Spiochu Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 To kto się wybiera w grudniu ? Wszyscy. Dlatego nie jadę. To niestety jest też koniec pewnej epoki. O pustych stokach na SONie możesz już zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Wszyscy. Dlatego nie jadę. To niestety jest też koniec pewnej epoki. O pustych stokach na SONie możesz już zapomnieć. Ja jadę w grudniu, ewentualnie jeszcze w marcu-kwietniu, wtedy tłumów nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Janica Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 to fakt, to moze byc dla nich zyla zlota, choc troche kosztem innych ich osrodkow, ale w wiekszym stopniu innych osrodkow w Beskidzie Slaskim i Zywieckim. Nieco ponad godzina jazdy z Katowic, cos pieknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Nowa mapa: Kordian a orientujesz się w sprawie tunelu????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Nowa mapa: Kordian a orientujesz się w sprawie tunelu????? Jak wejdziesz w zamieszczony przeze mnie, na poprzedniej stronie artykuł z GW, pod tym zdjęciem jest podpis "W Solisku, w rejonie połączenia tras zjazdowych, powstaje tunel dla samochodów". Więc zakładam, że będzie gotowy na otwarcie ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Jak wejdziesz w zamieszczony przeze mnie, na poprzedniej stronie artykuł z GW, pod tym zdjęciem jest podpis "W Solisku, w rejonie połączenia tras zjazdowych, powstaje tunel dla samochodów". Więc zakładam, że będzie gotowy na otwarcie ośrodka. Dzięki za info ale mnie chodziło o koncepcję tunelu pod Skrzycznem - http://bielskobiala....skrzycznem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Dzięki za info ale mnie chodziło o koncepcję tunelu pod Skrzycznem - http://bielskobiala....skrzycznem.html zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 O pustych stokach na SONie możesz już zapomnieć. Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą, zawsze będzie można znaleźć swoją "ścieżkę". Na trasach w Szczyrku nigdy nie było jakoś strasznie tłoczno. Wąskim gardłem będzie komunikacja drogowa, która ograniczy "masę krytyczną" tutaj widzę największy problem. Ponadto będą odciążone sąsiednie stacje w Wiśle i Beskidzie Żywieckim. Same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą Na Chopoku teren jeszcze większy a bywa tłoczno nawet w kwietniu. Zobaczymy jak będzie. W tygodniu można spróbować, w weekend nie ma nawet sensu przyjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Cennik skipassów ośrodków #COS i #SON : -za jazdę w okresie do 25 grudnia, za jedniodniowy skipass dorośli zapłacą 69 PLN kupując online przez system #GoPass lub 89 PLN w kasie - jazda wieczorna 44/49 PLN, dwa dni 126/161 PLN, cały oficjalny cennik opublikowany dziś na stronie ośrodka SON http://www.szczyrkow.../cennik-201718/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Moim zdaniem, nie ma co prawić rozważań, co będzie a co nie będzie, a trzeba się po prostu umówić na forumową jazdę np. w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Yyy... A jakieś karnety półdzienne, dopołudniowe, czasowe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) To jest spokojnie miejsce gdzie można spędzić nie tylko 6 dni ale cały narciarski sezon, ba całe narciarskie życie................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Oczywiście. Są na pewno osoby dla których Szczyrk jest Mekką narciarstwa i są pewnie osoby dla których nie jest. Niemniej jednak jestem niezmiernie zadowolony ze 4h od Warszawy powstaje ośrodek inny niż 800m wyciag+800m prosta jak drut trasa. Po wielu wielu latach jestem przekonany że znowu się w Szczyrku pojawię. Oby w kolejce ustawili się z czasem Pilsko. Jedno co mnie przeraża to perspektywa tego że ilość ludzi nie zwiększy się proporcjonalnie do zwiększenia przepustowości wyciągów... Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 4h od Warszawy powstaje ośrodek Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Liczę też na luzy na innych górkach ,na pewno straci Wielka Racza ,a tam i tak nie było tłoczno , może Soszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Z dzisiejszej poczty mailowej: NOWE. NOWOCZESNE. IMPONUJĄCE. W odnowionym Szczyrkowskim Ośrodku Narcisrskim czeka na Ciebie prawdziwe białe szaleństwo. Przygotowaliśmy 40 km tras narciarskich, 13 nowoczesnych kolei linowych oraz zapierające dech w piersiach widoki na Beskidy bezpośrednio w czarującym Szczyrku. Dla najsprytniejszych teraz za jedynie 899 PLN. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Cóż. ... TMR tez idzie po bandzie w reklamie.... )) Ciągle twierdziliscie ze orczyki to starocie. A tu masz- 13 nowoczesnych kolei linowych....))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Gdybym 4 lata temu pokazał bym ci aktualną mapkę SON +COS pewnie też powiedział byś że jestem śmieszny - a tu proszę kopara opada . PS S1i S3 oczywiście a zakopiankę mam w 4 literach - każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Janica Napisano 4 Września 2017 Udostępnij Napisano 4 Września 2017 to fakt, to moze byc dla nich zyla zlota, choc troche kosztem innych ich osrodkow, ale w wiekszym stopniu innych osrodkow w Beskidzie Slaskim i Zywieckim. Nieco ponad godzina jazdy z Katowic, cos pieknego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Nowa mapa: Kordian a orientujesz się w sprawie tunelu????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Nowa mapa: Kordian a orientujesz się w sprawie tunelu????? Jak wejdziesz w zamieszczony przeze mnie, na poprzedniej stronie artykuł z GW, pod tym zdjęciem jest podpis "W Solisku, w rejonie połączenia tras zjazdowych, powstaje tunel dla samochodów". Więc zakładam, że będzie gotowy na otwarcie ośrodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Jak wejdziesz w zamieszczony przeze mnie, na poprzedniej stronie artykuł z GW, pod tym zdjęciem jest podpis "W Solisku, w rejonie połączenia tras zjazdowych, powstaje tunel dla samochodów". Więc zakładam, że będzie gotowy na otwarcie ośrodka. Dzięki za info ale mnie chodziło o koncepcję tunelu pod Skrzycznem - http://bielskobiala....skrzycznem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Dzięki za info ale mnie chodziło o koncepcję tunelu pod Skrzycznem - http://bielskobiala....skrzycznem.html zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 O pustych stokach na SONie możesz już zapomnieć. Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą, zawsze będzie można znaleźć swoją "ścieżkę". Na trasach w Szczyrku nigdy nie było jakoś strasznie tłoczno. Wąskim gardłem będzie komunikacja drogowa, która ograniczy "masę krytyczną" tutaj widzę największy problem. Ponadto będą odciążone sąsiednie stacje w Wiśle i Beskidzie Żywieckim. Same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą Na Chopoku teren jeszcze większy a bywa tłoczno nawet w kwietniu. Zobaczymy jak będzie. W tygodniu można spróbować, w weekend nie ma nawet sensu przyjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Cennik skipassów ośrodków #COS i #SON : -za jazdę w okresie do 25 grudnia, za jedniodniowy skipass dorośli zapłacą 69 PLN kupując online przez system #GoPass lub 89 PLN w kasie - jazda wieczorna 44/49 PLN, dwa dni 126/161 PLN, cały oficjalny cennik opublikowany dziś na stronie ośrodka SON http://www.szczyrkow.../cennik-201718/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Moim zdaniem, nie ma co prawić rozważań, co będzie a co nie będzie, a trzeba się po prostu umówić na forumową jazdę np. w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Yyy... A jakieś karnety półdzienne, dopołudniowe, czasowe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) To jest spokojnie miejsce gdzie można spędzić nie tylko 6 dni ale cały narciarski sezon, ba całe narciarskie życie................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Oczywiście. Są na pewno osoby dla których Szczyrk jest Mekką narciarstwa i są pewnie osoby dla których nie jest. Niemniej jednak jestem niezmiernie zadowolony ze 4h od Warszawy powstaje ośrodek inny niż 800m wyciag+800m prosta jak drut trasa. Po wielu wielu latach jestem przekonany że znowu się w Szczyrku pojawię. Oby w kolejce ustawili się z czasem Pilsko. Jedno co mnie przeraża to perspektywa tego że ilość ludzi nie zwiększy się proporcjonalnie do zwiększenia przepustowości wyciągów... Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 4h od Warszawy powstaje ośrodek Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Liczę też na luzy na innych górkach ,na pewno straci Wielka Racza ,a tam i tak nie było tłoczno , może Soszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Z dzisiejszej poczty mailowej: NOWE. NOWOCZESNE. IMPONUJĄCE. W odnowionym Szczyrkowskim Ośrodku Narcisrskim czeka na Ciebie prawdziwe białe szaleństwo. Przygotowaliśmy 40 km tras narciarskich, 13 nowoczesnych kolei linowych oraz zapierające dech w piersiach widoki na Beskidy bezpośrednio w czarującym Szczyrku. Dla najsprytniejszych teraz za jedynie 899 PLN. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Cóż. ... TMR tez idzie po bandzie w reklamie.... )) Ciągle twierdziliscie ze orczyki to starocie. A tu masz- 13 nowoczesnych kolei linowych....))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Gdybym 4 lata temu pokazał bym ci aktualną mapkę SON +COS pewnie też powiedział byś że jestem śmieszny - a tu proszę kopara opada . PS S1i S3 oczywiście a zakopiankę mam w 4 literach - każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Adam ..DUCH Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Jak wejdziesz w zamieszczony przeze mnie, na poprzedniej stronie artykuł z GW, pod tym zdjęciem jest podpis "W Solisku, w rejonie połączenia tras zjazdowych, powstaje tunel dla samochodów". Więc zakładam, że będzie gotowy na otwarcie ośrodka. Dzięki za info ale mnie chodziło o koncepcję tunelu pod Skrzycznem - http://bielskobiala....skrzycznem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Dzięki za info ale mnie chodziło o koncepcję tunelu pod Skrzycznem - http://bielskobiala....skrzycznem.html zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 O pustych stokach na SONie możesz już zapomnieć. Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą, zawsze będzie można znaleźć swoją "ścieżkę". Na trasach w Szczyrku nigdy nie było jakoś strasznie tłoczno. Wąskim gardłem będzie komunikacja drogowa, która ograniczy "masę krytyczną" tutaj widzę największy problem. Ponadto będą odciążone sąsiednie stacje w Wiśle i Beskidzie Żywieckim. Same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą Na Chopoku teren jeszcze większy a bywa tłoczno nawet w kwietniu. Zobaczymy jak będzie. W tygodniu można spróbować, w weekend nie ma nawet sensu przyjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Cennik skipassów ośrodków #COS i #SON : -za jazdę w okresie do 25 grudnia, za jedniodniowy skipass dorośli zapłacą 69 PLN kupując online przez system #GoPass lub 89 PLN w kasie - jazda wieczorna 44/49 PLN, dwa dni 126/161 PLN, cały oficjalny cennik opublikowany dziś na stronie ośrodka SON http://www.szczyrkow.../cennik-201718/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Moim zdaniem, nie ma co prawić rozważań, co będzie a co nie będzie, a trzeba się po prostu umówić na forumową jazdę np. w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Yyy... A jakieś karnety półdzienne, dopołudniowe, czasowe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) To jest spokojnie miejsce gdzie można spędzić nie tylko 6 dni ale cały narciarski sezon, ba całe narciarskie życie................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Oczywiście. Są na pewno osoby dla których Szczyrk jest Mekką narciarstwa i są pewnie osoby dla których nie jest. Niemniej jednak jestem niezmiernie zadowolony ze 4h od Warszawy powstaje ośrodek inny niż 800m wyciag+800m prosta jak drut trasa. Po wielu wielu latach jestem przekonany że znowu się w Szczyrku pojawię. Oby w kolejce ustawili się z czasem Pilsko. Jedno co mnie przeraża to perspektywa tego że ilość ludzi nie zwiększy się proporcjonalnie do zwiększenia przepustowości wyciągów... Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 4h od Warszawy powstaje ośrodek Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Liczę też na luzy na innych górkach ,na pewno straci Wielka Racza ,a tam i tak nie było tłoczno , może Soszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Z dzisiejszej poczty mailowej: NOWE. NOWOCZESNE. IMPONUJĄCE. W odnowionym Szczyrkowskim Ośrodku Narcisrskim czeka na Ciebie prawdziwe białe szaleństwo. Przygotowaliśmy 40 km tras narciarskich, 13 nowoczesnych kolei linowych oraz zapierające dech w piersiach widoki na Beskidy bezpośrednio w czarującym Szczyrku. Dla najsprytniejszych teraz za jedynie 899 PLN. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Cóż. ... TMR tez idzie po bandzie w reklamie.... )) Ciągle twierdziliscie ze orczyki to starocie. A tu masz- 13 nowoczesnych kolei linowych....))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Gdybym 4 lata temu pokazał bym ci aktualną mapkę SON +COS pewnie też powiedział byś że jestem śmieszny - a tu proszę kopara opada . PS S1i S3 oczywiście a zakopiankę mam w 4 literach - każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Dzięki za info ale mnie chodziło o koncepcję tunelu pod Skrzycznem - http://bielskobiala....skrzycznem.html zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... wort Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 O pustych stokach na SONie możesz już zapomnieć. Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą, zawsze będzie można znaleźć swoją "ścieżkę". Na trasach w Szczyrku nigdy nie było jakoś strasznie tłoczno. Wąskim gardłem będzie komunikacja drogowa, która ograniczy "masę krytyczną" tutaj widzę największy problem. Ponadto będą odciążone sąsiednie stacje w Wiśle i Beskidzie Żywieckim. Same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą Na Chopoku teren jeszcze większy a bywa tłoczno nawet w kwietniu. Zobaczymy jak będzie. W tygodniu można spróbować, w weekend nie ma nawet sensu przyjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Cennik skipassów ośrodków #COS i #SON : -za jazdę w okresie do 25 grudnia, za jedniodniowy skipass dorośli zapłacą 69 PLN kupując online przez system #GoPass lub 89 PLN w kasie - jazda wieczorna 44/49 PLN, dwa dni 126/161 PLN, cały oficjalny cennik opublikowany dziś na stronie ośrodka SON http://www.szczyrkow.../cennik-201718/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Moim zdaniem, nie ma co prawić rozważań, co będzie a co nie będzie, a trzeba się po prostu umówić na forumową jazdę np. w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Yyy... A jakieś karnety półdzienne, dopołudniowe, czasowe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) To jest spokojnie miejsce gdzie można spędzić nie tylko 6 dni ale cały narciarski sezon, ba całe narciarskie życie................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Oczywiście. Są na pewno osoby dla których Szczyrk jest Mekką narciarstwa i są pewnie osoby dla których nie jest. Niemniej jednak jestem niezmiernie zadowolony ze 4h od Warszawy powstaje ośrodek inny niż 800m wyciag+800m prosta jak drut trasa. Po wielu wielu latach jestem przekonany że znowu się w Szczyrku pojawię. Oby w kolejce ustawili się z czasem Pilsko. Jedno co mnie przeraża to perspektywa tego że ilość ludzi nie zwiększy się proporcjonalnie do zwiększenia przepustowości wyciągów... Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 4h od Warszawy powstaje ośrodek Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Liczę też na luzy na innych górkach ,na pewno straci Wielka Racza ,a tam i tak nie było tłoczno , może Soszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Z dzisiejszej poczty mailowej: NOWE. NOWOCZESNE. IMPONUJĄCE. W odnowionym Szczyrkowskim Ośrodku Narcisrskim czeka na Ciebie prawdziwe białe szaleństwo. Przygotowaliśmy 40 km tras narciarskich, 13 nowoczesnych kolei linowych oraz zapierające dech w piersiach widoki na Beskidy bezpośrednio w czarującym Szczyrku. Dla najsprytniejszych teraz za jedynie 899 PLN. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Cóż. ... TMR tez idzie po bandzie w reklamie.... )) Ciągle twierdziliscie ze orczyki to starocie. A tu masz- 13 nowoczesnych kolei linowych....))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Gdybym 4 lata temu pokazał bym ci aktualną mapkę SON +COS pewnie też powiedział byś że jestem śmieszny - a tu proszę kopara opada . PS S1i S3 oczywiście a zakopiankę mam w 4 literach - każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
wort Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 O pustych stokach na SONie możesz już zapomnieć. Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą, zawsze będzie można znaleźć swoją "ścieżkę". Na trasach w Szczyrku nigdy nie było jakoś strasznie tłoczno. Wąskim gardłem będzie komunikacja drogowa, która ograniczy "masę krytyczną" tutaj widzę największy problem. Ponadto będą odciążone sąsiednie stacje w Wiśle i Beskidzie Żywieckim. Same plusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą Na Chopoku teren jeszcze większy a bywa tłoczno nawet w kwietniu. Zobaczymy jak będzie. W tygodniu można spróbować, w weekend nie ma nawet sensu przyjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Cennik skipassów ośrodków #COS i #SON : -za jazdę w okresie do 25 grudnia, za jedniodniowy skipass dorośli zapłacą 69 PLN kupując online przez system #GoPass lub 89 PLN w kasie - jazda wieczorna 44/49 PLN, dwa dni 126/161 PLN, cały oficjalny cennik opublikowany dziś na stronie ośrodka SON http://www.szczyrkow.../cennik-201718/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... moruniek Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Moim zdaniem, nie ma co prawić rozważań, co będzie a co nie będzie, a trzeba się po prostu umówić na forumową jazdę np. w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Friski Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Yyy... A jakieś karnety półdzienne, dopołudniowe, czasowe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) To jest spokojnie miejsce gdzie można spędzić nie tylko 6 dni ale cały narciarski sezon, ba całe narciarskie życie................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Oczywiście. Są na pewno osoby dla których Szczyrk jest Mekką narciarstwa i są pewnie osoby dla których nie jest. Niemniej jednak jestem niezmiernie zadowolony ze 4h od Warszawy powstaje ośrodek inny niż 800m wyciag+800m prosta jak drut trasa. Po wielu wielu latach jestem przekonany że znowu się w Szczyrku pojawię. Oby w kolejce ustawili się z czasem Pilsko. Jedno co mnie przeraża to perspektywa tego że ilość ludzi nie zwiększy się proporcjonalnie do zwiększenia przepustowości wyciągów... Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 4h od Warszawy powstaje ośrodek Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Liczę też na luzy na innych górkach ,na pewno straci Wielka Racza ,a tam i tak nie było tłoczno , może Soszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Z dzisiejszej poczty mailowej: NOWE. NOWOCZESNE. IMPONUJĄCE. W odnowionym Szczyrkowskim Ośrodku Narcisrskim czeka na Ciebie prawdziwe białe szaleństwo. Przygotowaliśmy 40 km tras narciarskich, 13 nowoczesnych kolei linowych oraz zapierające dech w piersiach widoki na Beskidy bezpośrednio w czarującym Szczyrku. Dla najsprytniejszych teraz za jedynie 899 PLN. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Cóż. ... TMR tez idzie po bandzie w reklamie.... )) Ciągle twierdziliscie ze orczyki to starocie. A tu masz- 13 nowoczesnych kolei linowych....))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Gdybym 4 lata temu pokazał bym ci aktualną mapkę SON +COS pewnie też powiedział byś że jestem śmieszny - a tu proszę kopara opada . PS S1i S3 oczywiście a zakopiankę mam w 4 literach - każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Spiochu Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Pomimo zwiększonej przepustowości, na tak dużym aerale ludzie się rozjadą Na Chopoku teren jeszcze większy a bywa tłoczno nawet w kwietniu. Zobaczymy jak będzie. W tygodniu można spróbować, w weekend nie ma nawet sensu przyjeżdżać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Cennik skipassów ośrodków #COS i #SON : -za jazdę w okresie do 25 grudnia, za jedniodniowy skipass dorośli zapłacą 69 PLN kupując online przez system #GoPass lub 89 PLN w kasie - jazda wieczorna 44/49 PLN, dwa dni 126/161 PLN, cały oficjalny cennik opublikowany dziś na stronie ośrodka SON http://www.szczyrkow.../cennik-201718/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Moim zdaniem, nie ma co prawić rozważań, co będzie a co nie będzie, a trzeba się po prostu umówić na forumową jazdę np. w grudniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 5 Września 2017 Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Yyy... A jakieś karnety półdzienne, dopołudniowe, czasowe?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piskoor Napisano 6 Września 2017 Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ceny zupełnie rozsądne. Taniej niż w Białce pomimo tego że bez wątpienia stoki lepsze. Taniej niż Kasprowy pomimo tego że wyciągów i tras zdecydowanie więcej. Nadal nie jest to miejsce gdzie osobiście pojechałbym na 6 dni niemniej jednak kuszące sensowne i realne wydaje się być wyskoczenie na pojedyncze dni w środku tygodnia. Oczywiście patrząc na mapkę rzuca się w oczy dziura w połączeniu z COS czyli póki co jednostronny kierunek ale patrząc na to co się dzieje można być pewnym iż konkretny łącznik powstanie. Pewne jest jedno - weekendy i ferie to będzie korek na drodze, przy wyciągu oraz na każdej trasie :-) To jest spokojnie miejsce gdzie można spędzić nie tylko 6 dni ale cały narciarski sezon, ba całe narciarskie życie................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Piskoor Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Oczywiście. Są na pewno osoby dla których Szczyrk jest Mekką narciarstwa i są pewnie osoby dla których nie jest. Niemniej jednak jestem niezmiernie zadowolony ze 4h od Warszawy powstaje ośrodek inny niż 800m wyciag+800m prosta jak drut trasa. Po wielu wielu latach jestem przekonany że znowu się w Szczyrku pojawię. Oby w kolejce ustawili się z czasem Pilsko. Jedno co mnie przeraża to perspektywa tego że ilość ludzi nie zwiększy się proporcjonalnie do zwiększenia przepustowości wyciągów... Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 4h od Warszawy powstaje ośrodek Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Liczę też na luzy na innych górkach ,na pewno straci Wielka Racza ,a tam i tak nie było tłoczno , może Soszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Z dzisiejszej poczty mailowej: NOWE. NOWOCZESNE. IMPONUJĄCE. W odnowionym Szczyrkowskim Ośrodku Narcisrskim czeka na Ciebie prawdziwe białe szaleństwo. Przygotowaliśmy 40 km tras narciarskich, 13 nowoczesnych kolei linowych oraz zapierające dech w piersiach widoki na Beskidy bezpośrednio w czarującym Szczyrku. Dla najsprytniejszych teraz za jedynie 899 PLN. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Cóż. ... TMR tez idzie po bandzie w reklamie.... )) Ciągle twierdziliscie ze orczyki to starocie. A tu masz- 13 nowoczesnych kolei linowych....))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Gdybym 4 lata temu pokazał bym ci aktualną mapkę SON +COS pewnie też powiedział byś że jestem śmieszny - a tu proszę kopara opada . PS S1i S3 oczywiście a zakopiankę mam w 4 literach - każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Piskoor Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Oczywiście. Są na pewno osoby dla których Szczyrk jest Mekką narciarstwa i są pewnie osoby dla których nie jest. Niemniej jednak jestem niezmiernie zadowolony ze 4h od Warszawy powstaje ośrodek inny niż 800m wyciag+800m prosta jak drut trasa. Po wielu wielu latach jestem przekonany że znowu się w Szczyrku pojawię. Oby w kolejce ustawili się z czasem Pilsko. Jedno co mnie przeraża to perspektywa tego że ilość ludzi nie zwiększy się proporcjonalnie do zwiększenia przepustowości wyciągów... Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 4h od Warszawy powstaje ośrodek Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Czy ja o czymś nie wiem i gdzieś budują nowy ośrodek? Szczyrk istnieje od dziesięcioleci i w sensie tras to nawet za wiele się nie zmienia. A na Pilsku może być rewelacja w tym sezonie. Wszyscy pojadą do Szczyrku i będzie luz na trasach. Liczę też na luzy na innych górkach ,na pewno straci Wielka Racza ,a tam i tak nie było tłoczno , może Soszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Z dzisiejszej poczty mailowej: NOWE. NOWOCZESNE. IMPONUJĄCE. W odnowionym Szczyrkowskim Ośrodku Narcisrskim czeka na Ciebie prawdziwe białe szaleństwo. Przygotowaliśmy 40 km tras narciarskich, 13 nowoczesnych kolei linowych oraz zapierające dech w piersiach widoki na Beskidy bezpośrednio w czarującym Szczyrku. Dla najsprytniejszych teraz za jedynie 899 PLN. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Cóż. ... TMR tez idzie po bandzie w reklamie.... )) Ciągle twierdziliscie ze orczyki to starocie. A tu masz- 13 nowoczesnych kolei linowych....))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Gdybym 4 lata temu pokazał bym ci aktualną mapkę SON +COS pewnie też powiedział byś że jestem śmieszny - a tu proszę kopara opada . PS S1i S3 oczywiście a zakopiankę mam w 4 literach - każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Z dzisiejszej poczty mailowej: NOWE. NOWOCZESNE. IMPONUJĄCE. W odnowionym Szczyrkowskim Ośrodku Narcisrskim czeka na Ciebie prawdziwe białe szaleństwo. Przygotowaliśmy 40 km tras narciarskich, 13 nowoczesnych kolei linowych oraz zapierające dech w piersiach widoki na Beskidy bezpośrednio w czarującym Szczyrku. Dla najsprytniejszych teraz za jedynie 899 PLN. DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ Cóż. ... TMR tez idzie po bandzie w reklamie.... )) Ciągle twierdziliscie ze orczyki to starocie. A tu masz- 13 nowoczesnych kolei linowych....))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 zabawny jesteś to jest lobbowanie na co najmniej 10 lat na razie ważniejsze są tunele na zakopiance, S3, S1 skrzyczne to na razie zbytek, tak za 10-20 lat można do tego wrócić Gdybym 4 lata temu pokazał bym ci aktualną mapkę SON +COS pewnie też powiedział byś że jestem śmieszny - a tu proszę kopara opada . PS S1i S3 oczywiście a zakopiankę mam w 4 literach - każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. każdy normalny kierowca wie jak do Zakopanego dojechać bez najmniejszych problemów. No chyba że 40 km więcej to problem nie do przeskoczenia. Sama zako nic nie rozwiąże Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Realne czy nie, ja nie widzę żadnego logicznego sensu w kopaniu tunelu pod Skrzycznym. To już prędzej przydałby się tunel pod Tatrami albo połączenie Szczyrku z Brenną. Z Żywca to wygodnie tak gadać a z Krakowa czy nawet Katowic często nie opłaca się objeżdżać Zakopianki. Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
Spiochu Napisano 8 Września 2017 Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Spiochu wiadomo że to na razie marzenie ściętej głowy (tunel pod Skrzycznem). Szczyrk z Brenną wyciągami - raczej doczekamy i to wydaje mi się że szybciej niż myślisz. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Dojazd do zako z Katowic - tylko przez Żywiec i Słowację - całe lata tak jeździłem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelw Napisano 10 Września 2017 Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nie znam lokalnych interesów. Po prostu spojrzałem na mapę. Tunel pod Skrzycznym niczego specjalnego nie wnosi. Dojazd z tej strony już istnieje. Tunel do Brennej byłby znacznie ciekawszym pomysłem. A połączenie wyciągami całkiem możliwe choć nie o nim pisałem. Co wcale nie znaczy, że zawsze jest to najlepsza opcja. Jak jest korek lepiej tak jechać (szczególnie odkąd jest ekspresówka do Żywca) ale jak termin lub czas mniej popularny, Zakopianką jest szybciej. Dla mnie osobiście, jazda przez SK to też dodatkowy stres, więc jak tylko mogę to jej unikam. Połączenie wyciągami do brennej jest problematyczne bo na Kotarzu jest natura 2000 TMR wąchał temat i dali sobie na razie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
szplukasz Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Nowa mapa: Jednak to nie sen Będę musiał trochę akcji TMR dokupić bo obecne 12 darmowych wejściówek na Chopok i na Szczyrk nie starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Dalej Strona 43 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
kordiankw Napisano 11 Września 2017 Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi