mateusz10 Napisano 25 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Otwarli:2 z m.skrzycznego do.Hali Skrzyczeńskiej;calą 4;i całą7 jade 28 albo 29 obiecuje,że zdam relacje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Mógłbyś coś więcej napisać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Też wole sztytowe partie ale na początek powiedzmy,że wystarczy pisali że po dużych opadach ruszy całe pilsko nie wiecie czy dzisiaj w nocy były ?? był deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz10 Napisano 26 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 No to nie wiem czy jechać ;( mam nadzieję że coś sypnie z nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Wybieram się jutro do Szczyrku. A skoro wszystkie trasy otwarte to wszystkie spróbuję przejechać.Biore karnet całodniowy bo mam wolny dzionek w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Jak zapowiedziałem też tak uczyniłem i zrobiłem nalot na Szczyrk i ośrodek SON-u Czyrna Solisko. Na parkingu w Czyrnej zameldowałem się chwile po 8.00 opłata 5zł, ludzi i samochodów jak na lekarstwo. Szybko i sprawnie zakładanie sprzętu i w drogę do kasy i pod wyciąg. Karnecik do 13 za 48 zł +10 zł za kartę i etui. Na tablicy inf. że na trasach warunki trudne i dostateczne :/.No to zakładamy narty i wyjazd na górę. 1 raz byłem w Czyrnej do tej pory tylko na Solisku parkowałem i jeździłem. Jazda długa no ale po 5 min na Hali Skrzyczeńskiej mgła i lekki wiatr utrudniały zjazdy ale z biegiem czasu unosiła siew górne partie. Trasy wyratrakowane. Na Hali temp. -2,5. Wyjazd na Małe Skrzyczne jak po maśle ślady pod wyciągiem miodzio zero lodu.Zjazd we mgle był utrudniony widoczność kiepska + wiatr zimny powiewał. Lecz trasa wyratrakowana dobrze zmrożona. Zjeżdżałem różnymi trasami i 2,3,4,7. Trasa 2 przygotowana super dopiero o 13 jak zjeżdżałem do Czyrnej śnieg był już rozmiękły i się muldy niezłe zrobiły. Trasa 4 aż do soliska też super brak kamieni i przetarć tylko na dole poniżej suchego śnieg rozmiękły. Czerwona 7 śniegu dużo warunki extra dopiero o 12 ostatnia ścianka rozmięknął śnieg i zjazd był po muldach. Cały wyjazd zaliczam do udanego na koniec był banan na twarzy i zadowolenie ale wiadomo i też niedosyt. Fotki na koniec. Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żabuti Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Cały wyjazd zaliczam do udanego na koniec był banan na twarzy i zadowolenie ale wiadomo i też niedosyt. to bardzo ważne aby pozostał niedosyt, dzięki niemu na przekór wszelkim przeciwnościom pchamy się ponownie na stok;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzarkos Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Na trasach w Czyrnej są miejscowe przetarcia le to w kilku miejscach tylko. Ogólnie trasy dobrze przygotowane były wczoraj dopiero w południe śnieg w dolnej częsci rozmiękły. Lód jest ale tylko miejscami co nie utrudnia jazdy. Zapowiadane jest ochłodzenie i nowa porcja śniegu od jutra co polepszy warunki jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krisaz Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Weźcie pod uwagę, że dzisiaj było dość mocno na plusie. Nie wiem jak w Szczyrku ale dzisiaj patrząc z dołu na Nową Osadę widać było pierwsze brązowe plamy. A trasy w Czyrnej maja mocną tendencje do szybkiego pozbywania się śniegu. Także jeśli ktoś chce jeździć tylko na trasach schodzących do Czyrnej to chyba lepiej poczekać na następne opady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2012 nie ma na co czekać, w nocy i dzisiaj dowaliło śniegu i ma padać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 15 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Ja również byłem dziś w SON. Śniegu sporo, prawdziwa zima Byłem w Czyrnej o 8:00, parking odśnieżony. Od razu do kasy, chwilę w kolejce i karnet do 13 z promocji plusa. 36.90 za 5 godzin to naprawdę tanio! Ale już się wkurzyłem bo jeden orczyk z Czyrnej chodzi i kolejka! Dopiero o 8:20 puścili pozostałe wyciągi z Czyrnej. Warunki rano dobre, miękko, ratraki jeździły, nawet raz udało mi sie zjechać po sztruksiku. Na stromych odcinkach warunki raczej trudne, dwa razy na Bieńkuli i uda mi się zagotowały, dużo kopnego śniegu, muldy, nierówno. Jak zjezdżałem do Czyrnej, to widziałem że kolejka do kasy masakryczna, jakaś babka chodziła w czerwonej kurtce i sprzedawała karnety... Potem koło godziny 9:30 widziałem że parking w Czyrnej już pełny i kolejka do wjazdu, a tu miejsca brak! Współczuje temu kto musiał tam stać. Kolejki również do wyciągów, sprawnie szło do godziny 10:00, czekania na 5-10minut, najmniej czekania było na Małe Skrzyczne, ale to wiadomo bo wiatr, mgła. Krótko też się stało przy wyciągu najbliżej Bieńkuli, ale tu równiez wiadomo, warunki tak jak wyżej napisałem trudne. Cieszę się że w końcu konretnie rozpocząłem sezon narciarski. Narta! Załączone miniatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 http://wiadomosci.on...-wiadomosc.html - no to komuś freeride nie wyszedł... ale współczuje - jak kiedyś na początku przygód zleciałem z orczyka to brodziłem ze sprzętem na ramieniu w ok.półmetrowym śniegu i jak doszedłem na górę, to myślałem, że wyzionę ducha;P ale tu - 2 metry śniegu - koleś nie miał szans - 2 metry - nieźle dosypało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaltdi Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam,dziś byłem w Szczyrku...wróciłem zadowolony,było naprawdę OK,śniegu w bród,kamieni brak,lodu brak,kolejek brak-to z zalet a małe wady to mgła i sypiący śnieg ale to nie jest powód do narzekania....Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Dziś krótki wypad do Szczyrku(SON) w osobach Bowis, Kubsson i Starnol89. Jedyny minus to mgła, ogólnie wszyscy zadowoleni. Masa śniegu, tylko śmigać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 A to nie jest przypadkiem oferta dla abonamentu plusa? bo jakby na karte to zbyt piekne... w poprzednią zimę też korzystałem z tej zniżki, mam na kartę w plusie wysyła się kod i pani w okienku trzeba pokazać odpowiedź sms jak ktoś kupuje dwa, to może iść z tym samym sms do drugiej kasy (np solisko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaltdi Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 48zł.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johann Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 W dzisiejszym " Narciarskim Weekendzie " sporo o warunkach w Szczyrku. http://www.tvp.pl/ka...tycznia/6230693 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 obecnie mocno wieje i pada deszcz na dole, więc jak tak dalej będzie to śnieg długo nie poleży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2012 Ja akurat mam telefon w plusie, warto wziac karnet przedpołudniowy ze zniżką wychodzi 37 zł za 5 godzin jazdy, za tą cenę można się pomęczyc na orczykach ,a trasy w Szczyrku są jednak zróżnicowane długie i na prawdę ciekawe ,powrót do domu na obiad i mamy dzień na nartach za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 no, dzisiaj zima powróciła w doliny ok 10-15cm świeżego spadło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 ostatnim razem jak byłem na Małym Skrzycznym to znalazłem super miejsca do jazdy po lesie prawie wszyscy jeżdżą miedzy orczykiem, a czarną, ja polecam przejechać w poprzek przez czarną i jakieś 150metrów lasu, a potem świetny rzadki las liściasty bez pni, praktycznie nie ruszony. Długość tego przyjemnego odcinka to około 800-1000m. Potem do wyboru są dwie opcje- jak dojedziecie do drogi która przecina ten teren trzeba skręcić w lewo (z powrotem w stornę trasy) i pod górkę podejść około 100-150m. Ewentualnie jechać tą drogą przez las, z tym że ona się robi bardzo wąska i na nartach jest ciężko, z deską łatwiej tam przebrnąć, ale potem z kolei trzeb po prawie płaskim podjechać aż do zabudowań i stamtąd jeszcze podejść do góry Tutaj widok z google maps: Tutaj małe widokówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 w Szczyrku w SONie zrobili też pomiar przejechanych kilometrów na skipassie. Nie wiem na razie jak to działa, bo nie przepisałem jeszcze ani razu nru karnetu. http://www.szczyrkow...pl/g/20,warunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstinent Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 bo robi się ciemno przy każdym wyciągu jest zegar z ostatnim wyjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luzka13 Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Wirtualny spacer po Skrzycznem http://www.360x.pl/p...63/p00063a.html zdjęcia z 27 stycznia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 popieram przedmówcę, fajne warunki do ostrej jazdy, ale trzeba mieć ostre narty. Świetny, szybko śnieg, choć miejscami nierówno. Ludzi mało, chyba byłem jedną z tych 2-3 osób w towarzystwie, które były na trasie Jedynie gdzie trochę więcej to na niebieskich i na czerw. 7. Fotki 1 i 5 z Małego Skrzycznego, 2,3,4 z początku Golgotty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi