lubeckim Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Bo na Skrzycznem ogólnie był plus ale była też inwersja. Dlatego w dolinie mogło być faktycznie na minusie. Chodź moje stacje na to nie wskazują ale najniższa jest ledwo na Jaworzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Czas wracać do domu 😭 Fantastyczny dzień na nartach 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Domyślam się, że masz pewnie sezonówkę, bo szkoda wykorzystywać tylko pół całodniowego 🙂 Ten programik jest nt yle sprytny, że liczy prędkości i czas tylko w dół z pominięciem wyciągów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 (edytowane) Było fantastycznie, to nic nie powiedzieć 😁 Edytowane 19 Grudnia 2023 przez kordiankw 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 57 minut temu, lubeckim napisał: Domyślam się, że masz pewnie sezonówkę, bo szkoda wykorzystywać tylko pół całodniowego 🙂 Ten programik jest nt yle sprytny, że liczy prędkości i czas tylko w dół z pominięciem wyciągów? Musi liczyć z wyciągami, nie ma opcji, żeby taki dystans zrobić w pół dnia, zwłaszcza przy względnie małym przewyższeniu. Zależy to od tego, co podaje zegarek, nie od Stravy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 (edytowane) Godzinę temu, lubeckim napisał: Domyślam się, że masz pewnie sezonówkę, bo szkoda wykorzystywać tylko pół całodniowego 🙂 Ten programik jest nt yle sprytny, że liczy prędkości i czas tylko w dół z pominięciem wyciągów? Niestety liczy też jazdę wyciągami. Jazdę tylko w dół liczy w przybliżeniu Gopass. Strava zapisuje fajnie segmenty, które ktoś do niej wprowadził i wylicza średnią. Edytowane 18 Grudnia 2023 przez kordiankw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Tak z ciekawości te > 70km/h to miej więcej na którym odcinku tej trasy? I tak w ogóle dwa zjazdy na godzinę... No cóż. Domyślam się, co się działo w kolejce do kolejki 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Nie wiem skąd wziąłeś dwa zjazdy na godzinę? Wjazd kanapą/gondolą ok 6 minut, zjazd średnio 2 minuty, wjazd na kanapę z marszu. Gopass pokazał mi 25 zjazdów w 3h 50m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 (edytowane) Na zrzucie wyżej było 16 runs i 4 godziny elapsed time. Pytanie co to dla tego softu jest one run. No to jak zjazd 2 minuty to całkiem nieźle średnia wyszła 😉 Na BSA rekordowo to gdzieś 8 minut od odbicia na bramce, do kolejnego odbicia na bramce przy zerowej kolejce przed nią. Nie zdarzyło mi się jednak nigdy wchodzić za bramką z marszu. Typowo robię tam 6 do 7 zjazdów na godzinę. Edytowane 18 Grudnia 2023 przez lubeckim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 10 minut temu, lubeckim napisał: Na zrzucie wyżej było 16 runs i 4 godziny elapsed time. Pytanie co to dla tego softu jest one run. No to jak zjazd 2 minuty to całkiem nieźle średnia wyszła 😉 Na BSA rekordowo to gdzieś 8 minut od odbicia na bramce, do kolejnego odbicia na bramce przy zerowej kolejce przed nią. Nie zdarzyło mi się jednak nigdy wchodzić za bramką z marszu. Typowo robię tam 6 do 7 zjazdów na godzinę. Już wiem skąd te różnice pomiędzy Strava a Gopass. Gopass pewnie liczy zjazdy indywidualnie przy każdej kolei, na której czytnik sczytał kartę i tak np zjazd z MS na Solisko czy dolnej stacji gondoli będą to dwa zjazdy bo karta użyta dwa razy, a Strava liczy to jako jeden zjazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 No ma to sens. W sumie moja karta jeszcze w lecie poszła się rozmnażać i na Tatrańską Lomnice musiałem używać kodu QR. Teraz musiałbym pogrzebać żeby to sobie powyciągać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 2 godziny temu, kordiankw napisał: Niestety liczy też jazdę wyciągami. Jazdę tylko w dół liczy w przybliżeniu Gopass. Strava zapisuje fajnie segmenty, które ktoś do niej wprowadził i wylicza średnią. Jak wspomniałem, wszystko zależy od rejestratora. Przykładowo u mnie w Fenix 6 liczy tylko zjazdy gdy korzystam z widżetu "narty", natomiast kumpel po aktualizacji Fenix 7 (który działał wcześniej dobrze, podobnie jak u mnie), ma liczone w sumie razem z wjazdami, co jest jakimś błędem w aktualizacji. Strava pokazuje to, co dostaje z Garmina czy tam innego zegarka. Zawsze w przypadku zegarka bierze pod uwagę ciągłą jazdę bez podjadów w międzyczasie. Jeżeli jedziesz np. z samej góry, to karnet może być odbity na podjeździe kilka razy (wtedy pokazuje to aplikacja zczytująca karnet), a zegarek pokaże jeden łączny zjazd. Co ciekawe, jak się zjeżdża w dół to bywa, że pokazuje poprzedni zjazd, dopóki nie zacznie się wjazd w górę wyciągiem. Dopiero wtedy zegarek jest w stanie zczaić, że zjazd się skończył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 Ja używam darmowej apki w telefonie, dla mnie ma ona znaczenie jedynie orientacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chertan Napisano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2023 A, ok, to nie wiem, jak rejestruje akurat Strava. Dedykowane aplikacje do narciarstwa ogarniają zjazdy i podjazdy. Ale nie eksportują do Stravy i śladu ni ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 Po fiasku dwóch ostatnich wyjazdów w Alpy (pogoda) zaplanowałem urlop na ostatni poniedziałek i wtorek. Ilość tras SMR nie rozpieszczała ale skatowałem sie na trójeczce na maxa. Warunki były świetnie, kolejek zero, kwatery w super cenach. Dziś patrzę, że są juz przecierki, ośrodek stoi z powodu wiatru. Echhh współczuję im...wszyscy chyba mieli nadzieję, że będzie ciągłość śniegowa tego wyjątkowo wcześnie rozpoczętego sezonu. Nie potrzebne to ocieplenie😪 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 21 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2023 Patrząc na kamerki, to śniegu przybywa. Ośrodek niestety zamknięty dzisiaj i jutro. A w poniedziałek być może gdzieś się nawet minęliśmy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 No i zapowiadało się super ale niestety się (puki co) skończyło. Nawiedził nas kolejny front atmosferyczny (tym razem ciepły), którzy kolejny raz przyniósł silny halniak z zachodu oraz południowego zachodu. Niestety powietrze znad atlantyku i zachodniej europy nie jest znane z tego, że jest zimne. Efekt widać poniżej. 1200 metrów z groszami na Skrzycznem nie wystarcza aby cieszyć się mrozem 😕 Niestety następne dni nie zapowiadają się w cale lepiej. Inne stacje w rejonie to też dramat http://magurka.pogoda.cc/ - również na plusie http://pilsko.pogoda.cc/ - lekko na minusie ale obstawiam, że najpóźniej jutro rano na Pilsku też będzie plus 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 24 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2023 2 godziny temu, lubeckim napisał: No i zapowiadało się super ale niestety się (puki co) skończyło. Nawiedził nas kolejny front atmosferyczny (tym razem ciepły), którzy kolejny raz przyniósł silny halniak z zachodu oraz południowego zachodu. Niestety powietrze znad atlantyku i zachodniej europy nie jest znane z tego, że jest zimne. Efekt widać poniżej. 1200 metrów z groszami na Skrzycznem nie wystarcza aby cieszyć się mrozem 😕 Niestety następne dni nie zapowiadają się w cale lepiej. Inne stacje w rejonie to też dramat http://magurka.pogoda.cc/ - również na plusie http://pilsko.pogoda.cc/ - lekko na minusie ale obstawiam, że najpóźniej jutro rano na Pilsku też będzie plus 😕 A nawet póki co 😉. Już o tym Atlantyku i Europie nie wspominając. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano 25 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2023 (edytowane) Ojtam ojtam. Tymczasem dzisiaj mieliśmy chyba najgorszy dzień tego sezonu w Beskidach. W nocy porywy wiatr na Skrzycznem na poziomie 30m/s (112km/h). Na Magurce Wilkowickiej wytopiło śnieg do tego stopnia, że o biegówkach można zapomnieć. Na Skrzycznem śnieg znikał w oczach. Oczywiście być jest, ale na kamerze na Jaworzynie (która nota bene zaczęła działać) widać, że na tej wysokości już się raczej nie da nic zdziałać. Edytowane 25 Grudnia 2023 przez lubeckim 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harnaś Napisano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 Idzie oziębienie. BSA przetrwa, naśnieżane trasy w SON też jako tako. Na Skrzycznym w ogóle tras nie przygotowywali, więc nic dziwnego, że ten naturalny zebrało. Za to w Jasnej otworzyli kolejne trasy. Już prawie cały ośrodek czynny. Ogólnie to powtórka z zeszłego roku, choć i tak jest lepiej zarówno w Szczyrku jak i w Jasnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 Chciałem udarzyć po raz kolejny szóstego stycznia ale z tego co piszecie nie będzie już się po czym ślizgać. Z Gdańska na samą BSA trochę za daleko;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 26 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2023 5 minut temu, CaperSKI napisał: Chciałem udarzyć po raz kolejny szóstego stycznia ale z tego co piszecie nie będzie już się po czym ślizgać. Z Gdańska na samą BSA trochę za daleko;( Śnieg to pewnie się utrzyma, tym bardziej że prognozy pokazują jakiś śnieg na horyzoncie, ale Trzech Króli to bym unikał w Szczyrku, więcej stania niż jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Grudnia 2023 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2023 Miała być końcówka roku na nartach, ale prognozowany wiatr oznacza, że pewnie tylko BSA będzie kręcić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Stycznia Udostępnij Napisano 15 Stycznia Od jutra otwarta trasa nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi