racji. Pierwszy raz popełniłem ten błąd i sporo mnie kosztował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FerraEnzo Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Mitek ma trochę racji. Pierwszy raz popełniłem ten błąd i sporo mnie kosztował Jasne, tylko zastanawiam się jak mogło dojść do tego obtarcia? Ja często chodzę w rozpiętych, zarówno w poprzednich jak i obecnych i nic mnie nie obciera...żeby obtarło stopa/pięta musi mieć miejsce na ruch. Nie chcę Ci sugerować, że masz źle dobrane buty. Na przyszłość chociaż "zakotwicz" klamry, nie musisz dociągać. Bo z Twojego wpisu rozumiem, że poleciałeś do kasy w tych butach jak w gumowcach, klamry i rzep luźno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Jak się spieszy to i luźno trzeba Ja - przyznam się szczerze - nie chodzę w rozpiętych bo mi się nie chce rozpinać a tym bardziej potem zapinać. Ale dobrze przylegające sportowe buty nie powinny ocierać. Tylko, czy one zawsze o tym wiedzą ? Najgorsze ocieranie jest w butach skiturowych gdy się wieczorem skarpet nie wypierze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Joanna Sm Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Może wyślij zdjęcie tych otarć , będzie łatwiej podjąć decyzję, czy dalej masz się męczyć, a może lepiej rozczulic się i posiedzieć w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Klamry w prawym bucie właśnie nawet nie zakotwiczylem. Polecialem szybko do kasy i dlatego obtarlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Buty dobrze dobrane. W zeszłym sezonie kupiłem i było do końca ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MajsterMisiewicz Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Buty dobrze dobrane. W zeszłym sezonie kupiłem i było do końca okA sznurujesz te buty? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Segal Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Do smarowania polecam Tribiotic w maści - używam zawsze jak mam jakieś skaleczenia czy inne obtarcia. Goi się jak "na psie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wkg Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Do smarowania polecam Tribiotic w maści - używam zawsze jak mam jakieś skaleczenia czy inne obtarcia. Goi się jak "na psie". Łoooo rany. Na owrzodzenia, ropne infekcje bakteryjne i gdy nie wiadomo o co chodzi. Przy dłuższym stosowaniu może powodować grzybicę ... Trochę z armaty do wróbla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0 Przejdź do listy tematów
wkg Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Jak się spieszy to i luźno trzeba Ja - przyznam się szczerze - nie chodzę w rozpiętych bo mi się nie chce rozpinać a tym bardziej potem zapinać. Ale dobrze przylegające sportowe buty nie powinny ocierać. Tylko, czy one zawsze o tym wiedzą ? Najgorsze ocieranie jest w butach skiturowych gdy się wieczorem skarpet nie wypierze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joanna Sm Napisano 3 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Może wyślij zdjęcie tych otarć , będzie łatwiej podjąć decyzję, czy dalej masz się męczyć, a może lepiej rozczulic się i posiedzieć w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Klamry w prawym bucie właśnie nawet nie zakotwiczylem. Polecialem szybko do kasy i dlatego obtarlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valdi3 Napisano 3 Stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2020 Buty dobrze dobrane. W zeszłym sezonie kupiłem i było do końca ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MajsterMisiewicz Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Buty dobrze dobrane. W zeszłym sezonie kupiłem i było do końca okA sznurujesz te buty? Sent from my LG-H870 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Segal Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Do smarowania polecam Tribiotic w maści - używam zawsze jak mam jakieś skaleczenia czy inne obtarcia. Goi się jak "na psie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 4 Stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2020 Do smarowania polecam Tribiotic w maści - używam zawsze jak mam jakieś skaleczenia czy inne obtarcia. Goi się jak "na psie". Łoooo rany. Na owrzodzenia, ropne infekcje bakteryjne i gdy nie wiadomo o co chodzi. Przy dłuższym stosowaniu może powodować grzybicę ... Trochę z armaty do wróbla ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 0
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność