Tadeusz T Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Ciekawe gdzie to naśnieżanie poprawili? W referencjach firmy ARECO na rok 2008/2009 napisali że Szczyrk kupił 24 armaty i 3 lance. Jakoś w zeszłym roku nie widziałem tak radykalnej poprawy naśnieżania. Czy jest możliwe, że ten cały arsenał będzie uruchomiony dopiero w tym sezonie? Chociaż coś mi świtają chyba dwie lance na samej górze Golgoty, ale nie wiem czy to nie psikusy pamięci... Poza tym Bieńkula była wyjątkowo dobrze naśnieżona. Ale tam przynajmniej teoretycznie naśnieżanie było od wielu lat... Szczyrk to jednak duży ośrodek, pewnie żeby była radykalna i widoczna poprawa potrzeba jeszcze z 50 armat z infrastrukturą... Czego Szczyrkowi i NAM życzę!!! Pozdrawiam. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Picia55 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 W szczyrku armat mają sporo przynajmniej ja ich tam naprawde sporo widziałem tyle że... w czasie jak były mrozy i na każdym stoku strzelali czym tylko sie dało to w szczyrku stały przysypane i nieużywane armatki... obok siebie może 3 albo 4... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 12 Października 2010 Udostępnij Napisano 12 Października 2010 Chociaż coś mi świtają chyba dwie lance na samej górze Golgoty, ale nie wiem czy to nie psikusy pamięci... Ja byłem w szoku, gdy po 10 latach niebytności w sCyrku ujrzałem na samym szczycie Małego Skrzycznego lancę (sztuk jedna), działającą w dodatku ! Jednak warunki na trasie mnie szybko otrzeźwiły. To wciąż stary, dobry, kamienisty sCyrk Szczyrk to jednak duży ośrodek, pewnie żeby była radykalna i widoczna poprawa potrzeba jeszcze z 50 armat z infrastrukturą... I pewnie jeszcze zapasów wody. I przede wszystkim chęci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 I pewnie jeszcze zapasów wody. I przede wszystkim chęci... ... pewnie żeby była radykalna i widoczna poprawa potrzeba jeszcze z 50 armat z infrastrukturą... Pisząc o infrastrukturze właśnie wodę głównie miałem na myśli. A z nią w Szczyrku jest największy problem. I myślę, że tylko duży zbiornik retencyjny np. taki jak zrobili Słowacy na Łomnicy sprawę rozwiąże. Co do chęci... Nie przesadzaj, tam gdzie jest dobra infrastruktura i starcza wody warunki są zawsze doskonałe. Czyli na Golgocie, 10, 7, 8. W zeszłym roku zaskakująco dobrze było na Bieńkuli i 4. Może w tym sezonie będzie jeszcze lepiej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hajnos Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Pytam, bo z 8 lat temu bylem w Szczyrku....kolejki jak zawsze ? ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 To zależy kiedy,w weekendy i święta kolejki jak zawsze ale warto tam pojechać w tygodniu poza feriami i koniecznie po obfitych opadach śniegu,bo inaczej szkoda nart najgorzej jak zawsze na Czyrnej(kamienie,kamienie...) z wyłączeniem Bieńkuli,bo tam w zeszłym sezonie było super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
faf500 Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Co do chęci... Nie przesadzaj, tam gdzie jest dobra infrastruktura i starcza wody warunki są zawsze doskonałe. Czyli na Golgocie, 10, 7, 8. W zeszłym roku zaskakująco dobrze było na Bieńkuli i 4. No może racja, coś tam jednak się ostatnio starali. Może w tym sezonie będzie jeszcze lepiej??? Przestaną nazywać brązowy śnieg: warunki: "dobre, miejscami trudne" Pytam, bo z 8 lat temu bylem w Szczyrku....kolejki jak zawsze ? ;D Byłem raz w lutym, nie w weekend. Chodziły wszystkie wyciągi, nie było tłoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaltdi Napisano 13 Października 2010 Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Przestaną nazywać brązowy śnieg: warunki: "dobre, miejscami trudne" Brązowy śnieg.......super ,,wychowałem się na Szczyrku,,....ze 3 lata Tam nie byłem,pojechałem w lutym na warunki,,bardzo dobre,,-binkula-fakt w miarę,choć lodu sporo ale reszta-tragedia...zaniosłem swoje narty do samochodu i wypożyczyłem rossi wc 9s za całe 60zł i tyle miałem z wyjazdu....niestety raczej znowu kilka lat mnie Tam nie zobaczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Nie wiem czy nie powinno być to w wątku pt. "największe absurdy..." ;) ale dam jednak tu: http://katowice.gaze...o_Szczyrku.html Można jechać bez obaw: "Tej zimy wszystkie wyciągi w Szczyrku będą czynne, a nartostrady przejezdne. Gliwicka Agencja Turystyczna podpisała umowę ze spółką założoną przez właścicieli gruntów, na których znajdują się trasy narciarskie." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przenio Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (...) może jeszcze kilku kanap się doczekamy... (...) Się Koleżanka troszeczkę zagalopowała Ale jest światełko w tunelu :-) Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 25 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ten wątek już był w Hyde Park dodany przez berry,ale pozwoliłem sobie wrzucić ten artykuł też tutaj,bo jest jednym z mocniejszych jakie ostatnio czytałem:D Uprzedzam tylko dla ludzi o mocnych nerwach: http://bielskobiala....anktuarium.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 (...) Może ktoś kto jest na bierząco mnie doinformować? Bieżącą informację masz kilka postów wyżej - #254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zofija Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 takie rzeczy to tylko w Polsce Ameeenn! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
N.A.T. Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Ten wątek już był w Hyde Park dodany przez berry,ale pozwoliłem sobie wrzucić ten artykuł też tutaj,bo jest jednym z mocniejszych jakie ostatnio czytałem:D Uprzedzam tylko dla ludzi o mocnych nerwach: http://bielskobiala....anktuarium.html Żal d... ściska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qaz Napisano 26 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Żal d... ściska Żal,jak to moja córka mówi, a mam takie mile wspomnienia związane z tym ośrodkiem,szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiekkrk Napisano 27 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Oni są chorzy na głowę pielgrzymi no nie państwo kościelne i właśnie w takich miejscowościach jest tego najwiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janica Napisano 1 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 najlepiej napisz do tych dziewczyn z Gliwic, których gg jest tam pokazane. Mimo tego, że GAT nie zajmuje się w tym sezonie obsługą wyciągów, to powinny wiedzieć czy zaczynają sezon już teraz czy jeszcze nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Nabrali wody w usta, oprócz tej wzmianki w gazecie nie ma nic o otwarciu,atakuję ich z każdej strony bez odzewu,nie odpisują i nie odbierają telefonów,chyba muszę zaplanować gdzie indziej niedzielny wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ein Napisano 2 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 "Możliwość zwiedzania całego terenu Ośrodka przy pomocy połączonego systemu wyciągów, dobra organizacja i utrzymywanie tras we wzorowym stanie to najkrótsza wizytówka Ośrodka Narciarskiego "Czyrna-Solisko" w Szczyrku." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Optima Napisano 15 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2010 Śniegu już w Szczyrku duuużo, a "prawa" część - Solisko z Golgota nadal nieczynne? Ktoś ma wiedzę dlaczego? Jedynie słyszałem, że wyciąg VII (obok golgoty) UDT nie dopuścił do uzytkowania. Czyżby dlatego... Hmm przez to trochę tras odejdzie z uzytkowania. Szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SkI-mAn Napisano 16 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Na kamerkach pięknie to wygląda, mało narciarzy. Golgota ratrakowana, ale wyciąg nie czynny, Solisko tak samo, chociaż przed chwilą śmignął jakiś narciarz, hehe. Dzisiaj miałem się wybrać, ale niestety mróz mnie wystraszył. :mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Solisko już działa, Juliany częściowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 będzie ktoś jutro? ja będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubol.T Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Ja jadę z żoną ale mamy problem ze spryskiwaczem i wycieraczką jak coś to będę dzwonił a o której wyjeżdżacie? my koło 6.30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantom Napisano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Ja jadę z żoną ale mamy problem ze spryskiwaczem i wycieraczką jak coś to będę dzwonił a o której wyjeżdżacie? my koło 6.30 To szukaj czarnej kurtki z czarnymi spodniami wybieram się z ekipą jutro właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi