rafaltdi Napisano 22 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2016 Był może ktoś ostatnio....??? Jakie warunki? Minerały nie zalegają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Dopiero co byłem w czwartek możesz przeczytć o tym w Polska warunki narciarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaltdi Napisano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2016 Byłem dziś...średnio. Śniegu mało,dużo kamieni...bez historii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milijon12 Napisano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2016 Czemu Czyrna w ogóle nie ruszyła? Jest szansa na otworzenie tam tras? Mam zarezerwowany tam nocleg, ale żaden wyciąg i trasa nie działa w tej części Szczyrkowskiego... Nie chciałbym być czarnowidzem ale szanse są nikłe. Tam naśnieżana jest jedynie czarna trasa która jest wymagająca, a co za tym idzie w obecnej sytuacji nieopłacalna. W ubiegłym roku w połowie sezonu udało im się otworzyć trasę nr 2 lub 3 i jeden orczyk aby ludzie mogli z Czyrnej mogli dotrzeć na Solisko. Nie ma ujemnej temperatury - nie ma na to szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... JG77 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 I znowu zawiało mnie z porannym wiatrem do Szczyrku na Czyrną -Solisko przejexdziłem wszystko co otwarte i warunki na trasie dalej oceniam na 3+ bardzo twardo ,lodowo i cienko śniegu z kamyczkami ale jexdzić się da ,moje zalecenia dla odwiedzających to miejsce ,jeżeli to możliwe zabrać mniej wartościowe narty wyostrzone na żyletę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Friski Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Zima w Szczyrku nie rozpieszcza ale dobrze ze w ogole jest. Rano bardzo twardo, stoki przypominajace zamarznieta kaluze... wyratrakowana za to pod wyciagami lodowe rodeo. Ciekawe kto decyduje sie w takich warunkach prowadzic tam szkolke - mnostwo dzieciakow nie docieralo do Hali Skrzyczenskiej wypadajac po drodze. Lina na Golgocie spadla - SON, GAT w standardowym wydaniu. Dla odmiany przed poludniem wyszlo slonce i zaczelo puszczac na calego: ponizej Hali Skrzyczenskiej ciapa, na trasie do Soliska miejscami brazowe plamy i mineraly. Frekwencja adekwatna do warunkow (zonglujac miedzy wyciagami dalo sie pojezdzic praktycznie bez kolejek). Skansen zaliczony w sympatycznym skiforumowym towarzystwie (THX Skiman). Szczyrk zjazdowo przegrywa ze Szczyrkiem skiturowym 1-3 i o ile solidnie nie dosypie to tak juz pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 5 miesięcy temu... kordiankw Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Jak się sprawy mają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 ma może ktoś z was wizualizację która była zaprezentowana w ostatnim numerze Gazety Szczyrkowskiej oraz na ulotkach SON-u ? bo nie widziałem tego a chętnie bym si zapoznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... linek Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 skopiowałem z facebooka solisko areny " pierwsze inwestycje w ośrodku Czyrna-Solisko mają ruszyć w przyszłym roku - ale mały, za to wręcz symboliczny krok już się dokonuje rozpoczęło się wstępne porządkowanie terenu Soliska - skąd będą w sezonie 2017/18 startować dwie nowe wyprzęgane kanapy !" Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... linek Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 co prawda nie SON ale osobnego tematu o Krajowym Centrum Aktywnego Wypoczynku brakuje (pod rozwagę administratorom) http://bielskobiala....ktara-lasu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 co prawda nie SON ale osobnego tematu o Krajowym Centrum Aktywnego Wypoczynku brakuje (pod rozwagę administratorom) http://bielskobiala....ktara-lasu.html Z dużym zaciekawieniem wbiłem się w odnośnik ale jak pojawiła się nazwa "Pracownia na rzecz wszystkich istot" to już wiem że nic z tego projektu nie będzie no chyba że inwestor ma dużo - bardzo dużo wolnych środków na "promocję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Jeśli chce budować 'elektrownie szczytowo-pompowa' zamiast zbiornika do nasniezania to do biednych nie należy. ... A po lekturze artykułu pomyślałem ze jedynym duzym drapieżnikiem w tamtym rejonie jest pan RŚ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 -proszę usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Coś tam drgnęło: https://www.facebook...170791539643925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Coś tam drgnęło: https://www.facebook...170791539643925 Na szczęście przystanek stoi i bar jeszcze też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Skyflyer Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Jest zgoda Lasów Państwowych na wycięcie 35 ha lasów na terenie SON: http://bielskobiala....raz-blizej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Jest zgoda Lasów Państwowych na wycięcie 35 ha lasów na terenie SON: http://bielskobiala....raz-blizej.html To teraz będzie sprzeciw "ekologów".................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Z jednej strony to chyba dobrze, bo zrównałyby się również ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Film reklamowy TMR Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Optima Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. No i się mylą.................................... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020, poinformował prezes Bohus Hlavaty. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. "Na koniec listopada spodziewamy się zatwierdzenia miejscowego planu zagospodarowania, a po sezonie zimowym 2016/2017 planujemy początek I etapu inwestycji" - dodał dyrektor generalny na rynek polski Julius Vinter. W I etapie, wartym ok. 30 mln euro, TMR do rozpoczęcia kolejnego sezonu zimowego 2017/2018 zrealizuje m.in. 3 nowoczesne koleje linowe - jedną gondolową i dwie krzesełkowe oraz system naśnieżania wraz ze zbiornikiem wody. "Tym samym połowa inwestycji będzie po pierwszym roku prac zrealizowana" - podkreślił Hlavaty. W II etapie powstaną m.in. dalsze trzy koleje linowe krzesełkowe. Również będzie on warty ok. 30 mln euro. Po inwestycjach TMR będzie miał w Szczyrku 22 km tras narciarskich. Razem z ośrodkiem narciarskim COS w Szczyrku będzie 40 km tras. Read more: http://wyborcza.biz/...l#ixzz4N4K1aall Inwestycje TMR dadzą 200 miejsc pracy w ośrodku narciarskim w Szczyrku 14 Paź 2016, 12:53 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Planowane inwestycje Tatry Mountain Resorts (TMR) w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (SON), które mają ruszyć wiosną 2017 r. i trwać w dwóch etapach do rozpoczęcia sezonu 2019/2020 mają przynieść 200 nowych miejsc pracy w ośrodku i 500 w usługach okołoturystycznych, poinformowali członkowie zarządu. Patrząc od strony infrastruktury, projekty spółki pozwolą na zwiększenie przepustowości kolei linowych w ośrodku do 18,2 tys. osób na godzinę wobec 8,7 tys. obecnie. Jednocześnie całkowicie zmieni się charakter infrastruktury: z 13 wyciągów orczykowych obecnie na 6 nowoczesnych kolei linowych i 4 orczyki. Koleje linowe obejmą docelowo pięć wyciągów krzesełkowych - cztery 6-osobowe i jeden 8-osobowy oraz jedną kolej gondolową 10-osobową. Po przeprowadzeniu inwestycji w SON będzie 21,8 km nartostrad wobec 18,9 km obecnie, z czego 81% będzie naśnieżane (teraz 54%). Dodatkowo, 5,6 km tras będzie oświetlona wobec 1,3 km obecnie. Ponadto powstanie w pełni zautomatyzowany system naśnieżania z własnym zbiornikiem wodnym na Hali Skrzyczeńskiej. Inna infrastruktura obejmie m.in. snow-park, restauracje widokowe i skibary. W 2018 r. planowane jest też stworzenie trasy umożliwiającej obustronną komunikację SON z trasami należącymi do Centralnego Ośrodka Sportu, z którym od 2014 r. funkcjonuje wspólny karnet. Razem będzie to ok. 40 km tras. Wcześniej podczas konferencji członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. (ISBnews) http://stooq.com/n/?f=1112280 TMR: I etap inwestycji w Szczyrku daje potencjał na 0,5 mln narciarzy rocznie 14 Paź 2016, 11:03 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) szacuje, że inwestycje w infrastrukturę narciarską w Szczyrku, realizowane w ramach I etapu prac (do początku sezonu 2017/2018) pozwolą na stopniowy wzrost liczby narciarzy do ponad 0,5 mln, poinformowali członkowie zarządu. Do tej pory, przy przeciętnych warunkach zimowych w Szczyrku TMR notował 150 tys. narciarzy rocznie, a przy słabych warunkach - 75 tys. "Po I etapie inwestycji liczymy na ponad 0,5 mln narciarzy, nawet przy słabej zimie, bo będzie naśnieżanie' - wyjaśnił dyrektor generalny na rynek Polski Julius Vinter podczas spotkania prasowego. "Po wszystkich inwestycjach [łącznie z II etapem do 2019 r.] może być 800 tys. ludzi całorocznie - narciarzy i innych gości" - dodał Vinter. Wcześniej członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. http://stooq.com/n/?...1112228&c=1&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 33 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
JG77 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 I znowu zawiało mnie z porannym wiatrem do Szczyrku na Czyrną -Solisko przejexdziłem wszystko co otwarte i warunki na trasie dalej oceniam na 3+ bardzo twardo ,lodowo i cienko śniegu z kamyczkami ale jexdzić się da ,moje zalecenia dla odwiedzających to miejsce ,jeżeli to możliwe zabrać mniej wartościowe narty wyostrzone na żyletę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 17 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Zima w Szczyrku nie rozpieszcza ale dobrze ze w ogole jest. Rano bardzo twardo, stoki przypominajace zamarznieta kaluze... wyratrakowana za to pod wyciagami lodowe rodeo. Ciekawe kto decyduje sie w takich warunkach prowadzic tam szkolke - mnostwo dzieciakow nie docieralo do Hali Skrzyczenskiej wypadajac po drodze. Lina na Golgocie spadla - SON, GAT w standardowym wydaniu. Dla odmiany przed poludniem wyszlo slonce i zaczelo puszczac na calego: ponizej Hali Skrzyczenskiej ciapa, na trasie do Soliska miejscami brazowe plamy i mineraly. Frekwencja adekwatna do warunkow (zonglujac miedzy wyciagami dalo sie pojezdzic praktycznie bez kolejek). Skansen zaliczony w sympatycznym skiforumowym towarzystwie (THX Skiman). Szczyrk zjazdowo przegrywa ze Szczyrkiem skiturowym 1-3 i o ile solidnie nie dosypie to tak juz pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Jak się sprawy mają: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linek Napisano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2016 ma może ktoś z was wizualizację która była zaprezentowana w ostatnim numerze Gazety Szczyrkowskiej oraz na ulotkach SON-u ? bo nie widziałem tego a chętnie bym si zapoznał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linek Napisano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 skopiowałem z facebooka solisko areny " pierwsze inwestycje w ośrodku Czyrna-Solisko mają ruszyć w przyszłym roku - ale mały, za to wręcz symboliczny krok już się dokonuje rozpoczęło się wstępne porządkowanie terenu Soliska - skąd będą w sezonie 2017/18 startować dwie nowe wyprzęgane kanapy !" Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linek Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 co prawda nie SON ale osobnego tematu o Krajowym Centrum Aktywnego Wypoczynku brakuje (pod rozwagę administratorom) http://bielskobiala....ktara-lasu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 co prawda nie SON ale osobnego tematu o Krajowym Centrum Aktywnego Wypoczynku brakuje (pod rozwagę administratorom) http://bielskobiala....ktara-lasu.html Z dużym zaciekawieniem wbiłem się w odnośnik ale jak pojawiła się nazwa "Pracownia na rzecz wszystkich istot" to już wiem że nic z tego projektu nie będzie no chyba że inwestor ma dużo - bardzo dużo wolnych środków na "promocję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Jeśli chce budować 'elektrownie szczytowo-pompowa' zamiast zbiornika do nasniezania to do biednych nie należy. ... A po lekturze artykułu pomyślałem ze jedynym duzym drapieżnikiem w tamtym rejonie jest pan RŚ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... linek Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 -proszę usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Coś tam drgnęło: https://www.facebook...170791539643925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Coś tam drgnęło: https://www.facebook...170791539643925 Na szczęście przystanek stoi i bar jeszcze też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Skyflyer Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Jest zgoda Lasów Państwowych na wycięcie 35 ha lasów na terenie SON: http://bielskobiala....raz-blizej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Jest zgoda Lasów Państwowych na wycięcie 35 ha lasów na terenie SON: http://bielskobiala....raz-blizej.html To teraz będzie sprzeciw "ekologów".................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Z jednej strony to chyba dobrze, bo zrównałyby się również ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Film reklamowy TMR Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Optima Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. No i się mylą.................................... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020, poinformował prezes Bohus Hlavaty. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. "Na koniec listopada spodziewamy się zatwierdzenia miejscowego planu zagospodarowania, a po sezonie zimowym 2016/2017 planujemy początek I etapu inwestycji" - dodał dyrektor generalny na rynek polski Julius Vinter. W I etapie, wartym ok. 30 mln euro, TMR do rozpoczęcia kolejnego sezonu zimowego 2017/2018 zrealizuje m.in. 3 nowoczesne koleje linowe - jedną gondolową i dwie krzesełkowe oraz system naśnieżania wraz ze zbiornikiem wody. "Tym samym połowa inwestycji będzie po pierwszym roku prac zrealizowana" - podkreślił Hlavaty. W II etapie powstaną m.in. dalsze trzy koleje linowe krzesełkowe. Również będzie on warty ok. 30 mln euro. Po inwestycjach TMR będzie miał w Szczyrku 22 km tras narciarskich. Razem z ośrodkiem narciarskim COS w Szczyrku będzie 40 km tras. Read more: http://wyborcza.biz/...l#ixzz4N4K1aall Inwestycje TMR dadzą 200 miejsc pracy w ośrodku narciarskim w Szczyrku 14 Paź 2016, 12:53 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Planowane inwestycje Tatry Mountain Resorts (TMR) w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (SON), które mają ruszyć wiosną 2017 r. i trwać w dwóch etapach do rozpoczęcia sezonu 2019/2020 mają przynieść 200 nowych miejsc pracy w ośrodku i 500 w usługach okołoturystycznych, poinformowali członkowie zarządu. Patrząc od strony infrastruktury, projekty spółki pozwolą na zwiększenie przepustowości kolei linowych w ośrodku do 18,2 tys. osób na godzinę wobec 8,7 tys. obecnie. Jednocześnie całkowicie zmieni się charakter infrastruktury: z 13 wyciągów orczykowych obecnie na 6 nowoczesnych kolei linowych i 4 orczyki. Koleje linowe obejmą docelowo pięć wyciągów krzesełkowych - cztery 6-osobowe i jeden 8-osobowy oraz jedną kolej gondolową 10-osobową. Po przeprowadzeniu inwestycji w SON będzie 21,8 km nartostrad wobec 18,9 km obecnie, z czego 81% będzie naśnieżane (teraz 54%). Dodatkowo, 5,6 km tras będzie oświetlona wobec 1,3 km obecnie. Ponadto powstanie w pełni zautomatyzowany system naśnieżania z własnym zbiornikiem wodnym na Hali Skrzyczeńskiej. Inna infrastruktura obejmie m.in. snow-park, restauracje widokowe i skibary. W 2018 r. planowane jest też stworzenie trasy umożliwiającej obustronną komunikację SON z trasami należącymi do Centralnego Ośrodka Sportu, z którym od 2014 r. funkcjonuje wspólny karnet. Razem będzie to ok. 40 km tras. Wcześniej podczas konferencji członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. (ISBnews) http://stooq.com/n/?f=1112280 TMR: I etap inwestycji w Szczyrku daje potencjał na 0,5 mln narciarzy rocznie 14 Paź 2016, 11:03 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) szacuje, że inwestycje w infrastrukturę narciarską w Szczyrku, realizowane w ramach I etapu prac (do początku sezonu 2017/2018) pozwolą na stopniowy wzrost liczby narciarzy do ponad 0,5 mln, poinformowali członkowie zarządu. Do tej pory, przy przeciętnych warunkach zimowych w Szczyrku TMR notował 150 tys. narciarzy rocznie, a przy słabych warunkach - 75 tys. "Po I etapie inwestycji liczymy na ponad 0,5 mln narciarzy, nawet przy słabej zimie, bo będzie naśnieżanie' - wyjaśnił dyrektor generalny na rynek Polski Julius Vinter podczas spotkania prasowego. "Po wszystkich inwestycjach [łącznie z II etapem do 2019 r.] może być 800 tys. ludzi całorocznie - narciarzy i innych gości" - dodał Vinter. Wcześniej członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. http://stooq.com/n/?...1112228&c=1&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 33 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Jeśli chce budować 'elektrownie szczytowo-pompowa' zamiast zbiornika do nasniezania to do biednych nie należy. ... A po lekturze artykułu pomyślałem ze jedynym duzym drapieżnikiem w tamtym rejonie jest pan RŚ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
linek Napisano 29 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 -proszę usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Coś tam drgnęło: https://www.facebook...170791539643925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 1 Września 2016 Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Coś tam drgnęło: https://www.facebook...170791539643925 Na szczęście przystanek stoi i bar jeszcze też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 3 tygodnie później... Skyflyer Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Jest zgoda Lasów Państwowych na wycięcie 35 ha lasów na terenie SON: http://bielskobiala....raz-blizej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Jest zgoda Lasów Państwowych na wycięcie 35 ha lasów na terenie SON: http://bielskobiala....raz-blizej.html To teraz będzie sprzeciw "ekologów".................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Z jednej strony to chyba dobrze, bo zrównałyby się również ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Film reklamowy TMR Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Optima Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. No i się mylą.................................... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020, poinformował prezes Bohus Hlavaty. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. "Na koniec listopada spodziewamy się zatwierdzenia miejscowego planu zagospodarowania, a po sezonie zimowym 2016/2017 planujemy początek I etapu inwestycji" - dodał dyrektor generalny na rynek polski Julius Vinter. W I etapie, wartym ok. 30 mln euro, TMR do rozpoczęcia kolejnego sezonu zimowego 2017/2018 zrealizuje m.in. 3 nowoczesne koleje linowe - jedną gondolową i dwie krzesełkowe oraz system naśnieżania wraz ze zbiornikiem wody. "Tym samym połowa inwestycji będzie po pierwszym roku prac zrealizowana" - podkreślił Hlavaty. W II etapie powstaną m.in. dalsze trzy koleje linowe krzesełkowe. Również będzie on warty ok. 30 mln euro. Po inwestycjach TMR będzie miał w Szczyrku 22 km tras narciarskich. Razem z ośrodkiem narciarskim COS w Szczyrku będzie 40 km tras. Read more: http://wyborcza.biz/...l#ixzz4N4K1aall Inwestycje TMR dadzą 200 miejsc pracy w ośrodku narciarskim w Szczyrku 14 Paź 2016, 12:53 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Planowane inwestycje Tatry Mountain Resorts (TMR) w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (SON), które mają ruszyć wiosną 2017 r. i trwać w dwóch etapach do rozpoczęcia sezonu 2019/2020 mają przynieść 200 nowych miejsc pracy w ośrodku i 500 w usługach okołoturystycznych, poinformowali członkowie zarządu. Patrząc od strony infrastruktury, projekty spółki pozwolą na zwiększenie przepustowości kolei linowych w ośrodku do 18,2 tys. osób na godzinę wobec 8,7 tys. obecnie. Jednocześnie całkowicie zmieni się charakter infrastruktury: z 13 wyciągów orczykowych obecnie na 6 nowoczesnych kolei linowych i 4 orczyki. Koleje linowe obejmą docelowo pięć wyciągów krzesełkowych - cztery 6-osobowe i jeden 8-osobowy oraz jedną kolej gondolową 10-osobową. Po przeprowadzeniu inwestycji w SON będzie 21,8 km nartostrad wobec 18,9 km obecnie, z czego 81% będzie naśnieżane (teraz 54%). Dodatkowo, 5,6 km tras będzie oświetlona wobec 1,3 km obecnie. Ponadto powstanie w pełni zautomatyzowany system naśnieżania z własnym zbiornikiem wodnym na Hali Skrzyczeńskiej. Inna infrastruktura obejmie m.in. snow-park, restauracje widokowe i skibary. W 2018 r. planowane jest też stworzenie trasy umożliwiającej obustronną komunikację SON z trasami należącymi do Centralnego Ośrodka Sportu, z którym od 2014 r. funkcjonuje wspólny karnet. Razem będzie to ok. 40 km tras. Wcześniej podczas konferencji członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. (ISBnews) http://stooq.com/n/?f=1112280 TMR: I etap inwestycji w Szczyrku daje potencjał na 0,5 mln narciarzy rocznie 14 Paź 2016, 11:03 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) szacuje, że inwestycje w infrastrukturę narciarską w Szczyrku, realizowane w ramach I etapu prac (do początku sezonu 2017/2018) pozwolą na stopniowy wzrost liczby narciarzy do ponad 0,5 mln, poinformowali członkowie zarządu. Do tej pory, przy przeciętnych warunkach zimowych w Szczyrku TMR notował 150 tys. narciarzy rocznie, a przy słabych warunkach - 75 tys. "Po I etapie inwestycji liczymy na ponad 0,5 mln narciarzy, nawet przy słabej zimie, bo będzie naśnieżanie' - wyjaśnił dyrektor generalny na rynek Polski Julius Vinter podczas spotkania prasowego. "Po wszystkich inwestycjach [łącznie z II etapem do 2019 r.] może być 800 tys. ludzi całorocznie - narciarzy i innych gości" - dodał Vinter. Wcześniej członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. http://stooq.com/n/?...1112228&c=1&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 33 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
Skyflyer Napisano 17 Września 2016 Udostępnij Napisano 17 Września 2016 Jest zgoda Lasów Państwowych na wycięcie 35 ha lasów na terenie SON: http://bielskobiala....raz-blizej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 18 Września 2016 Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Jest zgoda Lasów Państwowych na wycięcie 35 ha lasów na terenie SON: http://bielskobiala....raz-blizej.html To teraz będzie sprzeciw "ekologów".................................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... bubol.T Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Z jednej strony to chyba dobrze, bo zrównałyby się również ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Film reklamowy TMR Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Optima Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. No i się mylą.................................... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020, poinformował prezes Bohus Hlavaty. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. "Na koniec listopada spodziewamy się zatwierdzenia miejscowego planu zagospodarowania, a po sezonie zimowym 2016/2017 planujemy początek I etapu inwestycji" - dodał dyrektor generalny na rynek polski Julius Vinter. W I etapie, wartym ok. 30 mln euro, TMR do rozpoczęcia kolejnego sezonu zimowego 2017/2018 zrealizuje m.in. 3 nowoczesne koleje linowe - jedną gondolową i dwie krzesełkowe oraz system naśnieżania wraz ze zbiornikiem wody. "Tym samym połowa inwestycji będzie po pierwszym roku prac zrealizowana" - podkreślił Hlavaty. W II etapie powstaną m.in. dalsze trzy koleje linowe krzesełkowe. Również będzie on warty ok. 30 mln euro. Po inwestycjach TMR będzie miał w Szczyrku 22 km tras narciarskich. Razem z ośrodkiem narciarskim COS w Szczyrku będzie 40 km tras. Read more: http://wyborcza.biz/...l#ixzz4N4K1aall Inwestycje TMR dadzą 200 miejsc pracy w ośrodku narciarskim w Szczyrku 14 Paź 2016, 12:53 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Planowane inwestycje Tatry Mountain Resorts (TMR) w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (SON), które mają ruszyć wiosną 2017 r. i trwać w dwóch etapach do rozpoczęcia sezonu 2019/2020 mają przynieść 200 nowych miejsc pracy w ośrodku i 500 w usługach okołoturystycznych, poinformowali członkowie zarządu. Patrząc od strony infrastruktury, projekty spółki pozwolą na zwiększenie przepustowości kolei linowych w ośrodku do 18,2 tys. osób na godzinę wobec 8,7 tys. obecnie. Jednocześnie całkowicie zmieni się charakter infrastruktury: z 13 wyciągów orczykowych obecnie na 6 nowoczesnych kolei linowych i 4 orczyki. Koleje linowe obejmą docelowo pięć wyciągów krzesełkowych - cztery 6-osobowe i jeden 8-osobowy oraz jedną kolej gondolową 10-osobową. Po przeprowadzeniu inwestycji w SON będzie 21,8 km nartostrad wobec 18,9 km obecnie, z czego 81% będzie naśnieżane (teraz 54%). Dodatkowo, 5,6 km tras będzie oświetlona wobec 1,3 km obecnie. Ponadto powstanie w pełni zautomatyzowany system naśnieżania z własnym zbiornikiem wodnym na Hali Skrzyczeńskiej. Inna infrastruktura obejmie m.in. snow-park, restauracje widokowe i skibary. W 2018 r. planowane jest też stworzenie trasy umożliwiającej obustronną komunikację SON z trasami należącymi do Centralnego Ośrodka Sportu, z którym od 2014 r. funkcjonuje wspólny karnet. Razem będzie to ok. 40 km tras. Wcześniej podczas konferencji członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. (ISBnews) http://stooq.com/n/?f=1112280 TMR: I etap inwestycji w Szczyrku daje potencjał na 0,5 mln narciarzy rocznie 14 Paź 2016, 11:03 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) szacuje, że inwestycje w infrastrukturę narciarską w Szczyrku, realizowane w ramach I etapu prac (do początku sezonu 2017/2018) pozwolą na stopniowy wzrost liczby narciarzy do ponad 0,5 mln, poinformowali członkowie zarządu. Do tej pory, przy przeciętnych warunkach zimowych w Szczyrku TMR notował 150 tys. narciarzy rocznie, a przy słabych warunkach - 75 tys. "Po I etapie inwestycji liczymy na ponad 0,5 mln narciarzy, nawet przy słabej zimie, bo będzie naśnieżanie' - wyjaśnił dyrektor generalny na rynek Polski Julius Vinter podczas spotkania prasowego. "Po wszystkich inwestycjach [łącznie z II etapem do 2019 r.] może być 800 tys. ludzi całorocznie - narciarzy i innych gości" - dodał Vinter. Wcześniej członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. http://stooq.com/n/?...1112228&c=1&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 33 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Dostałem odpowiedź z TMR, pytałem o benefit czy będzie obowiązywał tak jak w poprzednich latach, odpowiedź jest twierdząca, natomiast nie mają w planach na najbliższy sezon dołączenia SON do wspólnego skipass-a: "The benefits for the following season 2016/2017 will be the same, like the benefits for the current season 2015/2016. The benefits will be not valid in Szczyrkowski Ośrodek Narciarski." Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Z jednej strony to chyba dobrze, bo zrównałyby się również ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Film reklamowy TMR Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Optima Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. No i się mylą.................................... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020, poinformował prezes Bohus Hlavaty. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. "Na koniec listopada spodziewamy się zatwierdzenia miejscowego planu zagospodarowania, a po sezonie zimowym 2016/2017 planujemy początek I etapu inwestycji" - dodał dyrektor generalny na rynek polski Julius Vinter. W I etapie, wartym ok. 30 mln euro, TMR do rozpoczęcia kolejnego sezonu zimowego 2017/2018 zrealizuje m.in. 3 nowoczesne koleje linowe - jedną gondolową i dwie krzesełkowe oraz system naśnieżania wraz ze zbiornikiem wody. "Tym samym połowa inwestycji będzie po pierwszym roku prac zrealizowana" - podkreślił Hlavaty. W II etapie powstaną m.in. dalsze trzy koleje linowe krzesełkowe. Również będzie on warty ok. 30 mln euro. Po inwestycjach TMR będzie miał w Szczyrku 22 km tras narciarskich. Razem z ośrodkiem narciarskim COS w Szczyrku będzie 40 km tras. Read more: http://wyborcza.biz/...l#ixzz4N4K1aall Inwestycje TMR dadzą 200 miejsc pracy w ośrodku narciarskim w Szczyrku 14 Paź 2016, 12:53 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Planowane inwestycje Tatry Mountain Resorts (TMR) w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (SON), które mają ruszyć wiosną 2017 r. i trwać w dwóch etapach do rozpoczęcia sezonu 2019/2020 mają przynieść 200 nowych miejsc pracy w ośrodku i 500 w usługach okołoturystycznych, poinformowali członkowie zarządu. Patrząc od strony infrastruktury, projekty spółki pozwolą na zwiększenie przepustowości kolei linowych w ośrodku do 18,2 tys. osób na godzinę wobec 8,7 tys. obecnie. Jednocześnie całkowicie zmieni się charakter infrastruktury: z 13 wyciągów orczykowych obecnie na 6 nowoczesnych kolei linowych i 4 orczyki. Koleje linowe obejmą docelowo pięć wyciągów krzesełkowych - cztery 6-osobowe i jeden 8-osobowy oraz jedną kolej gondolową 10-osobową. Po przeprowadzeniu inwestycji w SON będzie 21,8 km nartostrad wobec 18,9 km obecnie, z czego 81% będzie naśnieżane (teraz 54%). Dodatkowo, 5,6 km tras będzie oświetlona wobec 1,3 km obecnie. Ponadto powstanie w pełni zautomatyzowany system naśnieżania z własnym zbiornikiem wodnym na Hali Skrzyczeńskiej. Inna infrastruktura obejmie m.in. snow-park, restauracje widokowe i skibary. W 2018 r. planowane jest też stworzenie trasy umożliwiającej obustronną komunikację SON z trasami należącymi do Centralnego Ośrodka Sportu, z którym od 2014 r. funkcjonuje wspólny karnet. Razem będzie to ok. 40 km tras. Wcześniej podczas konferencji członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. (ISBnews) http://stooq.com/n/?f=1112280 TMR: I etap inwestycji w Szczyrku daje potencjał na 0,5 mln narciarzy rocznie 14 Paź 2016, 11:03 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) szacuje, że inwestycje w infrastrukturę narciarską w Szczyrku, realizowane w ramach I etapu prac (do początku sezonu 2017/2018) pozwolą na stopniowy wzrost liczby narciarzy do ponad 0,5 mln, poinformowali członkowie zarządu. Do tej pory, przy przeciętnych warunkach zimowych w Szczyrku TMR notował 150 tys. narciarzy rocznie, a przy słabych warunkach - 75 tys. "Po I etapie inwestycji liczymy na ponad 0,5 mln narciarzy, nawet przy słabej zimie, bo będzie naśnieżanie' - wyjaśnił dyrektor generalny na rynek Polski Julius Vinter podczas spotkania prasowego. "Po wszystkich inwestycjach [łącznie z II etapem do 2019 r.] może być 800 tys. ludzi całorocznie - narciarzy i innych gości" - dodał Vinter. Wcześniej członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. http://stooq.com/n/?...1112228&c=1&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 33 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 26 Września 2016 Udostępnij Napisano 26 Września 2016 Kiedyś czytałem dosyć obszerny wywiad z kierownictwem TMR na temat SON ,wygląda na to ,że do czasu zrównania poziomu infrastruktury SON do poziomu innych stacji tego właściciela nie ma mowy o wspólnym karnecie, więc jeszcze wiele wody upłynie w Żylicy zanim do tego dojdzie. Z jednej strony to chyba dobrze, bo zrównałyby się również ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Film reklamowy TMR Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... 2 tygodnie później... Optima Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Adam ..DUCH Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. No i się mylą.................................... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020, poinformował prezes Bohus Hlavaty. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. "Na koniec listopada spodziewamy się zatwierdzenia miejscowego planu zagospodarowania, a po sezonie zimowym 2016/2017 planujemy początek I etapu inwestycji" - dodał dyrektor generalny na rynek polski Julius Vinter. W I etapie, wartym ok. 30 mln euro, TMR do rozpoczęcia kolejnego sezonu zimowego 2017/2018 zrealizuje m.in. 3 nowoczesne koleje linowe - jedną gondolową i dwie krzesełkowe oraz system naśnieżania wraz ze zbiornikiem wody. "Tym samym połowa inwestycji będzie po pierwszym roku prac zrealizowana" - podkreślił Hlavaty. W II etapie powstaną m.in. dalsze trzy koleje linowe krzesełkowe. Również będzie on warty ok. 30 mln euro. Po inwestycjach TMR będzie miał w Szczyrku 22 km tras narciarskich. Razem z ośrodkiem narciarskim COS w Szczyrku będzie 40 km tras. Read more: http://wyborcza.biz/...l#ixzz4N4K1aall Inwestycje TMR dadzą 200 miejsc pracy w ośrodku narciarskim w Szczyrku 14 Paź 2016, 12:53 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Planowane inwestycje Tatry Mountain Resorts (TMR) w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (SON), które mają ruszyć wiosną 2017 r. i trwać w dwóch etapach do rozpoczęcia sezonu 2019/2020 mają przynieść 200 nowych miejsc pracy w ośrodku i 500 w usługach okołoturystycznych, poinformowali członkowie zarządu. Patrząc od strony infrastruktury, projekty spółki pozwolą na zwiększenie przepustowości kolei linowych w ośrodku do 18,2 tys. osób na godzinę wobec 8,7 tys. obecnie. Jednocześnie całkowicie zmieni się charakter infrastruktury: z 13 wyciągów orczykowych obecnie na 6 nowoczesnych kolei linowych i 4 orczyki. Koleje linowe obejmą docelowo pięć wyciągów krzesełkowych - cztery 6-osobowe i jeden 8-osobowy oraz jedną kolej gondolową 10-osobową. Po przeprowadzeniu inwestycji w SON będzie 21,8 km nartostrad wobec 18,9 km obecnie, z czego 81% będzie naśnieżane (teraz 54%). Dodatkowo, 5,6 km tras będzie oświetlona wobec 1,3 km obecnie. Ponadto powstanie w pełni zautomatyzowany system naśnieżania z własnym zbiornikiem wodnym na Hali Skrzyczeńskiej. Inna infrastruktura obejmie m.in. snow-park, restauracje widokowe i skibary. W 2018 r. planowane jest też stworzenie trasy umożliwiającej obustronną komunikację SON z trasami należącymi do Centralnego Ośrodka Sportu, z którym od 2014 r. funkcjonuje wspólny karnet. Razem będzie to ok. 40 km tras. Wcześniej podczas konferencji członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. (ISBnews) http://stooq.com/n/?f=1112280 TMR: I etap inwestycji w Szczyrku daje potencjał na 0,5 mln narciarzy rocznie 14 Paź 2016, 11:03 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) szacuje, że inwestycje w infrastrukturę narciarską w Szczyrku, realizowane w ramach I etapu prac (do początku sezonu 2017/2018) pozwolą na stopniowy wzrost liczby narciarzy do ponad 0,5 mln, poinformowali członkowie zarządu. Do tej pory, przy przeciętnych warunkach zimowych w Szczyrku TMR notował 150 tys. narciarzy rocznie, a przy słabych warunkach - 75 tys. "Po I etapie inwestycji liczymy na ponad 0,5 mln narciarzy, nawet przy słabej zimie, bo będzie naśnieżanie' - wyjaśnił dyrektor generalny na rynek Polski Julius Vinter podczas spotkania prasowego. "Po wszystkich inwestycjach [łącznie z II etapem do 2019 r.] może być 800 tys. ludzi całorocznie - narciarzy i innych gości" - dodał Vinter. Wcześniej członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. http://stooq.com/n/?...1112228&c=1&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 33 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 28 Września 2016 Udostępnij Napisano 28 Września 2016 Film reklamowy TMR Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Optima Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam ..DUCH Napisano 12 Października 2016 Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Fajny filmik. Ciekawe kiedy go kręcili hihihi albo ten śnieg komputerowo wkleili. Ostatnio czytałem, że nadchodząca zima ma być jeszcze cieplejsza niż rok temu. Oby się mylili. No i się mylą.................................... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... kordiankw Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020, poinformował prezes Bohus Hlavaty. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. "Na koniec listopada spodziewamy się zatwierdzenia miejscowego planu zagospodarowania, a po sezonie zimowym 2016/2017 planujemy początek I etapu inwestycji" - dodał dyrektor generalny na rynek polski Julius Vinter. W I etapie, wartym ok. 30 mln euro, TMR do rozpoczęcia kolejnego sezonu zimowego 2017/2018 zrealizuje m.in. 3 nowoczesne koleje linowe - jedną gondolową i dwie krzesełkowe oraz system naśnieżania wraz ze zbiornikiem wody. "Tym samym połowa inwestycji będzie po pierwszym roku prac zrealizowana" - podkreślił Hlavaty. W II etapie powstaną m.in. dalsze trzy koleje linowe krzesełkowe. Również będzie on warty ok. 30 mln euro. Po inwestycjach TMR będzie miał w Szczyrku 22 km tras narciarskich. Razem z ośrodkiem narciarskim COS w Szczyrku będzie 40 km tras. Read more: http://wyborcza.biz/...l#ixzz4N4K1aall Inwestycje TMR dadzą 200 miejsc pracy w ośrodku narciarskim w Szczyrku 14 Paź 2016, 12:53 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Planowane inwestycje Tatry Mountain Resorts (TMR) w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (SON), które mają ruszyć wiosną 2017 r. i trwać w dwóch etapach do rozpoczęcia sezonu 2019/2020 mają przynieść 200 nowych miejsc pracy w ośrodku i 500 w usługach okołoturystycznych, poinformowali członkowie zarządu. Patrząc od strony infrastruktury, projekty spółki pozwolą na zwiększenie przepustowości kolei linowych w ośrodku do 18,2 tys. osób na godzinę wobec 8,7 tys. obecnie. Jednocześnie całkowicie zmieni się charakter infrastruktury: z 13 wyciągów orczykowych obecnie na 6 nowoczesnych kolei linowych i 4 orczyki. Koleje linowe obejmą docelowo pięć wyciągów krzesełkowych - cztery 6-osobowe i jeden 8-osobowy oraz jedną kolej gondolową 10-osobową. Po przeprowadzeniu inwestycji w SON będzie 21,8 km nartostrad wobec 18,9 km obecnie, z czego 81% będzie naśnieżane (teraz 54%). Dodatkowo, 5,6 km tras będzie oświetlona wobec 1,3 km obecnie. Ponadto powstanie w pełni zautomatyzowany system naśnieżania z własnym zbiornikiem wodnym na Hali Skrzyczeńskiej. Inna infrastruktura obejmie m.in. snow-park, restauracje widokowe i skibary. W 2018 r. planowane jest też stworzenie trasy umożliwiającej obustronną komunikację SON z trasami należącymi do Centralnego Ośrodka Sportu, z którym od 2014 r. funkcjonuje wspólny karnet. Razem będzie to ok. 40 km tras. Wcześniej podczas konferencji członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. (ISBnews) http://stooq.com/n/?f=1112280 TMR: I etap inwestycji w Szczyrku daje potencjał na 0,5 mln narciarzy rocznie 14 Paź 2016, 11:03 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) szacuje, że inwestycje w infrastrukturę narciarską w Szczyrku, realizowane w ramach I etapu prac (do początku sezonu 2017/2018) pozwolą na stopniowy wzrost liczby narciarzy do ponad 0,5 mln, poinformowali członkowie zarządu. Do tej pory, przy przeciętnych warunkach zimowych w Szczyrku TMR notował 150 tys. narciarzy rocznie, a przy słabych warunkach - 75 tys. "Po I etapie inwestycji liczymy na ponad 0,5 mln narciarzy, nawet przy słabej zimie, bo będzie naśnieżanie' - wyjaśnił dyrektor generalny na rynek Polski Julius Vinter podczas spotkania prasowego. "Po wszystkich inwestycjach [łącznie z II etapem do 2019 r.] może być 800 tys. ludzi całorocznie - narciarzy i innych gości" - dodał Vinter. Wcześniej członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. http://stooq.com/n/?...1112228&c=1&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 33 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
kordiankw Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020, poinformował prezes Bohus Hlavaty. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. "Na koniec listopada spodziewamy się zatwierdzenia miejscowego planu zagospodarowania, a po sezonie zimowym 2016/2017 planujemy początek I etapu inwestycji" - dodał dyrektor generalny na rynek polski Julius Vinter. W I etapie, wartym ok. 30 mln euro, TMR do rozpoczęcia kolejnego sezonu zimowego 2017/2018 zrealizuje m.in. 3 nowoczesne koleje linowe - jedną gondolową i dwie krzesełkowe oraz system naśnieżania wraz ze zbiornikiem wody. "Tym samym połowa inwestycji będzie po pierwszym roku prac zrealizowana" - podkreślił Hlavaty. W II etapie powstaną m.in. dalsze trzy koleje linowe krzesełkowe. Również będzie on warty ok. 30 mln euro. Po inwestycjach TMR będzie miał w Szczyrku 22 km tras narciarskich. Razem z ośrodkiem narciarskim COS w Szczyrku będzie 40 km tras. Read more: http://wyborcza.biz/...l#ixzz4N4K1aall Inwestycje TMR dadzą 200 miejsc pracy w ośrodku narciarskim w Szczyrku 14 Paź 2016, 12:53 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Planowane inwestycje Tatry Mountain Resorts (TMR) w Szczyrkowskim Ośrodku Narciarskim (SON), które mają ruszyć wiosną 2017 r. i trwać w dwóch etapach do rozpoczęcia sezonu 2019/2020 mają przynieść 200 nowych miejsc pracy w ośrodku i 500 w usługach okołoturystycznych, poinformowali członkowie zarządu. Patrząc od strony infrastruktury, projekty spółki pozwolą na zwiększenie przepustowości kolei linowych w ośrodku do 18,2 tys. osób na godzinę wobec 8,7 tys. obecnie. Jednocześnie całkowicie zmieni się charakter infrastruktury: z 13 wyciągów orczykowych obecnie na 6 nowoczesnych kolei linowych i 4 orczyki. Koleje linowe obejmą docelowo pięć wyciągów krzesełkowych - cztery 6-osobowe i jeden 8-osobowy oraz jedną kolej gondolową 10-osobową. Po przeprowadzeniu inwestycji w SON będzie 21,8 km nartostrad wobec 18,9 km obecnie, z czego 81% będzie naśnieżane (teraz 54%). Dodatkowo, 5,6 km tras będzie oświetlona wobec 1,3 km obecnie. Ponadto powstanie w pełni zautomatyzowany system naśnieżania z własnym zbiornikiem wodnym na Hali Skrzyczeńskiej. Inna infrastruktura obejmie m.in. snow-park, restauracje widokowe i skibary. W 2018 r. planowane jest też stworzenie trasy umożliwiającej obustronną komunikację SON z trasami należącymi do Centralnego Ośrodka Sportu, z którym od 2014 r. funkcjonuje wspólny karnet. Razem będzie to ok. 40 km tras. Wcześniej podczas konferencji członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. (ISBnews) http://stooq.com/n/?f=1112280 TMR: I etap inwestycji w Szczyrku daje potencjał na 0,5 mln narciarzy rocznie 14 Paź 2016, 11:03 Warszawa, 14.10.2016 (ISBnews) - Tatry Mountain Resorts (TMR) szacuje, że inwestycje w infrastrukturę narciarską w Szczyrku, realizowane w ramach I etapu prac (do początku sezonu 2017/2018) pozwolą na stopniowy wzrost liczby narciarzy do ponad 0,5 mln, poinformowali członkowie zarządu. Do tej pory, przy przeciętnych warunkach zimowych w Szczyrku TMR notował 150 tys. narciarzy rocznie, a przy słabych warunkach - 75 tys. "Po I etapie inwestycji liczymy na ponad 0,5 mln narciarzy, nawet przy słabej zimie, bo będzie naśnieżanie' - wyjaśnił dyrektor generalny na rynek Polski Julius Vinter podczas spotkania prasowego. "Po wszystkich inwestycjach [łącznie z II etapem do 2019 r.] może być 800 tys. ludzi całorocznie - narciarzy i innych gości" - dodał Vinter. Wcześniej członkowie zarządu mówili, że Tatry Mountain Resorts (TMR) zainwestuje w Szczyrku w II etapach łącznie ponad 60 mln euro w infrastrukturę narciarską do rozpoczęcia sezonu 2019/2020. Prace zaczną się wiosną 2017 roku. W marcu 2014 r. Tatry Mountain Resorts kupiła 97% akcji Szczyrkowskiego Ośrodka Narciarskiego. Tatry Mountain Resorts a.s. z siedzibą w Liptovský Mikuláš jest największym podmiotem świadczącym usługi turystyczne na Słowacji. Spółka jest właścicielem i operatorem ośrodków narciarskich i hoteli w Tatrach Wysokich i Tatrach Niskich. Jest notowana na rynku głównym warszawskiej giełdy od października 2012 r. http://stooq.com/n/?...1112228&c=1&p=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options... Poprzednia 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Dalej Strona 33 z 139 Dołącz do dyskusji Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą. Dodaj odpowiedź do tematu... × Wklejono zawartość z formatowaniem. Usuń formatowanie Dozwolonych jest tylko 75 emoji. × Odnośnik został automatycznie osadzony. Przywróć wyświetlanie jako odnośnik × Przywrócono poprzednią zawartość. Wyczyść edytor × Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL. Wstaw grafikę z URL × Komputer Tablet Smartfon Dodaj odpowiedź Udostępnij More sharing options... Obserwujący 3 Przejdź do listy tematów Cała aktywność Strona główna Katalog ośrodków narciarskich Polska Śląskie Szczyrk - Czyrna - Solisko × Posiadasz konto? Zaloguj się Zarejestruj się Przeglądaj Wróć Forum Galeria Administracja Użytkownicy online Ranking Cała aktywność Wróć Cała aktywność Szukaj × Dodaj nową pozycję...
mig Napisano 14 Października 2016 Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Oby. Czekam na to info juz więcej niz 25 lat i czytalem juz wiele podobnych newsów. Może wreszcie.... Poproszę o adres kancelarii, lub biura projektow, która załatwiły im 'papiery'. Lepszej rekomendacji do powierzenia im spraw 'niemozliwych' nie trzeba....... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi