bodex4 Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Żona już wybrała, ma być proekologiczne , a łańcuchy to ja zakładam niestety . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No właśnie - jakie łańcuchy polecacie by mieć dobry stosunek jakości ceny ze szczególnym uwzględnieniem łatwości zakładania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 3,5tys. Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 5 Lis Top użytkownicy w tym temacie 249 624 367 147 Popularne dni 3 Sty 47 17 Gru 39 30 Gru 30 22 Sty 28 Top użytkownicy w tym temacie mig 249 odpowiedzi kordiankw 624 odpowiedzi moruniek 367 odpowiedzi bubol.T 147 odpowiedzi Popularne dni 3 Sty 2018 47 odpowiedzi 17 Gru 2023 39 odpowiedzi 30 Gru 2018 30 odpowiedzi 22 Sty 2020 28 odpowiedzi Popularne posty kordiankw 24 Lutego 2023 Dziś COS, poranek z deszczem, żona nie za bardzo miała ochotę na narty. Dobrze, że zmieniła zdanie. Wiatr przewiał chmury, ładnie się wypogodziło i pusto na stoku i do kanapy. Najlepszy warun od grzeb lubeckim 17 Grudnia 2023 Też dzisiaj byłem na Skrzycznem ale na skitouringu. Miałem małą robotę do zrobienia na Skrzycznem, która się oczywiście nieudała ale to z innych powodów. Widokowo na pełną skalę. Inwersja, słoneczna w kordiankw 1 Lutego 2023 Dodane grafiki kordiankw Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Ja nie miałem wyboru, w Buczkowicach jest sklep Pewag-u kupiłem wzmocnione do SUV za 680 zł. Pewnie online byłoby parę groszy taniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Takie za 100wke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... CaperSKI Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 No właśnie - jakie łańcuchy polecacie by mieć dobry stosunek jakości ceny ze szczególnym uwzględnieniem łatwości zakładania ? Taurus z alledrogo za 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Takie za 100wke... Jakie? Dają radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Jakie? Dają radę ?Jak widać.... Jak będziesz wracał że Szczyrku to zajrzyj do norauto w Żorach. Cena ok 100zl. Są też z lepszym napinaczem ale już 250. Warto też poświęcić godz na naukę zakładania. Uczenie się na mrozie i śniegu jest mało przyjemne. W dodatku w okolicy są przewody hamulcowe i wiązka kabli do abs i czego tam jeszcze, więc lepiej zrobić to porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... loockas Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Jak tam ruch drogowy z okazji ferii i weekendu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Jeżeli łańcuchy z naciskiem na łatwość montażu to można pomyśleć o tego typu rozwiązaniach : Polaire Steel Sock w cenie około 400-450 pln - montaz 2 minuty lub podobne rozwiązanie Thule - Summit, ale cena również Thule`owa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Jeżeli łańcuchy z naciskiem na łatwość montażu to można pomyśleć o tego typu rozwiązaniach : Polaire Steel Sock w cenie około 400-450 pln - montaz 2 minuty lub podobne rozwiązanie Thule - Summit, ale cena również Thule`owa :-) Wyglądają bardzo delikatnie. W ciężkich warunkach, takich jakie mam na podjeździe u siebie w Szczyrku obecnie, obawiałbym się, że podczas próby podjazdu pod górę mogłyby się zerwać. Czym to grozi nie chciałbym się przekonać na własnej skórze. Moje może trochę drogie, to jednak wyglądają na pancerne, zdały egzamin podczas ostatniego wyjazdu, a kolejny test już w sobotę i jeszcze cięższy bo śniegu cały czas przybywa. Może zakładanie trwa dłużej, ale nie muszę się obawiać, że coś się wydarzy podczas podjazdu. Trzeba tylko pamiętać by zakładać je zanim koła się zakopią, będzie łatwiej i szybciej . Pewag Brenta-c 4x4 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Wyglądają bardzo delikatnie. W ciężkich warunkach, takich jakie mam na podjeździe u siebie w Szczyrku obecnie, obawiałbym się, że podczas próby podjazdu pod górę mogłyby się zerwać. Czym to grozi nie chciałbym się przekonać na własnej skórze. Moje może trochę drogie, to jednak wyglądają na pancerne, zdały egzamin podczas ostatniego wyjazdu, a kolejny test już w sobotę i jeszcze cięższy bo śniegu cały czas przybywa. Może zakładanie trwa dłużej, ale nie muszę się obawiać, że coś się wydarzy podczas podjazdu. Trzeba tylko pamiętać by zakładać je zanim koła się zakopią, będzie łatwiej i szybciej . Pewag Brenta-c 4x4 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie mam pojęcia jak z trwałością, bo sam ich nie posiadam :-) Ale tutaj są jakieś testy i robione raczej na mocnych samochodach - wygląda to nieźle... https://www.4legend....e-steel-grip-v2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Nie mam pojęcia jak z trwałością, bo sam ich nie posiadam :-) Ale tutaj są jakieś testy i robione raczej na mocnych samochodach - wygląda to nieźle... https://www.4legend....e-steel-grip-v2 Ale to nie są te same łańcuchy które podlinkowałes wcześniej. Thule z linku są jakieś 1k droższe od moich, pewnie te drugie też niewiele tańsze. Nawet kiedyś brałem Thule pod uwagę przy zakupie. Nie znam francuskiego, ale na zamieszczonym filmie widzę tylko ich montaż i demontaż, a zdjęcia auta obutego w łańcuchy są na płaskim. Chciałbym je zobaczyć na podjeździe na strome wzniesienie, gdy zajeżdżonego śniegu jest na szerokość auta, pod zajeżdżonym śniegiem żywy lód, a po bokach bandy ze śniegu na 1,5 m, ale z luźnym śniegiem i jeżeli cię ściągnie na taką bandę to wisisz podwoziem na luźnym śniegu. Czym się taka jazda kończy może powiedzieć Jurek „Harpia” bo widział jednego kozaka w wypasionym aucie podczas próby podjazdu, a po nieudanej próbie zjazdu tyłem na dół. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Takie info na stronie FB Szczyrkowskiego: "Trasa nr 5 - Bieńkula zostanie uruchomiona w weekend, aktualnie trwa jej przygotowywanie. Pozdrawiamy :)" Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 I ruszyła trasa 3d (wg ich strony). TMR mnie w tym sezonie zaskakuje, w zeszłym oszczędzali na utrzymywaniu wielu tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 I ruszyła trasa 3d (wg ich strony). TMR mnie w tym sezonie zaskakuje, w zeszłym oszczędzali na utrzymywaniu wielu tras. W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? Dokładnie. Według mnie poza sprawną rozbudową ośrodka TMR nie wykazuje poprawy w stosunku do narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Takie info na stronie FB Szczyrkowskiego: "Trasa nr 5 - Bieńkula zostanie uruchomiona w weekend, aktualnie trwa jej przygotowywanie. Pozdrawiamy :)" Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Podasz link. Bo nie widzę tam żadnych info o Bieńkuli. Czy gdzieś w komentarzach o tym wspomnieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Podasz link. Bo nie widzę tam żadnych info o Bieńkuli. Czy gdzieś w komentarzach o tym wspomnieli? W komentarzach https://www.facebook...81477045260825/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? "6" to nie trasa, nikt by nią nie jeździł. Zresztą nie widziałem nawet wjazdu w nią, a przyglądałem się uważnie, jadąc lewą stroną "trójki" (na mapce jest widoczny odjazd właśnie z 3-ki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Może to ktoś z forum? http://bielskobiala....pImg3:undefined Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Komunikat ze strony SMR:" W dniu 16.01.2019, kolej B5 (Hala Skrzyczeńska - Zbójnicka Kopa) pozostaje nieczynna do odwołania. Za utrudniania przepraszamy." Ktoś wie o co chodzi i czy to poważna awaria? W ogóle ta nowa kanapa ruszała w ostatnich dniach z kilkugodzinnym opóźnieniem a teraz chyba padła na dłuzej. Wybieram sir w przyszłym tygodniu i liczyłem, że będzie dwukierunkowe połączenie z COS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jak w ostatnich dniach wyglądają warunki w wieczornej jeździe? Otwarte są obie trasy? Twardo, miękko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Właśnie czytam co się dzieje, ale nigdzie nie ma żadnej potwierdzonej informacji. Myślałem, że może ktoś jest na miejscu i napisze o co chodzi tak naprawdę z tą kanapą. W ubiegłym roku jak byłem to preferowałem zacząć w SMR a jak się robiło tłoczno to przenosiłem się na COS, bo tam mniej ludzi. Jednak skibusy zawsze się spóźniały i na takim przemieszczaniu sporo czasu się traciło. Dlatego ucieszyła mnie wiadomość, że zrobili łącznik w tą stronę, ale niestety do tego potrzeba tej nieszczęsnej nowej kanapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Zawsze wydawało mi się, że takie urządzenia stawia się po to by działały, a nie by były...... no ale może teraz taki 'trynd.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Oczekuje rzetelnej informacji kiedy kolej będzie jeździła normalnie. Jako klient mam do tego prawo. Pomijam oczywiście dzisiejszy dzień bo przestój spowodowany wiatrem. Ale skoro codziennie kanapa stoi z "przyczyn technicznych" i nigdy nie wiadomo kiedy ruszy to, zamykamy aż do usunięcia usterki i zamieszczamy taką informację. Lepiej jest zamknąć na dłużej i uporać się z problemem, niż tak wodzić wszystkich za nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 Dalej Strona 90 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
kordiankw Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Ja nie miałem wyboru, w Buczkowicach jest sklep Pewag-u kupiłem wzmocnione do SUV za 680 zł. Pewnie online byłoby parę groszy taniej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodex4 Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Takie za 100wke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CaperSKI Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 No właśnie - jakie łańcuchy polecacie by mieć dobry stosunek jakości ceny ze szczególnym uwzględnieniem łatwości zakładania ? Taurus z alledrogo za 200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Takie za 100wke... Jakie? Dają radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Jakie? Dają radę ?Jak widać.... Jak będziesz wracał że Szczyrku to zajrzyj do norauto w Żorach. Cena ok 100zl. Są też z lepszym napinaczem ale już 250. Warto też poświęcić godz na naukę zakładania. Uczenie się na mrozie i śniegu jest mało przyjemne. W dodatku w okolicy są przewody hamulcowe i wiązka kabli do abs i czego tam jeszcze, więc lepiej zrobić to porządnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loockas Napisano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2019 Jak tam ruch drogowy z okazji ferii i weekendu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2019 Jeżeli łańcuchy z naciskiem na łatwość montażu to można pomyśleć o tego typu rozwiązaniach : Polaire Steel Sock w cenie około 400-450 pln - montaz 2 minuty lub podobne rozwiązanie Thule - Summit, ale cena również Thule`owa :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Jeżeli łańcuchy z naciskiem na łatwość montażu to można pomyśleć o tego typu rozwiązaniach : Polaire Steel Sock w cenie około 400-450 pln - montaz 2 minuty lub podobne rozwiązanie Thule - Summit, ale cena również Thule`owa :-) Wyglądają bardzo delikatnie. W ciężkich warunkach, takich jakie mam na podjeździe u siebie w Szczyrku obecnie, obawiałbym się, że podczas próby podjazdu pod górę mogłyby się zerwać. Czym to grozi nie chciałbym się przekonać na własnej skórze. Moje może trochę drogie, to jednak wyglądają na pancerne, zdały egzamin podczas ostatniego wyjazdu, a kolejny test już w sobotę i jeszcze cięższy bo śniegu cały czas przybywa. Może zakładanie trwa dłużej, ale nie muszę się obawiać, że coś się wydarzy podczas podjazdu. Trzeba tylko pamiętać by zakładać je zanim koła się zakopią, będzie łatwiej i szybciej . Pewag Brenta-c 4x4 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Wyglądają bardzo delikatnie. W ciężkich warunkach, takich jakie mam na podjeździe u siebie w Szczyrku obecnie, obawiałbym się, że podczas próby podjazdu pod górę mogłyby się zerwać. Czym to grozi nie chciałbym się przekonać na własnej skórze. Moje może trochę drogie, to jednak wyglądają na pancerne, zdały egzamin podczas ostatniego wyjazdu, a kolejny test już w sobotę i jeszcze cięższy bo śniegu cały czas przybywa. Może zakładanie trwa dłużej, ale nie muszę się obawiać, że coś się wydarzy podczas podjazdu. Trzeba tylko pamiętać by zakładać je zanim koła się zakopią, będzie łatwiej i szybciej . Pewag Brenta-c 4x4 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie mam pojęcia jak z trwałością, bo sam ich nie posiadam :-) Ale tutaj są jakieś testy i robione raczej na mocnych samochodach - wygląda to nieźle... https://www.4legend....e-steel-grip-v2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Nie mam pojęcia jak z trwałością, bo sam ich nie posiadam :-) Ale tutaj są jakieś testy i robione raczej na mocnych samochodach - wygląda to nieźle... https://www.4legend....e-steel-grip-v2 Ale to nie są te same łańcuchy które podlinkowałes wcześniej. Thule z linku są jakieś 1k droższe od moich, pewnie te drugie też niewiele tańsze. Nawet kiedyś brałem Thule pod uwagę przy zakupie. Nie znam francuskiego, ale na zamieszczonym filmie widzę tylko ich montaż i demontaż, a zdjęcia auta obutego w łańcuchy są na płaskim. Chciałbym je zobaczyć na podjeździe na strome wzniesienie, gdy zajeżdżonego śniegu jest na szerokość auta, pod zajeżdżonym śniegiem żywy lód, a po bokach bandy ze śniegu na 1,5 m, ale z luźnym śniegiem i jeżeli cię ściągnie na taką bandę to wisisz podwoziem na luźnym śniegu. Czym się taka jazda kończy może powiedzieć Jurek „Harpia” bo widział jednego kozaka w wypasionym aucie podczas próby podjazdu, a po nieudanej próbie zjazdu tyłem na dół. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Takie info na stronie FB Szczyrkowskiego: "Trasa nr 5 - Bieńkula zostanie uruchomiona w weekend, aktualnie trwa jej przygotowywanie. Pozdrawiamy :)" Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 I ruszyła trasa 3d (wg ich strony). TMR mnie w tym sezonie zaskakuje, w zeszłym oszczędzali na utrzymywaniu wielu tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 I ruszyła trasa 3d (wg ich strony). TMR mnie w tym sezonie zaskakuje, w zeszłym oszczędzali na utrzymywaniu wielu tras. W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? Dokładnie. Według mnie poza sprawną rozbudową ośrodka TMR nie wykazuje poprawy w stosunku do narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Takie info na stronie FB Szczyrkowskiego: "Trasa nr 5 - Bieńkula zostanie uruchomiona w weekend, aktualnie trwa jej przygotowywanie. Pozdrawiamy :)" Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Podasz link. Bo nie widzę tam żadnych info o Bieńkuli. Czy gdzieś w komentarzach o tym wspomnieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Podasz link. Bo nie widzę tam żadnych info o Bieńkuli. Czy gdzieś w komentarzach o tym wspomnieli? W komentarzach https://www.facebook...81477045260825/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? "6" to nie trasa, nikt by nią nie jeździł. Zresztą nie widziałem nawet wjazdu w nią, a przyglądałem się uważnie, jadąc lewą stroną "trójki" (na mapce jest widoczny odjazd właśnie z 3-ki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Może to ktoś z forum? http://bielskobiala....pImg3:undefined Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Komunikat ze strony SMR:" W dniu 16.01.2019, kolej B5 (Hala Skrzyczeńska - Zbójnicka Kopa) pozostaje nieczynna do odwołania. Za utrudniania przepraszamy." Ktoś wie o co chodzi i czy to poważna awaria? W ogóle ta nowa kanapa ruszała w ostatnich dniach z kilkugodzinnym opóźnieniem a teraz chyba padła na dłuzej. Wybieram sir w przyszłym tygodniu i liczyłem, że będzie dwukierunkowe połączenie z COS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jak w ostatnich dniach wyglądają warunki w wieczornej jeździe? Otwarte są obie trasy? Twardo, miękko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Właśnie czytam co się dzieje, ale nigdzie nie ma żadnej potwierdzonej informacji. Myślałem, że może ktoś jest na miejscu i napisze o co chodzi tak naprawdę z tą kanapą. W ubiegłym roku jak byłem to preferowałem zacząć w SMR a jak się robiło tłoczno to przenosiłem się na COS, bo tam mniej ludzi. Jednak skibusy zawsze się spóźniały i na takim przemieszczaniu sporo czasu się traciło. Dlatego ucieszyła mnie wiadomość, że zrobili łącznik w tą stronę, ale niestety do tego potrzeba tej nieszczęsnej nowej kanapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Zawsze wydawało mi się, że takie urządzenia stawia się po to by działały, a nie by były...... no ale może teraz taki 'trynd.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Oczekuje rzetelnej informacji kiedy kolej będzie jeździła normalnie. Jako klient mam do tego prawo. Pomijam oczywiście dzisiejszy dzień bo przestój spowodowany wiatrem. Ale skoro codziennie kanapa stoi z "przyczyn technicznych" i nigdy nie wiadomo kiedy ruszy to, zamykamy aż do usunięcia usterki i zamieszczamy taką informację. Lepiej jest zamknąć na dłużej i uporać się z problemem, niż tak wodzić wszystkich za nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 Dalej Strona 90 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Nie mam pojęcia jak z trwałością, bo sam ich nie posiadam :-) Ale tutaj są jakieś testy i robione raczej na mocnych samochodach - wygląda to nieźle... https://www.4legend....e-steel-grip-v2 Ale to nie są te same łańcuchy które podlinkowałes wcześniej. Thule z linku są jakieś 1k droższe od moich, pewnie te drugie też niewiele tańsze. Nawet kiedyś brałem Thule pod uwagę przy zakupie. Nie znam francuskiego, ale na zamieszczonym filmie widzę tylko ich montaż i demontaż, a zdjęcia auta obutego w łańcuchy są na płaskim. Chciałbym je zobaczyć na podjeździe na strome wzniesienie, gdy zajeżdżonego śniegu jest na szerokość auta, pod zajeżdżonym śniegiem żywy lód, a po bokach bandy ze śniegu na 1,5 m, ale z luźnym śniegiem i jeżeli cię ściągnie na taką bandę to wisisz podwoziem na luźnym śniegu. Czym się taka jazda kończy może powiedzieć Jurek „Harpia” bo widział jednego kozaka w wypasionym aucie podczas próby podjazdu, a po nieudanej próbie zjazdu tyłem na dół. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Takie info na stronie FB Szczyrkowskiego: "Trasa nr 5 - Bieńkula zostanie uruchomiona w weekend, aktualnie trwa jej przygotowywanie. Pozdrawiamy :)" Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 I ruszyła trasa 3d (wg ich strony). TMR mnie w tym sezonie zaskakuje, w zeszłym oszczędzali na utrzymywaniu wielu tras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 I ruszyła trasa 3d (wg ich strony). TMR mnie w tym sezonie zaskakuje, w zeszłym oszczędzali na utrzymywaniu wielu tras. W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... milijon12 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? Dokładnie. Według mnie poza sprawną rozbudową ośrodka TMR nie wykazuje poprawy w stosunku do narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Takie info na stronie FB Szczyrkowskiego: "Trasa nr 5 - Bieńkula zostanie uruchomiona w weekend, aktualnie trwa jej przygotowywanie. Pozdrawiamy :)" Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Podasz link. Bo nie widzę tam żadnych info o Bieńkuli. Czy gdzieś w komentarzach o tym wspomnieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Podasz link. Bo nie widzę tam żadnych info o Bieńkuli. Czy gdzieś w komentarzach o tym wspomnieli? W komentarzach https://www.facebook...81477045260825/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? "6" to nie trasa, nikt by nią nie jeździł. Zresztą nie widziałem nawet wjazdu w nią, a przyglądałem się uważnie, jadąc lewą stroną "trójki" (na mapce jest widoczny odjazd właśnie z 3-ki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Może to ktoś z forum? http://bielskobiala....pImg3:undefined Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Komunikat ze strony SMR:" W dniu 16.01.2019, kolej B5 (Hala Skrzyczeńska - Zbójnicka Kopa) pozostaje nieczynna do odwołania. Za utrudniania przepraszamy." Ktoś wie o co chodzi i czy to poważna awaria? W ogóle ta nowa kanapa ruszała w ostatnich dniach z kilkugodzinnym opóźnieniem a teraz chyba padła na dłuzej. Wybieram sir w przyszłym tygodniu i liczyłem, że będzie dwukierunkowe połączenie z COS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jak w ostatnich dniach wyglądają warunki w wieczornej jeździe? Otwarte są obie trasy? Twardo, miękko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Właśnie czytam co się dzieje, ale nigdzie nie ma żadnej potwierdzonej informacji. Myślałem, że może ktoś jest na miejscu i napisze o co chodzi tak naprawdę z tą kanapą. W ubiegłym roku jak byłem to preferowałem zacząć w SMR a jak się robiło tłoczno to przenosiłem się na COS, bo tam mniej ludzi. Jednak skibusy zawsze się spóźniały i na takim przemieszczaniu sporo czasu się traciło. Dlatego ucieszyła mnie wiadomość, że zrobili łącznik w tą stronę, ale niestety do tego potrzeba tej nieszczęsnej nowej kanapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Zawsze wydawało mi się, że takie urządzenia stawia się po to by działały, a nie by były...... no ale może teraz taki 'trynd.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Oczekuje rzetelnej informacji kiedy kolej będzie jeździła normalnie. Jako klient mam do tego prawo. Pomijam oczywiście dzisiejszy dzień bo przestój spowodowany wiatrem. Ale skoro codziennie kanapa stoi z "przyczyn technicznych" i nigdy nie wiadomo kiedy ruszy to, zamykamy aż do usunięcia usterki i zamieszczamy taką informację. Lepiej jest zamknąć na dłużej i uporać się z problemem, niż tak wodzić wszystkich za nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 Dalej Strona 90 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
milijon12 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? Dokładnie. Według mnie poza sprawną rozbudową ośrodka TMR nie wykazuje poprawy w stosunku do narciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Takie info na stronie FB Szczyrkowskiego: "Trasa nr 5 - Bieńkula zostanie uruchomiona w weekend, aktualnie trwa jej przygotowywanie. Pozdrawiamy :)" Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Podasz link. Bo nie widzę tam żadnych info o Bieńkuli. Czy gdzieś w komentarzach o tym wspomnieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Podasz link. Bo nie widzę tam żadnych info o Bieńkuli. Czy gdzieś w komentarzach o tym wspomnieli? W komentarzach https://www.facebook...81477045260825/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 W zeszłym sezonie nie spadała nawet 1/3 tego śniegu co w tym sezonie. Może otworzą też "6" ? "6" to nie trasa, nikt by nią nie jeździł. Zresztą nie widziałem nawet wjazdu w nią, a przyglądałem się uważnie, jadąc lewą stroną "trójki" (na mapce jest widoczny odjazd właśnie z 3-ki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bodex4 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Może to ktoś z forum? http://bielskobiala....pImg3:undefined Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Komunikat ze strony SMR:" W dniu 16.01.2019, kolej B5 (Hala Skrzyczeńska - Zbójnicka Kopa) pozostaje nieczynna do odwołania. Za utrudniania przepraszamy." Ktoś wie o co chodzi i czy to poważna awaria? W ogóle ta nowa kanapa ruszała w ostatnich dniach z kilkugodzinnym opóźnieniem a teraz chyba padła na dłuzej. Wybieram sir w przyszłym tygodniu i liczyłem, że będzie dwukierunkowe połączenie z COS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... colin23 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jak w ostatnich dniach wyglądają warunki w wieczornej jeździe? Otwarte są obie trasy? Twardo, miękko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Właśnie czytam co się dzieje, ale nigdzie nie ma żadnej potwierdzonej informacji. Myślałem, że może ktoś jest na miejscu i napisze o co chodzi tak naprawdę z tą kanapą. W ubiegłym roku jak byłem to preferowałem zacząć w SMR a jak się robiło tłoczno to przenosiłem się na COS, bo tam mniej ludzi. Jednak skibusy zawsze się spóźniały i na takim przemieszczaniu sporo czasu się traciło. Dlatego ucieszyła mnie wiadomość, że zrobili łącznik w tą stronę, ale niestety do tego potrzeba tej nieszczęsnej nowej kanapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Zawsze wydawało mi się, że takie urządzenia stawia się po to by działały, a nie by były...... no ale może teraz taki 'trynd.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Oczekuje rzetelnej informacji kiedy kolej będzie jeździła normalnie. Jako klient mam do tego prawo. Pomijam oczywiście dzisiejszy dzień bo przestój spowodowany wiatrem. Ale skoro codziennie kanapa stoi z "przyczyn technicznych" i nigdy nie wiadomo kiedy ruszy to, zamykamy aż do usunięcia usterki i zamieszczamy taką informację. Lepiej jest zamknąć na dłużej i uporać się z problemem, niż tak wodzić wszystkich za nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 Dalej Strona 90 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
bodex4 Napisano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2019 Może to ktoś z forum? http://bielskobiala....pImg3:undefined Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Komunikat ze strony SMR:" W dniu 16.01.2019, kolej B5 (Hala Skrzyczeńska - Zbójnicka Kopa) pozostaje nieczynna do odwołania. Za utrudniania przepraszamy." Ktoś wie o co chodzi i czy to poważna awaria? W ogóle ta nowa kanapa ruszała w ostatnich dniach z kilkugodzinnym opóźnieniem a teraz chyba padła na dłuzej. Wybieram sir w przyszłym tygodniu i liczyłem, że będzie dwukierunkowe połączenie z COS... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
colin23 Napisano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2019 Jak w ostatnich dniach wyglądają warunki w wieczornej jeździe? Otwarte są obie trasy? Twardo, miękko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Właśnie czytam co się dzieje, ale nigdzie nie ma żadnej potwierdzonej informacji. Myślałem, że może ktoś jest na miejscu i napisze o co chodzi tak naprawdę z tą kanapą. W ubiegłym roku jak byłem to preferowałem zacząć w SMR a jak się robiło tłoczno to przenosiłem się na COS, bo tam mniej ludzi. Jednak skibusy zawsze się spóźniały i na takim przemieszczaniu sporo czasu się traciło. Dlatego ucieszyła mnie wiadomość, że zrobili łącznik w tą stronę, ale niestety do tego potrzeba tej nieszczęsnej nowej kanapy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Zawsze wydawało mi się, że takie urządzenia stawia się po to by działały, a nie by były...... no ale może teraz taki 'trynd.... :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stusi Napisano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2019 Oczekuje rzetelnej informacji kiedy kolej będzie jeździła normalnie. Jako klient mam do tego prawo. Pomijam oczywiście dzisiejszy dzień bo przestój spowodowany wiatrem. Ale skoro codziennie kanapa stoi z "przyczyn technicznych" i nigdy nie wiadomo kiedy ruszy to, zamykamy aż do usunięcia usterki i zamieszczamy taką informację. Lepiej jest zamknąć na dłużej i uporać się z problemem, niż tak wodzić wszystkich za nos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Przeglądaj
Cała aktywność