MarioJ Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Defetysta to taki bardziej doświadczony realista. ... :-) Wykaz pozwoleń na budowę jest informacją publiczną. Jak komuś się chce niech poszuka. .... I co, pozwolenie na gondole mają Trochę słabo że nie mają jeszcze na dwa krzesła z Soliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Odpowiedzi 3,5tys. Dodano 17 l Ostatniej odpowiedzi 3 godz Top użytkownicy w tym temacie 249 626 367 147 Popularne dni 3 Sty 47 17 Gru 39 30 Gru 30 22 Sty 28 Top użytkownicy w tym temacie mig 249 odpowiedzi kordiankw 626 odpowiedzi moruniek 367 odpowiedzi bubol.T 147 odpowiedzi Popularne dni 3 Sty 2018 47 odpowiedzi 17 Gru 2023 39 odpowiedzi 30 Gru 2018 30 odpowiedzi 22 Sty 2020 28 odpowiedzi Popularne posty kordiankw 24 Lutego 2023 Dziś COS, poranek z deszczem, żona nie za bardzo miała ochotę na narty. Dobrze, że zmieniła zdanie. Wiatr przewiał chmury, ładnie się wypogodziło i pusto na stoku i do kanapy. Najlepszy warun od grzeb kordiankw 5 Lutego Dzień Dobry z zimowego Szczyrku 😅 kordiankw 1 Lutego 2023 Dodane grafiki mig Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Ty widzisz ze mają na gondolę, ja jak przystało na defetyste widzę ze nie maja na kanapy z Soliska.... ;-). Z chęcią stawiam duża wódkę jak wszystko poleci zgodnie z planem. Oby. . Jak juz kiedyś pisałem - mam coraz mniej czasu na czekanie na Nowy Szczyrk... W Czynnej zabetonowano strop... Orczyk na Suche przeszedł do historii A przejazd przez Szczyrk jest coraz ciekawszy.... )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Budowa gondolki ruszyła: Docelowo ma wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Skyflyer Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Ty widzisz ze mają na gondolę, ja jak przystało na defetyste widzę ze nie maja na kanapy z Soliska.... ;-). Z chęcią stawiam duża wódkę jak wszystko poleci zgodnie z planem. Oby. . Jak juz kiedyś pisałem - mam coraz mniej czasu na czekanie na Nowy Szczyrk... W Czynnej zabetonowano strop... Dobra i jedna gondola, choć z wizualizacji wynika, że trasy chyba do niej nie będzie (są tam nawet zaznaczone istniejące krzaki) - to tylko wygodniejszy transport na Halę Skrzyczeńską. No i nowy I odcinek kanapy na Skrzyczne + czarna trasa na Beskidzie, także w sumie nawet bez kanap z Soliska to już będzie "nowy Szczyrk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Ty widzisz ze mają na gondolę, ja jak przystało na defetyste widzę ze nie maja na kanapy z Soliska.... ;-). Z chęcią stawiam duża wódkę jak wszystko poleci zgodnie z planem. Oby. . Jak juz kiedyś pisałem - mam coraz mniej czasu na czekanie na Nowy Szczyrk... W Czynnej zabetonowano strop... To chyba trzeci sezon letni, w którym ktoś już już miał zacząć budować jakiś wyciąg. Jeśli Tmr zbuduje tylko jedną gondole to i tak jest progres ogromny. Kanapy też dojdą do skutku, jak nie w tym to w następnym sezonie. Ale w grudniu to chyba będzie jeszcze chaos w ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Mam rozumieć ze bienkule będzie nadal obsługiwał orczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Mam rozumieć ze bienkule będzie nadal obsługiwał orczyk? Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Cześć Zawsze się dawało doturlać z Bieńkuli w to miejsce jak był śnieg a teraz jak zrobią jeszcze profilowanie to powinie być luz pełen. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Trzeba byłoby spojrzeć na mapę topograficzną i układ warstwic, ale tak się zastanawiam, czy tą przecinką pod gondolkę nie dałoby się dojechać do dolnej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Przecież tmr zamierza też wytyczyć trasy schodzące bezpośrednio do gondoli, było na innym forum. Będą wycinać jeszcze trochę lasu pod te koncowki trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. trasa do gondoli ma wyglądać tak: źródło: inne forum (SO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. szczyrk_son_2017_orczyki_usuwane.jpg trasa do gondoli ma wyglądać tak: szczyrk_son_2017_trasa_do_gondoli.png źródło: inne forum (SO) Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyki z Czyrnej na Halę Skrzyczenska mają być zastąpione kanapą 6 os. w drugim etapie modernizacji. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ja tam nie wybiegam na 3 lata do przodu. Jeszcze się okaże że ta mapka to jest realizacja na 2 lata ;-) Plany mają to do siebie że się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COSChodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS No nie do końca, bo kanapa z Soliska na Halę będzie kończyła się niżej niż obecnie orczyk z Suchego. To by oznaczało że żeby wjechać na MS z Soliska, trzeba wjechać na górę kanapą, następnie zjechać do dolnej stacji gondolki i gondolką do dolnej stacji orczyka na MS, bo gondolka będzie się kończyć na Hali tam gdzie startuje orczyk. W okresie przejściowym zanim nie zostanie postawiona kanapa na MS tak się pewnie będzie wjeżdżać na szczyt z tej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Chodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Szkoda by było ,w ten sposób już zabrali górny odcinek 7 ,bo krzesło będzie kończyło bieg nieco niżej niż obecny orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 2 Maja 2017 Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Ty widzisz ze mają na gondolę, ja jak przystało na defetyste widzę ze nie maja na kanapy z Soliska.... ;-). Z chęcią stawiam duża wódkę jak wszystko poleci zgodnie z planem. Oby. . Jak juz kiedyś pisałem - mam coraz mniej czasu na czekanie na Nowy Szczyrk... W Czynnej zabetonowano strop... Orczyk na Suche przeszedł do historii A przejazd przez Szczyrk jest coraz ciekawszy.... )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Budowa gondolki ruszyła: Docelowo ma wyglądać tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skyflyer Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Ty widzisz ze mają na gondolę, ja jak przystało na defetyste widzę ze nie maja na kanapy z Soliska.... ;-). Z chęcią stawiam duża wódkę jak wszystko poleci zgodnie z planem. Oby. . Jak juz kiedyś pisałem - mam coraz mniej czasu na czekanie na Nowy Szczyrk... W Czynnej zabetonowano strop... Dobra i jedna gondola, choć z wizualizacji wynika, że trasy chyba do niej nie będzie (są tam nawet zaznaczone istniejące krzaki) - to tylko wygodniejszy transport na Halę Skrzyczeńską. No i nowy I odcinek kanapy na Skrzyczne + czarna trasa na Beskidzie, także w sumie nawet bez kanap z Soliska to już będzie "nowy Szczyrk". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Ty widzisz ze mają na gondolę, ja jak przystało na defetyste widzę ze nie maja na kanapy z Soliska.... ;-). Z chęcią stawiam duża wódkę jak wszystko poleci zgodnie z planem. Oby. . Jak juz kiedyś pisałem - mam coraz mniej czasu na czekanie na Nowy Szczyrk... W Czynnej zabetonowano strop... To chyba trzeci sezon letni, w którym ktoś już już miał zacząć budować jakiś wyciąg. Jeśli Tmr zbuduje tylko jedną gondole to i tak jest progres ogromny. Kanapy też dojdą do skutku, jak nie w tym to w następnym sezonie. Ale w grudniu to chyba będzie jeszcze chaos w ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Mam rozumieć ze bienkule będzie nadal obsługiwał orczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... christof Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Mam rozumieć ze bienkule będzie nadal obsługiwał orczyk? Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Cześć Zawsze się dawało doturlać z Bieńkuli w to miejsce jak był śnieg a teraz jak zrobią jeszcze profilowanie to powinie być luz pełen. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Trzeba byłoby spojrzeć na mapę topograficzną i układ warstwic, ale tak się zastanawiam, czy tą przecinką pod gondolkę nie dałoby się dojechać do dolnej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Przecież tmr zamierza też wytyczyć trasy schodzące bezpośrednio do gondoli, było na innym forum. Będą wycinać jeszcze trochę lasu pod te koncowki trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. trasa do gondoli ma wyglądać tak: źródło: inne forum (SO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. szczyrk_son_2017_orczyki_usuwane.jpg trasa do gondoli ma wyglądać tak: szczyrk_son_2017_trasa_do_gondoli.png źródło: inne forum (SO) Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyki z Czyrnej na Halę Skrzyczenska mają być zastąpione kanapą 6 os. w drugim etapie modernizacji. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ja tam nie wybiegam na 3 lata do przodu. Jeszcze się okaże że ta mapka to jest realizacja na 2 lata ;-) Plany mają to do siebie że się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COSChodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS No nie do końca, bo kanapa z Soliska na Halę będzie kończyła się niżej niż obecnie orczyk z Suchego. To by oznaczało że żeby wjechać na MS z Soliska, trzeba wjechać na górę kanapą, następnie zjechać do dolnej stacji gondolki i gondolką do dolnej stacji orczyka na MS, bo gondolka będzie się kończyć na Hali tam gdzie startuje orczyk. W okresie przejściowym zanim nie zostanie postawiona kanapa na MS tak się pewnie będzie wjeżdżać na szczyt z tej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Chodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Szkoda by było ,w ten sposób już zabrali górny odcinek 7 ,bo krzesło będzie kończyło bieg nieco niżej niż obecny orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Ty widzisz ze mają na gondolę, ja jak przystało na defetyste widzę ze nie maja na kanapy z Soliska.... ;-). Z chęcią stawiam duża wódkę jak wszystko poleci zgodnie z planem. Oby. . Jak juz kiedyś pisałem - mam coraz mniej czasu na czekanie na Nowy Szczyrk... W Czynnej zabetonowano strop... To chyba trzeci sezon letni, w którym ktoś już już miał zacząć budować jakiś wyciąg. Jeśli Tmr zbuduje tylko jedną gondole to i tak jest progres ogromny. Kanapy też dojdą do skutku, jak nie w tym to w następnym sezonie. Ale w grudniu to chyba będzie jeszcze chaos w ośrodku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Mam rozumieć ze bienkule będzie nadal obsługiwał orczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Mam rozumieć ze bienkule będzie nadal obsługiwał orczyk? Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Mitek Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Cześć Zawsze się dawało doturlać z Bieńkuli w to miejsce jak był śnieg a teraz jak zrobią jeszcze profilowanie to powinie być luz pełen. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Trzeba byłoby spojrzeć na mapę topograficzną i układ warstwic, ale tak się zastanawiam, czy tą przecinką pod gondolkę nie dałoby się dojechać do dolnej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Przecież tmr zamierza też wytyczyć trasy schodzące bezpośrednio do gondoli, było na innym forum. Będą wycinać jeszcze trochę lasu pod te koncowki trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. trasa do gondoli ma wyglądać tak: źródło: inne forum (SO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. szczyrk_son_2017_orczyki_usuwane.jpg trasa do gondoli ma wyglądać tak: szczyrk_son_2017_trasa_do_gondoli.png źródło: inne forum (SO) Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyki z Czyrnej na Halę Skrzyczenska mają być zastąpione kanapą 6 os. w drugim etapie modernizacji. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ja tam nie wybiegam na 3 lata do przodu. Jeszcze się okaże że ta mapka to jest realizacja na 2 lata ;-) Plany mają to do siebie że się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COSChodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS No nie do końca, bo kanapa z Soliska na Halę będzie kończyła się niżej niż obecnie orczyk z Suchego. To by oznaczało że żeby wjechać na MS z Soliska, trzeba wjechać na górę kanapą, następnie zjechać do dolnej stacji gondolki i gondolką do dolnej stacji orczyka na MS, bo gondolka będzie się kończyć na Hali tam gdzie startuje orczyk. W okresie przejściowym zanim nie zostanie postawiona kanapa na MS tak się pewnie będzie wjeżdżać na szczyt z tej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Chodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Szkoda by było ,w ten sposób już zabrali górny odcinek 7 ,bo krzesło będzie kończyło bieg nieco niżej niż obecny orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Mitek Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Cześć Zawsze się dawało doturlać z Bieńkuli w to miejsce jak był śnieg a teraz jak zrobią jeszcze profilowanie to powinie być luz pełen. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Trzeba byłoby spojrzeć na mapę topograficzną i układ warstwic, ale tak się zastanawiam, czy tą przecinką pod gondolkę nie dałoby się dojechać do dolnej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Przecież tmr zamierza też wytyczyć trasy schodzące bezpośrednio do gondoli, było na innym forum. Będą wycinać jeszcze trochę lasu pod te koncowki trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. trasa do gondoli ma wyglądać tak: źródło: inne forum (SO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. szczyrk_son_2017_orczyki_usuwane.jpg trasa do gondoli ma wyglądać tak: szczyrk_son_2017_trasa_do_gondoli.png źródło: inne forum (SO) Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyki z Czyrnej na Halę Skrzyczenska mają być zastąpione kanapą 6 os. w drugim etapie modernizacji. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ja tam nie wybiegam na 3 lata do przodu. Jeszcze się okaże że ta mapka to jest realizacja na 2 lata ;-) Plany mają to do siebie że się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COSChodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS No nie do końca, bo kanapa z Soliska na Halę będzie kończyła się niżej niż obecnie orczyk z Suchego. To by oznaczało że żeby wjechać na MS z Soliska, trzeba wjechać na górę kanapą, następnie zjechać do dolnej stacji gondolki i gondolką do dolnej stacji orczyka na MS, bo gondolka będzie się kończyć na Hali tam gdzie startuje orczyk. W okresie przejściowym zanim nie zostanie postawiona kanapa na MS tak się pewnie będzie wjeżdżać na szczyt z tej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Chodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Szkoda by było ,w ten sposób już zabrali górny odcinek 7 ,bo krzesło będzie kończyło bieg nieco niżej niż obecny orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Tak. Lewe orczyki z CZyrnej nie beda rozbierane. Czytalem tez ze teoretycznie z bienkuli dalo by sie doturlac do dolnej stacji gondoli Trzeba byłoby spojrzeć na mapę topograficzną i układ warstwic, ale tak się zastanawiam, czy tą przecinką pod gondolkę nie dałoby się dojechać do dolnej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Przecież tmr zamierza też wytyczyć trasy schodzące bezpośrednio do gondoli, było na innym forum. Będą wycinać jeszcze trochę lasu pod te koncowki trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. trasa do gondoli ma wyglądać tak: źródło: inne forum (SO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. szczyrk_son_2017_orczyki_usuwane.jpg trasa do gondoli ma wyglądać tak: szczyrk_son_2017_trasa_do_gondoli.png źródło: inne forum (SO) Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyki z Czyrnej na Halę Skrzyczenska mają być zastąpione kanapą 6 os. w drugim etapie modernizacji. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ja tam nie wybiegam na 3 lata do przodu. Jeszcze się okaże że ta mapka to jest realizacja na 2 lata ;-) Plany mają to do siebie że się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COSChodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS No nie do końca, bo kanapa z Soliska na Halę będzie kończyła się niżej niż obecnie orczyk z Suchego. To by oznaczało że żeby wjechać na MS z Soliska, trzeba wjechać na górę kanapą, następnie zjechać do dolnej stacji gondolki i gondolką do dolnej stacji orczyka na MS, bo gondolka będzie się kończyć na Hali tam gdzie startuje orczyk. W okresie przejściowym zanim nie zostanie postawiona kanapa na MS tak się pewnie będzie wjeżdżać na szczyt z tej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Chodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Szkoda by było ,w ten sposób już zabrali górny odcinek 7 ,bo krzesło będzie kończyło bieg nieco niżej niż obecny orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
MarioJ Napisano 3 Maja 2017 Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Przecież tmr zamierza też wytyczyć trasy schodzące bezpośrednio do gondoli, było na innym forum. Będą wycinać jeszcze trochę lasu pod te koncowki trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. trasa do gondoli ma wyglądać tak: źródło: inne forum (SO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Mapka z zaznaczonymi orczykami, które mają/są być usunięte na nowy sezon. Wzdłuż tych usuwanych orczyków będą szły trzy nowe koleje: gondola i dwa krzesła. szczyrk_son_2017_orczyki_usuwane.jpg trasa do gondoli ma wyglądać tak: szczyrk_son_2017_trasa_do_gondoli.png źródło: inne forum (SO) Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyki z Czyrnej na Halę Skrzyczenska mają być zastąpione kanapą 6 os. w drugim etapie modernizacji. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ja tam nie wybiegam na 3 lata do przodu. Jeszcze się okaże że ta mapka to jest realizacja na 2 lata ;-) Plany mają to do siebie że się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COSChodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS No nie do końca, bo kanapa z Soliska na Halę będzie kończyła się niżej niż obecnie orczyk z Suchego. To by oznaczało że żeby wjechać na MS z Soliska, trzeba wjechać na górę kanapą, następnie zjechać do dolnej stacji gondolki i gondolką do dolnej stacji orczyka na MS, bo gondolka będzie się kończyć na Hali tam gdzie startuje orczyk. W okresie przejściowym zanim nie zostanie postawiona kanapa na MS tak się pewnie będzie wjeżdżać na szczyt z tej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Chodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Szkoda by było ,w ten sposób już zabrali górny odcinek 7 ,bo krzesło będzie kończyło bieg nieco niżej niż obecny orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyki z Czyrnej na Halę Skrzyczenska mają być zastąpione kanapą 6 os. w drugim etapie modernizacji. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 4 Maja 2017 Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ja tam nie wybiegam na 3 lata do przodu. Jeszcze się okaże że ta mapka to jest realizacja na 2 lata ;-) Plany mają to do siebie że się zmieniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyki na Małe i 'długi Julian' mają zostać do drugiego etapu - budowy kanapy na Posredni i na Male Skrzyczne. Czy tak? A orczyki X/II z Czyrnej mają zostać 'na stałe'? czy to rozwiazanie tymczasowe... ?? Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COSChodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS No nie do końca, bo kanapa z Soliska na Halę będzie kończyła się niżej niż obecnie orczyk z Suchego. To by oznaczało że żeby wjechać na MS z Soliska, trzeba wjechać na górę kanapą, następnie zjechać do dolnej stacji gondolki i gondolką do dolnej stacji orczyka na MS, bo gondolka będzie się kończyć na Hali tam gdzie startuje orczyk. W okresie przejściowym zanim nie zostanie postawiona kanapa na MS tak się pewnie będzie wjeżdżać na szczyt z tej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Chodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Szkoda by było ,w ten sposób już zabrali górny odcinek 7 ,bo krzesło będzie kończyło bieg nieco niżej niż obecny orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COSChodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Orczyk na Małe mógłby zostać ,zjazd z MS jest raczej widokowy ,poza tym wiatr może często wyłączać krzesełka z ruchu Budowa krzesła na MS ma sens myśląc o łatwiejszym połączeniu z COS No nie do końca, bo kanapa z Soliska na Halę będzie kończyła się niżej niż obecnie orczyk z Suchego. To by oznaczało że żeby wjechać na MS z Soliska, trzeba wjechać na górę kanapą, następnie zjechać do dolnej stacji gondolki i gondolką do dolnej stacji orczyka na MS, bo gondolka będzie się kończyć na Hali tam gdzie startuje orczyk. W okresie przejściowym zanim nie zostanie postawiona kanapa na MS tak się pewnie będzie wjeżdżać na szczyt z tej strony. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Chodzi właśnie o to. Kanapa ma sięgać okolic przeleczy w kier na Skrzyczne co umożliwi zjazd do Jaworzyne. Ciekawi mnie tylko rozwiązanie zjazdu na Halę. Wygląda, że będzie to coś w rodzaju obecnego lacznika-sciezki COS-SON odpowiednio poszerzone. Czyli trasa spacerowa bez obecnego górnego odcinka niebieskiej z MS (????) Szkoda by było ,w ten sposób już zabrali górny odcinek 7 ,bo krzesło będzie kończyło bieg nieco niżej niż obecny orczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko
mig Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Mam rozumieć, ze aby skorzystać z przyszłego krzesła na MS jadąc od Suchego trzeba będzie pospacerować w górę? Brawo.... Szczyrk j-k widze ma szczęście do takich pomyslow (vide COS)- mam nadzieje ze się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 5 Maja 2017 Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Nie, kanapa z Hali S. na MS będzie się chyba zaczynała niżej niż aktualnie orczyk, Tak ma być w rzeczywistości, ale zanim postawią kanapę na MS to żeby wjechać na szczyt od strony Soliska/Suchego, trzeba będzie najpierw kanapą na górę, następnie na dół do gondolki która górny peron ma mieć w okolicach "Akwarium" ewentualnie do Czyrnej na orczyk i dopiero na górę. A propos "Akwarium" zrobiło się pusto wokół niego: Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów
kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą: https://www.facebook...423388937717516 Źródło: https://www.facebook.com/SoliskoArena/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Prace idą pełna parą:https://www.facebook...423388937717516 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". Za pieniądze podatnika i na jego żądanie zrobiłem sobie wycieczkę Żywiec - Szczyrk - Wisła - Ustroń. Prace faktycznie idą pełną parą - jak nic powrót na nr 1 w Polsce będzie (dla mnie nigdy nie spadło). Bienkula i Golgota nawet na zielono powalają. PS Kuźnia Ustroń - Góral Żywiec 2-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Dalej Strona 40 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3
kordiankw Napisano 7 Maja 2017 Udostępnij Napisano 7 Maja 2017 Jak to mówi mój ojciec "wierzaj i sprawdzaj". 0Ja znam wersję "kontrola jest najwyższa formą zaufania". Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linek Napisano 8 Maja 2017 Udostępnij Napisano 8 Maja 2017 co prawda nie TMR a krajowe Centrum Aktywnego Wypoczynku więc okolice http://gory.pracowni...-2017.04.24.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi