MarioJ Napisano Niedziela o 16:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:29 2 godziny temu, kordiankw napisał: I tak lepiej niż w robocie 😀. Ondraszkiem też dało się zjechać i dzisiaj warunki lepsze niż wczoraj. Generalnie jazda na czuja, bo widoczność bardzo słaba. To dałeś czadu na traskach TMR. Przygotowali je chociaż równo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Niedziela o 16:59 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:59 Byłem na kawie w Kuflonce 😀. W TMR otwartą Zbójnicka Kopa i dwójka z MS. Te trasy się nie degradują nawet przez cały dzień. Na COS trasa fis była zdegradowana już od otwarcia, bo chyba rano był trening na tyczkach. Dodatkowo chodzi tam cały dzień naśnieżanie, więc warunki trudniejsze, no ale i inną trudność trasy. Jednak największym problemem była słaba widoczność. Przy dobrej widoczności takie warunki byłyby idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano Niedziela o 17:04 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:04 Też potwierdzam, że najgorsza była widoczność. Nie było kompletnie widać po czym się jedzie i przede wszystkim kto jest z przodu. Co to idealności, to IMHO nawet w CAVOK (bezchmurne niebo i dobra widoczność) było by tylko trochę lepiej. No ale ja mam te SL9.12 które są tak twarde, że nogi z rzyci odlatuja. Nawet miałem wrażenie, że lepiej by mi się jeździło na moich skiturowych. Co ciekawe. Pomimo tego, że od 2017 mieszkam w B-B to po raz pierwszy jeździłem na Skrzycznem na nartach. Jestem tam pierdyliard razy na lataniu ale jakoś na nartach nigdy mi na Skrzyczne nie było po drodzę. W sumie myślałem, że ten FIS ma trudniejszy przekrój a tylko momentalnie jest nieco bardziej stromy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Niedziela o 17:18 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:18 8 minut temu, lubeckim napisał: Też potwierdzam, że najgorsza była widoczność. Nie było kompletnie widać po czym się jedzie i przede wszystkim kto jest z przodu. Co to idealności, to IMHO nawet w CAVOK (bezchmurne niebo i dobra widoczność) było by tylko trochę lepiej. No ale ja mam te SL9.12 które są tak twarde, że nogi z rzyci odlatuja. Nawet miałem wrażenie, że lepiej by mi się jeździło na moich skiturowych. Co ciekawe. Pomimo tego, że od 2017 mieszkam w B-B to po raz pierwszy jeździłem na Skrzycznem na nartach. Jestem tam pierdyliard razy na lataniu ale jakoś na nartach nigdy mi na Skrzyczne nie było po drodzę. W sumie myślałem, że ten FIS ma trudniejszy przekrój a tylko momentalnie jest nieco bardziej stromy. Poczekaj jak otworzą trasę od grzebienia do Dolin, to będziesz miał dłuższy stromy odcinek. Ja jeździłem dziś pierwszy raz na nowych SL Heada. Kupione w ubiegłym sezonie, ale nie było okazji „przetestować”. Bo tu wszyscy testują 😉. Powiem tak, w dzisiejszych warunkach nie widziałem różnicy ze starymi komórkami Elana. I jedne i drugie jadą podobnie, mnie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubeckim Napisano Niedziela o 17:43 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:43 A jaką masz długość? Widzę, że mieszkasz gdzieś blisko Beskidów. Jak byś mi pożyczył na dwa - trzy zjazdy to bym się nie pogniewał 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Niedziela o 17:51 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:51 1 minutę temu, lubeckim napisał: A jaką masz długość? Widzę, że mieszkasz gdzieś blisko Beskidów. Jak byś mi pożyczył na dwa - trzy zjazdy to bym się nie pogniewał 😉 165. Mieszkam niedaleko, pod Warszawą 😂, w Szczyrku bywam dość często, na nartach 😀. Jestem do wtorku o ile nie będzie padał deszcz, w takim wypadku jutro wieczorem wracam. Które narty chcesz pożyczyć, Elany czy Heady? Z elanami nie ma żadnego problemu. Headami chcę się nacieszyć 😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikoski Napisano Poniedziałek o 14:21 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:21 (edytowane) W dniu 15.12.2024 o 14:40, kordiankw napisał: Miękiszon 😉 Dzisiaj też szału na COS nie było poczekam na lepsze warunki,mam blisko nie to co Ty więc mogę pojechać każdego dnia na pogodę. Mam już za sobą 4 dni na Kronplaz i 3 stycznia wyjazd do Francji to jakoś dociagnę żeby sobie krzywdy w mgle nie zrobić. Edytowane Poniedziałek o 14:25 przez Mikoski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano Poniedziałek o 14:24 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:24 1 minutę temu, Mikoski napisał: Dzisiaj też szału na COS nie było poczekam na lepsze warunki,mam blisko nie to co Ty więc mogę pojechać każdego dnia na pogodę. Mam już 4 dni na Kronplaz i 3 stycznia wyjazd do Francji to jakoś dociagnę żeby sobie krzywdy w mgle nie zrobić. Fakt widoczność tragiczna, ale ja znam tu już każdą nierówność, to na czuja da się zjechać ⛷️. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi