kordiankw Napisano 19 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Z kronikarskiego obowiązku trochę mojej aktualizacji: Połączenie Ondraszka z łącznikiem do Zbójnickiej Kopy. https://uploads.tapa...dfe35278b8.heic https://uploads.tapa...fedc41aa58.heic Pomimo niedzieli prace przy równaniu nowej trasy trwają https://uploads.tapa...c7da86ec11.heic https://uploads.tapa...c10c69932f.heic https://uploads.tapa...3f3d527e6e.heic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 A takie kanapy dowiozą nas do Zbójnickiej Kopy: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Września 2018 Udostępnij Napisano 1 Września 2018 https://www.szczyrko...-przedsprzedaz/ 1.09-31.10 899 pln 1.11- 30.11. 1690 pln 1.12.- do końca sezonu 1990 pln Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 Aktualizacja dzięki fan-page Solisko Arena: https://www.facebook...946258992097172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Rekrutacja dla instruktorów narciarstwa i snowboardu do 30 września: https://www.szczyrko...tor_Szczyrk.pdf Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Rekrutacja dla instruktorów narciarstwa i snowboardu do 30 września: https://www.szczyrko...tor_Szczyrk.pdf Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Witek, wg. TMR "Proces rekrutacji trwa do 31 września 2018." cokolwiek autor miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Bo to u Słowaków miesiąc przestępny . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Taka sytuacja dzisiaj: https://www.facebook...1160028/?type=3 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 21 Września 2018 Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Dzisiaj było pochodzone: udało się trochę grzybków nazbierać: Wygląda na to, że powstanie również nowy łącznik od strony Skrzycznego do górnej stacji kanapy na Zbójnickiej Kopie: ] Fundamenty pod orczyk na Małe Skrzyczne i pod lance już przygotowane: Instalacja do naśnieżania trasy od Zbójnickiej Kopy do Hali Skrzyczenskiej też w trakcie budowy: Jeżeli ktoś zakochał się w wąskich szczyrkowskich trasach to teraz rozczaruje go trasa z Małego Skrzycznego do Hali Skrzyczenskiej: Nowa kanapa widać, że została poprowadzona w miejscu, gdzie silny wiatr nie powinien zakłócać jej pracy: I specjalna dedykacja dla Kuby Kovala, który pytał gdzie są drzewa: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Pierwsze testy naturalnego naśnieżania w tym sezonie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Królowa Beskidów już na biało... ( foto fb). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... krolik10 Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 A Bieńkula nadal w czarnej D...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Pierwsze testy naturalnego naśnieżania w tym sezonie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześć Fajne zdjęcie. To robiłeś z domu? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Cześć Fajne zdjęcie. To robiłeś z domu? PozdrowieniaZapożyczone z netu. Ja już niestety nie mam takiego widoku, bo developer postawił mi kolejny apartamentowiec przed oknami: A tak było wcześniej: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Cześć Aż prosi się o bombę. Postaw wysoki płot w granicy działki i dorób fototapetę z zima i latem i zmieniaj. Albo po prostu pomaluj na zielono tylko niejednolicie a jak jeszcze dojdą drzewka będzie super. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Zapożyczone z netu. Ja już niestety nie mam takiego widoku, bo developer postawił mi kolejny apartamentowiec przed oknami: A tak było wcześniej: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Witek, ja bym się cieszył na Twoim miejscu, że nie kupiłeś apartamentu na parterze. Możemy zawsze pozwać Twojego dewelopera o immisję sąsiedzką, wskazać że wybudowanie przez niego kolejnego budynku zakłóciło Twój wewnętrzny spokój, powoduje roztrój zdrowia w znacznym zakresie i zażądać kwoty odszkodowania w wysokości aktualnej ceny apartamentu, oczywiście zatrzymując sobie ów apartament również. Z tego samego przepisu możesz też pozywać wszystkich sąsiadów palących czym popadnie w swoich domach. Szanse na wygranie mamy od 20% do 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 w wysokości aktualnej ceny apartamentu Nie wiem jak z tym zdrowiem ale wartość apartamentu spadła przynajmniej o 50k, ze względu na widok. Choć w Szczyrku chyba ceny rosły, więc ogólnie, może na tym nie stracił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Witek, ja bym się cieszył na Twoim miejscu, że nie kupiłeś apartamentu na parterze. Możemy zawsze pozwać Twojego dewelopera o immisję sąsiedzką, wskazać że wybudowanie przez niego kolejnego budynku zakłóciło Twój wewnętrzny spokój, powoduje roztrój zdrowia w znacznym zakresie i zażądać kwoty odszkodowania w wysokości aktualnej ceny apartamentu, oczywiście zatrzymując sobie ów apartament również. Z tego samego przepisu możesz też pozywać wszystkich sąsiadów palących czym popadnie w swoich domach. Szanse na wygranie mamy od 20% do 30%.Myślałem o tym, ale machnąłem ręka. Mieszkanie jest na wysokim parterze, poniżej są tylko garaże. To, że będzie budynek z przodu wiedzieliśmy i się na to godziliśmy. Jednak z przygotowanych prezentacji i rzutów wynikało, że w mniejszym stopniu będzie zasłaniał widok na Skrzyczne i miał być pół metra niższy. To co nas wkurzyło to fakt, że developer jeszcze przed sprzedażą apartamentów, będąc właścicielem naszej działki, wydał sobie zgodę na postawienie kolejnego budynku na sąsiedniej działce w jej ostrej granicy. Od wspólnoty takiej zgody by nie uzyskał i musiałby odsunąć się od granicy działki o 3-4 metry, co przy budynku na stromym zboczu skutkowałoby tym, że kalenica dachu byłaby o jakiś metr poniżej i w dużo mniejszym stopniu zasłaniałaby piękny widok. Mam tylko nadzieję, że po położeniu elewacji nasze doznania estetyczne nie będą ulegać dewiacji .Nie wiem jak z tym zdrowiem ale wartość apartamentu spadła przynajmniej o 50k, ze względu na widok. Choć w Szczyrku chyba ceny rosły, więc ogólnie, może na tym nie stracił.Nie do końca, ten sam developer sprzedaje identyczne apartamenty dwie ulice dalej o 100k drożej i garaż dodatkowo płatny, więc na lokalu nie straciłem, tylko zarobiłem. W rzeczywistości nie wygląda to tak tragicznie jak na fotce. Jednak, gdy człowiek przyzwyczaił się do szerokiej panoramy z okien salonu i nagle połowę tego widoku zasłania obskurna ściana, to trudno przejść obojętnie w takiej sytuacji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Nie do końca, ten sam developer sprzedaje identyczne apartamenty dwie ulice dalej o 100k drożej i garaż dodatkowo płatny, więc na lokalu nie straciłem, tylko zarobiłem. Tak też sądziłem, bo już kiedyś był wątek o tym że apartamenty podrożały. Gdyby jednak zostawili Ci super widok, Twój apartament byłby jeszcze odpowiednio więcej warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Jak będzie wyglądać połączenie pomiędzy Skrzyczne, a Zbójnicką Kopą? czy trasa 3a została przeprofilowana i nie trzeba będzie podchodzić początkowego odcinka pod górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 To podejscie ne strony COS to są jakies jaja. Tam powinien ośrodek natychmiast coś zrobić... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 A ile tego podejścia jest...ludziekilku-krotnie szedłem z MS na Skrzyczne i żyje A pana Zenek co chodzil na piwo nie zyje a kamil.k co nie byl nigdy na nartach zyje tylko co to ma do rzeczy ? (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 COS raczej z tym nic nie zrobi. Takie ułożenie dla nich jest korzystne. Jak chcesz do nas zjechać to zapraszamy łącznikiem W drugą stronę musisz trochę podejść. Trasa wzdłuż grzbietu Skrzyczne-Małe Skrzyczne przy ładnej pogodzie jest super. Można by przejechać nią kilka razy. Początkowe podejście zniechęca do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześć Jakie podejście od strony COS. Przecież tam się wyjeżdża na sam szczyt. Wyżej już się nie da. No chyba, że na dach schroniska. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jest podejście. Do trasy 3a od COS wchodzi się kilka minut zanim jest spadek w dół. Dla jednych to nie problem, a dla innych jest. Ja nie lubię wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Dalej Strona 74 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 12 Września 2018 Udostępnij Napisano 12 Września 2018 Bo to u Słowaków miesiąc przestępny . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Września 2018 Udostępnij Napisano 15 Września 2018 Taka sytuacja dzisiaj: https://www.facebook...1160028/?type=3 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Września 2018 Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Dzisiaj było pochodzone: udało się trochę grzybków nazbierać: Wygląda na to, że powstanie również nowy łącznik od strony Skrzycznego do górnej stacji kanapy na Zbójnickiej Kopie: ] Fundamenty pod orczyk na Małe Skrzyczne i pod lance już przygotowane: Instalacja do naśnieżania trasy od Zbójnickiej Kopy do Hali Skrzyczenskiej też w trakcie budowy: Jeżeli ktoś zakochał się w wąskich szczyrkowskich trasach to teraz rozczaruje go trasa z Małego Skrzycznego do Hali Skrzyczenskiej: Nowa kanapa widać, że została poprowadzona w miejscu, gdzie silny wiatr nie powinien zakłócać jej pracy: I specjalna dedykacja dla Kuby Kovala, który pytał gdzie są drzewa: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Pierwsze testy naturalnego naśnieżania w tym sezonie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 Królowa Beskidów już na biało... ( foto fb). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolik10 Napisano 26 Września 2018 Udostępnij Napisano 26 Września 2018 A Bieńkula nadal w czarnej D...! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Pierwsze testy naturalnego naśnieżania w tym sezonie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześć Fajne zdjęcie. To robiłeś z domu? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Cześć Fajne zdjęcie. To robiłeś z domu? PozdrowieniaZapożyczone z netu. Ja już niestety nie mam takiego widoku, bo developer postawił mi kolejny apartamentowiec przed oknami: A tak było wcześniej: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Cześć Aż prosi się o bombę. Postaw wysoki płot w granicy działki i dorób fototapetę z zima i latem i zmieniaj. Albo po prostu pomaluj na zielono tylko niejednolicie a jak jeszcze dojdą drzewka będzie super. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Zapożyczone z netu. Ja już niestety nie mam takiego widoku, bo developer postawił mi kolejny apartamentowiec przed oknami: A tak było wcześniej: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Witek, ja bym się cieszył na Twoim miejscu, że nie kupiłeś apartamentu na parterze. Możemy zawsze pozwać Twojego dewelopera o immisję sąsiedzką, wskazać że wybudowanie przez niego kolejnego budynku zakłóciło Twój wewnętrzny spokój, powoduje roztrój zdrowia w znacznym zakresie i zażądać kwoty odszkodowania w wysokości aktualnej ceny apartamentu, oczywiście zatrzymując sobie ów apartament również. Z tego samego przepisu możesz też pozywać wszystkich sąsiadów palących czym popadnie w swoich domach. Szanse na wygranie mamy od 20% do 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 w wysokości aktualnej ceny apartamentu Nie wiem jak z tym zdrowiem ale wartość apartamentu spadła przynajmniej o 50k, ze względu na widok. Choć w Szczyrku chyba ceny rosły, więc ogólnie, może na tym nie stracił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Witek, ja bym się cieszył na Twoim miejscu, że nie kupiłeś apartamentu na parterze. Możemy zawsze pozwać Twojego dewelopera o immisję sąsiedzką, wskazać że wybudowanie przez niego kolejnego budynku zakłóciło Twój wewnętrzny spokój, powoduje roztrój zdrowia w znacznym zakresie i zażądać kwoty odszkodowania w wysokości aktualnej ceny apartamentu, oczywiście zatrzymując sobie ów apartament również. Z tego samego przepisu możesz też pozywać wszystkich sąsiadów palących czym popadnie w swoich domach. Szanse na wygranie mamy od 20% do 30%.Myślałem o tym, ale machnąłem ręka. Mieszkanie jest na wysokim parterze, poniżej są tylko garaże. To, że będzie budynek z przodu wiedzieliśmy i się na to godziliśmy. Jednak z przygotowanych prezentacji i rzutów wynikało, że w mniejszym stopniu będzie zasłaniał widok na Skrzyczne i miał być pół metra niższy. To co nas wkurzyło to fakt, że developer jeszcze przed sprzedażą apartamentów, będąc właścicielem naszej działki, wydał sobie zgodę na postawienie kolejnego budynku na sąsiedniej działce w jej ostrej granicy. Od wspólnoty takiej zgody by nie uzyskał i musiałby odsunąć się od granicy działki o 3-4 metry, co przy budynku na stromym zboczu skutkowałoby tym, że kalenica dachu byłaby o jakiś metr poniżej i w dużo mniejszym stopniu zasłaniałaby piękny widok. Mam tylko nadzieję, że po położeniu elewacji nasze doznania estetyczne nie będą ulegać dewiacji .Nie wiem jak z tym zdrowiem ale wartość apartamentu spadła przynajmniej o 50k, ze względu na widok. Choć w Szczyrku chyba ceny rosły, więc ogólnie, może na tym nie stracił.Nie do końca, ten sam developer sprzedaje identyczne apartamenty dwie ulice dalej o 100k drożej i garaż dodatkowo płatny, więc na lokalu nie straciłem, tylko zarobiłem. W rzeczywistości nie wygląda to tak tragicznie jak na fotce. Jednak, gdy człowiek przyzwyczaił się do szerokiej panoramy z okien salonu i nagle połowę tego widoku zasłania obskurna ściana, to trudno przejść obojętnie w takiej sytuacji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Nie do końca, ten sam developer sprzedaje identyczne apartamenty dwie ulice dalej o 100k drożej i garaż dodatkowo płatny, więc na lokalu nie straciłem, tylko zarobiłem. Tak też sądziłem, bo już kiedyś był wątek o tym że apartamenty podrożały. Gdyby jednak zostawili Ci super widok, Twój apartament byłby jeszcze odpowiednio więcej warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Jak będzie wyglądać połączenie pomiędzy Skrzyczne, a Zbójnicką Kopą? czy trasa 3a została przeprofilowana i nie trzeba będzie podchodzić początkowego odcinka pod górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 To podejscie ne strony COS to są jakies jaja. Tam powinien ośrodek natychmiast coś zrobić... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 A ile tego podejścia jest...ludziekilku-krotnie szedłem z MS na Skrzyczne i żyje A pana Zenek co chodzil na piwo nie zyje a kamil.k co nie byl nigdy na nartach zyje tylko co to ma do rzeczy ? (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 COS raczej z tym nic nie zrobi. Takie ułożenie dla nich jest korzystne. Jak chcesz do nas zjechać to zapraszamy łącznikiem W drugą stronę musisz trochę podejść. Trasa wzdłuż grzbietu Skrzyczne-Małe Skrzyczne przy ładnej pogodzie jest super. Można by przejechać nią kilka razy. Początkowe podejście zniechęca do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześć Jakie podejście od strony COS. Przecież tam się wyjeżdża na sam szczyt. Wyżej już się nie da. No chyba, że na dach schroniska. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jest podejście. Do trasy 3a od COS wchodzi się kilka minut zanim jest spadek w dół. Dla jednych to nie problem, a dla innych jest. Ja nie lubię wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Dalej Strona 74 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
kordiankw Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Cześć Fajne zdjęcie. To robiłeś z domu? PozdrowieniaZapożyczone z netu. Ja już niestety nie mam takiego widoku, bo developer postawił mi kolejny apartamentowiec przed oknami: A tak było wcześniej: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Cześć Aż prosi się o bombę. Postaw wysoki płot w granicy działki i dorób fototapetę z zima i latem i zmieniaj. Albo po prostu pomaluj na zielono tylko niejednolicie a jak jeszcze dojdą drzewka będzie super. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Zapożyczone z netu. Ja już niestety nie mam takiego widoku, bo developer postawił mi kolejny apartamentowiec przed oknami: A tak było wcześniej: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Witek, ja bym się cieszył na Twoim miejscu, że nie kupiłeś apartamentu na parterze. Możemy zawsze pozwać Twojego dewelopera o immisję sąsiedzką, wskazać że wybudowanie przez niego kolejnego budynku zakłóciło Twój wewnętrzny spokój, powoduje roztrój zdrowia w znacznym zakresie i zażądać kwoty odszkodowania w wysokości aktualnej ceny apartamentu, oczywiście zatrzymując sobie ów apartament również. Z tego samego przepisu możesz też pozywać wszystkich sąsiadów palących czym popadnie w swoich domach. Szanse na wygranie mamy od 20% do 30%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 w wysokości aktualnej ceny apartamentu Nie wiem jak z tym zdrowiem ale wartość apartamentu spadła przynajmniej o 50k, ze względu na widok. Choć w Szczyrku chyba ceny rosły, więc ogólnie, może na tym nie stracił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Witek, ja bym się cieszył na Twoim miejscu, że nie kupiłeś apartamentu na parterze. Możemy zawsze pozwać Twojego dewelopera o immisję sąsiedzką, wskazać że wybudowanie przez niego kolejnego budynku zakłóciło Twój wewnętrzny spokój, powoduje roztrój zdrowia w znacznym zakresie i zażądać kwoty odszkodowania w wysokości aktualnej ceny apartamentu, oczywiście zatrzymując sobie ów apartament również. Z tego samego przepisu możesz też pozywać wszystkich sąsiadów palących czym popadnie w swoich domach. Szanse na wygranie mamy od 20% do 30%.Myślałem o tym, ale machnąłem ręka. Mieszkanie jest na wysokim parterze, poniżej są tylko garaże. To, że będzie budynek z przodu wiedzieliśmy i się na to godziliśmy. Jednak z przygotowanych prezentacji i rzutów wynikało, że w mniejszym stopniu będzie zasłaniał widok na Skrzyczne i miał być pół metra niższy. To co nas wkurzyło to fakt, że developer jeszcze przed sprzedażą apartamentów, będąc właścicielem naszej działki, wydał sobie zgodę na postawienie kolejnego budynku na sąsiedniej działce w jej ostrej granicy. Od wspólnoty takiej zgody by nie uzyskał i musiałby odsunąć się od granicy działki o 3-4 metry, co przy budynku na stromym zboczu skutkowałoby tym, że kalenica dachu byłaby o jakiś metr poniżej i w dużo mniejszym stopniu zasłaniałaby piękny widok. Mam tylko nadzieję, że po położeniu elewacji nasze doznania estetyczne nie będą ulegać dewiacji .Nie wiem jak z tym zdrowiem ale wartość apartamentu spadła przynajmniej o 50k, ze względu na widok. Choć w Szczyrku chyba ceny rosły, więc ogólnie, może na tym nie stracił.Nie do końca, ten sam developer sprzedaje identyczne apartamenty dwie ulice dalej o 100k drożej i garaż dodatkowo płatny, więc na lokalu nie straciłem, tylko zarobiłem. W rzeczywistości nie wygląda to tak tragicznie jak na fotce. Jednak, gdy człowiek przyzwyczaił się do szerokiej panoramy z okien salonu i nagle połowę tego widoku zasłania obskurna ściana, to trudno przejść obojętnie w takiej sytuacji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Nie do końca, ten sam developer sprzedaje identyczne apartamenty dwie ulice dalej o 100k drożej i garaż dodatkowo płatny, więc na lokalu nie straciłem, tylko zarobiłem. Tak też sądziłem, bo już kiedyś był wątek o tym że apartamenty podrożały. Gdyby jednak zostawili Ci super widok, Twój apartament byłby jeszcze odpowiednio więcej warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Jak będzie wyglądać połączenie pomiędzy Skrzyczne, a Zbójnicką Kopą? czy trasa 3a została przeprofilowana i nie trzeba będzie podchodzić początkowego odcinka pod górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 To podejscie ne strony COS to są jakies jaja. Tam powinien ośrodek natychmiast coś zrobić... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 A ile tego podejścia jest...ludziekilku-krotnie szedłem z MS na Skrzyczne i żyje A pana Zenek co chodzil na piwo nie zyje a kamil.k co nie byl nigdy na nartach zyje tylko co to ma do rzeczy ? (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 COS raczej z tym nic nie zrobi. Takie ułożenie dla nich jest korzystne. Jak chcesz do nas zjechać to zapraszamy łącznikiem W drugą stronę musisz trochę podejść. Trasa wzdłuż grzbietu Skrzyczne-Małe Skrzyczne przy ładnej pogodzie jest super. Można by przejechać nią kilka razy. Początkowe podejście zniechęca do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześć Jakie podejście od strony COS. Przecież tam się wyjeżdża na sam szczyt. Wyżej już się nie da. No chyba, że na dach schroniska. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jest podejście. Do trasy 3a od COS wchodzi się kilka minut zanim jest spadek w dół. Dla jednych to nie problem, a dla innych jest. Ja nie lubię wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Dalej Strona 74 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
Spiochu Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 w wysokości aktualnej ceny apartamentu Nie wiem jak z tym zdrowiem ale wartość apartamentu spadła przynajmniej o 50k, ze względu na widok. Choć w Szczyrku chyba ceny rosły, więc ogólnie, może na tym nie stracił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Witek, ja bym się cieszył na Twoim miejscu, że nie kupiłeś apartamentu na parterze. Możemy zawsze pozwać Twojego dewelopera o immisję sąsiedzką, wskazać że wybudowanie przez niego kolejnego budynku zakłóciło Twój wewnętrzny spokój, powoduje roztrój zdrowia w znacznym zakresie i zażądać kwoty odszkodowania w wysokości aktualnej ceny apartamentu, oczywiście zatrzymując sobie ów apartament również. Z tego samego przepisu możesz też pozywać wszystkich sąsiadów palących czym popadnie w swoich domach. Szanse na wygranie mamy od 20% do 30%.Myślałem o tym, ale machnąłem ręka. Mieszkanie jest na wysokim parterze, poniżej są tylko garaże. To, że będzie budynek z przodu wiedzieliśmy i się na to godziliśmy. Jednak z przygotowanych prezentacji i rzutów wynikało, że w mniejszym stopniu będzie zasłaniał widok na Skrzyczne i miał być pół metra niższy. To co nas wkurzyło to fakt, że developer jeszcze przed sprzedażą apartamentów, będąc właścicielem naszej działki, wydał sobie zgodę na postawienie kolejnego budynku na sąsiedniej działce w jej ostrej granicy. Od wspólnoty takiej zgody by nie uzyskał i musiałby odsunąć się od granicy działki o 3-4 metry, co przy budynku na stromym zboczu skutkowałoby tym, że kalenica dachu byłaby o jakiś metr poniżej i w dużo mniejszym stopniu zasłaniałaby piękny widok. Mam tylko nadzieję, że po położeniu elewacji nasze doznania estetyczne nie będą ulegać dewiacji .Nie wiem jak z tym zdrowiem ale wartość apartamentu spadła przynajmniej o 50k, ze względu na widok. Choć w Szczyrku chyba ceny rosły, więc ogólnie, może na tym nie stracił.Nie do końca, ten sam developer sprzedaje identyczne apartamenty dwie ulice dalej o 100k drożej i garaż dodatkowo płatny, więc na lokalu nie straciłem, tylko zarobiłem. W rzeczywistości nie wygląda to tak tragicznie jak na fotce. Jednak, gdy człowiek przyzwyczaił się do szerokiej panoramy z okien salonu i nagle połowę tego widoku zasłania obskurna ściana, to trudno przejść obojętnie w takiej sytuacji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 27 Września 2018 Udostępnij Napisano 27 Września 2018 Nie do końca, ten sam developer sprzedaje identyczne apartamenty dwie ulice dalej o 100k drożej i garaż dodatkowo płatny, więc na lokalu nie straciłem, tylko zarobiłem. Tak też sądziłem, bo już kiedyś był wątek o tym że apartamenty podrożały. Gdyby jednak zostawili Ci super widok, Twój apartament byłby jeszcze odpowiednio więcej warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milijon12 Napisano 2 Października 2018 Udostępnij Napisano 2 Października 2018 Jak będzie wyglądać połączenie pomiędzy Skrzyczne, a Zbójnicką Kopą? czy trasa 3a została przeprofilowana i nie trzeba będzie podchodzić początkowego odcinka pod górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 To podejscie ne strony COS to są jakies jaja. Tam powinien ośrodek natychmiast coś zrobić... Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swan Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 A ile tego podejścia jest...ludziekilku-krotnie szedłem z MS na Skrzyczne i żyje A pana Zenek co chodzil na piwo nie zyje a kamil.k co nie byl nigdy na nartach zyje tylko co to ma do rzeczy ? (: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 COS raczej z tym nic nie zrobi. Takie ułożenie dla nich jest korzystne. Jak chcesz do nas zjechać to zapraszamy łącznikiem W drugą stronę musisz trochę podejść. Trasa wzdłuż grzbietu Skrzyczne-Małe Skrzyczne przy ładnej pogodzie jest super. Można by przejechać nią kilka razy. Początkowe podejście zniechęca do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześć Jakie podejście od strony COS. Przecież tam się wyjeżdża na sam szczyt. Wyżej już się nie da. No chyba, że na dach schroniska. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jest podejście. Do trasy 3a od COS wchodzi się kilka minut zanim jest spadek w dół. Dla jednych to nie problem, a dla innych jest. Ja nie lubię wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Dalej Strona 74 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 COS raczej z tym nic nie zrobi. Takie ułożenie dla nich jest korzystne. Jak chcesz do nas zjechać to zapraszamy łącznikiem W drugą stronę musisz trochę podejść. Trasa wzdłuż grzbietu Skrzyczne-Małe Skrzyczne przy ładnej pogodzie jest super. Można by przejechać nią kilka razy. Początkowe podejście zniechęca do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Oj tam, okazja do rozgrzewki o której często zapominamy . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cześć Jakie podejście od strony COS. Przecież tam się wyjeżdża na sam szczyt. Wyżej już się nie da. No chyba, że na dach schroniska. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jest podejście. Do trasy 3a od COS wchodzi się kilka minut zanim jest spadek w dół. Dla jednych to nie problem, a dla innych jest. Ja nie lubię wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 Dalej Strona 74 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
milijon12 Napisano 3 Października 2018 Udostępnij Napisano 3 Października 2018 Jest podejście. Do trasy 3a od COS wchodzi się kilka minut zanim jest spadek w dół. Dla jednych to nie problem, a dla innych jest. Ja nie lubię wchodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi