kordiankw Napisano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 (edytowane) "Gotowi do zimy? W sobotę startujemy! Dobra Narciarki, Narciarze, Snowboardziści i Snowboardzistki - Fanatycy ZIMY i szaleństwa na trasach Szczyrk Mountain Resort! Nie trzymamy Was dłużej w niepewności! My jesteśmy gotowi! A Wy? Gondola na poziom 1000 m czeka na Was od 8.30! U góry szybka przesiadka w kierunku Zbójnickiej Kopy lub Małego Skrzycznego! Na pierwszy ogień lecimy z trasami: 3b ze Zbójnickiej Kopy 2 z Małego Skrzycznego Warunki do naśnieżania są coraz lepsze, wiec już niebawem damy Wam cynk o kolejnych otwartych trasach do Gondoli i Soliska! " https://www.szczyrkowski.pl/resort/komunikaty-narciarskie Edytowane 8 Grudnia 2021 przez moruniek coś tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2021 Wow! uruchomili ratrak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 3 godziny temu, kordiankw napisał: Jestem świątecznie-narciarsko w Szczyrku, wyjazd jutro - powrót w poniedziałek. Będzie to pierwsza wizyta w tym ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 Ja będę od 27 do 30 grudnia. Na święta w Szczyrku nadawana jest odwilż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 To się miniemy. Pogoda wygląda nie tak źle na Święta: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 Poniedzialek 27/12 będę w okolicy, choć pewnie nie w Szczyrku. Tam między swietami- to pewnie nie jest najlepszy pomysł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 A gdzie jest? Wszędzie w tym okresie będzie tłoczno. Jeśli otworzą Juliany, to przez pierwsze dwie, trzy godziny nie będzie tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Godzinę temu, mig napisał: Poniedzialek 27/12 będę w okolicy, choć pewnie nie w Szczyrku. Tam między swietami- to pewnie nie jest najlepszy pomysł... HeHe... Aleś poleciał eufemizmem. 🙂 🙂 🙂 Edytowane 22 Grudnia 2021 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz_nr2 Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) 2 godziny temu, kordiankw napisał: Ja będę od 27 do 30 grudnia. Na święta w Szczyrku nadawana jest odwilż. Teraz ładna temperatura więc przy leciutkim mrozie 27-30.12 w nocy nie będzie żle Edytowane 22 Grudnia 2021 przez narciarz_nr2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 (edytowane) Mój najlepszy Szczyrk zaczął się kończyć z likwidacją pierwszego orczyka 😟 później to już poszło po bandzie. Ostatni raz na Bieńkuli jeździłem chyba 3 sezony temu ,masa ludzi stała wtedy do gondoli a ja na bieżąco jeździłem orczykiem i łoiłem zjazd za zjazdem,niestety spadła lina i i pewna narciarka ucierpiała i już do końca sezonu nie ruszył a wiosną został zlikwidowany. Golgota chodziła zawsze jak był śnieg , postępu nie zatrzymam i wiedziałem że TMR postawi na ilość, sporadycznie będę tam zaglądać jak będzie otwarta sensowna ilość tras .Na pewno nie w święta i weekendy,dalej nie zmieniłem zdania że tarasowo to najlepszy ośrodek w Polsce ale tych orczyków mi żal 🤪 Edytowane 22 Grudnia 2021 przez Mikoski 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz_nr2 Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 15 minut temu, Mikoski napisał: Mój najlepszy Szczyrk zaczął się kończyć z likwidacją pierwszego orczyka 😟 później to już poszło po bandzie. Ostatni raz na Bieńkuli jeździłem chyba 3 sezony temu ,masa ludzi stała wtedy do gondoli a ja na bieżąco jeździłem orczykiem i łoiłem zjazd za zjazdem,niestety spadła lina i i pewna narciarka ucierpiała i już do końca sezonu nie ruszył a wiosną został zlikwidowany. Golgota chodziła zawsze jak był śnieg , postępu nie zatrzymam i wiedziałem że TMR postawi na ilość, sporadycznie będę tam zaglądać jak będzie otwarta sensowna ilość tras .Na pewno nie w święta i weekendy,dalej nie zmieniłem zdania że tarasowo to najlepszy ośrodek w Polsce ale tych orczyków mi żal 🤪 Ja tam byłem raz... ostatni wekend sezonu. Kilka dni póżniej słupki orczyka położono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 3 godziny temu, mig napisał: Poniedzialek 27/12 będę w okolicy, choć pewnie nie w Szczyrku. Tam między swietami- to pewnie nie jest najlepszy pomysł... Po czekaniu 45 min w kolejce do starej "babci" na Czarnej Górze już nic w PL nie jest mnie w stanie zniechęcić. Taką mamy już tradycję, że Święta spędzamy rodzinnie na nartach w PL. W tym sezonie sprawdzamy Szczyrk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 Nie zapomnij skrobnąć o warunkach... Ja mam na początek "pełną kieszeń" dniowek na wislanskim skipasie po 60 zl/szt więc pozwiedzam okolice.... 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 22 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2021 54 minuty temu, grimson napisał: Po czekaniu 45 min w kolejce do starej "babci" na Czarnej Górze już nic w PL nie jest mnie w stanie zniechęcić. Taką mamy już tradycję, że Święta spędzamy rodzinnie na nartach w PL. W tym sezonie sprawdzamy Szczyrk. Patrzcie na wiatr w prognozach, jak mocno wieje, to od razu na COS, a jak jeszcze mocniej to uciekajcie na BSA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 20 minut temu, kordiankw napisał: Z orczykami tego problemu nie było , nie wiem komu w TMR przeszkadzały dwa podwójne orczyki na Julianach teraz spokojnie mogły jeździć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 9 minut temu, Mikoski napisał: Z orczykami tego problemu nie było , nie wiem komu w TMR przeszkadzały dwa podwójne orczyki na Julianach teraz spokojnie mogły jeździć. Brak kanapy z Czyrnej, ona będzie osłonięta od wiatru. Te na Julianach nie mogły by jeździć, bo tam mają 12% i 18% naśnieżenia tras. Bez dodatkowych zbiorników na wodę, sytuacja będzie się powtarzać rokrocznie. Ślad orczyka też trzeba czymś naśnieżyć, mieć ludzi do obsługi (a to koszty Panie). Mnie zastanawia sens montażu tego krótkiego talerzyka obok gondoli, który prowadzi do zdemontowanych orczyków z Czyrnej. Mostka (tunelu) prowadzącego z 1 do gondoli, też brak. p.s. Chyba doczekamy się najpierw dalszej rozbudowy COS-u (może już wkrótce), zanim TMR zrobi coś pozytywnego w Szczyrkowskim. Pytanie tylko, czy po rozbudowie COS-u utrzymają wspólne karnety, zwłaszcza karnety sezonowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 5 minut temu, moruniek napisał: Brak kanapy z Czyrnej, ona będzie osłonięta od wiatru. Te na Julianach nie mogły by jeździć, bo tam mają 12% i 18% naśnieżenia tras. Bez dodatkowych zbiorników na wodę, sytuacja będzie się powtarzać rokrocznie. Ślad orczyka też trzeba czymś naśnieżyć, mieć ludzi do obsługi (a to koszty Panie). Mnie zastanawia sens montażu tego krótkiego talerzyka obok gondoli, który prowadzi do zdemontowanych orczyków z Czyrnej. Mostka (tunelu) prowadzącego z 1 do gondoli, też brak. p.s. Chyba doczekamy się najpierw dalszej rozbudowy COS-u (może już wkrótce), zanim TMR zrobi coś pozytywnego w Szczyrkowskim. Pytanie tylko, czy po rozbudowie COS-u utrzymają wspólne karnety, zwłaszcza karnety sezonowe ? TMR daje dupy po całości pamiętam plany i zapewnia że lasek na Golgocie pomiędzy nieistniejącym orczykiem będzie wycięty i o tyle trasa będzie szersza ,nic nie zrobili . Na Julianach miała powstać kanapa ośmioosobowa 🤪 nie ma nic nowego prócz dupiatego trawersu pod Golgotę. Trasa nr 10 zmieniła kolor z czerwonej na niebieski i trup na ściance przed trawersem ściele się gęsto . 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Chyba źle na to patrzymy, po prostu TMR wspiera w Polsce rozwój narciarstwa skiturowego. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Godzinę temu, Mikoski napisał: Na Julianach miała powstać kanapa ośmioosobowa 🤪 nie Sluszna decyzja. 8ka z bublinami będzie tam stała zatrzymana przy byle powiewie... 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 12 minut temu, mig napisał: Sluszna decyzja. 8ka z bublinami będzie tam stała zatrzymana przy byle powiewie... 😉 Ale co w zamian teraz wszyscy stoją pod Golgotą w gigantycznej kolejce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
narciarz_nr2 Napisano 23 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2021 Pod koniec stycznia albo wszystko zamkną (wersja pesymistyczna), albo zastosują paszporty Covidowe (wersja optymistyczna) i kolejki się ciut zmniejszą. Omikron i "wolnościowe" podejście Polaków rozsadzi polską służbę zdrowia. Szkoda bo sezon fajnie się zapowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi