moruniek Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Relacja z dnia dzisiejszego. Ludzi wywiał chyba wczorajszy wiatr halny. W ośrodku pusto. Część relacji będzie tutaj, część dotycząca COS-u w relacji dotyczącej COS-u. Dziś warunki super, choć śnieg raczej ciężki (dodatnie temperatury zrobiły swoje) pokryty miejscami warstwą przymarzniętej wody. To co niektórzy widzą na kamerach jako przecierki to bardzo często jest igliwie z choinek (na zdjęciach wygląda fatalnie, ale w rzeczywistości to nic groźnego) choć i przecierki się zdarzają. Dziś jeździłem 1,3,5, 3b, 3a, 2. Numerem 1 dziś zdecydowanie 5 - polecam. Jak wyglądało Solisko i Pośredni niestety nie wiem, bo czas od 8:00 do 13:00 bardzo szybko zleciał, a jeszcze bawiłem się na COS-ie. Na trasach bardzo dużo śniegu, halny go trochę zabrał, ale zdecydowanie mniejsze szkody poczynił niż ten zeszłoroczny (choć COS bardziej ucierpiał). Rano COS wyglądał magicznie. Rano magicznie. Idziemy (o przepraszam jedziemy na SMR) trasa 3a. Łącznik (trasa 3a cd.) Halny wczoraj połamał trochę choinek. 3a Trasa ze Zbójnickiej Kopy - rano. Kopa widziana od dołu. Trasa z Małego Skrzycznego. Bieńkula (będzie kilka zdjęć) - dla mnie dziś trasa nr 1. Bieńkula 2 Bieńkula 3 Bieńkula 4. Bieńkula 5. Dojazd do gondoli z Bieńkuli. Przejazd przez drogę. 3 dół i dojazd do gondoli. Dojazd do gondoli. Kolejka do gondoli (brak kolejki, jazda na bieżąco). Woda w zbiorniku. Wracamy na COS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Przypomnij proszę, czy coś się zmieniło? 3a w zeszłym roku, z buta kilka kroków do góry, a potem z kija i umiarkowanie w dół. A jak teraz? No i jak powrót? Edit: widzę kanapą b5 na zbojnicka a potem w dół 3c i już jesteśmy z powrotem w cos Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Przypomnij proszę, czy coś się zmieniło? 3a w zeszłym roku, z buta kilka kroków do góry, a potem z kija i umiarkowanie w dół. A jak teraz? No i jak powrót? Edit: widzę kanapą b5 na zbojnicka a potem w dół 3c i już jesteśmy z powrotem w cos Od tego miejsca na zdjęciu od tego sezonu 3a to nowy łącznik którym dostaniemy się poniżej górnej stacji kanapy do trasy ze Zbójnickiej Kopy do Hali Skrzyczenskiej. W większości jest płasko trzeba trochę popracować łyżwa albo kijkami: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Od tego miejsca na zdjęciu od tego sezonu 3a to nowy łącznik którym dostaniemy się poniżej górnej stacji kanapy do trasy ze Zbójnickiej Kopy do Hali Skrzyczenskiej. W większości jest płasko trzeba trochę popracować łyżwa albo kijkami: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Czyli na szczyt nie trzeba się wdrapywac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Czyli na szczyt nie trzeba się wdrapywac?Trzeba, od schroniska jakieś 200 metrów. Jeżeli jest dużo śniegu to da się ten odcinek pokonać łyżwa i jodełką. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolik10 Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Przestań reklamować Bieńkulę! Dzisiaj Pięć osób usiłowało ją pokonać z szerokiego pługu by cyknąć zdjęcie z tego jedna głową wbitą w śnieg poza trasą (bez urazu) a narty 30m wyżej. Bo przecież czarną trzeba zjechaćl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Przestań reklamować Bieńkulę! Dzisiaj Pięć osób usiłowało ją pokonać z szerokiego pługu by cyknąć zdjęcie z tego jedna głową wbitą w śnieg poza trasą (bez urazu) a narty 30m wyżej. Bo przecież czarną trzeba zjechaćl.Zycz blizniemu.... bienkuli nie ubyło od tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Dziś obiektywnie warunki ciężkie, dla koneserów i maniaków, w nocy padał deszcz, który stworzył na stoku warstwę lodu, na to spadło około 5 cm tępego śniegu. Przejechał miejscami ratrak, zostawiając żywy lód a obok leżący tępy śnieg. Sporo osób sobie nie radziło z warunkami. Próbowali to poprawiać w trakcie dnia, wysyłając dodatkowy ratrak który próbował przeczesać tą warstwę lodu (na 10). Dziś najlepsze warunki na 7 (równo, fajnie przygotowana trasa), 3 mocno wywiana dużo lodu, 4 miejscami kopny śnieg, miejscami żywy lód (sporo osób obracało). Im wyżej tym większa mgła, która utrudniała życie. Do tego padał zamarzający deszcz, skutecznie ograniczając widoczność - na goglach zbierała się warstwa lodu. 8 i 10 - mocno wyłaził lód, z czasem został wysłany dodatkowy ratrak celem poprawy. Rozmawiałem z chłopakami ze Ski patrolu, mówili że na Bieńkuli mają ponad 2 metry śniegu i starczy go do końca kwietnia (ale nie zakładają, że wtedy będą chodzić wyciągi), intensywnie sypią Golgotę (i też chcą zrobić warstwę 2 metrową - to taka inicjatywa oddolna obsługi). Mają wytyczoną nową trasę do Czyrnej i czekają na wszystkie zgody (chcą zrobić alternatywę dla 3). Rano 4 wyglądała tak. I tak. Śnieg z warstwą lodu pod. Tu chyba lepiej widać o co mi chodziło. Na 10 wyjechał dodatkowy ratrak. Rano awaria żółtej kanapy (choć na tablicy oznaczona jako czynna). Trwa naśnieżanie Golgoty. 8 mocno mgliście (wyżej nie było za wiele widać). Najlepsze warunki na 7, choć na górze nie byłem pewien jaką trasą jadę. 7 dalej już widoczność się poprawiła. 7 cd. Ludzi w kolejce do gondoli więcej niż wczoraj ale dało się płynnie jeździć. Zjazd do gondoli też ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markiz69 Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Coś się warunki po eleganckim styczniu psują. Odpaliłem sobie kamerki z ciekawości to na górnych w ogóle nic nie widać - takie mleko. Kolejki też coś małe. Na moje tak może zostać. Lepszy cięższy warun i mniej tłoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Czy na Solisku są kasy i czy załatwie tam skipas jednorazowy (zakup skipasu przez net i odbiór w kasie) ? Pojade od Wisły wiec sensownie byłoby zatrzymac sie na Julianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Jest infocentrum na Solisku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Dziś trochę mniej zdjęć niż zwykle, bo warunki takie, że szkoda robić zdjęcia tylko trzeba jeździć. Warunki REWELACJA, ludzi umiarkowana ilość, w kolejce max. do 10 minut. Dzięki @andy-w za wspólną jazdę. Dziś mój syn zjechał z Bieńkuli (co było jego marzeniem od zeszłego roku, a że ma 8 lat to jeszcze sporo narciarskich celów przed nim). Jak było zobaczcie sami, dodam że moja córka nie chciała schodzić ze stoku o 14:00 a ma dopiero 5 lat, zrobiła tego dnia na nartach 16 KM. Widokowo. Tak rano. I tak. Jakby było mało. Przygotowanie tras. Bieńkula Bieńkula cd. Moje dzieci na Bieńkuli. Zjechał. Warunki na 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 pojawił gdzieś się lód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Będzie ktoś jutro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dziś krótka połączona relacja z SMR oraz COS-u. Dojechali do mnie znajomi, którzy poprosili o pokazanie ośrodka. Dziś twardo, mroźno, wyłaził lód i bardzo dużo ludzi. W kolejce najdłużej stałem około 15 minut (na Zbójnicką Kopę, choć ktoś jak nie wiedział jak stanąć mógł utknąć i na 30 minut). Do kanap na Solisku 10-15 minut i zaczęło się korkować już po 9:00, co jest jakąś nowością, bo najczęściej kolejki wyglądały tam tak po 11:30. Na COS dolna kanapa na bieżąco, góra do 10 minut czekania, orczyk z dolin około 10 minut, talerzyk w miarę na bieżąco. Gondola do 30 minut stania. Warunki (na zdjęciach fajnie, w rzeczywistości wyłaziło bardzo dużo lodu). Intensywnie śnieżą Golgotę. Solisko godzina 10:00 Solisko godzina 10:20 Uciekamy na COS (ten intensywnie się śnieży). Raczej twardo, miejscami trochę lodu i luźnych kamieni. Jakieś drobne przecierki (do objechania). Na powrocie, zaobserwowane (wyratrakowana trasa łącząca Skrzyczne ze Zbójnicką Kopą). 7 moim zdaniem dziś najlepsza trasa. 10 (góra) warunki całkiem niezłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Będzie ktoś jutro? Ja od 8:00 do 11:30, zaczynam od COS-u (jutro mam 3 godzinki bez dzieci, później jadę na Istebną do znajomych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 pojawił gdzieś się lód ? Całe Skrzyczne, dojazd ze Zbójnickiej do Ondraszka, chwilami 7, trochę na 10, trochę na 3,1 i 5. Wyłazi też na trasie ze Zbójnickiej. W zasadzie wszędzie, nie ma siły, wiał halny, spadł deszcz, który zmroziło, jest słońce i temperatura przechodzi przez 0 w ciągu doby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Ja od 8:00 do 11:30, zaczynam od COS-u (jutro mam 3 godzinki bez dzieci, później jadę na Istebną do znajomych).Będę na 8 na Julianach. Będę się przemieszczal powoli w kierunku CoS. Kliknie na tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Będę na 8 na Julianach. Będę się przemieszczal powoli w kierunku CoS. Kliknie na tel. Michał, zobacz moją relację, naprawdę nie wiem czy to ma sens. Dziś był dramat z ludźmi do kolejek, na trasach już się tego nie odczuwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Całe Skrzyczne, dojazd ze Zbójnickiej do Ondraszka, chwilami 7, trochę na 10, trochę na 3,1 i 5. Wyłazi też na trasie ze Zbójnickiej. W zasadzie wszędzie, nie ma siły, wiał halny, spadł deszcz, który zmroziło, jest słońce i temperatura przechodzi przez 0 w ciągu doby. Tak się chciałem upewnić kolega dzisiaj był i po 10.00 odpuścił, jedna wielka szklanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dzieki za sugestie. Szklanka to akurat super zabawa ale stanie po 20 minut w kolejce na karnecie czasowym -to juz mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Torres 1 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Kiczera przy hotelu Stok. Stożek ewentualnie Poniwiec ale to już Ustroń No jeszcze Soszów ale tam będzie już trochę ludzi. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Jeszcze jest Istebna, też osłonięta od wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 A Wisła-Cieńków jak wygląda w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 Dalej Strona 94 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
moruniek Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 pojawił gdzieś się lód ? Całe Skrzyczne, dojazd ze Zbójnickiej do Ondraszka, chwilami 7, trochę na 10, trochę na 3,1 i 5. Wyłazi też na trasie ze Zbójnickiej. W zasadzie wszędzie, nie ma siły, wiał halny, spadł deszcz, który zmroziło, jest słońce i temperatura przechodzi przez 0 w ciągu doby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Ja od 8:00 do 11:30, zaczynam od COS-u (jutro mam 3 godzinki bez dzieci, później jadę na Istebną do znajomych).Będę na 8 na Julianach. Będę się przemieszczal powoli w kierunku CoS. Kliknie na tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Będę na 8 na Julianach. Będę się przemieszczal powoli w kierunku CoS. Kliknie na tel. Michał, zobacz moją relację, naprawdę nie wiem czy to ma sens. Dziś był dramat z ludźmi do kolejek, na trasach już się tego nie odczuwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Całe Skrzyczne, dojazd ze Zbójnickiej do Ondraszka, chwilami 7, trochę na 10, trochę na 3,1 i 5. Wyłazi też na trasie ze Zbójnickiej. W zasadzie wszędzie, nie ma siły, wiał halny, spadł deszcz, który zmroziło, jest słońce i temperatura przechodzi przez 0 w ciągu doby. Tak się chciałem upewnić kolega dzisiaj był i po 10.00 odpuścił, jedna wielka szklanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dzieki za sugestie. Szklanka to akurat super zabawa ale stanie po 20 minut w kolejce na karnecie czasowym -to juz mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Torres 1 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Kiczera przy hotelu Stok. Stożek ewentualnie Poniwiec ale to już Ustroń No jeszcze Soszów ale tam będzie już trochę ludzi. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Jeszcze jest Istebna, też osłonięta od wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 A Wisła-Cieńków jak wygląda w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 Dalej Strona 94 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Ja od 8:00 do 11:30, zaczynam od COS-u (jutro mam 3 godzinki bez dzieci, później jadę na Istebną do znajomych).Będę na 8 na Julianach. Będę się przemieszczal powoli w kierunku CoS. Kliknie na tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Będę na 8 na Julianach. Będę się przemieszczal powoli w kierunku CoS. Kliknie na tel. Michał, zobacz moją relację, naprawdę nie wiem czy to ma sens. Dziś był dramat z ludźmi do kolejek, na trasach już się tego nie odczuwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... abstinent Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Całe Skrzyczne, dojazd ze Zbójnickiej do Ondraszka, chwilami 7, trochę na 10, trochę na 3,1 i 5. Wyłazi też na trasie ze Zbójnickiej. W zasadzie wszędzie, nie ma siły, wiał halny, spadł deszcz, który zmroziło, jest słońce i temperatura przechodzi przez 0 w ciągu doby. Tak się chciałem upewnić kolega dzisiaj był i po 10.00 odpuścił, jedna wielka szklanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dzieki za sugestie. Szklanka to akurat super zabawa ale stanie po 20 minut w kolejce na karnecie czasowym -to juz mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Torres 1 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Kiczera przy hotelu Stok. Stożek ewentualnie Poniwiec ale to już Ustroń No jeszcze Soszów ale tam będzie już trochę ludzi. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Jeszcze jest Istebna, też osłonięta od wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 A Wisła-Cieńków jak wygląda w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 Dalej Strona 94 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
abstinent Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Całe Skrzyczne, dojazd ze Zbójnickiej do Ondraszka, chwilami 7, trochę na 10, trochę na 3,1 i 5. Wyłazi też na trasie ze Zbójnickiej. W zasadzie wszędzie, nie ma siły, wiał halny, spadł deszcz, który zmroziło, jest słońce i temperatura przechodzi przez 0 w ciągu doby. Tak się chciałem upewnić kolega dzisiaj był i po 10.00 odpuścił, jedna wielka szklanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dzieki za sugestie. Szklanka to akurat super zabawa ale stanie po 20 minut w kolejce na karnecie czasowym -to juz mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Torres 1 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Kiczera przy hotelu Stok. Stożek ewentualnie Poniwiec ale to już Ustroń No jeszcze Soszów ale tam będzie już trochę ludzi. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Jeszcze jest Istebna, też osłonięta od wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 A Wisła-Cieńków jak wygląda w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 Dalej Strona 94 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
mig Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Dzieki za sugestie. Szklanka to akurat super zabawa ale stanie po 20 minut w kolejce na karnecie czasowym -to juz mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres 1 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Kiczera przy hotelu Stok. Stożek ewentualnie Poniwiec ale to już Ustroń No jeszcze Soszów ale tam będzie już trochę ludzi. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Jeszcze jest Istebna, też osłonięta od wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 A Wisła-Cieńków jak wygląda w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 Dalej Strona 94 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
moruniek Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Od niedzieli atakuję Szczyrk i tak patrząc w prognozę pogody to chyba weszło prawo Murphy'ego. Jak na wodę idę to nie wieje. Jak na narty to już owszem... Ten wiatr śmierdzi albo zamknięciem ośrodków albo ograniczeniem w ruchu, typu wyłączona kolej na Kopę i Gondola. Z dotychczasowych relacji w takich warunkach w tym roku wywnioskowałem, że na BSA w taki dzień nie ma co jechać (mam bazę w SMR), bo zwali się tam wszystko co miało się rozlać po SMR i COS. Do tego dochodzą ferie śląskie. Zatem mam następujące pytanie - gdzie się udać w razie wietrznego kataklizmu? Wisła? Jeśli tak, kto który ośrodek, bo nigdy tam nie byłem. Jeszcze jest Istebna, też osłonięta od wiatru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 A Wisła-Cieńków jak wygląda w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 Dalej Strona 94 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
markiz69 Napisano 8 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 A Wisła-Cieńków jak wygląda w takich warunkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi