bodex4 Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Są ratrakowane. Czynna oficjalnie tylko 3 pod gondolą. Obłożenia nie znam niestety nie bylem jeszcze na wieczornej ale zerknij na kamerke Aha, ale jedynka na mapce też ma zaznaczone oświetlenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 3,5tys. Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 10 godz Top użytkownicy w tym temacie 249 626 367 147 Popularne dni 3 Sty 47 17 Gru 39 30 Gru 30 22 Sty 28 Top użytkownicy w tym temacie mig 249 odpowiedzi kordiankw 626 odpowiedzi moruniek 367 odpowiedzi bubol.T 147 odpowiedzi Popularne dni 3 Sty 2018 47 odpowiedzi 17 Gru 2023 39 odpowiedzi 30 Gru 2018 30 odpowiedzi 22 Sty 2020 28 odpowiedzi Popularne posty kordiankw 24 Lutego 2023 Dziś COS, poranek z deszczem, żona nie za bardzo miała ochotę na narty. Dobrze, że zmieniła zdanie. Wiatr przewiał chmury, ładnie się wypogodziło i pusto na stoku i do kanapy. Najlepszy warun od grzeb kordiankw 5 Lutego Dzień Dobry z zimowego Szczyrku 😅 kordiankw 1 Lutego 2023 Dodane grafiki kordiankw Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Aha, ale jedynka na mapce też ma zaznaczone oświetlenie... Jak jest otwarta, to też jeździ na nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Dzisiejsza relacja z deszczowego i mglistego Szczyrku. Pogoda skutecznie zniechęciła ludzi do jazdy na nartach, do 13:00 bardzo mało osób jeździło, choć parkingi pełne. Śnieg mokry i ciężki, taki przypominający wiosenne nartowanie. Moja żona, która jeździła dziś ze mną pierwszy dzień w tym sezonie w Szczyrku, stwierdziła, że w Białce przy takiej pogodzie (byliśmy tam 2 tygodnie temu), trasy potrafią przygotować jednak zdecydowanie lepiej, mi osobiście to nie przeszkadzało. Najlepiej przygotowane trasy to te ze Zbójnickiej Kopy (twardo i równo przez cały dzień). Najsłabiej łącznik pomiędzy 8 a 10 (mnóstwo przetrać - zdecydowanie do poprawki). Ludzi bardzo mało przez cały dzień ale parkingi pełne. Zjazd do Soliska i nieczynna kanapa na Juliany (ruszyła później). Golgocie jeszcze "trochę" brakuje. Co oni zrobili z Wierchu Pośredniego - nóż się w kieszeni otwiera. Bar Maja. Bez orczyków jakoś tak dziwnie. Drobne przecierki. Wjazd na Zbójnicką Kopę około 12:30 - też płynnie. Śnieg na trasach ciężki, od 10:00 mocno zmęczony, ale same trasy naśnieżone dużo lepiej niż w zeszłym roku dokładnie o tej samej porze (zwłaszcza 3 zasługuje na duży plus). Zdarzają się na 4 drobne przecierki - ale w normie wg. mnie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial] Dzisiejsza relacja z deszczowego i mglistego Szczyrku. Krzysztof znowu załapałeś się w kadr . Fota ze strony Szczyrkowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Okazuje się że i na stokach Małego Skrzycznego można się zgubić: https://fakty.interi...kim,nId,2755839 Ratownicy GOPR uratowali narciarza w Beskidzie ŚląskimMeżczyzna po kilku godzinach poszukiwań został znaleziony w środku lasu, w głębokim śniegu. Poszukiwania narciarza rozpoczęły się już w piątek po południu. Mężczyzna przy ograniczonej widoczności i silnym wietrze zjechał z trasy i zgubił się w rejonie Małego Skrzycznego. W tym czasie w Beskidach panowały bardzo trudne warunki - wiał mocny wiatr, a widoczność była ograniczona do 10 metrów. Po kilku godzinach patrol ratowników beskidzkiego GOPR-u odnalazł go w środku lasu, w głębokim śniegu. Życiu narciarza nic nie grozi. Trafił do szpitala. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 To może i ja coś napiszę, bo byłem i jeździłem. Dzisiaj rządziły Juliany (pusty parking przy nieczynnej trasie - to był strzał w 10). Fajnie też na Julianach poza trasami. Zamontowali na miejscu nową taśmę dla dzieci i postawili kolejny bar przy parkingu (obok wypożyczalni). Rano na Julianach warunki wspaniałe, w nocy spadło około 5 cm naturalnego śniegu i przez 2 godziny jazda była wspaniała. Od godziny 10:30 tłum gęstniał, ze stoku uciekałem około 11:30 jak już zaczęły się tłumy do kanap (ale ta kolejka którą widzimy na zdjęciu to maksymalnie 10 minut stania). Jak bardzo potrzebna jest trasa i kanapa na górze, było dziś widać doskonale, brak czynnej B5 i mamy zarówno tłok na trasach jak i tłok przy kanapach na Solisku. Do tego dochodzi masa osób walczących o życie. Mamy bardzo dużą ilość osób słabo jeżdżących, trasy raczej słabo wyratrakowane - po części z braku mrozu w nocy (szczególnie dotyczyło to 4, choć mróz rano był, przynajmniej wg. tablicy na Solisku) i po godzinie mamy trasę mocno zdegradowaną, dziś sporo osób chciało objechać jej dolny fragment nieczynną "7". I jeszcze jedna ciekawostka, droga przez przełęcz od strony Wisły czarna, po stronie Sczyrku biała (nieodśnieżona). Dziś gęsta mgła i opad marznącego deszczu. Juliany przywitały mnie mgłą ale dalszy zjazd do Szczyrku uznałem za bezcelowy i zaparkowałem tam auto. Rano przymrozek. Panowie poprawiają płotek. Im wyżej tym gorzej z widocznością. 4 i nieczynna 7 po lewej (jaka nieczynna patrząc po ilości ludzi po prawej). Słynna kolejka (stałem 8 minut z zegarkiem w ręku ale niektórzy na pewno i 30 minut). Rudy Kot czynny. Zjazd na parking, po nieczynnym fragmencie trasy nr. 10, pytanie czemu on jest nieczynny ? Śniegu mają pod dostatkiem. Nowa taśma dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Krzysztof tak jak wcześniej pisałem 7 jest potrzebna, choćby ze względów bezpieczeństwa, to samo jedynka. Z jakiego powodu nie otwierają 10 ? Nie wiem widocznie taka polityka, może znów brak ratrakowego? Kiedyś, kilka lat temu byłem na Chopoku, pogoda bajeczna , śniegu bardzo,ale to bardzo dużo, ferie, więc ludzi też mnóstwo i co? część tras nie była przygotowana. W tym trudna czarna slalomowa, i jedna z czerwonych tras.Właściciel ten sam co SMR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Krzysztof tak jak wcześniej pisałem 7 jest potrzebna, choćby ze względów bezpieczeństwa, to samo jedynka. Z jakiego powodu nie otwierają 10 ? Nie wiem widocznie taka polityka, może znów brak ratrakowego? Kiedyś, kilka lat temu byłem na Chopoku, pogoda bajeczna , śniegu bardzo,ale to bardzo dużo, ferie, więc ludzi też mnóstwo i co? część tras nie była przygotowana. W tym trudna czarna slalomowa, i jedna z czerwonych tras.Właściciel ten sam co SMR. Tomek, "7" jest oczywiście potrzebna ale moim zdaniem, otwarte Juliany, nawet w ograniczonym zakresie (czynna 8 i dolny kawałek 10) plus czynna trasa na Zbójnicką Kopę doskonale udrażnia Solisko (tak było wczoraj). Dziś problemem była nieczynna kanapa na Zbójnicką Kopę. W zeszłym sezonie też albo lizali "4" albo trasy na Julianach. Nie wiem czy to nie jest jakieś założenie biznesowe, bo ratraków mają tam naprawdę pod dostatkiem. Tu nawet nie chodzi o otwarcie całej "10" ale wyratrakowali jej fragment przy taśmie dla dzieci koło parkingu na Julianach, co za problem stanowiło przejechać tym samym ratrakiem jeszcze 300 w dół by wyrównać dojazd z parkingu do czynne dolnej części "10", przecież i tak ten ratrak tam jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 I taka ciekawostka. https://fakty.interi...opr,nId,2755951 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Mam gdzieś takie narciarstwo. Z zegarkiem czy bez. Wolę pociskać w Cisowej i być "mistrzem" jednej górki Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Tomek, "7" jest oczywiście potrzebna ale moim zdaniem, otwarte Juliany, nawet w ograniczonym zakresie (czynna 8 i dolny kawałek 10) plus czynna trasa na Zbójnicką Kopę doskonale udrażnia Solisko (tak było wczoraj). Dziś problemem była nieczynna kanapa na Zbójnicką Kopę. W zeszłym sezonie też albo lizali "4" albo trasy na Julianach. Nie wiem czy to nie jest jakieś założenie biznesowe, bo ratraków mają tam naprawdę pod dostatkiem. Tu nawet nie chodzi o otwarcie całej "10" ale wyratrakowali jej fragment przy taśmie dla dzieci koło parkingu na Julianach, co za problem stanowiło przejechać tym samym ratrakiem jeszcze 300 w dół by wyrównać dojazd z parkingu do czynne dolnej części "10", przecież i tak ten ratrak tam jeździł. To się nazywa podejmowanie decyzji przez księgowego oraz sprzedawcę. Oni patrzą na statystyki sprzedaży karnetów i liczby przejazdów wyciągami, reszta nie ma znaczenia. A, jeszcze sprzedaż w barach tmr. Na fejsie to tam dzisiaj klną na nich ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 To się nazywa podejmowanie decyzji przez księgowego oraz sprzedawcę. Oni patrzą na statystyki sprzedaży karnetów i liczby przejazdów wyciągami, reszta nie ma znaczenia. A, jeszcze sprzedaż w barach tmr. Na fejsie to tam dzisiaj klną na nich ostro. Nie mam fejsa, ale poczytałem z ciekawości z konta żony i już od dłuższego czasu są wymowne komentarze, sporo osób pisze, że śniegu dużo a trasy nie przygotowane przez ratrak mimo odpowiedniej pokrywy i jakoś jestem w stanie w to uwierzyć po tym co tu czytam i co sam widziałem tydzień temu. Tak jak mówiłem wcześniej szacunek za zmianę całej infrastruktury, trasy też mi się podobają, ale kiedyś jak uruchomili Solisko, to zaraz obydwie trasy przy dwóch orczykach ruch na trasach był niewielki. Teraz jedna trasa i szybka kanapa 6 os. Na Julianach to samo i na Czyrnej też, jedna trasa i gondola 10 os. W takim razie wolę jechać na Soszów mam 3 trasy do wyboru i tylko jedno wolne krzesełko, wiadomo ,że nie będzie takiego tłoku. Trasy krótkie, ale na 4 godziny jazdy wystarczy i na obiad jestem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Przypominam tylko, ze to jest w zasadzie korpo. Lub twór o podobnej strukturze. Będąc w zeszłym roku nie mogłem się oprzeć wrażeniu, iż sposób działania tej instytucji skądś znam. Są zdolni do postawienia gondoli w górach, ale już browara na dolnej stacji nie umieją sprzedać normalnie. W knajpie kolejka co wyglada jak waz na nokii 3310 a 20 metrów dalej pusty sklep z czapkami za 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cześć tras jest pewno dostosowana jedynie do jabłuszek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Relacja z dnia dzisiejszego. Wystartowała kanapa B5 (mimo że jazda we mgle, kanapa cieszyła się dużą popularnością - jak widać na poniższych zdjęciach), co skutecznie odciążyło rejon Soliska (jeździłem do 11:30). Sama "4", dół przygotowane fatalnie ale dziś brak mrozu, więc po ratrakowaniu mogło nie związać. "7" odgrodzona od "4" i przejechana gąsienicami ratraka, zdarty cały naturalny śnieg, tak jakby przygotowywali ją do intensywnego naśnieżania. Świetne warunki na Julianach, tak na trasie jak i poza trasami (dopadało kolejne 5 cm naturalnego śniegu), przednia zabawa. Golgota przejezdna choć oczywiście zamknięta. Jak zjeżdżałem "10", o 8:25 przed otwarciem tras to była wyrwa w śniegu, jak jechałem kolejny raz po 15 minutach, stał tam już pracownik ski patrolu i zabezpieczał dziurę (stawiał płotek). Przywitał nas bałwanek na Julianach. Na 10 nawet były ślady sztruksu (wyżej na 8 leżał świeży śnieg). 7 zaorana ratrakiem (zlikwidowali objazd do dołu 4). I kolejne zdjęcie 7. 7 jest wyraźnie odgrodzona od 4 taśmami, w mojej ocenie przygotowują ją do naśnieżania. Kolejka do wyciągu na Zbójnicką Kopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Swietna relacja Ciekawe czy w Nowy Rok o 8.00 będzie luźniej z racji poranku po sylwestrze i czy to dobry pomysł jechać właśnie tego dnia (patrząc np. na pogodę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Patrząc na pogodę: to za dwa tygodnie powinno być bajkowo . Będę w terminie 10-13 i 19-22 stycznia, ktoś planuje przyjazd w którymś z tych dwóch terminów? Możliwe, że w tym drugim terminie będę dysponował dwoma miejscami w aucie z Warszawy i na kwaterze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Fun Sport Szczyrk, ul. Myśliwska 31 https://www.facebook...UEb4A8&fref=tag Mają najnowsze Elan IBEX Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 złhttps://www.szczyrko...resh-track-301/ Przeglądałem wątek na skionline. Nieźle się ludzie burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli?To jednorazowy wyskok TMR(3/01), czy stała 'usługa? Bo jakoś nie umiem rozszyfrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Dalej Strona 84 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 27 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2018 Aha, ale jedynka na mapce też ma zaznaczone oświetlenie... Jak jest otwarta, to też jeździ na nocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Dzisiejsza relacja z deszczowego i mglistego Szczyrku. Pogoda skutecznie zniechęciła ludzi do jazdy na nartach, do 13:00 bardzo mało osób jeździło, choć parkingi pełne. Śnieg mokry i ciężki, taki przypominający wiosenne nartowanie. Moja żona, która jeździła dziś ze mną pierwszy dzień w tym sezonie w Szczyrku, stwierdziła, że w Białce przy takiej pogodzie (byliśmy tam 2 tygodnie temu), trasy potrafią przygotować jednak zdecydowanie lepiej, mi osobiście to nie przeszkadzało. Najlepiej przygotowane trasy to te ze Zbójnickiej Kopy (twardo i równo przez cały dzień). Najsłabiej łącznik pomiędzy 8 a 10 (mnóstwo przetrać - zdecydowanie do poprawki). Ludzi bardzo mało przez cały dzień ale parkingi pełne. Zjazd do Soliska i nieczynna kanapa na Juliany (ruszyła później). Golgocie jeszcze "trochę" brakuje. Co oni zrobili z Wierchu Pośredniego - nóż się w kieszeni otwiera. Bar Maja. Bez orczyków jakoś tak dziwnie. Drobne przecierki. Wjazd na Zbójnicką Kopę około 12:30 - też płynnie. Śnieg na trasach ciężki, od 10:00 mocno zmęczony, ale same trasy naśnieżone dużo lepiej niż w zeszłym roku dokładnie o tej samej porze (zwłaszcza 3 zasługuje na duży plus). Zdarzają się na 4 drobne przecierki - ale w normie wg. mnie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial] Dzisiejsza relacja z deszczowego i mglistego Szczyrku. Krzysztof znowu załapałeś się w kadr . Fota ze strony Szczyrkowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Okazuje się że i na stokach Małego Skrzycznego można się zgubić: https://fakty.interi...kim,nId,2755839 Ratownicy GOPR uratowali narciarza w Beskidzie ŚląskimMeżczyzna po kilku godzinach poszukiwań został znaleziony w środku lasu, w głębokim śniegu. Poszukiwania narciarza rozpoczęły się już w piątek po południu. Mężczyzna przy ograniczonej widoczności i silnym wietrze zjechał z trasy i zgubił się w rejonie Małego Skrzycznego. W tym czasie w Beskidach panowały bardzo trudne warunki - wiał mocny wiatr, a widoczność była ograniczona do 10 metrów. Po kilku godzinach patrol ratowników beskidzkiego GOPR-u odnalazł go w środku lasu, w głębokim śniegu. Życiu narciarza nic nie grozi. Trafił do szpitala. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 To może i ja coś napiszę, bo byłem i jeździłem. Dzisiaj rządziły Juliany (pusty parking przy nieczynnej trasie - to był strzał w 10). Fajnie też na Julianach poza trasami. Zamontowali na miejscu nową taśmę dla dzieci i postawili kolejny bar przy parkingu (obok wypożyczalni). Rano na Julianach warunki wspaniałe, w nocy spadło około 5 cm naturalnego śniegu i przez 2 godziny jazda była wspaniała. Od godziny 10:30 tłum gęstniał, ze stoku uciekałem około 11:30 jak już zaczęły się tłumy do kanap (ale ta kolejka którą widzimy na zdjęciu to maksymalnie 10 minut stania). Jak bardzo potrzebna jest trasa i kanapa na górze, było dziś widać doskonale, brak czynnej B5 i mamy zarówno tłok na trasach jak i tłok przy kanapach na Solisku. Do tego dochodzi masa osób walczących o życie. Mamy bardzo dużą ilość osób słabo jeżdżących, trasy raczej słabo wyratrakowane - po części z braku mrozu w nocy (szczególnie dotyczyło to 4, choć mróz rano był, przynajmniej wg. tablicy na Solisku) i po godzinie mamy trasę mocno zdegradowaną, dziś sporo osób chciało objechać jej dolny fragment nieczynną "7". I jeszcze jedna ciekawostka, droga przez przełęcz od strony Wisły czarna, po stronie Sczyrku biała (nieodśnieżona). Dziś gęsta mgła i opad marznącego deszczu. Juliany przywitały mnie mgłą ale dalszy zjazd do Szczyrku uznałem za bezcelowy i zaparkowałem tam auto. Rano przymrozek. Panowie poprawiają płotek. Im wyżej tym gorzej z widocznością. 4 i nieczynna 7 po lewej (jaka nieczynna patrząc po ilości ludzi po prawej). Słynna kolejka (stałem 8 minut z zegarkiem w ręku ale niektórzy na pewno i 30 minut). Rudy Kot czynny. Zjazd na parking, po nieczynnym fragmencie trasy nr. 10, pytanie czemu on jest nieczynny ? Śniegu mają pod dostatkiem. Nowa taśma dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Krzysztof tak jak wcześniej pisałem 7 jest potrzebna, choćby ze względów bezpieczeństwa, to samo jedynka. Z jakiego powodu nie otwierają 10 ? Nie wiem widocznie taka polityka, może znów brak ratrakowego? Kiedyś, kilka lat temu byłem na Chopoku, pogoda bajeczna , śniegu bardzo,ale to bardzo dużo, ferie, więc ludzi też mnóstwo i co? część tras nie była przygotowana. W tym trudna czarna slalomowa, i jedna z czerwonych tras.Właściciel ten sam co SMR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Krzysztof tak jak wcześniej pisałem 7 jest potrzebna, choćby ze względów bezpieczeństwa, to samo jedynka. Z jakiego powodu nie otwierają 10 ? Nie wiem widocznie taka polityka, może znów brak ratrakowego? Kiedyś, kilka lat temu byłem na Chopoku, pogoda bajeczna , śniegu bardzo,ale to bardzo dużo, ferie, więc ludzi też mnóstwo i co? część tras nie była przygotowana. W tym trudna czarna slalomowa, i jedna z czerwonych tras.Właściciel ten sam co SMR. Tomek, "7" jest oczywiście potrzebna ale moim zdaniem, otwarte Juliany, nawet w ograniczonym zakresie (czynna 8 i dolny kawałek 10) plus czynna trasa na Zbójnicką Kopę doskonale udrażnia Solisko (tak było wczoraj). Dziś problemem była nieczynna kanapa na Zbójnicką Kopę. W zeszłym sezonie też albo lizali "4" albo trasy na Julianach. Nie wiem czy to nie jest jakieś założenie biznesowe, bo ratraków mają tam naprawdę pod dostatkiem. Tu nawet nie chodzi o otwarcie całej "10" ale wyratrakowali jej fragment przy taśmie dla dzieci koło parkingu na Julianach, co za problem stanowiło przejechać tym samym ratrakiem jeszcze 300 w dół by wyrównać dojazd z parkingu do czynne dolnej części "10", przecież i tak ten ratrak tam jeździł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 I taka ciekawostka. https://fakty.interi...opr,nId,2755951 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Mam gdzieś takie narciarstwo. Z zegarkiem czy bez. Wolę pociskać w Cisowej i być "mistrzem" jednej górki Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Tomek, "7" jest oczywiście potrzebna ale moim zdaniem, otwarte Juliany, nawet w ograniczonym zakresie (czynna 8 i dolny kawałek 10) plus czynna trasa na Zbójnicką Kopę doskonale udrażnia Solisko (tak było wczoraj). Dziś problemem była nieczynna kanapa na Zbójnicką Kopę. W zeszłym sezonie też albo lizali "4" albo trasy na Julianach. Nie wiem czy to nie jest jakieś założenie biznesowe, bo ratraków mają tam naprawdę pod dostatkiem. Tu nawet nie chodzi o otwarcie całej "10" ale wyratrakowali jej fragment przy taśmie dla dzieci koło parkingu na Julianach, co za problem stanowiło przejechać tym samym ratrakiem jeszcze 300 w dół by wyrównać dojazd z parkingu do czynne dolnej części "10", przecież i tak ten ratrak tam jeździł. To się nazywa podejmowanie decyzji przez księgowego oraz sprzedawcę. Oni patrzą na statystyki sprzedaży karnetów i liczby przejazdów wyciągami, reszta nie ma znaczenia. A, jeszcze sprzedaż w barach tmr. Na fejsie to tam dzisiaj klną na nich ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 To się nazywa podejmowanie decyzji przez księgowego oraz sprzedawcę. Oni patrzą na statystyki sprzedaży karnetów i liczby przejazdów wyciągami, reszta nie ma znaczenia. A, jeszcze sprzedaż w barach tmr. Na fejsie to tam dzisiaj klną na nich ostro. Nie mam fejsa, ale poczytałem z ciekawości z konta żony i już od dłuższego czasu są wymowne komentarze, sporo osób pisze, że śniegu dużo a trasy nie przygotowane przez ratrak mimo odpowiedniej pokrywy i jakoś jestem w stanie w to uwierzyć po tym co tu czytam i co sam widziałem tydzień temu. Tak jak mówiłem wcześniej szacunek za zmianę całej infrastruktury, trasy też mi się podobają, ale kiedyś jak uruchomili Solisko, to zaraz obydwie trasy przy dwóch orczykach ruch na trasach był niewielki. Teraz jedna trasa i szybka kanapa 6 os. Na Julianach to samo i na Czyrnej też, jedna trasa i gondola 10 os. W takim razie wolę jechać na Soszów mam 3 trasy do wyboru i tylko jedno wolne krzesełko, wiadomo ,że nie będzie takiego tłoku. Trasy krótkie, ale na 4 godziny jazdy wystarczy i na obiad jestem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Przypominam tylko, ze to jest w zasadzie korpo. Lub twór o podobnej strukturze. Będąc w zeszłym roku nie mogłem się oprzeć wrażeniu, iż sposób działania tej instytucji skądś znam. Są zdolni do postawienia gondoli w górach, ale już browara na dolnej stacji nie umieją sprzedać normalnie. W knajpie kolejka co wyglada jak waz na nokii 3310 a 20 metrów dalej pusty sklep z czapkami za 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cześć tras jest pewno dostosowana jedynie do jabłuszek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Relacja z dnia dzisiejszego. Wystartowała kanapa B5 (mimo że jazda we mgle, kanapa cieszyła się dużą popularnością - jak widać na poniższych zdjęciach), co skutecznie odciążyło rejon Soliska (jeździłem do 11:30). Sama "4", dół przygotowane fatalnie ale dziś brak mrozu, więc po ratrakowaniu mogło nie związać. "7" odgrodzona od "4" i przejechana gąsienicami ratraka, zdarty cały naturalny śnieg, tak jakby przygotowywali ją do intensywnego naśnieżania. Świetne warunki na Julianach, tak na trasie jak i poza trasami (dopadało kolejne 5 cm naturalnego śniegu), przednia zabawa. Golgota przejezdna choć oczywiście zamknięta. Jak zjeżdżałem "10", o 8:25 przed otwarciem tras to była wyrwa w śniegu, jak jechałem kolejny raz po 15 minutach, stał tam już pracownik ski patrolu i zabezpieczał dziurę (stawiał płotek). Przywitał nas bałwanek na Julianach. Na 10 nawet były ślady sztruksu (wyżej na 8 leżał świeży śnieg). 7 zaorana ratrakiem (zlikwidowali objazd do dołu 4). I kolejne zdjęcie 7. 7 jest wyraźnie odgrodzona od 4 taśmami, w mojej ocenie przygotowują ją do naśnieżania. Kolejka do wyciągu na Zbójnicką Kopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Swietna relacja Ciekawe czy w Nowy Rok o 8.00 będzie luźniej z racji poranku po sylwestrze i czy to dobry pomysł jechać właśnie tego dnia (patrząc np. na pogodę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Patrząc na pogodę: to za dwa tygodnie powinno być bajkowo . Będę w terminie 10-13 i 19-22 stycznia, ktoś planuje przyjazd w którymś z tych dwóch terminów? Możliwe, że w tym drugim terminie będę dysponował dwoma miejscami w aucie z Warszawy i na kwaterze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Fun Sport Szczyrk, ul. Myśliwska 31 https://www.facebook...UEb4A8&fref=tag Mają najnowsze Elan IBEX Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 złhttps://www.szczyrko...resh-track-301/ Przeglądałem wątek na skionline. Nieźle się ludzie burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli?To jednorazowy wyskok TMR(3/01), czy stała 'usługa? Bo jakoś nie umiem rozszyfrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Dalej Strona 84 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 I taka ciekawostka. https://fakty.interi...opr,nId,2755951 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Mam gdzieś takie narciarstwo. Z zegarkiem czy bez. Wolę pociskać w Cisowej i być "mistrzem" jednej górki Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 Tomek, "7" jest oczywiście potrzebna ale moim zdaniem, otwarte Juliany, nawet w ograniczonym zakresie (czynna 8 i dolny kawałek 10) plus czynna trasa na Zbójnicką Kopę doskonale udrażnia Solisko (tak było wczoraj). Dziś problemem była nieczynna kanapa na Zbójnicką Kopę. W zeszłym sezonie też albo lizali "4" albo trasy na Julianach. Nie wiem czy to nie jest jakieś założenie biznesowe, bo ratraków mają tam naprawdę pod dostatkiem. Tu nawet nie chodzi o otwarcie całej "10" ale wyratrakowali jej fragment przy taśmie dla dzieci koło parkingu na Julianach, co za problem stanowiło przejechać tym samym ratrakiem jeszcze 300 w dół by wyrównać dojazd z parkingu do czynne dolnej części "10", przecież i tak ten ratrak tam jeździł. To się nazywa podejmowanie decyzji przez księgowego oraz sprzedawcę. Oni patrzą na statystyki sprzedaży karnetów i liczby przejazdów wyciągami, reszta nie ma znaczenia. A, jeszcze sprzedaż w barach tmr. Na fejsie to tam dzisiaj klną na nich ostro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 To się nazywa podejmowanie decyzji przez księgowego oraz sprzedawcę. Oni patrzą na statystyki sprzedaży karnetów i liczby przejazdów wyciągami, reszta nie ma znaczenia. A, jeszcze sprzedaż w barach tmr. Na fejsie to tam dzisiaj klną na nich ostro. Nie mam fejsa, ale poczytałem z ciekawości z konta żony i już od dłuższego czasu są wymowne komentarze, sporo osób pisze, że śniegu dużo a trasy nie przygotowane przez ratrak mimo odpowiedniej pokrywy i jakoś jestem w stanie w to uwierzyć po tym co tu czytam i co sam widziałem tydzień temu. Tak jak mówiłem wcześniej szacunek za zmianę całej infrastruktury, trasy też mi się podobają, ale kiedyś jak uruchomili Solisko, to zaraz obydwie trasy przy dwóch orczykach ruch na trasach był niewielki. Teraz jedna trasa i szybka kanapa 6 os. Na Julianach to samo i na Czyrnej też, jedna trasa i gondola 10 os. W takim razie wolę jechać na Soszów mam 3 trasy do wyboru i tylko jedno wolne krzesełko, wiadomo ,że nie będzie takiego tłoku. Trasy krótkie, ale na 4 godziny jazdy wystarczy i na obiad jestem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Przypominam tylko, ze to jest w zasadzie korpo. Lub twór o podobnej strukturze. Będąc w zeszłym roku nie mogłem się oprzeć wrażeniu, iż sposób działania tej instytucji skądś znam. Są zdolni do postawienia gondoli w górach, ale już browara na dolnej stacji nie umieją sprzedać normalnie. W knajpie kolejka co wyglada jak waz na nokii 3310 a 20 metrów dalej pusty sklep z czapkami za 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cześć tras jest pewno dostosowana jedynie do jabłuszek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Relacja z dnia dzisiejszego. Wystartowała kanapa B5 (mimo że jazda we mgle, kanapa cieszyła się dużą popularnością - jak widać na poniższych zdjęciach), co skutecznie odciążyło rejon Soliska (jeździłem do 11:30). Sama "4", dół przygotowane fatalnie ale dziś brak mrozu, więc po ratrakowaniu mogło nie związać. "7" odgrodzona od "4" i przejechana gąsienicami ratraka, zdarty cały naturalny śnieg, tak jakby przygotowywali ją do intensywnego naśnieżania. Świetne warunki na Julianach, tak na trasie jak i poza trasami (dopadało kolejne 5 cm naturalnego śniegu), przednia zabawa. Golgota przejezdna choć oczywiście zamknięta. Jak zjeżdżałem "10", o 8:25 przed otwarciem tras to była wyrwa w śniegu, jak jechałem kolejny raz po 15 minutach, stał tam już pracownik ski patrolu i zabezpieczał dziurę (stawiał płotek). Przywitał nas bałwanek na Julianach. Na 10 nawet były ślady sztruksu (wyżej na 8 leżał świeży śnieg). 7 zaorana ratrakiem (zlikwidowali objazd do dołu 4). I kolejne zdjęcie 7. 7 jest wyraźnie odgrodzona od 4 taśmami, w mojej ocenie przygotowują ją do naśnieżania. Kolejka do wyciągu na Zbójnicką Kopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Swietna relacja Ciekawe czy w Nowy Rok o 8.00 będzie luźniej z racji poranku po sylwestrze i czy to dobry pomysł jechać właśnie tego dnia (patrząc np. na pogodę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Patrząc na pogodę: to za dwa tygodnie powinno być bajkowo . Będę w terminie 10-13 i 19-22 stycznia, ktoś planuje przyjazd w którymś z tych dwóch terminów? Możliwe, że w tym drugim terminie będę dysponował dwoma miejscami w aucie z Warszawy i na kwaterze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Fun Sport Szczyrk, ul. Myśliwska 31 https://www.facebook...UEb4A8&fref=tag Mają najnowsze Elan IBEX Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 złhttps://www.szczyrko...resh-track-301/ Przeglądałem wątek na skionline. Nieźle się ludzie burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli?To jednorazowy wyskok TMR(3/01), czy stała 'usługa? Bo jakoś nie umiem rozszyfrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Dalej Strona 84 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
bubol.T Napisano 29 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2018 To się nazywa podejmowanie decyzji przez księgowego oraz sprzedawcę. Oni patrzą na statystyki sprzedaży karnetów i liczby przejazdów wyciągami, reszta nie ma znaczenia. A, jeszcze sprzedaż w barach tmr. Na fejsie to tam dzisiaj klną na nich ostro. Nie mam fejsa, ale poczytałem z ciekawości z konta żony i już od dłuższego czasu są wymowne komentarze, sporo osób pisze, że śniegu dużo a trasy nie przygotowane przez ratrak mimo odpowiedniej pokrywy i jakoś jestem w stanie w to uwierzyć po tym co tu czytam i co sam widziałem tydzień temu. Tak jak mówiłem wcześniej szacunek za zmianę całej infrastruktury, trasy też mi się podobają, ale kiedyś jak uruchomili Solisko, to zaraz obydwie trasy przy dwóch orczykach ruch na trasach był niewielki. Teraz jedna trasa i szybka kanapa 6 os. Na Julianach to samo i na Czyrnej też, jedna trasa i gondola 10 os. W takim razie wolę jechać na Soszów mam 3 trasy do wyboru i tylko jedno wolne krzesełko, wiadomo ,że nie będzie takiego tłoku. Trasy krótkie, ale na 4 godziny jazdy wystarczy i na obiad jestem w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Przypominam tylko, ze to jest w zasadzie korpo. Lub twór o podobnej strukturze. Będąc w zeszłym roku nie mogłem się oprzeć wrażeniu, iż sposób działania tej instytucji skądś znam. Są zdolni do postawienia gondoli w górach, ale już browara na dolnej stacji nie umieją sprzedać normalnie. W knajpie kolejka co wyglada jak waz na nokii 3310 a 20 metrów dalej pusty sklep z czapkami za 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cześć tras jest pewno dostosowana jedynie do jabłuszek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Relacja z dnia dzisiejszego. Wystartowała kanapa B5 (mimo że jazda we mgle, kanapa cieszyła się dużą popularnością - jak widać na poniższych zdjęciach), co skutecznie odciążyło rejon Soliska (jeździłem do 11:30). Sama "4", dół przygotowane fatalnie ale dziś brak mrozu, więc po ratrakowaniu mogło nie związać. "7" odgrodzona od "4" i przejechana gąsienicami ratraka, zdarty cały naturalny śnieg, tak jakby przygotowywali ją do intensywnego naśnieżania. Świetne warunki na Julianach, tak na trasie jak i poza trasami (dopadało kolejne 5 cm naturalnego śniegu), przednia zabawa. Golgota przejezdna choć oczywiście zamknięta. Jak zjeżdżałem "10", o 8:25 przed otwarciem tras to była wyrwa w śniegu, jak jechałem kolejny raz po 15 minutach, stał tam już pracownik ski patrolu i zabezpieczał dziurę (stawiał płotek). Przywitał nas bałwanek na Julianach. Na 10 nawet były ślady sztruksu (wyżej na 8 leżał świeży śnieg). 7 zaorana ratrakiem (zlikwidowali objazd do dołu 4). I kolejne zdjęcie 7. 7 jest wyraźnie odgrodzona od 4 taśmami, w mojej ocenie przygotowują ją do naśnieżania. Kolejka do wyciągu na Zbójnicką Kopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Swietna relacja Ciekawe czy w Nowy Rok o 8.00 będzie luźniej z racji poranku po sylwestrze i czy to dobry pomysł jechać właśnie tego dnia (patrząc np. na pogodę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Patrząc na pogodę: to za dwa tygodnie powinno być bajkowo . Będę w terminie 10-13 i 19-22 stycznia, ktoś planuje przyjazd w którymś z tych dwóch terminów? Możliwe, że w tym drugim terminie będę dysponował dwoma miejscami w aucie z Warszawy i na kwaterze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Fun Sport Szczyrk, ul. Myśliwska 31 https://www.facebook...UEb4A8&fref=tag Mają najnowsze Elan IBEX Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 złhttps://www.szczyrko...resh-track-301/ Przeglądałem wątek na skionline. Nieźle się ludzie burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli?To jednorazowy wyskok TMR(3/01), czy stała 'usługa? Bo jakoś nie umiem rozszyfrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Dalej Strona 84 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
markiz69 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Przypominam tylko, ze to jest w zasadzie korpo. Lub twór o podobnej strukturze. Będąc w zeszłym roku nie mogłem się oprzeć wrażeniu, iż sposób działania tej instytucji skądś znam. Są zdolni do postawienia gondoli w górach, ale już browara na dolnej stacji nie umieją sprzedać normalnie. W knajpie kolejka co wyglada jak waz na nokii 3310 a 20 metrów dalej pusty sklep z czapkami za 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Ale kiedy oni się spodziewają większego ruchu, nawet gdyby przyjąć tezę o finansowej opłacalności, skoro właśnie trwa okres o największej frekwencji w całym sezonie? Cześć tras jest pewno dostosowana jedynie do jabłuszek;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 zł https://www.szczyrko...resh-track-301/I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 I tak postęp w stosunku do letniego biletu na gondole za 40 zł..... :-). Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Relacja z dnia dzisiejszego. Wystartowała kanapa B5 (mimo że jazda we mgle, kanapa cieszyła się dużą popularnością - jak widać na poniższych zdjęciach), co skutecznie odciążyło rejon Soliska (jeździłem do 11:30). Sama "4", dół przygotowane fatalnie ale dziś brak mrozu, więc po ratrakowaniu mogło nie związać. "7" odgrodzona od "4" i przejechana gąsienicami ratraka, zdarty cały naturalny śnieg, tak jakby przygotowywali ją do intensywnego naśnieżania. Świetne warunki na Julianach, tak na trasie jak i poza trasami (dopadało kolejne 5 cm naturalnego śniegu), przednia zabawa. Golgota przejezdna choć oczywiście zamknięta. Jak zjeżdżałem "10", o 8:25 przed otwarciem tras to była wyrwa w śniegu, jak jechałem kolejny raz po 15 minutach, stał tam już pracownik ski patrolu i zabezpieczał dziurę (stawiał płotek). Przywitał nas bałwanek na Julianach. Na 10 nawet były ślady sztruksu (wyżej na 8 leżał świeży śnieg). 7 zaorana ratrakiem (zlikwidowali objazd do dołu 4). I kolejne zdjęcie 7. 7 jest wyraźnie odgrodzona od 4 taśmami, w mojej ocenie przygotowują ją do naśnieżania. Kolejka do wyciągu na Zbójnicką Kopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Swietna relacja Ciekawe czy w Nowy Rok o 8.00 będzie luźniej z racji poranku po sylwestrze i czy to dobry pomysł jechać właśnie tego dnia (patrząc np. na pogodę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... ronin Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Patrząc na pogodę: to za dwa tygodnie powinno być bajkowo . Będę w terminie 10-13 i 19-22 stycznia, ktoś planuje przyjazd w którymś z tych dwóch terminów? Możliwe, że w tym drugim terminie będę dysponował dwoma miejscami w aucie z Warszawy i na kwaterze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Harpia Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Fun Sport Szczyrk, ul. Myśliwska 31 https://www.facebook...UEb4A8&fref=tag Mają najnowsze Elan IBEX Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 złhttps://www.szczyrko...resh-track-301/ Przeglądałem wątek na skionline. Nieźle się ludzie burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli?To jednorazowy wyskok TMR(3/01), czy stała 'usługa? Bo jakoś nie umiem rozszyfrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Dalej Strona 84 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
moruniek Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Relacja z dnia dzisiejszego. Wystartowała kanapa B5 (mimo że jazda we mgle, kanapa cieszyła się dużą popularnością - jak widać na poniższych zdjęciach), co skutecznie odciążyło rejon Soliska (jeździłem do 11:30). Sama "4", dół przygotowane fatalnie ale dziś brak mrozu, więc po ratrakowaniu mogło nie związać. "7" odgrodzona od "4" i przejechana gąsienicami ratraka, zdarty cały naturalny śnieg, tak jakby przygotowywali ją do intensywnego naśnieżania. Świetne warunki na Julianach, tak na trasie jak i poza trasami (dopadało kolejne 5 cm naturalnego śniegu), przednia zabawa. Golgota przejezdna choć oczywiście zamknięta. Jak zjeżdżałem "10", o 8:25 przed otwarciem tras to była wyrwa w śniegu, jak jechałem kolejny raz po 15 minutach, stał tam już pracownik ski patrolu i zabezpieczał dziurę (stawiał płotek). Przywitał nas bałwanek na Julianach. Na 10 nawet były ślady sztruksu (wyżej na 8 leżał świeży śnieg). 7 zaorana ratrakiem (zlikwidowali objazd do dołu 4). I kolejne zdjęcie 7. 7 jest wyraźnie odgrodzona od 4 taśmami, w mojej ocenie przygotowują ją do naśnieżania. Kolejka do wyciągu na Zbójnicką Kopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Swietna relacja Ciekawe czy w Nowy Rok o 8.00 będzie luźniej z racji poranku po sylwestrze i czy to dobry pomysł jechać właśnie tego dnia (patrząc np. na pogodę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ronin Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Patrząc na pogodę: to za dwa tygodnie powinno być bajkowo . Będę w terminie 10-13 i 19-22 stycznia, ktoś planuje przyjazd w którymś z tych dwóch terminów? Możliwe, że w tym drugim terminie będę dysponował dwoma miejscami w aucie z Warszawy i na kwaterze. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 możecie mi wskazać jakąś dobrą wypożyczalnię w Szczyrku, w której znajdę zestawy skiturowe? A może ktoś będzie walczył gdzieś w okolicy między 1 a 6 stycznia i chciałby pomóc postawić pierwsze kroki? Kondycyjnie jestem dość wydolny Fun Sport Szczyrk, ul. Myśliwska 31 https://www.facebook...UEb4A8&fref=tag Mają najnowsze Elan IBEX Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... FerraEnzo Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 złhttps://www.szczyrko...resh-track-301/ Przeglądałem wątek na skionline. Nieźle się ludzie burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli?To jednorazowy wyskok TMR(3/01), czy stała 'usługa? Bo jakoś nie umiem rozszyfrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Dalej Strona 84 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
FerraEnzo Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Pojawiła się informacja o pierwszej edycji fresh track, 3.01 jazda od 7.30-9.00 czyli cale 1h i 30 minut plus śniadanie za jedyne 79 złhttps://www.szczyrko...resh-track-301/ Przeglądałem wątek na skionline. Nieźle się ludzie burzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli?To jednorazowy wyskok TMR(3/01), czy stała 'usługa? Bo jakoś nie umiem rozszyfrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 Dalej Strona 84 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
mig Napisano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2018 Z tego wynika ,że kupienie zwykłego karnetu i zameldowanie się pod gondolą o godzinie 8 już nie wystarczy żeby zrobić kilka szusów po przygotowanej trasie, trzeba dołożyć jeszcze 79 . To śniadanie jest w barze Solisko, więc koszt samego śniadania to jakieś 30 zł Wiem bo byłem , kanapka na ciepło plus mała kawa to 30 zł,wystrój nijaki,klimatu brak ,pojechałem na kiełbasę z grila do starego dobrego baru na tzw. cielętniku, stali bywalcy wiedzą o co chodzi, smakowało jak zawsze dobrze,a frekwencja większa niż we wszystkich knajpach TMR razem wziętych, ciekawe kiedy im zabiorą koncesję, bo to chyba niewygodna konkurencja ,chyba ,że ten bar też wchłonęli?To jednorazowy wyskok TMR(3/01), czy stała 'usługa? Bo jakoś nie umiem rozszyfrować.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi