shuger Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Cześć Wybaczcie koledzy ale stajecie się po prostu śmieszni z tymi swoimi ocenami, analizami i dziecinnymi pretensjami. Chyba nie chcecie za takowych uchodzić, więc na Waszym miejscu dałbym spokój. Pozdrowienia serdeczne PS A kolegę informuję, że czy to w Bielsku czy w Warszawie większość to normalni ludzie więc sugeruję odszczekać. Cześć śmieszny to jest Twój pouczający wszystkich ton... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 3,5tys. Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 29 Lis Top użytkownicy w tym temacie 249 626 368 147 Popularne dni 3 Sty 47 17 Gru 39 30 Gru 30 22 Sty 28 Top użytkownicy w tym temacie mig 249 odpowiedzi kordiankw 626 odpowiedzi moruniek 368 odpowiedzi bubol.T 147 odpowiedzi Popularne dni 3 Sty 2018 47 odpowiedzi 17 Gru 2023 39 odpowiedzi 30 Gru 2018 30 odpowiedzi 22 Sty 2020 28 odpowiedzi Popularne posty kordiankw 24 Lutego 2023 Dziś COS, poranek z deszczem, żona nie za bardzo miała ochotę na narty. Dobrze, że zmieniła zdanie. Wiatr przewiał chmury, ładnie się wypogodziło i pusto na stoku i do kanapy. Najlepszy warun od grzeb kordiankw 5 Lutego Dzień Dobry z zimowego Szczyrku 😅 lubeckim 17 Grudnia 2023 Też dzisiaj byłem na Skrzycznem ale na skitouringu. Miałem małą robotę do zrobienia na Skrzycznem, która się oczywiście nieudała ale to z innych powodów. Widokowo na pełną skalę. Inwersja, słoneczna w Dodane grafiki kordiankw Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Cześć Wybaczcie koledzy ale stajecie się po prostu śmieszni z tymi swoimi ocenami, analizami i dziecinnymi pretensjami. Chyba nie chcecie za takowych uchodzić, więc na Waszym miejscu dałbym spokój. Pozdrowienia serdeczne PS A kolegę informuję, że czy to w Bielsku czy w Warszawie większość to normalni ludzie więc sugeruję odszczekać. Bo te pejoratywne określenia „stolyca”, „elyta” mają chyba dowartościować piszącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Cześć śmieszny to jest Twój pouczający wszystkich ton... Pozdrawiam Cześć Nie wszystkich. Tylko tych, którym to jest potrzebne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Ale ja nie mam pretensji do TMR... Ich cyrk, ich małpy. Na Chopoku też zapłaciłem po ok 110zl za zatłoczoną oślą łączkę - całkowicie dobrowolnie, nikt mi nie kazał... ;-). Wiele razy pisałem, że sp akcyjna ma OBOWIĄZEK zarabiania ( jak wynika wprost z kodeksu handlowago) a nie robienia dobrze klientom, zaś kolejność działań byla oczywista już 3 lata temu. Na szczęście w Beskidy jeżdżę wyłącznie na jednodniowki i bez trudu znajdę na to sensowne miejsca po jednej czy drugiej stronie granicy. Na razie nie ma zimy ( w Szczyrku tez) więc nie ma się czym ekscytować. Oby była jak dawniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Nie ma co się przerzucać, bo się robi niepotrzebna gównoburza. Akurat same określenia 'stolyca' i 'elyta' a dokładnie to 'y' wzięło się ze ówczesnego sposobu wysławiania się tamże. Wystarczy sobie odpuścić starą 'Kapelę Czerniakowską' i wyraźnie słychać bardziej ygrek niż i. Żeby nie było, że odbiegamy tutaj od tematu to u Słowaków i Czechów jest o tyle łatwiej, że 'y' oraz 'i' wymawia się tak samo Do Warszawy mam może o tyle, co bawi mnie jarzący na każdym rogu wyścig korpo-szczurów ale może na tym zakończmy. Żebyście się nie czuli pokrzywdzeni przez zaimportowanego autochtona (i żeby nie prowokować jeszcze bardziej), to jutro porobię zdjęcia jak to wygląda 'z dołu' i jaki jest ruch w okolicach wyciągów PS. Odszczekiwać nic nie będę bo psem nie jestem Cześć Ciekawe spostrzeżenia i jakże odkrywcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Przerwę Wam na chwilę tą dyskusję. Dla tych co mają wykupioną sprytną sezonówkę w wersji międzynarodowej, a będą jeździć w najbliższych dniach w Szczyrku (to te dni wyłączone na Słowacji), trzeba aktywować na swoim Gopass-ie bezpłatne kupony. Wówczas seznówka zadziała na bramkach, bez konieczności wizyty w infocentrum - podobno. Sprawdzę w niedzielę i dam Wam znać, czy zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Przerwę Wam na chwilę tą dyskusję. Dla tych co mają wykupioną sprytną sezonówkę w wersji międzynarodowej, a będą jeździć w najbliższych dniach w Szczyrku (to te dni wyłączone na Słowacji), trzeba aktywować na swoim Gopass-ie bezpłatne kupony. Wówczas seznówka zadziała na bramkach, bez konieczności wizyty w infocentrum - podobno. Sprawdzę w niedzielę i dam Wam znać, czy zadziałało. Ja sprawdziłem dzisiaj i musiałem dwa razy chodzić do infocentrum bo za pierwszym razem nie zadziałało i Pani wydała mi bezpłatny jednodniowy karnet i poinformowała ,że jak będę chciał jeździć w następne dni to procedura taka sama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Szykują trasę na mój przyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Jak już, to zaskoczyla nie drogowców a kierowcow.... ;-). Na M. Czantorii drobny śnieżek... -3 st. Śniegu 3-5 cm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Trasę nr 4 chyba otworzą jutro. Sylwestrowych szusów raczej nie będzie, bo jazda wieczorna planowana jest od 1 stycznia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro powinno być luźniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie. Sezonówki (wszystkie 4 przeszły bez problemów) - miałem aktywowane kody (mamy wersję ze Słowacją i Czechami). Na górze mają dużo śniegu. Cały czas chodzą lance (choć nie wszystkie), przy gondoli na dole, dośnieżają raczej parking. Na Pośrednim, co druga lanca włączona, armatki stoją spokojnie. Śniegu naturalnego 30-40 cm (piszę o Pośrednim). Na samej przełęczy ruch jak w dużym mieście w godzinach szczytu (spowodowane dojazdem do 2 ośrodków na przełęczy, gdzie uciekają osoby tak z Wisły - brak czynnych Klepek i Cieńkowa, jak i Szczyrku - tu brak karnetów godzinnych w SMR). Pierwsze wrażenia, trasy przygotowane bardzo dobrze. Zbójnicka Kopa - o dziwo bez kolejek, na MS też znośnie. Trasa nr 4 też dobrze przygotowana. 3 do gondoli można spokojnie zjechać i wrócić gondola na górę (to najszybszą obecnie wariant w ośrodku). Teraz łyżka dziegciu - co za debil wymyślił ograniczenia na żółtej kanapie. Wg. moich informacji to test systemu VIP Line. Z, w miarę luźnego ośrodka (jak na ten okres), mamy kolejkę od 20 do 40 minut stania, a na każdej kanapie 4 osoby. Tak, to ma niestety docelowo wyglądać w organizacji pracy - do tego dążą. Piszę z całą świadomością, bo może ktoś rozsądny to przeczyta i się z tego pomysłu wycofa - to nie Chopok, tu nie ma tylu wyciągów co tam. I wspomniana kolejka. W mojej ocenie, spokojnie są gotowi by uruchomić 3 i coś na Pośrednim. Mam nadzieję, że nastąpi to na dniach. Jutro sprawdzę 1 i być może 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 I info z ich FB. Szczyrkowski Ośrodek Narciarski 1 godz. · Z każdym dniem coraz więcej zimy i otwartych tras Od dzisiaj zjeżdżamy do Soliska - żółte kanapy czekają Już jutro uruchamiamy trasę numer 3 do GONDOLI oraz kolej B2 SOLISKO - WIERCH POŚREDNI (niebieskie kanapy) z trasą numer 8 i dołem trasy 10. Kolejne trasy w przygotowaniu, cały czas naśnieżamy i ratrakujemy. Aktualne info z ośrodka https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Uprzedziłeś mnie. Zatem do zobaczenia. Na Pośrednim śniegu naprawdę sporo, w Wiśle Czarne, zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś wie czemu dzisiaj zamknęli krzesło na kopę? Jechałem przed 15. Wiatru na oko nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial]Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie.Jakbyśmy się umówili, u mnie też, pozdrawiam korespondencyjnie z Podhala. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Chyba jednak każdy prowadzący podobny biznes wolałby 100 bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Cześć Wybaczcie koledzy ale stajecie się po prostu śmieszni z tymi swoimi ocenami, analizami i dziecinnymi pretensjami. Chyba nie chcecie za takowych uchodzić, więc na Waszym miejscu dałbym spokój. Pozdrowienia serdeczne PS A kolegę informuję, że czy to w Bielsku czy w Warszawie większość to normalni ludzie więc sugeruję odszczekać. Bo te pejoratywne określenia „stolyca”, „elyta” mają chyba dowartościować piszącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Cześć śmieszny to jest Twój pouczający wszystkich ton... Pozdrawiam Cześć Nie wszystkich. Tylko tych, którym to jest potrzebne. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Ale ja nie mam pretensji do TMR... Ich cyrk, ich małpy. Na Chopoku też zapłaciłem po ok 110zl za zatłoczoną oślą łączkę - całkowicie dobrowolnie, nikt mi nie kazał... ;-). Wiele razy pisałem, że sp akcyjna ma OBOWIĄZEK zarabiania ( jak wynika wprost z kodeksu handlowago) a nie robienia dobrze klientom, zaś kolejność działań byla oczywista już 3 lata temu. Na szczęście w Beskidy jeżdżę wyłącznie na jednodniowki i bez trudu znajdę na to sensowne miejsca po jednej czy drugiej stronie granicy. Na razie nie ma zimy ( w Szczyrku tez) więc nie ma się czym ekscytować. Oby była jak dawniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Nie ma co się przerzucać, bo się robi niepotrzebna gównoburza. Akurat same określenia 'stolyca' i 'elyta' a dokładnie to 'y' wzięło się ze ówczesnego sposobu wysławiania się tamże. Wystarczy sobie odpuścić starą 'Kapelę Czerniakowską' i wyraźnie słychać bardziej ygrek niż i. Żeby nie było, że odbiegamy tutaj od tematu to u Słowaków i Czechów jest o tyle łatwiej, że 'y' oraz 'i' wymawia się tak samo Do Warszawy mam może o tyle, co bawi mnie jarzący na każdym rogu wyścig korpo-szczurów ale może na tym zakończmy. Żebyście się nie czuli pokrzywdzeni przez zaimportowanego autochtona (i żeby nie prowokować jeszcze bardziej), to jutro porobię zdjęcia jak to wygląda 'z dołu' i jaki jest ruch w okolicach wyciągów PS. Odszczekiwać nic nie będę bo psem nie jestem Cześć Ciekawe spostrzeżenia i jakże odkrywcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Przerwę Wam na chwilę tą dyskusję. Dla tych co mają wykupioną sprytną sezonówkę w wersji międzynarodowej, a będą jeździć w najbliższych dniach w Szczyrku (to te dni wyłączone na Słowacji), trzeba aktywować na swoim Gopass-ie bezpłatne kupony. Wówczas seznówka zadziała na bramkach, bez konieczności wizyty w infocentrum - podobno. Sprawdzę w niedzielę i dam Wam znać, czy zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Przerwę Wam na chwilę tą dyskusję. Dla tych co mają wykupioną sprytną sezonówkę w wersji międzynarodowej, a będą jeździć w najbliższych dniach w Szczyrku (to te dni wyłączone na Słowacji), trzeba aktywować na swoim Gopass-ie bezpłatne kupony. Wówczas seznówka zadziała na bramkach, bez konieczności wizyty w infocentrum - podobno. Sprawdzę w niedzielę i dam Wam znać, czy zadziałało. Ja sprawdziłem dzisiaj i musiałem dwa razy chodzić do infocentrum bo za pierwszym razem nie zadziałało i Pani wydała mi bezpłatny jednodniowy karnet i poinformowała ,że jak będę chciał jeździć w następne dni to procedura taka sama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Szykują trasę na mój przyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Jak już, to zaskoczyla nie drogowców a kierowcow.... ;-). Na M. Czantorii drobny śnieżek... -3 st. Śniegu 3-5 cm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Trasę nr 4 chyba otworzą jutro. Sylwestrowych szusów raczej nie będzie, bo jazda wieczorna planowana jest od 1 stycznia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro powinno być luźniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie. Sezonówki (wszystkie 4 przeszły bez problemów) - miałem aktywowane kody (mamy wersję ze Słowacją i Czechami). Na górze mają dużo śniegu. Cały czas chodzą lance (choć nie wszystkie), przy gondoli na dole, dośnieżają raczej parking. Na Pośrednim, co druga lanca włączona, armatki stoją spokojnie. Śniegu naturalnego 30-40 cm (piszę o Pośrednim). Na samej przełęczy ruch jak w dużym mieście w godzinach szczytu (spowodowane dojazdem do 2 ośrodków na przełęczy, gdzie uciekają osoby tak z Wisły - brak czynnych Klepek i Cieńkowa, jak i Szczyrku - tu brak karnetów godzinnych w SMR). Pierwsze wrażenia, trasy przygotowane bardzo dobrze. Zbójnicka Kopa - o dziwo bez kolejek, na MS też znośnie. Trasa nr 4 też dobrze przygotowana. 3 do gondoli można spokojnie zjechać i wrócić gondola na górę (to najszybszą obecnie wariant w ośrodku). Teraz łyżka dziegciu - co za debil wymyślił ograniczenia na żółtej kanapie. Wg. moich informacji to test systemu VIP Line. Z, w miarę luźnego ośrodka (jak na ten okres), mamy kolejkę od 20 do 40 minut stania, a na każdej kanapie 4 osoby. Tak, to ma niestety docelowo wyglądać w organizacji pracy - do tego dążą. Piszę z całą świadomością, bo może ktoś rozsądny to przeczyta i się z tego pomysłu wycofa - to nie Chopok, tu nie ma tylu wyciągów co tam. I wspomniana kolejka. W mojej ocenie, spokojnie są gotowi by uruchomić 3 i coś na Pośrednim. Mam nadzieję, że nastąpi to na dniach. Jutro sprawdzę 1 i być może 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 I info z ich FB. Szczyrkowski Ośrodek Narciarski 1 godz. · Z każdym dniem coraz więcej zimy i otwartych tras Od dzisiaj zjeżdżamy do Soliska - żółte kanapy czekają Już jutro uruchamiamy trasę numer 3 do GONDOLI oraz kolej B2 SOLISKO - WIERCH POŚREDNI (niebieskie kanapy) z trasą numer 8 i dołem trasy 10. Kolejne trasy w przygotowaniu, cały czas naśnieżamy i ratrakujemy. Aktualne info z ośrodka https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Uprzedziłeś mnie. Zatem do zobaczenia. Na Pośrednim śniegu naprawdę sporo, w Wiśle Czarne, zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś wie czemu dzisiaj zamknęli krzesło na kopę? Jechałem przed 15. Wiatru na oko nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial]Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie.Jakbyśmy się umówili, u mnie też, pozdrawiam korespondencyjnie z Podhala. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Chyba jednak każdy prowadzący podobny biznes wolałby 100 bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Ale ja nie mam pretensji do TMR... Ich cyrk, ich małpy. Na Chopoku też zapłaciłem po ok 110zl za zatłoczoną oślą łączkę - całkowicie dobrowolnie, nikt mi nie kazał... ;-). Wiele razy pisałem, że sp akcyjna ma OBOWIĄZEK zarabiania ( jak wynika wprost z kodeksu handlowago) a nie robienia dobrze klientom, zaś kolejność działań byla oczywista już 3 lata temu. Na szczęście w Beskidy jeżdżę wyłącznie na jednodniowki i bez trudu znajdę na to sensowne miejsca po jednej czy drugiej stronie granicy. Na razie nie ma zimy ( w Szczyrku tez) więc nie ma się czym ekscytować. Oby była jak dawniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Nie ma co się przerzucać, bo się robi niepotrzebna gównoburza. Akurat same określenia 'stolyca' i 'elyta' a dokładnie to 'y' wzięło się ze ówczesnego sposobu wysławiania się tamże. Wystarczy sobie odpuścić starą 'Kapelę Czerniakowską' i wyraźnie słychać bardziej ygrek niż i. Żeby nie było, że odbiegamy tutaj od tematu to u Słowaków i Czechów jest o tyle łatwiej, że 'y' oraz 'i' wymawia się tak samo Do Warszawy mam może o tyle, co bawi mnie jarzący na każdym rogu wyścig korpo-szczurów ale może na tym zakończmy. Żebyście się nie czuli pokrzywdzeni przez zaimportowanego autochtona (i żeby nie prowokować jeszcze bardziej), to jutro porobię zdjęcia jak to wygląda 'z dołu' i jaki jest ruch w okolicach wyciągów PS. Odszczekiwać nic nie będę bo psem nie jestem Cześć Ciekawe spostrzeżenia i jakże odkrywcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Przerwę Wam na chwilę tą dyskusję. Dla tych co mają wykupioną sprytną sezonówkę w wersji międzynarodowej, a będą jeździć w najbliższych dniach w Szczyrku (to te dni wyłączone na Słowacji), trzeba aktywować na swoim Gopass-ie bezpłatne kupony. Wówczas seznówka zadziała na bramkach, bez konieczności wizyty w infocentrum - podobno. Sprawdzę w niedzielę i dam Wam znać, czy zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Nordic78 Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Przerwę Wam na chwilę tą dyskusję. Dla tych co mają wykupioną sprytną sezonówkę w wersji międzynarodowej, a będą jeździć w najbliższych dniach w Szczyrku (to te dni wyłączone na Słowacji), trzeba aktywować na swoim Gopass-ie bezpłatne kupony. Wówczas seznówka zadziała na bramkach, bez konieczności wizyty w infocentrum - podobno. Sprawdzę w niedzielę i dam Wam znać, czy zadziałało. Ja sprawdziłem dzisiaj i musiałem dwa razy chodzić do infocentrum bo za pierwszym razem nie zadziałało i Pani wydała mi bezpłatny jednodniowy karnet i poinformowała ,że jak będę chciał jeździć w następne dni to procedura taka sama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Szykują trasę na mój przyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Jak już, to zaskoczyla nie drogowców a kierowcow.... ;-). Na M. Czantorii drobny śnieżek... -3 st. Śniegu 3-5 cm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Trasę nr 4 chyba otworzą jutro. Sylwestrowych szusów raczej nie będzie, bo jazda wieczorna planowana jest od 1 stycznia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro powinno być luźniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie. Sezonówki (wszystkie 4 przeszły bez problemów) - miałem aktywowane kody (mamy wersję ze Słowacją i Czechami). Na górze mają dużo śniegu. Cały czas chodzą lance (choć nie wszystkie), przy gondoli na dole, dośnieżają raczej parking. Na Pośrednim, co druga lanca włączona, armatki stoją spokojnie. Śniegu naturalnego 30-40 cm (piszę o Pośrednim). Na samej przełęczy ruch jak w dużym mieście w godzinach szczytu (spowodowane dojazdem do 2 ośrodków na przełęczy, gdzie uciekają osoby tak z Wisły - brak czynnych Klepek i Cieńkowa, jak i Szczyrku - tu brak karnetów godzinnych w SMR). Pierwsze wrażenia, trasy przygotowane bardzo dobrze. Zbójnicka Kopa - o dziwo bez kolejek, na MS też znośnie. Trasa nr 4 też dobrze przygotowana. 3 do gondoli można spokojnie zjechać i wrócić gondola na górę (to najszybszą obecnie wariant w ośrodku). Teraz łyżka dziegciu - co za debil wymyślił ograniczenia na żółtej kanapie. Wg. moich informacji to test systemu VIP Line. Z, w miarę luźnego ośrodka (jak na ten okres), mamy kolejkę od 20 do 40 minut stania, a na każdej kanapie 4 osoby. Tak, to ma niestety docelowo wyglądać w organizacji pracy - do tego dążą. Piszę z całą świadomością, bo może ktoś rozsądny to przeczyta i się z tego pomysłu wycofa - to nie Chopok, tu nie ma tylu wyciągów co tam. I wspomniana kolejka. W mojej ocenie, spokojnie są gotowi by uruchomić 3 i coś na Pośrednim. Mam nadzieję, że nastąpi to na dniach. Jutro sprawdzę 1 i być może 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 I info z ich FB. Szczyrkowski Ośrodek Narciarski 1 godz. · Z każdym dniem coraz więcej zimy i otwartych tras Od dzisiaj zjeżdżamy do Soliska - żółte kanapy czekają Już jutro uruchamiamy trasę numer 3 do GONDOLI oraz kolej B2 SOLISKO - WIERCH POŚREDNI (niebieskie kanapy) z trasą numer 8 i dołem trasy 10. Kolejne trasy w przygotowaniu, cały czas naśnieżamy i ratrakujemy. Aktualne info z ośrodka https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Uprzedziłeś mnie. Zatem do zobaczenia. Na Pośrednim śniegu naprawdę sporo, w Wiśle Czarne, zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś wie czemu dzisiaj zamknęli krzesło na kopę? Jechałem przed 15. Wiatru na oko nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial]Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie.Jakbyśmy się umówili, u mnie też, pozdrawiam korespondencyjnie z Podhala. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Chyba jednak każdy prowadzący podobny biznes wolałby 100 bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Przerwę Wam na chwilę tą dyskusję. Dla tych co mają wykupioną sprytną sezonówkę w wersji międzynarodowej, a będą jeździć w najbliższych dniach w Szczyrku (to te dni wyłączone na Słowacji), trzeba aktywować na swoim Gopass-ie bezpłatne kupony. Wówczas seznówka zadziała na bramkach, bez konieczności wizyty w infocentrum - podobno. Sprawdzę w niedzielę i dam Wam znać, czy zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordic78 Napisano 27 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2019 Przerwę Wam na chwilę tą dyskusję. Dla tych co mają wykupioną sprytną sezonówkę w wersji międzynarodowej, a będą jeździć w najbliższych dniach w Szczyrku (to te dni wyłączone na Słowacji), trzeba aktywować na swoim Gopass-ie bezpłatne kupony. Wówczas seznówka zadziała na bramkach, bez konieczności wizyty w infocentrum - podobno. Sprawdzę w niedzielę i dam Wam znać, czy zadziałało. Ja sprawdziłem dzisiaj i musiałem dwa razy chodzić do infocentrum bo za pierwszym razem nie zadziałało i Pani wydała mi bezpłatny jednodniowy karnet i poinformowała ,że jak będę chciał jeździć w następne dni to procedura taka sama . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Szykują trasę na mój przyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Jak już, to zaskoczyla nie drogowców a kierowcow.... ;-). Na M. Czantorii drobny śnieżek... -3 st. Śniegu 3-5 cm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Trasę nr 4 chyba otworzą jutro. Sylwestrowych szusów raczej nie będzie, bo jazda wieczorna planowana jest od 1 stycznia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro powinno być luźniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie. Sezonówki (wszystkie 4 przeszły bez problemów) - miałem aktywowane kody (mamy wersję ze Słowacją i Czechami). Na górze mają dużo śniegu. Cały czas chodzą lance (choć nie wszystkie), przy gondoli na dole, dośnieżają raczej parking. Na Pośrednim, co druga lanca włączona, armatki stoją spokojnie. Śniegu naturalnego 30-40 cm (piszę o Pośrednim). Na samej przełęczy ruch jak w dużym mieście w godzinach szczytu (spowodowane dojazdem do 2 ośrodków na przełęczy, gdzie uciekają osoby tak z Wisły - brak czynnych Klepek i Cieńkowa, jak i Szczyrku - tu brak karnetów godzinnych w SMR). Pierwsze wrażenia, trasy przygotowane bardzo dobrze. Zbójnicka Kopa - o dziwo bez kolejek, na MS też znośnie. Trasa nr 4 też dobrze przygotowana. 3 do gondoli można spokojnie zjechać i wrócić gondola na górę (to najszybszą obecnie wariant w ośrodku). Teraz łyżka dziegciu - co za debil wymyślił ograniczenia na żółtej kanapie. Wg. moich informacji to test systemu VIP Line. Z, w miarę luźnego ośrodka (jak na ten okres), mamy kolejkę od 20 do 40 minut stania, a na każdej kanapie 4 osoby. Tak, to ma niestety docelowo wyglądać w organizacji pracy - do tego dążą. Piszę z całą świadomością, bo może ktoś rozsądny to przeczyta i się z tego pomysłu wycofa - to nie Chopok, tu nie ma tylu wyciągów co tam. I wspomniana kolejka. W mojej ocenie, spokojnie są gotowi by uruchomić 3 i coś na Pośrednim. Mam nadzieję, że nastąpi to na dniach. Jutro sprawdzę 1 i być może 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 I info z ich FB. Szczyrkowski Ośrodek Narciarski 1 godz. · Z każdym dniem coraz więcej zimy i otwartych tras Od dzisiaj zjeżdżamy do Soliska - żółte kanapy czekają Już jutro uruchamiamy trasę numer 3 do GONDOLI oraz kolej B2 SOLISKO - WIERCH POŚREDNI (niebieskie kanapy) z trasą numer 8 i dołem trasy 10. Kolejne trasy w przygotowaniu, cały czas naśnieżamy i ratrakujemy. Aktualne info z ośrodka https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Uprzedziłeś mnie. Zatem do zobaczenia. Na Pośrednim śniegu naprawdę sporo, w Wiśle Czarne, zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś wie czemu dzisiaj zamknęli krzesło na kopę? Jechałem przed 15. Wiatru na oko nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial]Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie.Jakbyśmy się umówili, u mnie też, pozdrawiam korespondencyjnie z Podhala. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Chyba jednak każdy prowadzący podobny biznes wolałby 100 bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Na Solisku ratraki. Szykują trasę na mój przyjazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Jak już, to zaskoczyla nie drogowców a kierowcow.... ;-). Na M. Czantorii drobny śnieżek... -3 st. Śniegu 3-5 cm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Kaem Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Trasę nr 4 chyba otworzą jutro. Sylwestrowych szusów raczej nie będzie, bo jazda wieczorna planowana jest od 1 stycznia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro powinno być luźniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie. Sezonówki (wszystkie 4 przeszły bez problemów) - miałem aktywowane kody (mamy wersję ze Słowacją i Czechami). Na górze mają dużo śniegu. Cały czas chodzą lance (choć nie wszystkie), przy gondoli na dole, dośnieżają raczej parking. Na Pośrednim, co druga lanca włączona, armatki stoją spokojnie. Śniegu naturalnego 30-40 cm (piszę o Pośrednim). Na samej przełęczy ruch jak w dużym mieście w godzinach szczytu (spowodowane dojazdem do 2 ośrodków na przełęczy, gdzie uciekają osoby tak z Wisły - brak czynnych Klepek i Cieńkowa, jak i Szczyrku - tu brak karnetów godzinnych w SMR). Pierwsze wrażenia, trasy przygotowane bardzo dobrze. Zbójnicka Kopa - o dziwo bez kolejek, na MS też znośnie. Trasa nr 4 też dobrze przygotowana. 3 do gondoli można spokojnie zjechać i wrócić gondola na górę (to najszybszą obecnie wariant w ośrodku). Teraz łyżka dziegciu - co za debil wymyślił ograniczenia na żółtej kanapie. Wg. moich informacji to test systemu VIP Line. Z, w miarę luźnego ośrodka (jak na ten okres), mamy kolejkę od 20 do 40 minut stania, a na każdej kanapie 4 osoby. Tak, to ma niestety docelowo wyglądać w organizacji pracy - do tego dążą. Piszę z całą świadomością, bo może ktoś rozsądny to przeczyta i się z tego pomysłu wycofa - to nie Chopok, tu nie ma tylu wyciągów co tam. I wspomniana kolejka. W mojej ocenie, spokojnie są gotowi by uruchomić 3 i coś na Pośrednim. Mam nadzieję, że nastąpi to na dniach. Jutro sprawdzę 1 i być może 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 I info z ich FB. Szczyrkowski Ośrodek Narciarski 1 godz. · Z każdym dniem coraz więcej zimy i otwartych tras Od dzisiaj zjeżdżamy do Soliska - żółte kanapy czekają Już jutro uruchamiamy trasę numer 3 do GONDOLI oraz kolej B2 SOLISKO - WIERCH POŚREDNI (niebieskie kanapy) z trasą numer 8 i dołem trasy 10. Kolejne trasy w przygotowaniu, cały czas naśnieżamy i ratrakujemy. Aktualne info z ośrodka https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Uprzedziłeś mnie. Zatem do zobaczenia. Na Pośrednim śniegu naprawdę sporo, w Wiśle Czarne, zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś wie czemu dzisiaj zamknęli krzesło na kopę? Jechałem przed 15. Wiatru na oko nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial]Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie.Jakbyśmy się umówili, u mnie też, pozdrawiam korespondencyjnie z Podhala. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Chyba jednak każdy prowadzący podobny biznes wolałby 100 bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Jak już, to zaskoczyla nie drogowców a kierowcow.... ;-). Na M. Czantorii drobny śnieżek... -3 st. Śniegu 3-5 cm..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaem Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Dzisiaj: 1. Na dole -3, na górze -6, wiatr, opad śniegu, zimno. 2. Warunki - w mieście ok. 20 cm świeżego śniegu, na górze dużo dobrego śniegu, piękne okoliczności przyrody. 3. Ludzie - dość sporo, tym więcej że czynne na krzyż 3 trasy - 2 , 3b, 3c i 21 do Jaworzyny. Orczyk na Małe Skrzyczne prawie z marszu, kanapa na Zbójnicką Kopę 10-15 minut. Gondola z marszu. 4. Intensywnie śnieżą, na trasie pod gondolą sporo ludzi mimo że zamknięta. Sądzę, że wkrótce coś więcej otworzą. 5. UWAGA: kolejki do gopassu na godzinę - dwie, po bilety jednorazowe krótsze. Do wypożyczalni minimum 30 minut. Trasę nr 4 chyba otworzą jutro. Sylwestrowych szusów raczej nie będzie, bo jazda wieczorna planowana jest od 1 stycznia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro powinno być luźniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie. Sezonówki (wszystkie 4 przeszły bez problemów) - miałem aktywowane kody (mamy wersję ze Słowacją i Czechami). Na górze mają dużo śniegu. Cały czas chodzą lance (choć nie wszystkie), przy gondoli na dole, dośnieżają raczej parking. Na Pośrednim, co druga lanca włączona, armatki stoją spokojnie. Śniegu naturalnego 30-40 cm (piszę o Pośrednim). Na samej przełęczy ruch jak w dużym mieście w godzinach szczytu (spowodowane dojazdem do 2 ośrodków na przełęczy, gdzie uciekają osoby tak z Wisły - brak czynnych Klepek i Cieńkowa, jak i Szczyrku - tu brak karnetów godzinnych w SMR). Pierwsze wrażenia, trasy przygotowane bardzo dobrze. Zbójnicka Kopa - o dziwo bez kolejek, na MS też znośnie. Trasa nr 4 też dobrze przygotowana. 3 do gondoli można spokojnie zjechać i wrócić gondola na górę (to najszybszą obecnie wariant w ośrodku). Teraz łyżka dziegciu - co za debil wymyślił ograniczenia na żółtej kanapie. Wg. moich informacji to test systemu VIP Line. Z, w miarę luźnego ośrodka (jak na ten okres), mamy kolejkę od 20 do 40 minut stania, a na każdej kanapie 4 osoby. Tak, to ma niestety docelowo wyglądać w organizacji pracy - do tego dążą. Piszę z całą świadomością, bo może ktoś rozsądny to przeczyta i się z tego pomysłu wycofa - to nie Chopok, tu nie ma tylu wyciągów co tam. I wspomniana kolejka. W mojej ocenie, spokojnie są gotowi by uruchomić 3 i coś na Pośrednim. Mam nadzieję, że nastąpi to na dniach. Jutro sprawdzę 1 i być może 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 I info z ich FB. Szczyrkowski Ośrodek Narciarski 1 godz. · Z każdym dniem coraz więcej zimy i otwartych tras Od dzisiaj zjeżdżamy do Soliska - żółte kanapy czekają Już jutro uruchamiamy trasę numer 3 do GONDOLI oraz kolej B2 SOLISKO - WIERCH POŚREDNI (niebieskie kanapy) z trasą numer 8 i dołem trasy 10. Kolejne trasy w przygotowaniu, cały czas naśnieżamy i ratrakujemy. Aktualne info z ośrodka https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Uprzedziłeś mnie. Zatem do zobaczenia. Na Pośrednim śniegu naprawdę sporo, w Wiśle Czarne, zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś wie czemu dzisiaj zamknęli krzesło na kopę? Jechałem przed 15. Wiatru na oko nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial]Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie.Jakbyśmy się umówili, u mnie też, pozdrawiam korespondencyjnie z Podhala. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Chyba jednak każdy prowadzący podobny biznes wolałby 100 bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jutro powinno być luźniej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie. Sezonówki (wszystkie 4 przeszły bez problemów) - miałem aktywowane kody (mamy wersję ze Słowacją i Czechami). Na górze mają dużo śniegu. Cały czas chodzą lance (choć nie wszystkie), przy gondoli na dole, dośnieżają raczej parking. Na Pośrednim, co druga lanca włączona, armatki stoją spokojnie. Śniegu naturalnego 30-40 cm (piszę o Pośrednim). Na samej przełęczy ruch jak w dużym mieście w godzinach szczytu (spowodowane dojazdem do 2 ośrodków na przełęczy, gdzie uciekają osoby tak z Wisły - brak czynnych Klepek i Cieńkowa, jak i Szczyrku - tu brak karnetów godzinnych w SMR). Pierwsze wrażenia, trasy przygotowane bardzo dobrze. Zbójnicka Kopa - o dziwo bez kolejek, na MS też znośnie. Trasa nr 4 też dobrze przygotowana. 3 do gondoli można spokojnie zjechać i wrócić gondola na górę (to najszybszą obecnie wariant w ośrodku). Teraz łyżka dziegciu - co za debil wymyślił ograniczenia na żółtej kanapie. Wg. moich informacji to test systemu VIP Line. Z, w miarę luźnego ośrodka (jak na ten okres), mamy kolejkę od 20 do 40 minut stania, a na każdej kanapie 4 osoby. Tak, to ma niestety docelowo wyglądać w organizacji pracy - do tego dążą. Piszę z całą świadomością, bo może ktoś rozsądny to przeczyta i się z tego pomysłu wycofa - to nie Chopok, tu nie ma tylu wyciągów co tam. I wspomniana kolejka. W mojej ocenie, spokojnie są gotowi by uruchomić 3 i coś na Pośrednim. Mam nadzieję, że nastąpi to na dniach. Jutro sprawdzę 1 i być może 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 I info z ich FB. Szczyrkowski Ośrodek Narciarski 1 godz. · Z każdym dniem coraz więcej zimy i otwartych tras Od dzisiaj zjeżdżamy do Soliska - żółte kanapy czekają Już jutro uruchamiamy trasę numer 3 do GONDOLI oraz kolej B2 SOLISKO - WIERCH POŚREDNI (niebieskie kanapy) z trasą numer 8 i dołem trasy 10. Kolejne trasy w przygotowaniu, cały czas naśnieżamy i ratrakujemy. Aktualne info z ośrodka https://www.szczyrko...szczyrk-na-zywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Krzysztof jest już oficjalne info na stronie szczyrkowskiego, że jutro otwierają niebieską kanapę na Wierch pośredni i trasę 8 i 10 oraz trasę 3 do gondoli. Widzimy się we wtorek. Uprzedziłeś mnie. Zatem do zobaczenia. Na Pośrednim śniegu naprawdę sporo, w Wiśle Czarne, zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... techset Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś wie czemu dzisiaj zamknęli krzesło na kopę? Jechałem przed 15. Wiatru na oko nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... star Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial]Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie.Jakbyśmy się umówili, u mnie też, pozdrawiam korespondencyjnie z Podhala. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Chyba jednak każdy prowadzący podobny biznes wolałby 100 bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
techset Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ktoś wie czemu dzisiaj zamknęli krzesło na kopę? Jechałem przed 15. Wiatru na oko nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 [color=rgb(53,60,65)][font=Arial]Dziś mój (nasz) pierwszy dzień w sezonie.Jakbyśmy się umówili, u mnie też, pozdrawiam korespondencyjnie z Podhala. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Chyba jednak każdy prowadzący podobny biznes wolałby 100 bogatych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Jak napisałem wcześniej (co spotkało zostało uznane za bardzo kontrowersyjne) takich ich model biznesowy. Ich już nie interesuje 'byle jaki narciarz' tylko klient którego poszukuje usługi ekskluzywnej. Tak samo jak mitek mnie objeżdżał za używanie słów 'elyta' i 'stolyce' tak teraz macie przykład o co mi chodziło. I wiecie co? Nawet jak tam będą karnety za ponad 200pln/dzień (a kolega dzisiaj kupił w kasie za 180pln) to dalej na to będą klienci. Mi by przyzwoitość nie pozwalała korzystać z takich usług 'VIP pass' ale jak wspomniałem jest 'elyta', czyli klient który kompletnie nie musi się liczyć z pieniędzmi i osobami trzecimi oraz jest za to gotowy zapłacić. Ostatnio wg relacji znajomego na Katowicach albo Bielsku była audycja na temat sytuacji w Szczyrku. Ktoś rozmowie z redaktorem stwierdził "Im wszystko jedno czy przyjedzie 10 biednych czy 100 bogatych" Z relacji kolegi awaria maszynerii. Cześć Dlaczego uważasz, że ktoś kto nie musi się liczyć z pieniędzmi jednocześnie nie musi się liczyć z osobami trzecimi??? Skąd to wziąłeś??? Znam sporo osób bardzo bogatych, które mogą być wzorem kultury i empatii. Jednocześnie znam wiele usług adresowanych do ludzi bogatych i to jakoś nie budzi takich emocji. Ja stwierdziłem już dawno, że Szczyrk został zniszczony (głównie chodzi o sposób przeprofilowania tras oraz nastawienie na inny rodzaj klienta - czyli to o czym piszesz) - dla mnie - i nie będę tam raczej gościł, choć spędziłem tam bardzo dużo czasu na nartach ale to jest sprawa tych, którzy nim rządzą i mnie nic do tego. Sugeruje nie wiązać chamstwa z zasobnością czy też miejscem zamieszkania. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
wort Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chyba czas na poważną ilustracje muzyczną komplementarną do wątku https://www.youtube....c&start_radio=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Cześć Mitek, Jak wspomniałem nawet gdybym zarabiał tak dużo, że nie musiałbym się liczyć z pieniędzmi to nie skorzystał bym z tego typu usługi, bo po prostu czuł bym się niezręcznie i zwyczajnie po ludzku 'głupio' w stosunku do reszty, która sobie czeka grzecznie w kolejce. Tak wygląda moje poczucie empatii. Nie piję tutaj oczywiście w tonach 'nie wychylać się przed szereg'. Po prostu dla mnie absurdem jest ograniczanie przepustowości wyciągu o 20% i zwiększanie tym samym kolejek dla 100 biednych, żeby zaoferować tego typu usługę 10 bogatym. Prywatność rozumiana przez nie okazywanie wysokiego statusu majątkowego to inna rzecz. Cześć Dla mnie, widząc jak wygląda sytuacja na trasie, każde ograniczenie przepustowości wyciągu jest dobre bo realnie polepsza możliwości normalnej jazdy. Przy szybkiej 6 stok musi być naprawdę szeroki i/lub musi być ich kilka aby dało się jechać normalnie w sposób bezpieczny. Ja myślałem raczej o tym, że w ogóle usługą typu narty w Szczyrku w TMR robi się usługą dla bogatych. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 Dalej Strona 108 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
kordiankw Napisano 29 Grudnia 2019 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2019 Chciałbym wszystkich bardzo przeprosić za to, że stać mnie na jazdę w Szczyrku i za zwiększenie tłoku na trasach od wtorku. Jednocześnie chciałbym zapewnić, że nie będę czerpał przyjemności z jazdy. Skoro zapłaciłem za sezonówke to należy ją wykorzystać, ale poczuwam się do winy, że wspieram obcy kapitał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi