bubol.T Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam jak wygląda sytuacja ze śniegiem,jest szansa,że utrzyma się do Świąt Wielkanocnych? zastanawiam się nad wyjazdem do Szczyrku,prognozy są obiecujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Friski Napisano 20 Marca 2013 Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Hej, śniegu masa na trasach i poza, mokry ale co tam. Zapowiadają, że ośrodek będzie czynny do końca miesiąca i chyba nic nie stanie na przeszkodzie. Tym bardziej, że tak jak piszesz - prognozy są obiecujące Warto zaliczyć w tygodniu, dziś pustki na trasach i wyciągach a po 13 to już w ogóle... Cóż za ulga po zatłoczonej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 A w Szczyrku sypię jak cholera!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klapus Napisano 22 Marca 2013 Udostępnij Napisano 22 Marca 2013 Witamy Czy w święta Wielkanocne będzie czynny SON czy zamykają sezon? Pogoda podobno ma dopisać zapowiadają śnieg i mróz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Witamy Czy w święta Wielkanocne będzie czynny SON czy zamykają sezon? Pogoda podobno ma dopisać zapowiadają śnieg i mrózpowinien być czynny tylko w innym, skróconym wymiarze...chociaż nie wiem jak tam się dogadają z opłatami na kwiecień bo śnieg i warunki powinny dopisać ,a czy dopiszą narciarze? www.szczyrkowski.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Dzisiaj byłem od rana do 12.00 bo na więcej nogi nie pozwoliły , czyrna i solisko Rano rewelacja, trasy igła Kolejek do końca w sumie nie było, kilka razy max 5-8min w czyrnej do II-ki i chwilowo po 10-20os na XII -kę Czerwona 1-ka zamknięta, jechałem raz i na środkowej ściance za zwężeniem ciężko było, góra i dół super na dwójce na końcu polany kilka kamieni ale z prawej strony, ogólnie nieźle i w sumie najwięcej na niej śmigałem 7-ka ideał, początek bajka, przed XII-ką ok 11.00 kapkę lodu na końcu, do soliska ok też później trochę lodu Bieńkule odwiedziłem raz ok 11.00 i na ściance nie za ciekawie, środek ok, koniec trochę lodu ale bez napinki Pogoda super, trochę słońca trochę chmur, bezwietrznie, na dole na minusie Na tygodniu nie wiadomo jak będzie, bo chętnych nie ma do jazdy a zima na całego Jeden minus dzisiejszego wyjazdu, stare karty do wyrzucenia Nie ładnie ze strony właściciela ! Załączone miniatury Użytkownik abstinent edytował ten post 23 marzec 2013 - 15:29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stylistka145 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Czy ktoś się jutro wybiera bo ja tak i chętnie bym się spotkała z forumowiczami:P:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Dzisiaj byłem od rana do 12.00 bo na więcej nogi nie pozwoliły , czyrna i solisko Rano rewelacja, trasy igła Kolejek do końca w sumie nie było, kilka razy max 5-8min w czyrnej do II-ki i chwilowo po 10-20os na XII -kę Czerwona 1-ka zamknięta, jechałem raz i na środkowej ściance za zwężeniem ciężko było, góra i dół super na dwójce na końcu polany kilka kamieni ale z prawej strony, ogólnie nieźle i w sumie najwięcej na niej śmigałem 7-ka ideał, początek bajka, przed XII-ką ok 11.00 kapkę lodu na końcu, do soliska ok też później trochę lodu Bieńkule odwiedziłem raz ok 11.00 i na ściance nie za ciekawie, środek ok, koniec trochę lodu ale bez napinki Pogoda super, trochę słońca trochę chmur, bezwietrznie, na dole na minusie Na tygodniu nie wiadomo jak będzie, bo chętnych nie ma do jazdy a zima na całego filmik masz ustawiony jako prywatny - odblokuj, chyba mijaliśmy się gdzieś na stoku.... Dziękuje gliwiczanom za wspolna jazde... Ski-mAn- za pilotowanie grupki, Marianna- za pokaz jazdy szybkościowej... nie zmieniaj tych nart, są super. Artur - hmmm... zaginął gdzieś "w poszukiwaniu sypkiego śniegu" O warunkach powiedziano wyżej - w skrócie - były ZARĄBISTE!!!! Im dalej w wiosnę tym lepsze Bienkula - w sam raz, a nieco twardego urozmaicało kręcenie. Ciekawe jakby tam było gdyby nie opad swieżego sniegu... Pozdrawiam miło Michał Użytkownik mig12345 edytował ten post 23 marzec 2013 - 16:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ale wam zazdroszczę... Taaaakie warunki.... Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Ale wam zazdroszczę... Taaaakie warunki.... Tadek w srode powtórka..... Zapraszamy . A przy okazji: żołte racetigery też są szybkie (nie tylko niebieskie ) - choć Anki nie mogłem dogonić. Bienkule robiła 'na raz', a na dole śmieje sie z "dziadków".... Użytkownik mig12345 edytował ten post 23 marzec 2013 - 18:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 mig12345 dzięki za uwagę z tym filmem, coś mi się pozajączkowało kawałek telefonem nagrałem z małego ciekawe czy jutro też będą pustki :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjanna Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Oj tak, potwierdzam, było CU-DO-WNIE !! Dzięki Mig'u za komplementy, to jak miód na me narciarskie serce A Bienkula - to była moja rehabilitacja za środę, Friski świadkiem, jak objeżdżałam ją w tempie żenująco ślimaczym, co mocno nadwyrężyło mą ambicję Świetny wyjazd w bajkowej aurze - dowodem moja skromna fotka : Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klapus Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Mam nadzieje że ta cudowna aura utrzyma się do przyszłego tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolorado123 Napisano 23 Marca 2013 Udostępnij Napisano 23 Marca 2013 Klapus w/g pogodynki utrzyma się na bank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzewiak_z_gor Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Wczoraj pytałem wyciągowych i mówili, że będą kręcić do końca marca. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 24 Marca 2013 Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Marianna, Mig i Freeski dzięki za wspólne sobotnie nartowanie! Było super!! http://www.iv.pl/ima...48103_thumb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Wczoraj pytałem wyciągowych i mówili, że będą kręcić do końca marca. z ostatniej chwili dla planujących Święta i po świętach... www.szczyrkowski.pl zmienił decyzję (info tel.) - działają minimalnie do 7-go kwietnia - hura! hura! kura!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej57 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Ale sie im spieszy ,żeby zamykać stoki.Śniegu jeszcze hoho i dopadało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomassimo Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Mamy małą dysproporcję - dużo zabytków, mało konserwatorów zabytków - potrzebują dużo czasu na konserwacje?? Przecież to nie Czantoria, gdzie muszę przygotować sprzęt na majówkę i kolejne pół roku. Mają całą wiosnę na konserwacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 pomimo, że współzjeżdzacze sie wykruszyli postanowiłem nie odpuszczać... Wyjazd w lekką sniezycę ale Ustroń i Wisła przywitały juz solidnym deszczem... jednak juz za drugą patelnią drogi na salmopol zaczęła sie 'bajka'... W Szczyrku deszcz zamienił sie w solidny opad sniegu w dodatku wspomagany silnym wiatrem. Stara kurtka jednak wytrzymała, rekawice (wykorzystywane do ciagłego przecierania gogli) juz mniej.... Ludzi malutko, sniegu -w dowolnej ilosci i skoro SON ma jezdzić do 7mego to moze sie jeszcze uda...... Podziekowania dla Jurka (Harpia) za wspolne 'rodzinne' nartowanie. - do nastepnego razu! Bieńkula Golgota Na koniec ciekawostka- poczulismy sie jak 30 lat wcześniej choc tablica wygląda na całkiem współczesną.... Załączone miniatury Użytkownik mig12345 edytował ten post 29 marzec 2013 - 20:05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stylistka145 Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Pewnie was to zainteresuje:) http://www.skionline...newsy,5493.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Harpia Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 @mig12345 Dzięki za spotkanie. Później, warunki trochę się poprawiły:) To znaczy, że było widać więcej miękkiego śniegu:) Czekamy niecierpliwie na jutro. Przez okno widzimy ratraki układające Bieńkulę. Będzie pięknie:) Użytkownik Harpia edytował ten post 29 marzec 2013 - 20:13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 29 Marca 2013 Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 teraz tylko ciut mrozu i..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro65_del Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 http://www.skionline...newsy,5493.htmlto było do przewidzenia - taki wielki ośrodek i prywatny, i straszy zamknięciem przed Świętami!? W ub. sezonie było podobnie (pamiętacie?) z tym,że już na Wielkanoc nie otwarli ośrodka pomimo śniegu. Mentalnie są jeszcze chyba w PRL-u albo jeszcze gorzej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Marca 2013 Udostępnij Napisano 30 Marca 2013 a może właśnie wyzwolili sie z PRL? Utrzymywanie obsługi 8-10 wyciągów (+ spore dzierżawy gruntu i normalne koszty eksploatacji) dla max 100 osób, które tam jezdzą w tygodniu swiadczy raczej o czyms przeciwnym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi