Skocz do zawartości

Szczyrk - Czyrna - Solisko

Administrator

Rekomendowane odpowiedzi

30 minut temu, Robur82 napisał:

Możesz podać ile SMR stania jest w szczycie dnia

gondola

zbójnicka

orczyk na małe skrzyczne

solisko niebieskie

solisko żółte

Ewentualnie zdjęcie kolejek poproszę. Wybieramy się w niedzielę na niedzielę, pewnie wiarygodne info będzie z soboty.

Jazda na bieżąco, jedynie na ZK kilka minut stania. Na koniec dnia zamieszczę podsumowanie.

2 godziny temu, Robur82 napisał:

Możesz podać ile SMR stania jest w szczycie dnia

gondola

zbójnicka

orczyk na małe skrzyczne

solisko niebieskie

solisko żółte

Ewentualnie zdjęcie kolejek poproszę. Wybieramy się w niedzielę na niedzielę, pewnie wiarygodne info będzie z soboty.

Co ja będę pisał, niech odpowiedzą liczby. 7 godzin jazdy z przerwą półgodzinną na kiełbaskę z grilla. 🥓

IMG_8169.png

IMG_8168.png

• Like 3

16 minut temu, nikon255 napisał:

Idzie jakos wyciagnac ze skitrackera max nachylenie? Cos tam wyswietla, ale wartosc bardziej pasuje na średnie nachylenie.

Cześć

Myślę, że jeżeli już na coś może się przydać ta informacja to właśnie średnie nachylenie na odcinek. Max nachylenie zależy od paru rzeczy w jeździe, przygotowaniu stoku itd. Na rowerze też masz uśrednione i działa z opóźnieniem jak się ustawi żyroskop czy jak to tam jest mierzone. Sporo urządzeń w ogóle nie ma takiej funkcji i wylicza nachylenia.

Pozdro

10 minut temu, Mitek napisał:

Cześć

Myślę, że jeżeli już na coś może się przydać ta informacja to właśnie średnie nachylenie na odcinek. Max nachylenie zależy od paru rzeczy w jeździe, przygotowaniu stoku itd. Na rowerze też masz uśrednione i działa z opóźnieniem jak się ustawi żyroskop czy jak to tam jest mierzone. Sporo urządzeń w ogóle nie ma takiej funkcji i wylicza nachylenia.

Pozdro

Tam jest srednie z wszystkich zjazów.

• Like 1

3 minuty temu, nikon255 napisał:

Tam jest srednie z wszystkich zjazów.

Cześć

Sorry ja nie myślałem o konkretnej aplikacji tylko o przydatnych danych. Na nartach nigdy nie używałem takich rzeczy. Masz rację, że średnia ze wszystkich zjazdów to informacja bezsensowna.

Pozdro

39 minut temu, nikon255 napisał:

Idzie jakos wyciagnac ze skitrackera max nachylenie? Cos tam wyswietla, ale wartosc bardziej pasuje na średnie nachylenie.

Nie mam pojęcia, ja używam jej od niedawna i tylko wersji podstawowej. Mnie wystarcza, bo same zjazdy są liczone oddzielnie.

Być może wersja premium ma te wszystkie dane, ale jest płatna, a mnie te dane do niczego nie są potrzebne.

W dniu 16.01.2025 o 15:54, kordiankw napisał:

Co ja będę pisał, niech odpowiedzą liczby. 7 godzin jazdy z przerwą półgodzinną na kiełbaskę z grilla. 🥓

IMG_8169.png

IMG_8168.png

można tam teraz wejść na wieżę i osiągnąć 1261 m czy w międzyczasie usypali coś na szczycie?

14 minut temu, kordiankw napisał:

Nie mam pojęcia, ja używam jej od niedawna i tylko wersji podstawowej. Mnie wystarcza, bo same zjazdy są liczone oddzielnie.

Być może wersja premium ma te wszystkie dane, ale jest płatna, a mnie te dane do niczego nie są potrzebne.

Tez mam darmowa. W darmowej, w opcjach mozesz aktywowac nachylenie procenty/stopnie i pare innych rzeczy.

• Thanks 1