Torres 1 Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 A wiecie co mnie najbardziej dziś rozbawiło? Przysłali mi na maila: "Gopass kwestionariusz satysfakcji" Mają wyczucie chwili. Nie ma co . Noo... miałem to samo ostatnio na Chopoku Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 3,5tys. Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 9 godz Top użytkownicy w tym temacie 249 626 367 147 Popularne dni 3 Sty 47 17 Gru 39 30 Gru 30 22 Sty 28 Top użytkownicy w tym temacie mig 249 odpowiedzi kordiankw 626 odpowiedzi moruniek 367 odpowiedzi bubol.T 147 odpowiedzi Popularne dni 3 Sty 2018 47 odpowiedzi 17 Gru 2023 39 odpowiedzi 30 Gru 2018 30 odpowiedzi 22 Sty 2020 28 odpowiedzi Popularne posty kordiankw 24 Lutego 2023 Dziś COS, poranek z deszczem, żona nie za bardzo miała ochotę na narty. Dobrze, że zmieniła zdanie. Wiatr przewiał chmury, ładnie się wypogodziło i pusto na stoku i do kanapy. Najlepszy warun od grzeb kordiankw 5 Lutego Dzień Dobry z zimowego Szczyrku 😅 kordiankw 1 Lutego 2023 Dodane grafiki bubol.T Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Noo... miałem to samo ostatnio na Chopoku Pozdr.Panowie szkoda nerwów, ja sobie oglądałem Skrzyczne z innej perspektywy a kolejka była tylko po kawę w chacie wuja Toma Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Z tej perspektywy też fajnie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Torres 1 Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Panowie szkoda nerwów, ja sobie oglądałem Skrzyczne z innej perspektywy a kolejka była tylko po kawę w chacie wuja Toma Nie no spoko...ale Krzysiek wspomniał o wyczuciu czasu. U mnie 1 dzień -wtorek leje /wieje pół ośrodka nie jeździ. 2 dzień sypie/wieje jeżdżą 2 krzesła . 3 dzień - 7:00 Liptowski piękna pogoda nie wieje - hurra nareszcie otworzą cały ośrodek . Przyjazd na lucky - pół ośrodka nie jeździ bo śnieżą -Dekujemy za pohopienie (czy jakoś tak) a popołudniu kwestionariusz satysfakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Z tej perspektywy też fajnie wygląda... Soszow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Soszow?Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Ze względu na prognozowany silny wiatr (100 km/h) w dniu 10.02. ośrodek prawdopodobnie będzie zamknięty. Ostateczny komunikat zostanie podany rano o godz. 7:00. https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Tak Po wielu latach jeżdżenia w Szczyrku od czasu rewolucji przeprosiłem Wisłę i Ustroń, dla mnie Soszów i Skolnity to pewniaki. Mało ludzi, karnety na kilka godzin ,nie tylko dzienne, trasy przygotowane bardzo dobrze i dobry dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Dokładnie mam tak samo ,staram się jednak lawirować m/dzy ośrodkami dla urozmaicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 W dniu 11.02.2020 Gondola A1 i Orczyk C3 wznowiły jazdę. Dostępne są trasy 1, 3 oraz 2. Wkrótce dostępna będzie kolej B1 i trasa 4. https://www.szczyrko.../trasy-i-koleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 https://wiadomosci.o...mentarz/m9jy849 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 https://wiadomosci.o...mentarz/m9jy849A co wspólnego ze Szczyrkiem ma tragedia, która wydarzyła się w Bukowinie Tatrzańskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 A co wspólnego ze Szczyrkiem ma tragedia, która wydarzyła się w Bukowinie Tatrzańskiej?Wojewoda śląski nakazał sprawdzenie każdej budki w pobliżu stoków i na stokach przez nadzór budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Wojewoda śląski nakazał sprawdzenie każdej budki w pobliżu stoków i na stokach przez nadzór budowlany. Tylko, że w zacytowanym artykule nie ma o tym ani jednego słowa. A jak już sprawdzą te wszystkie budki to co? Legalizacja samowoli w postaci takiej budy, czy garażu jeśli budynek nie jest postawiony niezgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego kosztuje 5000 PLN a domu 25000 PLN. Czy inspektorzy podczas tej kontroli sprawdzą jakiej długości miały wkręty którymi przymocowany był dach do konstrukcji? Czy wpłynie to na bezpieczeństwo, czy tylko na dobre samopoczucie urzędników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Tylko, że w zacytowanym artykule nie ma o tym ani jednego słowa. A jak już sprawdzą te wszystkie budki to co? Legalizacja samowoli w postaci takiej budy, czy garażu jeśli budynek nie jest postawiony niezgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego kosztuje 5000 PLN a domu 25000 PLN. Czy inspektorzy podczas tej kontroli sprawdzą jakiej długości miały wkręty którymi przymocowany był dach do konstrukcji? Czy wpłynie to na bezpieczeństwo, czy tylko na dobre samopoczucie urzędników?Weź wejdź w google znajdz nr tel do nadzoru i zadaj im te pytania. Ja jestem z innej branży. Co do samowoli to do kary może dojść nakaz rozbiórki i przywrócenie terenu do stanu pierwotnego. Mój sąsiad tak ma. Dostał 25 tys kary i nakaz rozbiórki prawomocnym wyrokiem sądu. Okazało się że przywrócenie terenu do stanu pierwotnego będzie go kosztowało lekką ręką 100 tyś. To się nazywa przykladna kara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Kolejna moja relacja z nartowania rodzinnego w SMR. Przygotowanie tras - tragiczne. Ośrodek był zamknięty przez ostatnie 1,5 dnia a Pośredni przez 2 dni. Czy naprawdę nie można było wysłać tam ratraka wczoraj wieczorem lub dziś rano ? Czy nikt nie widzi przecierek do żywej ziemie, żwirku na trasach czy kamieni wielkości pięści. Czy przy awarii liny nośnej przy żółtej kanapie trzeba utrzymywać Fast Pass, do tego wyciągu. Tam są obecnie masakryczne kolejki - do 40 minut stania. Dla porównania gondola to dziś do 10 minut stania. Czy ktoś kto zarządza tym ośrodkiem choć trochę myśli ??? Puszczanie osób po żywym lodzie, jest po prostu niebezpieczne, a puszczenie lanc na ten żywy lód, czyni warunki skrajnie niebezpiecznymi. Mamy szybki lód i tępy śnieg, co chwila kogoś obracało. Leżące kamienie wielkości pięści, to też nie odosobniony przypadek na 3 (kilka wyrzuciłem w czynie społecznym). Do tego puszczono ratrak w jeżdżących ludzi - będzie na zdjęciu. Rano ośrodek czynny, wg. mapy na dole wszystko działa. Na górze okazuje się, że mocno wieje, kanapa na Zbójnicką Kopę stoi. Gondola rano - całkiem ok. Ludzi jakoś dużo nie było. To jeszcze przed otwarciem ośrodka. Jedziemy 7 do dołu. 7 przygotowana dość dobrze, podobnie jak 4. Momentami wymiany śnieg, ale jak na obecną pogodę nie jest źle. 7 dalej. Wierch Pośredni to dziś żywy lód z plackami tępego śniegu. Warunki masakra. Trochę też żwirku i przecierek dla urozmaicenia. I przecierki. 10 lance sypią śnieg na lód. 10 dół - lodowato. Na Solisku jeszcze ok. Za chwilę już masakra. Na Zbójnicką Kopę łapiemy się na 2 kanapę. Mocno wieje, momentami "wiatr zawraca" mi dzieci. Trasa jest wyratrakowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. No to słabo bo dziś w BSA panowały można to śmiało określić "świetne" warunki. Zero przetarć, prawie wcale kamieni a plamy lodowe odsłoniły się dopiero po 15:00. Tak więc kto był to użył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arnoldd Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Naprawdę MUSISZ cytować cały post na który chcesz odpowiedzieć - i to bezpośrednio po nim ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Dziś a wczoraj to niebo a ziemia. Diametralna zmiana warunków. Lód w większości zlikwidowany, stoki przygotowane dość dobrze. Jedynie w kilku miejscach na 4 i 7 rano były połacie tępego śniegu z lanc, które powodowały, że kilka osób padło (bo im narty przytrzymało). Później przejechał ratrak i po części to zlikwidował a po części zostało rozjeżdżone. Na przejściu 10 z górnej w dolną też były placki lodu. Cała hala Pośrednia w porównaniu do dnia wczorajszego przygotowana dobrze. Dziś moje dzieci postanowiły mnie nie odpuszczać na 5 minut. Nie dojechałem więc na COS do chłopaków (za co przepraszam @andy-w ) ale dzieciaki postanowiły jechać ze mną i też pojeździć na COS. By się zbytnio nie powtarzać z innymi relacjami. Dziś było widokowo. Warunki Jedziemy na COS Kolejka do kanapy na jakieś 5 minut stania (dlaczego na SMR tak to wolno idzie na Solisku). Moje zadowolone dzieci. Warunki na COS - grzebień zamknięty. Wracamy Na łączniku trochę wywiało. Nawet wjechaliśmy w lasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Naprawdę MUSISZ cytować cały post na który chcesz odpowiedzieć - i to bezpośrednio po nim ???????????????? Wybaczcie - nie muszę i nie chciałem. Źle mi się kliknęło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Moja relacja z dnia dzisiejszego. Im wyżej tym lepiej. Wczoraj w Szczyrku padał deszcz, powyżej 1000 metrów padał śnieg. Jazda na naturalnym dziś bardzo fajna. W mojej ocenie najlepsze warunki były od Hali Skrzyczeńskiej w górę oraz od Jaworzyny w górę. Bardzo dobre warunki na Zbójnickiej Kopie i na MS. Fajna jazda bez większych kolejek praktycznie do godziny 12:00. Ondraszek - masakra ze względu na liczbę osób nim podróżujących. 3 dziś mnie nie zachęciła do zjazdu więc do dołu tylko 1. Mostek całkiem nieźle się trzymał. Na 1 najpierw twardo, później już mięciutko (takie wiosenne nartowanie). Fajnie w nocy przyprószyło. Było widokowo. Na Kopie bardzo fajny śnieg. Na 1 twardo - góra. Moje dziecię zadowolone. Im niżej. Tym bardziej miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Widzę, że wiosenna nartowanie dopadło beskid śląski. Jestem w szoku, bo tydzień temu będąc na Jaworzynie Krynickiej były iście alpejskie warunki. Jednak nawet tam przyszło ocieplenie. Dzisiaj na Skolnitach w Wiśle po 10:00 można już było myśleć o nartach wodnych. Trochę za wcześnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Dziś miałem za mało jazdy na nartach, więc postanowiłem się jeszcze pomęczyć choć trochę. I tak, poszedłem na spacer w okolice Czyrnej. Ośrodek dużo mówi o bezpieczeństwie, szkoda, że nie posprzątał bałaganu na własnym terenie. Wala się tam sporo elementów, które może porwać silny wiatr. Obok ośrodek stworzył strefę nauki dla dzieci. To tak w kwestii bezpieczeństwa o której opowiada. Bałagan w Czyrnej. Czy ten dach jest bezpieczny ? Śniegu w okolicach Bieńkuli całkiem sporo. Na 3 niestety już niewiele - zamykamy bo bezpieczeństwo najważniejsze czy jednak ze względu, że nie mamy śniegu ? Idziemy dalej - bar w gotowości. Grill gotowy do rozpalenia. Ktoś tu jednak pilnuje. Ja tu pilnuję. Na 1 śniegu jakby więcej niż na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Życie. Tymczasem w Korbielowie dziś kapitalne warunki na naturalnym śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 Dalej Strona 119 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
bubol.T Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Noo... miałem to samo ostatnio na Chopoku Pozdr.Panowie szkoda nerwów, ja sobie oglądałem Skrzyczne z innej perspektywy a kolejka była tylko po kawę w chacie wuja Toma Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Z tej perspektywy też fajnie wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres 1 Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Panowie szkoda nerwów, ja sobie oglądałem Skrzyczne z innej perspektywy a kolejka była tylko po kawę w chacie wuja Toma Nie no spoko...ale Krzysiek wspomniał o wyczuciu czasu. U mnie 1 dzień -wtorek leje /wieje pół ośrodka nie jeździ. 2 dzień sypie/wieje jeżdżą 2 krzesła . 3 dzień - 7:00 Liptowski piękna pogoda nie wieje - hurra nareszcie otworzą cały ośrodek . Przyjazd na lucky - pół ośrodka nie jeździ bo śnieżą -Dekujemy za pohopienie (czy jakoś tak) a popołudniu kwestionariusz satysfakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Z tej perspektywy też fajnie wygląda... Soszow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Soszow?Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Ze względu na prognozowany silny wiatr (100 km/h) w dniu 10.02. ośrodek prawdopodobnie będzie zamknięty. Ostateczny komunikat zostanie podany rano o godz. 7:00. https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Tak Po wielu latach jeżdżenia w Szczyrku od czasu rewolucji przeprosiłem Wisłę i Ustroń, dla mnie Soszów i Skolnity to pewniaki. Mało ludzi, karnety na kilka godzin ,nie tylko dzienne, trasy przygotowane bardzo dobrze i dobry dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Dokładnie mam tak samo ,staram się jednak lawirować m/dzy ośrodkami dla urozmaicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 W dniu 11.02.2020 Gondola A1 i Orczyk C3 wznowiły jazdę. Dostępne są trasy 1, 3 oraz 2. Wkrótce dostępna będzie kolej B1 i trasa 4. https://www.szczyrko.../trasy-i-koleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 https://wiadomosci.o...mentarz/m9jy849 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 https://wiadomosci.o...mentarz/m9jy849A co wspólnego ze Szczyrkiem ma tragedia, która wydarzyła się w Bukowinie Tatrzańskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 A co wspólnego ze Szczyrkiem ma tragedia, która wydarzyła się w Bukowinie Tatrzańskiej?Wojewoda śląski nakazał sprawdzenie każdej budki w pobliżu stoków i na stokach przez nadzór budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Wojewoda śląski nakazał sprawdzenie każdej budki w pobliżu stoków i na stokach przez nadzór budowlany. Tylko, że w zacytowanym artykule nie ma o tym ani jednego słowa. A jak już sprawdzą te wszystkie budki to co? Legalizacja samowoli w postaci takiej budy, czy garażu jeśli budynek nie jest postawiony niezgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego kosztuje 5000 PLN a domu 25000 PLN. Czy inspektorzy podczas tej kontroli sprawdzą jakiej długości miały wkręty którymi przymocowany był dach do konstrukcji? Czy wpłynie to na bezpieczeństwo, czy tylko na dobre samopoczucie urzędników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Tylko, że w zacytowanym artykule nie ma o tym ani jednego słowa. A jak już sprawdzą te wszystkie budki to co? Legalizacja samowoli w postaci takiej budy, czy garażu jeśli budynek nie jest postawiony niezgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego kosztuje 5000 PLN a domu 25000 PLN. Czy inspektorzy podczas tej kontroli sprawdzą jakiej długości miały wkręty którymi przymocowany był dach do konstrukcji? Czy wpłynie to na bezpieczeństwo, czy tylko na dobre samopoczucie urzędników?Weź wejdź w google znajdz nr tel do nadzoru i zadaj im te pytania. Ja jestem z innej branży. Co do samowoli to do kary może dojść nakaz rozbiórki i przywrócenie terenu do stanu pierwotnego. Mój sąsiad tak ma. Dostał 25 tys kary i nakaz rozbiórki prawomocnym wyrokiem sądu. Okazało się że przywrócenie terenu do stanu pierwotnego będzie go kosztowało lekką ręką 100 tyś. To się nazywa przykladna kara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Kolejna moja relacja z nartowania rodzinnego w SMR. Przygotowanie tras - tragiczne. Ośrodek był zamknięty przez ostatnie 1,5 dnia a Pośredni przez 2 dni. Czy naprawdę nie można było wysłać tam ratraka wczoraj wieczorem lub dziś rano ? Czy nikt nie widzi przecierek do żywej ziemie, żwirku na trasach czy kamieni wielkości pięści. Czy przy awarii liny nośnej przy żółtej kanapie trzeba utrzymywać Fast Pass, do tego wyciągu. Tam są obecnie masakryczne kolejki - do 40 minut stania. Dla porównania gondola to dziś do 10 minut stania. Czy ktoś kto zarządza tym ośrodkiem choć trochę myśli ??? Puszczanie osób po żywym lodzie, jest po prostu niebezpieczne, a puszczenie lanc na ten żywy lód, czyni warunki skrajnie niebezpiecznymi. Mamy szybki lód i tępy śnieg, co chwila kogoś obracało. Leżące kamienie wielkości pięści, to też nie odosobniony przypadek na 3 (kilka wyrzuciłem w czynie społecznym). Do tego puszczono ratrak w jeżdżących ludzi - będzie na zdjęciu. Rano ośrodek czynny, wg. mapy na dole wszystko działa. Na górze okazuje się, że mocno wieje, kanapa na Zbójnicką Kopę stoi. Gondola rano - całkiem ok. Ludzi jakoś dużo nie było. To jeszcze przed otwarciem ośrodka. Jedziemy 7 do dołu. 7 przygotowana dość dobrze, podobnie jak 4. Momentami wymiany śnieg, ale jak na obecną pogodę nie jest źle. 7 dalej. Wierch Pośredni to dziś żywy lód z plackami tępego śniegu. Warunki masakra. Trochę też żwirku i przecierek dla urozmaicenia. I przecierki. 10 lance sypią śnieg na lód. 10 dół - lodowato. Na Solisku jeszcze ok. Za chwilę już masakra. Na Zbójnicką Kopę łapiemy się na 2 kanapę. Mocno wieje, momentami "wiatr zawraca" mi dzieci. Trasa jest wyratrakowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. No to słabo bo dziś w BSA panowały można to śmiało określić "świetne" warunki. Zero przetarć, prawie wcale kamieni a plamy lodowe odsłoniły się dopiero po 15:00. Tak więc kto był to użył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arnoldd Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Naprawdę MUSISZ cytować cały post na który chcesz odpowiedzieć - i to bezpośrednio po nim ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Dziś a wczoraj to niebo a ziemia. Diametralna zmiana warunków. Lód w większości zlikwidowany, stoki przygotowane dość dobrze. Jedynie w kilku miejscach na 4 i 7 rano były połacie tępego śniegu z lanc, które powodowały, że kilka osób padło (bo im narty przytrzymało). Później przejechał ratrak i po części to zlikwidował a po części zostało rozjeżdżone. Na przejściu 10 z górnej w dolną też były placki lodu. Cała hala Pośrednia w porównaniu do dnia wczorajszego przygotowana dobrze. Dziś moje dzieci postanowiły mnie nie odpuszczać na 5 minut. Nie dojechałem więc na COS do chłopaków (za co przepraszam @andy-w ) ale dzieciaki postanowiły jechać ze mną i też pojeździć na COS. By się zbytnio nie powtarzać z innymi relacjami. Dziś było widokowo. Warunki Jedziemy na COS Kolejka do kanapy na jakieś 5 minut stania (dlaczego na SMR tak to wolno idzie na Solisku). Moje zadowolone dzieci. Warunki na COS - grzebień zamknięty. Wracamy Na łączniku trochę wywiało. Nawet wjechaliśmy w lasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Naprawdę MUSISZ cytować cały post na który chcesz odpowiedzieć - i to bezpośrednio po nim ???????????????? Wybaczcie - nie muszę i nie chciałem. Źle mi się kliknęło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Moja relacja z dnia dzisiejszego. Im wyżej tym lepiej. Wczoraj w Szczyrku padał deszcz, powyżej 1000 metrów padał śnieg. Jazda na naturalnym dziś bardzo fajna. W mojej ocenie najlepsze warunki były od Hali Skrzyczeńskiej w górę oraz od Jaworzyny w górę. Bardzo dobre warunki na Zbójnickiej Kopie i na MS. Fajna jazda bez większych kolejek praktycznie do godziny 12:00. Ondraszek - masakra ze względu na liczbę osób nim podróżujących. 3 dziś mnie nie zachęciła do zjazdu więc do dołu tylko 1. Mostek całkiem nieźle się trzymał. Na 1 najpierw twardo, później już mięciutko (takie wiosenne nartowanie). Fajnie w nocy przyprószyło. Było widokowo. Na Kopie bardzo fajny śnieg. Na 1 twardo - góra. Moje dziecię zadowolone. Im niżej. Tym bardziej miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Widzę, że wiosenna nartowanie dopadło beskid śląski. Jestem w szoku, bo tydzień temu będąc na Jaworzynie Krynickiej były iście alpejskie warunki. Jednak nawet tam przyszło ocieplenie. Dzisiaj na Skolnitach w Wiśle po 10:00 można już było myśleć o nartach wodnych. Trochę za wcześnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Dziś miałem za mało jazdy na nartach, więc postanowiłem się jeszcze pomęczyć choć trochę. I tak, poszedłem na spacer w okolice Czyrnej. Ośrodek dużo mówi o bezpieczeństwie, szkoda, że nie posprzątał bałaganu na własnym terenie. Wala się tam sporo elementów, które może porwać silny wiatr. Obok ośrodek stworzył strefę nauki dla dzieci. To tak w kwestii bezpieczeństwa o której opowiada. Bałagan w Czyrnej. Czy ten dach jest bezpieczny ? Śniegu w okolicach Bieńkuli całkiem sporo. Na 3 niestety już niewiele - zamykamy bo bezpieczeństwo najważniejsze czy jednak ze względu, że nie mamy śniegu ? Idziemy dalej - bar w gotowości. Grill gotowy do rozpalenia. Ktoś tu jednak pilnuje. Ja tu pilnuję. Na 1 śniegu jakby więcej niż na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Życie. Tymczasem w Korbielowie dziś kapitalne warunki na naturalnym śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 Dalej Strona 119 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
bubol.T Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Z tej perspektywy też fajnie wygląda... Soszow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Soszow?Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Ze względu na prognozowany silny wiatr (100 km/h) w dniu 10.02. ośrodek prawdopodobnie będzie zamknięty. Ostateczny komunikat zostanie podany rano o godz. 7:00. https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Tak Po wielu latach jeżdżenia w Szczyrku od czasu rewolucji przeprosiłem Wisłę i Ustroń, dla mnie Soszów i Skolnity to pewniaki. Mało ludzi, karnety na kilka godzin ,nie tylko dzienne, trasy przygotowane bardzo dobrze i dobry dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 9 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2020 Dokładnie mam tak samo ,staram się jednak lawirować m/dzy ośrodkami dla urozmaicenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 W dniu 11.02.2020 Gondola A1 i Orczyk C3 wznowiły jazdę. Dostępne są trasy 1, 3 oraz 2. Wkrótce dostępna będzie kolej B1 i trasa 4. https://www.szczyrko.../trasy-i-koleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 https://wiadomosci.o...mentarz/m9jy849 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 https://wiadomosci.o...mentarz/m9jy849A co wspólnego ze Szczyrkiem ma tragedia, która wydarzyła się w Bukowinie Tatrzańskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 A co wspólnego ze Szczyrkiem ma tragedia, która wydarzyła się w Bukowinie Tatrzańskiej?Wojewoda śląski nakazał sprawdzenie każdej budki w pobliżu stoków i na stokach przez nadzór budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Wojewoda śląski nakazał sprawdzenie każdej budki w pobliżu stoków i na stokach przez nadzór budowlany. Tylko, że w zacytowanym artykule nie ma o tym ani jednego słowa. A jak już sprawdzą te wszystkie budki to co? Legalizacja samowoli w postaci takiej budy, czy garażu jeśli budynek nie jest postawiony niezgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego kosztuje 5000 PLN a domu 25000 PLN. Czy inspektorzy podczas tej kontroli sprawdzą jakiej długości miały wkręty którymi przymocowany był dach do konstrukcji? Czy wpłynie to na bezpieczeństwo, czy tylko na dobre samopoczucie urzędników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin33 Napisano 11 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2020 Tylko, że w zacytowanym artykule nie ma o tym ani jednego słowa. A jak już sprawdzą te wszystkie budki to co? Legalizacja samowoli w postaci takiej budy, czy garażu jeśli budynek nie jest postawiony niezgodnie z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego kosztuje 5000 PLN a domu 25000 PLN. Czy inspektorzy podczas tej kontroli sprawdzą jakiej długości miały wkręty którymi przymocowany był dach do konstrukcji? Czy wpłynie to na bezpieczeństwo, czy tylko na dobre samopoczucie urzędników?Weź wejdź w google znajdz nr tel do nadzoru i zadaj im te pytania. Ja jestem z innej branży. Co do samowoli to do kary może dojść nakaz rozbiórki i przywrócenie terenu do stanu pierwotnego. Mój sąsiad tak ma. Dostał 25 tys kary i nakaz rozbiórki prawomocnym wyrokiem sądu. Okazało się że przywrócenie terenu do stanu pierwotnego będzie go kosztowało lekką ręką 100 tyś. To się nazywa przykladna kara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Kolejna moja relacja z nartowania rodzinnego w SMR. Przygotowanie tras - tragiczne. Ośrodek był zamknięty przez ostatnie 1,5 dnia a Pośredni przez 2 dni. Czy naprawdę nie można było wysłać tam ratraka wczoraj wieczorem lub dziś rano ? Czy nikt nie widzi przecierek do żywej ziemie, żwirku na trasach czy kamieni wielkości pięści. Czy przy awarii liny nośnej przy żółtej kanapie trzeba utrzymywać Fast Pass, do tego wyciągu. Tam są obecnie masakryczne kolejki - do 40 minut stania. Dla porównania gondola to dziś do 10 minut stania. Czy ktoś kto zarządza tym ośrodkiem choć trochę myśli ??? Puszczanie osób po żywym lodzie, jest po prostu niebezpieczne, a puszczenie lanc na ten żywy lód, czyni warunki skrajnie niebezpiecznymi. Mamy szybki lód i tępy śnieg, co chwila kogoś obracało. Leżące kamienie wielkości pięści, to też nie odosobniony przypadek na 3 (kilka wyrzuciłem w czynie społecznym). Do tego puszczono ratrak w jeżdżących ludzi - będzie na zdjęciu. Rano ośrodek czynny, wg. mapy na dole wszystko działa. Na górze okazuje się, że mocno wieje, kanapa na Zbójnicką Kopę stoi. Gondola rano - całkiem ok. Ludzi jakoś dużo nie było. To jeszcze przed otwarciem ośrodka. Jedziemy 7 do dołu. 7 przygotowana dość dobrze, podobnie jak 4. Momentami wymiany śnieg, ale jak na obecną pogodę nie jest źle. 7 dalej. Wierch Pośredni to dziś żywy lód z plackami tępego śniegu. Warunki masakra. Trochę też żwirku i przecierek dla urozmaicenia. I przecierki. 10 lance sypią śnieg na lód. 10 dół - lodowato. Na Solisku jeszcze ok. Za chwilę już masakra. Na Zbójnicką Kopę łapiemy się na 2 kanapę. Mocno wieje, momentami "wiatr zawraca" mi dzieci. Trasa jest wyratrakowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. 4 - moim zdaniem dziś obok 7 to dobrze przygotowane trasy. Czy tak powinna wyglądać przygotowana trasa ? A tu mamy ratrak (na drugim planie). I kamyki. Mojej dzieci bawią się jednak świetnie. Miejscami trasy tak przygotowane. Jedziemy dalej. 3 nad zakrętem. Nieco niżej. A czasem było nawet tak na 3. No to słabo bo dziś w BSA panowały można to śmiało określić "świetne" warunki. Zero przetarć, prawie wcale kamieni a plamy lodowe odsłoniły się dopiero po 15:00. Tak więc kto był to użył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... arnoldd Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Naprawdę MUSISZ cytować cały post na który chcesz odpowiedzieć - i to bezpośrednio po nim ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Dziś a wczoraj to niebo a ziemia. Diametralna zmiana warunków. Lód w większości zlikwidowany, stoki przygotowane dość dobrze. Jedynie w kilku miejscach na 4 i 7 rano były połacie tępego śniegu z lanc, które powodowały, że kilka osób padło (bo im narty przytrzymało). Później przejechał ratrak i po części to zlikwidował a po części zostało rozjeżdżone. Na przejściu 10 z górnej w dolną też były placki lodu. Cała hala Pośrednia w porównaniu do dnia wczorajszego przygotowana dobrze. Dziś moje dzieci postanowiły mnie nie odpuszczać na 5 minut. Nie dojechałem więc na COS do chłopaków (za co przepraszam @andy-w ) ale dzieciaki postanowiły jechać ze mną i też pojeździć na COS. By się zbytnio nie powtarzać z innymi relacjami. Dziś było widokowo. Warunki Jedziemy na COS Kolejka do kanapy na jakieś 5 minut stania (dlaczego na SMR tak to wolno idzie na Solisku). Moje zadowolone dzieci. Warunki na COS - grzebień zamknięty. Wracamy Na łączniku trochę wywiało. Nawet wjechaliśmy w lasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Naprawdę MUSISZ cytować cały post na który chcesz odpowiedzieć - i to bezpośrednio po nim ???????????????? Wybaczcie - nie muszę i nie chciałem. Źle mi się kliknęło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Moja relacja z dnia dzisiejszego. Im wyżej tym lepiej. Wczoraj w Szczyrku padał deszcz, powyżej 1000 metrów padał śnieg. Jazda na naturalnym dziś bardzo fajna. W mojej ocenie najlepsze warunki były od Hali Skrzyczeńskiej w górę oraz od Jaworzyny w górę. Bardzo dobre warunki na Zbójnickiej Kopie i na MS. Fajna jazda bez większych kolejek praktycznie do godziny 12:00. Ondraszek - masakra ze względu na liczbę osób nim podróżujących. 3 dziś mnie nie zachęciła do zjazdu więc do dołu tylko 1. Mostek całkiem nieźle się trzymał. Na 1 najpierw twardo, później już mięciutko (takie wiosenne nartowanie). Fajnie w nocy przyprószyło. Było widokowo. Na Kopie bardzo fajny śnieg. Na 1 twardo - góra. Moje dziecię zadowolone. Im niżej. Tym bardziej miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Widzę, że wiosenna nartowanie dopadło beskid śląski. Jestem w szoku, bo tydzień temu będąc na Jaworzynie Krynickiej były iście alpejskie warunki. Jednak nawet tam przyszło ocieplenie. Dzisiaj na Skolnitach w Wiśle po 10:00 można już było myśleć o nartach wodnych. Trochę za wcześnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Dziś miałem za mało jazdy na nartach, więc postanowiłem się jeszcze pomęczyć choć trochę. I tak, poszedłem na spacer w okolice Czyrnej. Ośrodek dużo mówi o bezpieczeństwie, szkoda, że nie posprzątał bałaganu na własnym terenie. Wala się tam sporo elementów, które może porwać silny wiatr. Obok ośrodek stworzył strefę nauki dla dzieci. To tak w kwestii bezpieczeństwa o której opowiada. Bałagan w Czyrnej. Czy ten dach jest bezpieczny ? Śniegu w okolicach Bieńkuli całkiem sporo. Na 3 niestety już niewiele - zamykamy bo bezpieczeństwo najważniejsze czy jednak ze względu, że nie mamy śniegu ? Idziemy dalej - bar w gotowości. Grill gotowy do rozpalenia. Ktoś tu jednak pilnuje. Ja tu pilnuję. Na 1 śniegu jakby więcej niż na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Życie. Tymczasem w Korbielowie dziś kapitalne warunki na naturalnym śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 Dalej Strona 119 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
arnoldd Napisano 12 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2020 Naprawdę MUSISZ cytować cały post na który chcesz odpowiedzieć - i to bezpośrednio po nim ???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2020 Dziś a wczoraj to niebo a ziemia. Diametralna zmiana warunków. Lód w większości zlikwidowany, stoki przygotowane dość dobrze. Jedynie w kilku miejscach na 4 i 7 rano były połacie tępego śniegu z lanc, które powodowały, że kilka osób padło (bo im narty przytrzymało). Później przejechał ratrak i po części to zlikwidował a po części zostało rozjeżdżone. Na przejściu 10 z górnej w dolną też były placki lodu. Cała hala Pośrednia w porównaniu do dnia wczorajszego przygotowana dobrze. Dziś moje dzieci postanowiły mnie nie odpuszczać na 5 minut. Nie dojechałem więc na COS do chłopaków (za co przepraszam @andy-w ) ale dzieciaki postanowiły jechać ze mną i też pojeździć na COS. By się zbytnio nie powtarzać z innymi relacjami. Dziś było widokowo. Warunki Jedziemy na COS Kolejka do kanapy na jakieś 5 minut stania (dlaczego na SMR tak to wolno idzie na Solisku). Moje zadowolone dzieci. Warunki na COS - grzebień zamknięty. Wracamy Na łączniku trochę wywiało. Nawet wjechaliśmy w lasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 14 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2020 Naprawdę MUSISZ cytować cały post na który chcesz odpowiedzieć - i to bezpośrednio po nim ???????????????? Wybaczcie - nie muszę i nie chciałem. Źle mi się kliknęło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Moja relacja z dnia dzisiejszego. Im wyżej tym lepiej. Wczoraj w Szczyrku padał deszcz, powyżej 1000 metrów padał śnieg. Jazda na naturalnym dziś bardzo fajna. W mojej ocenie najlepsze warunki były od Hali Skrzyczeńskiej w górę oraz od Jaworzyny w górę. Bardzo dobre warunki na Zbójnickiej Kopie i na MS. Fajna jazda bez większych kolejek praktycznie do godziny 12:00. Ondraszek - masakra ze względu na liczbę osób nim podróżujących. 3 dziś mnie nie zachęciła do zjazdu więc do dołu tylko 1. Mostek całkiem nieźle się trzymał. Na 1 najpierw twardo, później już mięciutko (takie wiosenne nartowanie). Fajnie w nocy przyprószyło. Było widokowo. Na Kopie bardzo fajny śnieg. Na 1 twardo - góra. Moje dziecię zadowolone. Im niżej. Tym bardziej miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Widzę, że wiosenna nartowanie dopadło beskid śląski. Jestem w szoku, bo tydzień temu będąc na Jaworzynie Krynickiej były iście alpejskie warunki. Jednak nawet tam przyszło ocieplenie. Dzisiaj na Skolnitach w Wiśle po 10:00 można już było myśleć o nartach wodnych. Trochę za wcześnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Dziś miałem za mało jazdy na nartach, więc postanowiłem się jeszcze pomęczyć choć trochę. I tak, poszedłem na spacer w okolice Czyrnej. Ośrodek dużo mówi o bezpieczeństwie, szkoda, że nie posprzątał bałaganu na własnym terenie. Wala się tam sporo elementów, które może porwać silny wiatr. Obok ośrodek stworzył strefę nauki dla dzieci. To tak w kwestii bezpieczeństwa o której opowiada. Bałagan w Czyrnej. Czy ten dach jest bezpieczny ? Śniegu w okolicach Bieńkuli całkiem sporo. Na 3 niestety już niewiele - zamykamy bo bezpieczeństwo najważniejsze czy jednak ze względu, że nie mamy śniegu ? Idziemy dalej - bar w gotowości. Grill gotowy do rozpalenia. Ktoś tu jednak pilnuje. Ja tu pilnuję. Na 1 śniegu jakby więcej niż na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... spyder Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Życie. Tymczasem w Korbielowie dziś kapitalne warunki na naturalnym śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 Dalej Strona 119 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
moruniek Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Moja relacja z dnia dzisiejszego. Im wyżej tym lepiej. Wczoraj w Szczyrku padał deszcz, powyżej 1000 metrów padał śnieg. Jazda na naturalnym dziś bardzo fajna. W mojej ocenie najlepsze warunki były od Hali Skrzyczeńskiej w górę oraz od Jaworzyny w górę. Bardzo dobre warunki na Zbójnickiej Kopie i na MS. Fajna jazda bez większych kolejek praktycznie do godziny 12:00. Ondraszek - masakra ze względu na liczbę osób nim podróżujących. 3 dziś mnie nie zachęciła do zjazdu więc do dołu tylko 1. Mostek całkiem nieźle się trzymał. Na 1 najpierw twardo, później już mięciutko (takie wiosenne nartowanie). Fajnie w nocy przyprószyło. Było widokowo. Na Kopie bardzo fajny śnieg. Na 1 twardo - góra. Moje dziecię zadowolone. Im niżej. Tym bardziej miękko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 15 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2020 Widzę, że wiosenna nartowanie dopadło beskid śląski. Jestem w szoku, bo tydzień temu będąc na Jaworzynie Krynickiej były iście alpejskie warunki. Jednak nawet tam przyszło ocieplenie. Dzisiaj na Skolnitach w Wiśle po 10:00 można już było myśleć o nartach wodnych. Trochę za wcześnie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Dziś miałem za mało jazdy na nartach, więc postanowiłem się jeszcze pomęczyć choć trochę. I tak, poszedłem na spacer w okolice Czyrnej. Ośrodek dużo mówi o bezpieczeństwie, szkoda, że nie posprzątał bałaganu na własnym terenie. Wala się tam sporo elementów, które może porwać silny wiatr. Obok ośrodek stworzył strefę nauki dla dzieci. To tak w kwestii bezpieczeństwa o której opowiada. Bałagan w Czyrnej. Czy ten dach jest bezpieczny ? Śniegu w okolicach Bieńkuli całkiem sporo. Na 3 niestety już niewiele - zamykamy bo bezpieczeństwo najważniejsze czy jednak ze względu, że nie mamy śniegu ? Idziemy dalej - bar w gotowości. Grill gotowy do rozpalenia. Ktoś tu jednak pilnuje. Ja tu pilnuję. Na 1 śniegu jakby więcej niż na 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyder Napisano 16 Lutego 2020 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2020 Życie. Tymczasem w Korbielowie dziś kapitalne warunki na naturalnym śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność